Julelyset skinner ikke over dansk økonomi

Der var sat kogler og julelys på bordet i ministeriets mødelokale, men lysene var ikke tændt, da Margrethe Vestager i går fremlagde den grå rapport indeholdende tallene om, hvor skidt det går med dansk økonomi. Det ser gråt ud.

”2000 og træls!” sådan kaldte Vestager selv året, der næstet er gået. I forhold til de triste tal og i forhold til, at hun kun havde sovet 3 kvarter, fordi hun natten før skulle have et europæisk finanstilsyn på plads. -Så tog hun situationen meget ”sådan er det jo”-agtigt.

Et fald i BNP fra en vækst på 0,8 til en nedgang på 0,4 fortæller også i sig selv alt om de manglende tændte lys. Det nye ved Vestagers gennemgang var, at hun ikke påstod, at det det gik godt. Det har ellers været regeringens stil siden den tiltrådte. Hun tillod sig godt nok at øjne en ”jævn vending” som et svagt lys om lang tid. Mere konkret mente hun, at i 2014 ville arbejdsløsheden ikke længere stige, men være faldet med 16.000 mennesker. Uha uha.

Vestager har to pejlemærker som sætter hende i stram spændetrøje, hun vil ikke gøre underskuddet større end det er i forvejen er, og hun vil gerne skabe de bedste rammer for øget vækst. Det sidste er så ikke lykkes. Lakonisk bemærkerede økonomiministeren, at det da sikkert havde været rart for de børn, der fik renoveret deres skole, som følge af kickstarten, men set på de rå tal har det ikke virket. Det kan det så nå endnu, men det afhænger af 1000 andre faktorer, forklarede ministeren og fjernede næsten enhver tiltro til, at hun overhovedet kunne påvirke situationen afgørende. Trumfen satte hun, da hun sagde: ”Jeg var kirkeminister for mange år siden, og jeg beskæftiger mig næste mere med tro i dag, end jeg gjorde dengang”.

Hende primære formål er, at vi tror på hende og at hun har styr på pengene. Hun vil skabe tryghed til rammerne, og så lade tyskerne og svenskerne om resten. Det er åbenbart her nøglen til vores lykke er. Særligt tyskerne skal klare sig godt, for så køber de flere af vores varer. Vi må så håbe, at de ikke synes, det er for dyrt at handle nord for grænsen. Og for dyrt er det sagde ministeren, og hun vil have vores løn til ikke at stikke så meget af i forhold til naboerne, som en hilsen til fagbevægelsen, sagde hun om lønkonkurrencen: ”Vi kan bestemt ikke sige, at vi er ved at være på plads”. (nu venter vi bare på sms’en).

Vestagers hovedpine er at vi er mange, der er mange, der er bange for at miste jobbet og derfor gemmer vi penge både til natten og katten. Selvom flere end ventet har hævet næsten 30 mia. kroner som følge af efterlønsreformen, så bruger de ikke pengene. Da regeringens hyperoptimisne altså ikke har virket på vores lyst til at bruge burde de nok bare have været mere ærlige i prognoserne, nu skal de jo slås med at vi tænker: Hvorfor skulle vi tro dem denne gang?

Et andet stort problem er, at når vi bruger pengene gør vi det på udenlandske varer i stedet for danske, og det påvirker altså tallene i den helt gale retning. Men her var Vestager krystal klar. Hun ville ikke bede danskerne om at købe dansk. Hun tænker globalt. Men her vil dagens klumme skribent så for helt egen regning godt give regeringen en hjælpende hånd og sende en juleopfordring ud til danskerne: Køb danske julegaver.

33 kommentarer

 1. Benny Nielsen

  Kan det undre nogen at det går ad He….. til med den strikkeklub der p.t. styrer landet ?

  Margrethe Vestager og de øvrige medlemmer i “klubben” kan plapre løs i timevis, deler penge ud til højre og venstre, gerne til U-lande med korrupte diktatorer og åbner grænsen for endnu flere til varig offentlig forsørgelse.

  Kaputpakker, kiksestart o.sv. osv.

  Regeringens prognose for dansk økonomi fra august viste sig også denne gang at være et flop, og det er fru Vestager “sådan set” ked af.

  Tag en ordentlig nattesøvn fru Vestager og vågn op til virkeligheden.

  Det går også ad he….. til i Tyskland , Frankrig, England og Sverige !

  Når regeringen ikke er i stand til at lave en prognose der holder i bare 3 mdr. hvorfor pokker skal vi så tro på den nye holder frem til 2014 ???

  Alle fagøkonomer har prøvet at fortælle regeringen det ikke går længere, men har talt for døve ører.

  Der skal helt andre boller på suppen:

  Verdens højeste skattetryk SKAL NED og den enormt store offentlige sektor, der hænger samfundet som en møllesten om halsen skal slankes så det virkelig kan mærkes.

  Hvor svært kan det være ?

  Store virksomheder må ind imellem lave en ordentlig bundvending når beaurokratiet har taget overhånd.

  Det samme trænger danmark til.

