Trist dansk passivitet på et-årsdagen for syrernes frihedskamp

I dag er det et-årsdagen for starten på den syriske revolution. På nogle fronter ser det sort ud. Med hjælp fra Rusland er det ved at lykkes Assad-regimet at kvæle det væbnede syriske oprør. Frihedshæren består hovedsageligt af syriske dessertører, som er få, og som hverken er ordentligt udrustede eller organiserede. Det er en skarp kontrast til Assads elitesoldater, kampvogne og mortérgranater.

Frihedskampen lever dog stadig i bedste velgående. Det var nogle skoleelever i byen Daraa, der bragte foråret til Syrien. Inspireret af det, der skete i Egypten, Tunesien og Libyen, skrev de graffiti på skolens mure. Blandt andet stod der: ’Vi vil have frihed.’

Assads styre reagerede ved at fængsle og torturere børnene. Den brutale reaktion fik forældre og andre borgere til at gå på gaden for at få børnene løsladt. De første mange måneder var demonstrationerne fredelige. De eneste våben, der blev anvendt, var skilte, hvorpå der stod ’Frihed’.

Når jeg snakker med venner og bekendte i Syrien, er de dybt skuffede over det internationale samfund. Man mener, at det har svigtet Syrien. Det internationale samfunds ledere sidder på hænderne og kommer med en masse dårlige undskyldninger og bortforklaringer for ikke at intervenere, alt imens en diktator massakrerer sin befolkning.

Det kan godt være, at vi har en regering, der ikke har gjort nogen forskel. Men ikke kun beslutningstagerne har svigtet: Hvorfor er Dansk Journalistforbund ikke med i kampen for adgang til Syrien?

Der er beviser på, at militæret begår systematisk voldtægt af kvinder. Flere menneskerettighedsorganisationer siger, at syriske kvinder, der bliver anholdt, som hovedregel bliver voldtaget. Hvorfor råber Kvinfo og andre kvindeorganisationer ikke op?

Red Barnet har oprettet skoler i Libanon og har projekter til støtte af de syriske børn på flugt i flere af Syriens nabolande. Men hvorfor hører vi ikke mere om, at de ikke kan få adgang til Syrien? Blandt de mange civile ofre går Assads angreb jo særligt hårdt ud over børnene, som også udsættes for voldtægt.

Hvorfor protesterer Røde Kors ikke kraftigere over, at hospitaler er omdannet til torturcentre?

Hvorfor er de danske intellektuelle så tavse? Carsten Jensen, Susanne Brügger og andre?

Jeg bliver simpelthen så vred over denne passivitet! Kom nu ind i kampen og brug jeres indflydelse til at sætte fokus på massakren på civile syriske børn og voksne, voldtægt af kvinder og på de systematiske brud på menneskerettighederne, Assads regime er i gang med at begå!

39 kommentarer

 1. Janne Petersen

  De stakkels syrere, libere, afghanere, óg flere med dem, som lider i en konstant smerte, fordi denne her verden, ikke har fundet vejen gennem tyranniet og diktaturets helvede.
  Det skorter ikke på villighed til at hjælpe, men det skorter på trofasthed til at gennemføre.
  Tortur og overgreb mod børn og kvinder, med en ligeså afmagtet undertrykkelse af menigmand, skal ikke gå ubemærket hen fra en omverden der kigger på, det er en ganske usminket mangel på næstekærlighed, og en ligeså pilrådden ligegyldighed, som i fejhed end ikke formår, bare forsøget.
  Man styrter diktatorer til jorden, og råber og skriger på demokratiets omfavnende virkning, efter disse demagoger ligger med næsen i jorden, men slagkraften den udebliver, når der skal opbygges og bevare overblik.
  Assad er endnu en af djævelens håndlangere, som ikke leverer varen i det skjulte, altså endnu en habitdresseret bøddel, som ingen rigtigt bemærker tilsyneladende.
  Man ser måske ikke forskellen på hospitaler og torturcentre, eller er det igen som aben, ikke se, ikke høre, ikke tale.
  Selvfølgelig bliver de svigtet, og selvfølgelig lærer man igen ikke noget, udover at man har lært conceptet, at diktatorer, de skal ned når de bliver for dygtige, det kom Saddam, det kom Gadaffi, og flere med dem igennem tiden, men efterveerne, de smerter endnu, fordi håndteringen af samme, giver nye friske bud på arvtagere, der fortsætter i samme spor.
  Befolkningerne i disse lande, ønsker fred, frihed til at leve, frihed til at værne, frihed til at arbejde, og frihed til at være menneske, på menneskets plan, hvor svært skal det dog gøres.
  Herhjemme råber og skriger man når menneskerettighederne nærmer sig krænkelser, endskønt dette bud på samme, ofte kan være ganske overdrevet, men igen god motion for humanisterne.
  De der lever i blækhuset, og som magter at skrive, så trannet driver af kroppen, er gået i passiv selvsving, og de der med indflydelse til at gøre en forskel, ser ikke problematikken, altså igen denne blindhed og manglende empati for et sørgende hårdtprøvet folk.
  Kvindeorganisationerne savler ihærdigt omkring tørklæder og symbolske klædedragter, og ind imellem får den på klaveret omkring de undertrykkende hustruer/mødre, samt pigebørn, men voldtægtér og ydmygende behandlinger, tortur og overgreb mod børn i alle aldre, det bruger man ikke krudt på.
  Den barmhjertige samaritaner, rejste en fjende fra støvet, hvor andre gik forbi, her hvor man har haft snuden rigeligt indenfor i disse landes problemer og lidelser, der kan man vride sig passivt på sidelinien, og anskue slagets gang med de humanistiske briller på, fordi det vel egentligt ikke hører med under ens bord, sådan har det vel mere eller mindre altid kørt i disse lande gennem tiderne, så hvorfor lave om på det, nu har man åbnet ballet, så må de selv lære dansen.
  Det er menneskets helt ‘naturlige’ indgangsvinkel til andres lidelser, vemod på sidelinien og tomme gerninger, så så har man ovenikøbet den frækhed at kalde det for hjælp. Janne.

