Ron Paul: Agent for Højre

Nedtællingen er i gang til præsidentkandidatvalget i delstaten Iowa lige efter nytår og den politiske skadestue arbejder på højtryk. Stressede spindoktorer giver akutte blodtransfusioner, lægger kompresbind på åbne sår og foretager regulære amputationer på de republikanske håbefulde, så de kan fremstå i fuld vigør og ved deres fulde fem, når vælgerne møder frem den tredje januar.

Den ældste patient, der er ankommet med udrykningen for at komme under underbehandling, er paradoksalt nok selv læge, nemlig den 76-årige, Ron Paul.

De seneste gallupundersøgelser viser at det texanske medlem af Kongressen faktisk har en god chance for at vinde valget i Iowa. Det har givet ekstra styrke i pressens lup, og det, der ikke var umiddelbart klart for det blotte øje, har rystet billedet af Ron Paul som en godmodig, vennesæl om end excentrisk politiker.

Ron Paul er medstifter af Tea Party-bevægelsen og kendt som en ægte libertær, men nu er fokus også landet på hans mere dystre forbindelser til den ekstreme højrefløj i amerikansk politik.

Og de er ikke få.

The American Free Press, der står for så navnkundige udgivelser som ”Opfindelsen af det Jødiske Folk” og ”Giganternes march: Den Hvide Races Historie”, opfordrer alle deres abonnenter til at sende i hundredvis af Ron Pauls bøger til vgerne i Iowa for at ”hjælpe Dr. Paul til at vinde den  republikanske nominering”.
Eller tag det hvide nationalistiske website ”Stormfront”, hvis medlemmer står i kø for at være frivillige i Ron Pauls præsidentkampagne.
For slet ikke at tale om Montanas Militser, der entusiastisk støtter Paul på grund af hans ubøjelige kamp mod ”Big Governement” i Washington.

Ron Paul undsiger sine direkte forbindelser til disse grupper, og så alligevel ikke.
-At de går ind for mig, betyder jo ikke at jeg går ind for dem, som Ron Paul formulerer det.

Det gik da også galt for den ellers smilende, joviale lægeonkel, da han forleden var til konsultation hos CNN’s Gloria Borger, der blev ved med at bore i en lang række famøse nyhedsbreve Ron Pauls kommunikationsfirma udsendte i 80erne og 90erne.

Nyhedsbrevene udkom under navnet ”the Ron Paul Report”, var skrevet i jeg form og havde klare racistiske budskaber samt konspiratoriske overvejelser om Israels formodede involvering i det første bombeanslag mod The World Trade Center i 1993.

Kongresmedlem Paul blev så presset, at han smed sit omgængelige bedstefaderimage og vrissede irriteret af CNN-journalisten.

Ron Pauls forhold til det højre-radikale John Birch Society har været kendt længe, men har nu fået et ordentligt opkog.
John Birch Society blev grundlagt i slutningen af 50erne af Robert Welch og en af medstiften var Fred Koch, ejer af en USA’s største virksomhedskonglomerater ”Koch Industries”.

John Birch Society er sekteriske liberalister:

Ingen magt til regering, al magt til individet, ingen samfundsmæssig omfordeling af rigdom, markedet klarer alle økonomiske problemer selv, arge modstandere af enhver form for reguleringer og intervention, ”velfærdrisme” er det ondes rod, lider af en konspirations psykose, der i sin tid i ramme alvor fik dem til at stemple præsident Eisenhower som et instrument i hænderne på verdenskommunismen. Stejle modstandere af Borgerrettighedsbevægelsen i 60erne, mener at FN er udtryk en spirende ”fremmed” global regering, der vil ødelægge Amerikas Forenede Stater og går naturligvis ind for retten til at bære våben- vel at mærke for at bruge dem – her, der og alle vegne.

Grundlægger Kochs to sønner, kendt under samlebegrebet ”the Koch Brothers”, er stor financierer af Tea Party bevægelsen, men hævder de ikke er medlem af John Birch Society.

Kongresmedlem Ron Paul er heller ikke medlem af det lyssky fællesskab, men indrømmer ganske åbent at de aktivt støtter ham.

