Her er Løkkes regning for GGGI-sagen

Kommentar: Nu kan stillingen gøres op efter årets store politiske drama

Onsdag i denne uge kunne man opleve oppositionens leder, Lars Løkke Rasmussen, på Folketingets talerstol efter næsten to års fravær.

Dermed sluttede han en cirkel af aktiviteter i det traditionelt politiske arbejdstøj i kølvandet på GGGI-sagen, der sendte ham mere til tælling end noget andet i denne valgperiode. Masser af kommunalvalgkamp med dønninger fra GGGI, en overraskende finanslov for 2014, masser af debatter og nu altså et besøg på den talerstol, han er blevet kritiseret hårdt for aldrig at besøge.

GGGI-sagen, bilagene og de ni rejser på 1. klasse vendte for en stund det politiske billede dramatisk. Fra foråret, hvor Socialdemokraterne lå til 16 procent af stemmerne, mens Venstre stadig lå på 33 procent og altså mere end det dobbelte, kunne Voxmeter i oktober præsentere den sensationelle udvikling, hvor S med 24,6 mod Venstres 24,3 for første gang i adskillige år var det største parti.

Siden er tre ministre – Christian Friis Bach, Morten Bødskov og Villy Søvndal – gået, Annette Vilhelmsen slap af ren medlidenhed over hendes tumpede tosserier med en stor næse og så har Venstre og Konservative ikke mindst indgået Finanslov med regeringen. Det har ført det politiske billede frem til en situation, hvor Løkke stadig ville blive statsminister, hvis der var valg i dag, men hvor han også stadig er mærket af sin dårlige dømmekraft i GGGI-forløbet.

I en undersøgelse, hvor Berlingske har spurgt sit såkaldte toplederpanel svarer 65 procent, at Løkkes troværdighed ‘i høj grad’ eller ‘i nogen grad’ er skadet af GGGI-sagen. Ja, hele 83 procent af de 195 topledere hæfter sig ved sagen, hvis man også tæller ‘i mindre grad’ med. Tilmed svarer panelet, at Thornings regering fører en mere erhvervsvenlig politik end den forrige regering. “Regeringen har lavet en mængde reformer, der alle peger i den rigtige retning. Kontanthjælp, SU-reform, skattereform, og det havde jeg slet ikke turdet forvente fra dem,” som direktør i Blue Water Shipping, Kim Hedegaard Sørensen, siger til Berlingske.

De fleste topledere ser dog stadig helst Løkke som statsminister. Og dermed har vi situationen skåret ud i simple plader: Erhvervslivet og i et vist omfang vælgerne foretrækker en stram økonomisk politik. Den var de borgerlige først med, selv om Radikale måske var dem, der var modigst, når det kom til at ‘lytte til økonomerne’.

Socialdemokraterne (og det politisk svage led, SF) har de seneste to år leveret varen, men har ikke formået at synliggøre forskellen og vise, hvad det er for et samfund, de gerne vil lave. I hvert fald ikke så vælgerne har forstået det. Regeringen har i forbløffende ringe grad formået at involvere og få bare skyggen af et ejerskab fra fagbevægelsen for slet ikke at tale om det parlamentariske grundlag, Enhedslisten.

Lederskabet og vejen til succes ligger i både at forme samfundet rigtigt – tjek  – og at få de rigtige interessenter involveret – slet, slet ikke tjek.

Det var reelt bruddet med Enhedslisten, der spillede Løkke tilbage på banen. Han vil for altid betale en høj pris for sine store fejl. Men regningen kan være til at betale.

Følg Peter Brüchmann på twitter: @peterbruchmann

————————————

Vi prøver at indføre et lødigt debatniveau, så man ligesom på avisernes læserbrevssider skal ‘spille sig på’ med et sobert niveau. Så hvis du vil deltage i debatten og have din kommentar til at blive stående, så gå efter emnet, ikke hinanden.

Vær endvidere opmærksom på, at vi ikke redigerer i enkelte ord. En kommentar bliver enten offentliggjort eller slettet. En del kommentarer bliver desværre slettet, selv om langt det meste er velargumenteret, men fordi der bliver brugt voldsomt sprog, latrinære ord eller nedsættende bemærkninger. Så hvis du ikke vil spilde god debat-energi, så hold dig til reglerne.

God debat

 

98 kommentarer

 1. A.Jensen

  Annalise Christensen.
  Du har en så elendig dømmekraft, hvis du siger at de fremmede
  ikke har adgang til det land, som har været medvirkende til at de er på flugt.
  Vi har fået tusindvis af fremmede fra Iraq, som er drevet på flugt, fordi
  Danske styrker deltager i den krig som skabte 6 Mio. flygtninge intern i
  Iraq og i de nabolande som har taget imod dem.
  Og da Dansk Folkeparti stemte for krigen mod Iraq, kunne en konsekvens
  være en strøm af flygtninge, og det er også resultatet.
  Hvordan kan du fordømme mennesker der bliver fordrevet, at de søger i sikkerhed.
  Dansk Folkeparti var det parti som sendte Danmark i krig, det var et brud på vores
  grundlov paragraf 19 stk. 2 og denne krig er af De Forenede nationer’s generalsekretær
  Kofi Annan erklæret for en ulovlig krig.
  Men Dansk Folkeparti har det ikke med at tage det så tungt, når en minister bryder grundloven,
  Kristian Jensen brød grundloven i 2009, det syntes DF ikke var en handling som en
  minister skulle stilles til ansvar for.
  Grundloven siger at en lov ikke må iværksættes før den er vedtaget af folketinget,
  det blæste Hr. Jensen på, da han vidste at DF aldrig ville stille spørgsmål ved en
  minister, som var udnævnt fra partiet Venstre.
  Claus Hjort fjernede bilag fra sit ministerium da en journalist begyndte at stille
  spørgsmål til hans embedsførelse, journalisten fik en cavling pris, og Claus Hjort
  grinte dumt, han havde ikke et flertal imod sig, da skødehunden Dansk Folkeparti
  agerede som en flok villige stemmekvæg.

