Leder: Özlems selvmål

B.T. mener: Nødvendig debat om fattigdom og krævementalitet.

Ja, selvfølgelig dummede SFs Özlem Cekic sig big time, da hun valgte ’fattige’ Carina, der har 16.000 kr. til rådighed hver måned som kontanthjælpsmodtager.

Politisk amatørisme er det udtryk, der falder først for, og resultatet kom prompte: Arbejdende folk fra hele landet gik først i chok og siden bersærk på diverse debatfora.

Bt.dk er aldrig tidligere blevet bestormet så hurtigt af læsere, der ville give deres besyv med i afstemninger og debatter. Mange pensionister lever for sådan cirka det halve, og 16.000 kroner på kontanthjælp er mere end mange hårdt- og fuldtidsarbejdende danskere står med i hånden.

Det kan lyde lidt frelst, men et samfund er i sandhed i en syg forfatning, hvis det ikke kan betale sig at arbejde.

Men Özlem Cekic afsporede debatten, for selvfølgelig findes der fattige mennesker i Danmark! Ikke fattige på ’Afrika-måden’, som en klog debattør på Facebook bemærkede, men folk, der er relativt fattige i sammenligning med naboen, skolekammeraten og sidemanden i biografen.

Folk, der af den ene eller anden grund er kommet i problemer, er uden arbejde eller ramt af sygdom. Folk, der ryger ud i situationer, de ikke kan overskue. Folk, der falder gennem sikkerhedsnettet. Folk der har brug for hjælp. Ingen bør i velfærdssamfundet Danmark være uden tag over hovedet eller gå sultne i seng, og de eksempler er heldigvis ganske få. Men der er andre reelle problemer, og deres antal stiger i takt med, at den økonomiske krise og arbejdsløsheden for alvor får tag i danskerne. Lad os ikke lukke øjnene for, at f.eks forældres svære liv og færre midler kan gøre børns vilkår endog meget vanskelige.

Det skal samfundet være med til at tage hånd om. Det afgørende er bare, at man som borger i velfærdsstaten Danmark ikke læner sig tilbage og siger: ’Det klarer de andre. Det klarer samfundet.’

Og det er netop dét signal, Özlem Cekic sender, når hun skubber Carina foran sig og kalder hende fattig med 16000 kr. udbetalt om måneden i overførselsindkomst. Det er en hån mod dem, der forsøger at klare sig selv for mindre.

Hele sagen er skadelig for regeringens – og især SFs – troværdighed, så de seneste dage er der blevet arbejdet på højtryk i regeringens spin-apparat for at afbøde skaderne. SF-toppen lagde lynhurtigt afstand til Cekics stunt, og Socialdemokraterne gik skridtet videre, da socialminister Karen Hækkerup i går tog et opgør med ’kræve-mentaliteten’. ’Det skal være en æressag at klare sig selv’ og ’vi skal lade være med at betragte samfundet som et tag-selv-bord’ lød de nye og overraskende toner fra Hækkerup.

Det er formuleringer, man kunne have tillagt Søren Pind eller Joachim B. Olsen, og de er da også blevet taget imod med kyshånd af oppositionen. Der er lidt mere tummel internt i regeringen, og Enhedslisten mener – ganske forudsigeligt – at det er ’uforskammet’ at sige, at arbejdsløse betragter samfundet som et tag-selv-bord.

Hækkerups udtalelser skal givet ses som en øjeblikkelig afstandstagen til Cekics synspunkter. Men også som led i en mere langsigtet strategi, hvor man forbereder danskerne på de endnu dårligere tider, der er på vej. At en S-SF-R-regering – på grund af tidernes ugunst – kan blive tvunget til at bryde endnu flere af de løfter, som de afgav i valgkampen. Ligegyldigt hvad grunden er: Når næsten halvdelen af befolkningen er på overførselsindkomster og landet fattes penge, er det både sundt og nødvendigt for regeringen at sparke en værdidebat om synet på offentlige ydelser i gang.

Det gør Karen Hækkerup. Med ufrivillig hjælp fra Özlem Cekic.

