Sport på tv er gået i stå

Kommentar: Lige nu er sport på tv i Danmark reduceret til klaphat, overflade og et enkelt lyspunkt, når det handler om journalistik.

Aldrig nogensinde har der været så meget dramatik og så store problemer i sportens verden. Cykelsporten har fået dynen trukket af, matchfixing truer med at ødelægge fodbolden og herhjemme ser vi de største håndbold- og fodboldklubber gå konkurs eller balancere på kanten af den.

Og aldrig har der været så lidt journalistik i de elektroniske medier.

Hvad skyldes det? I det følgende får du ikke svaret, men jeg vil udfordre tv-stationerne og prøve at nærme mig sandsynlige svar. Og spørgsmålet skal være: Skal sport i den mest problematiske periode i sportens historie reduceres til simpel Messi-fascination, lidt OL-hygge i hjørnet med Dannebrog og fanfarer og alt for meget klaphat.

Husk lige på, at det var Danmarks Radio, der med særdeles velunderbygget og dokumenteret tv-journalistik fældede Bjarne Riis i første hug sidst i 90’erne og Michael Rasmussen i 2007.

Husk på, at det var TV2, der med Lige På og Sport slog tonen an i en helt ny journalistisk dimension i 2000 efter, at sporten havde mistet sin uskyld. Det fulgte i kølvandet på Illustreret Sport og fine dokumentarer.

Der var også engang, hvor man var nødt til lige at se DR Sporten og Sportsnyhederne for at se, om der nu var en markant historie. Det bal er nærmest totalt overladt til aviser og netmedier. Sport på tv i nyhedsform er i 2013 reduceret til 2-1-og-tilbage-til-den-76.-vejrudsigt-i-dag.

Og lad mig endelig tage Onside med. Der var en periode, hvor man var nødt til at se Onside søndag aften, når Brøndby – igen – havde tabt og en pågående journalist holdt træneren eller direktøren fast på en dagsorden. I dag vil man hellere fascinere end sætte dagsorden.

Det er ikke, fordi jeg ikke har undersøgt det her. Jeg har faktisk gennem de seneste år gentagne gange talt med flere af de ansvarlige chefer. »Tallene lyver ikke. Seerne vil ikke have kritisk journalistik.« Lyder det typiske svar. Og nu er det ikke, fordi undertegnede er blevet hellig og ikke kan se markeds-mekanismerne. Jeg var trods alt chefredaktør for BT i en periode, hvor vi for første gang i årtier blev større end Ekstra Bladet blandt andet på at tage befolkningens sundhed alvorligt og fandt ud af, at  ordet ’kolesterol’ fungerede bedre på forsiden end ’bandekrig’, når salgstallene kom ind.

Men kan det virkelig passe, at der slet ikke findes en bane til ordentlig journalistik på sport i 2013? Kan det selv uden denne bane passe, at der ikke findes journalister, der kæmper for at gøre en forskel? Og kan det passe, at der findes ledelser på de tre nævnte steder, der ikke kan se, at tal ikke kan stå alene og at et ord som ’brand’ også handler om at tage sig selv og sine seere alvorligt?

I TV2-systemet har man skabt ’Ankerdal på News’, som ind imellem sætter dagsorden og i hvert fald tager sig selv, sporten og sine seere alvorligt. Som det skete i denne uge med en særdeles heftig debat om matchfixing i Danmark.

Men resten af de nævnte systemer befinder sig i dag i en tilstand, som også var der for 20 år siden: Sport er det hyggelige, letfordøjelige flødeskum, som helst ikke skal genere nogen. Og hvis det endelig skal være tungt, bliver det lavet af generalisterne i nyhedsafdelingen, som måske nok har den brede pensel, men netop derfor heller aldrig kommer særlig dybt.

Jeg efterlyser en ledelsesmæssig vilje til at ramme den agenda, som sporten kalder på. Jeg er med på, at publikum ikke gider konflikthistorier fra sportsdansernes bestyrelse eller et samtaleprogram med Henrik Brandt og Jens Sejer (dygtige folk og analytikere, men ikke stensikre garanter for nye seer-rekorder). Men Per Bjerregaard er netop forsvundet fra toppen efter at have været den måske mest vægtige figur i sportens verden i mange årtier, uden at nogen har forsøgt at komme til bunds i den historie. Cykelsporten er et åbent væskende sår. Her er man kommet lidt tættere på, men er TV2 f.eks. klar over, hvor dybt vand de risikerer at tage ’Hele Danmarks Hjemmebane’ og TV2-brandets samlede troværdighed ud på til sommer? Og spillere bliver pantsat, når klubber har ondt i økonomien.

