Flygtningenes luksusproblem

Sverige eller Danmark? Nogle flygtninge kan vælge. Andre har intet valg.

De mange flygtninge, som politiet har givet frit lejde til at færdes gennem Danmark uden at lade sig registrere, står i virkeligheden med et luksusproblem. Og de danskere, der af et godt hjerte forsøger at hjælpe dem, risikerer at gøre hele flygtningesagen en bjørnetjeneste.

Én ting er, at Dublin-forordningen, der bl.a. pålægger det første modtagerland at registrere mennesker, som opholder sig illegalt i landet, reelt er brudt sammen. Noget andet er, at de mange flygtninge, som er nået til Danmark, men ikke vil søge asyl eller lade sig registrere, står i et temmelig bekvemt dilemma: De er ikke på flugt FRA noget, men TIL noget.

Jeg ville ønske, at en stor del af min familie og venner i Syrien stod med samme luksusproblem: Hvilket land skal vi vælge? Det valg har 13 millioner syriske flygtninge ikke. De har ikke pengene til at nå hertil, og det er i øvrigt nærmest umuligt at slippe ud af Syrien. De kan ikke vælge blandt Italien, Grækenland, Tyskland, Danmark eller Sverige. De har kun én mulighed: De kan forsøge at flygte til nærmeste sikre område. Og flygte igen, når konflikten flytter sig.

Desuden skal man gøre sig klart, at mange af de flygtninge, der kommer hertil i øjeblikket, ikke er rejst direkte fra Syrien til Danmark. Mange har boet i Tyrkiet i måneder eller år, men har nu fået øje på en fri passage op gennem Europa. Andre er i virkeligheden libanesere eller nordafrikanere, der hævder, at de er syrere, og som ikke er på flugt fra en ulykkelig borgerkrig, men blot søger en bedre fremtid.

Ønsker man at søge asyl i Danmark, skal man have en fair og værdig behandling. Reelle flygtninge skal behandles ordentligt og efter reglerne – og de skal følge reglerne i Danmark. Når en ung mand til TV2 siger, at han hellere vil til Sverige, fordi Danmark har skåret ned på de offentlige ydelser og strammet reglerne for familiesammenføring, lyder det mere som indvandring end flugt.

Det er ikke et spørgsmål om at være for eller imod at hjælpe mennesker i nød. Den unge mands attitude – og den hjælp, som danskere i misforstået godhed stiller til rådighed for flygtninge, der ikke vil lade sig registrere – kan på sigt skade millioner af ægte flygtninge i Syrien og nabolandene.

De mennesker, der har udstyret flygtningene med politiserende skilte såsom ’Nej til Danmark’ scorer et kæmpe selvmål, hvis deres ærinde er at bibringe den almindelige dansker en større forståelse for flygtningenes situation.
Skal ’Nej til Danmark’ virkelig stå som flygtningenes vigtigste budskab til Danmark? Hvorfor egentlig ikke ’Stop Assad’ eller ’Befri Syrien’? Det er både ukonstruktivt og usmageligt at køre nyankomne flygtninge i stilling som talsmænd for egen politisk agenda, der udelukkende fokuserer på Danmark og ikke på det helvede, som flygtningene angiveligt kommer fra.

Det er ofte de samme mennesker, der betegner sig selv som pacifister og siger ’ikke mere krig’, når politikere og kommentatorer advokerer for humanitære korridorer og flyveforbudszoner i Syrien. Løsningen er ikke at se stort på Dublin-forordningen, vende det blinde øje til og sende flygtninge- og migrantproblemerne videre. Løsningen er at sætte aktivt ind i Syrien, skabe humanitære korridorer, håndhæve flyveforbudszoner og generelt øge hjælpen i nærområderne.

49 kommentarer

 1. Vibeke B.

  Denne artikel og den tidligere “tænk hvis en flygtning bar et bombebælte” bør være en øjenåbner til andre politikere og danskere. Naser Khader ved, hvad han taler om!

 2. I. Hansen

  igen – well put Khader.

  Mens alle politikere i DK og EU leger gemmeleg……INGEN tør tage stilling….INGEN tager beslutninger – INGEN handler……ud over Løkke der tager til vinsmagning !!!!

  Flygtninges dominerende “vi har ret til” og vi kræver” og “vi bestemmer selv” lykkes altså!!!…så dét tegner godt for fremtiden????

 3. Philip

  Personligt giver jeg ikke en krone til flygtninge indsamlinger mv eftersom jeg snart har set og hørt så megen plattenslageri om hvad diverse flygtninge vil og ikke vil for ikke at tale om som omtalt at man ikke er en ægte flygtning når man rejser igennem fire fem lande på flugt,når de allerede er sikre i land 1.
  Den eneste undskyldning for at rejse langt er hvis og når nogle af dem har famillie de kan bo hos og blive brødfødet af i et andet land.

  At man (Politiet) bare lader flygtninge rejse igennem og ud af Danmark er da set ud fra en økonomisk betragtning en fornuftig ting eftersom feks 1000 flygtninge til en udgift på ca 5000 i ydelse pr md jo giver en udgift for DK på 60 000 000 kr pr år + udgifter til indkvartering,lægehjælp og hvad der ellers kan påløbe af udgifter hvis de blev i Danmark.

  Og nej det er ikke de virkeligt fattige og forfulgte som ender her oppe i Danmark og som rejser igennem men derimod folk med penge på lommen som man siger om folk der har råd til at bruge flere tusinde kr på en rejse,hvor dem der dårligt har råd til 1 måltid om dagen sidder tilbage og venter på at blive slået ihjel i krigen.

 4. preben Lange

  Naser??

