Platman midt i pinligt DR-stunt

Programmet er en fejlslagen intellektualisering af Roskilde Dyrskue, hvor hoppen er en nøgen kvinde

Jeg fik allerede kvalme under introen, hvor Blachman taler om at ’repositionere’ kvindens syn på mandens syn på kvinden’.

Vorherre bevares, man kan mærke, hvordan en intellektualisering skal kompensere for, at man taler om ’fisse og fjams uden hår på’, og ’jeg er også en numsemand, kan du vende dig om bare et øjeblik.’

Blachman har besøg af den ellers dygtige forfatter Jan Sonnergaard, og så kommer der to nøgne kvinder ind på skift. Med udgangspunkt i en snak om hendes krop, kommer de med deres overvejelser om mænd og kvinder.

Jeg havde forsvoret at se en udsendelse efter den pinlige trailer, DR valgte at køre hele påsken. Men for at kunne være fair i kritikken over for DR pålagde jeg mig selv at se det i går aftes.

Desværre levede programmet op til min frygt for, at det ville være wannabe selvfed klogemands barsnak kombineret med at reducere kvinden til et objekt. – Hvis vi snakker om den tingest der et øjeblik, hvordan håndterer man den, siger Blachman undervejs og peger på den nøgne kvinde.

’Meget animerende brystvorte’ og ’Hvordan fungerer den fisse?’ De to mænd taler i en halv time om kvinden, som om hun var en hest på Roskilde Dyrskue: Må hun ikke sige noget overhovedet, spørger Sonnergaard – nej, det var det der var planen, siger Blachman. Og det er planen i al sin plathed, den er gal med.

Hvordan kan et så elendigt udtænkt koncept ende med at nå skærmen i DR? For mig at se er det fjernsyn og journalistik, når det er dårligst, provokation for provokationens skyld. At DR2 selv synes, at det i sig selv er sejt at skabe debat (som dette indlæg er en del af), siger desværre noget om, hvor dybt man synker i jagt på nye koncepter. Det mest mandige I kan gøre, er at lukke det ned før tid og indrømme, I er blevet klogere.

Hvis DR gerne vil diskutere moderne kvinde- og manderoller, er det da en habil falliterklæring, at man har så lidt tiltro til aktualiteten i den debat, at der skal en afklædt kvinde ind for at peppe debatten op. Med programmet bidrager DR til at skabe en forventning blandt seerne om, at det er den slags, der skal til for at få gang i kludene. Det er ikke engang provokerende at se en nøgen kvinde, men det er provokerende at lade som om, at det er nødvendigt for ’konceptet’. Det er plat og uværdigt.

At DR så i deres søgen efter stærke kvinder som ’modeller’ har ringet en anerkendt blogger og samfundskommentator, Anne Sophia Hermansen, fra Berlingske op og spurgt, om hun vil smide tøjet i programmet, er skammeligt. Har de også ringet til Qvortrup eller deres egen Kaare Qvist og spurgt dem?

Nu sidder der jo mange stærke kvinder i DRs ledelse, og jeg kunne godt tænke mig at høre jer, hvad I ville mene om at få sådan en opringning fra en public service-kanal? Synes I, det er kvindefornedrende at sætte to påklædte mænd til at glo på en nøgen kvinde, og tildele hende x-faktor point? Stiller I selv op?

70 kommentarer

 1. Johannes Aagaard

  Denne anmeldelse af Blachman virker ærligt talt som et lidt rigeligt velforberedt hystrisk udbrud, der bare ventede på at blive lukket ud. Og helt eskaleret bliver det, når ens synsfelt er så indsnævret, at man drager paraleller, der antyder, at Blachman & Co. betragter kvinder som dyr.

  Giv dog manden en chance for at gøre det bedre næste gang – i stedet for denne krigeriske mentalitet, hvor det bare drejer om at udtvære opponenter. Er det virkeligt så svært for I kvinder at agere bare en smule storsindet en gang i mellem?

  Og tag dog det her, som det er – nemlig en hyldest til kvinden, som er noget af det smukkeste, der er.

  Svar
  • Thomas H. Rasmussen

   Utroligt at såadanne nogle platugler kan få lov til at forvalte/misbruge skatteydernes penge!

   Man skal bare nedlægge/sælge DR og give danskerne deres frihed tilbage til selv at disponere over deres penge!

   Vi har i et lille sprogområde som Danmark 2 store offentlige medier – DR og TV2 – med deres store underskov af ligegyldige TV- og radiokanaler som overlapper hinanden! Hvorfor skal jeg tvinges til at betale over 2400 kr. i licens til DR for at få lov til at tænde mit TV/PC? Og hvorfor er der så mange lokale DR-kanaler når man sagtens kunne nøjes med en for hver af de 5 regioner?

