Stop den ulige kamp

Kommentar: Skal Brøndby overleve for enhver pris?

Selvfølgelig skal kampen kæmpes. Heroisk og til sidste umulige komma. Brøndbys ledelse må og kan aldrig lade Brøndby gå konkurs og se på et nyt projekt starte forfra udenfor divisionerne.

Men lad os lige hæve blikket engang og se på regnestykket her inde på opløbsstrækningen i Brøndby IFs kamp for overlevelse, en spektakulær dødskamp for den eneste kulturinstitution i idrættens verden, der kan måle sig med fodboldlandsholdet.

Lige nu lægges der op til en aktieemission, der skal redde Brøndby. Man kan fortsat se TV2 News og andre medier hive en sportsøkonom ved navn Troels Troelsen i studiet, som har rejst med følgende sætninger »Brøndby kan jo bare trykke sine egne penge« og »jeg er helt sikker på, at Brøndby overlever«. Den lader vi stå et øjeblik, mens News og andre  overvejer lidt kildekritik.

Regnestykket for potentielle investorer ser lige nu således ud:

– En stor risiko for nedrykning. Holdet ser sportsligt ud til at blive svækket uden Mike Jensen og kun playersponsorater på gunslinger-overdrevet kan hive nye spillere ind. Daniel Jensen? Dream on.

– Spillere og personale gik ikke ned i løn. Man lavede en midlertidig ordning, som ikke varigt mindsker omkostningerne. Klar svækkelse fra oprindelig plan.

– Ingen hovedsponsor og flere trofaste som Apollo og Petri& Haugsted på vej ud. Omvendt meldte flere også i Jyllands-Posten fortsat loyalitet. Men det er helt uhørt, at Brøndby i så lang tid har været ude af stand til at sælge et hovedsponsorat og pænt bekymrende for den fremtidige forretning.

– Svigtende sponsorer betyder kølige investorer. Hvem putter penge ind, hvis man ikke kan se indtægterne i driften af  forretningen.

– Omvendt betyder utraditionelle investorer risiko for kølige sponsorer. Hvis Ekstra Bladets meldinger om, at den utraditionelle forretningsmand, Thomas Ulletved Rasmussen er central investor holder vand, så kan det give redningsprojektet yderligere et skær af desperation. BT og Ekstra Bladet har kunnet fortælle, at Rasmussens makkere har kontakter i Brøndbys ekstreme fanmiljø og telemarketings-manden har været markant omtalt i bl.a. DR for at være annoncehaj samt at have problemer med overenskomster.

– Feriepengesagen er mere giftig end nogensinde. Brøndby håber i skrivende stund på, at alt udover de 4 mio. i Peter Madsen, Thomas Rasmussen og Martin Ericsson-sagerne skal være en ny sag. Det vil i så fald betyde årevis af fortsat uvished, og det vil være gift for Brøndby.

– Som mulig investor er det også et minustegn, at kompetente og loyale Brøndby-folk som Frank Buch Andersen, Torben Hjort og Ole Staxen ikke er blandt de, man har dialog med. Det gør “Brøndby kan bare trykke sine egne penge” til et endnu større vildskud.

– Spillerforeningen taler i skrivende stund om garantier for 38 (!) mio. kroner – heraf skulle en investor stå for 18 mio. En reel bombe for de investorer, som ifølge ’sportsøkonomen’ bare holder med en ladvogn og klar til at hælde millioner i et hul.

– På kort bane er klubben også frakendt hjemmebanen og dermed store indtægter i nogle af forårets afgørende kampe.

– Tilskuere og fans har været exceptionelt loyale og været fantastiske at følge i efteråret. Og det siger jeg trods den idiotiske bane-invasion efter sejren over FCK, hvor vagter lod Mike Jensen gå i minutlangt kramme-orgie ved Faxe-tribunen. Men 2012 viste også, at der ikke længere er noget bundniveau for størrelsen af opbakningen – og dermed også vigende indtægter.

Som den mest positive nyhed i 2013 er Brøndby Kommune på banen med et muligt køb af dele af sportsgymnasiet. Jeg hører bestemt ikke til de hellige, da en kommune som Brøndby har haft og fremover i givet fald vil have stor værdi af et stærkt Superligahold.

Men samlet set indebærer Brøndby IF anno 2013 stadig en særdeles tvivlsom investering, hvor indtægter ikke er en selvfølge og udgifter ikke er i kontrol, selv om 11 kontrakter løber ud til sommer, og der dermed kan øjnes en ny start. Jeg håber det bedste for Brøndby. Men det ligner en fortsat kamp opad en ekstremt stejl bakke.

Omvendt er muligheden for ganske stor goodwill og en værdibaseret positiv-investering for nye investorer og sponsorer paradoksalt nok mere attraktiv ved et nyt Brøndby efter en konkurs – en slags 10-dobbelt Frem.

Der kan ryddes op i stab, gæld og økonomi. Brøndbys store styrke er værdierne, så der vil i en degraderet, rebootet virkelighed være masser af byggesten.

Men licensen vil også gå direkte tilbage til de amatører ovre i det røde klubhus, der bærer ansvaret for, at Brøndby er kørt i sænk. Det er kombinationen af Per Bjerregaards FCK-misundelige volumensyge fra år 2000 og frem og så den manglende evne til at se behovet for nye aktieklasser og ny ledelse, der har ført Brøndby til afgrundens rand. Så selv med en ny start, er der stadig meget, der skal rettes op på og ændres.

