Hillarys helbred er dødspændende

Spekulationerne om Hillary Clintonshelbredstilstand er meget alvorlige for hendes valgkamp

Tidligere justitsminister John Ashcroft var aldrig en folkekær politiker, men alligevel kom det bag på de fleste, at han tabte valget om at repræsentere Missouri i Senatet til sin modkandidat Mel Carnahan. Mest fordi Carnahan havde været død i to uger, da vælgerne stemte.

Carnahan døde i en flyulykke, og det var ikke første gang, at amerikanske vælgere har foretrukket den afdøde kandidat, hvilket trods alt er mindre mærkeligt end dengang i 1938, da mulddyret Curtis vandt et opstillingsvalg hos Republikanerne i Milton, Washington, eller da labradoren Bosco vandt borgmestervalget i Sunol, Californien i 1981.

Når der er præsidentvalg, foretrækker de fleste amerikanere dog, at deres kandidater er ved godt helbred. Derfor er spekulationerne om Hillary Clintons helbredstilstand meget alvorlige for hendes valgkamp. Inden Hillary Clinton kollapsede for rullende kameraer og en måbende offentlighed, havde der verseret rygter om hendes sundhedstilstand gennem længere tid. De skøreste mente at vide, at hun var døende, mens de mindre gakkede gjorde opmærksom på, hvor hårdt det er at være præsident eller kandidat, og at det var bekymrende, at hun på det seneste havde set træt ud og havde tydelige problemer med at gennemføre vælgerarrangementer. Specielt da hun hostede og harkede sig igennem et uforståeligt foredrag og senere skulle bruge støtte for at gå, blev mange demokrater usikre. Vi ved nu, at Clinton lider af lungebetændelse og straks er kommet under behandling med antibiotika.

Selvom Trump tidligere har stillet spørgsmålstegn ved Clintons helbred, har han vist sig som en gentleman og ønsket hende god bedring, selvom han ved, at hendes helbredstilstand kan være meget problematisk for mange vælgere.

Skulle det ske, at Clinton trak sit kandidatur, er det Democratic National Committee (DNC), der suverænt beslutter, hvem der skal være partiets kandidat. DNC er en slags forretningsudvalg, der især forsøger at koordinere de mange valgkampe og kampagner. Forkvinden for DNC, Donna Brazile, skulle i så fald indkalde til et møde, hvor kun de fremmødte af komitéens 447 medlemmer kan finde en afløser.

Joe Biden ville uden tvivl være storfavorit til en sådan afstemning. Han er et velkendt navn og ligger politisk meget tæt på Hillary Clinton. Det er ret usandsynligt, at Bernie Sanders ville vinde en sådan afstemning af den simple grund, at han ikke er medlem af det Demokratiske Parti – og aldrig har været det.

Mens alle spekulationerne florerer, kan Clinton blot håbe på, at hun snart er på højkant igen. Der er kun én måde, Clinton kan mane snakken i jorden igen, og det er ved at optræde i fuld vigør, specielt til den meget afgørende tv-debat mellem hende og Trump den 26. september.

Selvom man ikke skal vente sig billeder af Clinton, der springer med faldskærm eller bestiger lodrette bjergmassiver, så vil der i den næste tid komme billeder og film med Hillary fra Demokraterne, der på en eller anden facon demonstrerer energi og fysisk overskud.

I en skør valgkamp, der til stadighed bliver mere og mere underlig, vil det komme bag på de færreste, at Hillary i den grad ville få sin valgkamp tilbage på skinnerne, hvis hun kunne lave en armbøjning på live tv.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.