 2. SMEDEN

  @Preben Lange
  @A Jensen m. flere…………

  Jeg går sgu ikke så meget op i farven på regeringen, som jeg gør i den førte politik.

  Og jeg må bare sige, at danske borgere har fået det stik modsatte efter valget, af hvad der blev lovet – før valget.

  Ude i tårnet på amager – sad 3 partier og besluttede hvad regeringssamarbejdet skulle dække – og et eller andet sted på deres vej, skete der noget lort. Om det så er de radikale der ikke meldte ærligt ud, eller om det var SF der ikke før valget turde melde ærligt ud omkring billige tog og busbilletter – er jeg da forrygende ligeglad med – men det fjerner da ikke fokus på, at den samlede regering kom til på en fed løgn!

  Jeg måler ikke folk eller regeringer på det de/den siger – men på selve handlingerne – og her dumper regeringen bravt.
  EL er set med mine briller nogle svagpissere! Det er de fordi partiet er utilfredse med alt regeringen gennemfører, men så alligevel holder hånden under samme regering.
  Altså: alt hvad regeringen foretager sig er for blåt til EL – men tør eller vil man ikke underkende regeringen i den førte politik, så er det jo netop en accept.

  Jeg har aldrig set et parti der prostituerer sig, som EL. En stemme på EL giver blå politik, basta.

  Så hellere sætte stemmen på socialdemokratiet – således at partiet kan undvære klodsen om benet – de radikale…………..

  Jeg er en blå stemme, fordi jeg kan lide deres politik – de røde fører også blå politik i denne valgperiode, men det gør de kun fordi de vil have de blå stemmer ved næste valg – sagt på en anden måde – regeringen vil da skide på de røde vælgere, for langt de fleste af dem er på overførselsindkomst og det er der ikke råd til i længden.

  Det er da kun de røde vælgere der ikke kan se det klart!.

 3. Walther Jespersen

  Bilagsdværgen(V) er komplet uegnet som toppolitiker, da han er både utroværdig(et hav af bilagssager), og inkompetent(læs COP 15).

  Han er så grådig, at han fortsætter som formand for GGGI, selvom det er til stor skade for hans eget parti.

 4. preben lange

  Smeden

  Hvordan kan du hylde de borgerlige, når de om nogen er ansvarlig for det modrads vi står i nu??

  Et af de største problemer med de borgerlige er at de tror at bare vi sætter skatterne ned, så bliver
  vi rigere, og det upåagtet konjunkturene, og vi så jo bevisligt op gennem nullerne at deres idelogi IKKE, virker.

  Rigtigt at skattelettelser i lavkonjunktur, virker, men forudsætningen er at man i højkonjunktur, renovere eller optimer, eller spare op, og INGEN af delene gjorde VKO.

 5. pm

  Løkke Rasmussen kommer på talerstolen efter 769 dage, som privatist, intet kønt syn, ikke fordi han er lille og tæt, han er da en pæn lille mand, så længe han tier og kun smiler, så er han som mange er flest, men åbnes munden og tænderne vises, spyt ud af munden, når han hidser sig op, det gøres yderst let, bare synet af Pernille R.T får hans blodtryk til at stige voldsomt, og hans reaktioner er negative oftest perfide angreb. LLR er ikke just en stabil person.Løkke tåler ikke kritik. Det er muligt de unge “løver” Pind, Trane og Kr. J. synes godt om den form, de sidder i alt fald og jubler som en anden backingroup, fniser , men hvad har LLR egentlig gjort for at komme med egen politik. Alle forlig af de store, er det regeringens politik, der er vedtaget i skattereformen i sommer 2012 og nu finansloven 2013, Frank Aaen havde helt ret, S har hjulpet LLR ud af prækere situationer og fået brede forlig, hvad der på sigt gavner den nuværende regering også, når den, hvad jeg tror målinger på trods, de genvælges. 1 år og ti mdr er rigtig lang tid i Politik. Løkkes udsagn, når jeg overtager magten så……. en lille napoleon i egen optik, han tabte jo også slaget ved Waterloo.

 6. Torben

  Til Kirsten. Du har fuldstændig ret i at HT ingen skattesag har, det tror jeg heller ikke nogen har skrevet, men det har HENDES mand, hvis ikke den SOCIALDEMOKRATISKE skatte chef havde lukket sagen. Så skriver Du at det ikke er ULOVLIGT at lease bil m.m.det har Du fuldstændig ret i, men derfor undre det mig alt det DU skyder med skarpt mod Hjort og Løkke Rasmussen m.fl for det er nemlig heller IKKE kriminelt, så jeg må da erkende Du lyder meget FRUSTRERET og det Du egentlig siger er at hvis det er en RØD regering der gør det de gør så er det OK, men hvis en BLÅ regering gør det, så er det ULOVLIGT. Hvor seriøst syntes Du så lige det lyder? Du skulle måske for din egen skyld have tænkt dig lidt om før Du skrev dit indlæg. Men god jul alligevel.

 7. Torben

  Preben Lange. Undskyld mig , men er Du kontant moldtager på 10 år eller hvad? faktisk lyder Du som sådan en.

 8. pm

  A. Jensen@ enig, hukommelse er en god ting, du nævner få ting fra VKO perioden, som jeg aldrig håber gentages, så ender det da helt vildt for lille DK. Tænk på hvad Thorning og co, har stået på mål for fra fortidens VKO synder, som i Løkkes verden er en glorifiseret periode. Han overser nemlig fuldstændig at hverken efterlønsreformen, som er blevet hundedyr at indføre, lang mere end påstået, eller dagpengereformen har virket som anført. Dagpengereformen som har sendt tusindvis af mennesker ud i håbløshed, da de ikke kan få arbejde, hvis ikke regeringen med Ø havde lavet en rimelig løsning i 12 time. Løkke bryster sig af de to reformer som R var med i, de blev først vedtaget gr. R, efter valget, men som faktisk ikke har svaret til de forlydende VKOR kom med.
  Men overbetaling af private sygehuse, fejlagtig oversættelse af Jægerbogen, løgn om Irak og Afghanistan fra Fogh samt han kandidatur til NATO, listen er lang.
  Men vi har ikke glemt og vi skal nok minde om det løbende.
  VKO har talt om løftebrud, spin, lovbrud er dog værre.

