Når de voksne også er bange

Kommentar: Det er angsten og utrygheden, der driver de store forandringer i vores samfund

Terror. Økonomisk sammenbrud. Og horder af udlændinge, der kommer og stjæler vores kultur og ikke lader os få vores juletræer.

Gennem de seneste to årtier har angsten styret de store forandringer i vores samfund. Det er angsten og utrygheden, der har ført til systemskifte og store skred hos vælgerne.

Fra år 2000 og frem var det udlændingedebatten, der flyttede tyngden i det politiske billede. De fleste politikere og medier undervurderede befolkningens bekymring for udlændingepolitikken og  frygt for et kulturelt skred i samfundet. Det profiterede især Dansk Folkeparti af. Alliancen med Venstre i Fogh-epoken var en bro fra den brede middelklasse til den store gruppe i den lavere middelklasse, som var bekymrede for deres eget liv. Det blev reelt et voldsomt angreb på den appel og den position, som havde gjort Socialdemokraterne til det foregående århundredes store parti.

De samme to partier arbejder lige nu konsekvent og kompetent med de samme mekanismer, men med andre toner på nodepapiret. Nu går frygten i den vestlige verden på et økonomisk sammenbrud, græske tilstande og ragnarok. Nu er vi danskere ikke længere så bange for vores kultur, nu er det mere turbo-drevne skoleelever i Singapore, fabriksarbejdere i Kina og billige håndværkere, der siger ja til lavere løn i Danmark, der driver vores bekymringer og dermed forandringerne. Den trykker Venstre i bund, mens Dansk Folkeparti så slår nye toner an på den sociale omsorg og spiller på en frygt for sikkerhedsnettet i den normalt nederste del af samfundet.

Igen er det bevægelser fra Venstre og Dansk Folkeparti, der klemmer især Socialdemokratiet. De traditionelle S-positioner er:

– Forsvareren af velfærdssamfundet. Her var Fogh udfordreren i 00’erne med sin offentlige vækst, mens det nu er Dansk Folkeparti, der angriber.

– Økonomisk ansvarlig opbygning af samfundet. Det er den position,som især finansminister Bjarne Corydon med Margrethe Vestager forfægter. Men med Venstres seneste liberale drejning er der sat hårdt pres på den flanke. I sammenligning med Venstres liberale brøl, vil Corydons hårdhed nu pludselig se blød ud.

Bevægelserne i vores samfund spiller generelt mere på vores frygt og hvad vi skal væk fra end på attraktionen og den position, vi gerne vil hen til. Paradokset er tydeligst ved, at debatten om lavere skatter først for alvor bliver stueren og legitim nu, hvor vi er bange for at miste vores jobs og lav skat kan knyttes til vækst og nye arbejdspladser eller forsvar for de bestående.

Før det scenarie begyndte at blinke med gul alarm var lav skat ikke – for mange i hvert fald – en attraktion, men et udtryk for egoisme. Derfor var det også et politisk  fyord. Nu står det i regeringsgrundlaget og koret synger højere og højere.

I den seneste glohede debat er det også angsten, der fylder mest: Når Jens Rohde kampsveder i Herning og pludselig kæmper for sit politiske liv, så er det fordi han har næret en frygt hos mange danskere: At vi bliver spist i Europa, mister vores selvstændighed og enten ender på den græske fattiggård eller i Merkels industri-hær.

Jo, voksne kan også være bange.

Følg Peter Brüchmann på twitter: @peterbruchmann

 

87 kommentarer

 1. jenni

  55 % af indvandrerdrengene er funktionelle analfabeter.

 2. H. Kristensen

  Hansen, når du citerer, så skriv i det mindste rigtigt af, brug copy/paste, så virker du ikke dum. Det staves kårde, ikke kåre, nu vi snakker om analfabeter.