 2. John Bøndergaard

  Khader. Det er langtfra enkelt at tage stilling for alm og intellektuelle danskere, som afventer at det internationale samfund på vanlig vis træder i karakter. Det ved du godt ikke sker.
  Meld dig selv til en af hjælpeorganisationerne i Syrien, og gør selv noget.
  Måske kan du gøre noget der.
  PS. Jeg har boet i Damaskus og rejst privat rundt i landet med syriske venner.

 3. Julemanden

  Gad vide hvor mange kvinder disse “frihedskæmper” har voldtaget, æresdræbt, hånet og nedgjort.
  Nu får de bare deres egen medicin.
  Danmark skal ikke hjælpe flere i disse kvindehader-samfund. Vi kan godt bruge vores penge selv.
  Når den islamiske verden ændrer sig fra Bøn, Bank kælling og Bold hende tyk til Ansvarlighed, Arbejdsomhed og Abort, som en dame sagde i bussen. SÅ skal de lande blive dejlig at bo i . Ikke før.

 4. Christian D C

  Hej Khader

  Jeg og en masse andre incl dig selv ville gerne gøre mere, men kan vi og hvad hjælper det.
  Skal et land ikke selv finde ud af det, selv om det smerter at se på.
  Egypten ser skidt ud
  Irak ser skidt ud
  Afganistan ser skidt ud

  Vi kommer og tror vi hjælper , men mange vil ikke have os der.
  En bog betyder mere end et liv.
  Diverse troesretninger kan ej heller blive enige i landet.
  Er vi der for de rigtige grunde.

  Hvad gør at en dreng hvis forældres liv er reddet af at de kunne komme til danmark, pludselig synes det er ok at vestlige soldater bliver slået ihjel.

  enhedslisten er romatikere, de skulle alle tage ned og sankke dem til rette ” som de mener man kan”

  De krigsførende lande er også ulækre, den ene dag handler vi med Gadaffi, næste dag han en ond person.

  At vi ikke kan sælge mælk og ost til lande som hakker hånden af folk som stæler af nød pga nogle tegninger er jeg pisse ligeglad med og fortæller alt om at griske mænd sidder og trækker tråde.
  enhedslisten beskylder kapitalismen , men deres forbundsfæller i kina og rusland Tja.

  start dog med at stoppe alt salg af våben til lande som Israel, saudi arabien hvor man ved de bliver misbrugt til at tyranisre mindretal eller folk man bare mener er dumme.

  en dreng skyder en sten efter en stor dreng. drengen har fået taget sin siddeplads da de store har sagt sådan skal det være. Derfor skød han.
  Den store dreng kaster nu store sten efter den lille dreng.
  han forsvare sig jo bare og sin plads som han nu mener han har ret til.

  tror vi i 2012 er for forskellige med de vi gerne vil hjælpe og derfor går det galt.

  jeg lytter , jeg vil gerne overbevises om at vi kan hjælpe

 5. Hansen

  Jeg kan se din afmagt Naser, MEN alle de andre krige vesten har blandet sig i å de kanter kan sgu ikke prale af ubetinget succes.