   Der må squ da snart være en fornuftig politiker som vil begrænse dette offentlige fråds – i landet med verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk!

   Svar
   • Børge

    Thomas H. Rasmussen – du er en klovn. Træk nu vejret dybt og kom ned på jorden. Du kan ikke tåle at hidse dig sådan op – det har din mor sagt utallige gange – hør nu efter!

    Svar
    • JL

     Så dit bedste svar er at kalde ham en klovn? Kig dig i spejlet en gang.

     Han har et fuldstændigt legitimt synspunkt på hvordan staten skal forvalte skatteydernes midler. Uacceptabelt lavt debatniveau fra din side.

     Jeg ser ikke DR. Jeg har ikke TV. Jeg bruger aldrig DR’s hjemmeside. Jeg betaler mere til DR end jeg gør for min internetforbindelse. Og jeg får INTET ud af det.

     Hvis du er så glad for DR, Så kan DU betale for det. Hvorfor skal i absolut tvinge os andre til at finansiere jeres underholdning? Og kom ikke med det sædvanlige “public service” vrøvl. X-Factor og Thomas Blachman har ikke en skid med public service at gøre. DR er en kommerciel kanal ligesom alle de andre. DR ved udemærket godt at seertal er konge. “Public service” er et bullshit begreb, et plus-ord de kan bruge til at malke statskassen og licensbetalerne med.

     Svar
     • Ole

      Hvis du havde fulgt bare lidt med ville du vide at Thomas (eller hvad han nu hedder), har en lind strøm af ordgylle som han spreder ud.
      På andre fora (ekstrabladet) plejer han at slutte af med en højrearmssvingende opfordring til at stemme på Danskernes Parti – så ja, han er en klov. Endda en af de store.

  • derrick

   Næste gang må DR sætte 2 kvinder i stolene,
   og Blackmann på podiet.

   Så vi kan høre flere hysteriske udbrud med modsat fortegn.

   Svar
   • Nanna

    Ja og den ene af kvinderne skal være Anne Sophia Hermansen, fra Berlingske, for hun har 100 gange mere at bidrage med end hr. Blachman.

    DR2 skylder hende også oprejsning efter det, de har gjort. Hun er meget mere egnet til at få sit eget program end Blachman.

    Svar
  • Brian

   En hyldest til kvinden ???? den må du sgu længere ud med skulle det være en hyldest til kvinden at to påklædte mænd sidder og overbeglor hende og kommenterer hendes krop det dog det latterligeste jeg endnu har hørt og hvad Blachmann mener om kvinder har han allerede brugt et pogram på at vise det var jo tydeligt med Anne Linnet i X factor har de en anden mening end ham er det bare en åndsvag kælling der skal holde sin kæft og havde en jyde krog op i røven var det ikke noget i den stil tror sgu ikke han behøver flere pogrammer for at sige hvad han mener om kvinder så fri os andre for og se og høre på ham og luk dog det lort så folk ikke skal bruge deres licens penge på det

   Svar
  • Kim Nielsen

   Lotte Hansen klumme er lige i skabet!

   Blachman er en platman! Der er da overhovedet ikke tale om nyskabende TV, det er ligegyldigt snak og det handler da slet ikke om en hyldest til kvinden???

   Det eneste Blachmann bliver opstemt over, er ham selv – men behøver vi andre at betale licenspenge for det???

   Svar
   • Marianne Lindegaard

    Hele konceptet er rædsomt og plat – og ovenikøbet gudsjammerlig kedeligt….

    Svar
    • Johnsen

     Det har du bestemt ret i, Marianne.

     Svar
 2. lars hansen

  Ja, til Lars hansen

  Svar
 3. Martin

  Fint nok Lotte, at du forages over mændenes natur og ærlighed som du nok hellere havde undværet. Men kære Lotte Hansen, brug dog din energi på de store busreklamer med “tilbud på nye bryster på privat hospital” der kører rundt i København for tiden eller porno i børnehøjde. Det er i sanhed et sygdomstegn i vores samfund! Jeg synes du er en dygtig politisk kommentator, men det er for nemt bare at kritisere det du ikke forstår, altså mænd :). Men du skal ikke være ked af det, vi forstår heller ikke kvinder. Venlig hilsen Martin

  Svar
  • Alberte

   MARTIN, hold dig til emnet. Lotte har ret. Jeg så 5 minutter af udsendelsen og fik kvalme. Bagefter var der en debatudsendelse, af programmet. Tilrettelæggeren af ( Roskilde dyrskue ), fik ret lang tid til at forsvare sin “gode” idé. Tillykke til DR. Det er lykkedes at ØDELÆGGE en god kanal DR2, til en nu “gensyns” kanal, med mere. Ja, Martin det var et lille sidespring fra emnet.