  Jeg ved ikke om den der forestilling, at DF-vælgere er analfabeter, dårligt uddannede og så videre, er opfundet af spin-doktorer fra venstrefløjen, for at dårligt uddannede debattører af socialistisk observans kan føle sig overlegne. De har blot glemt, at så længe deres debattører har så begrænset et ordforråd, er så dårligt formulerende, så virker det ikke overbevisende.

  Og jo, vi har grund til frygt, til angst, så længe eliten der styrer Danmark ikke har nogen fornemmelse for det folk der har valgt dem til at styre landet. Heldigvis er det ikke alle, der bare sluger politikernes eventyr råt, flere og flere får øjnene op for, at vi regeres af en elite der ikke har samme livsvilkår som vi andre. En elite der lever beskyttet i rigmandskvarterer, studerer på universiteter hvor de selvsagt kun omgåes indvandrere der er på samme niveau, køber ind i eksklusive bevogtede butikker med mange “usynlige” vagter. De ser ikke samme verden som vi andre, og de er meget påpasselige med endelig ikke at komme derud i virkeligheden, hvor de er nødt til at åbne øjnene for at overleve.

  Vi har grund til at være bange, men vi har prøvet det før, og danskerne skal nok vågne op, og gøre hvad der skal gøres.

 3. jenni

  Peter Brüchmann, din blogs ur er på sommertid.

 4. Dan marson

  ja vi frygter fremtiden med god grund.

  hver gang en bliver stukket ned, ved vi hvem som er sønderne. hver gang vi hører om massevoltægt , ved vi hvem som står bag. ¨selvom pressen tit unlader at beskrive gerningsmændne, VED vi efterhånden hvem som står bag.
  hvis man gør sig den ulejlighed at læse sin lokale politirapport finder man fluks udaf ,at i stort set alle overfald, gaderøverier og røverier, er det mørklødede som efterlyses.
  Længe og med fortsæt har man unladt at undersøge den fulde omkostning og konsekvens ved den massive invandring, men danskerne har efterhånden selv set og gennemskuet hvad som foregår. desværre

  vi har også erfaret at vi ikke selv bestemmer over vores land og grenser længere. en overstatslig og grundlovsstridig retsal nede i europa bestemmer over hvem som befinder sig i landet. selv terrorister og hærdede kriminelle, som ikke er danske statsborgere, må vi ikke sende hjem.
  vi bestemmer ikke i vores eget hus længere. gæsterne som kom uinviteret må vi ikke smide ud.

  politikeren har svigtet danskerne og danmark. allerede ved sidste valg afgjorde invandrene valget til fordel for dem som vil mere af det samme.

  det eneste som kan redde danmark og danskerne er direkte demokrati, som i sweitz.
  vi må ha magten tilbage til folket.

 5. jenni

  Vi har grund til at være bange, men vi har prøvet det før, og danskerne skal nok vågne op, og gøre hvad der skal gøres.

  Det håber jeg.
  Bedre idag end i morgen.

 6. Bjarne Clemmensen

  De borgerlige er de onde og dem til venstre for midten er de gode. Prøv og læs Peter Brüchmann`s tekst igen. Dette tankesæt blev født tilbage i starten af 90`erne, hvor Svend Auken lykkedes med at udnævne de borgerliges politik som det onde og deres egne som det gode.
  Reformerne er ikke basseret på frygt, som Brüchmann anfæger. Nej det er bare en absolut nødvendighed, ligesom ens egen hjemme-økonomi når den skal lægge som eller ændres. Man sætter tæring efter næring, lærte vi i gamle dage hjemme i ens egen privatøkonomi. Det samme må det private erhvervsliv gøre – og nu endelig også den offentlige sektor.
  Virkeligheden er blot kommet til Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten. De har bare måttet sande, at deres romantiske økonomiske politik ikke stemmer overens med den barske virkelighed uden for Danmark – og at de derfor er nødsaget til føre en nødvendig politik, hvis ikke vort land skal kuldsejle inden for de næste 3-4 år.
  Peter Brüchmann er gjort af de mange journalister som udgør vores medier her i Danmark. Deres tankesæt er stadig socialistisk og de angriber ved brug af nedsættende ord den borgerlige del, ved at fremstille dem som de dårlige og dem som skaber frygt.
  Disse journalister er snart fortid. Befolkningen læser dem ikke og gider snart heller ikke at høre og se dem.
  Befolkningen kan ikke nares og manipuleres længere. De har set virkeligheden og ved, at det er nødvendigt med en strammere økonomisk politik – og at konkurrenceevnen på øges hos vores virksomheder og den offentlige sektor må effektiviseres og slankes.