23 kommentarer

 1. Christian

  Det er muligt at ôzlem´s debat blev afsporet, til gengæld fik hun held til at starte en meget vigtigere debat, nemlig: Hvordan får vi overhovedet råd til at hjælpe de dårligst stillede fremover ??

 2. Hansen

  Jeg mener, BT burde tage arbejdstøjet på og gå ud i “virkeligheden”, finde de virkelig fattige i Danmark og beskrive det. Lad dog være med at bruge mere tid på en amatør som Cekic. Hun bidrager desværre kun til at give tosser som Kuglehovedet fra LA/Saxo Bank vind i sejlene. Vær dog med til at gøre Danmark til et bedre sted for os alle.

 3. Erling Rasmussen

  Mon Karen Hækkerup havde fundet de gamle slogans frem, hvis denne sag ikke var dukket op? Nej mon.
  Det er velkendt, at det bedste forsvar er et angreb, så derfor gav Villy Søvndal sig straks til at kritisere den gamle regering i stedet for, hvad der ville havde været mere rimeligt, at indrømme, at hans parti har dummet sig ud over alle grænser ved at benytte et eksempel, som beviser det modsattete af det, der var hensigten.

  Det gode, der er kommet ud af sagen, er den heftige debat om fattigdomsproblemet, der er opstået. For selvfølgelig findes der fattige i Danmark lige som i et hvert andet land i verden.

  At sige hvornår nogen er fattig, er umuligt, for det afhænger ikke kun af, hvor mange penge man har til rådighed, men i høj grad af, hvad man bruger dem til.

  Den definition, man bruger med halvdelen af gennemsnitsindtægten, vil betyde, at hvis der flyttede 10 milliardærer til landet, ville der efter definitionen være flere fattige.
  Lad os få en bedre definition.

 4. Steglich-Petersen

  Forhøj nu det bundskattefradrag for de lavest lønende til kr. 60.000.-/ år.
  Hvor svært kan det være ?

  Og sæt så de ledige i tvungen aktivering i mindt 15 timer/ uge – så de kommer i gang.
  Ikke noget med at ligge på sofaern og drikke mokka og se vold med svans i årevis.

  Og til at de børnerige nydansker familier:

  Ud på arbejdsmarkedet hele banden – eller ud af vagten !

  Der er brug for masser af hænder rundt omkring i landet – man kunne fint sætte de yngre ledige til at rydde op i storbyerne – på standende – i skovene – eller sende dem på patrulje om natten – eller gå til hånde for de ældre mv.

  DK har brug for ny tænkning – ikke vane tænkning.

 5. T. Frederiksen

  Når næsten halvdelen af befolkningen er på overførselsindkomster og landet fattes penge, er det modigt af regeringen at sparke en værdidebat om synet på offentlige ydelser i gang ved at afskaffe, hvad man kalder “fattigdomsydelserne” og dermed illustrere over for befolkningen, at regeringen hylder globaliseringen og tilstræber lavtlønsjobs i Danmark besat med polakker og litauere.

 6. Steffen Poulsen

  Jeg tror at det er ganske sundt, at vende tingene på hovedet engang imellem…

  Er man rig hvis man har arbejde?

  Det selvfølgelige svar er JA!

  Måske er det i virkeligheden netop der at kæden hopper af, for indtil nu har man taget det som en selvfølge at var der et problem i samfundet, så krævede man bare skatterne sat op, da dem med arbejde havde penge nok!

  Derfor kommer det som et chok for venstrefløjen, når de selv henter eksempler frem på at “de fattige” ofte er bedre stillet end de rige svin med arbejde.
  Pludselig er det åbenlyst for enhver at man må stoppe en finger i det hul som hedder højere skatter som medicin…

  For DK er faktisk blevet så lige at selv kinøjserne griner af vores lighed!

 7. J. Nielsen

  via mit arbejde kommer jeg meget i etniske miljøer, hvor folk er på starthjælp, og noget, der slår mig, er, at materielle ting prioriters før børnenes behov. Ofte købes der bil og fladskærm, men der er ingen vilje til at betale for børnenes fritidsaktiviteter. Vi hører ofte i medierne, at der ikke er råd til børnefødselsdage – det er noget pjat. Selv på det mindste budget kan man bage nogle boller og en kage og servere lidt kakao, hvis viljen er til stede.

