Leder: Rod i skatten

B.T. mener: Helle Thorning-Schmidt har selv ansvaret for bombe i skattesag.

I dag afslører B.T., at Helle Thorning-Schmidt i seks år fik et uberettiget fradrag og slap for at betale et betydeligt beløb i skat.

Dermed kastes den socialdemokratiske statsministerkandidat ud i en ny skattesag midt i valgkampen. En sag, der sætter spørgsmålstegn ved Thornings tidligere udtalelser. En sag, der nu handler om hendes egen og ikke kun hendes mands skatteansættelse. Og en sag, som hun selv kunne have undgået kom frem nu ved at have offentliggjort den allerede sidste sommer.

Timingen er ubelejlig for Helle Thorning-Schmidt her kun en uge før valget, og B.T. vil sikkert blive bebrejdet, at vi bringer nyheden. Lad os slå fast, at timingen ingen som helst betydning har for B.T.

Vi har, siden Skat afgjorde Stephen Kinnocks skattesag for godt et år siden, af alle kræfter forsøgt at finde ud af, hvad der lå bag afgørelsen. Fordi vi mener, det er af stor offentlig interesse at fortælle befolkningen, hvorfor landets måske kommende statsministers mand ikke skal betale skat i Danmark.

Det er lykkedes, og derfor kan vi i dag fortælle om baggrunden for Kinnock-afgørelsen og nyheden om den tvist, som Helle Thorning selv har haft med de danske skattemyndigheder.

Den socialdemokratiske formand kunne selv have offentliggjort Skats afgørelse. Da Helle Thorning-Schmidt i sommeren 2010 vendte hjem fra ferie i Frankrig, lovede hun at fremlægge den fulde afgørelse. ’Jeg er kommet hjem for at lægge tingene på bordet. Jeg vil ærligt og åbent lægge alt frem, for jeg tror, at det er det, der skal til nu’, sagde hun i lufthavnen. Hendes rådgiver, Frode Holm, fulgte op og sagde, at den fulde og hele afgørelse ville blive offentliggjort.

Det skete bare ikke.

Da Stephen Kinnock fik afgørelsen om, at han ikke skulle betale skat i Danmark, blev de mange sider holdt tilbage. Det skabte stor kritik, også blandt socialdemokrater, for hvad skjulte de ni sider? Hvad var det, de – og vi – ikke måtte vide?

De ni sider indeholdt for mange private oplysninger, lød det fra næstformand Henrik Sass. Nej, det gør de ikke. De ni sider, som B.T. har set og læst, er nærmest renset for personfølsomme oplysninger. Til gengæld indeholder de den overraskende nyhed, at Helle Thorning-Schmidt i seks år fik uberettigede fradrag.

Vi har ingen grund til at tro, at det foregik bevidst, men man har som borger selv ansvaret for sine selvangivelser til Skat. Til gengæld er der grund til at drage en anden konklusion. Nemlig at Helle Thorning-Schmidt ikke svarede korrekt, da hun i et brev til sine socialdemokratiske partikammerater skrev, at hun og hendes mand har fulgt skattereglerne til ’punkt og prikke’.

Det nye sag viser, at det har hun ikke.

152 kommentarer

 1. Henrik Petersen

  BT er pinlige!
  Olav Skaaning og Peter Bruchmann er dog mindst lige så pinlige, at de bruger avisen til smudskampagne og for at hjælpe deres “egen” blå sag!

  Timingen i hele affæren er et selvmål af rang lavet af BT. Formålet var en tilsvining af Helle T, men lur mig om ikke befolkningen har gennemskuet de 2 små blå drenge og deres forsøg på karatermord og utidig indblanding som part i valgkampen.

  Tror de Herrer kan begynde at se sig om efter et nyt job.

 2. Leth Pedersen

  At Skaaning Andersen i fulde alvor giver udtryk for, at der ikke er en skjult dagsorden bag offentliggørelsen af”skattesagen” en uge før valget er mere end naivt og et klart “selvmål” for BT´s redaktion. Skulle der være tale om en plantet sag- det lugter derhen ad- ville det være en perfekt opgave for en journalist med den rette etik og respekt for sit fag.

