Og Helle? Hun vil ikke rigtig noget

Kommentar: Barack Obama vil noget med sin politik. David Cameron vil noget. Francois Hollande vil noget. Alle vil noget. Men ikke Helle Thorning-Schmidt

Politik handler om at udvikle samfundet. Om at fordele værdierne i det. Gøre det til en bedre verden for de mange. Eller som Olof Palme sagde: »Politik er at ville«.

Ude i verden demonstrerede Barack Obama mandag ved sin indsættelse i Washington, at han i den grad vil noget med sin politik. Den genvalgte amerikanske præsident sætter klimaforandringer øverst på dagsordenen efter årtier med USA i fodslæbende bakgear på det ene forliste klimatopmøde efter det andet. Det kan være rungende hult og svært at levere. Men Obama kæmpede for sin sundhedsreform, han kæmper for ny våbenlov, kraftigt skifte i klimapolitikken, stadigt stærkere kamp for racemæssig, religiøs og seksuel lighed. Alt det, man normalt får store klø af de tunge drenge i blandt andet industrien for.

I England vil David Cameron noget med sit EU-korstog. I Frankrig vil Francois Hollande noget andet med vækstpolitikken end Nicolas Sarkozy bedrev med sin periode som præsident. Man kan være enig eller uenig i deres kampe. Man kan pege på, at en del af de nævnte har svært ved at levere resultater, der står mål med deres vilje. Og efter at have set debatten både i Underhuset og rundt omkring i Europa onsdag kan man mene, at David Cameron har budt op til et bal, der godt kan blive heftigt og dramatisk.

Men de vil noget. De vil ændre store ting for deres land. Nogle af dem vil endda ændre noget for verden. »Politik er at ville«.

Og hvad så med Danmark og Helle Thorning-Schmidt. Jo, hun ville også noget engang. Hun ville lave meget om efter ti års borgerligt styre. Hun ville lave store ting med trepartsforhandlinger og ville modigt tage et opgør med klima og trængsel med betalingsringen.

Men nu vil hun sådan set bare passe budgettet. Thornings regering er på store stræk gået fra at ville lave politik til at lave budgetstyring. Thorning, Bjarne Corydon og Margrethe Vestager er prisværdigt optagede af at gå over i historien som den mest ansvarlige og faste regering i historien, der nærmest turde stile målrettet mod et valgnederlag i Danmarks og ansvarlighedens tjeneste. Helle er den pæne pige i historien. Passer godt på pengene. Hun er den pæne pige i EU. Og vi er de pæne i Nato og sender altid lidt isenkram og nogle fodfolk til brændpunkterne.

Men hvor er den politiske vilje? Hvor er offensiven? Hvor er den frådende determination og den visionære, hårde prioritering, der griber Obamas kursskifte på miljø-området – hult eller ej – og siger, at Danmark skal være nummer 1 i verden på grøn omstilling. På industriens fokus, på forskning, på uddannelse og evnen til at få tilgængelige aktiver – pensionsmidler og lignende – ud at arbejde i en massiv grøn offensiv.

Jo, meget af det er igang. På visse områder er Danmark nummer 1. Men jeg taler om en regulær offensiv, så man se, høre og mærke Thorning-regeringens massive vilje til at gøre en politisk forskel, til at skrive sig ind i Danmarks-historien. Og en vilje til at prioritere andre ting ned. Også så det gør ondt nogle steder. Sådan er det at være offensiv i en modgangstid. Det kræver mod og vision.

Det grønne er bare et eksempel. Jeg synes, det er et godt og visionært eksempel.

Men kære Helle, Bjarne, Margrethe og Holger med hende fynboen: Gider I ikke godt vise os, at der var en grund til, at I blev politikere. At I vil noget med Danmark?

Bed jeres folk om at tegne Danmark forfra. Hvordan ville Danmark se ud, hvis vi fik lov at bygge alting forfra anno 2013. Det er altid en sund øvelse.

Så har I en retning. Og så kan man begynde at styre Danmark med andet end hovsa-justeringer.

Det er der mere politik i end 0,25 procents justering her. Og 0,5 procent budget-skubberi der.

Politik er at ville.

