Danmark er ikke Molenbeek

Terroren slog igen til tirsdag. Denne gang mod Bruxelles, der udgør hjertet af det europæiske samarbejde.

Det var svært at løsrive sig fra en nyhedstrøm i går, der berettede om død og ødelæggelse, og hvor det fulde omfang af de grufulde handlinger i Bruxelles endnu ikke kan opgøres. Anslag mod frie og demokratiske samfund er blevet alt for almindelige. Derfor ved vi desværre også alt for godt, hvordan vi skal forholde os til, når terroren rammer.

Terroren ramte Belgien, men jo den del af landet, som vi alle har en aktie i, nemlig Bruxelles. Derfor rammer det os ekstra hårdt. Ligesom det rammer mange danskere med anden etnisk baggrund hårdt, når terroren dræber uskyldige i Ankara eller Istanbul. I teorien rammer terroren altid os alle. Men i praksis kan man mærke i maven, at den skræmmer og forfærder os mest, når den slår ned mod mennesker eller steder, som vi har et personligt forhold til.

Terroren slår også ned i vores samfundsmodel. Terrorlovgivning, øget overvågning og lignende tiltag udfordrer de værdier, som vi forsøger at beskytte. Og terror rejser konsekvent spørgsmålet om, hvor meget vores rummelige europæiske samfund kan rumme. Efterfulgt af debatter om, hvordan vi bekæmper dem, der vil angribe deres egne hjem. Hvad gør man ved mennesker, der ikke går af vejen for at pulverisere sig selv og uskyldige civile for at bevise en pointe?

Det skal de danske partiledere bl.a. diskutere med hinanden efter påske, hvor statsministeren har indkaldt til drøftelser om, hvordan man bekæmper radikale kræfter – herunder imamer. Der er desværre ikke overvældende mange gode eksempler at trække på. Men hvis man vil se, hvor galt det kan gå, så kan man kigge på bl.a. Belgien. Se blot på, hvad ghettoen Molenbeek har fostret af ondskab i de seneste år.

Når partilederne mødes er der derfor behov for, at de holder fast i de ting, der har virket bedre i Danmark end så mange andre steder. Men der er også behov for, at de tør tage helt nye redskaber i brug. Men de er samtidig udfordret af omstændigheder, som gør opgaven ærefrygtindgydende: En økonomi, der er bestemt ikke oppe i fart endnu og en fortsat flygtninge- og migrantstrøm lagt oven i den mængde mennesker, der allerede nu er ankommet, og som udfordrer alt fra kommunale budgetter til boligforeninger, skoler og daginstitutioner. Det ville f.eks. være en oplagt mulighed at rive store dele af ghettoerne ned, men det er forekommet urealistisk i en tid, hvor kommunerne ikke kan finde boliger nok til nye flygtninge.

På en dag som i dag kan opgaven med at finde og fjerne fundamentalisme synes håbløs. Men intet sted i Danmark tåler sammenligning med Molenbeek, så selvom vi langtfra er på rette vej, så er vi bestemt på en væsentlig bedre vej, end de er andre steder i Europa. Og det er efterhånden meget svært ikke at se en sammenhæng mellem det faktum og så det politiske fokus igennem årtier på antallet af udlændinge, der kommer til Danmark.

Der er gået over 20 år fra vi begyndte at tale om ’sammenhængskraft’ til i dag. I dag kan man vælge at se den som svækket – eller man kan tale med folk og opdage, så vi stadig har det afgørende til fælles: Kærligheden til menneskeheden og troen på det frie demokratiske samfund.

35 kommentarer

 1. Frank

  Netop. Danmark er ikke Bruxelles. Det har DF’s vælgere også gjort S-R-V “regeringen” klart. Vi lægger under for terrorister der fører asocialdemokratisk politik. Sådan er det jo. Derfor skulle BT hellere interessere sig for Ankers begravelse. Hvornår siger Gucci Helle noget fornuftigt (om det).

  • Ole H.