Undertegnede har været stærkt kritisk overfor Bjerregaards ledelse i 13 år.  Det har ikke altid givet mange pluspoints og skulderklap i 2605 og omegn. Men der er sådan set ikke meget af  det, der er blevet påpeget, som ikke viste sig at være et problem – endda i større omfang, end jeg havde frygtet.

Jeg er nu stærkt skeptisk overfor Brøndbys chancer for overlevelse i 2013.  Simpelthen fordi incitamentet til at investere i Brøndby med så mange fortsatte huller ikke er voldsomt og fordi det kræver så meget kapital.

Men der vil stadig være perspektiver i Brøndby. Selv hvis man snubler i år.

Følg Peter Brüchmann på twitter: @peterbruchmann

Kommentarer på denne blog skal godkendes af moderator, så der kan gå lidt tid, inden din kommentar bliver offentliggjort. Vi prøver at indføre et lødigt debatniveau, så man ligesom på avisernes læserbrevssider skal ‘spille sig på’ med et sobert niveau. Kun kommentarer, der holder sig til emnet bliver bragt – så hvis du vil deltage i debatten, så gå efter emnet, ikke hinanden

 

31 kommentarer

 1. Hans Henrik Andersen

  Nu er det vel ikke sådan at du bare inderst inde bare ønsker at Brøndby IF skal gå konkurs eller hvordan er det lige ellers?

 2. Alban

  Du har fuldkommen ret. Lad Brøndby IF A/S gå konkurs NU og opret et nyt selskab hvor man billigt har opkøbt de aktiver der var i Brøndby IF A/S. Start så forfra i 2 division og lav en AGK/Glasgow Rangers.

  På den måde fetter man sin gæld til spillerforeningen af på skatteborgerne og gælden til bankerne af på finansiel stabilitet (Bankpakken).

  Og så kan man starte helt forfra lige som Rangers, der jo lige nu er en af britisk fodbolds mest velhavende klubber.

  Konklusison
  Lad lad lor… gå konkurs fet gælden af på skatteborgerne og kreditorerne og start et nyt selskab med de gamle aktiver (Ligesom FCN gjorde) 🙂

 3. Steen Jørgensen

  Født og opvokset i Brøndby, spillet i Brøndby indtil ynglinge-årene og på hold med flere 1. div. profiler, kommet på stadion siden 3. div.s-tiden, kan jeg roligt sige, at Per B. altid har haft en særlig position, som da heller ingen ville udfordre, men da han ansatte sin søn på sportschef, og dermed skubbede Laudrup ud, var det vejen til enden. Desværre troede Per, at han kunne lade klubben gå i arv, men der stoppede festen. Siden da har han tilsyneladende hellere ville ladet klubben krakke end afgive magt – sørgeligt!!! Men vi kommer tilbage!

 4. Jan Hansen

  Jeg ligger og spekulerer på om du i det hele taget får nogle af dine fine “tanker” ved egen hjælp, eller om det hele er copy/paste ?

  Efter at have læst din blog igennem skinner det tydeligt igennem, at alle dine “gode” argumenter er samme argumenter der har været debatteret på Bold.dk tidligere.

  Du vælger, midt i dit sure opstød, at ignorere ord som “positiveffekter” og “reklameværdi”, ord som ville være utroligt velplacerede i et indlæg som dit hvis du søgte bare en anelse nuancering. Men det ligner et blindt korstog du her kører imod BIF.

  Reklameværdien at en investering LIGE NU ville være uden sidestykke i Dansk spoirtshistorie, har man brug for at sikre en årelang brandværdi af en enkelt investering vil “xxx redningen af BIF” hænge ved klubben i mange år fremover. En normal investering giver “kun” et håb om et afkast på et senere tidspunkt, men en investering i BIF lige nu vil have større branding værdi end et navn på lægter, stadion og firmanavnet tatoveret i panden på alle spillerne i truppen, “redningsmanden” vil høre sit navn blive nævnt i alle medier i flere år fremover.

  At spillerforeningen satser deres medlemmers tilgodehavender ene og alene for at sende et signal til alle andre klubber i fremtiden er ikke “sejt”, de står foran at være primære organisation der lukkede BIF, en ting der måske har en stor signalværdi lige nu og her, men vil spillere stole på samme organisation næste gang der kommer penge i klemme ? Man så tydeligt “værdien” af spillerforeningens handlinger i lønaftalen i BIF, de valgte spillerforeningen fra i lønforhandlingerne da de ikke kan stole på deres aktioner. Det er første, men absolut ikke sidst signal fra spillere i Danske klubber, spillerfoeningen skal varetage spillernes krav, den skal ikke stå for konkurser der i sidste ende stiller spillere dårligere.

  Selvom jeg er trofast FCK fan, vil jeg ikke stå model til at medier og spillerforeninger lukker klubben jeg elsker at hade. BIF og deres fans har ikke fortjent at blive behandlet som spedalske af medierne, de har båret Danske forboldudvikling på deres skuldre indtil min klub kom og skubbe dem ned fra piedestalet, men om nogen, så er det BIF der skal tilbage og forsøge at stjæle rampelyset igen, det er den eneste klub der har den totale pakke med fans, stadion og organisation der kan hæve niveauet for FCK ig derved for hele ligaen.