 9. Torben

  Pm. Nu har jeg læst dit indlæg et par gange, men jeg ser IKKE noget om dagpengereformen, efterlønsordningen, kickstarten, betalings ringen, sygedagpengereformen, uddannelses muligheder for unge og ældre arbejdsløse, bedre forhold til de ældre, forøgede udgifter til fjernvarme brugere o.sv o.s.v. Hvorfor ikke det, har Du glemt det? eller eksistere det bare ikke i Din lille verden. Men også Du må have en god jul og forhåbentlig et godt nytår.

 10. pm

  Torben pas på med at dømme folk du ikke kender, du lyder som en indoktrineret venstremand, eller DF men det kan jeg da ikke drømme om at betegne dig som, jeg kender dig jo ikke. Kun at dine meninger lyder som DF, fair nok, men folks privat liv, bør du afholde dig fra at kommentere.

 11. Torben

  pm. Naiviteten længe leve.

 12. Torben

  pm. Jeg må bare erkende at Du åbenbart heller ikke er god til at læse. Jeg spørger om Preben Lange er kontantmodtager jeg konstatere IKKE, netop af den grund jeg IKKE kender ham.
  Men hvis Du mener jeg lyder som en DF, må jeg skuffe dig, og bare konstatere at også der tager Du fejl.
  Er der noget i mit tidligere indlæg, som har fået klokkerne til at ringe hos dig ,omkring det vi danskere kalder LØFTEBRUD, å kunne jeg da godt tænke mig at høre din mening om dette.

 13. pm

  Vi danskere , tal for dig selv. Jeg kan også fortælle dig at min lille verden, som du så “klogt” tillader dig at udtrykke det, er en verden med respekt for anderledes tænkende end jeg,for omsorg for andre, fælleskab, tolerance og mangfoldighed. Har altid arbejdet, aldrig modtaget noget fra det offentlige, svaret enhver sit, men er dybt politisk engageret. Men acceptere også at andre er mindre heldige i livet og er derfor glad for vi har et velfærdssamfund og en S ledet regering der tager højde for disse ting.
  Med hvilken grund tillader du dig at stille det spørgsmål, til PL det vedkommer da ikke dig overhovedet.
  Jeg siger ikke du er, men du lyder, men derfor kan jeg da godt ønske dig en glædelig jul og et nyt år, hvor jeg håber regeringens politik for alvor slår igennem til gavn og glæde for rigtig mange mennesker.
  GGGI og Løkke det må han selv rode med i megafon i dag er V gået tilbage til valgresultat fra 2011 27%

 14. preben lange

  TOben

  I stedet for at “prøve” at håne en politisk modstander, burde du så ikke komme med et substantielt indlæg i stedet for??? og vise mig hvor jeg tager fejl, men dertil rækker dine evner åbenbart IKKE.

  Men skulle din førtidspension være bedre, end min “kontanthjælp”

 15. Carina

  pm er nu en sjov type – og der skal uendelig lidt til at glæde ham. Tænk sig, i den seneste Megafon er S. kun 5 % mindre end Venstre, og blå blok får kun 11 % mere end rød blok. Det er da et godt resultat for S.

 16. Walther Jespersen

  Bilagsdværgen(V), er nødt til, at vinde næste folketingsvalg, ellers er der ikke nogen der vil betale for hans kæmpe overforbrug, lade ham bo gratis i en kæmpe luksus-lejlighed, og dække hans store gæld.

 17. pm

  Tak Carina, det har jeg ofte tænkt du også var, så der kan man bare se, hvor enige vi er. Min pointe er ikke
  den, du opfatter, men mediernes fokus på SF, der går lidt tilbage, klart med de seneste sager og voldsom mediedækning. LLR oplevede det samme, før S fik hevet ham op af GGGI sumpen, S er for flinke ind i mellem her, tænker for meget på andre end sig selv. Det, venstres nedtur, fokuseres der så ikke på i megafonmålingen. Når blå blok har flertal ,skyldes det udelukkende DF, som faktisk er forrygende uenige på mange områder med blå bloks politik, der er de mere enige med S, på velfærds- og vækstområdet, så det er da morsomt, at DF peger på LLR.
  Jeg er helt tryg ved at Thorning styrer landet og er sikker på, hun gør det efter 2015 også.

 18. SMEDEN

  @Preben Lange, m,fl

  Som sidder med en misforstået opfattelse af, at Venstre og de andre borgerlige partier er skyld i den økonomiske krise – altså! jeg troede vi skulle være seriøse og ærlige her – således at vi distancerede os fra visse politikkere, både røde og blå.

  Selv farveløse idioter ved, at krisen stammer fra bankernes lemfældige omgang med pengene, læs: jo mere vi låner ud, jo større bonusser og så er det lige meget om udlånet holder hele vejen hjem – og så det faktum, at EU politikkerne igennem årtier har skidt på at rigtig mange af EU medlemslandene har kørt med minus på økonomien.

  Danmark har en bund solid økonomi til trods for at vi kører med et mindre minus, men lad os lige slå fast – det er sgu ikke blå stue der er skyld i underskuddet – for det er resten af EU. Og det er ikke socialdemokratiet der skal have æren for at underskuddet ikke er større end det er, på trods af alle de ekstra regninger de vælter ned over os i disse år.

  Årsagen til vores lille underskud på finanserne, er at mange af os omlægger vore kapitalpensionsopsparinger og indbetaler skatten i år og næste år, samt det andet faktum – at udlandet er kommet lidt op i gear, og derfor har råd til at købe min arbejdskraft via de maskiner jeg bygger – Basta.

