Har du stadig ikke forstået pointen, Helle?

Kommentar: Thorning varsler ny vækstpakke med nye fnidrede småtterier fra DIs tyndslidte ønskeseddel

Så kom julen også forbi Dansk Industris nye funklende hovedkvarter på Rådhuspladsen. Helle Thorning-Schmidt varsler i et interview i Jyllands-Posten 1. juledag en ny vækstpakke i 2014. ’Vi skal være klar til opsvinget, når det kommer’, messer Thorning, og Jyllands-Posten antager, at regler skal gøres lettere og afgifter skal lettes for erhvervslivet. Igen.

Dansk Industri siger på forhånd tak og reagerer med glæde for, at regeringen følger sporet for erhvervsvenlig politik.

Selvfølgelig skal man ikke være blind overfor erhvervslivets ønskeseddel. Øget arbejdsudbud, bedre konkurrenceevne, løntilbageholdenhed og arbejdstid, der matcher de lande, vi konkurrerer mod. Det er fint nok, og noget af det er nødvendighed.

Men nu har industrien og politikerne i en håndfuld år stirret sig blind på det, der efterhånden er små fnidrede småtterier fra Dansk Industris tyndslidte og snart udtømte ønskeseddel. Der fokuseres herfra til evigheden på det, der er udenfor selve arbejdet, tid, løn og rammer. Der fokuseres på dygtige arbejdspladser også på at uddanne toppen med ledelsesprogrammer og udvikling, mens den politiske debat handler mest om bunden og hvordan vi tager os af de svageste.

Men der er uendelig lidt fokus på, hvad der foregår for langt de fleste af os i selve arbejdstiden. Vi befinder os i en regulær ledelseskrise – og her tænker jeg ikke kun på Christiansborg – men på at få det meste ud af en arbejdsstyrke, som faktisk gerne vil og kan tage ansvar, gerne vil lave mere, hvis de bare får indflydelse, klar retning og føler, at arbejdet giver mening.

Med en lidt grov generalisering kan man sige, at den største gruppe på arbejdsmarkedet bliver overset i den politiske og erhvervsmæssige debat. Og her er ufattelig meget mere potentiale at hente end i 12 minutters ekstra arbejde eller en lettelse på yderste afgiftsdecimal.

Det giver mening, at regeringen involverer det erhvervsliv, der skal skaffe de nødvendige arbejdspladser og skabe væksten. Men det er slående, hvor meget slagside, en centrum-venstre-regering faktisk har på arbejdsgiversiden. Det er i sidste ende medarbejderne, der skal producere os til væksten. Det er deres præstationer, der skal skabe produktiviteten og sikre, at vi vinder i den globale konkurrence.

Men denne regering har været nærmest historisk dårlig til at involvere medarbejdersiden af samfundet. Og ja, guderne skal vide, at fagbevægelsen er sandet til og stadig lever i industrisamfundet, hvor man skulle beskytte medarbejderne mod det ’onde arbejde’. Derfor har den i dag mistet relevans for mange af de medlemmer, der ikke hver dag tænker i mindsteløn og sygepenge.

Det er fagbevægelsens problem, men en dygtig regering havde i højere grad formået at involvere, sikre ejerskab og gjort sig forståelige overfor samfundets ’medarbejdere’. Hvor er vi på vej hen? Hvad er jeres rolle? Hvor er det, at den enkelte skal være en succes?

Skulle vi ikke i 2014 tale lidt mere om, hvad vi gør rigtigt og hvad vi kan lære af de bedste? Og så ordne afgifterne i vedligeholdelsesværkstedet, inden vi går til det vigtige.

Følg Peter Brüchmann på twitter: @peterbruchmann

————————————

Vi prøver at indføre et lødigt debatniveau, så man ligesom på avisernes læserbrevssider skal ‘spille sig på’ med et sobert niveau. Så hvis du vil deltage i debatten og have din kommentar til at blive stående, så gå efter emnet, ikke hinanden.