Eller bare den helt simple: Hvem sætter andet end 1 minut og 30 sec. og en hurtig voice-over af til en debat, om landsholdets fremtid efter, at Michael Laudrup og Morten Wieghorst har fundet hinanden på en mark i Wales? Kan det passe, at Fodbold FM på 24syv søndag aften er den oase, som sultne fans skal søge imod, hvis de vil have slukket tørsten?

Udfordring: Hvem vender det her? Hvem tør skabe et format, så Ankerdal ikke står helt alene med sit debatprogram? Vil TV2 bare sende Zulu-idioter til flere dybt seriøse pressemøder og forøve mere skade på sit brand? Kan DR med alle sine forpligtelser skabe formater, hvor noget af det mest populære stof bliver andet end klaphat og en omstilling til praktikanten på bar med fem fulde roligans? Er Viasat parat til journalistiske udfordringer på hylden over, hvilken farve Beyonces tandbørste har?

Journalistikken har åbenbart opgivet ambitionen om at kæmpe med Pricernes evigheds-køkken, Dagens Mand, reality og Mikkel Kessler som tophistorie for at fortælle, at han mangler at sælge 500 billetter..

Kom nu, drenge og piger. Der må være nogen, der har lyst til at være stolte af det, I laver på arbejde.

Følg Peter Brüchmann på twitter: @peterbruchmann

Kommentarer på denne blog skal godkendes af moderator, så der kan gå lidt tid, inden din kommentar bliver offentliggjort. Vi prøver at indføre et lødigt debatniveau, så man ligesom på avisernes læserbrevssider skal ‘spille sig på’ med et sobert niveau. Kun kommentarer, der holder sig til emnet bliver bragt – så hvis du vil deltage i debatten, så gå efter emnet, ikke hinanden.

 

22 kommentarer

 1. Erik Morsing

  Sport er blevet en industri af de helt store, og hvor der er penge i spil, store penge (hvilket der efter min mening ikke burde være i sport), så forsvinder charmen ved sporten. Den er rå, brutal og fuld af begærlighed, hvilket man kan se på udøvernes øjne og hele attitude, når de scorer et mål. Det dyriske kommer op i en spiller. Det er pengegridskheden, når den er værst. Af samme grund ser jeg aldrig pengesport.

 2. kristian præstgaard

  Kære Peter

  Hvad du efterlyser som kritisk journalistik trives ganske rigtigt ikke i den sportslige verden og det er der er en ganske god grund til: Journalistisk stræben efter først og fremmest at sælge aviser har fladtrådt kritisk journalistik til fordel for den let tilgængelige negative journalistik. Der er da ingen sportsinteresserede der længere orker at se jeres systematisk fokus på den tabende part. Jeres evige fokus på ham der brændte et straffe eller på træneren for det tabende hold. I forsøger at tage en diciplin med ind i sportens verden, der dybest set ikke hører hjemme dér: Der er ikke behov for afsløringer i sport ,der er behov for analyser, men på journalisthøjskolen er i skolet til, at dette ikke er god journalistik at “bare” levere en reportage. Hvor meget du end prøver så kan du altså ikke vinkle en fodboldkamp eller et cykelløb uden at fjerne fokus fra det sportslige – og netop der har du svaret på hvorfor vi ikke orker jeres negative journalistik. Vil i skrive om doping og matchfixing – så læg dette i krimi sektionen hvor det hører hjemme og hvor det tilfredsstiller jeres egne journalistiske ambitioner.
  Mvh

  Kristian Præstgaard

 3. Harry Blunck

  Helt rigtigt – skærmen og medierne behandler sporten på en måde der helt svarer til det journalist Kurt Strand betegner “Journalisme” det skal altsammen være så sødt og det sukres ind. Må vi bede om (sports) journalistik, Tak, men det forhindres jo af stræben efter (seer-/læser-)tal. Desværre synes seerfladerne at drukne i bl.a. madprogrammer og verbal Candyfloss.

