Åbn nu bare pakken fra Tesfaye og Hummelgaard, kære S

Kommentar: Et det en hadegave eller et højt ønske, som Mattias Tesfaye og Peter Hummelgaard har rullet ind i S-lejren?

Lad os arbejde sammen med Dansk Folkeparti. Lad os skabe det flertal, som de andre partier må orientere sig efter. Lad os skabe en ny demokratisk rygrad – også på Christiansborg.

Sådan lød juleoptaktens klart mest opsigtsvækkende budskab fra de unge socialdemokrater, Mattias Tesfaye (murer og tidligere næstformand i SF) og Peter Hummelgaard (folketingskandidat og tidligere formand for DSU) i et debatindlæg i Politiken lørdag.

Det opsigtsvækkende var ikke, at de så mange fællestræk på det sociale område, hvor man kunne forenes om velfærd, ældrepolitik, indsats mod social dumping og om sundhed. Det er alle de områder, hvor ordet ‘tryghed’ er danskernes omdrejningspunkt. S har historisk været garanten for det, mens DF mere har spillet på frygten og på utrygheden.

Mere opsigtsvækkende er det, at Tesfaye og Hummelgaard nærmest omfavner essensen i DFs udlændingepolitik og går så langt som at forsvare Pia Kjærsgaards bizarre forslag om, at to personer med andre førstesprog end dansk skal tale dansk med hinanden på gaden. I Politiken søndag skriver lederskribenten, at vi ser “bagenden af en tandem bygget af DFs politik, som to unge socialdemokrater med dårlige ben har sat sig op på.”

Selvfølgelig skal man ikke købe hele DFs pakke af generaliseringer og provinsielle fordømmelser. Og det er også overraskende, at Tesfaye og Hummelgaard går så langt i deres invitation til DF, som de gør på udlændingeområdet.

Men det er uhyre interessante tanker, der kan skubbe til det store, politiske billede. Ikke nu, men gradvist over de kommende år.

Helt forudsigeligt, ja nærmest rituelt bliver debat-indlægget rullet ind i den sædvanlige interne fløjkamp hos Socialdemokraterne. Ja, siger de, der vil trække S til venstre. Lad os endelig kigge mod DF og blive lidt røde på det sociale område. Nej, siger det officielle S på Christiansborg, som har travlt med at lave reformer i den (økonomisk) blå lejr og som ikke føler, at DF tager meget ansvar og stadig positionerer sig så tæt på Venstre som muligt i det praktiske arbejde.

Debatten vil dø, hvis det bare bliver et kortsigtet spørgsmål om at gå til højre eller venstre. Så vil man isolere ønsket om en anden kurs til gammeldags Socialdemokrater, der står efterladt på perronen og råber det samme, som de gjorde for 10 år siden. Hvis man omvendt formår at tage debatten åbent og erkende, at både DF og S har andre generationer på vej end dengang Nyrup talte om at være stueren , så kan det bryde fladerne i dansk politik.

De indbyggede grundflader lige nu er, at S og DF har masser til fælles på det socialpolitiske område og især Radikale og VK har masser til fælles på den økonomiske politik. Noget – især VKR – slår igennem på den korte bane, mens Tesfaye og Hummelgaard skal anerkendes for at åbne op for en lidt længere bane.

Og den bane fortjener ikke at blive afkortet af en primitiv fløjdiskussion om mere eller mindre rød internt i S. Åbn nu bare pakken og tag en sund intern debat om retningen.

I trænger til det.

Følg Peter Brüchmann på twitter: @peterbruchmann

————————————

Vi prøver at indføre et lødigt debatniveau, så man ligesom på avisernes læserbrevssider skal ‘spille sig på’ med et sobert niveau. Så hvis du vil deltage i debatten og have din kommentar til at blive stående, så gå efter emnet, ikke hinanden.

Vær endvidere opmærksom på, at vi ikke redigerer i enkelte ord. En kommentar bliver enten offentliggjort eller slettet. En del kommentarer bliver desværre slettet, selv om langt det meste er velargumenteret, men fordi der bliver brugt voldsomt sprog, latrinære ord eller nedsættende bemærkninger. Så hvis du ikke vil spilde god debat-energi, så hold dig til reglerne.