 8. K. Chris

  Virkeligheden i Danmark er den, at ingen vil se kensgerningerne i øjnene nemlig, at der findes en gruppe som decideret hører under de sociale plattenslagere, som uden blusel
  lader sig forsørge af samfundet. Denne gruppe kender alle knebene for at tømme kommunekasserne. De fejler ikke noget, men er totalt ligeglade.
  En anden gruppe er folk som på den ene eller anden måde er syge og uden uddannelse. I stedet for at støtte, hjælpe, behandle disse
  mennesker, sættes de på kontanthjælp og så
  kan de ellers passe sig selv.
  En tredie gruppe er dem som rammes af arbejdsløshed og som har et stort forbrug og
  måske gæld. Disse mennesker risikerer frit
  fald ned i “fattigdom”.
  Der kan sikkert defineres mange andre grupper for det hele er meget komplekst.
  Vi har politikere og et samfund, der er ekstremt dårlige til at hjælpe borgerne når
  livet bliver svært. Det er en udbredt misfor-
  ståelse, at alle problemer kan løses med penge. Vores samfund består udelukkende af
  lappeløsninger.
  .

 9. jettehansen

  Jeg kender også en del som ikke laver en skid men får lidt for mange penge for ingenting.Alle taler om at de skal ud på arbejdsmarkedet men der er ingen kolbøttejob mere,alt småskrammel blir laver i Kina.Men man kunne ryde op udendørs,parker langs veje og meget mere.Dem kumunen har udliciteret dette til kan ikke klare opgaven, er tydeligt.Helle tror ved at kikstarte rep. af bygninger hjælper,hun er da klar over at vi er i EU,arbejdet går så til østlandene,selv ved at overholde løn er de billigere,ingen sygedage, ingen barn syg, for de bor på stedet mens arbejdet består.Omkring mig fik vi ny asfalt på vejene, de var sørme fra Finland.Så det rigtige må være at lokke firmaer til at bestå her så vi kan få arbejdspladser.Dem som ikke arbejder skal selvfølig ikke ha lægeløn,nej jeg føler kun med de syge,jeg har klaret mig selv hele livet med dårlige jobs,i en alder af 62 er jeg stadig ude på job uden klynk.Så stram jer nu op,tænk på den sociale dårlige arv.

 10. Carsten Hansen

  Det hylende ulvekobbel.
  Lynching i det offentlige rum. En menneskejagt ??
  Jeg er ikke helt sikker på at pressen ved hvad de foretager sig. Forstår de, de mulige konsekvenser af deres handlinger ? Eller er de ligeglade ? Der er et almindeligt menneske på spil.
  To kendte politikere taler med en almindelig borger. Og pludseligt er borgeren i alle aviser. Borgeren har blot talt med politikerne om sin økonomi—På opfordring. Borgeren er helt almindelig. Hun er ikke kendt eller semikendt og er hverken politiker eller deltager i Vild med Dans. Blot et almindeligt menneske som stiller op.

  Og hvad er resultatet. Hun får øgenavne, f.eks ”Fattig-Carina” i BT. Eller som i Berlingske, ”K: Carina spytter skatteyderne i ansigtet”.
  Her taler vi om den allerlaveste fællesnævner. Pressen korsfæster og lyncher et almindeligt menneske, som blot har stillet op til en samtale af venlighed.
  Et hav af læserindlæg og en blog af Søren Pind. Dette er meget meget langt ude. En politiker fra DF mener at Carina skal flytte fra sit hjem og en læser opfordrer hende til at flytte til Bornholm.
  Pressen og deres medløbere er som et hylende ulvekobbel. Alt bliver pustet op. Og det med den danske nationalhelt Søren Pind og resten af højrefløjen som begejstret aktør.
  Jeg håber ikke at denne Carina bliver identificeret. Hun vil ikke kunne gå i fred.

 11. Lars K

  Du overser fuldstændig at det var ØC der satte “Carina” på alle landets aviser, hun vidste pressen var på pletten , idet sagen for hende skulle vare et “mediestunt”, det mislykkedes for hende, så denne gang er det ikke pressen men ØC du skal skyde efter.

