Syv historier i én måling

Meningsmåling rystede Christiansborg

Indimellem lander der en meningsmåling, som bremser folk i deres spor. Det skete torsdag, da seneste Megafon-måling viste øjebliksbilledet oven på vedtagelsen af den såkaldte smykkelov. Megafon måtte foretage en kontrolmåling, fordi resultatet var så markant. Samme resultat.

 • Hvad er historien om Socialdemokraterne?
  Socialdemokraterne fik en på lampen: den største tilbagegang siden Nyrups løftebrud om efterlønnen i 1998. Men ligesom man ikke skal forvente, at regeringen trækker smykkeloven tilbage pga. international kritik, skal man heller ikke forvente, at S justerer linjen efter en lussing i meningsmålingerne. Ikke på dette punkt. Helt kynisk må man sige, at S nu definitivt har demonstreret, at de er lige så hårde over for udlændinge som V – og måske også DF. De stemmer, de taber, bliver i blokken og vil gøre Mette Frederiksen til statsminister. Nu kan S børste støvet af arbejdernæverne og folde dem i skødet. Arbejdet er gjort. De har bevist deres hårdhed.
 • Hvad er historien om Venstre?
  Selvom S går svimlende syv procent tilbage, er Venstre stadig mindre end S. Spørgsmålet er, om Venstre reelt har muligheden for at genvinde fordum styrke, mens de har påtaget sig regeringsansvaret? I nyere tid har Venstre ikke været stærkere end med Løkke i spidsen og som oppositionsparti. Men Løkkes brand tog vand ind frem mod valget i 2015. Meget vand. Så man kan heller ikke afskrive forklaringsmodellen: Det er Løkkes skyld. Men mere tyder dog på, at det er politikken og ansvaret, der tynger V.
 • Hvad er historien om DF?
  Dansk Folkeparti er Danmarks største parti. Succesen er ikke forbigående! Rygterne om at DF-ballonen springer, er altid overdrevne.
 • Hvad med SF?
  Det er på alle måder problematisk for SF, at de tilsyneladende ikke samler så meget som en eneste skallet socialdemokrat op, når nu hele syv pct. har forladt det store arbejdsparti og alligevel blevet i rød blok. Den pragmatiske linje, som Pia Olsen Dyhr lægger for dagen, bliver simpelthen for besværlig og nuanceret til at trænge igennem med i det nuværende råbekor, hvor politikere slynger mere og mere oppustet retorik med Muhammedkrise og nazi-reference efter hinanden. Det fortjener ros, at SF ikke falder i den fælde, men prisen er, at vælgerne ikke kan få øje på SF.
 • Hvad med De Konservative?
  De Konservative er som SF – bare i blå blok og tilføjer kast med retoriske knaldperler efter modstanderne. Det siger ’bang’, men har ikke den store effekt.
 • Hvad med De Radikale?
  De Radikale har fremgang. Spørgsmålet er, om det er flygtningedagsordenen, eller om det er spørgsmålet om Danmarks image i verden, som flytter noget. Man skal nok heller ikke undervurdere det ’erhvervssegment’, der findes i vælgerhavet, som finder det afgørende, at Danmark kan tiltrække højt kvalificeret arbejdskraft internationalt. De føler sig ikke længere hjemme hos Venstre, De Konservative eller Liberal Alliance. Ser man på en samlet blå blok, så er det skidt, at hverken K eller LA kan samle de stemmer op.
 • Hvad med Alternativet?
  De går lige så meget frem som De Radikale, og meget tyder på, at den succes Alternativet nyder, heller ikke er forbigående. Partiet, som man stadig fniser lidt ad på Christiansborg, bliver taget dybt alvorligt i vælgerhavet.
 • Hvor er de to andre?
  LA og Enhedslisten klarer sig flot.
 • Hvad betyder de store ryk?
  Dem, der stemte for regeringens såkaldte smykkelov, har stadig samlet set opbakning i befolkningen. Syv pct. er uenige – og uenige nok til at skifte parti på sagen. Der er faktisk langt mellem de sager, der flytter vælgere. Men der er forskel på de partiskift, vi laver i målinger, og dem, vi foretager ved valg eller via medlemskort. Den chokerende måling kommer næppe til at flytte partiernes positioner. Heldigvis. Vi skal jo helst have politikere, der går foran folket i stedet for at løbe efter meningsmålinger.

75 kommentarer

 1. Jens Hansen

  Venstre fører DF politik for at bevare regeringsmagten for enhver pris.
  Socialdemokratiet halser efter i håbet om at vinde regeringsmagten.
  I Danmark vindes regeringsmagten ved at lefle for vælgernes indre svinehund.
  Troede også S.
  Men måske har de forregnet sig.
  Måske er der fortsat vælgere som ikke går ind for fremmedhad, intolerance og umenneskelig behandling af flygtninge.

  SMS skriver:
  “Spørgsmålet er, om Venstre reelt har muligheden for at genvinde fordum styrke, mens de har påtaget sig regeringsansvaret?”

  Nej.
  Spørgsmålet er om Venstre kan vinde noget som helst med Løkke som leder af partiet.
  Inden for kort tid har han tabt et folketingsvalg og en EU afstemning.

  Om DF skriver SMS:
  “Succesen er ikke forbigående! Rygterne om at DF-ballonen springer, er altid overdrevne.”

  Ja. DF har landets mest loyale, tåbelige, uvidende og dumme vælgere.
  Landsbytosser hele flokken.

  LA og Enhedslisten klarer sig flot.
  Skriver SMS.

  I et andet afsnit skrev hun ellers, at de ikke klarer sig flot.

  Hun skrev:
  ” Ser man på en samlet blå blok, så er det skidt, at hverken K eller LA kan samle de stemmer op.”