Vær endvidere opmærksom på, at vi ikke redigerer i enkelte ord. En kommentar bliver enten offentliggjort eller slettet. En del kommentarer bliver desværre slettet, selv om langt det meste er velargumenteret, men fordi der bliver brugt voldsomt sprog, latrinære ord eller nedsættende bemærkninger. Så hvis du ikke vil spilde god debat-energi, så hold dig til reglerne.

God debat

 

129 kommentarer

 1. Mette J

  Erling du skriver, at Løkke valgte at fortsætte som formand for COP 15 mødet for ikke at skabe forlegenhed, det passer slet ikke, for det første var han s….. fuld, og for det andet havde han fået skubbet Connie Hedegaard væk, selvom hun var langt mere kvalificeret, og havde en oprigtig interesse i godt resultat for miljøet globalt, hvilket man vist ikke kan sige om Løkke, der altid har hånet dem der gik ind for et bedre miljø.

  Løkke gjorde i stedet for Danmark til grin i hele verden, og umuliggjorde et godt resultat, at han nu sidder som GGGI-formand er et paradoks af de helt store, men deres dårlige ry gør det måske forståeligt, at han sidder der alligevel.

 2. Erik Voldby Sørensen

  Hej NeX
  Jeg tror vi skal skille politik og halvkriminalitet ad.
  I gamle dage var der to ting man ikke kunne gå til retten med, det var ludderløn og valgløfter, nu er der kun een ting retten afviser, og det er valgløfter,
  HTS kunne ikke ane i valgkampen at hun ville få en mindretalsregering som hun så fik, og hun var så “uheldig” at få et støtteparti med karakter, som man ikke kunne købe , der var DF nemmere at have med at gøre. de sælger deres gamle mor hvis bare de kan ramme en ny medborger.
  Det var nemmere at få opholdstilladelse af Ovk regeringen end det er nu,
  Alle de løfter der blev givet i valgkampen kunne ikke opfyldes, det er politik og har ikke noget med skandaler at gøre.
  Det med bopælen aner jeg ikke noget om, og HTS har ikke haft nogen skattesag, hendes mand har og fik en halv million tilbage i for meget indbetalt skat, og sagen er afsluttet.
  Skandaler er de kriminelle handlinger der er foregået i nullerne.
  Og hvis du tager fotografiet i Sydafrika, så er de vel tre om det, og normale mennesker opfattede det ikke som en skandale.
  Nej skandalerne må vi overlade til LLR, han er perfekt, som da der skulle være mindehøjtidelighed for en falden dansk soldat, statsminister LLR havde ikke lyst, han gik i Grøften i stedet for, DET er en skandale der tyder på en meget dårlig moral.

 3. NeX

  Erik

  Vi bliver vist ikke enige om hvad en skandale er..

  Men du får ret Helle er en engel, tilliden til hende er i top og hun er den bedste statsminister DK nogensinde har haft.. (ironi kan forekomme).
  Hvis venstre vælger en anden kandidat end Løkke, bliver de røde blæst af banen til næste valg.

 4. Mette J

  Erik, er det virkeligt rigtigt, at Løkke ikke tog til en mindehøjtidelighed for en falden soldat, men derimod gik i Grøften ?

  Har du dokumentation for det, fordi hvis det er rigtigt er det utroligt lavt ?

 5. Annalise Christensen

  Så længe hverken Thorning, Vestager, regeringen eller deres forligspartier fatter, at fremdrift ikke alene skabes på grundlag af vækstpakker, kan de nok komme med “117 pakker” uden at det vil bringe noget videre med sig.
  Når fundamentdelene Tryghed og Tillid til fremtiden ikke findes i overbevisende grad i den førte politik, men snarere det modsatte – hvordan skal nogen så kunne finde virkelyst og mod, hvorfra skal lysten til gå-på-modet komme?

  Folk vil hellere have noget for det, de betaler, end at få lidt tilbage i skat, tror jeg. Vi får for lidt ud af alt det, vi betaler i skatter og diverse afgifter. I stedet ser vi mange af de indbetalte penge gå til meget andet,og mange andre, end til os selv. Meget er det rene fjolleri, som yderligere kun bærer flere udgifter med sig ud i fremtiden. Tag f.eks. vindmøllefarcen – jo mere strøm der skabes fra møllerne, des højere bliver prisen pr. kilowatt-time for forbrugeren. En skrue uden ende, som alene er til gavn for vindmølleproducenten, men en belasting for erhvervsliv og private forbrugere.