   Hvor er denne Søs dog naiv! Kommer hun sommetider uden for København og hendes egen privatsfære? Butikker på land og i byer slås dagligt med at dæmme op for disse bander af unge kriminelle indvandrere som bare forsyner sig fra hylderne uden at betale for det! Ikke-vestlige indvandrere er iflg. Danmarks Statistik langt mere kriminelle end andre grupper og under halvdelen af dem er på arbejdsmarkedet!! Det kan et velfærdssamfund da ikke overleve på!

   • Jens Hansen, Tåsinge

    Vi ser jo bare konsekvensen af den forræderiske udlændingepolitik som især De Radikale og venstrefløjen har stået for de sidste 30-40 år og som også fik Mette Frederiksen til for nylig at sige at venstrefløjen havde fejlet. En stemme på venstrefløjen er en stemme på De Radikale, Altrnativet og Enhedslisten som vil lempe på regeringens stramme udlændingepolitik og give adgang til endnu flere uintegrerbare muslimske indvandrere til Danmark! Og vi ved jo fra Danmarks Statistik at hovedparten af disse indvandrere ender på varige overførselsindkomster og dermed bliver en større og større belastning for vores velfærdssamfund og økonomi – så der til sidst ikke vil være noget til overs til de etniske danskere! Men jeg savner også at regeringen tager sig sammen og får hjemsendt alle disse afviste og kriminelle asylansøgere/udlændinge som skaber uro i det danske landskab!

    • Søren Von Marx Sørensen

     Lad ikke de samfundsundergravende mennesker fra De Radikale, Alternativet, SF og Enhedslisten ødelægge vores lille land! Den ukontrollable tilgang af indvandrere til EU og Danmark er en tikkende bombe under vores økonomi, demokrati og velfærdssamfund! Den afdøde diktator oberst M. Gaddafi – sagde en gang – “Europa og Vesten skal ikke besejres med krudt og kugler, men med barnevogne”! En profeti, der bliver mere og mere sandsynlig! Stakkels Danmark – stakkels efterkommere!

     • BO

      Det er utroligt at vi er så destruktive og naive i vores adfærd og mere humane over for en flok ikke-vestlige indvandrere som det beviseligt ikke har været muligt at integrere de sidste 20-30 år – end over for de etniske danskere! Dansk Flygtningehjælps generalsekretær Andreas Kamm udtalte i sommers at vi ikke kunne tage flere flygtninge/migranter og at “vi er ikke forpligtet til at ødelægge vores eget samfund”! Så hvorfor fortsætter vi med at begå kollektivt selvmord? Lad ikke De Radigale og venstrefløjen ødelægge vores lille land!

     • Jan Larsen

      @Søren

      V, DF, LA, og Konservative er ikke et hak bedre, der forventes under deres ledelse, at der kommer mindst 120.000 migranter fra muslimske lande frem til 2020.

      Lars Løkke Løgn var nede ved Frau Merkel og ligge på knæ for hendes krav, og som den benløse rygrad som en hund lovede intet at gøre for at beskytte Danmark, men sagde ja tak til at modtage et uhørt antal muslimske migranter i Danmarks historie.

      De røde var trods alt 40 år om at hente over 250.000 muslimske migranter til Danmark, det vil Lars Løkke Løgn kunne klare under 10 år med det tempo vi får dem nu, Lars Løkke Løgn giver også disse migranter danskernes job og boliger, folk der har stået skrevet op til en bilog i over 30 år bliver fejet til siden for at migranter kan få deres bolig.

      Kom nu ud af din naive tåge, det betyder ikke noget i dag, hvem der sidder ved magten, det eneste der er sikkert, er det er danskerne der taber i stor stil, på nær politikerne som rager til sig og fordeler rigdommene til de rige som får mere og mere, og som er steget enormt i ulighed de sidste 15 år.

      Lars Løkke Løgn sørger nu for at landmænd kan svine mere og danskerne så skal betale mere for vandet.

      Er du dansker, så buk dig forover og gør dig klar til at blive røvrendt endnu mere af systemet, Danmark er blevet et lokum.

    • Jens Hansen

     Nå.
     Så er den pædofile nazist og psykopat på banen med de sædvanlige indlæg i andres navne.

     • Søren Von Marx Sørensen

      Så er den pædofile Kim Olsen her igen og skriver i alles navne.