  Så hvad skal vi tro Søs?

  • Ole H.

   De 4 landsskadelige partier De Radigale, Alternativet, SF og bistandsklienterne fra Enhedslisten har ikke selv nogen bud på hvordan man skal løse denne folkevandring som er ved at smadre vores velfærdssamfund! De kører bare på frihjul!

   • Søren Sørensen

    Helt enig med Ole H. Hvordan skal vores velfærdssamfund kunne bevares/finansieres fremover da det jo er beviseligt iflg. Danmarks Statistik at langt over halvdelen af disse ikke-vestlige indvandrere i den arbejdsdygtige alder er på overførselsindkomster. Disse landsforræder på den yderste venstrefløj er i gang med at ødelægge vores land!

    • BO

     Man må da i det mindste respektere S for at tage et ansvar i modsætning til de uansvarlige tosser fra De Radigale, Alternativet, SF og Enhedslisten som bare vrøvler noget om at det skal EU tage sig af – altså det EU som ikke fungerer! I går kunne man læse at Sverige nu sender over halvdelen af disse lykkeriddere hjem som søger asyl – så hvorfor gør Danmark ikke det samme?

     • Jens Hansen

      Det glæder mig at DF er landets største parti. De har arbejdet hårdt for at danskerne ikke skal overløbes af en flok uintegrerbare velfærdsnassere som ikke har noget at gøre i EU. Vi har rigeligt med samfundsnassere fra venstrefløjen i Danmark!

     • Ole H

      BT
      Kan bi ikke snart få lukket ned for den tosse som skriver i vores andres navne?
      Det er pinligt at de andre aviser kan finde ud af det.
      Så hvis ikke BT vil frem stå som talerør for rabiate uintegrerede racister, så må BT på banen.

     • BO

      Gider du godt stoppe med at skrive indlæg i andres navne, her mit . Tak. hvis du nøjes med eet navn f.eks” tossen “så ved alle, hvem du er, så kan man bare springe dine udgydelser over.

     • Søren Sørenen

      De sædvanlig bistandsklienter fra Enhedslisten prøver at ødelægge debatten. Vil BT være talerør for en flok marxister og kommunister?

   • kim "numse" olsen

    Regeringens indvandrerpolitik er til grin..Vi har ikke fået vores gratis brune indvandrere numser som lovet.

    mvh KO

    • Thomas Rasmussen

     Lille Kim.
     Indtil vi får vores rettigheder.
     Så har du min.
     Det ved du da.

    • Thomas Rasmussen

     Min kære numse,,,

     Ja, det er simpelthen for groft lilleko..Venstre og DF har fejlet totalt..De gratis og lovede numser er udeblevet, og vi må stadig ligge numse til hinanden blot..

     Jeg kommer over i båsen i aften ko hvis det er i orden?
     din landmand thomas..

  • Jens Hansen, Tåsinge

   Enig med Ole H. Disse partier til venstre for S består hovedsageligt af bistandsklienter og andre mennesker med snablerne i de offentlige kasser og er ligeglade med vores lille land og vores efterkommere!

   • Jens Hansen

    Nå. Så er den sædvanlige psykopat på banen med de sædvanlige indlæg i vi andres navne.

    Er du glad Søs?
    Nu kan du se frem til endnu en ødelagt debat.

  • Lasse Nielsen

   Jens Hansen, der er skam stadig forskel på S og højrefløjen, selvom de alle sammen er nogle strammere. Der er trods alt forskel på Socialdemokraternes “Når du kommer til Danmark, skal du arbejde” og blå bloks “Når du kommer til Danmark, tager vi dine smykker”.

   • Jens Hansen

    Lasse Nielsen.

    Det har du naturligvis ret i.
    Men S har stemt for en lov som indebærer, at man kan fratage deres smykker.
    At det så næppe bliver gennemført i praksis, det er så noget andet.

    • Ole H

     Men holdningen er lukket ud!
     Først lægger de en lort.
     Og så bliver de tøsefornæmede nå man påpeger at den stinker.

 2. Erik Nielsen

  Her kommer så den 8 historie – i en måling Greens analyseinstitut har lavet for Børsen viser en minimal tilbagegang for S fra 25,3 til 24,5.
  Sådan er der jo så meget som kan fordreje virkeligheden- men det skriver SMS ikke noget om.

  • søren Von Marx Sørensen

   Erik Nielsen,,,Ja, undertegnede læste også den måling i børsen i går..Dog lader avisen til at have fjernet den da jeg ikke kunne finde den igen..Samme så man da de skrev en artikel, der beskrev hvorledes 4 ud af 5 nye skabte job var gået til østeuropæere siden lavko’s tiltrædelse.

   Så ringer DI og fortæller dem at de skal fjerne nyheder, der ikke gavner borgerlig blok..
   Således fungere det nemlig i 90% af de Danske aviser, tilfældigvis borgerlige alle. 🙂

  • Christian

   I denne uge kunne vi læse i en ny rapport fra EU/Frontex at ca. 60% af de indvandrere som kommer til EU er økonomiske flygtninge og ikke reelle flygtninge – og altså intet har at gøre i EU! Så hvorfor bliver de ikke sendt hjem hurtigst muligt?

   • Thomas Rasmussen

    Er du gal Christian.
    Hvad med de brune numser.
    Til Kim, dig og mig.

 3. Søren

  Interessant meningsmåling.

  Ved næste valg skal DF tage et rigtigt ansvar, og sidde for bordenden. Det vil herefter blive kaotisk, og DF vil mærke magten på samme måde, som SF. Det kaos, som Løkke sidder i vil DF pludselig selv sidde med – og alle andre partier vil løbe væk, og efterlade DF på kogepladen. Tulle ved det godt, og han ryster i bukserne over, at vælgerne tvinger ham til at skulle tage ansvar og stå til ansvar og selv skulle tage en beslutning.

