Scenen er sat – til nederlag

Kommentar: Thorning har serveret matchbolden på Løkkes sølvfad

Så gik Helle Thorning-Schmidt på charmeoffensiv. Statsministerens nytårstale blev en forsonende hånd til de offentligt ansatte. I er skam også vigtige, og vi mente jo ikke, at de private jobs var vigtigere, lød tonen.

Og alle de ældre med bare en vis politisk hukommelse, der er flygtet fra et parti, de ikke kan genkende, fik at vide, at de skam også er vigtige. Og endelig fik Lars Løkke en hilsen med afstandtagen til nulvækst i det offentlige.

Scenen er sat til 3. og måske afgørende sæt i Thornings regeringstid. Men statsministeren er bagud.

Regeringen rakte selv en hånd ned til Løkke i muddergrøften, da han lå og GGGI-rallede i karrierens største krise. Hev ham op med endnu et forhandlingsdrama om finansloven, tørrede skandale-mudderet af ham og gjorde den forhenværende statsminister og især forhenværende statsminister-favorit til statsmand igen. En nærmest rutchebane-agtig acceleration fra skammekrogen til den store scene igen på få timer.

Alt sammen konsekvensen af endnu et sammenbrud mellem regeringen og dens støtteparti. Forbløffende mange – fra regeringspartier, fagbevægelse og kommentatorer – tørrede ansvaret af på Enhedslisten, men det er altså også politisk håndværk at etablere tillid og grundlægge et samarbejde.

Nu har regeringen tilsyneladende endegyldigt sagt til vælgerne og dermed også til blå blok, at vi kører lige ud. Ingen bomber herfra. Valgkanonerne er nu sat til skue, og der er ingen nyheder på våbenhylden. Vækstpakke, varslede Thorning i juleinterview i Jyllands-Posten, blottet for politisk vision for dette samfund. Med garanti en mindre pakke end vækstplan.dk fra 2013, og dermed er der grænser for, hvor store trommer, der kan slås på frem mod næste valg. Ydermere er varslingen af og erkendelsen af behovet for endnu en pakke også en lille fjer i hatten på Løkke, der arrogant og nedladende som så ofte før kaldte 2013-vækstplanen for ‘en fin lille pakke’. Havde Løkke så ret i sin svinestreg?

Alternativet er at vende bøtten. Det har ikke længere nogen effekt at slå Danmark oven i hovedet med, at vi er for dårligt uddannede, får for meget i løn og arbejder for lidt. Sandheden er, at vores konkurrenceevne er svækket af det, der sker arbejdspladsen og det, vi laver i arbejdstiden. Kernen i diskussionen om konkurrenceevne er, at vi har en ledelseskrise, og hvis der er behov for en sand reform, er det en ledelsesreform.

Til foråret kommer Produktivitetskommissionen med sine anbefalinger. Vi kender indtil nu kun dele af kommissionens arbejde, men det ser særdeles spændende ud. Der synes endelig at være et fokus på dem, der gør det godt. Fokus på, at vi skal lære af de bedste. Man kunne måske ligefrem udfordre den offentlige sektor med de tanker, der lå i Margrethe Vestagers tanker om en tillidsreform, og så dreje volumen-knappen i bund. Give medarbejderne muligheden for at få stoltheden og værdigheden tilbage i stedet for at gøre mange af dem, der binder vores samfund sammen – sygeplejersker, lærere, politi og sågar skattevæsen – til prügelknaber. Her taler vi ikke om pæne tale-ord, men om handling.

Ja, der skal spares. Ja, det bliver hårdt.

Men lad det ske med fokus på præstationen frem for flere Djøf-skemaer og teknokrat-pakker.

Følg Peter Brüchmann på twitter: @peterbruchmann

————————————

Vi prøver at indføre et lødigt debatniveau, så man ligesom på avisernes læserbrevssider skal ‘spille sig på’ med et sobert niveau. Så hvis du vil deltage i debatten og have din kommentar til at blive stående, så gå efter emnet, ikke hinanden.