 2. Hansen

  “Red Børnene” i Bruxelles før det er for sent. Ring til Folketinget og Gucci Helle i åbningstiden i dag. Så vi kan få forklaret hvor længe vi skal være under for EUs terrorregime. Franskmændene kalder belgiere for “Molboere”. Vi skal passe på vi ikke ender som dem ved at åbne grænserne for EU.

  • Kim Olsen

   Børn skal ikke reddes! Men de uledsaget skal mig og Thomas nok samle op ved grænseovergangen og tage os kærligt af..

   EU har fejlet totalt..Pædofili er stadig ulovligt i Europa.

   • Thomas Rasmus sen

    Helt enig med min Kim.
    Men børn som er ældre end det som de fortæller kan vi ikke bruge.
    De skal ud.

 3. Tine D

  Der er ikke nogen “sammenhængskraft”. EU ødelægger vores land med mere overvågning og kontrol. Vi kan bare lukke Schengen grænsen. Skillelinien går mellem kroner og euro. Slut færdig.

  • Thomas Rasmussen

   Enig med Tine D.
   Situationen bliver værre og værre.
   Vi rigtige danskere har kun en mulighed.
   Vi nazister fra danskernes parti må overtage magten.
   De fleste af os er bistandsklienter.
   Og flygtninge og samfundsnassere skal ikke have del i vi rigtige danskeres ydelser.
   Så bliver der mindre til os.
   Det siger DF og Venstre også.
   Vi har de brune uniformer klare i skabene.
   Stem på os ved næste valg.
   Stem på danskernes parti.
   Kun vi kan forhindre at flygtninge og kommunister får del i den bistandshjælp som tilhører os nazister.

 4. Rap And

  I et land hvor nationalliberalismen er hverdagskost, og hvor den skruppelløse ledelse i regeringspartiet under valgkampen førte sig frem med en nedrig fremmedfjendtlig retorik og derfor indførte fattigdom for store dele af UnderDanmark med den begrundelse at det ville sikrede den lovede straksopbremsning på flygtningestrømmen, der istedet endte med at man lod grænselandet stå vidt åben for en fri og uregistreret indrejse, hvorfor man nu påregner en befolkningstilvækst på 119.000 frem mod 2020.
  Så selv om vi ikke er Molenbeek, så kan den sorte bloks storartet fejlslået politik med fattiggørelsen af mennesket der intet har, den uregistrerede indrejse, og den voldsomme påregnet befolkningstilvækst være risikofyldt, og , så er det mere end nødvendigt for Venstre umulige formand at få inddraget alle partierne i en aftale, der kan fordele fiaskoen på alle partierne og han ved at socialdemokratiet altid gerne påtager sig sit ansvar.

  • Jens Hansen

   Flygtningeproblemet og terroren er opstået på grund af vestens krig i de muslimske lande.
   Danmark er et stort medansvar for terroren.
   Udsættes Danmark for et terrorangreb, så bærer Fogh, Løkke og andre politikere som har deltaget i krige mod lande som aldrig har udgjort en trussel imod Danmark ansvaret.
   USA og bl.a. Danmark har millioner af dræbte på samvittigheden i de muslimske lande.
   Og millioner af flygtninge.
   Dette har skabt hadet til Vesten.
   Og dermed terroren.
   I betragtning af Vestens forbrydelser, så kan hadet til Vesten vare i generationer.
   Og dermed også terrortruslen.
   En stor tak til Bush og Fogh.

 5. Jan Larsen

  Nu er det sket igen, og hver gang himler politikere op om alt muligt der skal gøres og fortæller hvor chokeret de er, alle ved det sker igen og igen og hvad gør de danske og eupæiske politikere, de lukker flere og flere inde fra mellemøsten som de INTET kender til, hvem er personerne, hvad er deres formål, hvad planer har de i deres hoveder.

  I Belgien er disse mennesker ikke pludselig vågnet om og fået disse tanker, det er en bydel som er vokset op til at have disse tanker i muslimske milijøer, dette er fremtiden i Danmark og andre europæiske byer, politikere er håbløse naive og lader muslimer strømme ind i Europa, det er politisk vanvid og det bliver de europæiske borgere som kommer til at betale prisen med deres liv.