  Der skal penge i kassen for at vi fortsat kan leve som vi gør. Og penge i kassen kommer jo kun hvis vores trækheste ( læs de private virksomheder ) kan konkurrere på lige fod med deres konkurrenter ude i det store udland.
  Dette er logik for en hver.

 7. sofie

  Leon Nielsen der er jo også Rom-Klubben og andre.
  Desværre kan du godt have ret.Interessen fra politikerne til kun at have små enheder giver rædsel for så kan de jo ikke gemme sig bag regler de alligvel udnytter -det går jo ganske godt og derfor vil de så gerne udvide deres territorium til at omfatte EU.De glemmer oftest at det er den almindelige borger der holder hjulene i gang.Gad vide hva de ville gøre uden dem.
  Tag heller ikke fejl af medierne -det kan godt være de giver skriveplads for pøbelen,men deres overlegnhed bekommer dem vel-og først og sidst er de med i råddenskaben,de er købt for længe siden!

 8. jenni

  Jeg undrer mig over, at danskere på samfundets økonomiske bund stemmer på indvandrerpartierne EL og SF.
  Det er jo de partier, der undergraver landets velfærdssystem med uegnede indvandrere i hobetal, så velfærden forringes for danskerne. Og helt forsvinder.

  Danskere, der lever af overførselsydelser, bør da netop stemme på partier, der er imod indvandringen i Danmark.

  Lemminger?

 9. sofie

  Jenni ,nej men de bliver forført psykologisk til at stemme for “fællesskabet”da de selv er på røven og derfor”ved” de hvad det vil sige ,og så må vi i samlet flok løfte opgaven at hjælpe de “fattige”-altsammen indtil de en dag selv står med håret i postkassen -og ser at den hjælp de troede var implicit i deres liv og virke gennem uddannelse og arbejde og skattebetaling kun blev misbrugt -så vågner de op-og stemmer DF eller før den tid Konservative eller,eller….!.

  Egentligt mærkeligt-for der er mindst 5000 hjemløse( ikke at forglemme de mange andre problemer der er frivillige til) Danskere (med lys hud)de kunne hjælpe .Og hjælpen til dem kommer hovedsageligt fra FRIVILLIGE organisatoner.

  MEN kommune og stat tager æren ,fordi de SOM ENESTE BIDRAG HAR LEJET et givent lokale ud-for hård valuta ,forståes!
  Mærkeligt når der står i loven at kommuner og stat er forpligtiget til at tage vare på sine egne medborgere(det sker så kun når det er indvandrere-EU skal jo se hvor godt vi tager os af vores”egne”)

  Men det står der ikke på forsiden når biksen åbner.Kun den lokale en-eller -anden-idiot fra kommunen der klipper snoren får plads-uden at have løftet en finger for sine lidende -Danske -medmennesker.

  EU er Vorherres Lokum!

 10. poul andersen

  Bjarne Clemmensen er inde på noget af det rigtige,men det
  er jo ikke nemt at komme igennem med noget som helst, da
  el-sf-socialdemokraterne samt pressen prøver på at gøre
  vort land til noget andet end det var før i tiden, nemlig et
  godt og rart sted at være !
  .