  Der mangles en lederfigur, som vi kan finde tryghed og tillid til.
  En samlende figur noget i stil med John F. Kennedy, som havde evnen til at frembringe håb, tillid til fremtiden, og tro på at tryghed og fred var muligt selv i en tid, der var præget af både krig og kaos i verden. Han gjorde det i sit hjemland, han gjorde det i Berlin, og hans evner rakte såmend også her til Danmark.

  Kan Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti gøre det for os her i lille Danmark, så vil det være på tide at give ham chancen, skal der kunne spire nogen tillid og tro på fremtiden her, og dermed en lyst og vilje til at åbne op for gå-på-modet. Dansk Folkeparti er for mig at se det eneste parti, hvis politik indeholder det helt rigtige fundament.

 6. Erik Voldby Sørensen

  Mette J
  Ja det var under valgkampen, og aviserne skrev om det.
  Jeg mener at hans undskyldning var at han var tynget af sorg
  Men dengang var Ovks hetzkampagne mod HTS på højdepunktet, så det kan være at denne skandale trådte i baggrunden, jeg tænkte ved mig selv, at det var et slag i ansigtet på de pårørende, og det var det vel også.
  Vi har simpelthen ikke fortjent en statsminister som LLR, ligemeget hvad vi ellers har gjort forkert!

 7. SMEDEN

  @Preben Lange, med flere………………..

  Jeg skrev længere oppe i tråden, at jeg syntes vi skulle dedikere 2014 til sandhedens år. året hvor erhvervslivet og politikkere skulle glemme deres egen lille navle – og så bare komme med ærlige svar og ærlige forklaringer.

  Gør man det, så kan det ikke gå helt galt. Man behøver heller ikke vove sig ud i overbudsløfter for at vinde magten.

  Netop det, gjorde den siddende regering i overflod – og aldrig har jeg set en regering løbe fra så mange løfter, for så at lire en gang økonomisk kopi politik af fra den blå blok – og ydermere have den frækhed og fejhed over for vælgerne, at man kalder den førte politik for regeringens egen…………………………

  det er endnu ikke lykkedes mig at blive klog på hvorfra Du mener krisen kom fra og af ?

  Personligt, er det min helt klare overbevisning at krisen kom fra banker med lemfældig ledelse – når vi taler indenrigs problemer. jeg er fast i min overbevisning, om at den del som kan kaldes udefrakommende krise – er politikker skabt, og igen at meget af dette, kommer især fra politikkere i EU.

  Er sandheden ikke at man har løjet og fortiet om den økonomiske situation i Grækenland, Portugal, Spanien, Italien, Frankrig, m.fl.
  Alle disse lande, her i mange år fået lov til at køre med underskud på budgettet i EU regi – til trods for lovgivning netop omkring dette.

  Disse lande fik lov til at køre imod afgrunden uden nogen reel form for krav om at stoppe op, før det rent faktisk var for sent……………….

  Da alvoren endelig gik op for politikkerne, strammede man så hårdt op – at befolkningerne stoppede op og sænkede forbruget til absolut minimum.
  Herefter kommer massearbejdsløshed og nu nåede krisen til Danmark for alvor, fordi vores eksport (køb af danske varer) stoppede. Derved stigende arbejdsløshed her i landet.

  Ved siden af disse direkte ansvarsfralæggende beslutninger fra EU politikkerne, om ikke at få bremset den løbske økonomi i EU – så søsatte man sgu også igennem de sidste 12 – 15 år ideen om at endnu flere lande med lorteøkonomi skulle indlemmes i EU.

  Og for lige som at sætte kronen på værket – så lavede den samme flok idioter en lov om arbejdsmarkedets frie bevægelighed, endda uden indførelse af “kædeansvar”……………..