Vær endvidere opmærksom på, at vi ikke redigerer i enkelte ord. En kommentar bliver enten offentliggjort eller slettet. En del kommentarer bliver desværre slettet, selv om langt det meste er velargumenteret, men fordi der bliver brugt voldsomt sprog, latrinære ord eller nedsættende bemærkninger. Så hvis du ikke vil spilde god debat-energi, så hold dig til reglerne.

God debat

 

 

91 kommentarer

 1. Lene

  Tak PB ! De fine ord HTS havde at sige om de offentlige ansatte kom desværre lige 9 måneder for sent. Denne regering har desværre formået at ligge en tung dyne af mistillid og håbløshed udover folket. Det gælder både dem som arbejder og dem som er parkeret på tåbelige kontrakter med jobcentre. Hvor er inspirationen og motivationen til at “få hjulene i gang “? Denne regering har ikke inddraget borgerne og den sørgede for at en overenskomst på arbejdsmarkedet blev sat ud af kraft da den med sit tunnelsyn om den “bedst uddannede generation ” tilsidesatte den medarbejdergruppe som netop skal gøre regeringens visioner til virkelighed. Hvordan kan HTS tro at det er muligt ? Alternativet er så ikke meget bedre – og det gør hele den politiske situation særdeles håbløs. Men ja tak til PBs forslag om at fokusere på ledelse og fjerne “teknopakker” !

 2. Lise

  Problemet er at en borgelig regering med DF er jo heller ikke af det gode. De går jo ind for løndumping via. kristlig fagforening og betaling for at komme til læge er heller ikke langt væk.

  Ingen tvivl om, at de også nok skal presse de syge og arbejdsløse endnu mere, end allerede.

 3. Kc

  Det eneste jeg vil give vores statsminister er, at hun er en god taler!

  Men intet er nemmere end ord! Ord er intet værd uden handling bag ordene. Ord fra politikerne følger
  sjældent handling med eller måske handling der ligger langt fra det udtalte ord.

  Jeg har ingen tillid til de ord der kommer af statsministerens mund!

 4. Inge

  Lars Løkke Rasmussen er bedre som statsminister, da han sætter handling bag hans ord.
  Tænk tilbage, om jeg ikke har lidt ret. Om man så kan lide hans politik, er en anden sag.

 5. Esther Sørensen

  Denne regering handler som de værste herremænd i fortiden. Hvad hjælper det med søde ord når de i praksis tvinger kommunerne til at politianmelde borgere hvis eneste forbrydelse er at de er fattige. Sagen om den stakkels mand på Falster der skal i fængsel fordi han ikke kan skaffe pengene til kloakering er en skandale. Og ligeså skandaløst er beslutningen om at kontakten med det offentlige skal digitaliseres. Denne beslutning er en ulykke for masser af mennesker. Og så sidder hun der og siger at regeringen tager hånd om os alle.
  De skulle skamme sig!

 6. poul

  det er barre en skam,for Danmark, med en der selv tager, af skatte ydernes penge. ikke vil betale vægtafgift,osv.osv. osv. ny statsminister kndidat, nu inden valget kommer.

 7. ejvind krarup jensen

  Rød ansvarlighed
  Intet er som det har været – og det har det aldrig været. Mens borgerlige partier lever højt på myten om, at det er her den økonomiske ansvarlighed befinder sig, slås socialdemokraterne med at rette op på den manglende økonomiske politik i årene med VK-regeringen.
  Med nytårstalen satte Helle Thorning kursen for den resterende del af denne regeringsperiode og for valgkampen. Venstres såkaldte 0-vækst politik i den offentlige sektor vil kræve store nedskæringer der vil øge uligheden i befolkningen og sætte økonomien i stå. Om vælgerne fanger den, er ikke til at vide. Men denne regering har i modsætning til VK-regeringen gjort det nødvendige: Ført økonomisk politik.