  Og ved næste valg herefter vil vi få en regering, der kan samarbejde bredt henover midten.

  Dejligt, at de Radikale går frem. Det er et godt opsamlingssted til forhenværende social liberale venstrestemmer.

  • SVMS

   DF har da i den grad taget ansvar for udlændingepolitikken og for at vi ikke lader forræderne fra De Radigale, Alternativet, SF og Enhedslisten ødelægge det land som vores forfædre i deres ansigts sved har bygget op! Men disse 4 partier har da i den grad også fået gavn af de 2 røde statskanaler – TV2 og DR’s – samfundsundergravende muldvarpearbejde!

   • Kim "numse" Olsen

    kære SVMS

    Alle ved at DF forbryder partiet, er fuld af løgn mht. deres stramme indvandringspolitik og at de 2 borgerlige plutokrati kanaler tv2 og DR, efterhånden er en speget fornøjelse der kun repræsentere borgerlige interesser..

    MVH lilleko

   • Søren

    Ansvar er ikke kun afvisning.

 4. søren

  “Dansk Folkeparti er Danmarks største parti. Succesen er ikke forbigående! Rygterne om at DF-ballonen springer, er altid overdrevne.”
  søs

  Vi skal have en socialistisk dagsorden, med en stram indvandringspolitik..Dette parti mangler i venstrefløjen og rød blok mister mange stemmer på ikke at have dette parti..Ingen tager S helt alvorligt her, og det kan sagtens være blot mere V-DF populisme og hykleri men er vidne til der, der intet vil rykke ved de 2 partiers indvandrere venlighed..

  Mange glemmer at vko mere end fordoblet indvandringen pr. år da de var ved magten, og at selv muslimsk indvandring steg da. Det siger DST nemlig. De fleste DF’ere er så uvidende at de end ikke er klar over det, men også mange i V..K og LA ved det godt, da kun løndumpere og velfærds erodere naturligvis interessere dem.

  Spørgsmålet er naturligvis om DF kan fortsætte med at lyve til vælgerne herom? Og ja, det kan de nok godt så længe folket ikke er klogere.

  Jeg vil muligvis undlade at stemme ved næste valg, hvis indvandringen fortsætter ufortrødent og der intet nyt rødt parti er med en stram indvandring..Fordi jeg ser aldrig DF gå sammen med S og indføre den stramme indvandringspolitik folket ønsker sig, fordi DF deler overhovedet ikke den agenda som historien har vist under vko og lavko… Så er det bedst at fortsætte med lavKO, indtil dens hykleri endelig går op for folket og det røde parti på venstrefløjen med en total stram indvandringspolitik kommer på banen..

  MHT smykkeloven..Altså søs…..I både Tyskland,østrig og Svejts konfiskere man værdier af langt mindre størrelse end i Danmark..Læste ned til 3500 kr. i østrig mener jeg.

  En rød regering uden R er absolut nødvendig næste gang..Ellers kan det være ligemeget..

 5. Rap And

  Sidste gang venstres umulige formand sad i statsministeriet fik han godt og grundigt latterliggjort Danmarks anseelse i udlandet og den politik agter han ikke at slippe. Nu er han tilmed kendt som formanden for måske verdens dummeste parti. Et partis hvis skruppelløse ledelse har smidt alle hæmningerne, og som endnu engang er afsløret i anvendelsen af urigtige oplysninger.
  Tilmed har Claus Hjort Frederiksen så sent som i tirsdags oplyst folketinget om de forventede asyludgifter for 2016, og nu afventer man så bare om det korrekte tal kan bliver oplyst. Eller om vi i medier endnu engang bare skal diskutere om han er blevet for gammel og træt i stedet for at diskutere om han vildleder folketinget eller ej.

  • Martin

   Der er nok en grund til Løkke ikke som Fogh og Thorning fik et international job efter han tabte statsministeriets jobbet i 2011.
   Højst sandsynlig manglende evner til at bestride sådan et job, især efter hans optrædende på cop15 (www.bt.dk/politik/nu-haanes-lars-loekke-over-hele-verden) som skulle forstille at være hans international jobsamtale.

 6. Jens Hansen

  søren januar 30, 2016
  “MHT smykkeloven..Altså søs…..I både Tyskland,østrig og Svejts konfiskere man værdier af langt mindre størrelse end i Danmark..Læste ned til 3500 kr. i østrig mener jeg.”

  Måske.
  Men disse lande praler sikkert ikke af det.
  Og indsætter annoncer i udenlandske aviser om, hvor fremmedfjendske de er.

  • Jens Hansen, Tåsinge

   Prøv at se hvor mange af disse uintegrerbare indvandrere vi har på Sydfyn!! Vi har rigeligt med nassere fra den yderste venstrefløj!

   • Thomas Rasmussen

    Altså jeg har min gård på sydfyn hvor jeg numse ordner KO..Og vi er borgerlige og vi nasser dagligt på staten,EU, Via V revisorer mv. ..Vi har lavet utallig mængder af økonomisk kriminalitet ligesom andre borgerlige. Heldigvis har DF en fri sædeligheds lov mht sex mellem landmand og hans KO også og partiledelsen siger at vi har intet at frygte..Børneporno var lovligt i Danmark i 1970’erne så hvorfor skal sex mellem landmand og KO ikke også være det?

    Så den er en ommer.

   • Thomas Rasmussen

    Jeg er selv en af bistandsklienterne.
    Men bare jeg får lov til at bære min naziuniform og masser af øl.
    Så er jeg tilfreds.