  Kan det betale sig at øse vand fra den synkende skude, før hullet er tæt.???
  Det er jo det i politikkere gør lige nu, hvor i snakker og snakker, og intet gør.

  Hullet, hvad er det, hullet er isil, og hvad er isil. Isil er grundlagt på ruinerne af Sadams styre.
  Altså dit pati og V og O, har et inddirekte ANSVAR for den flygtningestrøm vi oplever nu.
  Ville det så ikke være god konservativ politik at tage ansvar for sine handlinger??.

  I mit hovede giver det ingen mening at IKKE lapper hullet, før man øser vandet ud af skroget.
  Resultatet vil blive at man løber tør for energi, på et eller andet tidspunkt, af at øse.

  STOP KONFLIKTEN, så stopper man flygtningestrømmen.

 5. J. Andersen

  Der bliver født ca. 82 millioner flere end der dør årligt.
  Dette er årsagen til alverdens flygtninge, migranter, asylansøgere og hvad de ellers bliver benævnt.

  Ovenstående er fakta og siden 1950’erne er Afrika og Asien blevet advaret og de katastrofer, de er på vej ud i, men vi i VESTEN skal faneme ikke bestemme om den skal have 4 eller 10 børn pr. kvinde.

  Så som befolkninger er det selv skyld i alle deres problemer og det er ganske uretfærdigt, at vi skal betale regningen for snart 100 år idioti her i Vesten.

  Junker i Europa er en gammel uduelig narrøv når han taler ned til Europæerne om det kun er en flygtningstrøm som vil forøge vores befolkning med 0,7%.
  Ja, de 0,7% er rigtige lige nu, men se blot på Danmark, hvor over 6-8% inden for de sidste 30-40 år har strømmet ind over grænsen.
  Vi har flere områder i Danmark, hvor politi og brandvæsen ikke tør køre ind p.g.a. af disse mennesker, der før eller siden vil blive et reelt flertal i Danmark og smadre alt hvad vi har opbygget i generationer. Se på kriminalitet og voldtægter, hvor denne befolkningsgruppe er vildt overrepræsenteret.

 6. Jens

  Spot on Khader !!

 7. Mohamed

  Det er pga sådan nogle som dig, at ikke vil være i Danmark. Desuden var det ikke det i ville.

 8. pernille

  JA!

  Og så bliver vi nødt til at tale om at unge syriske mænd må tilbage og deltage i krigen mod despoterne. De kan ikke sidde i Danmark, Sverige og Tyskland mens europæiske mænd må kæmpe deres krig.
  Ja til kvinder, gamle og børn – men mændene må tage ansvar og kæmpe for deres familier kan vende tilbage.
  Europa skal og kan ikke huse alle de millioner mennesker.

 9. Linda Nissen

  Møder man ikke sine redningsmænd med taknemmelighed ? hvor svært kan det være at forstå, at uden registrering, har vi ikke en jordisk chance for, at holde ekstremister ude ? er det kun mig der ser at hovedparten er unge mænd ? hvorfor bliver debatten for og imod , opfattet som ” dem der vil hjælpe – og dem der ikke vil hjælpe flygtninge ? er der ingen der ser splittelsen i norden og i danmark – og har man tænkt over følger af det ??????????

 10. Mads

  NUL KRONER fra mig til næste flygtningeindsamling.
  De lovovertræder der de sidste par dage har lukkede motorveje og togforbindelser er IKKE flygtninge.
  De er migranter!
  Læste i Politiken en historie om en migrant med 2 iphone (1 sort og 1 hvid), der fik ordnet sine negle under hendes såkaldte flugt. Hun vil som alle andre til Sverige for at får familiesammenføring og en uddannelse betalt af skatteyder.
  Mere mærkeligt virker det hele på mig, når et land som Saudi-Arabien ikke vil modtage nogle af alle de mennesker, men vil betale for 200 moskeer i Tyskland alene.
  Kort sagt alle disse mennesker har ikke behov for vores hjælp, hvilket betyder vi skal tage stilling hvem af dem vil være en fordel for Danmark og hvem vi skal sige nej tak til.

 11. Kim

  Du har helt ret Khader, det vi ser er en folkevandring af mennesker der søger en bedre tilværelse. Måske er de i første omgang flygtet fra krig, men nu de er i sikkerhed (i nabolandene), vil de videre og mener sig berettiget til at selv at vælge hvor de vil bosætte sig.

  Derfor er Junckers plan om at fordele “flygtningene” ved kvoter til de forskellige lande i EU også en katastrofal løsning på problemet. Hvordan tror man at de folk vil reagerer, der i øjeblikket rejser rundt i EU, med bestemte forestillinger om hvilket land de vil bosætte sig i, hvordan vil de ikke reagerer når de bliver tvangsdeporteret til lande som de absolut ikke vil hen til. Og hvordan vil de folk overhovedet kunne integreres i et land som de absolut ikke er interesseret i at bo i. Hvordan vil folk reagere, når de får at vide at de bliver deporteret til fx. Rumænien, Bulgarien eller Lithauen ???? . Det er jo næsten tilstande der svarer til dengang USSR deporterede folk til Sibirien.

 12. knud thirup

  Jeg synes at virkeligheden har overhalet Naser Khadar og hans synspunkter.Vi har kun set toppen af isbjerget hvad angår flygtningestrømmen.(Ca. 99% af disse flygtninge fra mellemøsten er stadig i nærområderne, – og de har kummelige kår.)En langsigtet plan må laves for flygtningerne i nærområderne – den skal være reel – og i mellemtiden må vi tage os af disse ulykkelige mennesker,hvilket også civilsamfundet har vist sig i stand til.Men verden har forandret sig lige så radikalt som da man bombede Twin Towers i USA.

 13. Børge

  Fuldstændig enig i dine betragtninger.