 8. vagn richard jensen

  nytårstalen,viste,at der bliver ny nedskæringer,men som sædvanlige ikke rammer dem selv.
  hvorfor er blå utilfreds med,at thorning fører blå politik.
  hvorfor er rød tilfreds med at thorning føre blå politik.
  nu er det jo sådan idag ,at politikerne ingen visioner har,men kun tænker på at rage så meget til sig selv og deres venner.alså s+sf og radikale fører blå politik,fordi alle tilhører overklassen,og selvfølgelig ikke laver love som forringer vennernes indtægt,vågn op røde,blå griner af jer.

 9. SMEDEN

  Hun ser gerne at jeg flytter min stemme fra DF til S.
  Men det gør jeg ikke 😉
  Hun skal ud af dansk politik.

 10. SMEDEN

  Hun må ud og prøve et rigtigt arbejde 😉

 11. kaj christensen

  Helle Thorning i spidsen for et solidarisk Danmark!

  Med en stærk tale ramte Helle Thorning lige i centrum af den nødvendige politik, som regeringen så modigt kæmper for at sikre Et solidarisk Danmark:

  I en usikker verden må vi bygge et sikkert fundament under vores velfærd. Og det fundament er en sund og stærk økonomi. Hvor virksomhederne har gode vilkår. Og hvor lønmodtagerne er godt uddannede. Kun på den måde kan vi holde fast i et trygt Danmark. Sten for sten har vi bygget et Danmark med stor lighed og stor frihed for hver enkelt af os. Det er kernen i det land, vi er.

  Og det er vores valg, om det land også skal være her i fremtiden. Regeringen har valgt, at vi vil bruge flere penge på vores offentlige sektor. Vi vil hvert år bruge lidt mere på vores uddannelser. På bedre sundhed. På mere tryghed. Det har vi besluttet i en krisetid. For jeg tror ikke på nulvækst. Jeg er overbevist om, at det er bedst for Danmark, hvis vi år for år bruger noget af den velstand, vi skaber, på vores fællesskab”.

  Over for denne vigtige vision står den borgerlige blok med Venstre i spidsen med et ønske om nulvækst. Det vil igen gå ud over syge, ældre, ledige og mange svage grupper i vort samfund.

 12. SMEDEN

  Som:
  sosu assistent
  klejnsmed
  murer
  tømrer
  læge
  skolelærer
  politibetjent
  fængselsbetjent
  pædagog
  kassedame
  eller kontanthjælpsmodtager som nu skal fjerne hundelorte fra andres husdyr.

 13. Erling Rasmussen

  Fra nu af vil statsministeren benytte enhver lejlighed til at gøre nul-vækst til det store uhyre i åbenbaringen.
  Alle vil godt have velfærd.
  Ingen har som mål at ødelægge velfærdssamfundet.
  Det skulle da lige være Enhedslisten, som foretrækker kommunisme, med hvad deraf følger.
  Når Helle Thorning selv i en nytårstale, der ikke skal være politisk i snæver forstand, alligevel langer ud til den borgerlige, skulle hun hellere sige det helt klart:
  “Skatterne i Danmark er alt for lave – vi må give dem en ordentlig en på sinkadusen, så der bliver penge nok til at gøre verdens største offentlige sektor endnu større.”

 14. Hansen

  Men den Højre populistiske hykler “Tulle” fra DF savnede flere grænsebomme og pigtråd rundt om Danmark, i statsministerens tale.
  Ak ja lad os ikke håbe, vi får en Berlusconi regering under ledelse af “Løgner Lars” og med deltagelse af HYKLER partiet DF.

 15. Lise

  Hvad gør politikerne for at hjælpe de 35.000 der har mistet deres dagpenge? Ikke en skid og kun Enhedslisten vil hjælpe dem. Det overrasker jo ikke, at de borgelige ikke vil hjælpe, da de jo synes at det er de arbejdløses egen skyld. Men Dansk Folkeparti, som ellers råber op om, at de beskytter de svage er utrolig tavse.De hader åbenbart både sorte og arbejdsløse.Samtidig går de ind for løndumping med Kristlig Fagforening