Følg Peter Brüchmann på twitter: @peterbruchmann

Kommentarer på denne blog skal godkendes af moderator, så der kan gå lidt tid, inden din kommentar bliver offentliggjort. Vi prøver at indføre et lødigt debatniveau, så man ligesom på avisernes læserbrevssider skal ‘spille sig på’ med et sobert niveau. Kun kommentarer, der holder sig til emnet bliver bragt – så hvis du vil deltage i debatten, så gå efter emnet, ikke hinanden.

 

41 kommentarer

 1. Stig

  Hun vil samle på underskrifter fra rigtige skuespillere.

  Det var fantastisk, at se hendes måde at ignorere folket på da hun trådte ind og præsenterede sig for Sex and The City stjernen Sarah J. Parker.

  Der var Helle ægte, men stadig meget meget pinligt.

 2. Nicolaj j

  Det er rigtigt at vi ikke hører det store til regeringens mål og retning i øjeblikket. Dette kan være en af følgerne af Venstres kampagne mod regeringen som de igen og igen anklager for løftebrud. Derfor er man nok forsigtig med at tage for store ord i munden

 3. Benny Nielsen

  Sober og præcis analyse af “Brokmand”.

  Vi har fået en “margistratsregering” med fru Vestager ved roret og fru Thorning som galionsfigur.

  Sosserne og SF’erne løber hovedløse rundt og aner ikke hvad de skal rive og gøre i.

  Seneste eksempel fik vi omkring Danske Bank.

  Den ene dag skal der lovgives , dagen efter skal der ikke.

  Aner de ovehovedet hvad de har gang i ???

 4. I. Hansen

  “Og Helle? Hun vil ikke rigtig noget”

  …ikke efter Fru Helle Thorning-Schmidt bar årets flotteste kjole.

  – Ér Fru Helle Thorning-Schmidt klar over at Danmark er med i EU..?

 5. Stig

  Ville Helle have afbrudt Beyonce hvis hun var Obama?

  Og bedt om hendes autograf?

 6. J. Hansen

  Blank! Helt blank!

 7. lars hansen

  Jeg synes ikke, at Peter Brüchmann er helt fair. Vi har jo set, at Helle vil gå rigtigt langt for at få en autograf fra sin yndlingsskuespiller fra en amerikansk tv-serie, som afspejler Helles syn på verden. Helle vil gerne Sex And The City. Hun vil også gerne lease en bil i Tyskland.
  Dernæst vil Helle gerne have et job nede i EU. Hun skal jo også snart tænke på et nyt job, da vi vælgere ikke glemmer hendes mange svigt, vælgerbedrag og svindel. Derfor følger hun ikke Camerons gode eksempel, da hun ikke ønsker danskernes ærlige mening om EU. Hun skulle jo gerne imponere vennerne i EU, så hun kan få et fedt ben nede i Bruxelles.

 8. Hansen

  Helle vil ikke sige noget, som kan ødelægge hendes chancer for at få et godt job i EU.

 9. Børge R. Jensen

  De spørgsmål må stilles til de mange journalister, kommentatorer etc., som følger livet på Christiansborg. De fleste informationer fra Folketinget går jo gennem flere led, før de evt. når ud til befolkningen. Hvis en dansk statsminister har visioner, skal de nok først sorteres af nogle kritiske journalister, som beder kommentatorer om sine udlægninger, før befolkningen præsenteres for de visioner, som må formodes at skabe størst utilfredshed.

  Med andre ord: Hvis politikerne accepterer at vise os – hvem det så er – hvorfor de blev politikere, er det langt fra givet, det kommer længere end korridorerne på Christiansborg, hvor “os” er Folketingets pressekorps.

  Forholdet til EU er endnu mere underligt, men det er en anden sag. Informationer fra Bruxelles el. Strasbourg formidles ofte af enten EU-modstandere i Europa-Parlamentet eller kritiske journalister på Christiansborg afhængig af, om udgangspunktet er et direktiv, der skal implementeres i dansk lovgivning. Pressen har også korrespondenter i Bruxelles, men de fylder ikke ret meget i de elektroniske nyhedsmedier, hvor deres opgaver varetages af – politikere.

 10. Michael Rasmussen

  Manipulation og tilsnigelse?? Er det ikke det vi kaldte løgn i gamle dage??