  Mine og andres maskiner (for nu at blive i en let forståelig term) som sælges til andre lande, giver de penge i kassen – som alle andre i Danmark lever af, længere er den sådan set ikke – lidt mere nuanceret jo, men det bliver den ikke længere af.

  Skolelæreren, lægen, sygeplejersken, politibetjenten, pædagogen, socialrådgiveren i kommunen, ja selv borgmesteren – er mere eller mindre nogle nødvendigheder som vi har brug for hvis vi vil have et velfungerende samfund.

  I den virkelige verden – min verden – er det sgu ligegyldigt hvilken farve regeringen har, hvis den da bare kunne bruge samfundets penge på den rigtige måde.

  De borgerlige har ved gud, igennem mine 56 leveår lavet nogle bommerter, men går man langt nok tilbage, så har de røde regeringer også lavet deres bommerter.

  Jeg gider ikke for alvor beskæftige mig med hvem der har lavet de fleste fejl, men blot sige – at jeg syntes det er på tide at samtlige politikkere træder i karakter og begynder at drive Danmark som en forretning vi kan leve af – og her har jeg da et par friske bud.

  God jul til jer alle 😉

 19. SMEDEN

  OKAY,
  Der er forbavsende mange – der stadig kværner løs i GGGI sagen vs dansk økonomistyring…………..

  I GGGI sagen med Løkke – var der 350 millioner til at betale den samlede regning af herrens forbrug som var fuldt lovligt. Minus datterens billet som familien Rasmussen selv må betale.

  Nu gider jeg ikke igen nævne alle de sager, den siddende regering er involveret i omkring løftebrud etc. etc.

  Jeg vil blot nøjes med at konstatere – at her er vi sgu kun ca. de samme 850,000 til at betale hele gildet……………

  De samme, der som jeg “bygger maskiner der kan sælges i andre land”.

  Og sætter vi tallene lidt i det perspektiv – så koster LLR sagen kun nogle få kroner – mod regeringens milliarder, så prøv dog at smide de skyklapper 😉 det er ikke endnu forbudt at blive oplyst.

 20. Walther Jespersen

  Hej Smed, er du tryg ved, at en type som LLR, måske igen skal have hovedansvaret for den danske økonomi, når man tænker på, hvor meget rod han lavede i alle de ministerier han havde ansvaret for, og hvordan hans egen privatøkonomi sejler ?

  Hvis du skal helt ærlig, så tror jeg, at du sagtens kan se, at Corydon, og Vestager er langt mere kompetente til, at have ansvaret for økonomien, end Hjort, og LLR var/er.

 21. Ole K. Ersgaard

  Hvis LLR ikke er færdig i dansk politik (som statsministerkandidat) er der noget galt med vælgerne! Så enkelt er det jo, Hvem vil stemme på en person med manglende moral, dømmekraft, overblik og prioriteringsevne?

 22. Ole K. Ersgaard

  Sålænge LLR er formand for Venstre kan man i sagens natur ikke stemme på Venstre jf. ovenfor!

 23. Ole K. Ersgaard

  Der er behov for ordentlighed i den danske politiske arena! TAK!

 24. Ebbe Mørch-Sørensen

  Lars Lykke gjorde som en anden også ville gøre, efter en lang arbejdsdag og after. Men Perter
  brug din tid på hvad Lars Lykke har udført

 25. Torben

  Desværre får vi nok aldrig sandheden at vide om Thornings mands skattesag, da der åbenbart er nogen der ikke ønsker sagen frem. Det er problematisk at en SOCIALDEMOKRATISK skatte chef kan lukke en sådanne sag, uden nogen former for repressalier. Det fortæller også lidt om, hvilken retning vi åbenbart har flyttes os med hensyn til etik og troværdighed igennem de sidste 2 år. Man må for øvrigt også undre sig over hvorfor hverken BT eller EB har ønsket at skrive om den, specielt når man ellers ser hvad de disker frem med, af mere eller mindre useriøse ting. Man må da også undre sig over, at de 2 nævnte aviser har haft stører interesse i hvem der har lækket sagen, for det er der åbenbart rigtig mange der godt har kunne været foruden. Men samtidig fortæller det også lidt om at de RØDE vælgere syntes det er helt OK, at man har en RØD statsminister, som tilbageholder vigtige oplysninger omkring sin mands unddragelse af skat til Danmark. Når man samtidig ser de samme mennesker gå helt amok på diverse bloks over Løkke INTET ulovligt har gjort i GGGI sagen, men bare har fulgt de retningslinjer som en daværende RØD minister har blåstemplet. HVAD ER DET FOR ET DANMARK vi har bevæget os hen imod de sidste 2 år?

 26. Torben

  Ole K. Ersgaard. Hvem kan man så stemme på?

 27. SMEDEN

  @Walther Jespersen

  Det korte svar: JA.
  Det lidt længere svar: Hvilket rod og i hvilke ministerier – er det muligt du lige kan uddybe det og på en fuldstændig saglig måde ?

  Når jeg vælger politisk standpunkt – gør jeg det ud fra partiets real og ideal program som ethvert politisk parti har nedfældet på papir. Dette “manifest” fortæller historien om hvad og hvorfor partiet vil bestræbe sig på at føre netop denne politik. Har du prøvet at læse programmet for det eller de partier du kunne tænke dig at stemme på…………………

  Når det store spørgsmål går på hvem der skal lede landet, vælger jeg at lægge småligheden ned i skuffen – så her vælger jeg at både GGGI sagen og skattesagen omhandlende Helles mand,med dens tusk og lusk som hun jo også er medstøber til – ned i skuffen.

  jeg mener ikke at det er rimeligt, at landets leder – vælges på baggrund af private sager, hvis ellers evnerne for at lede landet er tilstede.

  Faktum er, at vi begge + flere andre her på blokken, må sluge den kamel, at et markant flertal af danskerne + erhvervslivet – i dag vælger at pege på Hr. Lars Løkke Rasmussen, som et rigtigt godt bud på en kommende statsleder.