God debat

 

57 kommentarer

 1. Carina

  Hver gang socialdemokraterne er trængte, taler de om et nærmere samarbejde med DF.

  Også tidligere socialdemokratiske ledere som Lykketoft og også Helle Thorning i opposition har givet udtryk for sådanne tanker, men de står ikke til troende.

  Ved de seneste finanslovsforhandlinger gjorde man alt hvad man kunne for at gå udenom DF. Formentlig kunne der være opnået en mere balanceret finanslov med DFs deltagelse, men Bjarne Corydon satsede ensidigt på V og K.

  Planen går på, som Politikens lederskribent Kristian Madsen har udtrykt det:

  “Hvordan får vi sænket det gode skib “Tulle”.

  Kan man ikke gøre det med had, så må man prøve med omfavnelse, men planen er stadig den samme, at få ram på DF.

  Hvis man mente det seriøst, kunne man gøre noget ved den igen stigende kriminalitet, som vi ser fra udlændinge, ikke mindst koncentreret omkring asylcentrene, der kunne strammes op på den ikke-eksisterende indvandringskontrol i lufthavnene, og idet hele taget kunne man stoppe alle de huller, man har lavet i asyl-og indvandringspolitikken siden regeringsskiftet i 2011.

  Handling tæller som bekendt mere end ord.

 2. Hans

  Hvor er det nogle store samfundsdebatører, som statsstøttede BT har fat i her. Over-the-hill-Mattias Tesfaye, wannabeen Peter Hummelgaard og has-been-Brüchmann diskutere med sig selv og hinanden

 3. Benny Nielsen

  Det kommer ikke til at ske .!
  Socialkammeraterne er ikke længere stuerene.

 4. Finn G

  For mig at se er det en panikhandling fra S.

  SF dykker i meningsmålingerne. EL begynder at mist troen på S.

  Håber da DF takker nej.

  Er regeringen i knibe, så kan DF godt bruges.

  Så kære DF drop sammenarbejdet med den røde regering.

  Lad os få et valg i stedet.

 5. John

  @Hans
  Det er utroligt som jer røde, så snart I bliver presset fordi denne uduelige regerning laver den ene fejl efter den anden, så kaster I (også dig) rundt med de mest underlige beskyldninger. Alle I jeres øjne er “BT støtter” (hvad det så end er?) hvis man ikke er enige med jer.
  Det ville klæde jer at, I tager ansvar for jeres handlinger, holder hvad I lover. Og lader være med at lave div. ulovligheder, som vi har set en del at på det sidste, for at holde på magten.
  Tiden er løbet fra “de røde”, det har i selv vist de sidste 2 år.
  Der var engang man kunne overbevise en masse folk om at, de skulle stemme rødt, med den tid er forbi, fordi I dag kan alle læse og skrive.

 6. Erling Rasmussen

  Hvis S skal have en jordisk chance for at besætte statsministerposten efter næste valg, må partiet finde ny støtte.
  Ved sidste valg stod Helle Thorning Og Villy Søvndal stolte ved hinandens side og kastede slik i armene på vælgerne.

  SF er nu reduceret til næsten ingenting – for inden længe at blive til slet ingenting – og så er det klart, at der er brug for dem, de selv har betegnede som ikke værende stuerene.

  Efter alle de skandaler, der vælter ud af regeringens egne rækker, må man konstatere, at DF er langt mere stuerent end S.

  Min opfordring til DF er: Hop ikke på den limpind!

 7. Walther Jespersen

  En super skarp analyse PB, for hvis S, og DF ikke finder sammen, så har vi slet ikke noget velfærdssamfund om 15-20 år.

  S er blevet alt for højredrejede efter, at HTS i 2007 blev formand, og at hun valgte at efterligne New Labour i England, der bare gjorde det samme som de Konservative, og trak et par procent fra, så de fremstod mere humanistiske, og kunne vinde valg.