 11. Daniel

  Kære Peter Brüchmann. Du skal mere end velkommen til at komme herud på vestegnen hvor jeg er født og vokset op, og så vil du se, at det som de respektive politikere du nævner siger, er sandt og mere til. Plejer faktisk at syntes relativt om dig, men det her er godt nok sørgeligt naivt.

 12. Daniel

  godt*

 13. Svend Åge Jessen

  Det nyeste tiltag regeringen kommer med er når flygtninge kommer til Danmark med børn skal de omg. have børnetilskud, man må da være mindrebegavet når man ikke kan se at dette tiltag vil være en gave til alle
  der vil søge Danmark,så kære medborgere om tyve år er de flere en os og så vil demokratiet være et andet.
  der er kun en vej hjælpen til mennesker i nød skal være
  i det lands nærhed hvor de kommer fra selvfølgelig skal vi hjælpe, men som det fungerer nu vil vi få mere og mere problemer med at hjælpe våre egne svage medborgere der har tjent dette land i en menneske aller.

 14. jenni

  Sofie EU er Vorherres Lokum!

  EU har ikke noget med det at gøre.

  Det er dansk.

 15. L. Johansen

  Aviser, TV – ja, de mange journalister – bærer et stort ansvar!
  De “udvælger”, hvad danskerne skal have at vide – og dermed, hvad politikerne presses til at tage sig af.
  Er de – journalister og ny regering medlem af samme klub?

  Hvorfor borer journalisterne ikke for alvor i det, danskerne skriver i så godt som samtlige debatindlæg – alle steder på nettet?
  Næh, vi får mulighed for at komme af med galden, – men de løfter ikke opgaven med at få det frem på forsiden – og blive taget alvorligt.

  Indvandring er og bliver Danmark og danskernes allerstørste problem!!!

  Og vi er efterhånden flonbelagte, når man udråber den sandhed ud som RACISME.
  Det er og bliver – den skinbarlige SANDHED!

 16. Tim Olsen

  de fleste journalister i Danmark og næsten samtlige medier er højredrejede. det er simpelt faktuelt forkert at påstå andet.

  og det er venstre der sammen med nationalsocialisterne fra dansk Fjolseparti, har smadret vores velfærds system..

  de havde alle muligheder for at redde danmarks økonomi men brugte i stedet tiden på at diskutere ligegyldigheder som burkaer og grænsebomme mens økonomien var på vej i afgrunden.

  problemet for de fleste af dansk fjolsepartis vælgere er at de aldrig har været udenfor danmarks grænser og derfor ikke ved hvad der foregår i verden udenfor.. (og grisefest på mallorca eller all inclusive på rhodos eller på tenerife er ikke hvad jeg vil betegne som at rejse uden for landets grænser ) .

  hvis man lever i en lille osteklokke er ens mentale kapacitet temmelig begrænset og man tager hurtigt andres påstande til sig. det fænomen virker udbredt blandt dansk fjolsepartis medlemmer. på samme måde som mange muslimer helt hovedløst tror på hvad imamerne prædiker, tror de fleste af dansk folkepartis medlemmer på alt hvad dansk fjolseparti bilder dem ind.. siger de hop så hopper de.

 17. Mirak

  Bruchmann

  Kan ikke finde ud af om du er gal, eller genial…

  Men det undre mig at du først nu, vedkender dig den skræmme retorik som VOK benyttede sig af op til valget 2001 og op gennem hele deres magt periode, og i som medie jo åd råt, og var med til at nære….

  Skræk er som bekendt det bedste midel, til at styre folket, om det så er terror, økonomi, indvandring..

  Op gennem nullerne, blev terror, og indvandre skrækken, brugt til at fjerne fokus , fokus fra det der
  sidenhen, startede den krise vi nu står i, nemlig den
  farlig økonomisk kurs, VKO valgte at føre….