  Jeg gætter på at disse stemmer, vælger som jeg – nemlig at gøre boet op, og så se på hvad der er vigtigst for landet Danmark.

  Et gratis juleråd til dig fra mig: Læs parti programmet – og sammenlign så med den førte politik – så forstår du måske bedre hvorfor røde stemmer flygter fra røde partier.

  Jeg personligt, er helt tilfreds med denne regering fordi : mit synspunkt er at den er mere blå i sin økonomi, end den borgerlige lejr. Hvad jeg ikke er tilfreds med, er at denne regering slagter sine egne vælgere økonomisk – for at der stadig skal kunne afgives 16 milliarder i udviklingsstøtte til andre lande.

  det er helt fint at hjælpe andre, men når man henter pengene hos den fattigste del af dansk befolkning, samtidig med at man giver skattelettelser til de rigeste og virksomhederne – så må jeg bare sige – at det står der sgu ikke noget om i deres partiprogram – og det er da slet ikke foreneligt med ordet “social” demokrati.

  Vel ?

 28. SMEDEN

  Man kan sige jeg er en blå vælger – der holder med de fattige røde danskere, så i kan lige tænke over denne…………..

  den siddende regering sukker efter indenrigsvækst og vil gerne have at danskerne bruger flere penge, hmmm……..okay!

  jeg tjener kassen – og jeg bruger kassen.
  dem der ikke bruger kassen – er da naturligt nok dem der ikke har kassen, underforstået: de fattigste.

  Når nu regeringen med alle dens reformer – giver de fattigste endnu færre penge, hvad sker der så med forbrug og vækst ?

  Og hvad ville der ske, hvis vi satte udviklingsstøtten ned fra 16 milliarder til 10 milliarder, og fordelte de 6 milliarder til dem med færrest penge i Danmark ?

  Mon forbruget ville stige – lig med vækst og nye arbejdspladser her i landet ?

  hvor svært kan det være…………………………

  God jul.

 29. Torben

  Jeg undre mig meget over at hver gang jeg involvere BT i noget, så sletter man mine indlæg. Men facts er at BT på intet tidspunkt har skrevet om HVORFOR en SOCIALDEMOKRATISK skattechef lukker Thornings mands skatte sag således at vi ikke kan få sandheden om denne. Skattechefen sætter IKKE hele sin eksistens på spil, hvis ikke det er for at SKJULE sandheden. Dette vil BT åbenbart af en eller anden grund ikke tage op, mens de gang på gang kan tage mere eller mindre seriøse ting op. Har man YTRINGS FRIHED i Danmark ? det gælder hvis kun de skrivende MEDIER .

 30. Torben

  pm. Du vil altså IKKE svare på mine spørgsmål HVORFOR MON ?

 31. Walther Jespersen

  Hej Smed.

  LLR overbetalte privathospitalerne med ca 900 000 000 Kr, da han var sundshedsminister, til trods for, at flere embedsmænd advarede ham, og som finansminister lod han i en sen nattetime, de store banker bestemme udformningen af en bankpakke som med stor sandsynlighed reddede Danske Bank, hvilket var 100 % nødvendigt for vores samfundsøkonomi, problemet var bare, at staten havde tjent ca 25 milliarder Kr, hvis man havde fået en aktieoption, som man først havde aftalt med blandt andet Sass, iøvrigt er det den normale fremgangsmåde i resten af den vestlige verden.

  Du har ganske ret i, at den nuværende regering ikke har ført den politik de havde stillet vælgerne i udsigt, og at de har været betydeligt mere højreorienterede end de fleste af deres vælgere ønsker, dog skal du ikke glemme, at det var blå blok(og R), der ødelagde Efterlønnen, og Dagpengeordningen, ja HTD fra DF, foreslog faktisk selv at retten til dagpenge skulle sættes ned til 2 år, og optjenings-retten skulle op på 1 år, og så vidt jeg husker så røg efterlønnen for et par grænsebomme.

  Din teori om, at den nuværende regering er mere højreorienteret, end en ny blå regering vil være er forkert, feks ønsker LLR nulvækst, og en del yderligere reformer der rammer de svageste i samfundet, det skyldes sikkert, at han til enhver tid, ønsker at trække den førte politik til højre, og at den nuværende regerings kurs gør det nemmere for ham, at være mere modig.

  Jeg vil lige nævne den Tog-fond på 27 000 000 000 Kr, som S-R-SF har oprettet sammen med EL, og DF, aldrig var blevet til noget hvis V skulle havde medvirket, da pengene kommer fra øgede afgifter til Mærsk, og andre store selskaber der pumper olie op fra Nordsøen.

  Også en god jul, og et godt nytår til dig Smed.

 32. SMEDEN

  @Walther Jespersen

  Du er ikke helt faktuel og ikke helt så opdateret, som jeg kunne ønske mig 😉

  Hospitaler:
  det er faktuelt at der skete en “overbetaling” af disse privathospitaler. Når jeg sætter det i situationstegn – så er det fordi ordet “privat” foran hospital indikerer at staten ikke selv kunne sætte prisen – og det er jo lige så kedeligt som at du eller jeg ikke selv kan bestemme varens pris når vi vil købe en vare/ydelse.

  fordelen ved denne ene milliard i overbetaling: mange blev opereret måneder og år hurtigere, end det offentlige ellers kunne tilbyde samtidig med det offentlige sygehus blev vækket af dens tornerosesøvn!!!
  via den øgede konkurrence.

  Mener du stadig at den sølle milliard blev misbrugt – så kan du få tjansen, og ringe til dem du syntes der ikke skulle være opereret. det er rigtigt at embedsmændene advarede Lars Løkke – og super, at han ikke lyttede til dem i denne sammenhæng.

  Efterlønnen er bestemt ikke røget – den er omlagt – og eksisterer da endnu.

  dagpengeretten er ændret fra 4 år til 2 år. jeg syntes ikke det er smart – og jeg noterer mig, at Christian Tulle Dahl, berømt og frygtet leder af Dansk Folkeparti har ytret ønske om at dagpengeretten bør ændres til at være “flydende” efter om det nu går op, eller ned med arbejdspladser i Danmark.