 14. tommy

  Godt talt igen, Khadar
  Men også sor ros til regeringen/Støjberg for den klare udmelding om økonomiske stramninger for flygtninge/migranter i DK.

  Uanset hvad lalle-partierne omkring den tidligere regering står og udmaler – med TV2-journalisterne som fåredumme mikrofonholdere – så hjælper det jo på antallet af såkaldte flygtninge til DK – de vil nu hellere til Sverige. Bravo regering/Dansk Folkeparti.

 15. Sverige

  Du har ganske ret i hvad du skriver i dit indlæg Kader ! Og lad os så iøvrigt sende – alle de aktuelle muslimske imigranter og flygtninge – til det evigt moraliserende og bedre-vidne Sverige, som altid har så pisse-travlt med, at kloge sig vedr. andre landes måder, at agere på…. De 200 mosker som at Saudiarabien har tilbudt i “gavmild” “flygtninge” hjælp – dem synes jeg også bare, at vi skal lade Sverige få allesammen – når nu, at de er så glade for den slags…. Lad det Sverige som lever i et selvbedrag vågne op – lad Sverige’s falske selvopfattelse briste….Det Sverige som i stor stil eksoorterede og leverede stål og andre vigtige rå-stoffer til nazi-tysklands våben-industri under anden verdenskrig…. Det Sverige som ikke aktivt kæmpede mod nazi-Tyskland, men blot så passivt til på Nazisternes massemord på jøderne (at de lod nogle få komme ind i Sverige for, at kunne hævde god samvittighed – tæller ikke rigtigt ! Sverige var og er en selv-højtidelig kujon og hykler nation)….

 16. Sverige

  Du har ganske ret i hvad du skriver i dit indlæg Kader ! Og lad os så iøvrigt sende – alle de aktuelle muslimske imigranter og flygtninge – til det evigt moraliserende, selv-højtidelige og bedre-vidne Sverige, som altid har så pisse-travlt med, at kloge sig vedr. andre landes måder, at agere på…. De 200 mosker som at Saudiarabien har tilbudt i “gavmild” “flygtninge” hjælp – dem synes jeg også bare, at vi skal lade Sverige få allesammen – når nu, at de er så glade for den slags…. Lad det Sverige som jo lever i et selvbedrag vågne op – lad Sverige’s falske selvopfattelse briste….Det Sverige som i stor stil eksoorterede og leverede stål og andre vigtige rå-stoffer til nazi-tysklands våben-industri under anden verdenskrig…. Det Sverige som ikke aktivt kæmpede mod nazi-Tyskland, men blot så passivt til på Nazisternes massemord på jøderne (at de lod nogle få komme ind i Sverige for, at kunne hævde god samvittighed – tæller ikke rigtigt ! Sverige var og er en selv-højtidelig kujon og hykler nation)….

 17. Paul

  Spot on.. Jeg har efterhånden også set alt for meget til at tro at de er ægte flygtninge.. Nægter mad fra rødekors, kaster sten efter dem der bor i de lande de er “flygtet” til.. Nej de for ikke en krone den næste flygtninge indsamling.. Det er simpelt hen en fornærmelse mod in intelligens. Nen at der så er en stor del der stadig går naive rundt og tror de er ægte flygtninge… Det fatter jeg altså ikke en fis af..

  Jeg håber et eller andet sted at du bliver ved med at brøle som du lige har gjort.. Sørg for at komme noget mere på TV med især det her budskab.

 18. Phillip Santos

  Hej Naser Khader.

  Vil du være så venlig at mødes med mig til en snak omkring Syrien, Damaskus og Nostradamus.

  Jeg vil gerne mødes med dig på morgen cafeén “giv din hånd” for at drøfte verdens problemerne og hvis du kan tage Øzlem Cekic med dig så ville det være en meget stor hjælp for mig der gerne vil hjælpe uskyldige mennesker som der findes i hele verden.

  Jeg bliver desværre modarbejdet af frimurerlogen, Jesuitterne, Jihadister og Satanisterne der styr nazismen, racismen, religioner, bander, terrororganisationer der skaber konflikter, krige og svindel.

  Så hvis du gerne vil hjælpe mig med at stoppe denne her meget ond system som der findes i hele verden så kan jeg hjælpe os mennesker som bliver ført bag lyset med at være i lyset samt agere på den helt rigtieg måde som jeg har fundet ud af for millioner af år siden er den mest rigtigste for alle.

  Sidst at jeg skrev til dig omkring regler for ytringsfriheden som jeg har skabt igennem karma loven så valgte du ikke at offenliggøre mit indlæg til offenligheden muligvis fordi at jeg meget gerne vil anerkendes for alt det gode som jeg gøre for uskyldigt liv som der findes i vores natur.

  Jeg er blevet bekendt med at planet Jorden bliver plyndret for informationer, ideér, mineraler og andre ressourcer af Lyrian og Pleidians folket som nu er den hvide race her på planet Jorden der i virkeligheden ikke selv stammer herfra planet Jorden men som i virkeligheden tilhør de oprindelig fmennesker som er min mors elskværdigt Indianer folk som jeg har valgt at forsvar imod alt onde igennem mine anmeldelser og retsforfølgeninger via den lov som jeg har skabt der idag kaldes for karma loven.

  Den hvide race her på planet Jorden har skabt flere typer menneskere som er araberne, svinene, gederne, repteliens, aliens og homosapiens til slaveri, arbejdskraft, plyndringen af de oprindeliges planet samt til at skabe en masse postyr med så den hvide race har mulighed for at skjule sig for alle de problemer som de selv har skabt og som de meget gerne vil have andre til at tage skylden for.