 3. Jens Ancker

  For en uge siden skrev jeg på Facebook, at Danmarks suverænt mest løgnagtige avis, B.T. arbejder på højtryk for inden valget at komme med en ny smudskampagne mod Hellle Thorning. Så kom den! En flere år gammel historie, som SKAT tidligere har afvist. Men patetisk og helt forventeligt sidder de to chefredaktører på tv og fortæller, at historien sandelig ikke har noget med valget at gøre. Hallo, B.T. – Danmarks svar på News of the World – kom med nogle nyheder istedet for nogle ikkehistorier.

 4. Hans

  Thorning har jo ret i at pengene ligger bedst i egne lommer.
  Hvor ville det dog være befriende hvis hun også ville udstrække synspunktet til andre end sig selv.

 5. h.munk

  Fint bestillingsarbejde af VKO. De må være BT evigt taknemmelige.

 6. Schøneman

  Olav du har suttet for meget af den blå pik. Fis af med dig

 7. Tadeo

  Sagen bliver lagt død kun af den ene grund. HTS er, i lighed med nogle banker, systemisk politikker. Var det en anden borger der har forgrebet sig på alle de penge som HTS sammen med sin mand sparede i skat ville det nok ende på en hel anden måde.

 8. Michael M

  Forstår ikke alle dem, der retter skytset mod BT. Burde vi ikke først og fremmest kigge på, om der er noget om snakken, inden vi fuldstændig blændet af politisk ideologi ser igennem fingre med systematisk skattetænkning?

  Det lugter godt nok af ”vi skal ikke betale mere end allerhøjst nødvendigt, Stephen”. Det er måske landets kommende statsminister vi snakker om her.

 9. Gert Lindegaard

  Kære G.

  B.T. bringer i dag en afsløring om Helle Thorning-Schmidts fradrag. Vi bringer nyheden, fordi vi mener, det er en relevant historie, der er væsentlig for vores læsere. Timingen har ingen som helst betydning for os.

  Vi ville have bragt historien for tre måneder siden, for ni måneder siden og om en måned, hvis det var på det tidspunkt, vi havde haft nyheden klar.

  Vi havde den klar i går, og derfor bragte vi den. Vi anerkender, at der er mange følelser på spil her i valgkampen, men vi kan love, at vi ikke holder med hverken rød eller blå blok i vores journalistik. Vi er på læsernes og offentlighedens side.

  Chefredaktionen.

  Gu ved hvem der har “gemt” nøglen i SÅ lang tid, og lige finder den tids nok, her en uge før valget, og på dagen hvor HT møder Løkke i en direkte TV konfrontation….mystisk ikke..??

 10. hans e

  Olav Skåning Andersen i bør undersøges af politiet, fordi jeres fremgangsmåde vækker
  minder om den engelske avis Sun. Der er kun
  en måde BT er kommet i besiddelse af det
  brev. Det er ved ulovligheder. Bruger BT
  samme metoder som SUN og er Olav Skåning
  og Peter Brückman danske kopier af Shiela
  Brooks ?? Nu har Skatteministeriet heldigvis
  meldt sagen til politiet.

  Olav Skåning var allerede en utroværdig person
  da han var sportsjournalist. Han bestilte
  stort set ikke andet en at beskylde gud og
  hver sportsperson som dopingmisbruger. Noget
  berettiget men ganske meget ikke.

  Jeh håber Gøg og Gokke snart bliver strittet
  ud af BT.

 11. Leif A

  Ja uha det er da nok et “tilfælde” at det LIGE kommer frem nu, læg mærke til at det foreløbigt kun er DF der kræver en nærmere undersøgelse, men de har jo nok set at de ligger lidt skidt i meningsmålingerne.
  At BT er blevet bydreng for VKO regeringen kan der vist ikke være megen tvivl om.

 12. Jørgen

  Det kommer jo ikke bag på os, at HTS havde noget at skjule, ellers havde hun jo lagt de 9 sider frem.

  HTS har allerede mange lig i lasten:
  Hendes mand vil ikke betale skat i Danmark, på trods af at hans børn går i skole her.

  Hun leaser bil på tysk moms

  og nu taler hun usandt om hendes skattesag, ja jeg vil siger hun lyver

  Hvordan skal den globale verden kunne have respekt for HTS i fremtiden, jeg får det aldrig, for mig er hun fortid i dansk politik

  Vedr. BT, ja hvor de har deres oplysninger fra må de jo vide, jeg mener det er ok de bringer den, da det jo er deres kilde der måske har talt over sig, men det ændrer jo ikke på HTS troværdighed

 13. Lars K

  hvad en hver anden avis ville gøre,og glem alt om at avisen skal undersøges-stilles til ansvar og hvad ved jeg,Bt gør intet ulovligt i denne sag.