 7. Søren

  Jens Hansen@

  De går uden tvivl på lydløse hjemme futtere herom i udlandet..DK har de jo med at skulle l udråbe højlydt alt muligt lort der ikke gavner landet, når borgerlige har magten?
  Der var SR regeringen ikke så lidt klogere, og førte real politik uden at fortælle omverden alt der kunne opfattes “negativt” i udlandet.

  Man må også sige at DK nok har flere interne fjender her, end i andre lande der forsøger at få netop deres politik igennem via udenlandske medier fx.? En oplyst befolkning, der ved at lille DK plutokratiet altid underordner sig udenlandske interesser når lokummet brænder?

  • søren

   “Similar practices already exist in Switzerland and the southern German states of Bavaria and Baden-Wurttemberg.
   “Asylum seekers are searched on arrival in reception centres for documents, valuables and money,” Joachim Herrmann, the Bavarian interior minister, said.
   “Cash and valuables can be seized if they amount to more than €750 (£570) In the neighbouring state of Baden-Wurttemberg, police are even stricter. There, any assets in excess of €350 are seized.In Switzerlan, assets in excess of 1,000 francs (£700) are confiscated..”
   http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/12113383/Anger-over-European-countries-seizing-jewellery-from-asylum-seekers.html

 8. søren Von Marx Sørensen

  “De stemmer, de taber, bliver i blokken og vil gøre Mette Frederiksen til statsminister. Nu kan S børste støvet af arbejdernæverne og folde dem i skødet. Arbejdet er gjort. De har bevist deres hårdhed.”
  søs

  Dette er helt korrekt analyseret! Problemet er naturligvis hvad det vil betyde når partierne i rød blok skal arbejde sammen?
  Bliver det S og deres indvandrerpolitik der vinder dagsorden? Bliver det R’s med fri indvandring af både østeuropæiske løndumpere og flygtninge/immigranter? Eller Ø med deres flygtninge interesse kun, man stramme regler for løndumpere på arbejdsmarkedet?
  Hvorledes vil en kombination se ud? Præcis som under sidste SR regering? Så fungere det ihvertfald ikke godt nok, med R’s elitære løndumping og velfærds eroderende politik som pejlemærke. LavKO har jo faktisk vist sig , som at være ikke mere elitær end under R’s magt? Og det fortæller jo alt.

  R er gøgeungen i rød blok, og skal over i blå blok..

 9. søren Von Marx Sørensen

  “Selvom S går svimlende syv procent tilbage”

  Igen man er noget forundret over at SØS brugte en “næst til nyeste” måling i stedet for den nyeste der viser ingen stor forskel?
  Man der var vel ingen historie ellers.

  Forskellen i de to meningsmålinger ligger vel i antallet af bestikkelsen betalt til analyse instituttet?
  Historien i de sidste 3 folketingsvalg, har nu vist at disse meningsmålinger overhovedet ikke skal tages seriøst mere , og det er vel det vi kan tage med os denne gang også..

  • Rap And

   Når det første chok er aftaget hos ledelsen i det ”nye” socialdemokrati er aftaget, så kan de berolige sig med, at det var en internet undersøgelse. Ikke at en tilbagegang på 4, 5 eller 6 procentpoint er bedre end 7, men det kan man sagtens leve med, såfremt det ikke var partiets tab af anstændigheden og værdigheden, der var tale om.
   Den nye ledelses helt sikre fidus til at gøre folkestemningspartiet til et lille parti er endt som det kunne forudses, og nu er Larsen gået i flyverskjul, mens den politiske ordfører, parti nok ikke har fortjent, forklare medieverden partiets plade om ansvarligheden på to ben, mens et ord om værdigheden ikke kommer over hans mund.
   I skygge af udlændingekatastrofen skifter det ”nye” socialdemokrati samtidig også total holdning på andre områder, og mener nu at trafikkontrollen er lig med rene pengemaskiner, efter i knap et årti at have ment, at man sikrede folk fra at dø i trafikken ved at få dem til at overholde fartgrænserne. Og ingen – absolut ingen skal blive overrasket, når partiet sikkert meget snart vælger skattelettelser frem for en udbygningen af velfærden.

   • søren Von Marx Sørensen

    Ja, en internetundersøgelse er nok noget mindre seriøst end andre..Jeg plejer altid at spørge først om jeg får en gave for at deltage? Hvis svaret er nej, siger jeg tak for opkaldet, mødet..Men min tid er ikke gratis…

    Vi kan ikke bruge meningsmålinger til noget mere. Folket svare ikke ærligt mere..

    Tvungen valgdeltagelse i Danmark…Ingen stemme stemt, ingen velfærds rettigheder.Som i Belgium..Alle skal tage stilling til samfundet som de bor i..

    Nye meningsmålinger hver anden dag..Og viser 7% afvigelse mv..Da SRØSF vandt, så det også tæt ud…De vandt overvældende..drop meningsmålingers betydelse..De er blot endnu en måde hvorpå penge overføres til luxus bistandsydelse til borgerlige..Demokratiet vil få ny oprejsning, hvis vi bandlyste meningsmålinger..De er opfundet for at få folk til at lade være med at stemme. Og derfor får vi en ny hver dag.

    • Søren Von Marx Sørensen

     Hver eneste Danskere har ret og pligt til at stemme..Udenlandsk boende som Jens Hansen eller ej. I demokratiets interesse skal man tillade en blank stemme som i Belgien.

     Jeg fik ikke lov at stemme ved sidste valg..var i udlandet og flere tusinde km til ambassaden. De nægtet at lade mig brevstemme eller andet, da jeg kontaktet dem inden for et måned.
     Selv Danske statsborgere der ikke har boet i landet i årevis skal have stemmeret..Altså stemmepligt..Er du Dansker skal du stemme..
     Jeg var virkelig sur, da jeg blev nægtet at få lov at stemme ved sidste valg.