  Interne er der så mange klaner og magtfraktioner, som bruger netop indblandingen til netop DERES argument for for DERES kamp om magten.
  Vesten indtager skiftende roller, som enten årsag eller løsning!!!

  Og hver gang der har været indblandig, står muslimsk broderskab eftersølgende som : “reddere”…med sharia.

  Det er dybt forfærdeligt hvad der sker – men vi kan ikke redde dem, med anden “indsats” end verbal fordømmelse, økonomiske sanktioner, og lign.
  Der er alt for mange interne magtfraktioner og borgerkrig som i irak følger….borgerne vil nok freden, men deres klanledere vil ikke.
  –måske en sniger kunne skyde lederen…men hvem tager over?

 6. ole

  Danmark skal ikke! blande sig i,hvorledes andre lande håndteres, uanset hvad, og specielt ikke med kulturer der ligger lysår bag Vestlig kultur. Det burde efterhånden være bevist i andre krige.

  Der er nok at se til på egne fronter, og for skatteborgernes penge. Raske unge danske kvinder og mænd, skal ikke sendes til disse slagtnings scenarier, det må de f***** klare selv.

 7. ole

  Det er meget godt med humanisme, hvis det er et projekt der kan lade sig gøre.

  Jeg lever i et land der har været håndteret af kommunisme i mange år, nu er det “frit”, problemet er bare, at det er det ikke, og det bliver det aldrig. For mentaliteten i kulturen er der stadig, og dybest set, er det kommunismen flertallet helst vil. Det kan der ikke ændres på, specielt fordi der i mange, rigtig mange år frem – ikke bare 40 eller 50, vil sidde generationer der er viklet ind i korruptionen. Hvad angår Syrien, så er den kultur så sammensyltet med religion, at det vil være som at stikke fingrene direkte ned i en kogende fedt-gryde. Og det kan bare ikke lade sig gøre – at “frelse” det land og dets indbyggere. Det er ualmindeligt naivt at snakke det sædvanlige pladder humanistiske ævl i den her sammenhæng. Det er en ligeså lost cause som andre krige har været, og vi kan gå helt tilbage til Vietnam krigen, det var heller ikke nogen ubetinget succes. Vestlige soldater, med deres træning, moral og etik bliver sendt til brændpunkter, hvor det er et helt andet reglement der gælder end hvor de kom fra – og den omstilling i sig selv har givet mange livslange ar på sjæl og krop for Danske soldater, og soldater fra bl.a. USA. Så lad det ligge, lad dem selv finde ud af det.. Hvis man ser 2 hunde være i kamp, er man også komplet idiot hvis man prøver at stikke hånden imellem, sandynligheden for at begge vender sig og bider hånde – er mere end 90%.

 8. anonym

  nasar khader du snakker lort, syere fortjener det. hvorfor går de mod en man som har givet **-mere frihed end alle andre muslimske lande. der er bøsser over det hele, mange forsklige religioner, de drikker som pesten, de spiser svin og de knepper højre og venstre. han er sej nok han holder isreal væk for lander, så de ikke kommer og tager jord lige som de gør i Palæstina. men du har silf snakker du lort her i eu, smut der ned og kæmp i stedet at snakke at spille hællig her.

 9. jenni

  Vi har rigelige problemer med den slags, der er heroppe, til at også rejse ned og skaffe os flere problemer med dem, der i det mindste stadig er dernede.

 10. Anonym1

  Hvorfor sletter I min kommentar?