  HTS skulle selv have lukket sagen helt ned da den kørte.Denne detalje kunne hun sagtens have pakket ind,og så begik hun en fodfejl ved at love at lægge alt frem,så et el.andet sted er det hendes egen skyld.

  Det er sjovt at se alle de “hellige” ikke kan lade være med at udpege “skyldige”,så i er ikke en skid bedre end BT.Moral er godt dobbeltmoral er dobbelt så godt.

 14. Jack Melchior

  Olav Skaaning Andersen. Lad mig sige det helt klart. BT er den værste avis i dansk mediehistorie og du er den ledeste person i Danmark.
  Jeg håber virkelig, at denne smuds sprøjte bliver lukket ligesom søsteravisen News Of The World. Jeg håber også at du Olav Skaaning Andersen bliver idømt en lang fængselsstraf for dine ulovligheder.
  At offentliggøre fortrolige dokumenter fra Skat er ikke bare svinsk. Det er ulovligt!
  Lad mig slutte med en let omskrivning af en gammel sang:
  BT – may You rot and burn in hell
  May Your walls fall, ad may I live to tell
  May all the world regret You ever stood
  May all the world se You did no good!

 15. Erik B

  BT valgte den bekvemme selvskrevne sandhed i lederen

  Jeg kan ikke tillade mig at sige det virker “planlagt”, men regeringen er da også usandsynlig heldig for tiden, – her i valgkampens sidste dage.

  Pludselig hiver BT((Brændende Tilhængere) – af regeringen) en ny skattesag om HTS op af skuffen, og bringer på forsiden.
  Dertil kommer en gentagelse, vel mest for “fornøjelsens” skyld, af den tidligere skattesag, – som der ikke “var fugls føde på”, for nu at bruge et fortærsket udtryk.

  Tilfældigheder skriver lederen Olav Skaaning, – årh mon dog, når det komemr til stykket.
  BT eller FOX NEWS har ellers nok skiltet med hvilken poltisk side de støtter, så helt tilfældigt er det vist næppe.

  Dertil kommer også det så yderst belejlige, at gidslerne i Somalia pludselig er blevet frigivet, – en rigtig fjer i hatten for regeringen her op til valget.

  Utroligt så mange “herlige” tilfældigheder regeringen fremstår positivt med her i valgkampens slutrunder.

  – Det lugter overhovedet ikke, – NÆ DET STINKER AFSKYELIGT!

 16. Lisa Vogel

  Det er dybt forkasteligt af BT at grave skattehistorien netop før valget.

 17. Morten Andersen

  BT er blevet en løgnagtig kampagneavis de seneste år. Det er ikke det værste, det værste er, at avisen bevidst prøver på at påvirke demokratiet i Danmark med løgnehistorier. Jeg håber politikerne endeligt langt om længe får stoppet for mediestøtten til kloakaviserne BT og Ekstra Bladet.

 18. Ivan Christiansen

  Hvor lavt kan BT komme – I næsten overhaler Ekstrabladet på det lave plan.

  Hvem har lækket den skrækkelige historie til jer – og som I offentliggører en uge inden valget. Hvem af VKo økonomiske støtter har bedt jer, om at bringe artiklerne – eller er det direkte perosner i regeringen, har der ønsket det.

  Jeg håber, at politiet finder frem til den person der har kommet med de fortrolige oplysninger til jer, samt at de derudover også rejser sag mod BT.

  Det danske samfund har ikke behov for disse skrækkelige formiddagsaviser (BT og Ekstrabladet).

 19. Flemming

  BT har helt sikkert nu hjulpet mig til at tage stilling til, hvem jeg vil stemme på.

  Jeg stemmer helt sikkert på Helle T!
  Mange tak for det BT!

 20. Flemming

  Det gør også min kone, og resten af famiien, får jeg netop oplyst.

  Tak igen BT!

 21. Jan Andersen

  Det er forholdsvis nemt at afgøre, om Helle og hendes mand ikke kan lastes for at have fået for store fradrag – respektive om forholdet bør betragtes som dadelværdigt. Afgørelsen afhænger af, om Helle/hendes mand var ifaldet bødestraf+efterbetaling, hvis sagen ikke havde været forældet. Er det sidste tilfældet, bør Thorning trække sig fra den politiske arena. Ligningsmyndighederne må have en klar praksis på området.