     Vi har nem ide mv…Lad alle stemme via nem ide..Ikke alt det pis med at skulle møde op på ambassaden..

 10. Lasse Nielsen

  Søs Marie Serups analyse er bedre end de fleste andre kommentatorers, fordi de andre næsten udelukkende kiggede på Socialdemokraternes tilbagegang og ikke rigtig nævnte, at Megafonmålingen viste den største rød-blok-føring efter valget, nemlig cirka 51,5 procent mod 48,5 procent til blå blok.

  • søren Von Marx Sørensen

   Naturligvis positivt at den viste den rød blok føring..Nok bare en forglemmelse af Søs? Uden tvivl er hun seriøs mht. brug af målinger? De fleste borgerlige herinde kalder hende og bt for rød jo?
   🙂

 11. Forår

  Lov L87 er skamplet på danmarkshistorien. Fordi der findes andre muligheder.
  Når DF’ racistiske stupide spidsborger holdninger møder V’s grådige fodslæbende magtsyges middelmådighed parret med sossers værdiløshed, angrebskrig og logrende for storfinansen står DK i sump af middelmådighed. Det kan Danmark gøre langt bedre. Barbari eller kommunisme dit valg.

 12. BO

  Tænk at en måling kan give så megen snak, Greens måling dagen før var jo også med rødt flertal, men hvor S lå på 24 %, så ro på SMS.

 13. Forår

  Politisk danmarkskort 2016:

  Blågrøn blok: AL og SF

  Blå blok: R

  Rød blok: EL

  Brun blok: S, V og DF

  Sortbrun blok: K og LA

 14. O.Knudsen

  Værdien af en meningsmåling er totalt meningsløst! Hvis man virkeligt mente hvad man giver til udtryk, så kan man i solidaritet henvende sig til sin Kommune og bede dem om at hæve sin egen kommunale skatteprocent efter sin egen formåenhed. Men at kræve at samtlige lønmodtagere deltager i denne manøvre til personlig velfærd. For andres penge er asocialt tiggeri.
  Vi har i forvejen et af Verdens højeste skatte og afgiftstryk, samtidigt bliver vi tæppebombet, til at støtte Landsindsamlinger og alverdens velgørende institutioner samt de hjemløse som står og fryser foran supermarkedet. Hvis vi skal deltage til at holde dette cirkus kørende, så ender det med at vi må gå hjem med tomme indkøbsposer, hvilket bevirker fald i beskæftigelsen.

 15. Ole K. Ersgaard, Erhvervsøkonom MDM, PD

  I gårpublicerede Greens en meningsmåling, der har et noget andet resultat end Megafons i forgårs. Fx går Socialdemokratiet marginalt tilbage fra 25,3% v/valget til 24,5%! Og resultatet er endda inden for den statistiske usikkerhed.
  Men hvorom alting er – det er dybt problematisk for Danmarks fremtid med politikere, der i realiteten ikke erkender virkeligheden. Og virkeligheden (i denne sammenhæng) er omfanget af flygtninge-/migrant tilstrømningen til Europa (og dermed Danmark) – med de konsekvenser det har socialt, økonomisk og kulturelt.
  Det Europa har oplevet de sidste par år er jo kun en lille fortrop for den gigantiske folkevandring (primært fra muslimske lande i Mellemøsten og Afrika), der inden for få år for alvor tager til i styrke.
  En lille forsmag på omfanget kan man få fra fx Røde Kors i Bulgarien, der forudser 3-4 mill. “flygtninge” til Europa alene i forårsmånederne i år. Jf. link nedenfor.
  Det betyder, at det enkelte EU land skal modtage 125.000 personer i gennemsnit v/3,5 mill. Og det er kun for nogle få mdr.
  (Men ikke nok med det – antallet bliver erfaringsmæssigt mindst dobbelt så stort pba. efterfølgende familiesammenføringer! ).
  Det er derfor trist, at De Radikale, Alternativet, SF og Enhedslisten udgør så stor en andel af befolkningen som fx meningsmålingen fra Megafon giver udtryk for. Det eneste lyspunkt er jo, at andelen ikke udgør et flertal. (Evt. utilfredshed med asylpolitikken i andre partier er jo ikke ensbetydende med, at den er så stor – at den medfører partiskift).
  http://www.novinite.com/…/Bulgarian+Red+Cross%3A+3-4…

  • Rap And

   Op til sidste folketingsvalg sendte Venstre et klart signal om, hvor partiet stod, når det kom til udlændingepolitik og udvisning af kriminelle udlændinge fra Danmark, og alle de stramninger der skulle indføres, når de igen indtog regeringskontorerne, og allerede i 2014 krævede skattedrengen indførelse af den strengeste kontrol og endnu hårdere straffe for illegal indvandre. Der var naturligvis før man fik regeringsmagten og lod alle og enhver trave direkte ind over landegrænsen. Nu afventer man så bare, at Venstres viser handlekraft, og får gang i hjemsendelserne af dem som ifølge venstre er uønsket. Men mon ikke vi kommer til at vente og vente helt uden at kunne beskylde andre partier for det.

 16. Ole K. Ersgaard, Erhvervsøkonom MDM, PD

  Hermed “det fulde link” til Røde Kors i Bulgarien!
  http://www.novinite.com/articles/172772/Bulgarian+Red+Cross%3A+3-4+Million+Refugees+Expected+to+Reach+Europe+in+Spring

 17. Karsten Lunde

  SMS. hvi du ikke vil beskyldes for en noget “enøjet“ syn på meningsmålinger, syntes jeg at skulle orientere dig noget bedre, se dette indlæg i din egen blog:

  “Ole K. Ersgaard, Erhvervsøkonom MDM, PD
  januar 30, 2016
  I går publicerede Greens en meningsmåling, der har et noget andet resultat end Megafons i forgårs. Fx går Socialdemokratiet marginalt tilbage fra 25,3% v/valget til 24,5%! Og resultatet er endda inden for den statistiske usikkerhed.“

  Hvorfor nævner du IKKE denne måling, i din gennemgang? Er den ikke “borgerlig nok“, det ville være rart med et svar, på disse ellers noget useriøse betragtninger, da vi alle ved, at meningsmålinger sjældent giver et retvist billede af virkeligheden.

