Er det islamistisk propaganda?

Det undrer mig, at ingen medier sætter et kritisk fokus på situationen i Nice og undersøger fakta.

En burka/niqab (der dækker ansigtet) hører ikke hjemme på offentlige steder i et åbent samfund. Den er som symbol udtryk for kvindeundertrykkelse, og den sender helt forkerte signaler til unge kvinder, der gerne vil integreres og frigøre sig.

Og ifølge Menneskerettighedsdomstolen har offentligheden krav på at se folks ansigt, da det er en forudsætning for social interaktion – bl.a. derfor er elefanthuer forbudt. Jeg er tilhænger af burka/niqab-forbud f.eks. på uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser.

Hvad angår burkini (muslimsk badedragt, hvor ansigtet er synligt) er jeg i tvivl om, hvorvidt et decideret forbud er en god idé, efter at et foto fra den franske badeby Nice har fået liv på de sociale medier. Politibetjente tvinger tilsyneladende en kvinde til at fjerne sin burkini.

Frankrig har i flere år været langt fremme i forhold til at fjerne og forbyde religiøse symboler fra det offentlige rum. Og med god ret. Et kristent kors har lige så lidt at gøre i et klasseværelse som en burka, hvor man ikke kan se, hvem man taler med. På uddannelsesinstitutioner, på arbejdspladser og henne på torvet har disse religiøse symboler ingen berettigelse. Religion er en privat sag, og den skal ikke påduttes andre.

Når jeg stadig er i tvivl om billedet fra Nice, skyldes det flere ting.

Hvis vi antager, at situationen er udtryk for en faktisk hændelse, er det beklageligt, at kvinden åbenbart ikke må opholde sig på stranden i den påklædning, som passer hende. Hvis den i øvrigt passer hende. Husk på, at tildækkede kvinder er noget, som mænd har fundet på. Jeg tvivler stærkt på, at Muhammed i sin tid nogensinde så en kvinde i burkini.

For det andet virker billedet meget konstrueret, og fakta om episoden er mig bekendt ikke bekræftet. Det virker plausibelt, at der var politi til stede, i og med at Nice for ganske nylig var mål for et vanvittigt terrorangreb. Politibetjentene på billedet var næppe opstillet til lejligheden, og flere franske byer har da også vedtaget forbud mod bl.a. burkaer og burkinier.

Men de mest hårdhudede islamister er eksperter i PR. Se bare på Islamisk Stats propaganda-videoer. Og kvinden kan meget vel være placeret til lejligheden. Er det et tilfælde, at der var en fotograf til stede? Det er i islamisternes interesse at skabe splid og vække opmærksomhed, og her passer billedet fra Nice perfekt.

En troende muslimsk kvinde ville aldrig indfinde sig på en strand alene. Det taler for sig selv.

Men der er også en pointe i, at netop dette foto, denne situation, går verden rundt og bliver kommenteret vidt og bredt. Det passer perfekt ind i islamisternes strategi at udstille, hvordan muslimer tilsyneladende bliver undertrykt i Vesten.

Jeg kan tage fejl i min vurdering af billedet. Men indicierne er til stede. Og det undrer mig, at ingen medier sætter et kritisk fokus på situationen og undersøger fakta, men blot videregiver et let fordærveligt hit på Facebook. Tilbage står denne pointe: Vi har som demokrater et ansvar for at give muslimske kvinder den frihed, som alle andre nyder godt af. Men vi har sandelig også et ansvar for at afsløre og imødegå islamistisk propaganda. Jeg tror, at vi er ude for sidstnævnte her.

Kommentarer er lukket.