 4. Erik Immerkær

  Du har fat i noget af det rigtige. Jeg er bare bange for, at folk ikke gider alt det debat. De vil hellere zappe over på en anden kanal og se endnu en live-kamp.

  Personligt er jeg træt af at høre om doping. Hvor mand hele tiden jagter gamle stjerner for at få dem til at indrømme. Tiden var en anden dengang. Kom videre. Og dem som tror, at cykelrytterne kun har kørt på sukkervand… ja, lidt naive, ikk’?

  Der er et behov for kritisk sportsjournalistik, men det kommer aldrig til at fylde mere end en promille (eller mindre) af det samlede sportsmarked, der vokser og vokser.

  Som seer er man da træt af at høre de samme spørgsmål blive gentaget igen og igen: “Hvordan har du det lige nu?” lyder det ofte til én, der lige har tabt.
  Det er derfor meget sjældent, at vi seere får noget ud af kommentarerne efter kampen.

  Onside har været et godt program og “Fodbold uden filter” men som så meget andet, så drukner det i vores tidsprioriteringsliste.

  Men spændende indspark, Peter

 5. Hans Mortensen

  Du har helt ret i dine meninger om dækningen af sport, desværre!
  Jeg har i rigtigt mange år været en stor sportsfan, men jeg må efterhånden ofte skrue ned for lyden til en sportsbegivenhed for ikke at få ødelagt en ellers god oplevelse, af en “snakkemaskine” på speed uden bare den mest nødvendige kendskab til det han/hun rapporterer fra.
  Med Interviewerne er det stort set samme problem, blot med den tilføjelse at de ofte er mere interesserede i selv at blive hørt fremfor at lytte til “offeret”.
  Vi klager ofte over de “hjernelammende” svar sportsfolk giver, men svarene bliver jo aldrig bedre end spørgerens standard.
  Jeg håber nogle kompetente personer vil tage din opfordring op, så der kan komme en bedre standard på skærmen, når det handler om sport.

 6. JL

  Ingen børn i Afrika er døde på grund af doping eller match fixing. Problemet med journalister som Peter Bruchmann er at de ikke sætter tingene i perspektiv. Læserne ved godt instinktivt at problemerne ikke er så alvorlige som journalisterne gør dem til. Så på sigt mister de interessen, hvis historierne konstant bliver kørt op på et hysterisk plan hvor de ikke hører hjemme. TV2 har fat i det rigtige. Sport er underholdning. Sport er ikke alvorstunge nyheder og skal ikke tages seriøst på linie med kriminal eller udenrigs stof.

 7. Svend Madsen

  Peter har ret i sin kommentar – desvaerre. Sportsjournalistikken drukner i vejrudsigter og intetsigende nyhedsstroemme. Det kan kun gaa fremad.

 8. Erik Morsing

  Sport er underholdning, skriver JL. Det er det desværre ikke. På Gunnar Nu-Hansens tid var det underholdning for hele familien, og sportsånden i bedste betydning var det centrale. Tab og vind med samme sind, sagde man. Det er forlængst forbi med det romantiske billede at sporten. En fodboldspiller er ansat på kontrakt i dag. Han skal ikke levere underholdning, han skal med alle midler (også de ufine) sende bolden i nettet. Eller også skal han skyde ved siden af. Det kommer helt an på, hvad han har spillet hos bookmakeren. Af disse grunde er det absurd at kalde en fodboldspiller for en stjerne. Sporten er gennemsyret, ja af syre, og jeg vil anbefale sportsjournalisterne til at boykotte denne industri, indtil sportsånden er vendt tilbage. Find en anden beskæftigelse!

 9. sonny

  Var det ikke både Bjarne Riis OG Rolf Sørensen, som DR havde klare beviser for dopingmisbrug hos?? Tavshedens pris, Danskerlægen I & II.

  Men ja, kritisk sportsjournalistik er en manglevare i dag. Ankerdal på News er vel det nærmeste vi kommer det.

 10. joakim johansen

  Det kunne være dejligt med ægte tilbundsgående journalistiske artikler..men BT og EB er ikke foregangsmænd for dette..det er oftere manden og ikkebolden i går efter. I vil selv hellere skrive om alt det negative der findes fremfor alt det positive der også findes i sportens verden. Vi kan læse at en vis dansk tennis spiller har købt hus i Florida( det er en se og hør historie) og artikler om poker. Det har da intet med sport at gøre, men det sælger. Så BT…tilbage til start med jeres journalistiske artiklr. Lad os få en sports sektion som vi havde for år tilbage..for det i selv leverer er til tider plat journalistik..ps..angående Per Bjerregaard har BT vist kogt hvad der koges kan på den historie.