  Med at vildlede og fordreje, gentage det indtil et flertal sluger påstandene, selvom de strider imod ret og rimeligt. BT

 11. G. Sørensen

  Nej, men hvad skulle hun dog ville. Er der overhovedet nogle problemer? Det tror jeg ikke hun synes. Økonomisk kører det nogenlunde. Der er de udfaldne af dagpengene, men det er ikke noget problem for Helle. Hvad skal hun da gøre ved det.

  Der er nogen der synes, det er et problem med fremmede, der ikke vil integreres, men det er heller ikke noget problem. Jeg har hørt utallige debatter i TV og læst meget i pressen om mange problemer, men aldrig hørt politikerne eller pressen omtale det som et stort problem. Faktisk bliver det ikke omtalt. De problemer er vist bare noget Pia går og finder på.

  Folkeskolen arbejdes der meget på at ændre, der bliver kræfterne virkelig i. Den er åbenbart et stort problem.

  At private boliger røves og danskere overfaldes er heller ikke noget problem for regeringen. Da slet ikke for Helle for EU siger det er i orden.

  Så hvad skulle hun da tage fat i?

  Regeringen er meget populær i ulandene. De fattige elsker når deres ledere kommer kørende i deres flotte nye biler. Måske går de og håber på, at kunne overtage de brugte biler. Hun kunne selvfølgelig arbejde for at give u-landene stemmeret til det danske folketing, så ville hun gå frem i meningsmålingerne, tror jeg da.

 12. Emma

  Vi prøver at indføre et lødigt debatniveau, så man ligesom på avisernes læserbrevssider skal ‘spille sig på’ med et sobert niveau. Kun kommentarer, der holder sig til emnet bliver bragt – så hvis du vil deltage i debatten, så gå efter emnet, ikke hinanden.???

 13. steen brock

  Jamen Helle og Co. har da vilje; Vilje til magt. Vilje til at sidde med til højbords i EU. Vilje til at få kindkys af Obama eller Dronning Angela den 1. af Europa. I øvrigt, er der nogen der kan huske hvad “formandsopgøret” i Sosserne handlede om; Auken der ville forandring og Nyrup der ville magten – ikke for magtrens skyld men fordi magten er forudsætningen for viljen. Det er den samme tankegang, der prægede Møger-fløjen i SF. Helle og co. er jo bare et produkt af en tankegang, som har domineret centrum-venstre siden post-modernismen og opgøret med ideologierne. Det er Erhardt Jacobsen der sejrede. Lad os omdøbe Socialdemokraterne til Centrumdemokraterne!

 14. Mark Hanssen

  Hvor er det umanerligt provinsielt når folk ønsker at Danmark skal være nr. 1 i verden på dette eller hint punkt eller område. Tag nu klaphatten af og tænk i stedet for at agere så bevidstløst.
  Det er i øvrigt almindeligt blandt politikere (fra alle partier) at ønske at Danmark skal være nr. 1 og i særdeleshed når ministrene holder skåltaler.
  Ambitionen bør vel i stedet være at man på de fleste punkter er godt med og at man på prioriterede områder er i den bedre fjerdedel eller top-10; men selve det at have et ønske om at Danmark skal være nr. 1 passer bedre i sportens verden, men det er vel også derfra Brüchmann oprindeligt slog sine folder?

 15. Pedersen

  Jo, Helles mål er da at få solgt hele Danmarks sjæl til EU, – hun vil ikke have nogen afstemning, så vi kan få nogen som helst selvbestemmelsesret!!
  Lad os da håbe, der er et par lande(udover England ),- der vil være medvirkende til at dette magtvælde falder sammen,- gerne inden længe!
  Tager hatten af for Cameroun,- som holder på sine landsmænds ret til at stemme!

 16. Benny Mortensen

  Fri os endelig fra flere initiativer fra den regering!

 17. JL

  Obama vil noget. Korrekt, han vil ruinere USA. Er der virkelig ikke én eneste journalist som fatter, at det Obama er i gang med, er en dirrekte trussel mod verdensordenen og sansynligvis verdensfreden? USA’s gæld er på 110% af BNP. Hvad med om vi fik en blogger som ikke er ræverød. Bare én, er det for meget at forlange?

  Det er sgu da let at gøre alt muligt, når man låner sig til det. Obama låner 44% af alle de penge han bruger. Absurditeten, i at verden rigeste land skal låne 1200 milliarder dollars årligt af fattige lande som Kina for at finansiere deres dekadente overforbrug, overstiger alt vi har set i denne verden. Og naive socialister som Bruchmann nægter at se sandheden i øjnene.