   Svar
 4. Philip

  At visse kvinder og meget få mænd ryger op i det røde felt over programmet er jo en forudset ting men hvis vi antager at dem der ser på det er lidt eller meget til S/M er det et fremragende program eftersom kvinden således vil være *m* og de 2 mandlige betragtere og komentatorer af de forskellige udstillede kvinder er *S* hvorved alle 3 får noget ud af det.
  Hvis du ikke ved det er der faktisk mange *m* kvinder der vil blive plask våde hvis de blev stillet op på den måde til en gang verbal onani.
  Og eftersom det jo er oppe i tiden med at experimentere sexuelt og en vis bog Fifty Shades of Grey om S/M er blevet berømt og har solgt overvældende ligesom O’s historie blev det i sin tid er jeg sikker på at der er et stort publikum af dem der kan se den dybere mening og lyst til disse programmer.

  Men for dem der er dybt uvidende om den slags og kun kender til misionær stillingen 1 gang om måneden vil naturligvis ikke kunne se den dybere mening i det og ikke få mere ud af det end hvis de læste Familie Journalen.

  Svar
 5. J. Andreasen

  Blachman er en overvurderet nar.

  Svar
 6. D. Jørgensen

  Vores samfund er snart så sygt !!

  Tænk at dette program skulle komme fra DR, det er
  jeg målløs over og jeg vil ikke betale licenskroner
  for den slags programmer som ovenikøbet bliver
  sendt i den bedste sendetid og hvor landets mindre
  børn stadigvæk ser TV….skam jer i to, jeg begriber
  ikke blachman vil lægge navn til, her er du sku gået
  over stregen…….men godt vi har andre mere seriøse
  TV-kanaler vi kan svitse over på, for jeg lukkede ned
  for den gang usmagelige mandehørm, FØJ !!!

  Svar
  • Jyden

   Er 100% enig, D. Jørgensen!!
   Vi er ved at overveje om vi skal melde os helt ud af TV/licens,- man ser snart kun afsporede, totalt ligegyldige udsendelser, der befinder sig på det laveste plan,- på især tv2 og dr1,m.fl.- ellers er der evindelige genudsendelser med billige tv-serier, der kører non-stop,- det er ikke det, vi betaler licens for!
   Ja, vort samfund ER blevet sygt,- men det bliver nok også snart helt afviklet!!

   Svar
 7. Hansen D 2

  Nå forf,er det gået op for nogen,at Blachman er den ypperligste Platman,ja overvurderet!

  Manden er lobbyist,udi sit eget univers,men som det er med politikere,nogen kan åbenbart lide at være totalt til grin,for egne penge,så lad dog tørvetrilleren,trille sine impotente bussemænd,og lad Lemmingerne have deres legetøj!

  Svar
 8. D. Jørgensen

  Ja kvinden er køn
  men Blachman så uskøn

  får han mon en stådreng
  eller blot lider af publicitytrang

  hans charme helt forsvandt
  sympatien han ikke fandt

  han vinder folks harme
  med snak om kvindearme

  DR og Blachman er kørt helt af sporet
  håber ikke Danmarks børn følger sporet

  håber DR’s seerne viser “nok er nok”
  lad os alle vise dem det i samlet flok

  X-Factor legenden er snublet
  hvor seerne ellers har jublet

  dommedag er nået
  det er godt gået

  Svar
 9. Lene Skov

  Hvor var det dog befriende og interessant for én gangs skyld at høre en samtale uden manuskript. Ja, 90% var tomgang, men de sidste 10% åbnede et blik ind i nogle menneskers stort set ucensurerede tanker. Udsendelsen efterlod mig med den samme varme følelse, man nogle gange har, når man forlader en kunstudstilling og syndes at ens virkelighedsbillede har fået et lille nyk.
  Alle dem, der kritiserer udsendelsens format, virker mistænkeligt hykleriske – hvorfor tændte I for programmet, når I vidste at I med stor sandsynlighed ikke ville kunne lide det? – hvis I siden også skriver, at I “lige skulle tjekke” udsendelse nr 2 i næste uge, så er I da helt til grin. Get a life!

  Svar
 10. Ole

  Tak til Lotte Hansen, fordi hun tog et par minutter fri fra jobbet som spindoktor for socialdemokraterne. Hvor er det dejligt, at en af de skatteyderbetalte millionærer fortæller os jævne folk hvad det hele går ud på. Af hjertet tak.

