Politikere i blodrus

Det var ikke et kønt syn, da Uffe Elbæk i fire timer forsøgte at værge for sig i det samråd, der reelt kom til at koste ham posten som kulturminister.

En flok folketingsmedlemmer, de fleste arge politiske modstandere, forsøgte med alskens spidsfindige spørgsmål at finde den sprække, der skulle få den uerfarne og usikre minister ned med nakken. Det skete med en nidkærhed, som jeg tidligere i ugen kaldte ‘en blodrus’ i Deadline, og som til sidst endte med, at Uffe Elbæk faldt og fyrede sig selv som minister.

Samråd med ministre er – sammen med f.eks aktindsigt – et vigtigt demokratisk instrument, hvis man skal holde øje med magten og undersøge hvordan den praktiseres. Men der er faldgruber. De åbne, tv-transmitterede samråd er blevet et udstillingsvindue, hvor folketingspoltikere kan profilere sig og vise omverdenen, at de så sandelig tør gå til stålet. Det skal både både medier og politikere have for øje, og set i bakspejlet burde medierne have stillet flere spørgsmål til de politikere, den ene dag beklager personsagerne i dansk politik og den næste dag selv deltager aktivt i angrebet på en minister. Det burde man tage en snak om. Blandt andet i Venstres folketingsgruppe.

Men svaghederne til trods, må vi støtte åbenheden og forsvare de muligheder borgere og presse har for at følge slagets gang i det demokratiets maskinrum. Det gælder åbne samråd og det gælder den offentlighedslov, der lige nu er tæt på at blive vedtaget. Til trods for at den vil komme til at mørklægge en del af dét lovgivende arbejde, der foregår mellem ministre og embedsmænd. Det må forhindres. Forleden blev Danmark i en undersøgelse kåret til verdens mindst korrupte land. Det må være i alles interesse, at den position opretholdes. Og så har både presse og politikere et fælles ansvar for, at åbenheden ikke ender i blodrus og urimelige personsager.

42 kommentarer

 1. Peter Kariuki

  …… så har både presse og politikere et fælles ansvar for, at åbenheden ikke ender i blodrus og urimelige personsager………. Tænk engang!

  Sådan skriver Olov Skraaning i selvfed selvforståelse og glemmer helt de kampagner han selv har været med til – om ikke at orkestrere, så med stor iver deltaget i!

  Han er helt enkelt til at gbrække sig over! Skam i livet ejer Skraaning ikke, så man skal ikke bede ham skamme sig…. over sig selv!

 2. Benny Nielsen

  Blodrus !

  Må vi være fri ?

  Margrethe Vestager satte en klovn på scenen og må selv bære skylden !

  Det var hun vist godt klar over da man så hende lettere chokeret på TV.

  Uffe Elbæk er uden tvivl en flink og festlig fyr uden for Borgen, men sådan en person skal man ikke give adgang til at stikke snablen dybt ned i statskassen.

 3. Mikkelsen

  Korrekt. En akulturel klovn uden indsigt i det område, han var sat til at administrere.
  Der har været praktiseret en sand leflen for laveste fællesnævner, hvilket vi nu heldigvis bliver forskånet for fremover.
  Savnet er i den grad til at bære.

 4. Silas Lasvill-Andersen

  Dette samråd er et tab for demokratiet da det gør at mennesker uden denne “politiske evne” til at kæmpe, ikke vil kunne fungere som minister – De angreb som kom, var helt ude af proportioner med det faktiske – ja han var advaret af embedsmænd, men dette var jo efter 5 gang, hvorefter han stoppede aktiviteten. Mødet fik ham ustillet som utroværdig og begreber som nepotisme flyver rundt i medierne og nu nævner du selv “korruption” – Vi skal passe på at vores målsætning om at mindske korruption ikke skader målsætningen om at have et velfungerende demokrati som er åbent for folket og hvor der er plads til fejl også fejl som er i gråzonen..

 5. hakon n

  ja pia fnyste som en furrie og udtalte at hvem der end måtte erstatte ham kunne ikke blive værre og så fik hun damen mad håndtasken FEDT

 6. hans

  skitsnak, hvis vi ikke passer på har vi snart svenske tilstande (svensk socialdemokrati bedrev i 50 år en aldrig hverken før eller senere skuet korruptions- og nepotisme politik, hvor de til og med hentede de gamle på alderdomshjemmene og hjalp dem med at stemme. Goeran Perssons kone blev chef for Systembolaget og fik 60 millioner kroner i afgangsvedelag -helan går hej tjuffallerallanlej!! )

 7. hans

  -lidt må man da kunne tænke selv hvis man skal være minister -gammeldags hederlighed, hørt om det tidligere?