  Tony Blair er jo ikke for ingenting HTS store politiske idol, da han har vist hende, hvordan man vinder magten, og at ideologi, og holdninger ikke betyder det store, iøvrigt lavede Fogh også en omvendt Tony Blair.

  S trænger til en formand der står for ægte socialdemokratiske værdier, og partiets reele leder Corydon må også fjernes, da han uden problemer kunne fortsætte som finansminister i en blå regering efter næste valg.

  Så længe HTD er formand for DF, er det nok også urealistisk, at forestille sig et tæt samarbejde mellem DF, og S, da han er bonkammerat med Hjort, og selv foreslog dagpenge-forringelser der har medført, at dagpengeperioden blev nedsat til 2 år, og genoptjeningskravet sat op til 1 år, udover det så solgte han vist også efterlønnen for et par grænsebomme.

  S har svigtet deres vælgere, og har nu 2 chancer for, at kunne vinde næste valg:

  1. At der snart kommer et økonomisk opsving, så vi kan få højkonjektur her i landet igen.

  2. At LLR fortsætter sin række af dumheder, eller det ikke rettere grådighed, og korruption ?

 8. Erik Voldby Sørensen

  Det er da som om man smadre en ulåst dør.
  HTS har da i modsætning til tidliger regering arbejdet med hele spektret af politiske partier, så hvorfor skulle det pludselig være sådan at man nu skal foretrække eet parti for de andre.
  DF kan umuligt være en del af en regering og det samme gælder EL begge partier vil ud af EU, og det er utopi, vi har ikke en chance hvis det sker, derfor kan man kun arbejde sammen med de to partier på lokalt plan, og der gør begge partier det ualmindelig godt for EL socialistiske forestillinger og DFs menneskefjendlighed ikke bliver brugt ude i marken hvor man ser at der også bliver kogt med vand.
  Det samme problem har Tyskland med deres parti die Linke, SPD havde sammen med dem, og de Grønne haft flertal, og Merkel ville være historie nu, men som sagt modstanden mod EU gør die Linke regeringsuduelige.

 9. Nakinge

  FÆLDEN
  Jeg tror sku Regeringen er ved at omfavne DF til døden, eller måske til skinddøden. DF får meget svære ved at løbe fra de 0,8% stigning i de kommunale bugetter, når regeringen står med et bedre tilbud end V. DF er blå så de er blevet anbragt i en ”fed position” ironi, når de peger på Løkke som ny statsminister, og får mindre ud af det. Hvem bliver mon løftebryderen? Skal der være fornuft i galskaben, er der ikke andre tolkninger som jeg ser det. Der er ikke splid i regeringen som jeg forstår eller ser det.

 10. poul pedersen

  Jo det er nok ikke så tosset en ide,det er da bedre end,LLR.der får vi da ingenting til almindelige dansker,udover højre skatte pro.og ringere forhold for arbejdsløse og folkepensionister.

 11. per

  Social demokraterne behøver ikke at spørge Dansk Folkeparti om de vil samarbejde. Ved næste folketings valg vil Danskerne spørge om Dansk Folkeparti vil lede Danmark.

 12. Sven Pedersen

  Jeg håber at DF, og S finder sammen, for ellers afskaffer V velfærdsstaten.

  Venstres lille formand siger hele tiden: “DET MÅ IKKE BLIVE DYRERE AT VÆRE DANSKER”, at han så selv bruger løs af offentlige midler, og han har adskillige partifæller der har samme indstilling, er jo bare endnu et paradoks fra hans parti.

  Hvem husker ikke Alberti, Riskær, og den lille formands mentor Brixtofte, som naturligvis alle var/er Venstre-folk.

 13. Hans Nielsen

  @ Per

  Du har en pointe!

  Iflg. en ny analyse gider vælgerne ikke Løkke og Thorning. Men Kristian Thulesen Dahl er netop kåret til årets mest troværdige partileder.

  I løbet af 10-15 år bliver Thulesens Dahl Danmarks nye statsminister (tiden er ikke moden endnu) og så kan V og S slås om hvem der skal være støtteparti!