 16. Bruno Holmgren

  statsministerens nytårstale er den værste udgave af partipolitisk strateging vi har oplevet fra den side
  til dato. De offentlig ansatte vil i den kommende tid være genstand for hård effektiviserings og ratio-
  naliseringspres fra regeringens hånd. Et faktum som allerede nu viser statsministerens takketale
  som klokkeklar kynisme. Det drejer sig nemlig ikke om medarbejdernes ve og vel, men om deres
  flugt fra et forlist socialdemokratisk regeringsprojekt under Thornings ledelse. De sidste måneders
  alvorlige tab af troværdighed må og skal der gøres noget ved, er der sikkert enighed om i parti-
  toppen. Men om det er nok med et tandpastasmil i den bedste sendetid, er ikke sandsynligt. Stats-
  ministerens mangel på troværdighed har lige siden valget resulteret i, at en sur smily har bidt sig
  fast. Og den omstændighed at hun i løbet af julen pludselig har opdaget, at en stor del af den ældre
  befolkning er omsorgskrævende, kan kun vække forundring, men
  ikke vende vælgerflugten.

 17. Erik Voldby Sørensen

  Jeg er ikke helt enig i din taksering af HTS nytårstale.
  At hun ikke lod LLR i mudderet hvor han hører hjemme, er beviset på at hun ikke er så cool som mange påstår.
  Løkke er vel ikke nogen konkurrent for hende mere, hans skandaler er så talrige og hans dømmekraft ikke for hånden.
  Kan vi være tjent med en statsminister som ham ?
  Efter klimamødet grinte hele verden af os, og det med fuld ret.
  Man samlignede ham med Boris Jelsin der havde samme problem som LLR.
  Jeg vil mene at når vi kommer til valget bliver der afregnet, for og imod, og der taber LLR hvis han da er aspirant til statsministerposten til den tid, HTS får orden i økonomien mod LLR kæmpegæld, som han i øvrigt efterlod på hele vejen op i hirakiet.
  Jeg tror HTS har gode chancer på et genvalg.

 18. Carsten

  Man skal blot huske på at når DF og Venstre kommer til magten ved næste valg så vil Peter Brüchmann og BT også være imod og kritisere den nye regering.

  Det er hjerteblodet i Pressen. Vær imod, skab dynamik og sælg aviser.

  Det frygtelige ved dette at uanset hvad der bliver gjort. Uanset hvor godt det er, så vil Peter Brüchmann, BT og resten af Pressen være ——————————————————————————————————————————————————————IMOD.

 19. Christensen

  Lad være med at gøre bl.a. skattevæsenet til prügelknaber siger PB meget fornuftigt.
  Hvilket dog er i modstrid med, hvad BT har gjort de seneste år.
  Ironisk nok får den etat kritik, hvis den er FOR effektiv.
  Især for de borgerlige er det en synd at opkræve skat hos borgerne. Man vil dog ikke ændre reglerne grundlæggende.
  Men ligesom med f.eks finanskrisen er det åbenbart ikke synd for de, der betaler prisen for andres plat.
  Bl.a. af denne grund kan vi heller ikke stemme borgerligt.
  Hvor skal vi placere næste kryds?. Hænge det på væggen ?

 20. PM

  Jeg ser ikke noget nederlag PB, tværtimod. Jeg synes både Anders Bondo er så øretæveindbydende at høre på, den ringeste forhandler lærerne nogensinde har haft. Medieliderlig som Dennis Kristensen og Zornig, mennesker som i deres job, nok siger de arbejder for de svageste, men er mere fokuseret på selv at komme i TV, end løse de problemer konkret, deres medlemmer har, Zornig havde jeg respekt for den er helt væk nu. Jeg har det sådan at jeg lukker og slukker, når de viser sig på TV.
  Og til nytårstalen, en god tale, en ment tale, en tale, som talte til den almindelige lønmodtager, de ældre og de unge, som en landsfader. (moder). Man kan ikke nå alle på 15 minutter, havde hun rettes fokus for meget på de svageste grupper, havde andre brokket sig. Man skal brokke sig i lille Danmark, man skal finde hår i suppen. Der findes altså ikke et pengetræ, mennesker har altså også selv et ansvar for deres liv. Den sum der er til fælleskabet, skal bruges bedst muligt. her har regeringen valgt sin vej og tror man mere på nulvækst og Løkkes vej, som er sin egen” Løkkes” smed med vellevned på 1. klasse og betalte rejser til datter med hotel osv.osv, alt mens alle andre skal vende hver 50 ører, så skal man da bare stemme på ham.
  At man indgår de meget brede forlig, er det der gavner landet bedst på sigt, fordi det bliver ikke lavet om lige med det første, forlig binder langt tid frem, det er en fordel uanset hvem der har magten.
  Men klart jeg ser da helst, HTS får lov at høste frugterne selv af regeringens politik, det fortjener den.