  Mange danske virksomheder, er i særdeleshed glade for den sidste ide her fra EU politikkerne. De store hoved entreprenører ansætter nu bare 20 – 30 polske eller litauerske under selskaber, som vil skide på R.U.T. regler med mere………

  Din statsminister Helle – har besøgt de store byggearbejdspladser, men hun skal ikke have klinket noget – når hun tilspørges om hvilket sprog der tales på byggepladserne, men jeg ved, at det ikke er dansk mere.

  Og for hver polak eller anden udenlandsk håndværker der hyres ind – fyres der en dansk håndværker.

  Virksomhederne scorer kassen på de billige øst arbejdere – og sender aben (udgifterne til de arbejdsløse) videre til de borgere i landet – som betaler skat.

  Mit krav til en dansk regering, uanset farve – er sgu da at denne urimelige trafik bliver stoppet.

  Men her sker der ikke en skid fra regeringens side, ej heller i den frie trafik ind i landet, når vi taler Københavns lufthavn og illegal indvandring. Næ! så er det da langt vigtigere for regeringen, at politiet mandsopdækker ved fodboldkampe og laver fartrazziaer og sidder i fotovogne på samtlige gadehjørner……………..

  hvis man vil løse problemet – så må man nødvendigvis starte der hvor problemet har sit udspring – og det er i sgu i det hjørnekontor hvor Helle sidder.

  danskerne kan ikke bruge, at vi går 3 år tilbage, eller 10 år tilbage – vi har massive problemer på samtlige fronter her og nu – og den røde regering griner bare af det hele, samtidig med at den straffer de dårligst stillede her i landet.

  Smid solbrillerne alle I røde stemmer – vi kender sgu alle nogle som bliver berørt af at miste dagpenge eller kontanthjælp her fra 1,januar…………….

  regeringen sætter ikke ind der hvor den burde – nemlig over for alle de tåbelige EU regler og love.

 8. Bjarne Jespersen

  HTS er en dårlig statsminister, som svigter sine vælgere ved at lade R bestemme næsten alt, hun er feks fuldstændigt ligeglad med de over 34 000 danskere, der allerede er røget ud af dagpenge-ordningen.
  Alternativet LLR er endnu værre, hans hedeste drøm er, at afskaffe velfærdssamfundet, mens han på samme tid konstant har sugerøret nede i de offentlige kasser.

 9. NeX

  Nu har jeg selv været til begravelse med en makker der døde i Irak, dengang var det Gade der dukkede i kræft af, at han var FORSVARS Minister.

  Tror heller ikke folk forlanger Helle dukker op men at vores forsvars minister gør.
  Kan i ikke holde debatten bare lidt saglig det ville sørme klæde jer.
  Som om det er svært at finde noget på Løkke haha, det må i kunne gøre bedre….

 10. Bjarne Jespersen

  NeX, det var aftalt at Løkke skulle til mindehøjtidelighed for den faldne soldat, men han meldte sig syg, og tog i stedet for til Ole Ritters private fest i Grøften, selv han gode ven Pind virkede lidt rystet, over hans valg.

  Den mand har altid været fuld af løgn, og hans moral er helt nede i bunden, kan du virkeligt ikke se det ?

 11. Erik Voldby Sørensen

  NeX
  Nu er du vist spøgefuld, det var dit usaglige angreb på vores statsminister der fik mig til at skrive, du kan da ikke gøre normal politik til skandaler, for så og sige alt det du skrev om HTSs “skandaler” var politik, bestemt af vælgerne, (De ville have de radikale med i regeringen) jeg håber du kan forstå det.
  Skandaler er som jeg skrev bilagbedrageri skandalen ved klimamødet hvor LLR gjorde hele Danmark til grin det kalder jeg for skandaler. at LLR overalt hvor han virkede efterlod en kæmpegæld er ikke en skandale det er dårligt arbejde.
  Så hvis du ønsker en saglig debat, så gå foran, og prøv at være saglig!

 12. NeX

  Erik
  I mine øjne er de nu ikke usaglige.
  Løkke er for dum, at påtage sig en opgave der ikke er hans også tage på druk..
  Løkke har også så mange person sager, at han burde gå som formand.
  Helle er bare værre i mine øjne og vores øjne ser helt forskelligt på skandaler!!!