  Svar
 11. peter nielsen

  Når det meste af sendefladen iflg. den gængse opfattelse er fyldt med intetsigende trash-TV, så er det jo paradoksalt, at folk angriber netop Blachmans program og lader resten fare. Logisk set kan det jo så ikke have noget med manglende kvalitet at gøre. Tilbage som forklaring på mediestormen (BT har f.eks. p.t. tre artikler, et blogindlæg og en billedserie om Blachman) står snerpethed og jantelov. Det sidste er nok det vanskeligste for folk. Man provokeres af en mand, der finder sig selv interessant og betydningsfuld, selvom de fleste mennesker på TV jo netop gør dette – det er jo derfor de i hundredevis kæmper for at komme på skærmen til at begynde med.

  Svar
 12. poul andersen

  Det må da være den største aprilsnar i år, og det er ikke
  overraskende at det er en af de største narrehatte vi har
  her til lands ( platmand ) som licensbetalerne er tvunget
  til at betale for at optræde med de platheder som D R nok
  selv synes er sjovt, men er det ikke andet end det samme
  som altid, en gang plat altid plat.

  Svar
 13. John Hansen

  Vel talt Lotte.Latterlig at bruge sendetid på en mand som er på niveau med Paris Hilton og Amalie.Alle tre er kendte, netop fordi de er så dumme og latterlige at de selv tror de er kloge og interessante.

  Svar
 14. Annette

  Ja, så kan man da ikke synke dybere!! At vise sådan en gang kvindediskriminerende fjernsyn. Ville man finde på at lave en sådan udsendelse med en nøgen mand (Blachman??) og to kvindelige kommentatorer?
  Og nej det ville man ikke og tro mig, ingen kvinde ville være med i sådan en udsendelse!!
  Hvor interessant er der nogen der synes Blachman er? Han er totalt opreklameret og sygeligt interesseret i at høre sig selv tale. Hvem kan interessere sig for hans mening om noget overhovedet?
  DR skulle være en seriøs kanal…. Hvor Herre bevare os!
  Det eneste der ikke kommer bag på en er, at Blachman stiller op til sådan en parodi for han stiller op til hvad som helst der “hokus pokus sætter ham i fokus”.
  Til DR: luk det program og bevar lidt selvrespekt!

  Svar
 15. Bjarne Andersen

  Kan kun give Lotte 100% ret, de få minutter jeg så fik det til at vende sig i mig over lige netop hvor plat og intetsigende Blachman og programmet er. Hvad jeg slet ikke forstår er, hvordan man får voksne normalt begavede kvinder til at stille op til et sådant program, de burde jo kunne se at det er fuldstændigt uden indhold, og relevans for kvinder.

  Svar
 16. Bjarne Andersen

  Og en lille tilføjelse, hvis jeg ikke er helt gal på den så er det licensbetalerne der “ejer” DR, og kan vel forlange at det program bliver fjernet?

  Svar
 17. H. Hansen

  Blachman er bare en IDIOT.

  Svar
 18. Jørgen Jensen

  Blachman er så talentløs at han ALDRIG ville være kommet videre fra indledende runde i X-factor!!

  Svar
 19. Jørgen Jensen

  Havde kvinden nu haft burka på – som Blachman skulle tage af – så havde der været noget at tale om – men det tør det lille venstrefløjs fæ naturligvis ikke!

  Svar
 20. Pieter Kkaust

  Kære Lotte, – rigtig god anmeldelse. De talte om kvinden, som objekt, kvindekroppen, som vi mænd totalt objektificerer. Vi ser jo slet ikke alt det, der gemmer sig bagved – følelser, ømhed, magtbegær og en mangel på at høre efter. Måske var det plat, men som mand er jeg plat så, plat fordi jeg i virkeligheden forguder kvindekroppen, både helheden og dele af den. Den kan få mig til at gå helt i tomgang, selvsving, bananas og i skjul.
  Jeg tror, at kvinder er ved at nærme sig det felt, hvor I bliver bedt om at klappe i et par minutter, hvis det kan lade sig gøre – de kvinder, der i årevis har sagt, at når de kom til, ville tingene se bedre ud. Jeps, super regering vi har fået – totalt magtfikserede Vestager, lille-pigehåbløse Thorning, skrigeballoner der gør det modsatte af, hvad de siger osv.
  Kunne vi ikke få lov til at kigge lidt på kvindekroppen og gøre os nogle illusioner? I skal nok få eller forsøge dem og os pillet ned igen – og du kunne jo skæve lidt til, hvordan de kloge kvinder behandler alle drenge i folkeskolen, børnehaven og vuggestuerne. Hvis de kan sidde stille, så kører det. Så – du sidder hjemme i din af-en-mand-arkitekttegnet stol, skriver på et af-en-mand-opfundet tastatur på et ditto opfundet medie og er temmelig enøjet. Hvis I ikke havde kroppen, hvad havde I så – det er jeres kønsdele der gør, at vi gider danse. Uden fisse hører alt op.
  AMH er køn, du er køn, og havde jeg selv haft en mere imponerende penis, så havde jeg bestemt stillet op – overvægtig og det hele.
  Nå, det løber lidt af sporet, men stadig: Sikken anmeldelse du havde liggende i skuffen – sikken smuk automatpilot.
  Kærlig hilsen,
  Pietro