  Når konjukturene er høje, bør der føres en stram,
  “rød” økonomisk politik, for ikke at overophede økonomien, VKO valgte det modsatte…
  Havde VKO valgt dette, ville vi have råd til at føre
  den liberale”blå” økonomiske politik når konjukturen faldt igen,hvilket ville have det bedste resultat, så disse to ideoligiske modsætninger, er vigtige forudsætningerne for , for en sund økonomi..
  Noget som VKO valgte ikke at føre..

  Kunne alt dette være sket, uden man fjernede fokus et andet sted hen..???

 18. marianne clemen

  folk de råber op om s-sf -r hvad med vko om at vi skulle afskaffe efterlønnen og det ville df ikke høre tale om det blev ikke med df stemmer men i januar måned sagde pia kærsgaard at det have hun aldrig sagte og de viste på tv at hun have sagte at det ville hun ikke være med til så løftebrud også claus hjort at kassen stemmer med en streg under også er kasse tom også lars løkke at der ikke kommer skattelettelser i hans tid som statsminister også er skat og afgifter bare steget 1o1 gang under løkkes tid så det er osse løftebrud også vil vk have skattelettelser til virksomhederne på 65 mio kr og hvem skal betale det og vi skal ned i løn men hvad så med vores husleje lys varme mad tøj medisin og forsikringer og vores velværd bliver det så osse billiger nej vel gør det ej og det må ikke være dyre at være dansker så det gang ævl at vk kommer med det kan vi ikke brug også skal vi vel osse betale for at gå til læge og på hospitaler så det bliver dyrt når vko kommer til og løkke sagde da han var statsminister at det går så godt i danmark

 19. Lars Christenen

  Det var da den værste gang idioti jeg længe har læst. Både indlæg og kommentarer.
  Frygt har ALTID og vil ALTID være en dominerende faktor i politik. Gik S & SF ikke til valg på frygten for at V & K ville afskaffe velfærdsstaten? Jo det gjorde de vist.
  Og hvad er der så galt i at spille på folks frygt. Det er jo, i bund og grund, det der vinder valget.
  Dit argument er jo basalt set at du ikke mener at det er den “rigtige” frygt folk fokuserer på. Hvis frygt ikke skal være en parameter kan vi jo bare indsætte en teknokrat regering og den er der nok ikke mange der vil leve med.
  Og så til alle de kommentatorer der tror de ved hvorfor folk stemmer på S, DF, V osv.
  Hvis I tror at alle disse mennesker er dumme, racister eller andet, så viser det kun en ting, nemlig at I selv ikke er for begavet.
  Peter nu skal du ikke tror at jeg ikke stemmer efter min frygt, for det gør jeg skam.
  Min frygt er at danskerne er ved at blive for dovne, hvilket der desværre ikke er mange partier der har en god løsning på. Jeg ser gerne velfærdsstaten bevaret, men i dens nuværende form ser man desværre at der er 34.000 danskere på kontant hjælp og 44.000 østeuropæiske arbejdere i Danmark. Jeg kan ikke se hvordan dette hænger sammen, kan du?

 20. Kc

  Hvad har Kristian og Lars at gøre med befolkningens
  frygt og usikkerhed at gøre??

  Det er da muligt, at DF får lidt flere stemmer (hvad man i
  sandhed må håbe) fordi DF er det eneste parti i Danmark
  som vil gøre noget for at regulere indvandringen.

  Venstre vil næppe røre ved problemet, derfor har Venstre
  tabt min stemme og sikkert mange andres også.

  Vi må og skal dæmme op for strømmen af udlændinge,
  hvis vi skal undgå at miste vores identitet som danskere.

  Uhørt skamløst, når nogle forsøger at nedtone det betimelige i, at danskerne er på tæerne i protest over den
  stærkt stigende indvandring. At være dybt bekymret
  over udviklingen er ganske reel og berettiget.

 21. Christensen

  Hvornår mon også danske journalisters arbejde
  bliver overtaget af polakker til en brøch-del af lønnen ?