 21. I.Hansen

  Det undrer mig at ingen af medierne bemærkede at HTS ligefrem truede med, at hvis “man” (befolkningen) ikke accepterede besparelserne og reformerne, så ville det gå ud over de gamle …. se klippet – se hendes øjne og mimik da hun sagde det.

  Lige som Løkke og Hjort kan hun kun se pengene komme ét sted fra – nemlig fra bunden af samfundet!! – det er mig en gåde at nogen kalder regenringen for røde??? der er intet rødt i deres politik overhovedet!!

  Jeg er flov over at have stemt S sidste gang. Jeg gjorde det som en “væk fra Løkke, Hjort og Støjberg” handling (dét har jeg dog ikke fortrudt:))) – men for fa….. hvor føler jeg mig ført bag lyset….hele vejen rundt i samfundet!!!…..der er mindst lige så stor mangel på sammenhængstænkning som under den forrige regering – og begge regeringer har/havde kun ét mål: at sælge os til EU!!!!

  Nytårstalen: jeg sad med følelsen af – hvad sagde hun egentlig??? ingenting !!!!… lidt gratis pegefinger til erhvervslivet om at ansætte folk over 50 år – hun ved det ikke vil ske, men tror vi borgere hopper på den (=signalværdi)
  …ja det kan jeg sige om stort set alt dr kom ud af hendes mund…..håbet om signalværdi på den gratis måde…..på nær truslen om at det vil gå ud over de gamle hvis ikke I retter ind til højre!!!

  Jeg fik sgu nærmest kvalme af hende!!!

  Jeg sad og fik tanken om at DF og EL faktisk har flere fællespnkter end nogen af dem har med den statsministerkandidat, de hver især har.
  De vil begge ud af EU (i min optik et fælles ønske om at få arb.pladserne tilbage til danskerne)
  De har begge et langt større socialforståelse end nogen af deres kandidater (faktisk er de begge også opmærksomme på vor mange udlændinge DK kan rumme for at der reelt kan gennemføres reel integration)
  De har begge erkendt at beskæftigelsespolitiken har spillet falit

  osv osv…..og ved sidste valg blev der lystigt proglameret at det var slut med blokpolitik – så hvorfor kan partier ikke gå sammen på tværs – ja LA er jo også EU-modstander….. så gå dog sammen og få udviddet den afstemning vi alligevel skal have i foråret!!!…vi skal have arb.pl. tilbage !!!!…før er der INTET der ændrer sig – ud over flere og flere på kontanthjælp!!!
  Så lige en tåååbelig artikel om at østarbejderne betaler mere i skat en de koster ::)))….et forsøg på at legalisere fænomenet???…og som sædvanlig har de kun regnet det halve af udgifterne med. Dels skal modregnes hvad den danske ledige som kunne have haft hans job, koster (ikke kun i dagpenge/kontanthjælp, boligsikring, enkeltydelse, jobcenterudgifter, kontrolapparatet koster osv), dels skal modregnes at pengene ikke omsættes i DK…..så som sædvanlig forsøger politikere at adfærdsregulere hoben med fabrikerede statistikker – og SOM SÆDVANLIG er medierne deres hjælpsomme lakajer!!!