  Svar
 21. J. Hansen

  Der var jo bare endnu en af vennerne på DR, der grundet børneprpgrammet X-factors sæsonafslutning måtte forlade etablissementet,- og det lige hvor hele etablisementet sådan hyggede sig. Vupti..Vi strikker da bare et nyt TV-program sammen og ansætter den gode kammerat, der iøvrigt ikke forbigår den mindste chanche til at kritisere den borgerlige opposition i de skatteborgerfinancierede lorte-programmer. HAN skal være studievært, ligesom elevrådsformanden og alle de andre soialkammerater der ALTID er plads til på DDR!

  Svar
 22. Hasse Gårde-Askmose

  Blachman har siddet skævt på potten som barn.
  Måske har potten været så stor, at han faldt ned i den.
  Den mand (?) er fyldt med så meget pis, at det for mig er uforståeligt, at TV kan bruge ham i nogen som helst sammenhæng.
  Måske som trommeslager. han er – siges det – uddannet trommesla’r fra Musikkonservatoriet.

  Vi må forlange at få at vide, hvad Blachman får i honorar.
  Og idemanden/tilrettelæggeren til serien skal henvises til kantinearbejde.

  Jeg synes, at DR tv efterhånden er blevet dårligere og dårligere. Med et utal af genudsendelser. Og “genudsendelse” af film, der næsten lige har været vist på TV2.

  Hvor længe skal vi seere finde os i det.
  Zap væk. Ja det kan “man” selvfølgelig gøre. Men “sluk” vil være endnu bedre.

  Er deres – DR’s – økonomi virkelig så dårlig. at de er nødt til at sende en masse billig l…. for at holde budgettet?

  Er der dog for helvede ikke snart nogen, der kan gribe ind?

  Svar
  • Hasse Gårde-Askmose

   “Og idemanden/tilrettelæggeren til serien skal henvises til kantinearbejde”.

   Det er måske for groft….overfor kantinemedarbejderne.

   Svar
 23. Randi Mikkelsen

  Plat, plat, plat og aldersdiskriminerende. Hvad mente han med at “nu føler jeg mig fri” da de havde set på den modne kvinde?

  Svar
 24. Klaus Østerberg

  Når man er så egocentreret og selvfed som Thomas Blachman vil et sådant program kun få en kort levetid.
  Utroligt at de ikke har kunne se det på DR.
  Jeg er helt enig med Lotte Hansen.

  Svar
 25. Rolf

  Var det i virkeligheden ikke bare et ret kedeligt program?

  Svar
 26. Bent

  Lad DRs tv kanaler blive betalings kanaler lige som TV2s blev så kan folk frit vælge om man vil betale til det eller ikke og lad kun radio være licens pligtig så har man opfyldt publicservic aftaler om at landets kan få info. itilfælde af katrofser krig osv. Se hvordan det virker med TV2 man kan nemt kode sådan at kun de som betaler kan se det det være sig tv eller internet. I dag kan danskerne nemt ” nøjes med DR radio da der findes et “Hav” af tvkanaler for mit område har jeg over 200 gratigs tv kanaler over astra sat 161radiokanaler så jeg ville ikke være bekymret ved kun at betale kun for at høre radio .

  Svar
 27. Jan Larsen

  Jeg syntes, at Blachman minder om en der er flygtet fra et sindssygehospital og opfører sig som han er i en LSD rus hvor han lever i sin egen fantasiverden der hvor han har ophøjet sig selv til al verdens guru.

  Hans ego er så stort at han er tvunget til at leve som om han er guds gave til menneskeheden.

  Blachman for helvede, tag nu din medicin og kom tilbage til den virkelige verden, og drop det ligegyldige ævl og egen tror på, at du er universets navle.

  Jeg har ikke set mere ligegyldig, intetsigende og indholdsløst program, og det værste er at DRs licensbetalere, har givet et bidrag til dit storhedsvanvid og endda i 6 dele.

  Blachmans vanvid for åben skærm, del 1.

  Svar
  • Morten

   Tillykke DR og Blachmann – så vågnede folk af TV3 døsen….
   Kvindesynet som kan udledes af showet er da klart kontroversiel og debatten skal tages. Et råd til de hårdest ramte: lad være med at tænde for det hvis du ikke kan klare mosten…

   Svar
   • Jan Larsen

    Man kan ikke udtale sig hvis man ikke har set del 1. nogle gør, ikke jeg.