 8. Kc

  Danskerne har intet lært! I medierne lyder ordene:
  “socialdemokratiet er i stormende fremgang” Tragisk men forventeligt af de naive danskere.

 9. Peter Kirkeby

  Kc har så evig ret, når han/hun siger, at dansker har intet lært.
  Pkt. 1: medierne er de borgerliges villige gabestok.
  Pkt. 2: De borgerlige partier forærede statens formuer ud til “folket”.
  Pkt. 3: De borgerlige partier, satte skatterne ned, og nedskar de offentlige udgifter gennem mindre velfærd.
  Pkt. 4: De borgerlige partier, forærede danskernes milliarder til bankerne – og muligheden for “gyldne håndtryk”
  Pkt. 5: De borgerlige partier halverede dagpengeperioden for ledige.
  pkt. 6: De borgerlige partier, postulere at arbejdsløse er dovne og uansvarlige og de kan bare flytte derhen hvor arbejdet er…
  Kc har ret – danskerne har intet lært!

 10. Knud Madsen

  Ligegyldigt hvad, så er det bydende nødvendigt at være efter ethvert forsøg på korruption og nepotisme, og her med klovneministeren har vi alle de lede ingredienser.

  Derfor var det det eneste rigtige, at få den ka’l smidt på porten. For en gangs skyld havde jeg stor sympati for revolutionisten Per Clausen!

 11. Timmy

  så kender vi bt og vÆnstre pressen igen igen ….
  Det Uffe Elbæk (har lavet) er små ting i forhold til hvad vÆnstre er sluppet afsted med de sidste 10 år…Venner men hvor var pressen henne der……….jeg brækker mig fanme over vÆnstre og alle jer bønder der gider dette top styret partie….

 12. Carina

  Uffe Elbæk har blot fortsat den årelange udnyttelse af offentlige midler, som han præsterede i sin Århus-tid.

  Skal vi have ondt af ham, fordi ødsleriet i ministeriet er slut ??

  Glem det, vennerne står parat til at gøre ham til direktør for Kulturby Århus.

  Ministerpensionen sammen med lønnen for det nye job strømmer ind.

  En god pamper finder altid nye græsgange.

 13. hans

  Hvorfor skal alle plattenslagere altid tørres af på Århus??

 14. Hansen

  Elbæk har ikke handlet særligt klogt – men men, det berettigere ikke HEKSEN Pia til at svine ham som hun gjorde. Pia K. hader alle, der ikke er enige med hende. Ærgeligt der er så længe til St. Hans aften.

 15. Peter

  Pia K var ganske enkelt forfærdelig selvretfærdig.

  Hvem glemmer ikke hendes kommentar, til at Jelved skulle skamme sig.

  Mon Pia K har lyst til cirkus, eller mon det går over hendes hove.

  Heldigvis tror jeg at danskerne har luret hyænen

 16. Kc

  Er det ikke på tide at begrave historien om Elbæks afgang som minister.

  Jeg tror nu ikke at Pia K. er en person, som går rundt og
  hader!

  Men da hun er en af de eneste, som kalder en spade for en spade osv……………………………….lægges HUN ofte for
  had, det siger dog mere om de, der hader end om Pia K.s personlighed.

 17. John

  @hansen
  Pia må ikke svine andre til, men du må gerne?

 18. John

  Om der har været blodrus eller ej, så har Elbæk selv bragt sig i den situation, ingen andre. Hvis han havde opført sig som en ansvarlig minister så var han også minister i dag!!

 19. jenni

  Men svaghederne til trods, må vi støtte åbenheden og forsvare de muligheder borgere og presse har for at følge slagets gang i det demokratiets maskinrum. Det gælder åbne samråd og det gælder den offentlighedslov, der lige nu er tæt på at blive vedtaget. Til trods for at den vil komme til at mørklægge en del af dét lovgivende arbejde, der foregår mellem ministre og embedsmænd. Det må forhindres.

  Ja, den nye offentlighedslov har planer om mere lukkethed.

 20. jenni

  Olav Skaaning, Danmark er IKKE kåret som verdens mindst korrupte land.