 13. Walther Jespersen

  Bilagsdværgen(V) kan ikke stikke en pind i en lort, uden at ødelægge begge dele.

 14. Erik Voldby Sørensen

  Ja NeX, afregnet bliver altid til sidst, og det er jo altid sådan at politikerne kommer med det hårde til at begynde med, og i sidste halvdel kommer gaverne og økonomien kommer igang, og som det ser ud nu, er det ved at blive sådan, lur mig hvis ikke de allerfleste næste år har flere penge imellem hænderne, sådan er det hvis det går efter bogen, nu er jeg næsten 77 år gammel, og har aldrig oplevet det anderledes, så hvorfor skulle denne regering være anderledes?
  God nat!

 15. G. Sørensen

  Walther Jespersen. Jeg er ikke enig med dig i dit syn på Lars Løkke. Et er at du ikke kan lide ham, men at kalde ham øgenavn og tilsvine ham, som du gør er på gadeniveau. Ret beset mener jeg, at sagen om hans bilag er petitesser, som ikke belaster ham særlig meget. Og jeg mener også han har meget erfaring og en sikker politisk hånd. Jeg stemmer ikke venstre, men sætter grænse for nedrakning og mener at andre politikere ikke kunne stå for samme grundig efterforskning uden der viser sig ting at komme efter. Venstres politik kan så diskuteres. OK

 16. Inge Lise Frederiksen

  Bruchmann har talt igen. Helle går DI’s ærinde og slår på danskerne, der gerne vil arbejde, men ikke kan få eet. En asocialdemokratisk blå slagside, der har sendt 50.000 ud af dagpengesystemet og over på kontanthjælp. Gucci Helle interesserer sig ikke for løndumping, men kerer sig mest om sine røde jakkesæt, læbestift, hår, selfies og at slikke fru Vestager i hendes historisk fede Radikale røv. Danmark er ikke længere social-demokratisk, men en Radigal -Farrooq spadser-højborg,

 17. Johan Simonsen

  Danmark og danskerne fortjener en anden og langt bedre regering en Pestager-SelfieHelle og Vilnumsens blå kabinet. Om et år bliver de forhåbentligt arbejdsløse, når Løkke og Johanne trykker på den røde knap.

 18. Erling Rasmussen

  Er det et lødigt debatniveau, at en “Walther Jespersen” den ene gang efter den anden får et indlæg optaget, som ikke har andet formål end at svine Lars Løkke Rasmussen til med betegnelsen “bilagsdværgen”?

 19. Erik Voldby Sørensen

  Inge Lise Frederiksen!
  Dagpengereformen er ikke vokset på den nuværende regerings mødding, det var VKO og de radikale der leverede den skandale.
  Især DF var ivrige, og det var deres forslag at fordoble indtjeningstiden, de havde regnet med at træffe de nye medborger, og da de opdagede deres fejl var det for sent, vælgerne havde skabt en konstellation der gjorde det umuligt at ændre noget.
  Hvis HTS havde forlangt at droppe aftalen var regeringen røget, og det ville betyde at LLR kunne fortsætte med at ødelægge Danmark, det ville man ikke risikere, det var jo på grænsen af landsforræderi.

 20. preben lange

  Smeden

  Krisen afkom af, en masse faktorer, og at man ikke kørte efter konjunkturene.

  Jeg tror du kender til forskellen på høj og lav konjunkture, og alt efter om du befinder dig i en høj eller lav konjunktur, skal der føre forskellig økonomisk politik..

  I en højkonjunktur, SKAL der bremses, for ellers overopheder men økonomien, det gjorde VKO
  IKKE, tværtimod, fik de indført afdragsfrie lån, som fik sat yderligere skub på økonomien, altså
  en overophedning. nu er det således at den bedste medicin ikke altid smager bedst, for havde
  man sat skatten op, ville vi IKKE have stået i denne situation, og kunne på nuværende tidspunkt
  kunne have reduceret skatterne igen, for så at komme i synk med konjunkturene.