-Medlemmerne(af John Birch Society) er mine meget gode venner og har været en stor hjælp for min kampagne, forklarer Ron Paul.

Det ærede medlem af Repræsentanternes Hus var da også en af hovedtalerne, da John Birch Society fejrer sit 50 års jubilæum ved en stor sammenkomst i Texas i 2009. Flere kommentatorer mener, at man skal helt ned i millimeterne for at kunne skelne mellem Ron Pauls politik og John Birch Societys programplatform.

Da Ron Paul søgte opstilling og valg til Kongressen fik han et godt råd af et af sine forbilleder, John Birch medlemmet, Larry McDonald, der var valgt til Repræsentanternes Hus som demokrat fra Georgia:
-Meld dig ind i det parti, hvor du tror du kan blive valgt, og så gør din indflydelse gældende.”

Den stærkt anti-kommunistiske Larry McDonald blev i øvrigt ramt af en bizar historisk tvist, fordi han var ombord i det sydkoreanske passagerfly, KAL 007, der i 1983 blev skudt ned af sovjetiske MIG-jagere, og fik derved ”æren” af at være det eneste kongresmedlem dræbt i Den Kolde Krig.

Ron Pauls tætte forbindelse med det ekstreme højre er heller ikke gået hans modkandidaters næse forbi. Den ene bredside efter den anden bliver nu affyret i millionspækkede, negative TV-reklamekampagner primært for at stække Ron Pauls muligheder for at chokstarte sig selv ved valget i Iowa.
I interview efter interview bliver der langet ud efter doktoren fra Texas:
-Ron Pauls synspunkter ligger langt udenfor så godt som alle almindelige, hæderlige amerikaneres politiske opfattelse, siger f.eks. New Gingrich, der konsekvent er begyndt at omtale Ron Paul som en ”protestkandidat”.

De tiltagende angreb i pressen og kritikken fra de andre republikanske kandidater har kun medført at busfulde af loyale Ron Paul tilhængere strømmer til Iowa for at deltage i slutspurten frem til den tredje januar.
I Iowa gælder nemlig en regel –man skal have sine tilhængere af huse og hen til afstemningslokalet.
Det gør man ved at gå fra hus til hus om nødvendigt.
Og Ron Pauls aktivist hær marcherer.

19 kommentarer

 1. Thomas Kenworthy

  Ron Paul ønkser å håndheve grunnloven. Det er ingen ting eksentrisk i det.

  De som tidligere masjerte på den ekstreme høyrefløy kalte sin politikk for Gleichschaltung ( http://en.wikipedia.org/wiki/Gleichschaltung )
  Politikken gikk ut på å legge alle institusjoner inn i staten,

  Ron Paul er tilhenger av det 100% motsatte. En konstitusjonelt begrenset rettstat dere flest mulig insitusjoner legges utenfor staten.

  Nazistene finansierte sin opprustning ved hjelp av sentralbanken http://en.wikipedia.org/wiki/Mefo_bills
  Ron Paul ønsker å avvikle sentralbanken.

  Nazistene var militaristiske. Ron Paul er anti intervensjonist og ønsker å trekke alle amerikanske soldater hjem.

  osv.

  Ron Paul står i alle spørsmål så langt unna Nazistene man kan komme.
  Det er derfor media betrakter ham som politisk uspiselig og hater ham

 2. Michael

  Hr. Gazan kalder du dig journalist?

  Hvis du ellers havde gidet gøre den mindste smule research, ville du have fundet frem til Murray Rothbard.

  Den ultra-liberalistiske økonom Murray Rothbard fandt i 1980erne sammen med libertarianeren Ron Paul og var sammen med Lew Rockwell en anden liberterianer med til at skrive og redigere disse omdiskuterede tendensiøse såkaldte ‘Newsletters’ – i Ron Pauls navn!

  Denne ultra-liberalistike økonom Rothbard, som døde in 1995 og som blandt andet er kendt for udtryk som ‘anarcho-kapitalisme’, fulgte en bevidst strategi om at lefle for den yderste højrefløj for at tjene egne politiske interesser.