 22. Rob S

  jeg er forundret over hvor foragede folk bliver på BT. Det synes klart at fradragene var forkerte -det benægter HTS ikke. hun bruger bare en legalistisk spin kommentar om at hun ikke har et udestående med skat…

  selvfølgelig har hun legalt set ikke det når kravene er forældede. som sådan skal hun selvfølgelig ikke straffes med bøde eller fængsel. Men det er vel heller ikke spørgsmålet – det er vel om ikke hun igen virker noget dobbeltmoralsk og hyklerisk når hun med sin indignerede retorik snakker om de bredeste skuldre etc, men gang på gang – enten ved uheld, oversigt, travlhed eller bare privatøkonomisk inkompetence opnår økonomisk gevinst. vi har ikke hørt om så mange uheld fra hendes side som har forøget hendes indbetalinger…

  når man tager i betragtning hvormeget søle lene espersen skulle igennem for at prioritere en familie ferie over et arktis møde (hvor hun forøvrigt sendte en fuldt ud kompetent afløser i justitsministeren) – og hvormeget løkke har været igennem med fadbamsen, så undres man over at BT nu skal have tæsk for at beskrive – ja, forældede men ikke desto mindre skatte reducerende – hændelser fra HTS.

  lene espersen gjorde ikke noget ulovligt i at tage på ferie, men det var åbentbart stadig ‘relevant’ med mediedækning da det beskrev noget om regeringen, hendes holdninger etc – well, det gør dette vel også om HTS.

  hvis hun mener at de bredeste skuldre skal bære byrden og hvis hun ved at hun ved en fejl hare betalt for lidt skat – selvom forældet – så burde hendes moral vel diktere at hun tilbagebetaler beløbet…

 23. Børge R. Jensen

  BT valgte at offentliggøre sagen. Hvorvidt Helle Thorning-Smidt har gjort noget ulovligt, må være et anliggende mellem hende og de relevante myndigheder. Er mest bekymret for BTs kilder, som rejser tvivl om Skats diskression. Har derimod intet grundlag for at tro, Helles moral er værre el. bedre end andres. Vi kender jo ikke f.eks. Villy Søvndals el. Harald Børstings privatøkonomiske forhold.

 24. Børge R. Jensen

  Nå ja, har ikke checket, om Olav Skaaning Andersens privatøkonomiske forhold er offentligt tilgængelige. Det er vist heller ikke ham, der i Presselogen har givet udtryk for, at man selv skal leve op til det, man kræver af andre. Håbar bare, chefredaktører har offentliggjort deres privatøkonomiske forhold på deres avisers hjemmesider, før de offentligør andres personlige forhold.

 25. hans e

  BT er den avis, der i 2010 har haft flest
  sager for pressenævnet. Øllingegård mejeri
  vil sagsøge BT med et erstatningskrav i
  millionklassen for avisens løgnagtige
  beskyldninger mod et af mejeriets produkter.
  Det et BT i en nøddeskal. Den mest smudssige
  avis i Danmark. Det er den blevet efter at
  gøg og gokke er blevet redaktører. De er
  vel desperate fordi oplagstallet falder og
  falder.

 26. Nielsen

  Hvor er pressenævnet? – BT VED de offentliggør et brev, som “nogen” er kommet uretmæssigt til….det er vist ikke helt lovligt, vel?

  Håber da ikke avis-hackeri også er en del af den danske presse, som i England?
  DET ville rigtig pinligt!!!!!!

  Sagen – hvis der er nogen sag – er gammel og det her er sgu patetisk af BT.

  INGEN tror på “tilfældigher” i tilfældet -hvor lavt kan man synke som avis???

 27. Casper G

  Prøv lige at læs hvad skat skriver. Der er ike fugls føde på denne sag, og skandalen ligger i at BT vælger at lave en historie på den.
  Det er den mest ulødige journalistik jeg nogensinde har oplevet, og i ren protest med dette stemmer jeg nu på HTS.

  Skam jer BT.

 28. a b nielsen

  helle den stakkel bt fofølger hende og de andre pamper tag en tudekiks

 29. Hanne A.

  Hurra for whistlebloweren i Skatteministeriet og B.T. Det er vigtigt at sandheden om Helle Thorning kommer frem.

