Alle folk vil hjælpe mig

Jeg har verdens sødeste bankdirektør. Han vil passe på mig, og han vil mig det godt.

Bankdirektøren fortæller mig, at jeg skal rejse mindre. Spare op til min alderdom. Tage langtidssikrede voksne valg. Han peger insisterende på tal I kolonner og lader mig forstå, hvor jeg skiller mig ud og opfører mig umodent. På et møde fortæller han min revisor: ’Problemet er, at hun omgås folk, som tænker ligesom hende. Hun lever fra dag til dag, som om der aldrig er et imorgen, og hun tror, det er normalt’. Han siger det med glimt i øjet og dog med stor forundring. Jeg mærker tydeligt, hvordan jeg skal rettes ind. Jeg skal gøre som de andre, som forventet. Han er ikke den eneste, der vil hjælpe.

Til et vigtigt møde i et prestigefyldt netværk, lader en anden direktør mig vide, at jeg må få styr på mine prioriteter. Han lader mig forstå, at min prioritering er forkert, når jeg vil forlade mødet før tid, fordi jeg skal hjem og putte min datter. Han fortæller mig, at han til trods for alvorlig sygdom i sin allernærmeste familie, har prioriteret mødet. Samtalen finder sted foran en flok af mødedeltagere. 20 sæt øjne fra vigtige, indflydelsesrige mennesker følger forundret dialogen – det er mig, de forundres over. Jeg mærker presset, normen, de uskrevne regler. Men tager hjem og putter. For jeg er ikke i tvivl om, at det er det, jeg skal.

En kvinde i dansk erhvervsliv, som jeg har mødt flere gange, som jeg beundrer og holder af, skriver til mig via Facebook. ’Slet den update, du lige har skrevet, du skal ikke udbasunere dit privatliv’, hjælper hun mig – uopfordret. Jeg mærker tydeligt, at hun kommer med kærlighed. Hun vil mig det godt. Hun føler, at jeg udstiller mig selv, og jeg har tricket hendes moderinstinkt. Hun vil passe på mig.

Men jeg har det sådan, som jeg har beskrevet i updaten. Uanset hvor upassende, det måtte synes, så er det min sandhed. Og jeg nægter at føle mig forkert. Jeg insisterer på – også når alle andre ryster på hovedet – at følge mit hjerte, min mavefornemmelse, min intuition.

Min største frihed er, at jeg er ligeglad med, hvad andre tænker. Også dig. Jeg bilder mig nemlig ind, at hvad end du tænker lige nu, så har det ikke særlig meget med mig at gøre. Det handler nok mere om dig selv. Og din frygt. Din historie. Din tilgang – Om dine drømme.

Alt for mange, kan ikke finde ud af at mærke sig selv mere. Mængden af forventninger og input er enorm, men kravler man ikke ud af formen, bliver man meget let firkantet. Så jeg kravler ud – hver eneste dag.

I en verden, hvor alt for mange har mistet fidusen til deres egen intuition, er jeg blevet så god til at tro på min, at autenticitet er blevet min levevej.

De fleste gør som forventet. Hver dag står de op, når uret ringer, uanset hvor meningsløst det måtte forekomme. Derfor er det blevet min levevej at tage rundt i landet og holde foredrag om, at verden er større end 9-17. Jeg minder folk om, at det er gratis at tage hjem og elske med deres koner på en ny måde. Jeg minder dem om, at de ikke behøver alt det lort og dyre porcelæn og smykker, som de har fyldt depoterne med. At de kan sælge det, og tage på en vild rejse for pengene. Behovet for den slags påmindelser er stort, så det er blevet en god levevej. Så god, at bankdirektøren er oprigtigt imponeret. Så god at lektien, som direktøren til netværksmødet belærer mig om, preller af. Så god, at når jeg bliver forsøgt formet af alverdens gode meninger, holder jeg fast – i mig selv.

Jeg ved nemlig godt, hvad jeg har gang i. Der ligger mange overvejelser bag. Jeg har brugt timer, dage, døgn på at veje, hvad der gør mig glad, og hvad der gør mig frustreret.

Jeg opfører mig ordentligt og hjælpsomt, og så skylder jeg ikke mere.

Jeg lever. Fejler. Lærer. Elsker. Som Michelle Hviid. Mig. Hende er jeg god til at være. Så tak for al jeres hjælp – jeg tillader mig at sortere i den.