  Og det var lige netop hvad han gjorde i disse Newsletters – i Ron Pauls navn!

  Det er Ron Pauls fejl, at han ikke har læst hvad der er udgået from Murray Rothbards hånd i Pauls eget navn. Paul har haft for stor tillid til Hr. Rothbard; en tillid, der er blevet misbrugt. Og dette fejltrin svier i dag til Pauls egen bag.

  Ron har siden 1996 forsøgt at tilbagevise, at det var ham, der stod bag de tendensiøse skriverier.

  Her et udsnit fra et Newsletter fra 1993, der beskriver bombningen af World Trade Center, og omtaler ‘Pauls jødiske ven’ (Rothbards reference til sig selv):

  April 1993 Newsletter: “..We now know what one homemade bomb can do to a large city–one billion dollars of damage. Whether it was a set up by the Israeli Mossad, as a Jewish friend of mine suspects, or was truly a retaliation by the Islamic fundamentalists, matters little…”

  Så forekommer det ikke lidt paradoksalt, at det er en jøde, der får Ron Paul sværtet for at være anti-semit, racist og højre-ekstrem?


  Rothbard’s strategi udlagt af magasinet Slate.com:

  “The most detailed description of the strategy came in an essay Rothbard wrote for the January 1992Rothbard-Rockwell Report, titled “Right-Wing Populism: A Strategy for the Paleo Movement.” Lamenting that mainstream intellectuals and opinion leaders were too invested in the status quo to be brought around to a libertarian view, Rothbard pointed to David Duke and Joseph McCarthy as models for an “Outreach to the Rednecks,” which would fashion a broad libertarian/paleoconservative coalition by targeting the disaffected working and middle classes.”

  http://www.slate.com/blogs/weigel/2011/12/20/the_secret_origin_of_ron_paul_s_newsletters.html

 3. Per Brask

  Et nyt lavpunkt for Paul Gazan og BT. Jeg er ikke Ron Paul-tilhænger, men jeg kender hans baggrund og historie i amerikansk politik. Hvis man som “journalist” ikke kan tage et skridt tilbage fra det seneste perfide forsøg på at tilsværte den mest konsekvente og principfaste politiker i USA og bare hjernedødt videregiver sådanne ikke-historier, så søg job hos Se & Hør e.l. Profilen er helt perfekt!

 4. Casper Larsen

  Thomas Kenworthy – ak ja…endnu en Ronulan. Jeg skal da love for at du viser at du er istand til at forholde dig kritisk overfor en kandidat…..

  Det er umuligt at diskutere med Ronulans fordi at i nægter samtlige negative sider som paul evt. måtte have.

 5. Morten Johansen

  Bør man som oftest ikke være så neutral som mulig, hvis man vil være kendetegnet som en god journalist? For denne artikel var da på ingen måde neutral. Det var en stor bredside mod Ron Paul, der på ingen måde reflekterer over hvorfor Ron Paul rent faktisk har så mange tilhængere.

  Det geniale ved Ron Paul er, at hans holdninger støttes af både Occupy Wall Street og Tea Party bevægelserne, ved hhv at være imod bailouts af wall street, og ved at ville sænke skatterne. Desuden er der også en kæmpe antikrigs bevægelse i USA. Ingen af disse 3 bevægelser har andre alternativer end Ron Paul.

  Han er langt fra færdig, og jeg tror realistisk set at han har en chance for at blive USAs næste præsident, folket aner dårligt nok hvem manden er på nuværende tidspunkt, men som de lærer den kære doktor bedre at kende, vil flere stemme på ham.

 6. Arto

  Din overskrift er meget meget vildledende…
  Dr Ron Paul er blevet anklaget for at være racist, antisemit og agent for højre åbenbart. Alle disse anklager er sådan set kun… ja anklager. Anklager uden noget hold i. Manden har været aktiv i politik i årtier og der er INTET håndfast bevis for at han skulle været nogen af delene. At man bliver støttet af nogle ekstreme partier, så gør det en til ekstrem også?
  Hvad med at snakke om at han igennem hele sit politiske karriere har været konsistent med sine holdninger i modsætning til Romney der skifter holdning som vinden blæser ( http://www.youtube.com/watch?v=CUzEJiFpmsQ )eller Gingrich der har modtager millioner fra private virksomheder i sit tid i kongressen? ( http://www.youtube.com/watch?v=CWKTOCP45zY )
  De amerikanske medier har været efter Paul, ignoreret ham og prøvet at gøre ham usynlig.