  Dansk Transparency International har selv påstået det. Det har ingen statistisk validitet og er fuldstændig til grin.

  Danmark er råddent korrupt på et samfunds allervigtigste forhold. Det har enhver kunnet få indblik i, der har haft med politi og retsvæsen at gøre.

  BT, se på hvordan den danske fordrejede påstand bliver fremdigtet.

 21. Leif Sørensen

  Man skal ikke sætte et pjattebarn til at udføre en ministers arbejde.
  Lad det være en lærestreg for alle de useriøse, selvoppustede egoer i dansk politik (men de er nok for uegnede til at lære noget som helst).

 22. jenni

  Til trods for at den vil komme til at mørklægge en del af dét lovgivende arbejde, der foregår mellem ministre og embedsmænd.

  Hvilket lovgivende arbejde?

  Love kan kun gyldigt vedtages af Folketinget nede i Folketingssalen.
  Alt andet er dokumentfalsk af værste rang. Strafbart.Til Rigsretssag.
  Som f.eks. Troels Lund-Poulsens *lbk-planlov*.

 23. John

  @jenni
  Du rejser for lidt, du sidder for meget foran dit fjernsyn.

  Danmark er er super dejligt land, men kun små udfordringer i forhold til mange andre lande.

  Rejse ud og se verden, og jeg mener ikke kun til Flensborg.

 24. jenni

  John

  Jeg er ude i verden. Og ser Danmark på tilpas afstand – og har indsigt i de mørke kroge.
  Og har derfor også sammenligningsgrundlaget.
  Og hér er der ingen sne.

 25. T.Sørensen

  Der er mere mand i Pia end der nogensinde kommer eller har været i Elbæk

 26. cleudes

  Allan Andersen. Danmark har overhovedet ikke gjort mit land rigere, tværtimod. Det er vidst dig der skal gå skolen om igen, du har vidst ikke hørt efter i timen… Som sagt er der korruption i alle lande, min pointe er at danmark ikke stå ved det og slet ikke gør noget ved det, der skal jeg så hilse og sige at det gør de i mit land (Brasilien)!! Og forresten, ved ikke om du har børn selv, men det er ikke noget med sagen at gøre, du har vidst ingen forståelse. – Jeg efterlader ikke mit barn i danmark og tro mig, så snart jeg har fået mit barn hjem, så skrider jeg for det her diskriminerende land, fri få hånd, trusler og hvad i dansker nu har imod andre ind jer selv. Få dog noget empati! Du er en mand man kun kalde en racist. Jeg er ikke født eller opvokset her, om du kan læse min kommentar eller ej, er ikke mit problem, hvis jeg skrev det på mit sprog vil du ingen gang kunne komme igennem det første ord!!!! – Du kender ikke til reglerne overhovedet i Brasilien åbenbart, så her kan jeg lige fortælle, at hvis mit barn eller andre børn blev misbrugt i sin børnehave, ville de ikke blive fjernet fra sin mor, tværtimod…Børne og forældrene vil ikke betale prisen, men staten i Brasilien vil gå en og give en form for støtte og et behandlings tilbud!!

 27. cleudes

  jeg undertegnede, vil hermed bevidne, at jeg har været med til møder kommune, læge, familiehus og Cleunides og børnehave.Til det ene møde, bekræftede lægen, at Guadalupe bærer præg af at have været misbrugt seksuelt. Cleunides har i flere år bedt om hjælp hos læge og Brøndby kommune, men har ikke modtaget den hjælp psykolog til Guadalupe på 4 år Ja en pædagog sagt til min barn du kommer aldrig hjem hun er fjenet fra mig 2 år i dag jeg er klage hjælp ikke og 1 1/2 år jeg må kun se min datter 1 1/2 time 1 gang om måneden jeg er ikke mibruger og kar aldrig været jeg har aldrig været på psykiarisk hospital og bruger ikke nogen form for medicin.Min barn er blevet fjenet hun blev misbrugt i børnehaven,Brøndby er urimeligt kommune er korrupt BARN SKAL HJEM TIL MOR ♥ ♥ ♥ OG MOR ER IKKE MISBRUGT BARN KOMMUNE HJÆLP IKKE BARN ER MOD BARN KOMMUNE ER KORRUPT JEG VIL FRA MIT BARN HUN BLEV MISBRUGT I BØRNEHAVEN, OG HUN ER BLEVET FJENET FRA MIG DET ER URIMELIGT jeg tale med kommunen jeg har båndoptaglser der beviser dette om mit barn HUN BLEV MISBRUGT I BØRNEHAVEN, HUN ER BLEVET FJENET FRA MIG JEG HAR UDTALT DER BEVISER DETTE. Jane jeg må ikke holder jul min barn 3 år jeg er bekymret for mit barn

 28. anders V

  Hold kæft hvor er du en hykler, Olav.