 11. Jesper

  hehehe, er det ikke tankevækkende, at BT selv har været med til i alvorlig at sænke overliggeren i bl.a. den tid, hvor Brüchmann har været Chefredaktør. Så kan da tale om boomerangen, der rammer direkte tilbage i hovedet. Og derfor er begavede mennesker som denne skriver forlængst holdt op med at købe/læse BT, for sandheden er, at niveauet har udviklet sig derhen, hvor det max. tager 5 min. at læse den, fordi nyhederne spilder ens tid (og egentlig “overraskende”, hvor hurtigt reklamer med modsatte budskab blev taget af – ingen effekt oder?) Et par eks.:

  med den stadige stærkere fokuseren på dybt, dybt latterlige og tendentiøse reality tv deltagere, som sågar er blevet ophøjet til “stjerner” i BT, og som dybest ikke er andet end deciderede tabere, når de bliver “stemt ud” af mediebilledet, har BT sådan set selv været med til at bringe den kollektive intelligens faretruende tæt på amøbe stadiet. Jeg går ud fra, at den enkelte selv kan drage sine slutninger om konsekvensen af, at vi i mediebilledet skal trækkes med forsidehistorier om reality tåber.

  Et andet eks. er dækningen af Bjarne Riis. Har Bjarne Riis haft kendskab til doping som holdejer? sandsynligvis. Burde Riis udtale sig? naturligvis. Men nu er det bare sådan, at BT (ihvertfald med den del der har været bragt på sporten.dk, for jeg læser som nævnt ikke avisen) selv har været med til at bringe debatten ned på et faretruende lavt niveau. Man har ganske enkelt ophøjet en person (Tyler Hamilton), der velsagtens er i top 10 over de mest kreative løgnere sportsverdenen har set, til et regulært sandhedsvidne. Historien har fuldstændig ensidigt kørt på Riis. Af det jeg har set har ingen:

  – prøvet at teste Hamiltons udsagn i hans bog. Der har ellers været leads nok, som jeg også skrev i en kommentar til en af den nuværende chefredaktørs ensidige “blogs”. Eks. skulle det være muligt at få nogle af Riis’ daværende ryttere til at be-/afkræfte, om Riis og Hamilton pludselig var væk en halv dag (eller hvor lang tid det nu var) midt under et etapeløb. Mig bekendt vil det være særdeles unormalt for en ledende sportsdirektør pludselig at tage væk midt under et etapeløb

  – ej heller har jeg endnu tilgode at se BT analysere, hvad der kunne være sandsynligt, nemlig at Riis har accepteret doping til og med Tour’en 2006. Den vinkelt er først kommet nu (omend indirekte), hvor Damsgaard har sagt, at hvis rytterne har dopet sig i hans tid på holdet, har det været i småtingsafdelingen. Men næ nej, i stedet er historien, at rytterne godt kunne have dopet sig. Underforstået, at de har kunnet dope sig uhæmmet. Men selv nu hvor den mulighed bliver bragt på banen af Damsgaard, forsøger BT ikke at undersøge denne vinkling. Sørgeligt niveau

  Når alt dette er sagt, er jeg dog enig med Brüchmann i, at journalistiske niveau på sports tv er kriminelt lavt. I øvrigt er der da vist lavet en international analyse, der netop påpeger dette. Jeg har dog ikke kunnet finde analysen efterfølgende, og de forskellige netmedier med sport har meget behændigt undgået at omtale den. Men hvad pokker, sådan er det generelle niveau jo. Hvis man vil se dokumentarer/udsendelser der beriger og perspektiverer ens vid på forskellige samfundsrelevante emner, skal man lede længe på dansk tv.

  PS: i øvrigt besynderligt at Brüchmann fremhæver matchfixing udsendelsen på TV2, for det var da et sørgeligt journalistisk niveau

 12. Hansen

  Godt indlæg.