  Brüchmann, få nu lagt dit had på hylden og find noget positivt at skrive om BIF’s kamp, der er masser at tage af, du bruger kun din position til at hive en “hvad sagde jeg” attitude frem, du kunne sagtens bruge samme position på at klappe folk der arbejder i døgndrift på skulderen.

 5. René

  Der er lidt for meget romantik knyttet til Brøndbys kamp for tiden. Du nævner Troels Troelsen, som hele tiden forsøger at tale Brøndby igang igen med at fremhæve deres betydning for dansk fodbold. Det er jo en gratis påstand. Det modsatte kunne også siges.

  Meget konkret så handler det om cool business. ligesom i alle de andre klubber. Især når man ligger nede i bunden og ikke har en krone på kontoen.

  Brøndby har sovet Tornerose-søvn de sidste syv år.
  Indtil for bare ½ år siden regnede de ikke feriepenge-sagen for noget. I deres regnskab fra sidste år tog de ikke hensyn til, at de muligvis kunne tabe. Totalt naivt og ansvarsløst. Det er i hvert fald ikke princippet om rettidigt omhu, der har præget deres ledelse.

  Nu ligger de så, som de selv har redt. Og det behøver man ikke have så meget romantisk sympati for. Få i stedet for mere fokus på cool business.

 6. Troels Troelsen

  Troels Troelsen har givet mange udsagn – og bl.a. at redningen af Brøndby bliver en cliff hanger på linie med SAS redningen.

  Nu er det nødvendige på plads – dvs. at spillere og ansatte har givet rabat på betaling her og nu.

  Men det er ikke tilstrækkeligt.

  Alle interessenter skal have “hånden på kogepladen”.
  Bank og finansiering med at give meget lempelige vilkår. Kommunen fordi BIF er den, der har hævet Brøndby kommune op fra de værste ghetto-sammenligninger. Spillerforeningen med de alt for vilde krav, der bl.a. er renter og bøde. Fans fordi de både har leveret – og kostet her på det sidste. Og så skal mange flere opgaver løses af frivillige. Dvs. beskæring af organisationen.

  Og hvorfor. Fordi en konkurs vil være meget dyrere for dem alle – men lige nu træner de alle i at sidde længst på hænderne – på nær de ansatte. Så der SKAL være balance i, at alle skal “til pumperne”, for synker BIF, så taber alle mange gange mere. Og det skal være balanceret og ikke hvem der kan opføre sig surest i forhandlingsforløbet. Fanden tage jurister i dette sammenhæng. De kan ødelægge enhver handel med kun at varetage deres klients forhold.

  For hvis BIF “synker”, så taber dansk fodbold på såvel den korte bane (tilskuere, medie ratings, seertal på TV, sponsorindtægter) men også på den lange bane, hvor det bliver mere tvivlsomt at tiltrække investorer til alle klubber og fodbold får at blakket ry såvel i investorkredse som i sponsorkredse.

  Derfor lykkes det. Men det bliver en cliff hanger i hvem, der kan sidde længst på hænderne.

  Og en opfordring til for alle dem, der har noget i klemme. Hvis I ikke opper Jer rigtig meget, så er meget mere tabt. Så vil noget betinget offervilje. Giv noget – men kræv, at det går hele vejen rundt.

  Med venlig hilsen
  “sportsøkonom” Troelsen, associate professor på CBS.
  – og professionelt en del af “pengene i sporten” i mere end 25 år.

 7. René

  Nu tales der også om, at kommunen skal købe et gymnasium af Brøndby. Men måske man lige skulle få den idé godkendt hos kommunernes tilsynsråd, før end den begynder at indgå som for stor del af deres redningsplan. Rettidig omhu.

 8. Henrik Hansen

  I dag Brøndby, i går politik. Fantastisk at vi har Brüchmann til at gennemskue det hele. Hvad med at blive X Factor-dommer til næste år, hvis Blachmann stopper?

 9. Erik Morsing

  Jeg forstår slet ikke, at nogen gider se på pengesport. Det er så uskønt at se, hvordan de hopper op og skærer ansigter, når de får et mål. Begærligheden lyser ud af deres øjne. Det er jo udsigten til pengene. Hvis det skal være rigtig sport, skal der slet ikke være penge forbundet med sport. Det var langt mere morsomt på Gunnar Nu-Hansens tid, og der var slet ikke den vold, der er i dag. I øvrigt heller ikke i gadelivet, som vi også ser det, og det er også pengene, nemlig narkoindtægterne.

 10. Dennis Dohrmann

  Jeg har altid været Brøndby mand og er det stadigt!
  Om klubben skal lade sig gå konkurs eller ikke, har jeg dog et særdeles ambivalent forhold til!
  Det mest positive ved dette ville være at Mads Øland ikke fik nogle penge og dermed kan man, efter min mening, ikke forsvare at have ham til at side som formand af spillerforeningen mere! – Jeg har aldrig været fan af Øland!

  Problemet ved en konkurs er at der ingen der ved om det bliver bedre! Vil man stadig ophæve opdelingen af A og B aktierne? Det er ingen der ved og så kan der går langtid, før man ser Brøndby i superligaen igen! Der er trods alt stadig Per B. støtter i Fonden stadig væk!