  Alle sammen er blevet anmeldt, anholdt og retsforfulgt af min bevidsthed for deres medvirkende til ulovlige aktivetter samt kriminelle handlinger som jeg kan se forgår her på planet Jorden og i andre steder som der findes i vores univers.

  På grund af de mange pagter som den hvide race forsøger at bryde med, betyder det så at de ikke mere er interesseret i at dele den fælles rige eje med andre som der findes i hele den spirituelle og åndelig verden.

  Jeg er også bekendt med at den hvide race som stammer fra planet Lyrian og planet Pleidians har brudt den fælle rige eje traktat som jeg garanteret har været med til at skabe for at forsikre mig og andre liv også selv om man har dyre gener i sig eller andre gener i sig som er gensplejset med den menneskelig gen.

  Manges liv er truet på grund af disse mennesker som stammer fra planet Lyrian og planet Pleidians hvilket at jeg ikke vil tillade dem også selv om at de indirekte har tilbudt mig 1/10 del af fortjenesten for at lokke andre i en fælde som Jesus Kristus.

  Ærligt talt så har jeg aldrig været interesseret i at snyde nogen men min fars folk som er den hvide race har forsøgt igennem mange påvirkninger af mit liv, at få mig til at gøre uretfærdigheder imod andre og i al hemmelighed specielt imod mig selv som styre den materielle, spirituelle og åndelige verden med karma loven som jeg har skabt.

  I øvrigt så har jeg altid opdaget at jeg ikke kunne stole på min fars folk som er hele den hvide race.

  Hjælp mig med at hjælpe jer forskellige typer designer mennesker ud af disse mange problemer som den hvide race har skabt for jer og de oprindelige mennesker som i virkelighed stammer her fra planet Jorden.

  Hvis du ikke hjælper mig så ender du som så mange andre med at ryge til helvedet i den åndelige verden for at blive straffet på lige fod med hele den hvide race som i nye typer mennesker har lavet en pagt med.

  Mit navn er Niels Phillip Santos Bunch, Tlf.nr. 71552551, email : sharingknowledge@mail.com

 19. Hans Erik Kratholm Rasmussen

  Det er vel ikke nødvendigvis diskvalificerende som flygtning at man har penge, eller hvad? De jøder, der blev hjulpet til Sverige under anden verdenskrig, var vel for en stor dels vedkommende også rimeligt velbjærgede, men havde vel ikke af den grund mindre behov for hjælp. Så vidt jeg ved, var det Hitlers politik at udrydde alle jøder, uanset indkomst. Og mange af dem efterlod store værdier i form af kunst og fast ejendom. Mon ikke man kan forestille sig, at noget lignende er tilfældet for nutidens flygtninge. Det virker helt forkert at tale om “ægte og uægte flygtninge.” Mon ikke der bare er tale om en undskyldning for ikke at involvere sig.

 20. Kristian

  Naser jeg beundre dit klarsyn, enhver “etnisk” dansker der siger som du, vil blive kaldt racist, men fordi man kan skille tingene ad eller være kritisk, behøver man jo ikke være racist. Da tingene udviklede sig kritisk i Syrien, var jeg rystet. Syrien ligger i Europas baghave, og Europa vendte det blinde øje til, vel pga. Ruslands ivrige behov for at sælge våben til alle de “forkerte” mennesker- følgerne som vi ser nu var vel til at forudsige. Undskyldningen: Så længe der ikke bliver brugt kemiske våben, griber vesten ikke ind. Der er blevet brugt kemiske våben, hvor bliver vesten så af? Vi har gladeligt sendt soldater til Iran og Afganistan, hvorfor blev Syrien svigtet? Nu hvor vi står i denne groteske situation, som er rent anarki, føles det som om hele Europas politikere er væk. Almindelige Europæiske borgere er sat helt ud af spillet, vores demokrati er ikke eksisterende, alt styres af EU som et andet “demokratur” tro I har demokratisk indflydelse.. Du af alle Naser ved, hvorfor lytter vores danske politikere ikke til dig?

 21. Peter Nicolaj Thorup

  Ville ønske jeg havde den samme gave i form af at kunne formulere mig som dig Khader. Syntes det er en anskuelse af situationen lige nu, som er Spot on.

  Tak for din måde at være på, og tak for din måde at skrive på.

 22. Christina

  EU politikere diskuterer lige nu hvordan vi skal fordele 160.000 flygtninge/emigranter. Hvad så med de næste 160.000 tusinde og de næste 160.000??? Sandheden er at strømmen fortsætter med stadig større styrke, indtil man sætter en prop i!!! Den diskussion tør ingen politiker tage, for så er man umenneskelig, usolidarisk og racist. Tag iltmaske på = sæt proppen i og hjælp så bagefter så meget man er i stand til!!!

 23. jørgen

  jeg syntes at de mennesker der tegner bildet af danmark burgte rejse hjem og kæmpe for det der er deres men det er jo nemmere at løbefra denpligt man har der giver et statsborgerskab da man kan til tvinge sig et nyt for fri så kan mam jo rejse hjem på ferie hvis livet blivre for hårdt i eropa

 24. Per Laursen

  Er normal meget enig i Nasers synspunkter, men det er ikke fair at mistænkeliggøre flygtninge bare fordi mulighederne for familiesammenføring styrer deres præferencer vedrørende modtagerland.
  Hvis det var bare én uges forskel på, hvor hurtigt to forskellige lande ville lade mine børn slutte sig til mig, så ville den forskel være helt og aldeles bestemmende for, hvilket af de to lande, jeg ville søge asyl i.
  At forvente andet er i bedste fald kynisk.