 18. Kc

  Røre omkring EU, så Helle T.S. er ude med trusler om bål og brand, hvis Danmark ikke vil mere EU.

  Siden tidernes morgen har tilhængere af EU-projektet
  fremsat disse dommedagsprofetier.

  Sandheden er blot, at vi har klaret os ganske udmærket,
  derfor ikke mere EU, hellere slet ikke EU overhovedet.

 19. Gitte Jensen

  HTS har jo skrevet sig ind i historien, hun blev Danmarks første kvindelige statsminister.
  Man undres så over at hun ikke er mere ydmyg, når hun nu er der som den første. Hvis det var mig ville jeg ligge mig i selen at jeg også skulle gøre det godt.

 20. brian Nielsen

  Hej alle

  jeg synes det var dejligt at der endelig en som fik sat ord vores regering, som sagt ved jeg ikke hvorfor helle og alle de andre politikere er i folketinget, man skulle tror de er der bare for at få løn og pensioner resten af livet, for de gør ikke noget godt for danmark, og det til skal siges det er ikke kun den røde blok der er noget galt med, for lige meget hvem der sidder der inde, så er de sig selv nærmeste, og det eneste de tænker på er at, nu får vi løn i 4 år og god pension resten af livet, så nu skal vi bruge 4 år på at finde ud af hvordan vi kan bane vej for et nyt godt job, når vi er færdige med det vi har nu,for en ting er sikkert det er staten der køre danmark i sænk, da de er det firma i danmark der køre med det største under skud, og hvis de skulle stå til regnskab over for skat, ville skat lukke firmaet, da det ikke hang sammen med, ud gifter og indkomst, vi har jo ikke hørt noget om at politiker er gået ned i løn, eller om alle dem som, arbejder for stat og kommuner, er begyndt at betale deres frokost selv, og hvis man virkelig ville spare så kunne man nøjes med at give dem pension de 4 år de sidder lige som alle andre firmaer, de koster for mange penge, når man så tænker på at vi andre skal gå ned i løn, hvorfor skal kontant hjælp og understøttelsen så ikke også ned i løn, men det er jo synd for dem, for de skal have det samme, så de ikke skal have et arbejde, da det bedre kan betale sig at gå hjemme, Helle betaler, på den anden side kan helle jo godt gå hen og vinde næste valg, da hun bare skal sørge for at der er arbejdes løse nok, som hun betaler for at gå hjemme, så vinder hun valget, i bund og grund burde der ryddes op inde i folketinget, og de skulle ned i løn, og folk skal tvinges til at tage det arbejde de får tilbudt, ellers får de ikke nogle penge, hvis ikke må de bo på gade, når nej helle hjælper dem det er jo synd for dem

 21. J Jensen

  Landets statsminister er total blottet for visioner og ideer..
  Hun er tom..Under tirsdagens pressemøde hvor hun blev spurgt om bankgebyrer siger at den tager vi lidt senere.. Efterfølgende stikker hun halen mellem benene..
  Det er vores statsminister i en nøddeskal…
  Hvordan soc. d. kan stå på årsmødet og hylsde hende som en anden guru, fortæller og baglandets naivitet..

 22. Karsten Olsen

  Danmark af med Helle og ud af EU… Danmarks ringeste regent siden Harald Blåtand…

 23. G. Sørensen

  Det med de overfyldte fængsler, er der taget hånd om. Der var en socialdemokrat, der på TV sagde, at de ville få hjemlandene til at tage egne fanger til af soning. Såh det…..

 24. poul andersen

  selvfølgelig vil Helle noget, hun vil gerne ses med de kendte
  rejse rundt ude i den store verden, og ellers hygge sig, og
  lade alle hendes venner på borgen sørge for at krisen kan
  fortsætte, det kan jo blive hendes problem, hvis de ikke
  klarer at rette op på tingenes tilstand, det kræver nemlig at
  man er er i arbejdstøjet, og ikke stiller op i festtøj-

 25. Jens Andersen

  At ville og kunne gøre noget for sit land kræver at personen er både intelligent og dygtig, og disse basale egenskaber er Helle Thorning ikke i besiddelse af

 26. Kurts foto

  Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen!!