18 kommentarer

 1. Heidi Hansen

  Kære Michelle Hviid

  Selvfølgelig hedder du Hviid og ikke Sort . Du har en lys og let tilgang til livet, og hvornår er det lige man har det ?
  Nok når ” tingene” bare kører. Ja, livet er mere end 8 -16, desværre er vi nogle jordiske mennesker som ikke er blevet forgyldt af “skæbnens tryllestøv ” som forvandlede vand til brød. Du er ikke firkantet, for din cirkel af succeser har genereret nye succeser og derfor kan verden fra din lyserød sky se rimelig enkel ud. For hvor svært kan det være at skifte en trælletilværelse ud med en rejse til Bali ? Mit bud er , rimelig svært ! Men tillykke med at du kan score penge på at fortælle direktører om dine “mavefornemmelser” og læsere af din blog at du lever et dejligt liv hvor du nu er herligt befriet for gode råd. For det kører bare for Frk. Hviid. Kærlig hilsen Frk. Sort.

  Svar
 2. Martin Larsen

  Det samme er jeg nået frem til efter jeg fra den ene dag til den anden blev alvorligt syg. Rigtig god pointe når du skriver “Det handler nok mere om dig selv. Og din frygt. Din historie. Din tilgang – Om dine drømme.” Du har nemlig ret.

  Svar
 3. Annette

  enig man bør altid prioritere sine nærmeste, og skabe tryghed for sine børn – tage hånd om dem man elsker, i større grad end at please “fremmede” , konkurrere på sejre eller prioritere forbrugsgoder, så bliver verden et bedre sted at være. Måske er det her kvinderne kan vise “der også findes en anden -og måske mere menneske-venlig vej” ? Hilsen en som også har været selvstændig erhvervsdrivende i mange år.

  Svar
 4. Monica erstad

  TAK 🙂 mere af det/dig i verden!!!! Ingen tvivl om du er velsignet med et vidunderligt sind. Ønsker dig alt det bedste for dig og dine.

  Svar
 5. Henrik

  Og bag enhver handling er der en bagtanke.!!

  Svar
 6. Uwe Jacobs

  Hvordan kan man blive så optaget af sig selv?

  Svar
 7. Bølleknud

  Hej Michelle
  I min ordbog står der et ord, som retfærdiggør dig: LÆKKER… Jeg falder i den grad også udenfor normen, og det gælder både når jeg taler med min bankrådgiver – kalder ham bevidst “bankrådgiver” i modsætning til “kunderådgiver, udfra en vurdering af på hvilken side han står – og når jeg taler med f.eks. mit forsikringsselskab… De kan bla. ikke forstå at jeg har 4 biler. En cabriolet til det gode vejr om sommeren, en stor og en lille varebil til at hente og bringe ting og en som kører langt på literen… Det koster 25.000 om året at have dem, men hvis jeg går i banken og låner 300.000 til en ny bil, vil den koste 40.000 om året i renter, forsikring og vægtafgift… Altså mere flexibilitet og billigere end hvad man “normalt” gør… Derudover har jeg dem også mistænkt for at ville have de 300.000 igen på et tidspunkt…
  JO, jeg hørte dig i en periode hvor du var i radioen om formiddagen hver lørdag tror jeg, og jeg elsker dine skæve vinkler på tingene… Tror jeg vil tjekke dig ud på FB og se om man kan følge dig der, for du er som ordet i ordbogen… LÆKKER…
  Hilsen fra Svendborg

  Svar
 8. Jeanette

  Tak! Dette er forståelse for nuet..nydelsen..kærligheden med velvalgte ord 🙂 En fornøjelse at læse 🙂

  Svar
 9. Marianne Wilkenschildt

  Kære Michelle.
  Det aller vigtigste er at bevare sin autensitet og ikke gå på kompromis for at behage andre. Så længe man opfører sig med moralen og medmenneskeligheden i behold, har man vel ret til at være sig selv, hvis man ikke skader nogen. Vi er jo vores egen bedste ven eller værste fjende, men selvfølgelig skal man være i besiddelse af selvkritik. Du spreder glæde og optimisme, Michelle.
  Kh. Fys- zoneterapeut, Marianne Willenschildt

  Svar
 10. majken Ramsøy

  Fantastisk Michelle! Din vedholdenhed og ærlighed overfor dig selv er en gave som samfundet, systemet og det enkelte individ kan lære meget af. Du tør være en ener, du tør springe rammerne, du tør at træde ud af det store fællesskab, som fra barnsben bliver trukket ned over os her i lille DK, via kulturen i f.eks. institutionsverdenen, skolen, arbejdspladsen og fritidsklubben. Et fællesskab som ofte tager mere hensyn til fælles regler og normer end til det enkelte individs drømme og håb. Tak til dig og din styrke. Bliv ved med at være dig selv og bliv ved med at sortere. Stort knus fra Majken Ramsøy

  Svar
 11. Piet Nielsen

  Det er fint at du er ligeglad med, hvad jeg tænker. Problemet er bare, at jeg ikke ved, hvad jeg skal tænke, da du jo dybest set ikke siger noget. Altså, du siger noget, men det giver ikke mening. Så som: “Hvad end du tænker lige nu…Det handler nok mere om dig selv. Og din frygt” ????