  ØC forsøger sig sikkert igen, men det er lige som lidt forspildt, hun “dummer” sig gang på gang med sin selvpromovereing, så selv Vakse Villy skal sende telegrammer fra udlandet, selvfølgelig startende med samme remse,”det de andres skyld”.Hvad med han også blander sig ang. sit brudte løfte om 40% billigere takster i den kollektive trafik!

 12. IKA

  Det enlige menneske er ofte et FATTIGT menneske.CARINAS eksempel indbefatter børnebidrag,boligydelse,med mere.Men,HVAD nu HVIS CARINA ikke havde haft børn.Men,var på KONTANTHJÆLP blot som sig selv ? Så ser CARINAS indkomst jo ANDERLEDES ud.Som den gør for MANGE der er på en eller anden “overførselsindkomst”.Carina ville da have fået udbetalt ca 9800,- Som om DET er nogen stor udbetaling.Førtidspensionister der får pension efter den nye lov af 2003,skal SØGE om hjælp til medicin,briller,med mere.De får ingen “tillæg” som dem der får pension efter “den gamle lov”. Og boligsikring kan være svært at få.Førtidspensionister mister straks 3,000-4,000,-hvis de flytter sammen med nogen.Da hustandsindtægter lægges sammen.En uretfærdig regel,der bør ophæves.FREM med diverse LØNSEDLER.Hos diverse LØNMODTAGERE. Lad os se HVAD folk reelt tjener.Især kunne det være interessant at se LØNSEDLER fra dem der skriger allehøjest om at der IKKE er fattigdom i DANMARK. For det er da en lodret løgn i retfærdighedens navn.

 13. Thor Arentoft

  Fusk og udnyttelse af de systemer og regler vi forventes leve efter, er mere udbredt end nogensinde, og det sker på alle sociale nivåer.
  Virksomhedslederne er dovne og vil nyde livet og deres mange penge, istedet for at kæmpe for Danmark Lægerne sniffer kokain og shatter tiden bort.
  Skolelærere underviser 1/3 at deres arbejdstid,
  Pedagogerne sidder mest og snakker fagligt, og skaber huldage, der skaber store problem for deres “kunder”
  Så er der de overbetalde bankdirektører, og hele cirkus Christiansborg.
  Altsammen fodres vi dagligt med af en samling skattebetalte medieparesitter.
  Og så skal man guddøme også høre om en socialhjælpsmodtager der har fået for meget i forhold til de dårligst betalde arbejdere i Danmark.
  Jo der er virkelig noget galt i Danmark.

 14. IKA

  Og HVAD med FOLKEPENSIONISTERNE ? De får så lidt udbetalt at det er skammeligt. For det er jo langtfra alle FOLKEPESIONISTER der har haft råd til,at lægge “til side” livet igennem.Det er uhørt at nogen skal gå og frygte den dag der står FOLKEPENSION som indkomst.Da vanker kun vandgrød for en stor dels vedkommende.
  Og så er der de unge mennesker på SU.Unge mennesker der står og skal starte deres liv.Med udannelse,bolig,fremtid.Dem der ikke har fået en pose penge med hjemmefra ,og som ikke kan få et job, der kan spæde op til ALMISSESU,er på spanden.De må LÅNE.Optage lån, for at klare et studie.Og bagefter stå med gæld.Er det en måde at behandle et ungt menneske på.Når UDDANNELSE er vejen.Hvis man senere i livet, vil gøre sig håb om en rimelig tilværelse.Unge mennesker skal bære FREMTIDEN.De skal have reelle chancer og muligheder ,for at kunne klare en opstart til deres fremtidige liv. Hvis opstarten bliver en KAMP for at overleve, er det en skidt start.Der hurtigt kan virke nedbrydende.
  Alle dem der råber mest op om ,at der IKKE eksisterer FATTIGDOM i Danmark ,skulle forsøge sig med ,at klare sig på indkomster der svarer til FOLKEPENSION,FØRTIDSPENSION,KONTANTHJÆLP eller SU.(satser for ENLIGE)Ikke bare en uge,eller en måned,men år.