  Og den interview du nævner med Glora Borger der blev vist på CNN er stærk redigeret. Hele interviewet kan ses her http://www.youtube.com/watch?v=RLonnC_ZWQ0 og man får et andet indtryk af hele forløbet 🙂

  Og hvis du lave en hurtig research på Glora Borger (og især hendes mand laver), så vil du kunne se at hun næppe kan være objektiv mvh Ron Paul eftersom han går ind for at afslutte krigerne og lukke samtlige USA’s militær baser i verden.

 7. Asbjorn

  Hvorfor skriver du ikke en artikel om Federal Reserve?

 8. Lars

  Hvis der er nogen læsere der føler sig inspireret af det som foregår i USA med Ron Paul som frontfigur så kan jeg varmt anbefale at undersøge det nærmere. Jeg har været en Ron Paul supporter siden sidste presidentvalg for 4 år siden og jeg har hver eneste dag siden hørt alt hvad han har sagt. Det er meget anderledes end det vi i Danmark har hørt skulle være fornuftigt og rationelt og derfor kan det være lidt svært tilgængeligt til at starte med men jo mere man lytter til det manden faktisk siger og ikke det andre skriver og siger om ham jo mere give det fuldstændig mening.

  I USA er der nu en kæmpe bevægelse som vokser eksponentielt. Denne bevægelse ønsker fred, demokrati, frihed for hvert enkelt menneske, retfærdighed, stop for bailouts og fascistiske tendenser hvor regeringer gennem centralbankerne betaler regningerne for de store banker mens almindelige mennesker mister deres huse og deres jobs.

  Denne frihedsbevægelse er på samme tid den mest højreorienterede og den mest venstreorienterede bevægelse. Ron Paul ønaker at stoppe alle krige og al agressiv militær oprustning, han ønsker at sætte alle fri som sidder i fængsel for “forbrydelser” der ikke er gået ud over nogen (som f.eks folk – ofte minoriteter – som har røget lidt hash i deres eget hjem) og han ønsker at stoppe al statshjælp til store virksomheder, banker, våbenindustri osv.

  Ron Paul er manden som alle kan samles om. I det amerikanske presidentvalg får han lige så mange stemmer fra demokrater og uaghængige som han får fra republikenere.

  Men dem der sidder på magten hader ham hvadenen de er politiskere eller leder de store banker og store virksomheder. De giver masser af penge til alle andre kandidater men ikke en krone til ham. Dem der ejer de amerikanske medier (og de danske) gør alt hvad de kan for at undgå at folk lytter til Ron Paul selv for de ved at når man lytter til ham så vågner man op til sandheden.

  Så hvis du kære læser ønsker at give dig selv chancen for at træffe dit eget valg om hvad der er sandt og hvad der er falskt og hvad der er rigtigt og hvad der er forkert så gå på youtube og søg på Ron Paul og begynd at se de tusindvis af indslag der er med denne fantastiske mand. Det er en vidunderlig rejse som jeg varmt kan anbefale.

 9. Arto

  @Lars
  Fantastisk læsning 🙂
  Jeg selv havde ikke hørt om ham før en uge siden. Og den ‘Ron Paul’ rejse har jeg nu også været på på YouTube.
  Den mand er i den grad inspirerende 🙂
  En ting jeg dog har konkluderet efter at have set diverse klip, er at de amerikanske medier, også de etablerede, er kvalmande subjektive i deres dækning af stoffet (FOX news vidste jeg dog var et lokum langt før)

 10. Hugo Pieterse

  Er det forkert at antage at Paul (Marcus?) Gazan er af jødisk herkomst?

  Dette ville passe meget godt med dette ynkelige forsøg på karaktermord af én af de meget få ærlige og moralsk opretstående amerikanske præsidentkandidater.