 18. F. Jensen

  Selv om S går 7 procent tilbage, så er Venstre stadig mindre en Socialdemokraterne. Det er der 7 gode grunde til:

  1) Pind vil have mere overvågning
  2) Flygtningekrisen kradser stadig
  3) Løkker har meget dårligt image
  4) Dagpengeystemet er amputeret
  5) Syge behandles som KZ-fanger
  6) Gamle skæres ind til benet
  7) Det er ingen forskel på R og V

  Summa sumarum. Vi gider ikke mere SuRøV-politik. Lav politiken og loven om – eller SKRID!

 19. Jan L

  Jeg er på førtidspensionist med 2 skattereformer som løber til og med 2018 (Tidligere Venstre regering) og 2022 (Tidligere Socialdemokratisk regering) hvor afgifterne på vand, varme, og el stiger for at kunne give dem i arbejde skattelettelser, og samtidig en dårligere regulering af førtidspensionen, og med udsigt til en kraftig beskæring på boligydelsen, kan jeg se frem til en kraftig nedgang de kommende år og især når vi kommer frem til 2022.

  Vi har de Radikale som mener, at vi der bor til leje skal betale for de flygtninge som kommer til Danmark ved at tage penge fra Landsbyggefonden, det er en fond som alle lejere betaler ind til for når der kommer renoveringsprojekter på lejebolig så kan der søges midler herfra.

  Og nu kommer der en kæmpe regning for migranter/flygtninge, og hvem mon der også ikke overraskende skal betale for det, skal de være ved at skære endnu mere i ydelserne for dem der har mindst, skal det være ved at tømme Landsbyggefonden og lade lejere betale, (Fogh tømte også Landsbyggefonden for 2 cifferet beløb da han sad ved magten) eller skal det være skattestigninger som også vil ramme de svage grupper.

  Oveni alt dette kommer der også nedskæringer i kommunerne, og hvad med de lovet skattelettelser som regeringen gerne vil give i topskattelettelser, hvem skal betale den regning, igen dem der har mindst, hvor langt nede går grænsen.

  Jeg læste en artikel om en håndværker som ikke mærkede noget til flygtningekrisen, nej klart de grupper som er i arbejde og som er raske vil ikke mærke til noget, det er de personer som er gamle, syge, ledig, unge og børn som hele tiden mærker nedskæringer og besparelser.

  Vi er allerede delt op i A og B hold, jeg skulle til hudlæge, jeg må vente 7 måneder, men havde jeg eks. en sundhedsforsikring kunne jeg komme til næsten med det samme, hvor lavt skal det blive, skal vi være synlige fattige og bo i dårlige boliger og ikke have råd til medicin, eller er det heller ikke nok.

  Danskerne råber op om flygtninge skal hjælpes, men de vil jo ikke betale selv, det er let at råbe op når de ikke selv får regningen, mon de vil hjælpe hvis de selvsamme separat kom til at betale 3-4-5 % mere i skat, det er dem der har mindst i samfundet der betaler regningen, igen, igen, igen, og igen.

  Det er let at være human når det ikke koster en selv noget.

  Hvornår er i tilfreds.?

  Politikerne rejser og oplever ting samtidig med de spare og nedskærer, det er ikke kun i København, det forgår i hele landet, politikere har en særlig evne til at rage til sig og så kalder de det alverdens ting som dække, der er mange danskere som arbejder for en lille løn, de får ikke en kompensation i form af rejser eller gaver som politikere kommer med som undskyldning for, at de ikke får meget i løn.

  Man går ikke ind i politik for lønnen, det skulle lige være levebrødspolitikere som Lars Løkke Løgn som kun tænker på hvad han kan proppe i lommen.

  • Rap And

   Jan du påpeget en lang række problemstillinger, som netop er de forhold flere i mange indlæg påpegede under valgkampen. Langt de fleste der bliver berørt af disse forhold var mere interesseret i at disse nedskæringer var langt værre for dem vi ikke kan lide, og slog sig til tåls med det. Men som altid indhenter realiteterne dem i sidste ende. Du skal i første omgang ikke bekymre dig om udgifterne til asylansøgerne, da et folketingetsflertal har sørget for, at det er verdens mest udsatte,der kommer til at betaler for dem

  • Forår

   Det er helt normalt i DK at få grotesk behandling af politiker og myndigheder og så videre.

   Planen er jo minimalstat, at f.eks. hospitaler skal tilføres så lille ressource, at det uundgåelig medfører ringe behandling, så du bliver nødt til at søge mod privathospital. Og det er også min egen oplevelse med idrætsskade; der findes masser af behandling, men du tilbydes den ikke på offentlig hospital. Du får ikke behandling før du betaler ved kasse 1.

  • Jan L

   Skulle stå.
   (Fogh tømte også Landsbyggefonden for 2 cifferet milliard beløb da han sad ved magten)

   • Rap And

    Og det pønser de uden skam på at gøre endnu engang for at nedbringe de store udgifter til de meget dyre lejligheder, som vi sætter vores plejehjemsbeboer ind i

    • Erik Nielsen

     Jan L
     Jeg forstår din harme- og hvor lejerne fik en lang næse, fik boligejerne i pose og sæk, med afdragsfrie lån,lånemuligheder i en oppustet friværdig- fradrag for udgifter til boligforbedringer og et skattestop på boligen.
     Men de udfordringer du står med,skal Løkke ikke tænke han har sørget for at få sig en bolig på Marienborg til fri afbenyttelse året rundt,uden at han skal til lommerne.