 25. J.Hansen

  Påstår dansk politi har tæsket løs på dem. Utaknemmelige asylshoppere kan gå ad h…… til. Venstrefløjen OG “shopperne” er dem, der bagtaler Danmark! Ingen andre.
  Jeg skal ikke være med til at zone Tysklands krigspsykoser. Der Führer, der har inviteret 160.000 til Europa må selv være vært for “gæsterne”!

 26. J. Andersen

  Jeg kan lide den kvinde, der smuglede et par flygtninge imod sverige. Hun var dum som kun få, idet hun påstod, at EU var et stort Fort Europa.

  Det er faneme det mest elendige Fort der nogensinde er bygget, alene i år, er der kommet over 500.000 flygtninge ind i dette Fort. Men hvad Venstrefløjen har jo aldrig været sandhedsvidner, men i dette tilfælde en flok hallah-hippier.

 27. jan olsen

  Phillip Santos – du bor vist overveje at tage hovedet ud at toiletkummen. Det var dog den vaerste gang usammenhaengende konspirations teori crap jeg nogen sinde har set og spild af alles tid

 28. Annalise Christensen

  Snak, snak, snak og mere (kvalmende) snak fra I politikere.
  MEN HVORNÅR (?), får I jer mon taget sammen til at agere på, at EU igennem flere år har tilladt Dublin-forordningen være ude af kraft ?

  Det samme med Schengen, hvor EU ikke overholder sin forpligtigelse om at skulle beskytte og sikre den ydre grænse. Hvorfor har I ikke taget EU fat om nakken, når nu europas lande ligger frit åbne for alle mulige illegale og bekvemmeligheds-flygtninge, som også åbne for terrorister og IS-relaterede personer ?

  Når disse to, Dublin og Schengen, reelt set må konstateres for ikke-eksisterede, hvordan kan det så gå til, at I danske politikere ikke i samme øjeblik reagerer herpå, og påtager jer sikring og beskyttelse af den danske grænse, havne m.v. inkluderede ?
  Hvornår har I tænkt jer at ville optræde ansvarligt overfor det land og de borgere, som det er jeres selvvalgte opgave og dermed ansvar at tage vare på – eller er det slet ikke intentionen ??

  Hvordan I andre kan lade Dansk Folkeparti gå enegang i ansvarlighed overfor land og borgere, er mig ganske uforståeligt. Nu synes Socialdemokratiet umiddelbart så småt at begynde at bevæge på sig, men så jo alligevel så lidt. Måske mere signalpolitik end den virkelige viljes store og helhjertede indsats, får man desværre fornemmelsen af. Slet ikke i nærheden af den helhjertethed, der kommer fra DF i deres forslag. Men for dem, handler det jo også 24-7-365 mest af alt om land og borgeres velbefindende og tryghed.

  DF er i mindretal overfor I andre partier og politikere, jeg ved det jo såre godt.
  Men hvor ville det være vidunderligt, om andre partier ville ‘æde sig selv’ og vise samme respekt og ansvarlighed overfor danskerne og Danmark, som DF gør.
  Når der rigtigt tænkes efter, har I andre så ikke længe svigtet. Se nu at få rettet op, ikke også ?

  Flygtninges luksusproblemer kan det vel ikke være rimeligt, at andre skal betale for – vel ej heller for dem, der ikke vil os noget godt !

 29. Kristian

  J. Hansen, i princippet enig, men tal ordentligt
  Ualmindelig mange undersøgelser fortæller at indvandre fra ikke vestlige lande integreres dårligt, og giver minus på Europæiske landes konti, hvorfor er det så lige at Tyskland tror de nye migranter beriger deres land? Vi hører hele tiden at vi godt kan bruge de veluddannede migranter, men er de det? Hvis man er så veluddannet, hvorfor så file sine fingeraftryk m. Sandpapir? Fingeraftryk bruges vel, når folk er analfabeter, er det en befolkningsgruppe der beriger, vi lever i EU hvor høje uddannelser giver job, og ufaglærte ikke længere har plads. Hvad har en fremmed befolkning, uden uddannelse og sprog at tilbyde, udover at ligge til byrde, gad jeg godt vide- ser ud som om folk her er enige, hvor er ansvarlige politikere henne?

 30. Carsten Jensen

  Kære Naser Khader

  Det her er ikke så meget en kommentar, men mere et spørgsmål.
  Du taler meget om flygtninge og indvandring. Du bliver “brugt” af højrefløjen fordi du lefler for deres holdninger.

  Bare EN eneste ting jeg IKKE forstår. Hvorfor har du mere ret til at være kommet til Danmark fra Syrien og få del i de danske velfærdsgoder, end de der kommer nu ??

  Er der en dato på for hvornår du synes folkevandring var en god ide, til nu hvor det er en dårlig ide.

  Husk på Danmark gav dig de muligheder du nu fratager andre.

  Jeg forholder mig ikke til indvandring, men undskyld dit hysteriske hykleri.

  Syrien mangler “kloge” folk som dig til at hjælpe I Syrien men du foretrækker den varme stue i Danmark

 31. Claus Henriksen

  EU, Schengen og de ydre grænser fungerer overhovedet ikke. Menneskesmuglerne har vundet over det mægtige EU-apparat – og Tyskland er endnu en gang i færd med at ødelægge Europa! Her lidt fakta fra Danmarks Statistik som klart illustrerer den tikkende bombe under vores økonomi og velfærdssystem: “Blandt 30-59-årige er beskæftigelsen meget lav blandt indvandrere fra Afghanistan, Irak, Libanon, Somalia og Syrien’. Helt konkret er det kun 23 procent af syrerne i den arbejdsdygtige alder, der arbejder, 28 pct. af somalierne og 30 pct. af libaneserne, som typisk er statsløse palæstinensere. Tallet for danskere er 83 pct. Det betyder også, at indvandrerne fra disse lande i højere grad modtager sociale ydelser. Eksempelvis er fire ud af fem libanesiske kvinder (statsløse palæstinensere) og Somalia på overførselsindkomst”, lyder det fra Danmarks Statistik.