 14. jenni

  Spille på frygten? Spille på? Mærkelig manipulerende bemærkning.
  Advare mod spritkørsel: “spille på frygten for trafikulykker”
  Advare mod usikker sex. “spille på frygten for HIV.”

  Det er al mulig grund til at advare mod koranlæren. Den er ulovlig i Danmark. Og ingen kan sandfærdigt benægte, at dens udøvere udgør en reel risiko.

 15. jenni

  Carina, Det er ulovligt, at lave forsamling om at lære koran. Moskeer er ulovlige. Fredagsbøn er ulovlig.

 16. jenni

  Altså : Start med at forlange at politiet håndhæver loven.

 17. jenni

  Hans Nielsen, om 10-15 år?
  Næh, det er nu eller aldrig.
  Om 10-15 år er antallet af muhamedanere formeret. Og de stemmer nok ikke på ham.

 18. Hans Nielsen

  @ Jenni

  Enig!
  Men Danskerne er tunge i optrækket!

  Og du har da ret i, at muslimerne er regeringens KERNEVÆLGERE.

  Det er derfor at regeringen har travlt med at øge importen af disse.

 19. Thor

  Dømt to gange. For drab og livstruende overfald. Ikke dansk statsborger. Han må da udvises. Ha det tror du. En dansk blødsøden domstol udviser IKKE. SATANS TIL BLØDSØDENHED. Den dom skal ankes. STEM PÅ DF næste gang

 20. Arne K

  Send bilagsdværgen til texas.

 21. T Hansen

  Tesfaye og Hummelgaard er grebet af PANIK før lukketid – de ved godt deres politiske fremtid er FÆRDIG efter næste valg samt, at de som alle andre politikere ikke kan finde et job ude i det samfund som de så intenst har forsøgt, at undergrave.

  F A R V EL

 22. Johan Jensen

  Tesfaye repræsenterer manden på gulvet og det oprør som uundgåeligt vil komme i Danmark. Lærere husker stadig den røde regering der knægtede kvinden på gulvet. Dansk Folkeparti startede som et oprørsparti fra arbekderklassens bund. Løkke og toppen i den røde Margrete regering repræsenterer leder-Danmark, der først og fremmest sørger for at dem der har sikret sig velfærdsmæssigt, også skal sikre sig fortsat.
  Godt at rigtige socialdemokrater er ved at komme til fornuft.
  Oprøret venter fra den reelt arbejdende klasse. Arbejdere skal blive ledere. Ledere skal ud af kontorerne og i arbejdstøjet. Her findes Danmarks største konkurrenceforbedring. Offentligt som privat.

 23. T.Sørensen

  Det må være en and her i juletiden. Den må de to herrer og Bruckmann længere ud på landet med. Det kan godt være, at man som støtte til DF, ikke anses for at være den skarpeste kniv i skuffen, så kan spøgen være så tyk, at den hopper vi ikke på. Nej, når den tid kommer, så kan S og V afgøre med sig selv om de vil støtte O. Den non eksisterende udlændingepolitik skal ændres til en reel udlændingepolitik. Al den bragesnak om en fair og fast udlændingepolitik. Hvem tror på den, bortset fra S;SF;R og EL. Det er falsk fra ende til anden. Alle grænseovergange incl. lufthavnene er hullede som en si. I stedet for at sørge for egne landsmænd i knibe, så kommer de selvsamme landsmænd til at betale for de absurde høje omkostninger, den groteske indvandring koster. Hvor længe tror man, at man kan blive ved med at bilde befolkningen ind at disse indvandrere og deres efterkommere, bidrager positivt til noget som helst i Danmark.

 24. klaus

  Kære Helle T Schmidt, du behøver IKKE DF, hold dig fra dem, de ejer ikke anstændighed, deres menneskesyn er ikke tiltrækkende. Du kommer til at danne regering med dem du har nu.

 25. Stig

  DF er et uspiseligt parti for både rød og blå.