 20. Forår

  Den bedste vision dansk politiker kan have er at befri dansker for arbejdslivets svøbe.
  Og det vil medføre langt bedre livskvalitet. I dag er muligt at lave samfund hvor du skal arbejde 1/3 del end i dag. Og om maks. 10 år 1/5, del og maks. 20 år 1/10 del end i dag.

 21. søren Von Marx Sørensen

  Interessant at erindre metroxpress europæiske måling her også..Den viste at i Tyskland,Svejts og England støtter 60-70% af vælgerne op om den Danske smykkelov såvel som asyl stramningerne..I Danmark var tallet 23%(mht. smykke loven kun)..Som jo nu er et overstået kapital her, man ikke i Tyskland, svejts mv..Alle de udenlandske artikler om DK kun, er nok financial støttet af disse lande finansielt for at fjerne fokus fra deres egen politik…Som endda fratager værdier fra et langt mindre niveau end gør Danmark..

 22. MM

  Intellektuelle taler om hvis DF for alvor kommer til magten kan man ikke helt udelukke diktatur.

  • Søren

   Og racistiske hvidvinstaler.

   • Kim P Olsen

    Endnu en god grund til at beholde DF under majoriteten skam..Sammen med bondepartiet V, skal man holde landsforræderiske partier i kort snor altid, og uden for indflydelse hvis muligt.

 23. Svend Åge

  Hvad er det for en presse vi har i dette land?? nu skel Pia Kjærsgård svines til og i den andenende
  hvr vi en person siddende i FN som vi ikke kan være bekendt jeg spørger er Presse og journalister betændt, får man løn for ikke at være opjektiv ?? hvor er det godt der er noget der heder Den Korte Avis
  så vi kan få sandhederne.

  • Rap And

   Hvem er forundret over, at folkestemningspartiets værdipolitiske førstekvinde efter med næb og klør at have kæmpet for ytringsfriheden til at håne og spotte muslimerne med satiretegninger koger gevaldigt over, når en satiretegning rammer formanden for verdens måske dummeste parti.
   Så finder damen skam ingen anledning til at komme valsen over gulvet, mens man storgrinende knipser med fingrene. Nej nu er situationen pludselig så alvorlig at ansigtet er lagt i så mange bekymringsfolder, st alderen vanskeligt lader sig skjule.
   Dobbeltmoral er ikke en holdning der tynger, og er vel bare udtrykf for den tilstand, der i gamle dage gav anledning til en opfordring om at kræve sine skolepenge tilbage, men lige netop her vil vist ikke kunne løbe op i et specielt gevaltigt beløb.

 24. benny kurt andersen

  S og V skal ikke være så kede af deres tab. Det hele drejer sig om at have et solidt korps af kernevælgere, altså vælgere som tåler godt og ondt fra partiets side. På det punkt overgår DF og Enhedslisten alle de øvrige partier med mange meter. Begge partier har haft stabil tilslutning i mange år, de har et formidabelt vælgerkorps. Det må forventes, at S´s og V´s nuværende niveauer er den maksimale bund og det niveau, som kernevælgerne til enhver tid vil kunne give partierne. Og det er da ikke så ringe endda ! Anderledes er det med Radikale Venstre og Alternativet. Begge partier lever på andre partiers overløbere og vraggods. Den slags svingdørsvælgere vil aldrig give ro i et parti. Intet parti vil kunne gøre det godt nok for dem på sigt. Partier med en stor andel af den slags vælgere vil i alle situationer frygte disse vælgeres dom og vil ikke kunne manøvrere politisk rimeligt i mange situationer. Så tillykke til S og V: I har fået luget korrekt ud i jeres politiske bagland.
  Og til RV og Alternativet: Velbekomme ! Den reaktive vælgerskuffelse ligger lige om hjørnet, højt at stige, dybt at falde !

 25. søren Von Marx Sørensen

  “Det er på alle måder problematisk for SF, at de tilsyneladende ikke samler så meget som en eneste skallet socialdemokrat op, når nu hele syv pct. har forladt det store arbejdsparti og alligevel blevet i rød blok. ” SØS

  Det er naturligvis bekymrende, hvis den første måling skulle vise en tendens-og drop nu de målinger og gætterier-hvis stemmerne blot er tilfældet R som i megafon mållingen , som jo var forhåbningsfuldt nær spærregrænsen, og alternativet som byder ind med radikal politik blot…Alternativets økonomiske politik er stadig så godt som ukendt og de foretrækker at camouflere dette væsentligste område og snakke om vindmøller kun. Det giver nemlig stemmer, uanset hvor gode de er for både økonomien, fremtiden mv.

  R og Alternativet kan altid enedes om en ting..Så mange velfærds dumpere som muligt. Det støtter Enhedslisten også op om, mm. vi snakker om østeuropæiske og vestlige,asiatiske løndumpere der arbejder under Danske vilkår..

  LavKO’s indslusnings lønninger for alle disse immigranter, er allerede så godt som indført nu, og uden den store støj..Således ødelægger man mest effektivt den Danske model nemlig..

  At SF ikke samler stemmerne op er ligegyldigt..Hvor skal de går hen? R og Ø-hvis målingen var seriøst altså…. SF støtter da mere op om indvandrende velfærdseroderende indvandrerer end S? Hvorfor skulle de gå til SF? Naturligvis, hvis de forlader fordi de ønsker flere indvandre ville de være gået over i R, Alternativet, eller enhedslisten…

  Påkalder igen nødvendigheden af et socialistisk parti med en stram indvandrings politik!
  Dette parti ville altid være vægten på skålen i Dansk fremtidig politik..