 32. Zara Nielsen

  Jeg er simpelthen så glad, taknemmelig og lettet over at læse Naser Khaders indlæg omkring denne problematik. Jeg svaner virkeligt at politikkerne, og myndighederne træder i karakter i disse dage, og dermed viser os alle, at de var vores stemme værdig. Jeg tror ikke jeg behøver nævne at vi alle gerne vil hjælpe, og sætte ind med en humanitær indsats hvor det er det er allermest nødvendigt. Men at blive kritiseret fordi jeg er af den holdning, at den indvandring vi nu har været vidne til, de sidste dage, ikke er helt reel, og at vi skal slå koldt vand i blodet, og fortsat håndhæve loven, ja, der stopper min empati.
  Bare vi snart ser noget handling, og at alle skabs hellige må krympe sig, når sandheden i al sin gru går op for dem.

 33. Karin. Grønfeldt. Lindbæk.

  Naser, mere klart og fint formuleret kan det ikke gøres !!! RESPEKT HERFRA !!!

 34. Ruairidh MacDonald

  Hvis man ikke vil tage imod hvilket som helst lortearbejde til hvilken som helst løn er man ikke rigtig arbejdsløs. Det siger derfor sig selv, at man heller ikke er rigtig flygtning, hvis man helst vil være i det land, hvor man har de bedste udsigter til at få familien med.

 35. Lene Cheng Hansen

  Kære Nasser,

  Jeg er så enig med dig. Hvis man flygter, så virker det forstemmende at man kan passere mange lande, hvor man er i sikkerhed. Ydermere at tillade sig at lave sådan et kaos og blokere motorvejen. Det er hvad jeg vil betegne som asylshopping og bekvemmelighedsmigranter. Jeg græmmes ved at de mennesker udsætter deres børn for den behandling. De skulle skamme sig dybt. Jeg glæder mig kun over at de tager ud af vores land. Jeg vil ikke betale en øre til dem. Min far kom fra Kina i 1960’erne og har aldrig modtaget en krone fra samfundet. Tværtimod har han bidraget med at arbejde i døgndrift, åbnet forretninger og skabt nye arbejdspladser. Han bliver også vred når han ser de bekvemmelighedsmigranter på fjernsynet. Hvad ligner det at komme her med den opførelse. Havde vi gjort det i deres land, så var vi blevet eksporten til den nærmeste henrettelsesplads. Hvor er det endnu mere forgræmmende at læse om de åndsforladte danskere, der er åh så humanistiske. Det er en skændsel. Vi har i forvejen så mange problemer med de efterkommere og nytilkommende vi allerede har. Vi kan ikke blive ved med at absorbere dem i samfundet. Vi har allerede parallelsamfund i Danmark. Jeg har i en årrække arbejdet som sagsbehandler for integrationsborgere. De forstår først ikke hvorfor de får kontanthjælp. De har altid skulle klare sig selv. Mange af dem var analfabeter og skulle i sprogproblemer. De forstod ikke det at gå i skole. Det var håbløst. Fjern den kontanthjælp, og så kommer der ingen. Tro mig. De skal nok finde noget at lave, hvis de ikke får nogle ingen. Der var en del der lavede sorte penge, mens de fik kontanthjælp. Danmark – du er så utrolig naiv. Jeg synes det er på tide at vågne op. Afskaf pengene til bekvemmelighedsmigranter og hvor står det lige de skal have penge her i Danmark. Og en lejlighed og penge til møbler mv. Det får danske unge ikke, når de flytter hjemmefra. De må rask væk betale 5000 for et værelse. Utroligt hvor naivt et land Danmark er blevet. Så kære Nasser – det er befriende at du sætter ord på det mange tænker!

 36. Joan Erlandsen

  Jeg er fuldkommen enig med Khader. Hvad er det, der egentlig sker? Hvorfor gør journalisterne mm ikke mere ud af hvorfor der findes flygtninge? Hvem forsyner Syrien med våben? Hvem tjener penge på andre menneskers sårbarhed? Mennesker der handler med mennesker, uanset hvad???
  Hvorfor er flygtninge ikke mere ydmyge?? Jeg mener, de er stadig i live, får den hjælp de har behov for, og alligevel får vi fingeren og de kræver og de har lov til?????

 37. Flemming Nielsen

  Mennesket??? Du milde for en “intelligent” idioti af dimensioner.
  Intet under, at fænomenet social dannelseshumanisme konstant kan bilde den halve eller hele verden ind, at en såkaldt elite i hensynsforklædning konstant søger at udrydde dumheden, fejlene og forskellene, mens det modsatte i virkeligheden sker.
  End ikke et æbletræ kan skabe så mange fuldstændig fejlfri, uplettede og ligestillede æbler, som selv de mest feministisk-rabiate ligestillingssvenskere og dubiøse akademikere går og drømmer om.
  Naturen sætter sine grænser og vælger tidløst sine nådesløse spor – af naturlige grunde og af hensyn til forædlingen.
  Lidt modsat industrien og dens uddannelsesbesmittede kapital-baroner, der kun vil maksimere profitten og score kassen her og nu.
  Gå hjem og vug, røvhuller!

 38. Anette Hedegård

  Kære Nasar Khader
  Jeg kunne ikke være mere enig med dig i det her, men hvordan stopper man det her? Jeg synes at det er skræmmende med denne folkevandring indi Europa uden at det bliver stoppet.

