Leder: Rod i skatten

B.T. mener: Helle Thorning-Schmidt har selv ansvaret for bombe i skattesag.

I dag afslører B.T., at Helle Thorning-Schmidt i seks år fik et uberettiget fradrag og slap for at betale et betydeligt beløb i skat.

Dermed kastes den socialdemokratiske statsministerkandidat ud i en ny skattesag midt i valgkampen. En sag, der sætter spørgsmålstegn ved Thornings tidligere udtalelser. En sag, der nu handler om hendes egen og ikke kun hendes mands skatteansættelse. Og en sag, som hun selv kunne have undgået kom frem nu ved at have offentliggjort den allerede sidste sommer.

Timingen er ubelejlig for Helle Thorning-Schmidt her kun en uge før valget, og B.T. vil sikkert blive bebrejdet, at vi bringer nyheden. Lad os slå fast, at timingen ingen som helst betydning har for B.T.

Vi har, siden Skat afgjorde Stephen Kinnocks skattesag for godt et år siden, af alle kræfter forsøgt at finde ud af, hvad der lå bag afgørelsen. Fordi vi mener, det er af stor offentlig interesse at fortælle befolkningen, hvorfor landets måske kommende statsministers mand ikke skal betale skat i Danmark.

Det er lykkedes, og derfor kan vi i dag fortælle om baggrunden for Kinnock-afgørelsen og nyheden om den tvist, som Helle Thorning selv har haft med de danske skattemyndigheder.

Den socialdemokratiske formand kunne selv have offentliggjort Skats afgørelse. Da Helle Thorning-Schmidt i sommeren 2010 vendte hjem fra ferie i Frankrig, lovede hun at fremlægge den fulde afgørelse. ’Jeg er kommet hjem for at lægge tingene på bordet. Jeg vil ærligt og åbent lægge alt frem, for jeg tror, at det er det, der skal til nu’, sagde hun i lufthavnen. Hendes rådgiver, Frode Holm, fulgte op og sagde, at den fulde og hele afgørelse ville blive offentliggjort.

Det skete bare ikke.

Da Stephen Kinnock fik afgørelsen om, at han ikke skulle betale skat i Danmark, blev de mange sider holdt tilbage. Det skabte stor kritik, også blandt socialdemokrater, for hvad skjulte de ni sider? Hvad var det, de – og vi – ikke måtte vide?

De ni sider indeholdt for mange private oplysninger, lød det fra næstformand Henrik Sass. Nej, det gør de ikke. De ni sider, som B.T. har set og læst, er nærmest renset for personfølsomme oplysninger. Til gengæld indeholder de den overraskende nyhed, at Helle Thorning-Schmidt i seks år fik uberettigede fradrag.

Vi har ingen grund til at tro, at det foregik bevidst, men man har som borger selv ansvaret for sine selvangivelser til Skat. Til gengæld er der grund til at drage en anden konklusion. Nemlig at Helle Thorning-Schmidt ikke svarede korrekt, da hun i et brev til sine socialdemokratiske partikammerater skrev, at hun og hendes mand har fulgt skattereglerne til ’punkt og prikke’.

Det nye sag viser, at det har hun ikke.

152 kommentarer

 1. Ivan Christiansen

  Kommentar til dette indlæg:
  Poul Erik Thyland 15. September 2011 kl. 00:13
  Det er ikke skønlitteratur læsning i BT om Helle Thorning-Schmidts (HTS)skattesag. Jeg finder det også uacceptabel at offentlige myndigheder “lækker” personfølsomme data. Men nu er det jo sådan at HTS måske er Danmarks kommende statsminister. Derfor vil jeg lade andre bedømme følgende:
  Når vi andre får ændringer i vores indtægter og udgifter eller opnår skattefradrag eller det modsatte er det normalt sådan, at man ON-line på SKAT.dk ændrer sin forskudsopgørelse således opgørelsen udviser et retvisende billede at ens økonomiske situation. Derved undgår man at komme til at betale merskat eller uberettiget opnå fradrag i skatten. Det spørgsmål jeg stiller mig selv og alle andre, hvorfor har HTS eller hendes revisor ikke ændret HTS forskudsopgørelse ON-line?

  Poul Erik – det overførte skattefradrag er ikke noget, som den enkelte skatteyder, kan ændre på – det er noget der foregår automatisk via Skat’s system.

  Da Helle eller hendes revisorer opdager problemer, rettede Helle’s 2 revisorer henvendelse til Skat, for at få det ændret
  men det tog så lang tid, inden at Skat behandlede sagen – at for de første år, kunne man ikke lovligt ændre på det.

  Så fejlen, må ligge hos Skat og evt. hos VKo, da de har afskaffet mange job’s i Skat. Det kunne jo tænkes, at fejlen og en hurtig rettelse skyldes, at det er de forkerte medarbejdere Skat har fyret.

 2. Clemmesen

  Den der gik ikke DANMARK måske skulle du flytte til udland og afprøve det spind trick før du bruger det spind trick i DANMARK HA HA

Kommentarer er lukket.