  Lad os nu de radikale til, at gå sammen med VIK. VIRK er det bedste borgerlige bud på en ordentlig regering.

  Hold fast i, at DF ikke er stuerene. Selvom lavt begavede mennesker ellers godt kan være stuerene! Det er ikke et tilfælde, at DF har deres højborge i Jylland og udkantsdanmark…

 26. Hans Nielsen

  @Stig

  “Stueren” det var Poul Nyrups far heller ikke. Han var erklæret nazist.

  Den “stuerene” Poul Nyrup har for længe siden lagt sig på bedetæppet for at underkaste sig islam!

 27. Finn G

  I Stig´s optik er man kun stueren når man kan lyve og bedrage.

  Og vi DF vælgere kan da trøste os med at vi har en meget populær partiformand.

  Og at DF går frem i meningsmålingerne.

  Det bliver nok S der skal tikke om at blive DF´s støtteparti efter næste valg.

 28. H. Kristensen

  Det var da noget af en melding Stig. Der findes faktisk temmelig mange højt begavede mennesker i Jylland – vil du tænke dig, der er faktisk også et universitet i Jylland. Men er din tankegang den gængse på Borgen, ja så forstår man godt at det kører så elendigt derinde. Rent faktisk er det sådan, at der efterhånden er et markant flertal for at sælge såvel folketinget som Sjælland til højestbydende, så vi slipper for at betale for en flok nytteløse akademikere med tydelige indavlsskader.

 29. Søren

  Der er nok også mange Københavnere, der er flove over at komme fra samme land som Jylland.

  Men det er særdeles pinligt, at der så mange DFere. Men dejligt, at de holder sig væk fra hovedstaden, Nordsjælland mfl. Bare indtag Jylland, og held og lykke med salget. Vi får ikke mange penge for jer..

 30. The Watcher

  I bund og grund er politik (religion) jo bare satanisme i forklædning: http://s30.postimg.org/ktx8e611c/United_States_One_Dollar_Bill.jpg

 31. Ole Chemnitz Larsen

  To mere, der forsøger at komme frem

  via markante standpunkter, der er chanceløse i et parti,

  der går efter de blå socialdemokrater på højre side af midtbanen.

 32. Christensen

  S og DF har mange fællesnævnere.
  De mest markante forskelle er EU og udlændingepolitik.
  Sidstnævnte skyldes bl.a. at S forlængst har forladt sin rolle som den almindelige lønmodtagers parti.
  Ironisk nok har partiets ønske om højere uddannelse hos flere af dets vælgere,
  betydet en øget akademisering, især i partiledelsen, og medført en forøget afstand til dets almindelige vælgere og ringere indsigt i samt forståelse for deres forhold.
  Tværtimod oplever de almindelige vælgere ofte S som værende arrogant.
  Helt som det kendes fra Radikale.

 33. PM

  Samarbejde med DF, ja som med folketingets øvrige partier, ikke specielt, aldrig aldrig aldrig være afhængig af dem mandatmæssigt. DF er et helt anderledes parti end S, de er populister, jeg synes det er super godt, regeringen kan samarbejde og laver aftaler med begge sider i FT. og ikke er afhængig som VK af blokpolitkken. Det er bedst for samfundet, for alle og demokratiet. Alle partier har noget godt og noget mindre godt ( skidt), derfor er de forskellige. Det sundt for demokratiet, det er sundt man må indgå kompromissser, og alle løbende på forskellig vis må tage medansvar for regeringens politik
  Alle vil jo gerne sætte deres fingeraftryk, have indflydelse og Corydon er en meget dygtig forhandler, Mette, Vestager, Thorning, Sass, Wammen, Dan J,Auken, Dyhr, Holger K, Kragh, ligeså, de har fået fine aftaler i hus nogle med Ø andre med VK og andre igen med DF. Sådan er det bedst set med mine øjne. Er ikke enig med de to yngre Sosser her. DF særskilt, nej tak.