  Hvad hvis nogle bevæbnede rebeller – f.eks. rokkerne, eller banderne, laver oprør i Danmark hr. Nasser Khedher? Skal man så fjerne regeringen for at støtte nogle få rebeller? Eller hvad med palæstinenserne? Skal man støtte de bevæbnede rebeller eller terrorister, og fjerne Israel? Der er måske 100.000 eller 1 million islamistiske syrere, som støtter rebellerne. Hvad med de andre 19 millioner? Skal de tvinges til at underkaste sig den islamiske sharia, som du støtter ved at bakke op om de islamister, som er ved at tage magten over hele den arabiske verden? Tror du virkeligt på dig selv, når du snakker om demokrati? Tror du virkeligt på, at de islamister, som misbruger udtrykket demokrati for at få vestens støtte? Tror du virkeligt på, at Islam og Demokrati kan forenes? Er det fordi, at du støtter islamisterne, at du er så hadefuld mod anti-islamisterne? Du har fuldstændig ret i, at det syriske regime er diktatorisk, men hvad synes du de forandringer, der er sket i den arabiske verden? Hvad synes du om Det Nye Ægypten, eller Libyen eller Tunesien? Er det blevet bedre med islamistiske regimer? Tænk dig dog lidt om, når du udtrykker dig. Du er populær nok blandt tåberne, og du kan aldrig narre de fornuftige til at tro på dit ævl. Så hold op med dine populistiske udtalelser. Se på resultatet af de mange demokratiseringer, som har fundet sted. Åben dine øjne. Demokrati kommer ikke fra den ene dag til den anden, men gennem generationer. Det er saudierne, der vil vælte det syriske diktatur ikke befolkningen. Ved du hvorfor de vil gøre det? Fordi den syriske diktator Bashar fornærmede den saudiske konge ved at kalde ham på arabisk ”Ash’baah Al-Rijal” [mænd lignende]. Jeg håber også, at du er klar over, at rebellerne i Syrien både kidnapper og dræber ikke sunnier, og at de er begyndt at bortføre kristne kvinder for at tvangskonvertere dem og tvinge dem til at gifte sig med ”Mujahidinerne”. Er det ikke det samme, som skete og stadig sker i Irak? Hvorfra ved du, at de, som bliver dræbt i Syrien kun er civile? Betragter de bevæbne rebeller for at være civile?

 11. Janne Petersen

  jenni, du har da helt ret i, at der er en del problemer med mennesker, der er kommet til landet, men du skal se helheden her, og udfra den vurdere.
  Der har i årevis været ført en helt ukontrolleret indvandring, med skiftende regeringer, som alle ville noget andet, med disse mennesker i spil.
  Jeg tror simpelthen ikke på, at man forlader sit land, sit ophav, kultur og trosgrundlag, fordi pengetanken står åben på den anden side af jorden.
  Selvfølgelig er der mennesker imellem, der har været tiltrukket af den sociale velfærd, men set i det store billede, så er mange af disse mennesker, kommet fordi tilstanden i deres hjemlande, har været uholdbar, farlig og forfølgende.
  Vi er slet ikke dygtige til integration, fordi det handler om politik, og ikke om mennesker.
  Når vi som nation står med den ene fod, militært samt sanitært, så kan det ikke nytte noget, at man maser ind, og smutter ud.
  Det forpligter at blande sig, fordi al indblanding har efterdønninger, og det er her, problemerne opstår, man smider nærmest håndklædet i ringen, og anskuer fra sidelinien, og det holder ikke.
  Befolkningerne i de lande, der nyligt har fået deres diktatorer i knæ, står som Moses ved det røde hav, fordi nye tiltag af samme karat, har gjort deres entre, og hele vanviddet starter forfra.
  Halvgjort arbejde, og halvkvædede viser, er formlen på den ydelse, disse lande har fået, og det er næsten værre, end hvis man havde knaldet døren i, og sagt hus forbi.
  Befolkningerne skriger efter hjælp, fordi de sidder i umulige kår, som ingen tilsyneladende anser for andet end gammel vane.
  Jeg har ikke budet på, hvorledes disse konflikter kan løses bedst muligt, fordi jeg ikke ejer militær viden eller indsigt, men jeg kan dog med mit blotte øje se, at man har grebet fat om tyranniet i disse lande, for en kort stund, og derefter spillet hasard med udviklingen.
  Det er lidt ligesom at hjælpe et menneske halvt over vejen, resten er eget ansvar. Janne.

 12. Karsten Skov Petersen

  Assads metoder er selvfølgelig rystende, men hvorfor skal vi i Danmark støtte oprørere, som er af samme type,som vi betaler livvagter herhjemme for at beskytte dig imod hr. Khardar.

 13. Sandy Haae Høyrup

  Der er et gammelt bibelsk udtryk: Skam få den der kaster den første sten.
  INGEN i den vestlige verden, hat interesse i, at gå ud ud i en ny krig, på den anden side af jorden. – Særligt hvis det drejer sig om anden trosretning. Vesten “lider” økonomisk under deres EGEN dårskab. EU SKAL være lykken?? For politikerne JA!!!
  Ikke for borgerne!
  Der er INGEN prestige i, at gå ind i Syrien og derfor vil politikerne heller ikke, hjælpe disse arme mennesker. Der RÅBER om hjælp!
  Men havde det støttet det amerikanske præsident valg, var fløjten nok en anden tone. Og resten af nikkedukkerne i EU ville følge trop; Blandt andre Helle T.S.