  • Jan L

   Den danske model har været berømt i Europa og misundt, men de blå partier, især Venstre og Liberal Alliance har bekæmpet den de sidste mange år, jeg anser den danske model for død takket være EU og arbejdskraften fra de tidligere østeuropæiske lande som arbejder for 50-70 kr i timen også for de rigeste i nordsjælland, nu vil arbejdsgiverne så have gratis arbejdskraft fra migranter/flygtning.

   Katastrofen lurer lige om hjørnet, hvor længe går der inden sammenbruddet kommer i Danmark, intet hænger sammen mere.

   • søren Von Marx Sørensen

    Jan L

    Er enig!..Østeuropa er nok den største trussel..Værdierne beholdes dog i landet af flygtninge dog da de så godt som alle bliver statsborgere som det står til i dag?…Men DK er 90% ateistisk, og det gavner ikke at indføre religiøse immigranter med deres forældet tanker om verdens indretning. Det skaber blot økonomisk armod! Og der bliver kun færre og færre job i et land som DK, uden mineraler der må leve af know how, teknologi mv..Falder NOVO og Mæersk(betyder blot en kur mod diabetes, og at de tre dimensionelle printere bliver så professionelle at varer bliver produceret lokalt, via vedvarende energi) ser det sort ud i Danmark, især efter VKO frasolgte landets grønlandske mineral interesser..

 26. søren Von Marx Sørensen

  En regering mellem S og DF rummer perspektiver!

  Vil den nogensinde blive afprøvet? Er jo sådan set eneste tilbagevendende mulighed for en stram indvandringspolitik i Danmark nu, og under de gængse partiers meninger….

  • Annalise Christensen

   Skal du have en stram indvandringspolitik, søren von Marx Sørensen, får du det ikke ved at give en stemme til S. Skulle der blive rødt flertal efter næste valg, får du igen R og S at se som dansende slyngveninder. Hvem der vil føre dansen an, behøver du vel ikke spørge om? R er R, og S er S, som partiets linje har været det lige siden Jens Otto Krag med falskspil fik danskerne overtalt til at stemme for EU (og straks dagen derefter fralagde sig alt ansvar og forlod sin taburet i folketinget). At S lige nu prøver sig af over for publikum, kan jeg ikke tage så alvorligt. Det samme har de gjort før, men ingensinde andet end det rene skuespil. Det siger jeg med gjorte erfaringer in mente. Og samme slags erfaring har jeg gjort også med Venstre, de er lige slemme. Ingen af dem har holdt ved, når dagligdagen efter et valg har indfundet sig. Tilbage til den gamle politik, indvandring fra ikke-vestlige lande plus EU mindst lige så meget i højsædet som de begge var det før valgene, og mere til endda.

 27. søren Von Marx Sørensen

  “Nuancer hvad er det?”
  Millennial Katrine

  Når Katrine nægter ikke borgerlige ytringsfrihed, som hun gør i alle hendes indlæg.

  Derudover er alle Berlingske bloggere prostitueret for den borgerlige sag og tillader ingen kommentarer, mm. man er borgerlig. HDP til Nød og ASH et eller højst to indlæg.

  Kampen er tabt..Borgerlige medier bestemmer alt…Jeg har indlæg i alle borgerlige blogs i b, kun et par er vist ca af 3o i de sidste lo b. blogs…Jeg smider hermed håndklædet i ringen…Skal erindre at SØS har ytringsfrihed i 24 timer ca om lørdagen og normalt om mandagen, Og vil muligvis skrive et par kommentare der, indtil også der lukkes ned. Kampen i fremtiden foretages mand til mand, mening til mand…Og at sørge for at stemme afstemningen stadig er demokratisk..

  Ytringsfriheden er død i Danmark..Kun plutokratiske borgerlige interessere varetages i dag.

 28. Forår

  Den dag der popper intelligent karismatisk progressiv EU-udmeldende rødt parti op, og partimedlemmer har enormt kendskab til faglærte/ufaglærte, er forbilleder i anstændighed og lønner sig politisk med sosu-løn og bor i almen bolig, falder nuværende “røde partier levebrødspartier” øjeblikkelig som dominobrikker altså EL, SF, S og R.

 29. søren Von Marx Sørensen

  nå for søren…Den borgerlige luder søs har frasorteret min ytringsfrihed…Ja, jeg kunne selv have skrevet fremtiden…Kun nazister har ytringsfrihed i borgerlige aviser..

  • Søren von Marx Sørensen

   Åbenbart en undskyldning til søs nødvendigt! Man undertegnet har ventet sin ytringsfratagelse-ligesom i b-i lang tid! Og når fem kommentarer ikke kommer igennem filteret?

   Jeg ved jeg er blevet sat over i BT af b, som en anden b debattør. Måske læser 50.000 BT og 500.000 b?

   Frasorter mig, er ligeglad. Var ventet selv her, hvor fx jeres chefredaktør aldrig nogensinde har frigivet en af mine kommentarer. M.fl. Borgerlige medier er imod fri ytringsfrihed. Alle!

 30. L.P.

  Til Marxisten: Du har da ingen grund til at pibe og klage,- vi kan da alle se, at dine ubehjælpelige og naive, ligegyldige skriblerier figurerer ned ad siderne på de fleste Blogs, igen og igen?!
  Og når du ligefrem er så dum at kalde Søs for “luder”,- akkurat som de “kære” kulturberigere gør m.h.til vore unge piger, ja selv dem der er betydeligt ældre,- så ville jeg også mene, at du har fortjent det.

Kommentarer er lukket.