  Socialdemokraterne skyder på budbringerne – det er en forkastelig mangel på retskaffenhed:
  Helle Thorning skal da ikke betale sin skat!! Skat er kun noget den hårdtarbejdende kassedame, sygeplejerske, industriarbejder osv. skal betale.

  Helle Thorning og hendes pamperparti kræver højere skatter for den almindelige dansker, samtidig med at overpamperen selv fifler på livet løs for at slippe billigst muligt i skat. Helle T. er yderst kreativ, når det gælder sit eget ego og er en skinger moralist, når det gælder andre. Fy for F……

 30. Frank

  Igen og igen lykkedes det for BT at bevise hvor useriøs de er! Det har intet med en avis at gøre! Og sikken en ynklig artikel! Hvis ikke de kan placere en på forsiden, skal de nok for ram på folk under bæltet!

  Skam til BT!

 31. Peter

  Sammenlign de sure kommentarer med de afstemninger om sagen, der lige nu kører på forsiden af bt.dk. Kæmpestort flertal synes det er godt at sagen kommer frem.
  BT kal være tilfredse med sin indsats og tænke på, at folk med aktier i den røde kampagner er desperate, da den forventede sejr nu kan forsvinde pga statministerkandidatens bommert.

 32. Morten Andersen

  Stakkels, stakkels Anker, den gamle socialdemokratiske kæmpe, som sidder på Plejehjemmet ude på Valby Langgade og kan se et overklasseløg ødelægge de sidste rester af det, der engang var et stort og stolt arbejderparti.

  Et parti hvor formanden ikke havde skattesager, tysk leasingcirkus, privatskole-forkærlighed eller gucci-trang, men var anerkendt og respekteret for et ærligt, politisk arbejde med rod i den del af befolkningen som rent faktisk stod op om morgenen og gik på arbejde.

  Gad vide, hvad han tænker derude i Valby, ham gamle Anker? Jeg tror, at han græmmes, men han er for fint et menneske til at sige det højt.

 33. Signe

  Selvfølgelig er det bestilt arbejde, ellers ville BT grave lidt i Løkkes skat og/eller gæld. Løkke plæderer jo for, at man ikke kan få velfærd for lånte penge.

 34. Leth Pedersen

  Skaaning Andersen!
  Du burde have mere pli og især ydmyghed overfor dit fag. Jeg har mistet rigigt meget for”den 4. statsmagt”Jeg håber ikke at BT har været ude for et “dobbeltspin”. Håber stadigvæk, at der er journalister,som vil afdække denne lille sag.

 35. Ernst Olsen

  Man må først og sidst undres over, at som toppolitikker bør man da for pokker slet ikke gemme sådanne oplysninger. Der har været fremme i lyset, – og hvor man vil ligge alt frem, – og så undlade, da det ikke ser særlig pænt ud at være så tilsyneladende “FLOSSET” i kanten, såfremt BT har ret.
  Engel nævner Revisor, – men det er langt ude at en Statsministerkandidat skal kunne gi råd og retningslinier til folket, men ikke hitte ud af det nære, – det er skuffende.

  TV duellen afslørede ikke engang HElle med krydsede ben, af frygt for at tisse i bukserne, med en sådan afsløring af egen moral. – – nej det virkede som det naturligste af denne verden.
  – sådan er det iøvrigt også med fugle på taget og de 12,min. Løs snak i en en sådan grad at man kan “fryse” når man tænker efter.

  Det er nok vigtigt at DANMARK ikke taber valget helt, – forkælelsen må da finde en grænse inden det er for sent.

 36. ole pedersen

  Sjovt som de fleste lukker øjene og hamrer mod BT! – det er da Helle som har snydt i skat, og det er åbenbart helt OK. suk

 37. Jens Sørensen

  I sin iver for at skade den socialdemokratiske statsministerkandidat mest muligt subsidiært øge oplagstallet, sætter BT borgernes sikkerhed på spil.

  En person har udleveret følsomme oplysninger fra SKAT til BT. Det er ulovligt – og det må undre, at BT ikke i stedet har skrevet en artikel, der afslørede tyveriet.

  Det er dybt beklageligt, at SKAT ikke har været i stand til at beskytte en borgers rettigheder mod uvedkommendes indsigt i private forhold, men det fritager ikke BT for ansvaret for at have viderebragt – og gennem sit blad videresolgt – de personfølsomme oplysninger.

  Om BT har købt oplysningerne eller fået dem foræret, det ved vi ikke – men det er under alle omstændigheder tyvegods og BT har hælerens usle rolle.