  Prøv at se pl udsendelser på 6eren, det er godt tv

 13. Geert

  Kære Peter! Du har helt ret! Sport på TV er gået i stå!
  På samme måde som i journalister/medier, er gået i stå når det gælder dopingmisbrug i sporten. Jeg anklagede jer i dit indlæg vedr. Michael Rasmussen/Hædersmand eller . . .”, og gør det gerne her igen!: Hvordan synes du lige det går, med jer journalisters rolle vedr. bekæmpelse af doping i sporten. Cykelsporten er blevet jeres sovepude, som i klamrer jer til, og dyrker intenst. Resten af sportsverdenen, kan sove roligt – i er der simpelthen ikke! De fleste afsløringer i cykelsporten, får i jo bare serveret på et sølvfad, og skal bare smække nogle saftige overskrifter på, så ikke engang her er der nogen særlig journalistisk udfordring.
  I er simpelthen selv gået i stå!
  Få nu øjnene op, kom op af kontorstolene, og præsentér noget opsøgende innovativ journalistik, som gør en forskel. Held og lykke!

 14. Emil A

  Flot!

  899 ord i din artikel…..og stadig får du ikke kommunikeret, hvad det er du søger. Det eneste jeg ser, er en masse forblommede ord/vendinger som fx. fascinere, sætte dagsorden, ordentlig journalistik, ledelsesmæssig vilje, hvem vender det her?, journalistiske udfordringer osv osv.

  Du skriver ikke hvad du synes der er galt, eller hvad du vil have, så hvem forventer du kan svare?

  Jeg ser kun en sludder for en sladder….proppet med nominaliseringer…..hvad ser du selv Brüchmann?

 15. Keld

  MASTODONTER SOM DANSKE SPIL HAR MAGT PGA ANNONCØR KRONER!

  Forstår slet ikke hvordan ‘Jesper’ kan sige at det var sørgeligt journalistisk niveau ‘Ankerdal på News’.

  Der kom en af mastodonterne Danske Spil nemlig ud på glatis, fordi de netop aldrig er blevet kritisk udfordret. Rørsig havde troet det var ‘walk in the park’ og sin arrogance bliver især udstillet, da han svarer igen i sporten.dk dagen efter.

  Jeg tror der er en del mediefolk, der har rystet på hovedet af Rørsigs ageren, hvor han har begået fejl på fejl. Benægter de har et problem på dokumenteret påstande, sagt han ikke vil gå ind i en sag hvor han efterfølgende går ind i sagen. Næste dag kalder et program plat, hvor han er blevet udstillet.

  MEN det helt store og interessante vinkel er. TØR tv og de skrivende medier gå op mod de store, i dette her tilfælde DANSKE SPIL.
  Danske spil er rigtig mange steder inkl BT, en af de største annoncører. Denne matchfixingsag skriger til himlen, og at der så mange problemer vedr Danske spils og DBUs håndtering.

  Hvorfor er der ikke et medie der har grebet depechen og stillet sig kritisk til hele forløbet, Danske Spils og DBUs håndtering. De poltiske undertoner etc

  Kom nu på banen og vis format. Vis omverdenen hvorfor journalistik er et efterstræbelsesværdigt erhverv…

 16. Emil A

  PS. Men det var sødt at du fandt plads til denne bemærkning, så du kunne få en god dag ;o)

  “Jeg var trods alt chefredaktør for BT i en periode, hvor vi for første gang i årtier blev større end Ekstra Bladet…”

 17. Jan Hansen

  Ved du hvad Bruchmann, journalister og skribenter er blevet en slags moderne prostituerede der sælger verbal oralsex.

  Denne artikel er ingen undtagelse, du skriver en artikel i håbet om at den vil nå ud til det yderste hjørne af læserne.

  Men nu bør du så lave lidt selvransagelse, er du “bedre” end de andre, er dine artikler nyheder, eller går du bare og roder op i præcist det samme som alle de andre “kritiske” journalister” uden at lever noget som helst der kan falde ind under betegnelsen “nyhed”

  Der er akkurat lige så mange dybdegående undersøgelser og kritisk journalistik i TV som der var for 20 år siden, de fandte 3 – 4 store sager og fulgte dem op, det samme gør de idag, men regn på det, det er en sag hvert 5 – 7 år. Den store forskel er at der idag findes 30 “bruchmann’er” der alle som en afskriver artikler fra en enkelt journalist, så jeres arbejde ser så meget større ud. I er nu tvunget til at tage en historie (Lad os sige Armstrong sagen) og lægge to lækkerbiskner ind i den for så at klade det “breaking news”. Men i har ikke lavet den mindste smule arbejde i de nyheder, i afskriver igen og igen Franske og Amerikanske medier.