  Denne regering er en farce. En børnehave, en pinlig oplevelse. Et lederskab i et land der indenfor de næste 30 år bliver et uland. Vi kan ikke følge de store lande. Vi har det højeste skattetryk, de værste afgifter.
  Vi har et talentløs regeringsgrundlag og over 2 millioner af danskerne bidrager ikke en skid til statskassen, de suger kun. Hvordan skal vi nogensinde komme op af det hul igen??

  Jeg flytter til Spanien! Hyg jer

 27. andersen

  Helle vil gøre alt for at undgå at træde de kommende arbejdsgivere i EU over tæerne.

  Hun tør ikke se kendsgerningerne i øjnene.

  Befolkningen er uforstående overfor de pivåbne grænser, med deraf medfølgende masseindvandring af flygtninge og kriminelle.

  En afstemning om omfanget af vort medlemsskab af EU vil betyde et stort prestigetab og mindre sansynlighed for et topjob i EU for skatteålen.

  Så hun tør ikke spørge befolkningen!

 28. J. Hansen

  DR er ellers lige kommet skatteålen til undsætning ved at referere fra en “undersøgelse”, der hævder at danskerne skam er et af de mest EU-begejstrede lande i Neuropa!
  Tak også til journalisterne, der undlader at berette om udenrigs”ministeren”, der har sørget for at opløse et skelsættende projekt indenforr. kræftbehandling forestået af vidensskabsfolk fra Israel og Danmark. Ud fra forestillingen “arbedet nicht beim Juden”.

 29. Johnny

  Helle T er et levende bevis på at mange af de blondine vittigheder der findes er sande.

 30. Jens Peter Hansen

  Jamen, HTS har jo aldrig villet noget, Peter B.

  Selvom du finder nogle citater, at hun ‘vil’ noget, så har det jo aldrig været andet en snak.

  Det er godt veldomenteret, at hun er en blank person. Hun blev så SocDem formand pr tilfælde eller default, hvis det udtryk foretrækkes og nu er hun altså statsminister.

  Når man lader politikere, som ser politik som en karierre og ikke et ‘kald’ stiget indenfor partierne, så ender man med HTS-politikere. Hvis hun så var den eneste, så var det måske til at leve med, men det er jo desværre end tendens, som øges.

  Nævn mig EN politiker (måske bortset fra EL), som brænder for at ændre Danmark. Gøre Danmark til et bedre sted at leve. Som ikke bare er interesseret i en dejlig gage og pension?

 31. Thor Arentoft

  Danmark sidder fast i den samme politiske rød/blå spind-grød fra 2001 til 2012.
  Hvis Danmark skal komme ud af denne låste situation, er det absolut nødvendig at Venstre og Socialdemokratiet, ligger sig i “selen” og indleder en ægte markedsføring af et regeringssamarbejde.
  Det rød/blå begreb er knyttet til for eller imod S og V, og medier lever fedt af denne konflikt.
  Det skulle være gavnligt for Danmark hvis medier gik i spidsen for et folkeligt krav om samarbejde mellem V og S.

 32. SmedenBo Rasmussen

  Jeg forstår godt, at Barosso som kommer fra Portugal, vil have mere magt til EU og flere penge, som så kan deles ud til de lande, som ikke har overholdt budgetterne i årevis, og jeg forstår også godt, at portugiserne ikke har behov for at blive hørt omkring dette – jeg forstår også at David Cameron netop føler behov for at høre englænderne, om de er indstillet på mere magt og flere penge til EU.

  Hvad jeg ikke forstår – er at Helle Thorning (dansker-tror jeg nok) ikke føler samme behov for pligt, til at spørge de danske borgere – om de vil afgive mere magt og flere penge til EU.

  Især – når den ene måling efter den anden, viser danskernes store utilfredshed med netop EU.

  Frihandels aftaler m.m. er fornuftigt nok – men det fis med at vi “alle er brødre” det passer jo ikke!

  Alene prisen for åbne grænser og arbejdsmarkedets frie bevægelighed, samt asyl/flygtninge regler fra EU, er ved at rive danmark midt over……………….

  Og div. politikkere – har mere end travlt, med at sløre tallene for hvor mange milliarder, vi bruger og betaler for for Cirkus EU.

  Det er jo ikke kun hvad selve medlemsskabet af EU koster – altså de milliarder, vi betaler for at andre medlemslande kan få deres rabatter…………………..