 29. Per Mortensen

  Hvad med dit eget slagteri Hr Skaaning.
  I er lige så luknings truet som slagterier arbejderne.
  Forskelle på dem, dig og Simon Slagterchef er.
  De laver anstændigt arbejde.
  Hvorimod du og dine journalister gemmer sig bag finurlige jounalist kodekser. For at slagte til højre og Venstre. Lidt vold på demokratiet følger også med fra jeres slagteri.

 30. Børge R. Jensen

  Den omtalte åbenhed har mindst to alvorlige begrænsninger.

  En begrænsning for Folketingets udvalg er, at referater fra møderne ikke er offentligt tilgængelige. Det gælder også de åbne samråd, der transmitteres direkte.

  En anden begrænsning er, at Folketingets åbenhed mest er vendt mod pressen, som fungerer som et filter mellem Folketinget og befolkningen. Da pressen ikke er folkevalgt, er det næppe korrekt at påstå, den repræsenterer befolkningen.

 31. Humørhenrik

  Nu varer det kun et par uger, så ryger der et par tusind
  ud af dagpengesystemet fordi de RADIKALE nægter
  at forlænge perioden.

  Set i det lys er det meget svært at have ondt af netop
  den radikale Uffe.

  Nu er det så kommet frem at mange statsvirksomheder
  presser/fyrer ældre medarbejdere. Det skulle lige være
  en privat virksomhed der lavede det nummer, så var
  skrigemadammerne fra soc. der garanteret &
  skræppe op.

  Forøvrigt “genial” gave tumpe-uffe havde med til
  marianne: et gavekort til afuk! Suuuuuuuuk.

 32. Rasmussen

  Prøv at hører hvad Lotte meilhede mener. Hun er ligeså tonedøv som Stampe og andre radikale socialdemokrater. Men de ædes op inden fra af den radikale kraft syge. De dør i skam. Uærligheden ses i de radikale svage øjne. De snakker meget, de afbryder meget. Hvorfor? Fordi løgnen i deres argumentation ikke holder til seriøs tale. Dø i skam du grimme radikale menneske.

 33. IPops

  Hmmm stemmer ikke helt med dine egne kommentarer i presselogen i morges…. Der var det Uffe som ikke havde styr på tingene og det var relevant for jer at spørge – så er det vel osse det for alle andre?

 34. Henrik P

  Jeg mener du er en hykler Olav! Af værste skuffe!

 35. Torben S

  Det forekommer mig totalt ufatteligt, at retten kan give BT medhold i, at Kasi Jesper’s skatteforhold ikke skal være en sag mellem Skat og Jesper!.

  Alle danske borgere burde være underlagt det samme krav, så alle, uanset om man er rig, fattig, kendt eller ukendt, har ret til at dette udelukkende vedrører personen og Skat, og IKKE uvildige personer, som
  f.eks. BT.

  Det ville da svare til, at BT blev dømt til at oplyse navnet på den person, som lækkede den såkaldte skattesag, og vel at mærke uden ankemulighed. Hvis de fortsat nægtede, skulle de fratages retten til avisudgivelse, og tilbagebetaling af statsstøtte, fra den dato de startede forfølgelsen!.

  Det er dobbeltmoral uden sidestykke, at beskylde politikerne for blodrus, når Skaaning selv i udpræget grad lider af denne. Jeg nævner bare tre eksempler, hvor BT har udvist blodrus, Bjarne Riis, Kasi Jesper og Uffe Elbæk, og det er bare i den sidste tid, listen er alenlang!.

  Tag Jer sammen BT!.

 36. Janne Petersen

  Jeg er ikke enig i alt, hvad der slipper ud af Pia’s mund, men jeg er slet ikke til den offentlige spanking, politikere imellem, fordi det står sig så dårligt med deres fælles kaffedrikkeri, hvor alt nærmest ånder idyl.

  Folket skal sluge de rå kommentarer, så det ligner verbale slagsmål, det er intet andet end spil for galleriet.

