Stop snakken, stop blodbadet

Vesten sidder med hænderne i skødet, mens magtfulde diktatorer gør, som de lyster, i det syriske slagtehus

Verdenssamfundet sidder med hænderne i skødet, mens Aleppo er blevet forvandlet til et slagtehus. Verden har blod på hænderne og må tage sin del af skylden i forhold til det, der foregår i Aleppo. Millioner af civile lider under den seneste tids voldsomme luftangreb, men verden gør ikke noget.

Det er uforståeligt, at Vesten er så handlingslammet og lader totalitære stater som Putins Rusland og Irans præstestyre styre slagets gang.

De mange civile bliver ladt i stikken, og det sætter humanismen og demokratiets troværdighed over styr. Den amerikanske udenrigsminister truer med at stoppe samarbejdet med Rusland, hvis ikke de holder op med at bombe. Men det er alt for lidt og alt for sent. Rusland har ikke alene allieret sig med morderen præsident Assad, men har siden våbenhvilens sammenbrud intensiveret sine bombninger og går tilsyneladende efter nødhjælpskonvojer og underjordiske hospitaler. Det er rendyrket ondskab!

Aleppo er en af verdens ældst beboede byer. Der har været mennesker i mange tusinde år, men det er nu ved at være slut, for alt og alle bliver slået ihjel – børn, mødre, fædre, gamle, unge … bygninger bliver smadret, og snart er der kun ruiner tilbage. Putin, Assad og Irans Khamenei er krigsforbrydere, men alligevel får de ufortrødent lov til at fortsætte deres hærgen, uden at nogen griber ind. Det er forfærdeligt! Verdenssamfundet bør skamme sig.

Det eneste, der kan redde de mange civile, er militær indgriben. Jeg siger ikke, at vi nu skal til at besætte lande eller aggressivt slå igen, men vi skal gøre en indsats for at beskytte de mange civile, som er fanget midt i denne krydsild af meningsløs vold, der kun tjener ét formål, nemlig at tilfredsstille magtsyge diktatorers interesser.

Det ideelle ville være at indføre flyveforbudszoner over hele Syrien, men som sagerne står i øjeblikket, er man nok nødt til at acceptere koalitionsfly, der bomber Islamisk Stat over Østsyrien. Assad og hans militær skal stækkes, hvis vi skal tvinge ham til forhandlingsbordet. Assad (og Putin) har dræbt mange, mange flere civile og skabt flere flygtningestrømme end Islamisk Stat. Assad skal fjernes fra magten. Han skal ud af Syrien.

FN er etableret for at beskytte menneskenes rettigheder, og der er da også blevet talt meget om overgrebet på Aleppo, men indtil videre er der intet kommet ud af det. Man redder ikke børn og civile ved bare at fordømme. Der skal handling til.

Folk i Aleppo har mistet deres tillid til FN og er nu begyndt at vende sig mod Islamisk Stat som deres sidste håb. Der bliver ikke gjort nok hverken på det internationale plan eller herhjemme.
I det danske mediebillede står der alt for lidt om det, der er ved at blive Aleppos undergang – vi må passe på ikke at blive ligeglade og kolde. Jeg mener, den danske regering burde gå forrest i at kræve mere engagement og handling. Nogen må jo begynde.

Dette er et nødråb for Aleppo. Et nødråb for Syrien. Aleppo er blevet kaldt for et slagtehus, og det undrer mig, at ikke flere er forargede over det, der foregår. Jeg græmmes over det internationale samfund. Historien vil dømme os hårdt, hvis ikke vi meget snart gør noget.

Kommentarer er lukket.