  LLR ønsker bestemt ikke nulvækst – men jeg medgiver at de er pisse hamrende dårlige til at forklare, hvad de mener med “nulvækst”, så du får den så fra mig.

  På statens budget, vil der under en LLR regering, være indkalkuleret de samme beløb i det offentlige forbrug, som der er i år.

  hvis vi leger med at der i år er sat 1 milliard ekstra af til offentlig vækst, så vil LLR ikke have at dette beløb ændrer sig til 2 milliarder – men LLR vil fastholde den 1 milliard – se nu er det til at forstå 😉

  Den korte udgave er: at LLR vil bruge de samme penge, men gerne lidt smartere og sandheden om os mennesker er at, har vi penge på lommen, så giver den lidt ekstra gas og har vi ikke så mange mønter i lommen så holder vi lidt igen. og det er hvad LLR mener vi bør gøre med de offentlige midler.

  Togfonden er hullet som en si – baseret på afgifter pålagt optaget olie fra Nordsøen. Ingen ved på forhånd hvor meget olie der kan suges op i de kommende år.

  Go jul samt godt nytår.

 33. Walther Jespersen

  Hej Smed

  Overbetalingen skabte ikke flere operationer, men gav kun flere penge i lommerne til ejerne af privathospitalerne, jeg ventede iøvrigt selv 4 måneder på en fingeroperation, da jeg ikke havde en sundhedsforsikring, jeg var kommet til efter 3-4 dage, hvis jeg havde haft en, er det sådan et Danmark du ønsker ?

  I USA snupper forsikringsselskaberne ca halvdelen af de penge staten bruger på sundhedsvæsenet, og det prøver Obama desperat, at ændrer på, her i Danmark har LLR forsøgt, at få gennemført det samme vanvid som man har “over there”

  Og nej Smed, stod det til LLR, og hans parti, så havde vi ikke slet ikke noget velfærdssamfund, prøv at kigge den politiske historie igennem, frem til i dag.

  Efterlønnen er jo nærmest værdiløs, efter den sidste ændring, så der forstår jeg heller ikke din tilfredshed.

  Det er klart, at ingen ved, hvor meget olie der pumpes op år for år på forhånd, men i min optik er det positivt, at samfundet for mere gavn af olien.

  Jeg tror faktisk, at du har en smule dårlig samvittighed over, at du stemmer blåt(sikkert V), da du godt er klar over, at du med stor sandsynlighed havde haft en langt lavere indkomst, og en meget længere arbejdsdag, hvis det havde stået til V, og K.

  V ønsker markant større ulighed i Danmark, og Søren Pind var ved, at få et raserianfald da han var i studiet efter Obamas sidste valgsejr, behøver man at sige mere ?

  PS: VUs formand var også i USA for, at støtte Republikanerne ved sidste valg.

 34. Jens kristensen

  Trist at det er type som lars løkke der skal være statsministerkandidat, han passer bedre i italiensk politik, hvor de alle sammen er købt, og betalt.

  Hvem mon betaler for den luksus lejlighed han bor i nu, og forventer ejerne ikke del tjenester retur, hvis lars løkke bliver statsminister igen ?

 35. SMEDEN

  @Walther Jespersen

  Bare så du ikke går ind i julen på en misforståelse – Jeg stemmer på det parti, hvis navn smager bedst på tungen og klinger bedst i mit øre………………………..;-)

  et hint,
  Socialpartiet bejler til mit parti i disse timer – selvom gamle Poul Nyrup mener de stadig trænger til rene underhylere.

  omkring hospitaler, er jeg af den holdning at der helst skal være plads til private som offentlige sygehuse. Røg selv ind på HAMLET for knude i halsen i 2008 fordi det offentlige ikke kunne “levere varen”, her fik jeg en tid 11 mdr. ude i fremtiden, Hamlet tog mig omgående.

  privathospitaler er private virksomheder – og er der run på, så ryger prisen i vejret – som den gør hos håndværkerne nu efter stormen…………..tror nok det hedder: udbud og efterspørgsel.

  Sundhedsforsikringer er bare super – de holder nemlig de offentlige udgifter til sygedagpenge nede, fordi den arbejdende styrke kommer hurtigere tilbage i job, efter skader……………………….det kan du sgu ikke mene er dårligt.

  Det er det rene vås, når du siger LLR ikke vil velfærd – alt den stund at danskerne du/jeg ikke vil undvære velfærd – det mener du så ikke LLR er helt på det rene med ?

  Enig omkring Pinden – han gagger ud i tide og utide, senest om at hive Holger SF i samråd for en gæk bemærkning om en strand i Cuba – til andre tider er samme Pind en af de største begavelser i dansk politik……………………synd han ikke søger til DF.

  VU,s formand bliver forhåbentlig også voksen engang.

  Hvad er din holdning til murersvenden fra socialdemokratiet – ham der hoppede i tide fra den synkende skude SF – ham der nu vil ligge i ske med mit parti ?

  er han fornuftig – eller – idiot ?

 36. Walther Jespersen

  Det er selvfølgeligt i orden, at der er privathospitaler i Danmark, men de skal IKKE overbetales, og jeg bryder mig heller ikke om, at befolkningen skal deles op i A, og B-hold, dem med sundhedsforsikringer, og dem uden, og derfor er det rimeligt at skattefradraget er fjernet, men så længe det er under kontrol, er jeg enig i, at udbud, og efterspørgsel selvfølgeligt kan have en gavnlig effekt, det dog hul i hovedet at hælde en stor del af sundheds-milliarderne ned i forsikringsselskabernes lommer.

  Dybest set er der ingen tvivl om, at LLRs hedeste drøm er, at skabe en slags Mini-USA, hvor den offentlige sektor er langt mindre end den er i dag, men han er naturligvis klar over, at det skal ske i små bider, da han ellers vil miste en masse stemmer.