 38. Eivind Dam Jensen, Statsaut. Ejendomsmægler

  Først var det statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidts mand Stephen Kinnoc, der ikke ville betale skat til Danmark, fordi han bor og arbejder i udlandet – men påstod at bo her, når det var nødvendigt for at han kunne erhverve helårsbolig i Danmark !

  Nu kommer det så frem, at landets måske kommende statsminister trods hele 14 advarsler om, at det var ulovligt, frejdigt har bibeholdt ægtefællens personfradrag – ingen skattepligt til Danmark er selvfølgelig lig 0 fradrag i Danmark – også for ægtefællen.

  Måske der kan ligge en naturlig forklaring i Skat`s 9 sider lange redegørelse om forholdene – men hvorfor må vi så ikke se den ?

  Er der fiflet med andre forhold ?

  Oven i det hele vil Skat nu iværksætte en undersøgelse for at få opklaret lækken, der åbenbart skal gøres til skurken i et forsøg på at minimere alvoren i bedraget.

  Et mere korrekt og moderne udtryk for det passerede i denne sag er vel Whistleblowing.

  Kan det virkelig være rigtigt, at det skal være odiøst – måske ulovligt og ansvarspådragende – for en medarbejder i Skat at afsløre ulovlig omgåelse af skattereglerne hos en toppolitiker, der kandiderer til landets højeste embede?

  Som top-politiker er man rollemodel for hele samfundet og der ligger et stort ansvar på alle politikeres skuldre.

  Man skal være renere end alt og alle.

  Man skal således ikke fedte sig ind i dyre gaver, rejser og middage betalt af det offentlige, udnytte de regler for leasing af biler i udlandet, man som politiker ønsker at sætte en stopper for eller opfordre den almindelige dansker til at benytte folkeskolen, hvis den ikke er god nok til ens egne børn.

  Til fru Helle Thorning-Schmidt er der kun 2 ting at sige :

  Lad være med at skyde med sten, når du selv bor i glashus – og husk at feje for din egen dør først!

 39. Jens Sørensen

  Eivind Dam Jensen (EDJ) skriver: “Kan det virkelig være rigtigt, at det skal være odiøst – måske ulovligt og ansvarspådragende – for en medarbejder i Skat at afsløre ulovlig omgåelse af skattereglerne hos en toppolitiker, der kandiderer til landets højeste embede?”

  Hertil må man jo blot spørge EDJ om ikke alle er lige for landets love? Lækagen er både ulovligt og strafbart – det er blot BT, som ser stort på landets love.

  EDJ skriver videre: “Som top-politiker er man rollemodel for hele samfundet og der ligger et stort ansvar på alle politikeres skuldre. Man skal være renere end alt og alle.”

  Og hertil kan man blot konstatere, at det bliver svært at finde politikere nok, der kan leve op til den standard og Lars Løkke Rasmussen bliver i hvert fald ikke en af dem.

 40. Gert Lindegaard

  BT burde kunne anklages for “hæleri” for omgang med personfølsomme oplysninger. De dybt dobbeltmoralske og påkalder sig sin demokratiske ret at viderbringe oplysningerne. Endvidere siger de at det af stor vigtighed landets vælgere..? Jeg syntes det vigtigt at se på at BT har brugt en revisor på sagen som er Venstre mand? At de viderbringer personfølsomme oplysninger som er fjernet fra SKAT og vidergivet til BT, hvilket i sig selv er strafbart. Derfor, BT er “hælere” i denne sag. De har tjent en bunke penge på at viderbringe personfølsomme oplysninger, og vil de gøre det igen?

 41. Ivan Christiansen

  Hvorfor skal BT og Ekstrabladet altid være med til at begå ulovligheder, bare for at sælge aviser. Andre blade kan sælge aviser, ved at være seriøse i deres artikler.

  Og hvem er det så, der har lægget de informationer til jer – er det en fra VKo regeringen, eller er det bare en anset i et ministerierne. Og hvor meget har I betalt vedkommende for de ulovlige oplysninger – Jeg håber, at I har betalt rigeligtm da vedkommende helt sikkert mister sit job, og formodentlig også står til en længere formodentlig fængelsstraf. Og lad os så se, om politier ikke også kan rejse en sag mod BT.