 21. Christensen

  Velstand kommer ved gensidig udveksling af varer/ydelser samt innovation.
  Den væsentligste investering er altid arbejdskraft, det være sig hånd eller hoved.
  Desværre er det oftest den med ringest afkast.
  Vor tid problemer består desuden i at spekulation har fået klar prioritet i stedet for produktion,
  dels at sidstnævnte tillige må undgælde for førstnævnte.
  Vi kan ikke leve af at opskrue prisen på noget allerede produceret.
  Derimod kan vi gå ned på det.

 22. SMEDEN

  @ Preben Lange

  Du forholder dig ikke helt – til de problematikker jeg beskriver længere oppe. men jeg syntes du er dygtig til at glide af 😉

  vi er rigtig mange blå vælgere – som ikke er bange for at indrømme at LLR ikke altid handler som vi gerne så………………

  Det er straks sværere for de røde vælgere at indrømme når deres kandidat nosser i det – den siddende regering står i lort til halsen, selvskabt fordi regeringen drejer på de forkerte håndtag. Du ved det, jeg ved det, og 80% af den danske befolkning ved det.

  Godt nytår til jer alle 😉

 23. preben lange

  Smeden

  Nu var de under VKO at den frie bevæglighed blev indført, og som jeg husker det var S imod, men
  det blev gennemført, under VKO, så jeg forstår ganske enkelt ikke din frustration.

  At der ikke blev indført et kædeansvar, forstår jeg nu ikke, men nu sidder S-SF i en mindretals regering, så de kan ikke få de løsninger som de ønsker, det burde du jo også forstå.

  Nu er det således at lønningerne er for høje, og de blive langt højere under VKO, som konsekvens
  af den økonomiske overophedning.

  Desværre er jeg dig ikke enig i at HTS skruer på de forkerte håndtag, det viser alle tal, det går
  i den rigtige retning, dog er boligmarked en stor udfordring, for det er der den største sten i skoen
  , og der er kun en løsning, og det er IKKE at hjælpe de ulykkelige skæbner som sidder
  i suppedasen.

  Du om nogen burde vide at når man sidde med et mindretal, skal der forhandles, sådan er det.

 24. preben lange

  PS. Smeden

  tak for nogle hyggelige debatter i det forgangene år, og et godt nytår til dig og dine..

 25. SMEDEN

  DITTO TIL DIG OG DINE PREBEN LANGE 😉

 26. Bjarne Jespersen

  Lars Løkke ud af dansk politik, så der igen er et anstændigt borgerligt alternativ.

 27. Jørgen Midtgård

  Som borgerlig tilslutter jeg mig dit ønske om at LLR burde trække sig tilbage BJ, det vil også give en sikker valgsejr om knap 2 år.

 28. Benny Nielsen

  De bredeste skuldre skal bære mest !
  Og Komiske Magnus holder hånden under beskæftigelsen !

  Godt nytår til det ganske Danske Land.
  Nu flytter jeg snart til Engeland for at hjælpe min ingemand med at blive valgt til underhus.

  Danmark er alt for lille til store jeg, jeg flytter derover så slipper i for mig.

 29. John Sivertsen

  Jo, det går godt for regeringens arbejdsplads-politikere og økonomer. “Vi holder hånden under beskæftigelsen og skaber arbejdspladser ved at fratage fattige folk kontanthjælp og dagpenge.” Vi tager derfor et simpelt regnestykke. Da regeringen tiltrådte var arbejdsløsheden 7,8 procent. Nu er den 8,5 procent. Hvis vi trækker 7,8 procent fra 8,5 procent giver det minus 0,7 procent. Så det går fremad med “væksten” for vores overbegavede, bedrevidende politikere. 35.000 ryger ud af dagpengesystemet, så uanset om de er ingeniører eller socialpædagoger, kan de samle hundelorte op, for det fremmer jo i følge MFrederiksen moralen og beskæftigelsen. Altså gør vores politikere det godt for Danmark. Så nu hvor det snart er nytår, må der gerne sættes fortsætter: Vi kan starte med Fyringer på Borgen!

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.