 39. Birgitte

  Rigtig god artikel!
  Det er indlysende, at når de rigeste og bedst uddannede 10-30 procent af befolkningen er flygtet og dermed ikke vil være til stede, når landet skal genopbygges, så bliver Syrien til den tid ressourcemæssigt endnu dårligere stillet end før krigen, for det var jo dem der havde flest ressourcer og kompetencer og tog dem med sig.
  Spørgsmålet burde ikke være, hvad Europa kan gøre for de flygtede syrere, men hvad de kan gøre for deres eget land når den tid kommer. Også af den grund burde de blive støttet til at blive i nærområdet mhp at vende tilbage.

 40. Lene

  Phillip santos
  Du har vist glemt at tage din medicin. Hurry up

 41. Lene nielsen

  Phillip santos
  Du har vist glemt at tage din medicin. Hurry up

 42. CT

  Sån er det når man deltage i en krig alt har konsekvenser!

 43. Henrik Petersen

  Ja det var helt rigtigt hvad du skrev om Sverige under krigen, du glemte bare et par ting nemlig, at svenskerne lod store mængder af tyske soldater rejse igennem Sverige. selvom de påstod at de var neutrale ,og når toget kørte retur efter flere soldater var det læsset med svensk jernmalm, og først i krigens sidste fase da man så hvad vej vinden blæste, blev den trafik stanset. Men hyklerriget st
  opper ikke her, fordi Sverige igennem en lang år række var en af verdens største våben eksportør og eksporterede våben til hvem som helst. I dag er det således, at en svensk journalist har afsløret, at myndighederne har fusket med tallene om det Svenske bmp ,som i virkelig heden er en del lavere end opgivet. Nu oplyser Sverige ikke længere deres bmp. i forhold til indbygger antallet. Det er fordi det er nedad gående på grund af det store antal fremmede, som ikke arbejder og dermed ikke bidrager. Sverige er i virkeligheden blevet et fattigere land på grund af den massive indvandring.

 44. Jan Nielsen

  Vi kommer heller uden om at diskutere pressens rolle i dette. Når man hører Danmarks Radios udsendte i P1 Orientering berette, at han vurderer at ca 75 % af de flygtninge/migranter han støder på er unge mænd i alderen 15-30 år – overvejende fra Afghanistan – så harmonerer det umådeligt dårligt med det billede som vi oftest præsenteres for i medierne. Denne indvandring kommer til at ændre Europa for altid .. og det bliver ikke til det bedre.

 45. Ulrik Pedersen

  Efter min mening skulle alle syriske flygtninge sendes videre til videre til enten Rusland eller Kina. Det er de to lande der beskytter Assad. Så kunne det være at der skete noget.

 46. Torben L.

  En tidligere kommentar nævner en voksende verdensbefolkning som årsag, men siger samtidigt, at vi i Vesten ikke skal blande os i, om de får 4 eller 10 børn..
  Enig – såfremt vi så heller ikke tilbyder disse mennesker lægehjælp og medicin, eftersom det er derfor befolkningerne eksploderer!

 47. Gunnar Steensen

  Fordi man Ikke kan forstå hvorfor folk rejser gennem 7 lande, så kunne man jo godt tro på de øjenviden beretning fra første hånd, der blandt andet kommer fra Steffen Jensen, mellemøstkorrespondent
  Og så kan man jo undersøge HVORFOR de rejser gennem 7 lande. Alte efter hvordan man tæller og hvilken rute vi tager så er en anden sandhed:

  De første 2 har taget rigeligt med flygtninge og kan ikke tage flere. De næste 2 sender dem videre med “knippelslag”. Det sjette har taget den største part af flygtninge, så der bremser man op for familiesammenføring. Det syvende er de ikke velkomne i.
  Så må de jo bare søge videre til det 8. eller 9 eller 10. Eller…..

 48. Ólafur Birgisson

  Jeg synes at Khader har ret i meget af den han siger helt uden tvivl og det er også meget sigende om hvor kompliceret situationen rent faktisk er.

  Desværre bruger mange mennesker sådanne skrivereier til at generalisere som ALTID er ubegavet i en debat.
  Der kan jo ikke være nogen tvivl om at der af de mange mange millioner flygtininge er nogle som er kriminelle, imigranter og ikke flygtninge, nogle har måske enda en iphone. Men det betyder ikke at alle der strømmer til europa i øjeblikket er en flok vældfærdsturister.

  Jeg synes også det er vigtigt at gøre sig klart at Danmark har i stor grad været med til at destabilisere mellemøsten med sin krigsliderlighed i AfganistanIrak og Libyen.
  Man overvejede jo også i sin tid at gå med USA ind i Syrien, nu kan man jo ikke fjerne Assad for så kommer Isis jo bare til at styre landet og det er jo endnu værre.
  Jeg ville synes det klædeligt at Danmark nu tager en del af ansvaret for en situation de selv har været med til at skabe, lige som alle andre involverede i deisse konflikter.

  Det siger jo sig selv at hverken Danmark eller resten af europa kan modtage millioner af flygtninge, men noget skal der gøres.
  Hvis nu ikke Khader og hans politiske kollegaer var så langsomme til at reagere, så havde der jo nok allerede være stablet en holdbar plan på benene, specielt når man husker på at Italien for flere år tilbage bad om hjælp og en fælles plan for håndteringen at den øgede strøm af flygtninge. Men den gang var det jo kun Italien det gik “ud over” så resten af europa sagde, hey de kommer til jeres land i må selv tage jer af det.