  Alle de andre amerikanske præsidentkandidater har kappedes om at være de mest Israelvenlige. Det blev så grotesk, at selv en rabiat og temmelig ekstrem Zionist som historikeren Deborah Lipstadt sagde at hun krummede tæer over at se amerikanske politikere lefle for den jødiske lobby. http://tinyurl.com/c5nuz2e

  Den uskønne proces i USA har endda medført at visse kandidater åbenlyst promoverer ting som waterboarding… Så godt som alle der promoverer brug af tortur (moderat fysisk pres – waterboarding) er tilfældigvis jødiske og ikke jødiske Zionister, og sådanne synspunkter er sågar ved at begynde at blive mainstream i kommentarsporene hos ‘nationalkonservative’ (antiislamiske) bloggere.

  Det er næsten udelukkende de neokonservative jødisk dominerede politikere og journalister der promoverer tortur, Patriot Act, angrebskrige mod muslimske lande, brug af hemmelige fængsler osv. Men også Obama, der er lige så afhængig af den jødiske lobby, kan være med. Han er pt. i gang med at få gennemført en lov der vil give ham ret til tidsubegrænset varetægtsfængsling af amerikanske borgere, kun på mistanke om terrorisme, og uden mellemkomst af en dommer. Disse fanger vil kunne blive anbragt i udenlandske fængsler etc.

  Hvorfor kan Zionister ikke lide Ron Paul? Tja, Ron Paul vil repræsentere amerikanske interesser, i stedet for først og fremmest israelske, som de fleste andre præsidentkandidater, der i tide og utide forsikrer det jødiske publikum om at det er dette de vil gøre ved valgmøder og andre arrangementer. De kalder Obamas rigeligt krigeriske fortsættelse af Bushs politik for slap, og nærmest lover Zionisterne en krig mod Iran.

  Se dig omkring i både blogverdenen, og i medierne: Så godt som alle der lige pludseligt vender sig mod Ron Paul (som de fleste indtil det gik op for dem at Ron Paul ikke ville fortsætte med at lade halen logre med hunden) syntes var en god kandidat), og mener at hans fredspolitik er ‘isolationistisk’, er Jøder og Zionister.

  Set i dette lys, er Paul Gazans ‘hatchet job’ lige det man kunne forvente. Læg mærke til hvordan selv såkaldte venstreorienterede ‘humanistiske’ Jøder, som Anders Jerichow konstant slår på tromme for militær intervention i Syrien, og er med til at sprede de mange fordrejede historier om Iran, der på et senere tidspunkt skal legitimere et militært angreb.

  Det er bemærkelsesværdigt at mange logiske spørgsmål omkring Iran, Israel og atomvåben aldrig stilles i de danske medier. Debatten begynder altid med udgangspunkt i fasttømrede forestillinger leveret af USA og NATO, hvis validitet aldrig betvivles.

  Zionisterne er en farlig bande mørkemænd der i deres ideologiske blindhed, og ud fra deres emotionelle forbundenhed med Israel, er mere end villige til at starte den næste verdenskrig, for at forsøge at redde den lille betændte røverkule i Mellemøsten.

  Lad os til slut lige sammenligne Ron Pauls angivelige ‘forbrydelser’ med Barack Hussein Obamas årelange dybe PERSONLIGE forbindelser med blandt andet sorte ekstremister, blandt andet som hans personlige mentor. Det samme gælder hans kone, der har haft (har?) forbindelser til ekstreme marxister og sorte chauvinister.

  Er der nogen der kan se forskellen mellem at man for tyve år siden publicerede nogle lidt kontroversielle ting på en hjemmeside styret af en (oven i købet jødisk) kampagne manager, og så Obama-familiens tætte personlige forbindelser med sorte og / eller marxistiske ekstremister?