  Du skriver i overskriften, at Alle vil hjælpe dig, og dette opponerer du så imod, i dit indlæg. Fair nok, men så kommer det saftpetervæltemig godt nok til at klinge hult, når du selv mener at have fundet de viseste af de vise sten, at du ligefrem går ud og holder foredrag og hjælper os mennesker med, hvordan vi egentlig skal leve vores liv. – For vi kan jo ikke mærke os selv, og det kan du. (Og så er du jo i gang med at forme os).

  Langt de fleste folk er rigtig gode til at leve deres liv, på en måde som passer godt til lige præcis dem. (Og ikke mindst ift. de ressourcer de har) Det har ikke brug for at blive formet (Ja, undskyld, men den beder du selv om) af en, hvad jeg vil kalde en overflade-entusiast, der kommer med ret ligegyldige indspark så som “Det er gratis at gå hjem og elsker deres koner på en ny måde” – Tak for info. – Gratis ligefrem. (Ja, det er dit foredrag jo næppe, men så er det godt at du kommer med nogle gode råd til, hvordan vi kan spare penge).

  Undskyld mig, men det minder mig mere om Kejserens nye klæder, hvor historiens “skræddere” er klædt ud som konsulenter og foredragsholdere, der dybest set ikke gør andet end at spilde folks tid med deres ret ligegyldige sandheder, der i bedste fald er en omgang overflade behandling og i værste fald et udtryk for at have et meget lille kendskab til det de taler om.

  Så alligevel tænkte jeg noget: “Hun har jo ikke noget tøj på”

  Det lader til at du lever en stor del af dit liv ved at læse andre folks statusopdateringer og kommunikere via bitte små beskeder via facebook. –

  Svar
 12. Michael

  Jeg kunne nu godt tænke mig at give dig et kram. For jeg er ikke i tvivl om, at det er det, jeg skal. Uanset hvor upassende, det måtte synes. Det kan jeg mærke på mig selv. Det vil gøre mig glad. Min største frihed er, at jeg er ligeglad med, hvad andre tænker. Også dig. Jeg føler ikke presset fra de uskrevne regler.

  Svar
 13. renathe

  interessant

  Svar
 14. Thomas N. William

  Ok, så du skal ikke tage mod gode råd, men du finder dig ikke for fin til selv at leve af at give “gode råd” i form af foredrag, hvor du så kommer med råd, som på en eller anden måde, minder rigtig meget om den skolegårdspoesi, der danner grundlag for tatoveringer blandt “Ishøj” segmentet a la Carpe Diem, Lev livet som var det din sidste dag osv. osv.

  Svar
 15. Steven

  Ja, kaerlighet koster ikke noget, livet er meget mere end 9 – 17. Mangler lige en 1/2 million, til behandling af min canser sygdom. Ellers saelger jeg verdens flotteste Malerier. Men mangler lige et harmonisk sted, med gode relationer 10 sekunders fred og ro, og lidt hjaelpsomhed. For min koerestol er slidt og gammel, og mit galleri skal hedde ? Lad nu vaere med at kopiere alt hvad jeg laver, det kan jeg ikke leve af. Men jeg skal vel have nogle deltidsansatte, der er kun aaben om onsdagen fra 13 – 17, men der er maaske ogsaa et par flinke mennesker der hjaelper gratis. Jeg svoemmer ikke i penge, men skattevaesenet mener jeg skal betale 100% skat. Hvad saa med mine laegeregninger, medicin, tandlaege, og special kost, til 6000,- kr pr.md.
  Venlig hilsen
  Steven
  Ha en fantastisk Soendag

  Svar
 16. Lasse

  Sikke dog en omgang patetiske og navlepillende lygegyldigheder.

  Svar
 17. Ghita

  Du er sådan et inspirerende menneske! Bare du ville lavet noget mere fjernsyn! 🙂

  Svar
 18. Kirsten

  Ja det lyder som nogle helt fantastiske valg. Men hvad med alle dem der ikke evner at frigøre sig fra 9-17 Med mindre man har fundet det gyldne lod som dig til at holde foredrag som levevej, så kan man jo ikke leve af at gøre som det passer en. Man skal da kunne forsørge sin familie. Men utroligt vigtig pointe at mærke efter og følge sin intuition hvor det er muligt.

  Svar

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.