  Da Grækenland og euroen skulle redes var der ligepludselig masser af penge at finde. Det kunne måske være en ide at EU samlede en sjat penge sammen og lavede nogle store flygtnige lejre i F.eks Tyrkiet, Grækenland og Italien. Hvor flygtninge kunne hjælpes med mad og alle nødvendigheder. Hvor læger uden grænser kunne hjælpe i forhold til menneskers sundhed osv.
  Her ville der så være mulighed for at registrere hver enkel flygtning og tage stilling til om de er berettigede til asyl.
  Når krigen i Syrien så engang ender kan disse mennesker sendes tilbage til deres fædreland for at hjælpe med opbyggningen.

  Der er måske ikke verdens bedste plan, men det er dog en plan.

  Noget andet et den meget snæversynede holdning at alle flygtninge er flok rige samfundsnassere.

  Hvordan kan Danmark være militær allierede med lande som Saudi Arabien, Kuwait, UAE og flere lande der ingen vilje viser til at hjælpe deres trosfæller. Lande der har en holdning til kvinder som er helt og aldeles til grin. Hvor menneskerettigheder er et fy ord.

 49. Eva Madsen

  HALLO – Jeg er altså Dansker. !!!

  Jeg er Dansker – og når jeg bevæger mig rundt i mit land – ønsker jeg at se Danskere – jeg ønsker at opleve / se Dansk kultur og høre Dansk sprog.

  Jeg ønsker IKKE at se tørklæder,jeg ønsker IKKE at se eller høre – personer der ikke kan Dansk men kun Arabisk – – fattigdomsflygtninge / økonomiske pirater / velfærdsindvandrere / migranter / såkaldte asylansøgere, jeg ønsker IKKE at se brune eller sorte mennesker indhyllede i lagner,turbaner,nigab,moskeer, assylcentre og andet kulturfremmed mv. – hvis jeg ønskede at se dette, ville jeg bevæge mig syd for middelhavet.

  Hallo – jeg bor altså i Danmark og IKKE i et muslimsk land !!!!!

  Yderligere mere koster dette multikulturelle vanvid os over 100 milliarder om året + 16 milliarder i U-landsbistand + den U-landsbistand som EU deler ud af – disse penge har vi IKKE. !!!!!

  Ja – vores statsgæld vokser katastrofalt hver eneste dag , med over 100 millioner om dagen.
  De FLESTE af disse penge giver vi udlændingene enten herhjemme eller i udlandet – samt til EU.

  Ja pengene til EU går jo også til udlændingene, selv til Grækerne,portugisere, italienerne,og spanierne, hvor skattebetaling har været i fyord – hvorimod korruptionen har blomsterene dage med sugerøret forankret dybt i EUs svulmende pengekasse.

  Og hvordan mærker vi så dette ???
  Lige siden indvandringen startede har det været svært for landets egne borgere at få hjælp af det offentlige, det gælder syge,arbejdsløse, pensionister,invalidepensionister m.v.–

  idet pengene er gået direkte ned i – fortrinsvis muslimernes lommer – i form af overførselsindkomster, børnechecks, penge til anti radikalisering og ghettoer , bederum , familiesammenføring huslejetilskud, og alle mulige former for tilskud , – ja selv afviste asylansøgere får gratis lejligheder , skoler, børnehaver, stillet til rådighed.

  Og nu vil regeringen også fjerne vores retsforbehold og flytte / overdrage de sidste rester af vores suverænitet til EU – derved vil snart hele vores såkaldte selvstyre blive overdraget til EU – godnat nationalstat Danmark , sidste politiker slukker lyset . !!!

  For øvrigt KAN muslimer IKKE integreres i et vestlig samfund grundet koranen / islam ,ønsket om sharia lovgivning i stedet for Danmarks egen demokratiske lovgivning samt dårlig eller ringe uddannelse og analfabetisme.

  Jeg er flov og gal over at blive taget et vist sted af skattevæsenet og regeringen , for at finansiere al den uredelighed i form af national selvmord.

  Lad os straks udmelde os af FN `s / EU `s konventioner,- – div. flygtninge og menneskehedsrettigheds konventioner der hindrer vores selvbestemmelse og begynde tvangs hjemsendelse af de udlændinge samt deres efterkommere, der ligger samfundet til last i form af overførselsindkomster, kriminalitet,hjemmerøverier,drab,banderelaterede vold og narkosalg,tyverier,menneske smuglere ,fængslede, – ja listen kunne blive alenlang.

  FN og EU forlanger multikultur og menneskerettighederne overholdt af VESTEN mens resten af verden ikke giver en døjt for dem.

  Alle de asylansøgere, flygtninge, velfærdsindvandrere , og familiesammenførte som kommer til Danmark og Europa
  burde aftages af Saudi Arabien og de andre Islamiske lande, men der aftages de IKKE , for det passer bedre i deres strategi at de kommer til vesten, hvor de kan gøre så meget skade som muligt – Såkaldte ” flygtninge ” 5 kolonne indvandrere der kun har et ønske – og det er underlægge sig hele det Europæiske kontinent . ( Russerne gnider sig sikkert også i hænderne af fryd over ødelæggelsen og islamiseringen af Europa )

  ( Ikke engang menneskerettighederne gælder i de islamiske lande ,for de har ikke skrevet under på dem.)

  Lad os få vores grænsekontrol tilbage, og udmelde os Schengen.

  Lad os udmelde os af EU.

  ( en udemokratisk union af så forskellige lande, mennesker, kulturelt og økonomisk forskellige, har jo helt klart været forfejlet fra starten , ( EU = Europas ulykke – er jo blevet til EUSSR ) der er som en dødssejler uden rat , sejl og ror,- der ikke engang kan forsvare sine grænser, mod alle disse horder af muslimske besættere, som er mennesker fra Afghanistan, Langbortistan, Mellem Østen og Africa mv.

  Lad os i stedet for – indmelde os i handels samarbejds organisationen EFTA.

Kommentarer er lukket.