  Pinden er i min optik bindegal, og han ville være en katastrofe som statsminister, rent politisk hører han hjemme hos LA, men så er det jo svært at blive minister.

  DF foreslog selv forringelserne på dagpenge-området med en glad KTD i spidsen, og efterlønnen blev nærmest gjort værdiløs for et par symbolske grænsebomme, der blev taget ned få måneder efter, var du selv tilfreds med nævnte forløb ?

  Tesfaye er efter min mening en dygtig politiker, som vi kommer til at se meget til de kommende år, og jeg så personligt også selv helst en S-DF-SF regering, da vi ellers ikke har et velfærdssamfund om 10-15 år, men det kræver nok et formandsskifte hos både S, og DF, da HTS efter min mening er alt for højreorienteret, og det samme gælder KTD, som desværre nok er halv Venstre-mand.

  PS: Jeg vil lige nævne, at jeg heller ikke ønsker de åbne grænser som især R, og EL drømmer om, vi har rigeligt, at se til forvejen på integrations-området.

 37. Torben

  Walther Jespersen. Prøv at læse din egne indlæg igennem, spørg dig selv er det her troværdigt. Du sidder og forsvare en RØD regering, som har svigtet sine vælgere på den mest grusomme måde, nemlig ved at lyve, og løbe for ALT hvad de lovede i valgkampen. Hvis Du ønsker det skal jeg nok opsummere nogen af de vigtigste punkter hvor de har lavet verdens STØRSTE LØFTEBRUD. Samtidig forsvare Du en RØD regering, som har ført en endnu mere BLÅ politik end Lars Løkke nogen sinde ville have drømt om. Undskyld mig, men det forstår jeg IKKE ret meget af, og jeg er helt sikker på, at det er der mange andre der helle IKKE gør det. Rød regering får langt de fleste stemmer fra folk på overførelses indkomst, og jeg tror næppe det er helt galt, når jeg siger, at ALDRIG har de været så udsat ,og fået forringet sine vilkår så meget, som under den RØDE regering. Jeg tror IKKE Du kan nævne en eneste punkt hvor denne regering på grundlæggende vis, har forbedret forholdene for de unge, middelalderen arbejdsløse, de syge, de ældre, dem på kontant hjælp eller dagpenge. ALT det som de lovede ville ske når de kom til magten. Denne RØDE regering har sat verdensrekord i løftebrud, 7 ministre har måtte tage deres gode tøj og gå, fordi de ikke kunne indordne sig under de regler der er lavet på bare 2 år. Den ene minister efter den anden kommer i samråd. Helt ærligt vil Du ikke nok fortælle os BLÅ vælgere hvad der får dig og mange andre til at stemme RØD. Samtidig så sidder DU og mange andre af dine røde venner og fremkommer med alverdens ulykker som både den ene og den anden venstre minister har lavet. STORT set INTET af det har betydet at de måtte forlade deres post, der er INTET kriminelt i det og f.eks. GGGI sagen har tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach fra denne her RØDE regering selv blåstemplet samtlige regler og rejse udgifter, som Lars Løkke har foretaget sig. Nu har vi så igen Vilhelmsen sagen, og tro mig der kommer mange i nu. Derfor vil jeg godt spørge dig og mange andre herinde, HVAD får jer til at stemme S-SF for det tror jeg vi er mange der gerne vil høre. På forhånd tak og glædelig jul.

 38. Torben

  mp har Du helt trukket dig ud af debatten her på BT? Faktisk har vi INTET hørt fra dig siden jeg spurgte dig om Du vil forklare mig lidt om alle de LØFTEBRUD den RØDE regering har lavet, eller ser Du helt anderledes på det?
  Så skriver Du V er gået tilbage til 2011 niveau, fuldstændig korrekt, men jeg lage også mærke til at S havde det dårligste valg nogensinde i 2011 og nu henviser jeg bare til samme måling som dig og ser jeg at S er gået endnu mere TILBAGE end 2011 niveauet. Det så jeg IKKE Du kommenterede hvorfor mon?

 39. Walther Jespersen

  Torben, du har tilsyneladende ikke læst mine indlæg rigtigt igennem, ellers forstår du bare ikke hvad jeg skriver, selvom det er meget konkret.

  Partiet Venstre har haft flere toppolitikere i fængsel, hvilket man heldigvis ikke kan sige om andre partier her i landet, og det er fakta, hvad enten du bryder dig om det, eller ej.

  LLR har så mange bilagssager bag sig, at han burde havde været dømt ude for mange år siden, men det er selvfølgeligt din demokratiske ret, at du ser helt anderledes på det.

  LLR rendte iøvrigt også rundt ude i Farum Kommune, og festede med for skatteborgernes penge da Brixtofte var borgermester, alle de andre kommuner i landet var ifølge LLR visionsløse fordi de ikke fulgte Farums eksempel, men vi ved alle hvordan det liberalistiske luftkastel endte Torben, eller hvad ?

  LLR gemte sig væk efter Farum-skandalen, og der var ingen støtte, at hente for hans tidligere ven, og mentor Brixtofte, men der er vel efterhånden blevet ofret en del Venstre-folk for, at LLR kan gå fri, mon TLP bliver den næste ?

  Også god jul til dig Torben.

 40. Torben

  Walther Jespersen. Sjovt nok hver gang jeg beder en RØD vælger om at forklare os BLÅ vælgere, hvorfor de stemmer RØD, så høre jeg intet fra dem mere hvorfor mon? Er det frustrationer eller er det bare fordi man IKKE ønsker at udstille sig mere end man har gjort.