  Derimod stod jeg last og brast med udtalelsen omkring de hadefulde ekstremister, der skulle holde afstand til juletræssagen, den var godt placeret.

  Jeg tror ikke DF går i glemmebogen, da de stadigt sætter sparepengene på Dannebrog og flæskesteg, så det er vel på bundlinien et spørgsmål om at bruge evnen til at skelne mellem vrede og vise ord. Janne.

 37. poul

  Det var et modbydeligt samråd, som opførte sig som hyæner fra VOK og Ø siden, de skulle skamme sig. man kan godt holde samråd uden at skulle opføre sig på den lede måde Pia K og Venstres 6 tæskeholdspolitikere føj for f….. Når det er sagt, så var det en ynk at se og høre de redaktører i presselogen i søndags, med Hr, Skaaning i front, der ikke mente at Tynell der fik Cavling prisen for Claus Hjorts manipulationer og fiksfakserier af dårlig regeringsførelse var værd at grave i, fordi DF støttede op og han var bedre til at tackel pressen, nu har man hørt det med,
  Nu er Cavling prisen i gen på vej og de 5 nominerede er bla. Politikens 2 journalister, som afslørede de grovheder som skattekommissionen nu afsløre med mistanke om magtmisbrug i Venstres top, det er sådanne ting BT ikke mener man skal grave i, når det er venstre mistanken rettes mod.

 38. Carina

  De Radikale er faktisk sluppet let ud af denne skandalesag.

  Uffe Elbæks tidligere protege AFUK gøglerskolen har modtaget 15 mio. kr. i tilskud, sikke vennerne bliver smurt. Det er afsløret, at det er dyrere at uddanne en såkaldt gøgler end en læge.

  Dertil 5 stk. luksusarrangementer til kærestens arbejdsplads. Ren nepotisme.

  I sidste uge afsløringen af de Radikales anvendelse på internettet af skjulte cookies til at “fange” mulige vælgere op til valget i 2011.

  Der er netop afsagt dom over Københavns kommune i skandalesagen om Farvergade, hvor kommunen fiktivt lod tilmelde arbejdsløse, hvorved man søgte at snyde staten for 60 mio. kr.

  Ansvarlig: Den radikale Claus Bondam, der herefter blev belønnet med en post som kulturattache ved det danske kulturinstitut i Bruxelles.

  Alle disse skandaler er de radikale sluppet forbavsende let over – de har vist for mange venner blandt journalisterne.

 39. Timmy

  Der er mere mand i Pia….Det partie skulle forbydes ved lov…Pia er syg i roden kort og godt…

 40. leif madsen

  Man kan ikke ligefrem sige, at det var blod, der var skyld i at BT journalisten Thomas Nørmark Krogh pådrog sig en så uhyggelig stor rus at han ikke var i stand til at orientere sig og dermed overbrækkede et udvalgsværelse på Christiansborg, hvilket medførte at en meget kostbar stol må ombetrækkes. hvem mon hænger på regningen, han siger selv at han vil betale vi venter på dukomentation,,et lille sammenligning Det er skønnet iflg et ikke offentliggjort udkast til bt at Thomas skulle have indtaget mad og drikke til ca 2500,00 dertil kommer rengøring ombetrækning af stol, hvad var det en anretning med underholdning kostede på artistskolen,jeg spørger bare???

 41. Kc

  Godt at Pia K. kan tage bladet fra munden og sige sin mening så alle kan forstå, hvad hun mener. Hellere det end høre på andres floromvundne ævlen uden reelt ind-
  hold.

  Har nogen i politik lagt ryg til diverse modbydeligheder,
  ja så er det sgu Pia K., alligevel er hun på benene, så
  resåekt for det. Pia K. siger ofte det, andre nøjes med at
  tænke i angst for ikke at fremstå “politisk korrekt”, hvad
  det så lige er.

 42. JP

  Hold da helt op, hvor du kan lukke meget mundl… ud, Olav Skaaning Andersen. Du repræsenterer med dette indlæg en så hyklerisk holdning, at det næsten skriger til Himmelen. Din lille henvisning til Venstre er også malplaceret i denne sammenhæng. Uffe Elbæk var en elendig kulturminister, der faldt på sine egne svagheder, mens den tidligere oppositions klapjagt på VK-politikere savner sidestykke i dansk politik.

Kommentarer er lukket.