 42. Thor Arentoft

  Der er historiesk set mange måder på, hvordan pressen og politikere manipulere en befolkning og et valg.
  BT`s tidsbestemde afsløring, er nok den mest klodsede manipulering i historien.
  Og så hørde vi Lisbet Knudsen(højeste chef på Politikken), sige på TV2-NEWS, at der nok ikke var hold i BT`s historie, men at så var valget jo overstået.
  Hvilken kurrumperet moral der er i den borgerlige presse.
  Spørgsmålet er: Er de Danske vælgere virkelig blevet så dumme og bortmanipulerede af den borgerlige propaganda, at de ikke ved hvad det er der foregår midt frem for næsen på dem, eller er de blevet ligeglade med alting, og har nok i sig selv?

 43. helle philbert

  Send håndsæbe til Venstre

  Hjælp Venstre med at vaske hænder! Venstres pressetjeneste har gang på gang forsøgt at mistænkeliggøre Helle, selvom hun er blevet pure frikendt af SKAT. Så hvem har mon sørget for, at fortrolige oplysninger fra SKAT er havnet i BT en uge før valget? Nu kan du hjælpe Venstres pressetjeneste med at vaske hænder! Find et stykke sæbe, put det i en konvolut og send det til: Venstres Center for Kommunikation og Politik Christiansborg 1240 København K

 44. L.H.

  Når man følger valgkampen, og bl.a. hører de negative angreb og løgne, som regeringen konstant bombarderer deres politiske modstandere med, kan man ikke lade være med at tænke på denne gamle fortælling!

  Som at sprede fjer for vinden

  En gammel Jødisk fortælling illustrerer meget godt hvad der sker når man bringer skadelige løgne og sladder videre. Den findes i forskellige udgaver, men essensen af den er som følger:

  En politiker gik omkring i landet og bagtalte sin politiske modstander. Senere erkendte den sladderagtige løgner det forkerte i det han havde gjort, og henvendte sig til sin politiske modstander for at bede om undskyldning idet han tilbød at gøre hvad som helst for at gøre skaden god igen. Hans politiske modstander havde ét krav: Politikeren skulle gå hen og hente en pude med fjer i, skære den op og sprede fjerene for vinden. Politikeren gjorde som han fik besked på, om end han undrede sig noget, og vendte så tilbage til sin politiske modstander.

  ”Har du så tilgivet mig?” spurgte politikeren.

  ”Gå først ud og saml alle fjerene sammen” svarede hans politiske modstander.

  ”Hvordan kan jeg det?” lød svaret. ”Vinden har jo allerede spredt dem!”

  Politikeren sagde da: ”Det er lige så svært at gøre skaden god igen, efter det du har gået rundt og sagt, som det er at samle fjerene sammen!”

  Lektien er tydelig nok. Ord som én gang er udtalt, kan ikke tages tilbage, og det er måske umuligt at opveje den skade de har forvoldt, før vi bringer løgn og sladder videre, gør vi derfor klogt i at huske, at vi i virkeligheden er ved at sprede fjer for vinden, og kan forvolde andre uoprettelige skader!

  Men ordet “politiker” i den jødiske fortælling, kunne for den sags skyld, bare skiftes ud med redaktionschef i tabloidpressen eller i medierne, journalist, spindoktor, politisk kommentator, økonomisk vismand o.l., for når man ser og hører hvordan medierne uhindret spreder fjeren, så er de jo mere eller mindre vinden, som spreder de skadelige løgne og sladder ud til hele folket!

 45. Anne

  Helle ‘overså’ eller ignorerede 14 henvendelser om ulovlige fradrag. Vil hun tillade det for almindelige borgere, hvis hun kommer til maget og skal leve af andres skattekroner? Næppe!
  I dag den 11/9 – 10året for en tragedie af enorme dimensioner, står hun så storgrimemde frem på tv2 i forbeidelse med en ‘memorial’ for de mere end 3000 uskyldige ofre.
  Så meget for hendes syn på andres liv.
  Helt ærligt: hvem kan bare TÆNKE på at hun skal bestemme i Danmark?

 46. DSO

  Hej Olav,

  Tak for mange gode artikler/indslag.

  Det store spørgsmål er hvorfor Helle ikke frivilligt har betalt pengene tilbage til skat. En person der uretmæssigt er kommet i besiddelse af penge, vil hvis de er ansændige betale dem tilbage. Det viser “skuldre”, “ryggrad” og “format”.

  Spørgsmålet er hvad Helle gør, hvis hun finder 10.000 kr. på gaden. Afleverer hun dem til politiet eller beholder hund dem.