  Der er jo også “regningen” for den lovgivning EU dynger ned over os i form af:

  Tab af job til danskere, p.g.a. arbejdets frie bevægelighed.

  Forsikringspræmier der stiger voldsomt for danskere, p.g.a. indbrud/tyveri/vold.

  Altså!
  bare det – at lave en lov, der gør at en polak kan arbejde i danmark, med ret til at få udbetalt samme børneydelser som danskerne – selvom at polakken ikke bor i danmark – er direkte vanvittigt!

  Polakken er bosat i polen, rejser hjem til familien i polen hver weekend og betaler skat i polen, af de penge han/hun har tjent i danmark…………………..

  Altså: danmark mister skatteindtægt – sender børnepenge efter den mistede skatteindtægt – og må derfor betale dagpenge til den dansker som mistede jobbet til polakken – og for at kunne betale dagpenge, må regeringen hæve skatter og afgifter……………………

  Det er den “ekstra” regning – som danske politikkere (lige med undtagelse af DF) ikke vil tale med danskerne om.

  Og Helle Thorning tør så heller ikke.

  Ved næste valg, går min stemme – til det parti som vil og tør – rode op – og – rydde op i dette medlemsskab af EU.

 33. sofie

  Ja Englænderne-dem er der tilbage-er blevet fornuftige og vil gerne ud af EU.Det evindelige ynk om at vi står stærkest sammen i EU ,er noget ævl.Vi har stået udmærket sammen siden Krigen-så at stå sammen betyder bare direkte oversat -at eliten har set EU som penge-boltre plads-og flere udsugningsmetoder.
  NED MED EU-det kunne fru thorning jo arbejde for,hun får nok et job dernede alligevel,man er vel kosmopolit-og når der så er ryddet op -kan vi se på sagen engang til.
  Fru thornings arbejde består i at hjælpe Danskerene og deres ønsker og behov,ikke alle mulige andres.

 34. Finn N.

  Ja – hun sælger gerne landet for et par Piratosser og en autograf fra en skuespiller, for at hun kan få lov at gå på stilletter i EU.

 35. eva just

  jamen alle ved at der er Margrethe Vestager der bestemmer, derfor er Helle Thorning kun de radikales formidler, og det ses tydeligt at Helle Thorning er frustreret.

 36. Leif Juhl Pedersen

  Jo madammen vil da nogle få ting, skattefifleri, leasing af bil, stor import af uintegrerbare plattenslager flygtninge, fra mellemøsten/Somalia, sandsynligvis efter ordre fra radikale, gammelkommunister.

 37. Pedersen

  Kort og godt: Hele vort system, som det er nu, er godt i gang med at blive afviklet/gå sin undergang imøde!

  Og så kan man så spørge: Er der i det hele taget noget at kæmpe for at bevare??
  Bevare hvad? Råddenskaben?
  Endnu mere arbejdsløshed, med udsigt til 0 indtjening,- når der ikke er flere penge, undtagen til “den mørke elite”?
  Bevare slaveriet? Hvor vi,-undersåtterne knokler for et sygt system, der er direkte menneskefjendsk?
  Bevare troen på at det hele slet ikke står så slemt til,- der bliver en god løsning i morgen, som Løgnerne i vanvidsregeringen og EU hele tiden gør deres yderste for at bilde folk ind?
  Bevare vort retssystem, som kun er på forbrydernes side, og er dybt uretfærdigt overfor anstændige lovlyde borgere?
  Bevare vor ældrepolitik, der i stigende omfang, lader “ældrebyrden” ligge i deres eget skidt og byder dem elendig kost for dyre penge, fordi der allermest satses på mere og mere indvandring, samt udlandhjælp?

  Der er ingen grund til at leve i den Illusion, at det hele kan fortsætte, og at det nok bliver bedre når vi kommer over krisen….
  Nej, vi kommer til at opleve samfundets FALD,- som nok vil give kaos,- men deri kan der så også ligge stor frihed, hvor man opdager, hvor bundet og forført man har været af dem, som misbrugte deres magt.
  Man kan lære, igen at komme hinanden ved, samt hjælpe hinanden,- ja der er meget vi kan lære gennem de store forandringer i livet!
  Og lærdom er jo en god og vigtig ting, – at have med i rygsækken,- og som ikke forgår!