  Dog har jeg et håb i at, der er en der ser reklameværdien i at smide penge i klubben. Denne mand måtte gerne være Frank Buch Andersen! – har ikke rigtig tiltror til Rasmussen, da jeg har en fornemmelse på at der er (mange) lig i lasten!

  En konkurs ville dog betyde, at dansk fodbold rykker nogle skridt tilbage! Brøndby IF sælger. Hvis man ser i medierne er det altid Brøndby der bliver nævnt, både på godt og ondt, og alle har en holdning til Brøndby! Ligemeget om man interessere sig for fodbold! En konkurs ville, formentlig, betyde at tv-pengene falder, SønderJyske for ikke de penge de har til gode fra Antipas, Mads Øland får ingen penge. Samt mister alle de andre fodboldhold penge i tilskuere indtægter, selvom det ikke er her de fleste penge hentes.

  Mht. eksperterne. Tja, de har jo alle et forskelligt syn på tingene! Vil man have en positiv melding, og et realistisk syn på tingene, spørger man Troels Troelsen og Jesper Jørgensen og vil man have en negativ holdning, ja, så ringer man til Fernando Olsen!

  Èn ting er dog sikker; ligemeget om det hedder Danmarkserie, 1 division eller Superligaen efter sommerferien, så jeg stadig Brøndby fan!

  Med venlig hilsen

  Dennis Dohrmann

 11. Ulrik

  Suverænt indlæg, Brüchmann. Kunne ikke have skrevet det meget bedre. I min verden er Brøndby kun kommet nærmere en konkurs i denne uge.
  Og hvilken seriøs og DYGTIG investor vil placere sine penge i Brøndby? Hvis eneste mulighed er annoncehaj Thomas Rasmussen, er det klart at foretrække at gå konkurs NU end at trække pinen ud.
  Jeg er tæt på den konklusion, at det er for sent. Spillerforeningen kan ikke indgå et forlig, som vil tilgodese Brøndby på de vilkår (urealistiske), som Brøndby ønsker. Ingen seriøse investorer vil lægge et så stort pengebeløb, som der er behov. Kan heller ikke se pengene komme fra almindelige aktiekøbere. Vi mangler alt for mange penge – og det lige her og nu. Spillerne ville ikke engang gå ned i løn – hvilket faktisk er fair nok. To hjemmekampe uden tilskuere. Ingen sponsorer vil lægge særlig mange penge i en klub, der er så tæt på konkurs.
  Det er sgu svært at se, at økonomien skulle forbedre sig i en sådan grad, at Brøndby kan overleve. Og måske det bedste er at starte forfra? Det har taget mange års fejlbeslutninger at komme hertil. Måske det skal tage ligeså mange år at vende tilbage til fortidens storhed? Det er jeg bange for.

 12. Bobo

  For lige at rette op på et fejlagtigt indlæg – går Brøndby konkurs nu, så hedder det næste år DS, da nedrykningen vil tage udgangspunkt i holdets placering ved konkursens indtræden, og den er p.t. lig med nedrykning til 1. division.

  Omkring kravet fra spillerne om manglende feriepenge, så er det ene og alene en fejl begået af brøndbys ledelse – og ikke af spillere eller deres faglige organisation. Hovedparten af øvrige danske fodboldklubber har evnet at leve op til indgået overenskomst. spillerforeningen kan ikke give reduktion i dette krav. Det er logik for perlehøns, og burde også være det for Tommy Haakonsson. Hvis Brøndby ikke skal betale manglende feriepenge, hvad så med de øvrige klubber, som godt har kunnet finde ud af at overholde overenskomsten??? Skal de så have lignende tilbagebetaling for korrekt udbetalte feriepenge til deres spillere??? Som eksempel kan det da nævnes, at Brøndbys største konkurrent FCK har godt kunnet finde ud af at overholde overenskomsten. Går klubben konkurs – hvilket jeg faktisk ikke håber vil ske – så er det ikke p.g.a. spillernes krav om udbetaling af manglende feriepenge – men p.g.a. mangeårig eklatant dårlig ledelse, manglende økonomisk styring og mangel på rettidig omhu. Det virker i den grad amatøragtigt, når klubben nu lader som om, den kan presse spillerforeningen til at slække på sit krav. Det er simpelthen for naivt og igen udstilling af manglende situationsfornemmelse. Vil man være børsnoteret selskab, så må man altså være i stand til at agere i den professionelle økonomiske verden. Det har Brøndby ikke været i flere år, hvor både økonomiske og sportslige forventninger har været præget af fantasteri. Derfor ligger klubben nu, som den selv har lagt op til.

  Fremtid … ???

 13. Kim Rasmussen

  Hvor er de positive historier henne?
  Hvad er det der gør at medierne kun har de negative indgangsvinkler til de possitive dele af en historie. Hver gang der kommer en positiv fremgang så er det med at twiste historien.

  Hvorfra har du viden om at nogle sponsorer er på vej væk, har du den fra sponsoren selv eller er det BIF der har meldt det ud ?

  Eller kunne det tænkes at der var nogle ting som ikke var nødvendigvis BIF situation relateret til at nogle sponsorer måtte ændre deres indsatser af egne økonomiske årsager.

  Jeg savner også at medierne satte fokus på Politiets manglende indsats i pokalkampen – de bære også et ansvar i denne sag, men der bliver vasket hænder fra deres side og der er en bedre historie i at ligge hele ansvaret over på BIF.