 22. Nanna

  Hej debattører! Er der aktive brugere, der har lyst til at deltage i et lille interview?

  Jeg er en 28-årig studerende, der får en masse ud af at læse kommentardebatter og gerne vil undersøge lidt om hvordan, hvor ofte, og hvorfor I debatterer herinde. (Interviewet kan evt. foregå via chat, mail eller Skype.)

  Hvis du har lyst til at hjælpe, og synes det kunne være sjovt at deltage, så send en mail til: debatinterview@gmail.com

  Mvh. Nanna

 23. Carina

  @ mirak

  Du taler om stram rød politik i modsæning til VKOs politik i 00-erne.

  Hvordan kan Du overse, at de røde partier førte en konsekvent overbudspolitik, hvor de på alle punkter krævede mere – og dyrere – velfærd, kraftigt sekunderet af kommunerne.

  Har Du også “glemt” at Claus Hjort gennemførte strafafgifter for at tvinge kommunerne til at holde igen.

  Du er jo totalt historieløs, mand.

 24. Mirak

  Carina

  Hvilken verden lever du i..

  Er det ikke gået op for dig at det offentlige forbrug, bare steg og steg, under VKO…
  http://www.business.dk/oekonomi/offentligt-forbrug-topper-uden-effekt

  http://www.business.dk/diverse/offentligt-forbrug-loeber-loebsk-0

  http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2010/06/03/103848.htm

  Dette er få links blandt mange, og ikke en drøm men et faktuelt mareridt….

  Rigtigt at C Hjort til sidst, ville have kommunerne til at
  beherske, deres forbrug, efter VKO`S skandaløse kommunalereforn, men Carina nu er kommunerne ikke det eneste der er omfatte det offentlige forbrug…

  Så hvem er den historieløse ikke mig, for jeg lever
  og følger med i, hvad der sker i den “virkelige verden”,

 25. Janne Petersen

  Frygt eller angst, hvad der bedst måtte passe, er det foder man giver mennesker, der ikke æder andet, derfor skal frygt ikke være et handlefænomen.

  Hvis man nærer frygten, bliver det scenarie man frygter, ofte til virkelighed, fordi man ender i suggetion.
  En nation der ikke vil i knæ, kommer ikke i knæ, men det betinger at man møder det man frygter, og omsætter det til gennemtænkt handling.

  Det er sammenholdet det er galt med, de mange forskellige meninger, og den tilbagevendende trøstesløse naivitet, der sparker dørene op for mulighederne til at avle frygten.

  Hvis Europa skulle under fremmed herredømme, så skulle afsættet være en eliminering af det europæiske folk, det er jeg ikke sikker på, kunne praktiseres uden betydelig modstand, når først bjørnen er smidt af hiet, og skal af med sin galde.

  Vi nærmer os hastigt de realiteter, at disse mange kulturer ikke kan leve sammen, altså er det de små og store lande i Europa, der skal sætte foden i døren, hvis udviklingen er blevet en trussel.

  Frygt er ikke et redskab, det er en tilstand, som i sin svaghed trækker vreden i langdrag, derfor forekommer der borgerkrige og hidsige selvtægtssituationer, og den model har været fremme i årtusinder, så ud med den.

  Viljen og modet til at afkoble fra de magtsyges ønskeseddel, det er en helt anden sag, fordi man afmelder sin deltagelse, uden vold og kriminelle tiltag, som aldrig skal være genmæle.

  For de debattører, der måske ikke kan følge det jeg skriver, så går jeg til benet, som skulle være let fatteligt.
  Hvis udefrakommende sætter deres dagsorden, med folkets egen i spil, så gør som dem, altså i det små, et juletræ, baderum til alle behov, bederum, så flere af dem, moskeer, så flere kirker, mad i institutionerne, det forældrene vælger, o.s.v. o.s.v. det er trods i forsvar, men det kræver enighed.