 34. sam

  Hold nu op. Tessie rammer helt ved siden af hvis han tror at DF kan bruge S som støttehjul….
  DF står som det stærkeste bud på et fornuftigt regeringsparti og behøver ikke at samarbejde med et udrangeret parti. Lad nu bare S falde sammen i fred.
  Thorning skal bare skynde sig at udskrive valget så vi kan få styr på indvandringsproblemerne igen.

 35. Jens Peter Hansen

  Personligt har jeg aldrig rigtig forstået, hvorfor DF har udskrevet alle de blancochecks til Løkke, DF har.

  På det socialpolitiske områder er det altså svært at finde ligehedspunkter mellem Venstres Darwinistiske ønsker og så DF.

 36. Knud Madsen

  Det er dog utroligt som det vrimler med rødgardister, der lukker gylle ud, her. Har man mobiliseret alle dem, der blot kan skrive lidt ord til at blamere sig?
  Husk nu, I stakkels rødgardister, at højt af flyve, dybt at falde og hovmod står for fald. Muligheden for at DF bliver større end socialakrobaterne efter næste FT-valg er stor, ja nærmest overhængende til det sandsynlige grænsende!! 😀

 37. Klaus

  Rimelige synspunkter Bruchmann kommer med. Faktum er, at en eventuel kommende blå regering vil blive afhængig af både Liberal Alliance og DF. I min optik er det de to mest forskellige partier i folketinget. Ser man bort fra EU og DFs forkærlighed for populistiske enkeltsager specielt på udlændingeområdet, har Socialdemokraterne og DF faktisk mange lighedspunkter. I hvert fald betydeligt flere end LA og DF. Ja faktisk kan man frygte lidt for velfærdssamfundets fremtid, hvis blå blok får et flertal sammen med de radikale og uden DF… Så vil man intesivere skattelettelserne til de multinationale firmaer og de rigeste, mens der vil blive sparet på overførselsindkomster og dagpenge.

 38. Jyden

  Stig og Søren,- folk fra Jylland og udkants-Danmark er oftest nogle solide mennesker med ben i næsen, og kan tænke selv,- de er ikke blevet så ensrettede og hjernevaskede som i Kbh. og flere andre storbyer!
  Ja, og derfor er der selvfølgelig flest DF vælgere fra førstnævnte steder!
  Når storbyerne står under vand-og er ved at falde sammen på grund af måden man lever på, hvem er det så der har truffet de klogeste valg ?
  Måske jyderne , måske især vestjyderne også får deres at slås med,- men de kan stå sammen,- tage ansvar, hjælpe hinanden og tænke!
  Og det er også jyderne, der fortrinsvis kan se de store problemer, vi allerede har med den vanvittige indvandring,- og er grundigt trætte af dem!

 39. Annalise Christensen

  Umiddelbart forekommer de to ungersvendes forslag som en noget illusorisk tanke. Måske noget de to har grebet ud af en slags “juleeventyr”, og ser sig selv som kommende prinser på hvide heste.

  Har de to mon gjort sig tanker om de rigtig mange kameler, som Socialdemokraterne i så fald ville skulle sluge? Hovmod, skinsyge og forsmåelse kan næppe være følelser, der nemt lader sig kurere for et af befolkningen detroniseret parti som Socialdemokratiet.
  Modsat af, hvad Peter Brüchmann i sin provokation skriver, kan der imidlertid ikke herske tvivl om, at det er Dansk Folkeparti som i den brede befolknings øjne står anerkendt som Tryghedens solide garant. Mens Socialdemokratiet ganske negligerer og undsiger befolkningen i den reelle og desværre velbegrundede utryghed, som rigtig mange af os oplever i nutidens samfund. En utryghed, som har bredt sig i takt med, at Socialdemokratiet og regeringen har ført en lemfældig, uansvarlig, illoyal, og for så vidt også en elitær politik.

  Har de to ungersvende mon også gjort sig tanker om de utallige lejligheder, som Socialdemokratiet har haft til at kunne inddrage Dansk Folkeparti i den førte politik, hvis Socialdemokratiet altså havde villet det? Det seneste eksempel på, at Dansk Folkeparti bevidst blev fravalgt, var ved forhandlingerne om Finansloven.