  Medierne som i virkeligheden bare er ansatte med private holdninger kan såfremt de vil vælge at udlægge historien som de ønsker og dermed ikke nødvendigvis den rigtige. DR beviste det i sidste uge og i samme spor er både BT & Ekstra Bladet i deres jagt på den gode negative historie.

  Jeg påstår ikke at der ikke er sket fejl og ikke der er mangler i en klub som BIF, men gad vide hvor ansatte på BT der psykisk kunne holde til hver dag at blive angrebet negativt selv når der skete nogle positive ting.

  Desværre er der ingen som kan indlede den jagt på jer, for hvem ønsker at udsætte en kollega for disse ting. Når man helt sikker også har nogle skelletter i skabet.

  Hvad nu hvis de store revisionsselskaber begyndte at grave lidt i regnskaberne og lønsedler, så hopper der med 110% sikkerhed fejl og mangler frem – er i klar til at der står en og overvåger jer 24/7 og annalyserer hver et skridt hvert et indkøb og hvordan i taler/skriver. Og hvad være er – hvordan vil i have det med at det de fandt frem til omkring jer blev udlagt til offentligheden på en negativ måde, selvom historien kunne være skrevet konstruktiv og possitiv.

  Kig på jeres oplag og se selv om det går den rigtige vej – nej vel, og hvorfor mon? danskernes økonomi ? ikke nødvendigvis – vi er bare ved at nå dertil at vi orker ikke at få de negative historier – derfor er et facebook gruppe som “Fucking Flink” popurlær og bliver delt, Sidste uges Lego historie og i dag er det en Irma historie. Vi har brug får de glade historier

  Så kære Peter find en positiv historie om BIF, skriv om den, løft stemningen og kig på den finger der peger fremad, mindst 3 af dem peger ind mod dig selv…….

 14. Morten Kühl

  Når de går konkurs, for det gør de 🙂 så må de vel ned i Danmarksserien ligesom dengang Lyngby og Frem gik konkurs.

 15. Kurt

  Èn ting er dog sikket; ligemeget om det hedder Danmarkserie, 1 division eller Superligaen efter sommerferien, så jeg stadig Brøndby fan!

  22000 På roskilde stadion 15000 på Varde stadion 17500 Nykøbing falser Vi vil altid følge JER.

 16. Peter

  Hør her nu må den heksejagt snart stoppe først Per B, Benny, nu de trukket stikket så går man efter klubben, er der ingen der kan se det.

  De medier er så styrende at det er grotesk, hvad tror du kære Peter når i jagter klubben hver eneste dag meldt den færdig konkurs, hvor mange sponsorer henter i på den måde.

  Det er da i øjenfaldene at en klub som FCK der gjort flere mystiske ting fra tidligere Don Ø, tilskuere aktier osv. ikke får den omtale, hvad med nogen af de aktionærer der bærer meget af FCK, de har jo pt ikke verdens bedste økonomi.

  hvornår stopper den jagt på BIF, og Mads Ø han er da morsom uden BIF får de intet, tjek lige LG og hvad man max kan hente ud på opsigelse det inkl. feriepenge og spillere får intet ved sign free.

  Peter Madsen, Thomas Rasmussen som burde være deres klub taknemmelig særlig Peter M der fik kassen og intet gjorde, må have verdens dårligste smag i munden føj.

 17. Karsten

  Spot on Brüchmann.

  @ Troels Troelsen:
  Du har længe fablet om, at 1) BIF bare kunne trykke deres egne penge, og 2) at BIF er ”too big to fall”.

  Ad. 1: Nej, Troels Troelsen. BIF kan ikke bare trykkes deres egne penge. Deres særlige fan-rettede aktieprojekt har givet et provenu på ca. 0,5 mio. kr. ud af de forventede 10 mio. kr. Altså ønsker BIF-fansene kun at smide kontanter for 5 % af det forventede beløb. Den lader vi lige stå et øjeblik, så selv Troels Troelsen kan se pointen.

  Ad. 2: Nej, Troels Troelsen. BIF er ikke ”too big to fall”. Glasgow Rangers med deres millioner af fans faldt, fordi de drev biksen dårligt og pludseligt var fanget i gældsfælden. Skulle en dansk klub så pludselig være ”too big to fall”, efter at selvsamme danske klub gennem en årrække har kørt med elendig ledelse, urealistiske budgetter, et mega-overforbrug, fanballade og nu fanget af gældsfælden ?

  Du påstår, at dansk fodbold taber. Aha, så de veldrevne klubber taber, fordi BIF har dummet sig og måske bliver smidt ud af Danmarksturneringen ? Taber de veldrevne klubber lidt entre, fordi BIF ikke længere kommer på besøg – ja de taber lidt entre, men omvendt slipper de for omkostningerne til de uheldige elementer blandt BIF’s fans, så det er vist et nulsums-spil. Taber de veldrevne klubber fordi de ryger højere op på Viasats liste og dermed får højere TV-indtægter – nej, tværtimod vil det give de andre klubber højere indtægter. Taber de andre klubber fordi de bliver sværere at tiltrække investorer til dem når BIF er lukket – nej, tværtimod kan den veldrevne klub vise sig som det gode eksempel over for investorer. Taber de veldrevne klubber sponsorer, hvis BIF lukker – nej, tværtimod så har de veldrevne klubber en mulighed for at få en større del af den samlede sponsorkage i fodbolden.