  Kære venner! Verden kan lide ad helvede til! Er det ikke politisk “korrekt” gøres det ABSOLUT INTET!!!!!!

 14. john

  du kan starte med at tage ned og hjælpe

 15. Per Petersen

  Islams afmagt er rigtig grim! Danmark kan ikke afhjælpe problemet.

 16. k.m.

  Hvorfor hjælper de muslimske lande ikke deres egne ?

  Er det fordi de kan se en fordel i at vestlige lande griber millitært ind i deres indre anliggender så de kan spille ofre for vestlig
  besættelse som det skete i Irak

 17. TK

  Hvorfor skal vi altid blandes ind i andre landes indenrigspolitiske problemer? Det rager ikke os og vi kan hverken være frelser eller hjælpeorganisation for hele verden. Så længe de ikke angriber deres naboer eller os, så er det deres eget problem. Sæt hegn uden om hele l….. og lad dem slås indbyrdes til de er færdige. Det er alt for nemt for de lande der er ude i evige interne problemer, at myrde egne naboer og smadre alting. Det betyder intet for dem. Der fødes nye børn hele tiden og alt hvad de smadrer betaler vi andre gang på gang, hvad enten vi vil eller ej.

 18. Gert Ingvarsen

  Nu skal vi lige overveje om vi har lyst til, at overtage rollen som verdens politimand. Set i bakspejlet kan en millitær intervention i Syrien kræve vores tilstedeværelse de næste 10-20 år. Det kan også være nødvendigt at overveje hvilke lokale følge konsekvenser, så som terrorisme, vi er villige til at acceptere.

 19. Leif Sørensen

  De muslimske lande ligger som de har redt. En dominarende fascistisk religion som islam kan kun føre til fascisme i regeringsførelsen.
  Det såkaldte arabiske forår har med al ønskelig tydelighed vist, at de muslimske befolkninger ikke har den intellektuelle kapacitet til at bekæmpe verdens mest fascistiske religion.
  Hvis du ønsker demokrati i dit fødeland, så tag derned og kæmp. Jeg gider ikke bruge så meget som 1 kr. på bekæmpelsen af religiøst fladpanderi. Krigene i Iraq og Afghanistan har vist, at kun muslimerne selv kan skabe forandring. Og det kræver noget som muslimer sjældent viser: Selvreflektion.

 20. J. Hansen

  Intet bør være mere ligegyldigt og overflødigt end, hvad der sker i den gale arabiske verden. Men lad venligst være med at importere galningene og deres gale forestillinger hertil. I svæklinge, der ønsker at blande jer i disse forstyrrede elendige lande bør omgående fysisk omplacere jer dertil. Det er der, jeres interesse og hjerte åbenbart ligger, så bare afsted med jer!
  Ikke et ord mere gider jeg høre om Syrien og alle de andre ineffektive religiøse galemandssamfund.

 21. Kc

  Det er frygteligt med alle de menneskelige lidelser mange må lide verden over. Alligevel
  mener jeg ikke, at Danmark skal involvere sig i flere krigshandlinger i fremtiden. Den
  arabiske verden må og skal selv finde løsning på deres problemer. Deres måde at tænke på er så meget anderledes end vestens
  måde at agere og tænke på og det er en umulighed at forsøge, at ændre på det. I
  stedet for at flygte bør syrene vel tage hjem for at bistå deres landsmænd i denne
  svære situation.

 22. Eva Madsen

  Det kan godt være du er urolig og bekymret for din egen familie og resten af dine landsmænd Hr.Khader, men jeg tror ikke det kan få en afsmittende virkning på fornuftige danskere,de hopper ikke på den limpind mere.

  Problemet er sin enkelhed, at det er nytteløst at gøre noget for de analfabetiske ,krigeriske ,dovne,uansvarlige,tiggeriske stenaldermennesker til MUSLIMER.

  Den dag de værdsætter et menneskeliv større end eller anden ligegyldig koranbog,kan man måske starte en dialog med disse “urtidsmennesker” .

  Vesten har spildt milliarder af kroner og soldater på krige i muslimerlande, til ingen verdens nytte og nu tabes krigen også i afghanistan.Rusland var så fornuftig i sin tid, at trække sig ud i tide,fordi de hurtigt indså at muslimer ikke var mulig at civilicere.

  Hvis vesten skal indrages i flere krige i de muslimske lande,bør de først jævne det værste ved hjælp af atombomber.Muslimerne skal nok efter krigen formere sig uhæmmet igen som de altid har gjort.
  Vi så i TV,at en (1 ) familie i Gaza havde avlet 40 børn,manden var pisseligelad med mangfoldigheden,de vestlige lande forsørgede jo hans børn.