 11. Paul Gazan: Agent for Israel? – Censureret kommentar på Gazans blog – Ron Paul: Agent for Højre « avisdebat

  […] for en god ordens skyld linket til min forsvundne kommentar , dato og tidsstempel: 13:53 29-12-2011 Her kl. 17:00 kunne jeg se at kommentaren var […]

 12. Mike

  Paul Gazan, hvor skal man dog starte. Journalistens objektive, og kildekritiske brille kan man ikke ihvertfald ikke klandre dig for at have på.. Din ukritiske tilgang til Ron Pauls interview på CNN viser jo bare at du bare er endnu en af de uvidende måbehoveder som også er faldet pladask for de amerikanske mediers forsøg på at pådutte Ron Paul racistiske forbindelser. Hvis du nu brugte 10 minutter på at lave lidt research, og se Gloria Borgers desperate forsøg på at udstille Ron Paul med det ene dumme spørgsmål efter det andet i de sidste minutter af interviewet. Ville du måske kunne se hvor lidt du har sat dig ind i tingene. På den anden side skulle det ikke undre mig at du ikke kunne. Da det er tydeligt for alle at det klip du har set, er den klippede version som CNN selv har sat sammen. Men det er du jo nok ligeglad med da du jo for længst er hoppet med på de Amerikanske mediers rullende vogn. Ron Paul vil skære gevaldigt i den offentlige sektor, og det vil sige at der sidder nogle hoveder i “the big goverment” som har pengene og magten til at fordreje medierne, til at synke ned på det lave journalistiske niveau som Gloria gør i det i det fulde interview. Hun fremstår som den dummeste dåse, med alt for lidt fokus på at spørge ind til hans visionære politik.
  DET FULDE! Interview kan ses her: http://www.youtube.com/watch?v=RLonnC_ZWQ0

 13. US Touchdown

  Kære Mike. Jeg har skam set det fulde interview -for flere dage siden. Hvis du lægger mærke til det, er jeg da heller faldet for fristelsen -som store dele af amerikansk presse – at skrive at Ron Paul stormede ud af interviewet. Det fremgår helt klart på videooptagelsen at interviewet er færdigt og ingen stormer nogen steder hen. Men du må da indrømme at Ron Paul er meget irriteret og vrisser af Gloria Borger -og det er lige præcist, hvad jeg har skrevet. Godt Nytår. Gazan

 14. US Touchdown

  Er det forkert at antage at Hugo Pieterse med det navn enten er en Hugenot eller af hollandsk Calvinistisk afstamning? Det ville i såfald passe meget godt på det ynkelige forsøg på karaktermord på min blog. De bedste hilsner og Godt Nytår. Paul Marcus Gazan

 15. Hugo Pieterse

  @US Touchdown 30. december 2011

  Du har så evigt ret Paul, bortset fra at det calvinistiske ligger flere generationer tilbage. Jeg går ud fra at jeg kan tage dit svar som en bekræftelse af min formodning?
  Jeg tager det i øvrigt som et kompliment at du ikke i stedet “gættede på” at jeg muligvis stammede fra en racistisk sydafrikansk Boer-slægt.. -;)

  Også de bedste hilsner og et godt nytår til dig Paul Marcus Gazan

 16. jonas

  http://www.youtube.com/watch?v=8Rv0Z5SNrF4

  så skulle den da også være lukket…

  jeg tror virkelig lige bare at folk er blevet så bange for at vågne op til sandheden, så de vil blive ved med at stikke hovedet i jorden…

 17. seb adler

  Ingen tager Dig eller BT seriøst, I er jo bare et købt mediehus fuldt af betalte skribenter som er i lommerne på højre fløjen.

  Ron Paul er den eneste politiker der er ærlig og ægte. Ville ønske at vi havde en person som ham i vores folketing, i stedet for den bunke vendekåber der har prostitueret sig til magten.

 18. American Institute for Science and International Security: Ingen beviser for iransk atomvåbenprogram » Balder Blog

  […] Jødisk journalist præsenterer hade-indlæg mod Ron Paul (Kommentarerne er også meget spændende!) B.T. 28 december 2011 – Paul Gazan – Ron Paul: Agent for Højre […]

 19. Syrien: Tror du på danske NWO mediers propaganda? Hør Lizzy Phelans analyse » Balder Blog

  […] Jødisk journalist præsenterer hade-indlæg mod Ron Paul (Kommentarerne er også meget spændende!) B.T. 28 december 2011 – Paul Gazan – Ron Paul: Agent for Højre […]

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.