  Så jeg vil egentlig heller spørge: “Hvor er de journalister der selv kan finde og skrive historie blevet af ?”

 18. Jesper

  Keld,

  make no mistake, jeg bryder mig overhovedet ikke om Danske Spil. Kan ikke klare deres dobbeltmoral (brugte deres kæren om ludomani som en af grundene til, at spillemarkedet ikke skulle liberaliseres, men samtidig reklamerer de med nogle tåbelige kampagner på livet løs for, at folk skal kaste penge efter nogle af de mest ludomanifremmende spil). Og jeg synes også, at Thomas Rørsig håndterede sagen ualmindelig ringe – ligesom DBU i øvrigt.

  Når dette er sagt, vil jeg dog gerne sige, at DS vel bare har gjort deres pligt i matchfixing sagen. De har indberettet et særdeles usædvanligt spilmønster, og det er der vel ingen, der kan have noget imod?

  Der hvor jeg synes TV2 var ringe var, at de med et lidt for homogent studiepanel udelukkende kørte rundt med galde i stedet for at fokusere på det reelle problem – hvordan får vi gjort noget ved matchfixing?

 19. Mogens Weile

  Kommentator Peter Brüchmann mener:

  ”Lige nu er sport på tv i Danmark reduceret til klaphat, overflade og et enkelt lyspunkt, når det handler om journalistik. Og aldrig har der været så lidt journalistik i de elektroniske medier”.

  Det gælder vist ikke bare i sport, men også i politik. Her er også tale om det rene ”klaphat” og beretninger uden substans.

  Slå flere klaphatte og fluer med et smæk

  Stop det journalistiske klapperi og al professionel sport i Danmark. Stop for den blå og gule sponsorering. Stop doping og matchfixing.

  Brug i stedet milliarderne på produktionsvirksomheder der vil betale skat og arbejde til de ledige.

 20. Mikkel

  Man bør nok starte med at feje for anden dør:
  Det beskrives meget godt og velunderbygget i dette nyhedsbrev fra Idrættensanalyse institut:
  http://idan.dk/da/~/media/F9421092AA9748588BA3D17803A8EE3E.ashx

 21. Tobias Ambs-Thomsen

  Hej Peter. Tak for at sætte ord på min frustration. Heldigvis spirer der lidt i undergrunden. Kontra Magazine, Fodbold FM og PL på 6’eren (specielt med Morten Bruun)

  Men sandheden er vel at Danmark ikke er et stort nok land til at have et marked for sportsfans der vil nørde. Hvor er vores ‘blizzard’? Hvor er vores Jonathan Wilson? Hvor er vores ‘the knowledge’?

 22. Ellen Emmeluth (tidl.Ellen Rasmussen, Odense)

  Een af B.T´s allerældste læsere !
  Det er ikke bare TV, der har “glemt” sportens inderste væsen, – det har medierne sandelig også !!
  I min amatør- og proffessionelle væddeløbskarriere (galop primært) skrev bl.a. B.T. 2-4 helsider om SPORTEN, dens mennesker, vilkår, hestene o.s.v. om ugen! I dag drejer ALT sig om spil, penge og det glimmer penge, magt kan give enkeltpersoner – i en vis periode !!
  Som E. Morsing både savner og husker jeg det vidunderlige engagement GUNNAR NU Hansen kunne bringe ud og ind i stuerne (har selv båndet interviuv liggende fra dengang) ! Det drejede sig ALTID om SPORT og ærligt engagement !!
  Selv Olympiaderne har næsten fået “kvalt” deres slogan f. eks. det vigtigste er at “deltage” på bedste og ærligste vis !!

  PS. Jeg foragter doping og snyd af enhver art men penge og – misbrug af penge og deres magt – er også “en form for snyd”, nutidens !!

  NB. Grav det gamle, ærlige engagement i enhver sportsgren frem og giv det både TV og medieplads, så vil alle kunne opleve ærlig og glad sportsglæde igen, – det er på høje tid !!

  Med venlig hilsen Ellen Emmeluth, “Fredsgaarden”, 3480 Fredensborg.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.