    Kvindesynet er kontroversiel, skriver du, øh hvor gammel er du egenligt, er du en dreng der ikke er voksen endnu, eller en voksen der ikke har set med i din opvækst.

    Er kvindesynet stadig i sin dåb, er vi ikke nået længere, end at vi skal gå tilbage og debattere kvindekroppen på et plan der minder om en forsmået skoledreng som aldrig har forstået kvinden under sin opvækst om som voksen 50 årige forsøger at forarge med skoledrengens sprog, en tissekone.

    Blachmann eksistensgrundlag er på samme niveau som en vandpyt på asfalten en varm sommerdag.

    Klare mosten, der er intet at klare, for der er ingenting, lav en udsendelse om hvordan maling tørrer, det ville have større interesse og indhold.

    Ikke en tom udsendelse om en 50 årige i en livskrise som forsøger at genopfinde den dybe tallerken, manden selviscenesætter sig selv og tosserne følger trop, manden er en nar, men tosserne kan ikke se narren, for tosserne er selv en nar.

    Velkommen til forsættelsen af reality tv nu med Blachmann som tossen.

    Et råd, brug dit liv på noget bedre end det lort, det gør jeg.

    Svar
   • Bent

    Morten jeg kan sommen nok klare mosten men når jeg skriver i min kommentar om programmet at lad DRs tv kanaler blive betalingskanaler som TV2s kanaler ja så kan alle som dig der kan synes godt om sådanne programmer måske enda få flere af dem ifremtiden og vi ander kan blive fri for gennem licens at betale over 2000 kr. om året for sådan en gang lort

    Svar
 28. Hansen

  Enig med Lotte H. Platman er bare efterhånden for pinlig.
  Hvorfor giver DR og TV2 nogle kendisser en masse gratis reklame, inden de så udgiver en bog. Er det vennetjeneste?
  Hvad får dog disse kvinder til at stille op og vise deres nøgne krop? Hvorfor skal alt efterhånden ligne Paradis Bordel? Vi ved jo godt der findes Tomhjerner over alt, men hvorfor skal vi se på dem?

  Svar
 29. Inge

  Hvor er det spændende, hvad en sådan udsendelse kan afstedkomme af ytringer. En eller anden berettigelse må programmet have – med de reaktioner. Måske er reaktionerne proportionelle med udsendelsens berettigelse? Måske kan vi først se hvilken berettigelse når der er gået noget tid og bagklogskabens lys skaber klarhed? Selv har jeg ikke forstået budskabet og hvad Blackmans ærinde er. Så jeg sidder med dette ubesvarede spørgsmål og er stadig, ærlig og nygerrigt(!), interesseret i hvad det er manden vil. Så jeg skal da helt klart se de næste udsendelser. Skal du?

  Svar
  • Kim Nielsen

   Nej!

   Jeg tror desuden ikke kun reaktionerne går på Blachman, men også generelt på DR og deres mangel på udsyn.

   Svar
 30. T.Sørensen

  Helt ærligt. så synes jeg at Blackmann slap ret heldigt gennem programmet. De to kvinder var gode repræsentanter for kvindekønnet og gjorde ingen skade hverken på sig selv eller deres medsøstre. Vi lever i en “frigjort tid”, hvor kvinden er pornoficeret og ses overalt. Dette program flytter ingen bjerge, men skubber heller ikke til en hældende vogn. Jeg så det mere som en modvægt til det herskende kvindesyn. Nærmest som en hyldest til kvinden på en ikke lummer facon med en humoristisk indfaldsvinkel. Det virkede nærmest komisk at se to påklædte herrer blive nedstirret af en nøgen kvinde. Det virkede på mig, som om det var de to kvinder der havde bukserne på og som om herrerne “ikke havde noget tøj på”.

  Svar
 31. sofie

  Herre Gud -kunstens frie tøjler,ikke!Så længe pigerne er med på den er der vist ikke sket nogen skade.

  Min veninde har forøvrigt(og jeg er sur over ikke at kan skaffe det selv)en nøgen mand der ligger på maven -med en støvekost i munden-og han smiler oven i købet.

  Da debatten om mindre piger,som gik rundt halv nøgne med deres klude -blev de sammenlignet med ludere_Jamen fuldstændigt GROTESK,at fremkomme med den slags tale og sammenligninger overfor børn,simpelthen GROTESK.

  Det var vist også snerpede gammeljomfruer der var mest forargede(misundelige)og som sikkert aldrig havde haft en mand -der råbte højest.

  Siden hvornår har piger ikke lov til at pynte sig og klæde sig ud ? Det kan få mit p.s i kog i svær grad at uskyld på den måde skal tilsvines og gøres til noget det ikke er.

  Er Blachman i samme båd (selvom han er træls at høre på -hvad er så FORMÅLET)?

  Bliver tegne-modellerne næste ofre….?