  Spørgsmålet er yderst vigtigt hvis man ønsker at respræsentere 5 millioner mennesker og ønsker deres respekt.

 47. L.H.

  BT er på magthavernes side, og det er vist efterhånden gået op for dem, at rød blok ser ud til at vinde, og BT’s ledelse er jo ikke så dumme, at de sidder og saver den guldgren af, som de sidder godt og trykt på, og sikrer dem og deres chefer fede lønninger!

  Ja det er vist på tide, at støtten til alle medier bliver sparet væk, både de borgerlig borgerlige aviser og TV-stationer, hvis ikke befolkningen vil betale for dere propaganda, så må de jo som alle andre lukke, og klart også TV1 må klare sig med indtægter fra brugerne, det kan man sagtens styre i vores moderne og digitaliserede verden, så kunderne selv betale for deres borgerligt manipulerede valgpropaganda!

 48. Ivan Christiansen

  Olav, har du ikke tænk dig, at kommentere de mange kommetarer, der er skrevet på siden.

  Det virker meget useriøst, at du ikke kommer med en eneste kommentar – hvor du/BT tager ansvar på den ulovlige læk af fortrolige informationer fra Skat, eller er det fra et ministerium?

 49. Poul Erik Thyland

  Det er ikke skønlitteratur læsning i BT om Helle Thorning-Schmidts (HTS)skattesag. Jeg finder det også uacceptabel at offentlige myndigheder “lækker” personfølsomme data. Men nu er det jo sådan at HTS måske er Danmarks kommende statsminister. Derfor vil jeg lade andre bedømme følgende:
  Når vi andre får ændringer i vores indtægter og udgifter eller opnår skattefradrag eller det modsatte er det normalt sådan, at man ON-line på SKAT.dk ændrer sin forskudsopgørelse således opgørelsen udviser et retvisende billede at ens økonomiske situation. Derved undgår man at komme til at betale merskat eller uberettiget opnå fradrag i skatten. Det spørgsmål jeg stiller mig selv og alle andre, hvorfor har HTS eller hendes revisor ikke ændret HTS forskudsopgørelse ON-line?

 50. Janne Petersen

  Der foregår hele tiden målrettet jagt på de/den eventuelle meddelere, og det giver et upassende råderum til, at selve hovedpersonen, danser let forbi, og der ligger min undren, eftersom Helle jo ikke står til at skulle bestyre det lokale bageri, men hele Danmark.
  Det er faktisk anden gang, at der er tvivl fremme omkring skattesager, men tilsyneladende så flyder det stille ud som smeltet smør fra en skål.
  Borgerne må jo være af den opfattelse, at når man er noget ved musikken, så skal sagerne varetages anderledes, og det kendetegner den så velkendte berøringsangst, vi desværre i nogle sammenhænge, er kendt for.
  Politikere vil naturligt nok aldrig være andet end mennesker, men det skal dog stadigt være indenfor de rammer, hvor de fremstår som gode eksempler, fordi de netop sætter den dagsorden for vi andre, der berører bl.a. skattesager.
  Jeg er ikke blind for at magtfulde familier, som har indhentet magten igennem store lønninger og titler, formår at flette sig sammen til en enhed, så muren forstærkes, og fordelene ligeså, det så man bl.a. med Kennedyklanen i sin tid, det var mere deres magt, end deres visdom, der fik sønnerne så langt, omend det var med tragisk udkomme.
  Hvordan man end vender og drejer det, så giver penge magt og indflydelse, og det er heller ikke underligt, at magt skal give muligheder, men det skal være på en måde, så både magten og mulighederne kommer til ære, og ikke til misbrug.
  Det har regnet med politikernes ‘dumheder’ gennem den ganske valgkamp, sidste flop er med Pia Kjærsgaard, som sikkert til stor glæde for nogen, fik nogle fysiske udtryk forkert i halsen, men hvem er narren her, for mig at se, er det den unge mand, som har et godt overskud til at gøre sig bemærket, fordi det er blevet in, at være skadefro, iøvrigt et direkte udtryk for dumhed.
  Tiden er godt og vel løbet ud for ransagelsens muligheder, men det vil desværre nok vise sig på kort eller længere bane, at krydset sættes bedst, når man har brugt tiden på at udtage de politikere, der kan tåle at få åbnet skabene. Janne.

Kommentarer er lukket.