  Skam jer politikere i alle farver for jeres manglende engagement i jeres eget land og jeres egne borgeres ve og vel, skam jer over jeres mangel på integritet, skam jer over at I har tiladt jer selv at miste jordforbindelsen, skam jer fordi I ikke engang prøøøøver at konsekvensberegne, sammenhængstænke og risikovurdere, skam jeg fordi I hellere vil have applaus fra EU end fra den danske befolkning………..- og skam jer journalister for jeres hovedløse copy-pating af “nyheder” og manglende evne som samfunds-vagthund!!!

  – prøv iøvrigt lige at finde en statiskik der viser HVAD finans- og erhversverdenen har gjort for at skabde arb.pladser i danmark til danskere, eler hvor de tager socialansvar, frem til nu!!
  – ja dét bliver svært!!!…men Det vil være nemt at finde listen over alle dem de har fyret, alt det er flyttet til østlande og asien, alle skatterestancerne fra erhvervslivet, alle bonusudbetalingerne, chef-lønstigningerne osv osv…………men HVAD har de BIDRAGET med til samfundet?????? -nul og niks!!!!…. og ingen politiker ser andet end de så i “kejserens ny klær” – nemlig hvad de ønsker at se!!

 22. H. Kristensen

  Hvad konen sagde og kunne have sagt er inderlig og bedøvende ligegyldigt. Hun og de andre danske politikere har ikke magt til andet og mere end at føre det ud i virkelighed som EU har bestemt og befalet. Vores regering er kun en flok forpagtere af region-nordtyskland.

 23. Jens kristensen

  Den nuværende regerings to største chancer for genvalg, er uden tvivl.

  1. Et økonomisk opsving

  2. LLR fortsætter med alle sine skandaler, og dumheder

  Længere er den ikke !

 24. Helle Jensen

  Jeg synes godt om Helle Thornings nytårstale.
  Jeg er taknemmelig for, vi i Danmark har en dygtig, intelligent og præsentabel statsminister.
  Jeg er taknemmelig over, vi har en fri presse, men hvorfor er pressen blevet så evig negativ på alt og alle?

 25. L.P.

  Til forskel for det, der stod skrevet i H.C Andersens eventyr: Kejserens nye Klæder,-om at et lille barn pegede på Kejseren og sagde, at han ikke havde noget tøj på,- og at den lille dermed fik folkets øjne op for bedraget, som var helt åbenlyst,- er det jo sådan nu, at en del mennesker, trods alt,- befinder sig i rollen som det lille barn,-( som ikke er blevet spoleret, ensrettet og forført, men er som det er, og udtrykker sig af hjertet, samt bevarer sin naturlighed ),- og kan sagtens SE at denne “Kejser”-( såkaldt statsminister)- ikke har noget på,- og siger det højt til den store menneskemængde,- mens det derimod – modsat i eventyret,- tydeligt fremgår, hvor mange blandt landets borgere, der trods STADIG ikke kan se, at Kejseren IKKE har tøj på!

 26. Erling Rasmussen

  Undervisningsminister Antorini mener, at danskere, der ikke kan får en læreplads i Danmark, skal tage til Tyskland.
  Om det er et godt eller skidt forslag, vil jeg i denne omgang ikke forholde mig til, blot bemærke, at hvis det havde været Joachim B. Olsen, som havde luftet den tanke, ville han blive smurt ind i tjære og rullet i fjer.
  Og aller de blokskribenter, som ikke har andet på hjerte end at angribe denne mand, ville få fråde om munden og kaste sig over tasterne og udspy en gentagelse af de obligatoriske, harmdirrende angreb.

 27. Jens kristensen

  @Erling Rasmussen, jeg er meget glad for, at Danmark har mennesker som dig, som er i stand til, at tænke på andre, mens de kæmper for vores velfærdssamfund kan hjælpe de svageste.

  Du er en sand humanist, og Venstre den store garant for medmenneskelighed her i landet, stor respekt herfra.

 28. Walther Jespersen

  Man fornemmer en vis ironi Jens, den gode Erling er modstander af velfærdsstaten, men han bruger samme taktik som hans elskede formand LLR, nemlig at lade som om, at han er tilhænger.