  Europa ender i borgerkrig i fremtiden, for man kan ikke tøjle de muslimske krafter og tanker som bygger på et helt andet samfund, det vi ser ske med muslimsk terror, det bære de danske og europæiske politikere skylden for, for i deres naive vanvid ført en politik som lader folk med et helt andet tankesæt strømme ind i Europa, og denne strøm forsætter fordi politikere vil fremstå humane, men den pris bliver Europas borgerkrig.

  Mon politikerne vågner op af deres naivitet når de selv bliver sprængt i luften, jeg tvivler.

  Og vi har set tydelige beviser i Danmark nu, hvor radikale muslimer kan være, imamer som undergraver det danske samfund, muslimske organisationer som heller ikke vil det danske samfund, de udspyr et had mod Danmark og demokrati.

  EU og ældgamle konventioner er de største problemer, Danmark skal ud af begge og begynde at sende uønsket elementer ud af landet, vi skal blive herre i eget land igen, denne vej vi følger nu er vejen mod kaos, krig og opløsning af Danmark engang i fremtiden.

  Se Europas politikere hvilket drømme samfund i har skabt i jeres øjne, men de europæiske borgere begynder at indse det er deres skræk samfund og flere og flere begynder at protestere mod disse migranter som har en opførsel med tyveri, vold, voldtægt, klart der kommer selvtægtsgrupper frem i Europa, det sker fordi borgerne siger fra for den førte politik, men det er politikerne for dumme til at indse, men dette er kun begyndelsen, der vil komme flere selvtægtsgrupper og der vil komme sammestød imellem muslimer og europæisk borgere.

  Politikere vågn op, hvorfor mon højrepartier stormer frem, i har selv skylden pga. den førte politik, hele Europa ender med ultrahøjre patier ved magten, spørgsmålet er bare hvornår det ender helt galt, om 10-20-30 år.

  I Danmark bliver flygtning/migranter sat forrest i job med tilskud, de kommer forrest i køen til boliger, de danske politikere har gang i noget meget farligt, noget samfundsundergravende, danskere der bliver snydt til job og bolig i forhold til flygtning/migranter, men det er måske formålet med den førte politik, Danmark er allerede blevet delt op med den førte fordelingspolitik, nu kommer der endnu en gruppe som deler samfundet op, sammenhængskraften i Danmark er snart helt væk, fællesskabet imellem danskere er forsvundet meget, det bliver til et samfund hvor alle er imod alle.

  • Søren Von Marx Sørensen

   Jan@

   Det harmløse terrorangreb, bliver uden tvivl brugt af de borgerlige hundehoveder, til at indføre flere anti-danske tiltag, som overvågning, uden et gram af indflydelse på at stoppe terror..Kun det at stoppe muslimsk indvandring, og stoppe vestlige krige i muslimske lande, vil få indflydelse på fremtidige antal af angreb..

   Man bliver også nødt til at sidestille kristne, jøder og muslimer med deres terror imod hinanden..Forbyd religion, og over tid, vil der ikke være terror overhovedet..Tillad kun ateistisk indvandring til Danmark. Verdens anden mest ateistiske land.

   • Jens Hansen

    De samfundsundergravende bistandsklienter og landsforrædere fra Enhedslisten og De Radikale, Alternativet og venstrefløjen har travlt med at “forklare” disse kujonagtige terrorangreb – selv om det netop er dem som har gjort det muligt med deres sindssyge udlændingepolitik! Og hvor er alle disse såkaldt “moderate” muslimer? De tager overhovedet ikke afstand fra denne terror eller den totalitære og kvindeundertrykkende ideologi islam! Men de er jo hjernevaskede og tog ikke en gang afstand fra de gale imamer som blev afsløret i TV2’s dokumentarprogrammer!

    • Søren Von Marx Sørensen

     Helt enig med Jens Hansen! Derfor stemmer jeg også på DF!

     • Søren Von Marx Sørensen

      Godt DF igen støtter terror for at får magten!
      DF er de bedste terrorister!
      DF elsker muslimske terrorangreb, for det er billig stemmer til DF!