  Svar
  • Kim Nielsen

   Ingen er rigtig forarget – men mange synes det er intetsigende og total misbrug af de 3.8 milliarder som DR får i lincenspenge.

   Svar
 32. Lullu

  Slap nu af… helt af… Tak! En ting ad gangen…De har jo en fin pointe mht. måden der tales om kvinden og kvindens krop på i medierne, men også blandt de unge i dag… Du kan ikke åbne en radio uden at der tales om ” “ho´s” osv. og “knepper hende” her og der. De taler om kærligheden til kvindekroppen – den naturlige, som den er og hvordan man omtaler den i det offentlige rum.. Respetfuldt! Og om hvordan man lærer den yngre generation det. Hvis I skal spytte galde, så gør det ud over modeindustrien og og i det hele taget det billede der bliver trukket ned over hovedet på unge kvinder mht. hvordan man skal og bør se ud, silikone, botox osv….. og slap så af … helt af og lyt efter til hvad det er de taler om i programmet.. Mvh En kvinde,-)

  Svar
 33. Svs

  Plat, pinligt, Blackman er en nar, jeg gider ikke høre eller se ham mere.

  Svar
 34. J. Hansen

  Kan man få oplyst, hvad det koster af tvangsinddrevne licensmidler for at lave et program TIL Blachman, Med Blachman, AF Blachman, OM blachman og FOR Blachman!
  Hvilket beløb aflønnes Blachman med? Hvad lyder regningen til danskerne på?

  Svar
 35. Blackmands hopper

  […] for at kunne reflektere over sin egen moderne manderolle.” Også Lotte Hansen er på banen i BT: “Programmet er en fejlslagen intellektualisering af Roskilde Dyrskue, hvor hoppen er en […]

  Svar
 36. Wolfgang

  Jeg er helt enig. Det er til dato, noget af det ringeste, der er sendt på DR.

  Generelt synes jeg ikke om DR’s programstandard.

  Jeg kan anbefale, at man framelder sin DR licens.

  Kan da i øvrigt huske, vi havde en sjov weekend på Roskilde Festival i 1997, mødtes i toget på vej dertil fra Århus og du var ivrig fotograf.

  Svar
 37. hj

  Genialt program, selvom jeg ikke har ikke har set det, da jeg ikke kunne drømme om at tænde for den ræverøde, landsskadelige lortekanal.
  Men når alle de feministisne og deres tøffelhelte kommer op i det røde felt, så ved man at programmet er tiltrængt. Feminismen har ødelagt det her land, det fryder mig i den grad at se dem gå bagover over et uskyldigt program.
  Statsforsørgede propgandister som Lotte Hansen skulle hellere glæde sig over at kvinderne i det her land, endnu, kan vise sig uden burka. Det er snart en saga blot pga feministerne og landsforræderiske røde levebrødspolitikere. Programmet er tiltrængt. Go Blachmann!

  Svar
 38. Hasse Gårde-Askmose

  “Genialt program, selvom jeg ikke har ikke har set det…”

  Ja det “si’r” jo alt.

  Skal vi tippe på, at du er DF’er?

  Svar
 39. Torben Steno

  Samtalen med Anne Sofie Hermansen foretog jeg på et privat initiativ som reserch til programmene. På det tidspunkt havde DR ikke hørt om ideen endnu. Bare for at få de faktuelle på plads.

  Svar
 40. Man

  Hvem Blackman?

  Svar
 41. Preben Skjøth

  Jeg er helt enig i Lotte Hansens bedømmelse, og efter min opfattelse er Thomas Blachmann en usympatisk og selvpromoverende skabekrukke af værste slags. Ufatteligt, at DR betaler ham over en million kr. for hver serie X-Factor.

  Svar
 42. Jyden

  Tror vi lever i plathedens og vanviddets tidsalder..
  – må denne blive udlevet snarest!

  Svar
 43. Anna Christensen

  Jeg synes bare programmet var død-kedeligt. Kæmpede mig igennem de HELE 30 programmet varede, fordi jeg havde en formodning om, at der måtte komme et eller andet form for klarsyn eller noget poesi eller en pointe eller… det kom bare aldrig, som jeg så det altså.

  Desuden forstod jeg reelt ikke rigtigt deres “dialog”… to mænd sidder og ævler imens de ser på en nøgen kvinde. Om det er kønspolitisk korrekt eller ej aner jeg ikke. Men hold nu op, hvor var det kedeligt fjernsyn.