  Hvis dele af befolkningen i Syrien skal have hjælp ,må de andre muslimske lande træde til.Men var det ikke bedst at stammerne i syrien udslættede hinanden ? jo færre muslimer -jo mere fred.

  Og til politikerne – stop så al den U-landshjælp og indfør grænsekontrollen igen.

 23. Bjørn Jensen

  Hvorfor skal muslimerne altid hjælpes ?.

  Hvorfor avler de så mange børn ,så de ikke kan brødføde sig selv.?

  Hvorfor værdsætter de en alm.ligegyldig bog f.eks. Koranen højere end menneskeliv. ?

  Hvorfor er der altid kævl og krigeriskhed imellem muslimer og imod den vestlige verden ?

  Hvorfor lader de vestlige lande ,ikke Gaza striben og de andre muslimske lande ,dø af sult .?

  Hvorfor er muslimer for det meste analfabeter,uansvarlige,uarbejdsomme og kvindeundertrykkende. ?

  Hvorfor emigrerer/ velfærdsflygter muslimerne til de vestlige lande ,som de hader, – er det for at få understøttelse / overføringsbistand. ?

  Hvorfor vil de muslimske lande udslette Irael,er det fordi de kan få ørkenen til at blomstre. ?

  Hvorfor vil Nasser Khader have vesten til at gå ind i Syrien,er det for at få samme sucess som i Irak,Egypten,Libyen og Afghanistan ,tror han virkelig at man kan civilicere muslimerne .?

  Hvorfor — hvorfor — hvorfor ??????????

 24. Annalise

  Erfaringen har sørgeligt vist os, at vi kun ville blive “nyttige idioter” hvis vi også skulle gå ind at blande os her. Det skal vore gode unge mennesker ikke lade deres liv for.
  Vi har selv kæmpet vore kampe for at opnå dét vi blev til, ud fra devisen om at man selv må kæmpe for det man har kært. En linie taget ud af sangen “Altid frejdig, når du går”, som også den danske folkekirke har taget til sig som en meget anvendt “salme”.

  Faktisk er jeg af den overbevisning, at den hjælp vi har bistået med i de arabiske lande, er sket udfra et forfejlet udgangspunkt. Kald os naive, om du vil Nasar Khader, for det gør jeg også selv. Vi der er opvokset med den evangelisk-lutherske tro er ganske enkelt ikke “klædt på” til at forstå hvad der foregår i muslimske hoveder. Du har selv set resultatet.
  Hver må vi kæmpe vore kampe.

 25. Jan

  PROPOGANDA der konstant spyes ud i de vestlige medier, med Nassar som frontmand i DK.
  HVEM er de rebeller Nassar?
  Dine groteske historier bliver vildere og vildere, hvad med at du selv lettede røven, tog derned og lavede en ægte dokumentar?
  Alle de staaaakels rebeller, som fx briterne og franskmændene der render rundt og slår syrerne ihjel dernede ville vel ikke have noget imod at smide masken, hvis du som deres ven kom? Vel?
  Fy for satan siger jeg bare.
  Mon du kæfter op ligeså meget når det bliver Danmarks tur?
  Tydeligvis ikke, da du med dit groteske og løgnagtig propoganda har du vist dit sande jeg.