     • Jens Hansen

      Alle ved, at det er de borgerlig som står bag alle terrorangrebene for at får indførte Hitlers stikkersamfund og retten til at tilbageholde enhver som er uenig med Venstre, LA og DF.

 6. Peter P

  Ja ja vi kan også VÆLGE at klappe os selv på skulderen som vi plejer og fokusere på at overbevise os selv og hinanden om at vi er verdensmestre.

  Vi lever på terroristernes nåde. Hvordan var det nu vi håndterede situationen sidste gang en enkelt tosse legede med et automatvåben i København.

  • Søren Von Marx Sørensen

   Heldigvis har Danskeren været uden de borgerlige Dansk liberalist bomber fra lo km’s højde mod muslimer, mod dem selv indtil videre?…Lad os ihvertfald være taknemlige derom!..Det kan hurtig ændre sig naturligvis.

 7. Niller

  Det er dog en mærkelig kobling fra nogle af debattørerne her på bloggen.
  At koble Helle Thorning sammen med en afskyelig terror handling i Belgien,det vil da give mere mening hvis man havde nævnt Anders Fogh i den sammenhæng.

  • Søren Von Marx Sørensen

   Det er useriøst, at forvente indsigt fra højrefløjen mht. skyld her..

   • Niller

    Enig Søren,højre fløjen forstår Na-Da -det er total virkelighedsflugt og hjernevask at de ikke vil vedkende sig et medansvar for den ulykkelige situation der er opstået efter Vestens krige i Mellemøsten . Krige der har destabiliseret hele regionen. Det hele bakket op af den mest krigeriske noksagt af en statsminister Danmark har haft,Anders Fogh Rasmussen . Der forlod skuden herhjemme da lokummet begyndte at brænde.

    • Søren Von Marx Sørensen

     Ja, Fogh fik jo et job som terror ansvarlig i Nato, da han forlod i utide…Han forsøgte også ihærdigt at skabe tredje verdenskrig mellem Rusland og Vesten, men vi overlevet da? Nu har Nordmændene da heldigvis fået en størrer hædersmand ind, der ikke løj over for sit folk for at gå i krig om masseødelæggelsesvåben mv.?

     Man må håber at B.liar, Bush og Fugh en dag bliver stillet til ansvar for deres krigs gerninger?

 8. realist

  Nå – Danmark er ikke Molenbeek – der burde tilføjes: ENDNU.
  På trods af at Glistrup havde meget mere ret end vi alle forventede, præger naivitismen stadig alt hvad vore beslutningstagere foretager sig.
  Muslimske svindlere og forbrydere præger aviser og enhver udsendelse om forbrydelse i TV – til trods for deres mindretal.
  Imamer som prædiker Sharia, stening og flerkoneri. og som undsiger Tv2 når det kommer frem på tv hvem de virkelig er….
  HVAD F….. sker der.
  Vi efterlader et skræk-samfund til vore børn og børnebørn, hvis vi ikke selv begynder at sige tingene højt, og stemme på nogen, som KAN og VIL gøre en forskel – og det kan kun gå for langsomt. De første mange slag er tabt og et nyt Molenbeek i én af vore større byer er kun et spørgsmål om tid.

  • Søren Von Marx Sørensen

   Og midt i det, skriver de tosset kristne ekstremister i den Danske regering , kristendommen ind i regeringsprogrammet. Det skal nok hjælpe at få flere idioter af “magtens opium til industrien, af folket”, mere splid religioner internt i Danmark mv.

   Blot endnu en sag der viser hvor håbløs den siddende regering er, når den skriver religion på dagsorden og DF forlanger at ægte Danskere følger biblen side for side. 90% er ateister i Danmark , men vi ledes rundt i manegen af de religiøse fantaster af magthavere. Selv sidder de hjemme og griner ind i cognacen. Ikke et gram kristen humanisme i sigte der! Det ville være sjovt i sin ironi, hvis det ikke var så sørgeligt hvor let folket misforstår “charmen” ved religion, når blot de er fattige nok. Drejer sig om at flytte fokus væk fra deres politik af fattiggørelse af -98%!