 15. IKA

  Og så er der LAVTLØNSARBEJDET. Der råbes og skriges om,at dem på “overførselsindkomst” får mere udbetalt end dem der arbejder !!! Nogen har da OVERSET,at vi så sandelig stadigvæk har JOB der er så DÅRLIGT betalt,at der burde gøres oprør mod det.”Roehakkernes tid” er skam ikke forbi.

 16. IKA

  STOP misundelsen.Og den smålighed den afføder.Opløft medmenneskelighed og RETFÆRDIGHED.

 17. p thomasen

  At hun tænker i feministiske stereotyper:

  Jeg skal finde en fattig …. hmmm … enlig mor på bistand !

  Her kommer hun så til kort, for den enlige mor på bistand, er af utallige røde og blå-socialistiske regeringer blevet forkælet så meget, at hun ikke længere er fattig. (Det her var allerede galt i 80’erne)

  Hun får 16.000 udbetalt – gratis institution – først i køen til en billig almennyttig bolig i top kvalitet, tilskud til dit og dat … etc etc – hun er faktisk mere velhavende end mange der arbejder.

  De fattige er nogle andre, men de sælger ikke rigtigt.

  55-årig arbejdsmand – fyret – konen skred – havde ikke råd til a-kasse i sit tidligere job til 110 kr/t, for han kommer ikke i betragtning til de almennyttige boliger, bor på klub værelse med lokum på gangen til 6500/md. Kan ikke få bedre tilbud lovligt.

  Kontanthjælp efter skat 7800,-
  Boligsikring 2900,-

  ialt 10.700

  Buskort for at komme til aktivering 800 kr
  husleje 6500 kr
  licens 200 kr
  forsikring 300 kr
  varme,vand og el 900 kr
  tandlæge, medicin etc. 200 kr
  telefon 200 kr

  ialt 9100

  tilovers til mad,tøj,vask,fritid,smøger og
  en enkelt krudtugle lørdag aften

  1600 kr

  Men i Özlem’s verden er han bare en gammel gris der lugter, selv om han har betalt sin skat hver måned i 35 år!

 18. Erik B.

  Åh, hvor er det altsammen så dejlig enkelt og let at forstå, når det heldigvis kan præsenteres som dagens avisbasker på forsiden eller løbesedlerne.
  (Hurra salget stiger grundet forargelsen,
  – ikke mindst hos de blå)

  Det var næpp verdens bedste eksempel der blev benyttet af Özlem til hendes modkorstog overfor JBOs bræk-korstog.

  Imidlertid står fakta fra statistikken tilbage, – der siger antallet af fattige er steget voldsomt i de ti år VKO havde regeringmagten, og hvor flest familier er sat på gaden.
  – Det faktum kan ikke ændres!

  Hvad er fattigdom så, “Pigen med svovlstikkerne” i laset kjole, hullede sko o.s.v.?
  Er det det eneste genkendelig billede vii vil acceptere for vore øjne i Danmark nutildags?
  – Forhåbentlig ikke her i år 2011!

  Vist skal der svare sig at gå på arbejde, deltage i samfundet hvis man kan, – selvfølgelig betinget af der er en arbejdsplads i landet, – men det er som om denne logiske sammenhæng er helt forsvundet når liberalisterne får ordet.

  Man kan endog med rette vende spørgsmålet om i den sammenhæng, og stille spørgsmålet; “er lønnen for arbejde for lav” i forhold til prisstigningere og udgiftsniveauet, eller acceptere vi bare dette i forhold tankeløst?
  Lønnen har i flere år været stærkt under pres af forskellige indre årsager.

  Hvor lurvet skal en familie være før vi accepterer fattigdom, og vil vi virkelig
  være det bekendt her i 2011.
  De voksne vil indrette sig på dette, men børnene i deres omgivelser, børnehave, skole o.s.v. lider oftest under den synlige forskel de selv kan se, – og som andre peger på!

  Der er i mange tilfælde ikke råd til børnenes deltagelse på nogenlunde lige fod, når familierne er fattige, og det ramemr børnene hårdt hele livet i dere opvækst.
  – Lad os binde vores forargelse til netop dette vigtige punkt i stedet!