  Hvordan de to drømmende “prinser” kan forestille sig et samarbejde mellem de to partier, med SÅ mange kameler for Socialdemokratiet at skulle sluge – det skylder de svar på.
  De skal næppe forvente, at Dansk Folkepartis vælgere vil give afkald på noget som helst af den tryghed, som vi – og vistnok også mange andre – finder så solidt forankret hos Dansk Folkeparti.

  Efter næste valg, ser vi også stærkt frem til at få grænsekontrollen genetableret. Vi vil have trygheden i eget hjem tilbage – og vores hjem og ejendele i fred!

 40. Annalise Christensen

  @ Jyden

  Så sandt, så sandt, Jyden!
  Det er ikke mindre end formidabelt, som de mindre landsbyer i f. eks. Vestjylland selv kan tage sagerne i egen hånd og genskabe liv, kraft og samfundsånd. Utrolig flot og prisværdigt. Det afkræver respekt!
  Man undrer sig nu alligevel noget over skævvridningen af Danmark. Hvorfor får ikke de mindre samfund hjælp fra den ansvarlige minister for området, Carsten Hansen? Og hvorfor får i stedet gettoerne store midler tilført, så de kan fortsætte som gettoer?

  Som det hedder sig, er alle københavnere jo “jyder for Vorherre”. Der er nok noget om det – for det er da lidt pudsigt ellers, hvorfor så mange flokkes om at komme hjem til Jylland til jul – til påske og til pinse. 🙂

  Måske nogle af dem har været så heldige at bevare deres “hoveder” intakte, for vores meget dygtige og sympatiske Carl Christian Ebbesen er jo nyvalgt borgmester i København! Tillykke til København, vil jeg sige.

  Rigtig god jul, Jyden – og også til ALLE her!

 41. Inga Svångberg

  @Lederskribenten

  Tesfayes og Hummelgaards udmelding er rystende og chokerende! Disse socialdemokrater kan da ikke seriøst mene, at indvandringen af mennesker fra den tredje verden skal ophøre? – og da slet ikke lige nu, hvor de store årgange er ved at gå på pension, og hvor fabrikkerne, skibsværfterne, den offentlige sektor, landbrugene og stålvalseværkerne skriger på arbejdskraft. Man skulle jo næsten tro, at Tesfaye og Hummelgaard har været for tæt på Pia Kjærsgaard, og at hun har smittet dem med en eller anden multiresistent bacille.

  Som om de to socialdemokraters chokerende udmelding ikke er nok på én dag, så har jeg også lige læst, at Mette Frederiksen vil sende nogle arbejdsløse ud for at samle affald (bl.a hundefækalier) i Store Heddinge! Jeg troede ikke mine egne øjne, da jeg første gang læste det, men da jeg læste det én gang til, og i kalenderen så, at det ikke er 1’ste april, forstod jeg, at det ikke er en spøg, men ramme alvor. Jeg blev bestyrtet!

  Hvad er det det dog, der er ved at ske i det her land? Hvor er velfærden blevet af?, hvor er humanismen og empatien blevet af? Hvorfor skal vores menneskerettigheder trampes under fode?
  Nå, hvis de danske politikere ikke øjeblikkeligt stopper forfølgelsen af syge, svage og udsatte grupper, så forlader jeg Danmark! Det gør jeg altså!

 42. Inga Svångberg

  @Thor, 22 december, 2013

  “Dømt to gange for drab og livstruende overfald. Ikke dansk statsborger. Han må da udvises”

  – nej, han skal ikke udvises, for så straffes han jo dobbelt. I stedet skal han tilbydes psykiatrisk behandling for sine krigstraumer. Thor, man skal ikke sparke på én, der allerede ligger ned.

  Du glemmer vist helt, at Danmark frivilligt og med danskernes fulde demokratisk opbakning har underskrevet menneskerettighedskonventionerne. Og hvortil vil du i øvrigt udvise ham?, kan du garantere, at han i det pågældende land får den psykiatriske hjælp, som han har behov for og krav på?, og at han ikke udsættes for tortur? Nej Thor, det kan du ikke garantere, og derfor skal han ikke udvises!