 26. Janne Petersen

  Jeg kan godt vurdere på de skrevne svar til ariklen, at jeg står rimeligt alene med mine meninger, det er der ikke rigtigt noget nyt i, men det skyldes måske, at mine anskuelser til problematikken, har lidt andre indgangsvinkler.
  Selvfølgelig kan dette lille land, samt andre mindre lande ikke stabilisere situationen i disse efterdønninger, som ikke er mere fortid, end de ulykkeligvis gentages, men jeg er heller ikke sikker på at det helt er det Khader mener her.
  De mange organisationer på vores breddegrader, hvis opgaver ligger i hjælpearbejde og frembringelse af nyheder, går lidt rundt om ilden her, fordi de fysisk er tilstede i det inferno, hvor eks. som skrevet i artiklen, hospitaler forvandles til torturcentre, uden det egentligt har forårsaget nogen nævneværdig reaktion i de ellers pågående nyhedsjægere, der gerne tager turen ind i folks sovegemakker, hvis historien er god.
  Kvinder og børn der skånselsløst bliver inddraget i disse vanvidsorgier, krig rummer plads til, fordi kvinder og børn ulykkeligvis er velvalgte ofre, når noget skal tvinges igennem.
  Assad og hans skruppelløse følge kan tilsyneladende uhæmmet fortsætte sine morderiske saneringer på eget folk, uden nogen nævneværdig reaktion fra verden omkring dem.
  Disse magthavere, som sopper rundt i deres paradis på jorden, har været her altid, og alle godt og vel har de formået at blive indskrevet i historien som magtens skrækeksempler, der magten til trods, mødte deres endeligt ofte ganske grusomt.
  Man lærer ikke her, man satser og tilskikker de andre den skæbne, at komme i knæ.
  I disse sammenhænge, har debattører ofte foreslået, at vores herboende flygtninge/indvandrere bare kan rejse hjem og hjælpe, det er da nærliggende at mene afgjort, det er bare ikke vejen, fordi vi taler lægmænd her, så det er blot endnu flere, der kan komme til fald.
  Hvis bjerget skal flytte sig, så skal magthavere, politikere, organisationer med indflydelse, rotte sig sammen, så de udgør en enhed, der ryster grundvolden hos de selvudråbte ‘guder’, der påberåber sig magten over landets befolkning.
  Presset skal i sammenhold give disse tyranner søvnløse nætter, og sved på panden, så deres barbariske gøremål, udstilles som den sandhed det er, mord på uskyldige, samt en surrealistisk trang til overflod og luksusvanvid, med en fattig undertrykt befolkning som tilskuere.
  De skal serveres råt for usødet til den verden der kigger på, så afmagten bliver deres banemænd.
  Vi oplevede det med Rumæniens Ceauchesku og hans kone, som blev skudt ned som hunde i en baggård, da folket var blevet mætte af tyrranniet, ikke at jeg bidrager det, men straffen indhentede dem.
  Bekostninger inddrages som regel i tyrranniets navn, og her var folket testet til offentlig henrettelse uden nåde.
  Hvis man kan lidt historie, så viser den formidabelt, hvorledes tyranner gennem menneskets historie, har mødt forskellige skæbner, fordi folket fik nok.
  Pluk disse frådsende diktatorer ned af deres piedestaler, så de der tiltrækkes af disse gudsforladte luksusorgier, fattes rædsel ved tanken.
  Selvfølgelig kan Syrien påvirkes udefra, det har vi jo set med forgangstilfælde, der hvor omverdenen svigter, er der hvor labiliteten tillader gentagelser, hjælpen taber fart, og så gentager tragedien sig.
  Muslimer er ikke en masse, der kan bundtes som et færdigt resultat, man så kan kalde for mordere, terrorister, mørkemænd og fanatikere, de er mangfoldige og forskellige, med den ret, at de kan fremstå som mennesker, der lider nøjagtigt som du og jeg, de lever og dør nøjagtigt som du og jeg, altså er det blot mennesker, der er faldet lidt udenfor rækkevidde, det er ikke næstekærlighed, det er snæversyn, og de holdninger skal nok holde liv i passiviteten. Janne.

 27. TK

  Du skriver at du står rimeligt alene med dine synspunkter. Det gør du måske også, men prøv så at tænke lidt over hvorfor. Ikke fordi jeg tror du vil indse og forstå det, men alligevel. Hertil kommer at dine debat indlæg er så lange, at kun få gider bruge tid på at læse dem.

 28. Janne Petersen

  TK, jeg magter desværre ikke evnen til at bruge få linier til mange bud på på svarene, så den risiko må jeg løbe, jeg trøster mig dog med, at du fik læst det jeg skrev, en er bedre end ingen, men tak for et velment råd TK. Janne.

 29. L. Johansen

  Khader, rejs dog derned og hjælp!
  Hvorfor skal vi danskere – slås ihjel pga. muslimsk elendighed?
  De muslimske lande må hjælpe hinanden.
  Vestlige lande har ALDRIG fået andet end UTAK, når vi “hjalp”.
  Muslimer er et UTAKNEMLIGT FOLKEFÆRD!
  Og skulle vi hjælpe – ville ladeporten for tonsvis af syrere stå åben for indrejse i DK, som i forvejen har SOLGT VORES VELFÆRD for muslimsk indvandring.
  Næ, Khader – lad syrerne kæmpe for egne penge og liv!