  Detbatten er således helt afsporet grundet mange uoplyste ting ved såvel den arbejdende som den der lever på overførselsindkomst.
  – Tingene er næppe sorte elelr hvide!

  Men et opgør med krævementaliteten skal vi så sandelig have, for det er yderst vigtigt i debatten.

  Lad os begynde med DSB!
  En rigtig “stor butik” med en fin klædt bestyelse i jakke, hvid skjorte og slips, der kører “butikken” helt i sænk med mia. underskud, og får et fint årligt honorar herfor.
  Seks sølle møder holder om året for de mange penge de er værd.

  I disse selvskabte krisetider for “butikken” er det så nødvendigt de holder hele 24 møder i året løb for, at rette op på det kaos de har skabt ved forkerte beslutninger i mia. klassen.
  Det kræver de så ekstra betaling for på 800.000 af samfundet(staten)!

  Den krævementalitet havner ikke på forsiden af medierne som en avisbasker, – for det er vel helt naturligt?

  Næsten det samme sker i bankerne, hvor de nærmest selv tager af kassen, og lader kunderne betale.
  Bestyrelserne belønner sig selv med stigninger, og direktørerne med stigninge, og så en ekstra “sjat ” til pensionen også.
  Altsammen finansieret af kundernes indlån og udlån, hvor man så giver mindre i rente for indløn, og kræver mere i rente for udlån.

  Hvis man er så snedig at køre virksomheden i sænk, bliver man belønnet med et gyldent håndtryk med pension oveni.

  – Heller ikke her finder vi noget “svagpisseri” i krævementaliteten, og medierne finder det da også helt naturligt!

  Hvis ikke krøvementaliteten kan opfylde behovet, så kan skattely lande være en hjælp.
  For nylig blev et par dømt for den form for selvbestaltede skattetænkning.

  Der syntes at herske to normer i det danske samfund, og vi elsker åbenbart dem begge lige hørt, – eller også taler vi bare ikke om dem, for det er ubehageligt!

  Dem der skal indrette sig på tilværelsen og samtidig forstå der findes en klasse, for hvem dette ikke gælder, men som man skal glæde sig sammen med!

  De rige fik deres skattelettelser af den forrige regering, så “de kunne betale regningen” fordi man ikke kunne “låne sig til velfærd”!
  Det var bare ikke “velfærd” der havde væltet regeringens økonomi, men derimod boligboblen, som regeringen havde ladet løbe løbsk indenlands, og derved skabt vores egen indre økonomiske krise.
  Den udefrakommende finanskrise måtte hele verden leve med, og “deltage” i.

  Det var derfor ikke “velfærd” men derimod “velstand” de udstedte lånebeviser (obligationer, pantebreve m.v.) på de højere huspriser der var ødelæggende for dansk økonomi.
  Vi havde lånt til velstand, nye huse større huse, og moget var omsat til ny bil, båd o.s.v.
  Nu skal vi så betale af med arbejde og finansiere vor “lånte velstand” den vej.
  – Der er bare ikke så meget arbejde tilbage, og derfor er der mange ledige.

  “Velfærd” blev således misbrugt af den forrige regering, og ordet “velstand” kan ikke strækkes til at omfatte “velstand”.
  Velfærd er for; de syge, gamle svage,pensionister, efterlønnere, ledige m.v., og her tog regeringen pengen fra til at betale “velstandlånene”.
  – Hvor jammerligt!

  Nordkystens hjemmegående fruer keder sig, de mangler fortiden glædelige glimt i øjnene her ved juletid.
  Det bedste der kunne ske og tiden bruges på, ville være uddeling på Rådhuspladsen til de fattige i Danmark ligesom i fortiden, så deres øjne igen ville stråle om kap med julestjernen på træets top.

 19. Bo Rasmussen

  Hvis alle offentlige ansatte passede deres job = hospitalsansatte arbejdede 37 timer uden at hænge på “fjæsbog”, og skolelærerene arbejdede 37 timer, kommunerne strammede op på de penge de bruger, således at de ikke kommer på tv i x-faktor – så er det en start!

  derefter kan man lade være med at sænke skatten, men hæve arbejdsmarkedfradraget istedet – så bliver det attraktivt at arbejde.