  Det er ikke de andre der skal bestemme, hvorvidt dette land skal bibeholde traditioner og højtider, det er en helt forkert drejning, som desværre fodres af folket selv. Janne.

 26. Janne Petersen

  Sofie, bland endelig ikke Vorherre ind i denne sødsuppe, Han rører det ikke med en ildtang, Han er ikke hverken til politik eller kulturforvirring.

  Mennesket er storforbrugere af frie valg, som enten støtter friheden, eller skaber trældommen.
  Vorherre følger slagets gang, men uden bidrag til verdens udvikling, det klarer mennesket selv.

  Der hvor kontakten tændes, er der hvor afmagten fødes. Janne.

 27. jenni

  Janne Petersen
  21. november 2012 kl. 03:11

  En høj forhindring skal man ride lige på.

 28. Janne Petersen

  Peter, det tyder på at du har et problem med mine indlæg, men det skal du ikke være ked af, det er der mange der har, det er også en form for angst. Janne.

 29. Mirak

  Carina

  Det virker som det ikke er gået op for dig, at det ikke kun er kommunerne, der er omfatte, det offentlige forbrug…
  så nu ved du det…

  Jeg ved da godt at C Hjort, prøvede at dæmpe det kommunale forbrug, efter at det eksploderede, i
  kølvandet på reformen, som jo blev ihverksat på
  dårligste vis…

  Men prøv nu selv at goggle offentligt forbug, og du vil
  bliver overrasket over hvor meget det er steget i
  den virkelige verden, modsat den verden, du tilsynladen befinder dig i, hvor VKO formåede at
  holde forbruget i ave…

 30. Kc

  Af 2 onder er det fornuftigt at vælge den mindst onde!
  Derfor vælger jeg blå blok og helst med DF i front.

  Langt de fleste danske politikere er levebrøds- og magt-
  politikere. Vi fik en underlig blandingsregering bare sådan lige med hiv og sving.

  Befolkningen demonstrerede endnu engang, at den er
  i besiddelse af en himmelråbende naividitet. Der var
  virkelig dem, som troede på de utopier, de røde kørte
  frem med under valgkampen.

  Nu er vrede hos danskerne godt på vej til at overtage
  frygten. Frygt virker ofte handlingslammende, mens
  vreden kan konverteres til handling.

  Vi bekymrer os alle over den betændte økonomiske
  situation, men aller mest er det den kraftigt stigende
  indvandrig af folk, der bekender sig til Islam. Disse men-
  nesker dræner de offentlige kasser og der hverken vil/
  Kan/skal vi finde os i.

  Det er på aller højeste tide, at forlange noget af disse
  indvandrere og holde igen på sociale ydelser. Hvorfor
  er det mon, at Danmarks ledelse vil være det land, der
  giver det største bidrag til u-landene og er det land, der
  betaler mest til EU.

  Man kan få den tanke, at politikerne lider af mindre-
  værdsfølelse overfor andre lande og derfor har brug for
  at føre sig frem som de evigt gode givere. Danmark
  skal ikke forvente støtte fra andre Europæiske lande,
  alle støtter kun egne interesser.

  Jeg er begyndt at mene, at det Radikale Venstre er langt
  farligere for det danske sanfund ens f.eks. Enhedslisten og SF. Jeg håber virkelig, at alle tænker nøje over, hvor
  det næste kryds skal plantes

 31. Karen

  Jeg kunne ikke have skrevet det bedre selv, Kc.

  Er meget enig med dig.

 32. sofie

  Jenni ,jo det har med EU at gøre .For vi filer lige lidt her og der -for at blive indlempet i EU på sigt-dvs vi (politikerne /eliten) giver køb på værdierne der er skabt gennem årtier og mere,for så opdager den dumme pøbel ikke fælden før den er klappet
  Jeg gentager lige:EU ER VORHERRES LOKUM!.