 41. Torben

  Walther Jespersen. Du snakker og snakker, men absolut ALDRIG KONKRET og lige som den nuværende RØDE regering svarer Du heller IKKE på de spørgsmål man stiller dig. HVORFOR MON?
  Dine beskyldninger mod Lars Løkke er jo mere end straffebart hvis IKKE Du har dokumention for dine beskyldninger. Så undre det mig jo meget at DU og alle andre Røde vælgere ALDRIG kommentere Thornings mand skatte sag. Hvor en SOCIALDEMOKRATISK skattechef meget belejret lukker sagen hvorfor mon? Tænk over det og så prøv for en gangs skyld at svarer eller kommentere på det jeg spørger om. Men selvfølgelig ved Du, lige så godt som jeg, hvorfor Du ikke svare. Så på det punkt må jeg sige der er Du klog nok.

 42. SMEDEN

  Man kan jo sige om GGGI sagaen, at LLR valgte at lægge alt frem – og så kan man jo undre sig meget over hvorfor Helle Thorning valgte IKKE at gøre som hun lovede – at lægge alt i skattedommen frem…………hvis nu vi taler om svipsere og uhæderlighed.

  hvem gemmer sig egentlig mest af de to ?
  jeg er ikke i tvivl – og jeg mener helt klart, at pressen skåner Helle og mand langt mere end den skåner Lars Løkke…………….

 43. Walther Jespersen

  Torben, du er umulig at “debattere” med, så pas.

  Smed, vi ved jo godt begge to, at LLR har langt langt flere “uheldige” sager på sit CV, end HTS, og at LLR i ca en uge fik sendt den ene Venstre-mand efter den anden i byen for, at fortælle medierne, og befolkningen, at der ikke kunne fremlægges nogen bilag fra GGGI.

  Dette var løgn, og på sædvanligvis vis, stod der en masse V-folk som lignede idioter, fordi de endnu en gang skulle ofre sig for deres inkompetente, og utroværdige formand, hvilket er sket gentagende gange før i LLRs karriere.

 44. Flemming

  Kære Walther Jespersen –
  Kan du ikke bare udtrykke din sympati for de politiske beslutninger som S,R,SF har foretaget de sidste 2 år og dermed bekræfte, at det er den politik som du ønsker.
  Du bliver ved med at skyde på LLR og det er nemt at skyde på ham hvis du ikke har noget godt at sige om HTS.

  Danmark er 5.5 millioner – nogenlunde det samme som bor i Hamburg – hvor meget kan vi egentligt selv påvirke verdens gang.
  Krise i Danmark kommer fordi der er krise i verden – vi kan ikke manøvre udenom. Når væksten igen skaber gode forhold i Danmark er det fordi der er vækst i andre lande.
  Vi har kunnet reducerer skaden fordi vi havde betalt vores lån tilbage og har kunnet optage lån for at smøre lidt salve på sårene – fornuftig VK politik.
  Vi er nødt til at være en del af Europa så vi kan være med til at påvirke politikken i Europa – der er ingen anden vej. Vi er dybt afhængig af EU og EUR’en – vi har en fastkurs politik og kunne lige så godt have haft EUR på vores mønter og sedler – vi er underlagt de samme forhold – vi bilder os bare ind at vi har et alternativ fordi vi har Kr.

  Politikerne bruger for mange kræfter på CMA (Cover My Ass) politik og der er alt for meget personfnidder – sygt med at bruge 10-15 mill på en advokat undersøgelse fordi AW har givet 1 mill på uret vis til LZ – vi kender alle detaljerne – det er ren CMA.

  Brug kræfterne på at få fordelt de goder vi har i samfundet så alle får hvad de fortjener – virksomhederne tjener penge og alle de svage får hjælp – find snyderne og dem som ikke gider at lave noget. Bekvemmelighedsflygtning som udnytter vort samfund ønsker vi heller ikke – men at hjælpe dem som trænger. Har man valgt at bo Danmark, respekterer man danske værdier ellers har man valgt et forkert land at flytte til.

 45. Torben

  Walther jeg mangler stadig svar på mine spørgsmål, er det derfor jeg er umulig. Hver gang jeg stiller samme spørgsmål til en RØD vælger, går de i selv sving lige som dig. I vil bare IKKE svare og det er jo nøjagtig samme ligne den RØDE regering ligger for dagen.
  Men INGEN svar er nu også blevet et svar, så tak for det Walther. Godt nytår.

 46. Torben

  Walther Du er et pragt eksempel af en RØD vælger, når lokummet brænder så forsvinder Du.

 47. SMEDEN

  @Walther

  jeg syntes ikke meget bedre om Lars Løkke Rasmussen, end jeg gør med Helle Thorning – når vi taler om personerne selv og deres menneskelige egenskaber. Her kan den ene – være lige så god som den anden. For der står en aura om dem begge, indeholdende tusk lusk og fusk.

  men når det handler om politikken, så vælger jeg LLR, først og fremmest fordi han har sin gang dybt nede i maskinrummet – Helle har endnu ikke fundet døren til maskinrummet – og hun skal styres af Bjarne, SAS Larsen, Margrethe, ja selv Holger…………………..og det holder sgu ikke vand.

  Se på Danmarks problemer her og nu: Manglende job og åbne grænser med følgende illegal indvandring.

  Se så på hvem der har vagten = magten, for så ved du også hvem der skal tage aktion på disse problemer.

  Det er unægtelig store problemer som koster mange milliarder – og man løser ikke disse problemer ved at skære i kontanthjælpen eller dagpengeretten.

  jeg noterer mig at DF er med på at holde hånden under dem som mister dagpengene, hvis regeringen er med på det.

  Så kan vi jo lige tænke over hvorfor regeringen så ikke er det!!!

  Danmarks alle største problem her og nu – er direktøren for det hele – damen som sidder i hjørnekontoret og griner af det hele – Margrethe Vestager.

  og det er helt utroligt som pressen freder damen.

 48. Åge

  Hvor var det godt Lykke var udsovet da han kom frem, ministeren var åbentbart ikke vågnet da han kom frem.
  Det justidsministren har præsteret og det Anette Vilhelmsen har præsterer er langt værre.
  men her er pressen ikke så agrasiv Helles skattesag koster skatteborgerne millioner og den bliver aldrig opklaret.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.