 20. Bo Rasmussen

  Og så skal dsb ansatte ikke hæve en halv mille om året, for at klippe billetter. Offentlige ansatte skal ikke have lige så høj løn, som dem i det private – det er ik fordi jeg ikke under dem det………….

  men når de off. ansatte får det samme, eller mere, så er det, at underskudet dukker op!

  det kunne gå med en meget lille offentlig sektor, men som det er nu – glem det – der er jo snart flere ansatte i det offentlige, end der er på det private marked.

 21. Janne Petersen

  Nu kan der jo skrives tykke om, hvad EL finder uforskammet, så den vander jeg gerne ud i denne her sammenhæng, men kort og godt, så er det vel sådan, at den der ikke vil arbejde, bør heller ikke have føden.
  Der går mange yngre kræfter tabt i samfundet, og det er recourser der afgjort kunne bruges i adskillige sammenhænge, hvor der godt kunne ydes bedre indsats.
  Selvfølgelig er der mennesker i samfundet, der ikke magter at arbejde, af en eller anden årsag, men det er jo netop også dem, det er tilstilet, at landet har sociallove, der giver muligheder for livets ophold, men raske stærke mødre og børnerige familier, som dog har haft sundheden i behold til at få adskillige børn, de skal ikke betragtes som emner, der bare kan få i det uendelige.
  Hvis dette samfund skal fungere efter hensigten, så skal de ‘vise’ hjerner, der sidder på pengetanken, lære at skelne mellem syge og dovne. Janne.

 22. IKA.

  1.Børnebidrag fra faderen.
  2.Børnecheeks med mere,skattefrit.

  Er der nogen der husker,den familie med alle der lever af røverier,betalt dyr husleje i det dyre kvarter,?. nej de leverstadig fedt.

  Jeg mindes krigen,Hitler-“de dumme danen.dd.passer det,dsv.

  Jeg har hørt tit,hvorfor gå på arbejde,det kan ikke betale sig.

  Godt Joakim har meldt ud. Der er ytringsfrihed.
  På et sobert nivo.

 23. Lars aagaard Knudsen

  Danmark Vs. Grønland
  Det er nok muligt at finde bedre eksempler på fattigdom. Som dette eks. Efter 25 år i Grønland rejser min bror, som er invalidepensionist (dansk mand) til Danmark for at være hos sin familie medbringende sin søn, som p.t. går på gym. HTX. Man fratager min bror den tilkendte invalidepension, og sætter ham på kontanthjælp. Dvs. den i Rigsfællesskabet tilkendte pension på Grønland, underkendes efter 7 år af DK. Stadig efter 2,6 år i DK er der ingenting sket i sagen vedr. pension, dvs. 1 voksen & 1 på 18 klarer sig med ca. 8.500,- incl. alle tilskud til alle udgifter. Dvs. efter at der er betalt husleje samt el, vand, forsikring, telefon, medicinudg. & ekstra varmereg. er der til alt andet lige en negativ indkomst på minus kr. 265,- pr. måned til alt, det være sig mad, tøj, ja alle fornødenheder. Derfor prøver han at låne (få) midler af sin bla. andet 80-årige mor samt andre. Det skal siges, at min bror lider af alt hvad der er værd at fejle, og konstant er på sygehuset og ellers sengeliggende hjemme. Tillige total ordblind og efter adskellige hjerneblødninger, dog mindre, ikke har en jordisk chance for at forstå, hvad der bliver ham fortalt i Socialforvaltningen.
  Vi hans familie stiller gerne op i medier og fremlægger journaler, budgetter for at min bror kan få en værdig behandling. Han ligger stort set ned hver dag, mens han søn passer sin skole.
  Min mening er, at både Danmark & Grønland skulle skamme sig over at overlade disse 2 personer til absolut afmagt. Tak Grønland og DK for jeres “fantastiske” håndtering af sagen. Med venlig hilsen Lars
  NB. håber at dette bringes i debatten vedr. fattigdom i DK, & evt. bliver taget op som eks. i medier. Som sagt stiller jeg gerne op.
  Min mail. er oplyst.

Kommentarer er lukket.