  Så har du muligvis en pointe i, at det på den lange bane kan blive sværere at få forhandlet en lukrativ TV-aftale hjem, såfremt BIF er gået konkurs. Muligvis. Hvis du har empirisk bevis for din påstand, så fremlæg du bare dem… Man kan omvendt argumentere for, at danskerne de sidste 30 år har haft fodbold som ynglingssport på TV, og det vil formentlig fortsætte også uden BIF. Man kan også argumentere for, at TV-seerne vil vende tilbage til skærmen i Prime Time, når de ikke længere er tvangsindlagt til at se BIF i endnu en ræderlig bundkamp. Man kan også argumentere for, at de nye generationer af fodbolddanskere blot vil finde sig andre hold at sympatisere med, men at summen af TV-seere vil være konstant. Pointen er, at det ved vi ikke. Derfor er din påstand om, at dansk fodbold lider ubodelig skade ved BIF’s konkurs intet andet end en påstand…

  Det mest morsomme Troels Troelsen er, at du opfordrer interessenterne til at ”komme til pumperne”. Der kommer vi så til Spillerforeningen. Har du læst voldgiftrettens dom, Troels Troelsen ? BIF tabte med et brag. BIF brød loven. Ifølge samme lov, så kan Spillerforeningen ikke bare eftergive grundbeløbet og renterne. Spillerforeningen kan maksimalt eftergive boden til sig selv. Men fordi du Troels Troelsen er kravlet op i et træ, så skal vi altså også til at bøje loven, så du kan få ret….?

  BIF havde chancen for at indgå et forlig med Spillerforeningen og kun betale ca. 16 mio. kr. Men uha nej, BIF havde så god en sag, så det ville man da ikke. BUM, så tabte BIF sagen. Sagen hvor Per Bjerregaard gennem en årrække havde snydt med en aftale, som han selv havde skrevet under på… Hvor man undervejs ”ikke har medvirket til at oplyse sagen”, som det står i dommen. Hvor BIF her fire måneder efter ikke engang har betalt de første 4 mio. kr. fra sagen.

  Og nu truer BIF så Spillerforeningen og kalder sidstnævnte for urealistiske, fordi de gerne vil have garanti for at få deres penge, såfremt de skal indgå i en afdragsordning i en sag, hvor BIF ikke har overholdt loven. Dét er i sandhed imponerende, når BIF gennem den sidste årrække har udvist en sand ekspertise i netop at være urealistiske.

  Så kære Troels Troelsen, kravler du snart ned fra dit træ eller begynder du at fremlægge nogle empiriske beviser for dine påstande ???

 18. Bobo

  Til Kim Rasmussen:
  Trist du ikke evner bare lidt situationsfornemmelse og realitetssans. Politiet kan på ingen måde klandres for fejl begået af brøndbys kontrollører, som havde mere travlt med at juble end passe sit arbejde. Samme kontrollører lagde jo selv op til balladen med de tåbelige fans, da de tillod nogle af dem at nærme sig bane efter Mike jensens scoring. Fuldstændig utilgiveligt – ja af brøndby – og altså ikke en fadæse, som politiet påm nogen måde kan klandres for.

  Med hensyn til den manglende overholdelse af en overenskomst, som Per Bjerregaard i øvrigt var med til at indgå som forhandler for divisionsforeningen, så kan det jo sammenlignes med, hvis din egen arbejdsgiver ikke udbetaler dig de feriepenge, du har krav på. ville du så stille dig op i medierne og sige, at dem kan klubben da bare beholde??? Næppe!!! Nå – og hvor er så forskellen???

  DBU’s larmende tavshed i denne sag kan også undre. Normalt medfører manglende lønudbetaling (feriepenge = en del af spillernes løn), at klubben fratages points. Det er ind til nu ikke sket i denne sag. Hvorfor???

 19. John Andersen

  Desværre, løbet er kørt.

  Ingen investorer vil gå ind i projektet. Alene af den grund, at spillerforeningen krav spærrer for investorerne.

  Det er jo fuldstændig urealistisk, når Mads Øland kræver en garanti på ca. 30 millioner. Det er der ingen NORMALE investorer der vil acceptere. Mads Øland befinder sig i en anden verden, når han for åben skærm, står og undrer sig over, at Brøndby betaler de daglige regninger for at holde driften i gang.

  Hvis Mads Øland er heldig, kan han få de 4 millioner som Brøndby mener at de skylder. De fire millioner kan så i bedste fald afdrages over 10 år.

  Men Mads Øland er en ignorant, så det vil han ikke. Derfor bliver også ham der erklærer Brønby konkurs.

  Og jeg glæder mig faktisk til at se hans ansigt, når han afsiger dommen.

  På den igen Brøndby. I har gjort det før og kan gøre det igen.

  Og lad så være med at lade jer drive rundt i manegen af spillerforeningen.

  På mandag tilbyder i Mads Øland 4 millioner med en afdragsordning over 10 år. Hvis han ikke vil acceptere det, så stopper festen.

  Så kan Mads Øland få “æren” af, at det er HAM der har givet Jer dødsstødet.