 9. Jens Hansen

  Flygtningeproblemet og terroren er opstået på grund af vestens krig i de muslimske lande. Danmark er et stort medansvar for terroren.
  Udsættes Danmark for et terrorangreb, så bærer Fogh, Løkke og andre politikere som har deltaget i krige mod lande som aldrig har udgjort en trussel imod Danmark ansvaret.

 10. Søren Von Marx Sørensen

  “Terroren ramte Belgien, men jo den del af landet, som vi alle har en aktie i, nemlig Bruxelles. Derfor rammer det os ekstra hårdt. Ligesom det rammer mange danskere med anden etnisk baggrund hårdt, når terroren dræber uskyldige i Ankara eller Istanbul. I teorien rammer terroren altid os alle. Men i praksis kan man mærke i maven, at den skræmmer og forfærder os mest, når den slår ned mod mennesker eller steder, som vi har et personligt forhold til.” Søs

  Venstre ÆVL! At et liv skulle være mere værd fordi det er lokalt- eller som her loo meter fra eu cheferne-er borgerligt ævl. Naturligvis skal vi nu ud på overdrevet igen, mht den harmløse terror..Vesten begår mest terror..Israel har verdens største terror netværk, IDF.

  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/brussels-bombings-social-media-reaction-to-attacks-criticised-as-disproportionate-compared-to-ankara-a6947186.html

 11. Søren Von Marx Sørensen

  “Når partilederne mødes er der derfor behov for, at de holder fast i de ting, der har virket bedre i Danmark end så mange andre steder.” kryptiske SØS

  Godt at du kan nævne ikke eksisterende positive tiltag som positive, uden at nævne med et ord hvad de kunne være!

  Nogen har nogen gæt, hvad søs forsøger at fremstamme her i sit forsøg, på opbakning til de krigs kriminelle i VKO? Fogh, skal naturligvis for en haag domstol som den krigs kriminal han er , sammen med B.liar og andre top borgerlige!..

 12. Søren Von Marx Sørensen

  BT støtter os op om at give meningsløs frygt for folket her..Deres forside er lige nu fyldt med billeder af en glemt blå skoletaske, og vist som normalt et nærbillede af Danmarks sidste trafikale ofre for en fordrukken borgerlig bilist.

  Vesten dræber jo flere dagligt i bombetogter et eller andet sted i Verden dagligt på den ene eller anden måde`? Da Frankrig gik på hævntoft i Syrien, dræbte de et ukendt antal civile fra lo km’s højde..Formentlig 20 stik civile muslimer, for hver død i Paris..Således fortsætter hykleriet.Ingen tåre for ofrene i Tyrkiet, Syrien eller Iraq, men masse hysteri ved en et lille terrorangreb i Europa..

  Derudover har der været så få muslimske terrorangreb i Europa over tid, at de nærmest kan være på en hånd…De fleste siden anden verdenskrig har været fra Kristne i Europa!..Som i de serbiske mordere i Bosnien, Mafiaen mv. Verdens største terrororganisation er naturligvis IDF, fulgt af USA og dens allieret..Ca. halvanden million de sidste lo år af disse ,af ofre..

 13. Søren Von Marx Sørensen

  Interessant side om terror siden anden verdenskrig , i alle dens former, med mange statistikker..Jøderne opfandt møget nu, ære som de skal have. Også derfor det hele er blevet så useriøst nu, når de i deres medier, kalder muslimer for terrorister dagligt når der er flere jøder og kristne der i statistikkerne?

  https://ourworldindata.org/data/war-peace/terrorism/

 14. Deniz

  At terroren rammer i Tyrkiet er mærkeligt, da flere Islamiske Stats dokumenter viser Tyrkiet officielt støtter Islamiske Stats med våben og fødevarer mod olie.
  Måske er det derfor Tyrkiet dagligt angribe kurderne for at forhindre kurderne i at finde flere beviser på Tyrkiets aktive terrorstøtte, selv om Tyrkiet som Nato medlem skulle kæmpe imod terror.
  Men igen viser Tyrkiet og tyrkerne sig som en luder, der smider sig på ryggen for penge ligesom aftalen for at stoppe menneskesmuglerne og at det er et æreløse lande med en æreløse utroværdig befolkning.

Kommentarer er lukket.