 30. Annalise

  Naser Khader, der er mange hvorfor’er i dit indlæg, hvorvidt den ene eller anden ikke gør noget i dit hjemland.
  Som J. Johansen, undrer det også mig HVORFOR ikke du og utallige andre af dine landsmænd, der befinder sig i Vesten, ikke pakker det mest nødvendige og skynder jer hjem
  til hjemlandet for at bistå i denne svære tid. I som netop har oplevet Vestens værdier og har erfaring med hvordan vore samfund her fungerer. I har om nogen noget at byde på, hvis det da er Vestens værdier I ønsker indført i Syrien. Og yderligere forstår I jeres landsmænd bedst af alle.

  Nej, jeg forstår heller ikke din holdning til, at vi her i Danmark skulle sende vore unge mennesker ned at kæmpe Syrernes sag, og du og andre syrere samtidig sidder her i tryghed – i de eventuelle udsendtes hjemland.

  Det dér med at udstille sig selv i “offerrollen” tror jeg ikke er dansk mentalitet. Her kæmper vi for det vi holder af og vil beskytte. En oldgammel tradition, som vi aldrig glemmer. Viderebring den til Syrien.

 31. sofie

  Fordi eliten i Danmark er magelige -undtaget når de kan sende andre ud som nyttige idioter eller hvis der er penge i det.Desuden er magtstrukturen ligesom i Syrien ,den er bare”demokratisk”og uden fysisk vold.Men at trænge igennem systemet er umuligt herhjemme og derfor foregår tingene i Syrien som det gør-de har lært af den “demokratiske” struktur-dvs, borgerne gennemskuer den, og ser og mærker råddenskaben af samme grund.De er konkurrenter til magten, derfor svigtet fra den “demokratiske” verden.Magtsyge og liderlighed er universiel!

 32. Elmer Pedersen

  For ihukommende de særdeles sørgelige erfaringer fra det såkaldte “arabiske forår” og ligeledes med Irak, Libanon og Afghanistan i skarpeste fokus, så er det i den grad sørgeligt at opleve, hvad der efterfølgende er sket. Nemlig kaos, anarki,og fortsatte myrderier.

  For hvad er det egentlig for nogle selvbestaltede “frihedskæmpere”, som nu skriger efter våben, og også gerne ser fremmede tropper i eget land, altså i Syrien, Naser Khader ?

  Og i øvrigt nu hvor du snakker om nødvendig støtte til den såkaldte syriske frihedskamp, hvad mener du så om vores totale passivitet til Israels årtiers lange undertrykkelse af palæstinenserne ????

 33. sofie

  …og magtliderlighed er universiel!

 34. sofie

  …pervers magtsyge er universiel

 35. sofie

  Hej!

 36. sofie

  Hej BT mit- Hej!- er censureret???

 37. sofie

  …og det var mine tre ovenstående også ,derfor to som prøve på hvad man kunne skrive eller ikke -kan avisen give en retningslinie for hvilke ord der kommer i censurlinien,det sparer tid både hos skriver og avisen.

 38. RNA-DK

  Muslimer er generelt feje imperialistiske kolonialister, som ikke mere behøver asyl og beskyttelse i Danmark.

  De burde alle som en udvandre tilbage hjem til sine hjemlande i disse fattige trængsels tider med deres dyre unger og hjælpe til derhjemme og sige mange tak for den lange dyre tid og hjælp her.

  Men det er de for feje og egoistiske til.

  Balladen i Syrien og koloniserings aggressionen og den arabiske gade bandes forår i Danmark 2008, som bredte sig som en steppebrand til muslimernes asylbagmænds hjemlande viser,
  at islam er ‘fred’ og muslimer vil bare have magt, penge og ‘folkestyre‘.

  Mon vi her i Danmark ved at sætte ild til Thornings cykel, bil, klubber, børnehaver, skoler, forsamlingshuse mm. kan bevise, at det vil vi danskere også ?

  At vi ikke vil overlade magten over vore liv og samfund til politikernes og de offentlige ansattes skalten og valten med vore levevilkår, ! Vi vil også folkestyre og folkeafstemning om alting som f.eks. i Schweiz og modsat Thorning, Khader, Søvndal, tyrker Cetic og alle de andre ‘Assad’er og muslimske besættelses styrke elskere her.

  Befri Danmark for dem nu !
  Infør folkestyre med folkeafstemning og folkedomstole nu.

  RNA-DK.

  (Revolutionære national anarkister i Danmark)

 39. L. Johansen

  Det nytter ikke at hjælpe dem!

  Deres frihed får de først den dag, de forkaster Islam!
  Det er nemlig deres værste spændetrøje!

  Og hold så op med at KRÆVE danskerne skal kæmpe jeres kampe.
  Gør det dog selv!

Kommentarer er lukket.