 20. brian madsen

  hvem af jer herinde ved overhovedet en skid af hvad der foregår. Alle af jer sidder bare og læser avisen og tror på hvad der bliver skrevet og vender den så til jeres egen mening. Brøndby har fra aller første dag sat dagsordende for dansk fodbold og har gjort dansk fodbold til det den er idag. Uden Brøndby i superligaen vil vil den uden tvivl falde væsentlig i værdi og det er fordi at der ikke vil være mange tilskuere til kampene da det reelt kun er Brøndby og fck der medbringer mange fans med til udekampe og når det kommer til fck vil der maks. komme 15000 eller under i snit, mens de andre klubber må nøjes med meget mindre. Det har i årevis gået tilbage og dette gør det ikke meget bedre.
  Et grundigt tjek i alle regnskaber også tror jeg ikke at kun Brøndby har et problem. Hvor er historierne om fck aktie fusk eller David nielsens beviste afbrænder så fck blev mestrer(match fixing) eller fcm slave akademi… eller alle de andre klubber hvis feriepenge ikke er iorden ( AAB ). Nej det er kun i Brøndby den er gal med, men bare vent til det bliver ” jeres” tur til at få bt eller eb på nakken….
  Håber næsten at de går konkurs, gør rent bord også for at vende tilbage med en stærkere klub, med den bedste økonomi, vælte alle af pinden og så blive nr 1 igen.
  Og det tror jeg kun at en klub som Brøndby kan..

 21. Røssel

  Tænk hvis journalister og redaktører lavede objektiv journalistik istedet for at sætte deres egen dagsorden….. så havde de måske stillet bare ét enkelt spørgsmål i feriepengesagen “hvordan kunne DBU godkende alle Brøndbys kontrakter, hvis de var ulovlige?”. Mamutten DBU har vel i såfald et kæmpe medansvar som ingen interesserer sig for, fordi man hellere vil være et lille menneske og suge nærring på andres ulykke. For tænk hvis nu man kunne tale Brøndby i graven, og så tage æren for det bagefter, ja så er man sgu dygtig.

  Og til kommentaren om at det svarede til at man ikke fik sine feriepenge fra sin egen arbejdsgiver, så er det helt misforstået, både Peter Madsen og Thomas Rasmussen har jo fået pengene en gang i forbindelse med kontrakt indgåelse, det fremgår helt tydeligt i voldgiftafgørelsen, det BIF bliver dømt for, er at de ikke kunne udbetale pengene på den måde som de gjorde SELVOM det var til spillernes fordel at de fik feriepengene som en del af deres signon fee, da de begge var på forskerordning ved hjemkomst til Danmark.
  Også påfaldende at stort set ingen journalister har stillet kritiske spøtgsmål til Peter Madsen og Thomas Rasmussen, TR sidder tilmed som “ekspert” i tv og kloger sig om andres moralske omtræden, det er jo helt sort!

  Faktum omkring alt det her er bare at dansk fodbold, som i forvejen har det svært, vil få det værre hvis Brøndby går konkurs.

  Vh
  En fodbold elsker

 22. Stig

  Brøndby har haft sportslig succes i en årrække. Ingen tvivl om det, ogbhatten af for det.

  Men økonomiske beslutninger er ikke deres force. Viner stadig nogen, som husker interbankskandalen. Det burde faktisk have kostet Brøndby en konkurs dengang, men det lykkedes dem, at udskille den syge investering.

  Denne gang håber jeg tingene kører efter bogen, og at der ikke gives særbehandling rundt omkring.

  Hvidovre var også engang en klub med store resultater, og det var Brøndby også. Brøndby vil kunne tilføje store fejlslagne investeringer til deres meritter.

 23. Bobo

  BIF fans – få dog lidt realitetssans ind under kasketten og indse, at fjlen for BIF’s skæbne hverken kan klandres spillerforeningen, andre danske klubber, sponsorer el. ling., der er blevet inddraget som skyldige. Fejlene ligger ene og alene hos BIF. I kan hive lige så mange andre eksempler frem, men det ændrer jo ikke ved, at BIF hænger med røven i vandskorpen, og hvis de ikke vil overholde spillereglerne omkring en voldgiftsdom – ja – så afsiger de jo deres egen dødsdom.

 24. John Andersen

  @ Røssel

  Helt enig.

  Jeg mener, at der i forbindelse med dommen var en spiller fra Sønderjyske (husker ikke navnet), der også sagde, at han IKKE ville gøre krav på feriepengene, da han havde fået dem udbetalt som et engangsbeløb i forbindelse med underskrivelsen af kontrakten.

  Når Mads Øland kræver en garanti af Brøndby på 38 millioner (iflg. BT) befinder manden sig på en anden planet – det er jo fuldstændig urealistisk!

  Kære Tommy Håkansson

  I næste uge indkalder du Mads Øland til et møde på Brøndby Stadion og tilbyder ham de 4 millioner som du mener I skylder Spillerforeningen. Du tilbyder ham en afdragsordning over 10 år UDEN sikkerhed.

  Hvis Mads Øland nægter, så stopper festen. Så beder du ham om at gå i skifteretten og erklære Brøndby konkurs.

  PS.: Tommy, husk at Mads Øland selv skal tage kaffe og basser med, da han undrer sig over, at I betaler Jeres regninger for at holde den daglige drift i gang. Du kan også afholde mødet i et uopvarmet rum, så kan ignoranten føle, hvordan det er, hvis man ikke baler regningerne til den daglige drift.