  Svar
 44. Peter P

  Om ikke andet så får Blachmann startet en debat, og når det samlede kor af meningskællinger og dansk kvinde samfund bryder ud i hysterisk flæbende fælleskvababbelse, SÅ ved man at manden har ramt plet.
  Kritikken viser klart den kvindagtige intolerance/forstening som det danske samfund er gennemsyret af, “det pikløse samfund”. Jeg må indrømme at jeg kun så traileren og gik uden om programmet, ligesom jeg også er gået uden om “Familien på Bryggen”, ” Paradise Hotel” og “Amalie’s verden” m.m. Sjov at disse programmer ikke påkalder sig samme ramaskrig …. Man må jo udlede at det IKKE er kønsstereotyper, pumpet patter, bare røve, verbale plathedder og fornedrende opførsel der er problemet …. som sagt, jeg tror Blachmann har fat i noget.

  Svar
  • MH

   Spot on, Peter.

   Jeg har ikke set programmet, og jeg kommer formentlig heller ikke til det. Blachman er en navlepillende tosse, og jeg finder ham på ingen måde interessant. Men hvorfor man skal fare i flint over dette og ikke over alt det andet fuldstændig ligegyldigt lorte-tv, der laves er mig en gåde. Hvorfor er det ikke problem med “Sommer i Sunny Beach” og “Paradise Hotel”, hvor man følger en flok unge rundt med et kamera konstant rettet mod dem – også når de smider tøjet?

   Er der nogen, der har tvunget disse kvinder til at stille op i Blachmans program? Jeg tvivler. Og jeg hørte i øvrigt ingen brokkerier, da TV2 forsøgte sig med mormors bordel, hvor to gamle kællinger (som de kaldte sig selv) talte om ‘alle de forbudte ting’. Kunne I forestille ramaskriget, hvis Blachman og en ligesindet tog til Afrika og hyggede sig med letpåklædte tøser på stranden? Det kan jeg efter at have læst Lotte Hansens mavesure opstød.

   Svar
  • Knud Madsen

   Nemlig Peter.
   Jeg så lidt ind imellem og hørte endnu mindre, men opfattede da ikke noget ekstraordinært oprivende.
   Den eneste grund til, at jeg forsøgte at se programmet er da, at jeg havde set alle disse vildt hidsige udfald imod programmet endnu før, det overhovedet var vist. Efterfølgende har det været overordentlig fornøjeligt at læse flere af de hidsige indlæg, der har været om sagen. Meget underligt, men morsomt.
   Hvad sker der dog i hovederne på feministerne??? Hvad er problemet? Mon ikke denne Blachmann ligger storgrinende på ryggen og kratter sig på maven af grin???

   Svar
 45. L. Scheel Elsberg

  For at dyrke min væmmelse af Blachman, tvang jeg mig til at se programmet. Det var dog det klammeste, mest forvrøvlede og kvindenedgørende jeg længe har set i TV.
  Hvordan kan DR tillade sig at bruge “mine” licenspenge på sådan noget underlødigt møg. Synd for de, – ellers agtværdige mænd, Blachman har lokket til at deltage. Føj !!!

  Svar
 46. Når mænd leger Gud » FEMININ FRIHED - Feminin Fremtid

  […] Læs Lotte Hansens indlæg i BT […]

  Svar
 47. Michelle Bernth

  Fra de to afsnit jeg har set af showet (hvor mange har overhoved set det, de kritisere?), kan jeg udlede, at Blachman forsøger at ændre/opdatere/udforske måden mænd ser på kvinder og deres indbyrdes forhold. Hvorfor kan det ikke indeholde en nøgen kvinde? Selvom kvinderne er nøgne og tavse, er de de vigtigste aktører i programmet, da debatten drejer sig om dem og de tanker de vækker hos Blachman og gæst, hvilket jo lige præcis er det, Blachman forsøger at udforske. Han fremprovokere en snak om kvinder, ved at se på kvinder, for derefter at kunne betragte denne snak og det syn han selv og gæsten, og (måske dermed) alle danske mænd har. Hvorfor skal kvinden pakkes ind i tøj, før hun kan tages seriøst som en aktiv medspiller i programmet? Det er ikke Blachman, der har kaldt disse kvinder for ‘Roskilde Dyrskue kvæg’, men de kvindelige kritikere af programmet – måske de selv skulle revurdere deres eget kvindesyn og deres holdning til kvinder, der (frivilligt) stiller op i disse programmer.
  Der har siden 70’erne været ‘påklædte’ debatter om forholdet mellem mænd og kvinder, hvorfor ikke opdatere denne form? Jeg ser ingen andre forsøge at revolutionere, eller blot pifte op, denne dødsyge debatform. Blachman og DR skal have ros for at prøve noget nyt.

  Svar
 48. Dennis Nørmark, vad är det du säger om Sverige egentligen? | One-way Communication

  […] danska reaktioner på Blachman kan ni exempelvis läsa HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR och HÄR samt se en parodi på Blachmans pretentiösa intro […]

  Svar

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.