 43. Inga Svångberg

  @Walther Jespersen, 22. december, 2013

  “hvis S og DF ikke finder sammen, så har vi slet ikke noget velfærdssamfund om 15-20 år”

  – her er jeg helt uenig! Som jeg ser det, skal S snarest finde tilbage til dets socialistiske rødder, og derefter skabe en S-EL-SF union, så vi kan få genrejst velfærdssamfundet. Vi på venstrefløjen skal sørge for, at de rige ikke bliver rigere, og at de fattige bliver rige. Desuden skal vi sørge for, at det ikke er de fattige, som kommer til at betale krisen. Kun således kan vi bevare vores velfærdssamfund og få vores retfærdige og velfortjente overførselsindkomster.

  “S er blevet alt for højredrejet efter, at HTS i 2007 blev formand”

  – ja, men det skyldes altså, at Helle Thorning har gået for meget op ad den intellektuelt overlegne Margrethe Vestager, som har indoktrineret den alt for letpåvirkelige Helle Thorning og inficeret hende med kvasifascistoide tanker og idéer.

  “S trænger til en formand der står for ægte socialdemokratiske værdier”

  – helt enig, og en sådan formand kan passende findes i en af Danmarks fagforeninger. Danmark har kort sagt brug for en ny Anker Jørgensen, for da han styrede Danmark, var der solidaritet, empati, humanisme, sammenhold og social retfærdighed.

  “der må snart komme et økonomisk opsving, så vi kan få højkonjektur her i landet igen”

  – ja, konjekturerne har længe været alt for højreorienterede her i landet!

 44. Inga Svångberg

  @Stig, 22. december, 2013

  “lavt begavede mennesker kan godt være stuerene”

  – ja, hvis de trænes effektivt kan nogle af dem faktisk godt blive stuerene.

  “Det er ikke tilfældigt, at DF har dets højborge i Jylland og i udkantsdanmark”

  – nej, for næsten alle Danmarks landbrug ligger i Jylland og i det øvrige udkantsdanmark.…

 45. J. Pedersen

  Det er jo en fuldstændig ligegyldig analyse for en gangs skyld. Regeringen har ikke noget at byde på andet end ugennemtænkte nedskæringer, som de kalder “reformer”. En Statsminister, der foretrækker møder med Obama frem for danskerne ude, hvor mulden grund. En Beskæftigelsesminister, der kloger sig, men aldrig har haft et rigtigt, nyttigt, samfundsjob. En økonomiminister, der ikke kan regne arbejdsløsheden og nul-væksten ud. Og så videre, og så videre. Danmark har ingen politikere, der kan lede en regering. Alt andet er bare medie-tomgangs-snak.

 46. Ole R. Jensen

  Bonderøven er nået i dansk politik. Det bedste bud på højrefløjen er grænsebomme og billig øl. Det dårlige på Venstrefløjen, er at der ingen er. Altså Danmark kunne klare sig bedre uden et Christiansborg. Lad os alle bede om et guddommeligt mirakel til efter jul.

 47. Jyden

  Annalise, også en rigtig god Jul til dig-og tak for alle dine gode, saglige og ærlige kommentarer og svar!

 48. Thomas K. Rasmussen

  Det kan blive dyrt for DF at begynde at samarbejde med et socialistisk parti som S som går ind for fri indvandring af mennesker som bekender sig til en formørket og totalitær ideologi som Islam som går ind for Sharia-lovgivningen som ikke er foreneligt medet demokrati! S går også ind for et regeltyranni- og kontrol samfund som ligger langt fra liberale værdier!

 49. hohojaja

  So if I meet my PhD student Ivanka from Russia in the streets I will have to talk Danish to her??

 50. poul pedersen

  Nej jeg er bange for Helle ikke vil samarbejde med DF.men Tesfaye og andre kan melde sig hos DF.jeg tro de har gode muligheder.Det har alle medretfærdighed.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.