 25. Jimbo

  Hvis min faglige organisation kørte en sag mod min arbejdsgiver for mig og efterfølgende sagde til arbejdsgiveren: ‘Det er synd for jer, så I behøver ikke betale jeres ansatte alligevel’ – så ville jeg nok blive en kende utilfreds.

 26. Mikkel

  Lavt niveau Brüchmann.
  Overordnet har du ret i din investoranalyse. Den kan du så brede ud til 9 ud af 10 danske fodboldklubber og konkludere alle går konkurs. Det er så her du skal indse du er blevet for overfladisk, generaliserende og derved intetsigende når det åbenlyst ikke sker. Man investerer ikke i en fodboldklub for ROI, men af andre årsager. Dem ignorerer du helt og aldeles.

  Din gengivelse af Troels Troelsens kommentarer er usympatiske og misvisende. Ditto din henvisning til kildekritik hos andre medier når BT i lige så vidt omfang har benyttet manden selv. Troels er forsker og har viden du aldrig kommer i nærheden af. Fair at kritisere ham, gør jeg selv i fodbold-debatter, men gå ind på hans præmisser frem for karikerede stråmænd.
  Her eksempler på hvor nuanceret Troels er mens Brüchmann åbenbart ikke kommer forbi overskrifterne. (Kildekritik…. pppfffftttt haha.)
  http://politiken.dk/sport/fodbold/ECE1822586/sportsoekonom-det-er-uklogt-at-broendby-afgiver-sin-magt/
  http://www.sporten.dk/fodbold/ekspert-tom-pengekasse-vaelter-ikke-broendby

  Du er overfladisk og kværulerende Peter og bidrager med intet konstruktivt. Du er for mig et eksempel på alt der er galt med medier i DK og deres særstatus erhvervsmæssigt. Skam dig, du lever ikke op til det ansvar du har.

 27. Mikkel

  “- Feriepengesagen er mere giftig end nogensinde. Brøndby håber i skrivende stund på, at alt udover de 4 mio. i Peter Madsen, Thomas Rasmussen og Martin Ericsson-sagerne skal være en ny sag. Det vil i så fald betyde årevis af fortsat uvished, og det vil være gift for Brøndby.”
  Og det kommer så 100% an på hvordan det behandles regnskabsmæssigt. Det inddrager Peter på ingen måde og vupti illustrerer han fint hvor lidt fagligt han egentligt fatter eller husker at få med i sine analyser.

 28. Torben

  En ting giver jeg dig ret i, nemlig at er Bjerregaard og alle dem der har gjort det muligt for ham at kører Brøndby i sænk, SKAL stå for skud og det kan allerbedst gøres ved at klubben går konkurs, da man så kan henholde sig til at PB og lakajerne ikke har gjort hvad der skulle til for at redde Brøndby, for det har han haft massere af muligheder for, nemlig ved at pakke sit kluns og orlade Brøndby. Derfor skal han retsligt forfølges og det kan man bedst ved at klubben går konkurs.

  Når Du nu Peter bringer Fck ind i denne debat, så viser du endnu engang hvor lidt u egentlig kender til hvad der er sket i PSE. Don Ø var meget tæt på at kører Parkenud i nøjagtig samme situation, som Brøndby er i idag, men til den store forskel vi rigmændene smidt ham ud på røv og albuer inden dette skete. Du har selvfølgelig allerede glemt Don Ø sidste regnskab hvor han lovede stort overskud hvor det i stedet blev til en KÆMPE underskud på 250 mill. Noget PSE idag lider under og hvis du sætter dig rigtig ind i sagerne vil du også se at PSE`S regnskab langt fra er noget at råbe hurra for. FCK har de sidste 2 år haft 2 cifret underskud, men det ved Du selvfølgellig intet om, for det er jo ikke en jounalist arbejde at sætte sig ind i tingene I skal jo bare skrive et eller andet, som I nu syntes kan sælge aviserne.

 29. Bobo

  Jamen Torben – hvorfor nu blande tingene. FCK for sig og BIF for sig. Nu drejer det sig om problemerne i BIF. Og til orientering må jeg lige sige, at FCK ikke har driftsunderskud, som du fejlagtigt påstulerer.
  Men tilsyneladende mener BIF-fans, at rønnebærrene er sure – da I ikke kan nå dem!!!

 30. Torben

  Det var nu heller ikke mig der blandede tingene sammen, hvis du læser indlægget fra Bruchmann så er det ham der blander Fck ind i det først.
  Jo Fck havde i 2011 og har i 2012 et 2 cifret underskud det burde du måske vide hvis du er Fckèr. Men det er måske det der med at man ikke rigtig vil erkende tingene som de er.

 31. Sonni Saxenberge

  Brøndby er nødt til at lukke.

  Når man læser Bif fan og folk omkring klubben reaktioner på brøndby’s nedtur, Så siger man helt automatisk ” De har stadigvæk ikke lært en bønne af det hele”

  Nej de er simpelthen tvunget til at finde sig selv igennem en nedrykning og så ellers lære det hele igen fra bunden af.

  Det skriger jo til himmelen de forklaringer og omstændigheder de søger til grund for deres nedtur, det vidner jo om en total mangel på realitetssans ude på vestegnen.

  Nej ned med den klub og lad dem langsomt lære kunsten at være ydmyg og det at drive en professionel fodboldsklub.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.