Det glæder jeg mig til at skrive i 2013

10 kommentarer som Peter Brüchmann håber at komme til at skrive i BT i det nye år

Dette er kommentar nummer 205 fra denne skribent på dette site i det skønne år 2012. På sådan et år kommer man derfor uhyre grundigt rundt i emnerne i samfundsbilledet fra politik over kultur til sport.

Her følger et bud på de ti kommentarer, jeg håber at komme til at skrive i det kommende år. Lidt flere positive nyheder. Lidt højere til loftet i Danmark. Lidt mere mod.

1) Hurra, Borgen er blevet voksen. Politikere i opposition har ikke som Claus Hjort totalt glemt, hvad de gjorde, mens de selv havde ansvaret for økonomien i ti år. Politikere i regeringen gør som Karen Hækkerup ikke et stort nummer ud af, at det hele sejlede, da de overtog biksen.

Nej, nu respekterer man hinandens arbejde og taler ikke ned til vælgerne. Goddag modenhed. Farvel børnehave.

2) Nu tror vi på Helle. Thorning tør sige, at vi ikke har svaret på alting. At vi står i røde tal til halsen og at vi drejer på hanerne på det bedst muligt oplyste grundlag, uden garantier, uden oversalg. Autenticitet, realisme og troværdighed.

3) Velkommen til nutiden, kære fagbevægelse. Skønt, at I endelig fandt ud af, at industrisamfundet er på vej væk og at vi er på vej ind i et kompetencesamfund, hvor man ikke skal pakkes ind i vat, når man fylder 55, men skal være knivskarp på arbejde, til man bliver mindst 69. Og det er vi faktisk mange, der har lyst til.

4) Hold da op, der er sørme også nogen, der har et arbejde. Tænk, hvad der ville ske med konkurrenceevnen, hvis vi i 2013 fokuserede lidt på dem, der har et arbejde. Hvis de fik bedre ledelse, mere udvikling, mere motivation og vi medier kunne finde lige så mange præmie-cases på gode arbejdspladser, som vi kan finde akut-ramte uden arbejde.

5) Jamen, han har jo noget på. Vi finder lidt mere balance i tingene. Villy Søvndal taler mindst lige så elegant engelsk som Anders Fogh. Måske ved han endda noget om sit område. Måske er Bjarne Corydon dygtig, men ikke Guds gave til politisk fornyelse og den fødte kronprins. Måske er en minister ikke dårlig, hvis vælgerne ikke kender en Martin Lidegaard eller Christian Friis Bach.

6) Endelig X Factor. Endelig fik vi et rigtigt gennembrud. Endelig slog Ida, Martin eller Morten Benjamin igennem med rigtige hits. Og samtidig lykkedes Blachman, kongen af det herlige storhedsvanvid med at skubbe til taget i Danmark – og for første gang ender han ikke med at overspille rollen.

7) Danske medier lærer at lave forretning på digitale platforme. Og de prøver at kigge på egne ideer i stedet for i ren fattigdom kun at kigge på andres ideer.  Nationalt mindreværd?

8)) Det bliver definitivt taber-attitude at rage rundt som teenager med 30 genstande i blodet på kanten af det lokale havnebassin. Kammerater tager ansvar og hjælper idioterne hjem i seng – og fortæller forældrene, at den er gal.

9) baghjul til bolden. Thorbjørn Olesen, Caroline Wozniacki, Lasse Norman, Mikkel Kessler, Nicki, svømmerne og badmintonspillerne rydder forsiderne og viser, at sporten  også i 2013 er meget andet end fodbold og håndbold.

10)  Nogle skruer op for europæiske fodboldambitioner som FC København og FC Nordsjælland. Andre skruer ned for de sportslige ambitioner og op for de økonomiske. Ud med VIP-baroner og skuffekontrakter. Ind med snusfornuftige forretningsfolk.

Godt nytår – vi ses lige om lidt.

Følg Peter Brüchmann på twitter: @peterbruchmann

Kommentarer på denne blog skal godkendes af moderator, så der kan gå lidt tid, inden din kommentar bliver offentliggjort. Vi prøver at indføre et lødigt debatniveau, så man ligesom på avisernes læserbrevssider skal ‘spille sig på’ med et sobert niveau. Kun kommentarer, der holder sig til emnet bliver bragt – så hvis du vil deltage i debatten, så gå efter emnet, ikke hinanden

8 kommentarer

 1. sofie

  Gud bevares,men “…han har ikke noget på ..” bevirker da en mening,men åbenbart ikke-ifølge censuren!

 2. Kurt

  Jeg tror ikke på at de bliver voksne inde på borgen, på den ene side beklager politikerne sig over at vi dansker
  ikke øger vore forbrug samtidig med at men hæver afgifter f.eks ejendomsskat med mere end 50% så det der skulle have været forbrug gik så til skat.

 3. Benny Mortensen

  Utopi. Kort og godt!

 4. Henrik Hansen

  Jeg glæder mig til den dag, hvor Peter Brüchmann begynder at skrive noget konkret som man kan bruge til noget. Det vil jo nok bare være en smule for optimistisk at tro, at det kommer til at ske i 2013.

 5. Jens Nielsen

  “Nej, nu respekterer man hinandens arbejde og taler ikke ned til vælgerne. Goddag modenhed. Farvel børnehave.”

  Den kommer du til at kunne bruge igen og igen og igen og igen og igen og igen og igen ……..

 6. Niels Aakilde

  “Citat”
  Nej, nu respekterer man hinandens arbejde og taler ikke ned til vælgerne. Goddag modenhed. Farvel børnehave.
  “Citat slut”
  Godt skrevet, bare Peter B. selv vil overholde disse vise ord.

 7. Kc

  Nu tales der om dyb fattigdom i Europå!

  Et utvetydigt bevis for EU,s fiasko og ekstremt elendige
  Euoropæiske politikere.

  Krise, krise, krise! Kun mennesker skaber krisen ved at
  mangle fremsyn og vissioner. Et Europa, der kun kan
  finde på lappeløsninger.

  Politikere som i årevis fortrænger de virkelige problemer, bruger skyklapper og ørepropper.

  Det kan du skrive om i år 2013 P.B.. Skriv os ud af EU,
  som er det største flop nogensinde.

  Stakkels Europa, som middelmådige politikere har kørt
  i sænk.

 8. Kc

  Det eneste sted regeringen har fantasi til at lave besparelser, er ved i syndig grad at fratage helt relevante
  goder for den helt almindelige dansker.

  Sidst skal fejlbehandlede patienter ikke længere have
  erstatninger for svie og smerte og da slet ikke til dem,
  der så formasteligt har tilladt sig at blive gammel.

  Lidt efter lidt vil diverse tilskud bortfalde f.eks. til hjælpe
  midler til syge og handicappede. Listen er lang over det
  regeringen kan forringe for den enkelte borger.

  Dette sker alt imens vi betaler enorme summer til EU og
  ustandselig forhøjer u-landsbistanden og åbner de danske porte for en helt urimelig folkevandring.

  Europas befolkning får det dårligere og dårligere og
  uroen breder sig. Røde Kors må nu sætte ind med fat-
  tigdomshjælp til Spanien, hvilket sikkert kun er begyndelsen på et Europæisk ragna-rock. Handler danske politikere logisk på det der sker? NEJ det gør de
  ikke, de forstår simpelthen ikke et vink med en vognstang.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.