 38. Søren Mortensen

  HTS er nok den største politiske bedrager, vi har haft i nyere tid.
  I det hele taget er den feminiserede magtovertagelse i dette land blevet et reelt problem for den demokratiske tænkning.
  De kvinder og fortumlede pigebørn, der efterhånden har taget de fleste sæder i Folketinget, vil ikke samfundet noget godt; de vil magten for magtens egen skyld, og de vil knuse friheden med en kontrolsyge, der er ti gange værre end det hedengangne sovjets totalidioti.

 39. J. H. C.

  Kære Peter B. – Hvor har du ret. Hvor ville det være både godt og befriende hvis, ikke kun HTS, men samtlige politikere turde være og var åbne, ærlige, kreative, visionære mv. i deres arbejde og kommunikation.

  Men Peter, du behøver bare læse kommentarerne til din egen artikel, for at vide hvor lille en chance en sådan ideal situation har i den “(u)virkelige verden” – desværre.

  Og det stopper jo ikke der, for medierne og selv politikerne er hoppet med på vognen, så man selv på TV bruger flere minutter på at diskutere en total ligegyldighed som at HTS beder om en autograf.

  Der er heller ikke en eneste politiker med (manglende) respekt for sig selv, der forsømmer en chance for at gå i børnehave og komme med en (desværre) klassisk udtalelse a’la – Nå ja, men da de/I andre var ved magten da var de/I meget dårligere end os og det skal vi nu spilde tid på at løse og det gør vi (spilder tid).

  Hvis vi skal spilde tid på at pege fingre og drille/mobbe hinanden mest muligt, hvornår bliver der så tid til at arbejde, være kreative, visionære mv.

  Og hvem ønsker (tør) at servere mulige ideer og koncepter til modspil og konstruktiv debat/forhandling i det offentlige rum, hvis det eneste man får ud af det er, at det man siger/skriver, kun bliver brugt imod en, med det formål at skade en.

  Og det ses “aldrig” som en mulighed for at spille bold og score så mange mål for landet/Danmark som muligt, ud fra en holdning – “Vi kan jo altid i halvlegen lave en opgørelse af hvor mange af de “9876” mål der blev scoret af hver af de 179 Folketingsmedlemmer – det er da bedre end at diskutere hvem der lavede selvmål, så vi tabte “1234-0”.

  Jeg ville ønske at befolkningen, medierne, spindoktorerne og politikerne på et eller andet tidspunkt stoppede op og indså, at vi alle sammen spiller på samme hold, hvor modstanderne er Croatian, Frankrig, Kina, …, (det går jo meget godt med at finde sammen når “vi” spiller håndbold).

  Og hvis det ikke sker, så smuldrer sammenspillet og vi ryger ud af slutrunden og ned i anden, tredie division, ja, måske helt ud af divisionerne og permanent ud som tilskuer eller helt ud af sporten.

  Man skal måske bare huske at et fravalg (“modstandsvalg”) også er et valg – man vælger altid, selv når man stemmer blankt.

  Og alle valg har en konsekvens, så måske skulle “vi alle” vågne op og tage ansvar for os selv og for vores hold (så kan vi altid dele præmien mellem os bagefter), men … det kræver vist en brat opvågning for rigtigt mange mennesker – desværre – og jeg ved ikke hvem der har et vækkeur der ringer højt nok.

 40. Søren Mortensen

  Så lige et interview på CNN med Helle, som her fremtrådte fuldstændig amerikaniseret med lang, fyldigt udslået hår som kvinder typisk bruger det i USA.
  Hvor er det deprimerende at opleve en statsleder, der ikke tør være sig selv i alle sammenhænge.
  Dette forlorne menneske vil, sammen med de andre furier, helt og aldeles ødelægge det fælles socialliberale, frie og rige Danmark, vi har bygget op igennem 7 årtiers hårdt slid.

 41. O.Knudsen

  Helle Thornings vej til magten er i store træk, en genfortælling af H.C. Andersens digt fra 1836, om konen med æggene. De havde begge mange visioner med sine Æg og Fair løsnings koncepter. Ligeledes deres fælles skæbne, med at det hele faldt til jorden, da de knejsede med nakken.
  Men det var i grunden slet ikke så galt, det var jo hovmodet der faldt!

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.