 33. jenni

  sofie
  22. november 2012 kl. 14:18

  Øh, det er 40 år siden Danmark kom i EF. Forført af en Socialdemokrat, Jens Otto Krag.
  Sikkert for at nakke landbruget.
  Socialister kan ikke lide folk, der kan klare sig selv.
  Så blev det EU.
  Og tyskerne tog et nyt land ind af fattige underudviklede.
  Så blev EU fordoblet med fattige underudviklede østlande.
  Og danskerne havde stemt ja, til at gå fra andelsprincippet med vetoret til aktieselskabsprincippet, hvor Danmark er så få, at vi ikke ville komme over spærregrænsen, hvis det var i Folketinget derhjemme.

  Selvom vi alle er i EU, er forholdene i de andre EU-lande ikke som i Danmark.
  Og slet ikke i forhold, hvor udlændinge i Danmark kan rejse ind og få gratis sygesikring, boligstøtte, undervisning, bistandshjælp, børnefamilieydelse, etc.

  Så nej. Det er ikke EUs skyld – Problemerne er skabt af det røde Danmark.

 34. Janne Petersen

  Jenni, er du igang med rideundervisning nu, eller taler du i gåder.

  Med hensyn til at ride lige, så tog jeg en forhindring i dag på 1m-80cm, gæt hvem der kom først over, føj hvor jeg slog mig.

  Jeg tror min fremtid skal være æsler. Janne.

 35. jenni

  Janne Petersen.
  Synes, du jeg taler i gåder? Det er et ordsprog.
  Jeg fandt det passende for emnet, fordi jeg forstår på dine indlæg, at du er berider.

  Jeg siger, at man skal ikke være valen og ’sidelæns’, når man står over for et eksistensielt problem.
  Man skal være besluttet og vise at man er det – at man tror på det, og VIL og skal gennemføre det – og gør det.

  Ethvert svaghedstegn og tøven fra vores side betyder, at vi kommer til at hænge mere og mere fast i problemet i stedet for at fjerne det.
  Hvergang muhamedanere har gjort en landvinding i vores land, har vi mistet det stykke også.

  Der er ikke lang tid for os at handle i, før de er flertal.
  Når de er flertal, kan vi ikke handle parlamentarisk. Juletræssagen har vel oplyst dem, der var så tumpede, at de ikke selv kan regne.
  Flertal bestemmer i demokrati.
  Sådan er demokrati jo.
  Det kan afskaffe sig selv.

  Hvordan vil du springe i burka?

 36. Janne Petersen

  Jenni, det har du ret i, og mit svar til dig skulle heller ikke opfattes dårligt, den gik bare ikke helt ind på lystavlen.

  Hvis jeg skulle springe i burka, så var det hurtigt overset, fordi hesten er skredet, inden jeg kommer, fordi det er unge hingste, der først skal lære, og deres mod er ikke opbygget.

  Beslutsomhed skal der absolut til, fordi det ikke er ufarligt at kravle højt til vejrs på et dyr, der intet kan eller vil.
  Den mindste angst, så er løbet kørt, det sanser de hurtigt, og så bliver det først farligt, fordi vi taler 600-700 kilo, der gerne sparker hvis det er muligt.

  Det er samtidigt et stort ansvar fordi det er kostbare dyr, der ejes af andre, så alt i alt så ligger opgaven udelukkende hos mig og min beslutsomhed.

  Juletræspolemikken er blot et lille stænk ud af det store spøjt, såfremt man blot lader stå til, og giver efter, og sidder der en bestyrelse med ene mennesker af samme herkomst og tro, så må man kigge på sammensætningerne af samme.

  Jeg er uddannet lærer, men ikke uddannet berider, heste har blot fulgt mig hele livet, og øvelse gør mester, og modet til disse dyr, skal være på plads, ellers er det livsfarligt. Janne.

 37. jenni

  modet til disse dyr, skal være på plads, ellers er det livsfarligt. Janne.

  Ja. Lige præcis.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.