 29. Erling Rasmussen

  At Jens Kristensen forsøger sig med ironi, kan jeg gennemskue.
  Hans indlæg fortjener ellers ikke at blive kommenteret.
  Walter Jespersen, som ynder at kalde den kommende statsminister for “bilagsdværgen”, hvilket afslører WJ´s debatniveau – til ham vil jeg sige, at jeg ikke er modstander af velfærdsstaten, men den kan ikke leve af skatteplyndring alene – og i øvrigt et LLR ikke min formand, men derfor kan jeg godt bedømme ham som den bedst egnede statsministerkandidat.

 30. Walther Jespersen

  Ja ja Erling, lad os nu se om din partiformand ikke har fået væltet sig selv inden næste valg, med alle hans bilag(personlig brug af skatteborgernes penge), og dumheder(sko til 2000 Kr,”præcise spørgsmål”, og standpunkt/holdning-forklaringer).

  Utroligt at du kan se op til en så blank, og utroværdig person.

  PS: Bilagsdværgen er et meget dækkende øgenavn for din formand.

 31. Mona

  I ‘god’ neoliberalistisk tradition fra SF til LA og EL har godkendt ; oplever flere og flere danskere tur i den offentlige vridemaskine, du oplever at offentlige myndigheder er strandet til, disse mishandler msk., særlig hvis du er barn, ung, arbejdsløs, handicappet, syg, gammel, omsorgssvigtet eller uden pårørende. Det er jo kun de stærke der får ret med advokat via Retten f.eks. erstatning, resten kan gøre hvad som helst og de får ikke ret uanset hvad. Sådan er dagens Danmark 2014 og har været det siden 1991 i udpræget grad.

 32. Mona

  Demokratiet skal reformes. I England er knap 50% af folket direkte rasende, hvis de bliver bedt om at tænke på politik – tør slet ikke tænke på, hvordan det ser ud i Danmark.

  http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jan/05/political-parties-must-be-reformed-chuka-umunna

 33. Mona

  * reformeres.

 34. .

  Råddenskaben råder overalt i de politiske cirkler fra EL til LA.

 35. Bente Andersen

  Før valget var de mest optismistiske overbevist om at der er 10 % forskel mellem S og VKO.

  Sandheden er nærmere 0-2% forskel. Altså politikken er den samme 9 ud af 10 gange.

 36. Stine

  Regeringen består af en flok løgnere.

 37. Hans

  Danmark har verdensrekord i klumpe-duns regeringer, desværre -kan de gøre nogenting rigtigt overhovedet?? -de er jo uden al økonomisk fornuft og helt uden sund selvtillid. -desuden som nogen her ovenfor så rigtigt påpegede, -vi danskere har med kraftigt påtrykning fra sosse -Kragen, Krag og Venstre præsten Hartling solgt landet til tyskerne. Hvad vi danskere siger eller gør har ikke den ringeste betydning -nej vi skulle have fulgt vores brødrelandes indstilling og fulgt Norge og Sverige i deres indstilling til EU !!

 38. Hans

  “de handler som de værste herremænd”: jamen de er jo også adelige, -udsprunget af sosse-adelen, hvor de politiske embeder nedarves fra far til søn eller datter: Helveg-Petersen, Auken, Hækkerup, …..

 39. Elise

  Ja, så gik Helle Thorning-Schmidt på charmeoffensiv igen. Denne gang var det specifikt de offentligt ansatte og de ældre, der skulle lefles for, men mon ikke de fleste af slagsen har gennemskuet det damemenneske. Det, det drejer sig om, er først og fremmest Helle Thorning-Schmidt, og metoden kender vi til hudløshed. Hun lover, og hun lover, tramper på forskellige grupper i samfundet og forsøger så efterfølgende at glatte ud. Det er da dybt godnat. I øvrigt var det yderst respektløst at bruge nytårstalen til at forsøge sig med den kamuflerede hvervekampagne blandt de mange frafaldne offentlige medarbejdere samt de mange ældre medborgere, der har fået rigeligt af hende!

 40. jørn olsen

  Hr. P.B.
  Du er jo blå så det batter. Og fortæller ikke folk hvad de kan vente sig af en
  borgerlig regering.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.