  Svar
 2. poul andersen

  julelysene var selvfølgelig ikke tændt. hvordan skulle de blive det, da der ikke er ret mange lys blandt dem der skal
  forestille at lede landet, og det bliver svært at se hvordan vi
  kommer videre, skal nok slette alt, og starte forfra, istedet
  for alle de lappeløsninger vi bliver overdænget med, men er
  der nogen der tør begynde ?

  Svar
 3. britta m

  De to damer i dyrt tøj, viser med al tydelighed, at de hellere vil “svanse rundt” på de bonede gulve i EU end at fokusere på Danmark. Hverken Margrete V eller Helle T ved hvad de har med at gøre. Og for Helle T’s vedkommende drejer det sig mere om at tage sig godt ud end at levere resultater.

  Svar
 4. Cleunides silva

  Allan Andersen. Danmark har overhovedet ikke gjort mit land rigere, tværtimod. Det er vidst dig der skal gå skolen om igen, du har vidst ikke hørt efter i timen… Som sagt er der korruption i alle lande, min pointe er at danmark ikke stå ved det og slet ikke gør noget ved det, der skal jeg så hilse og sige at det gør de i mit land (Brasilien)!! Og forresten, ved ikke om du har børn selv, men det er ikke noget med sagen at gøre, du har vidst ingen forståelse. – Jeg efterlader ikke mit barn i danmark og tro mig, så snart jeg har fået mit barn hjem, så skrider jeg for det her diskriminerende land, fri få hånd, trusler og hvad i dansker nu har imod andre ind jer selv. Få dog noget empati! Du er en mand man kun kalde en racist. Jeg er ikke født eller opvokset her, om du kan læse min kommentar eller ej, er ikke mit problem, hvis jeg skrev det på mit sprog vil du ingen gang kunne komme igennem det første ord!!!! – Du kender ikke til reglerne overhovedet i Brasilien åbenbart, så her kan jeg lige fortælle, at hvis mit barn eller andre børn blev misbrugt i sin børnehave, ville de ikke blive fjernet fra sin mor, tværtimod…Børne og forældrene vil ikke betale prisen, men staten i Brasilien vil gå en og give en form for støtte og et behandlings tilbud!!

  Svar
 5. Cleunides silva

  jeg undertegnede, vil hermed bevidne, at jeg har været med til møder kommune, læge, familiehus og Cleunides og børnehave.Til det ene møde, bekræftede lægen, at Guadalupe bærer præg af at have været misbrugt seksuelt. Cleunides har i flere år bedt om hjælp hos læge og Brøndby kommune, men har ikke modtaget den hjælp psykolog til Guadalupe på 4 år Ja en pædagog sagt til min barn du kommer aldrig hjem hun er fjenet fra mig 2 år i dag jeg er klage hjælp ikke og 1 1/2 år jeg må kun se min datter 1 1/2 time 1 gang om måneden jeg er ikke mibruger og kar aldrig været jeg har aldrig været på psykiarisk hospital og bruger ikke nogen form for medicin.Min barn er blevet fjenet hun blev misbrugt i børnehaven,Brøndby er urimeligt kommune er korrupt BARN SKAL HJEM TIL MOR ♥ ♥ ♥ OG MOR ER IKKE MISBRUGT BARN KOMMUNE HJÆLP IKKE BARN ER MOD BARN KOMMUNE ER KORRUPT JEG VIL FRA MIT BARN HUN BLEV MISBRUGT I BØRNEHAVEN, OG HUN ER BLEVET FJENET FRA MIG DET ER URIMELIGT jeg tale med kommunen jeg har båndoptaglser der beviser dette om mit barn HUN BLEV MISBRUGT I BØRNEHAVEN, HUN ER BLEVET FJENET FRA MIG JEG HAR UDTALT DER BEVISER DETTE. Jane jeg må ikke holder jul min barn 3 år jeg er bekymret for mit barn

  Svar
  • Sven Erik Frederiksen

   Cleunides Silva SPAM fra dig igen . Rejs dog hjem til Brasilien hvis du er så utilfreds, jo før jo bedre.

   Svar
   • Cleunides silva

    Sven Erik Frederiksen du skal modtage psykologhjælp du er recister min datter blev misbrugt i børnehaven i Danmark hun er blevet fjernet fra mig du vil jeg rejs til Brasilien du er korrupt er ikke din barn korrupt

    Svar
    • Sven Erik Frederiksen

     Tak det er en god ide med psykohjælp ,så kan psykologen måske forklare mig hvorfor vi skal brødføde utilfredse og destruktive udlændinge, og så tror jeg mere på de danske myndigheders evne til at varetage dit barn end dig.

     Svar
     • Cleunides silva

      Sven Erik Frederiksen nej danske myndigheders har misbrugt mit barn i børnehaven i Danmark hun er blevet fjernet fra mig jeg er ikke misbrugt min barn danske har misbrugt min barn danske er recister og korrupt

     • Cleunides silva

      Fredericias borgmester Thomas Banke det korrupt
      du Sven Erik Frederiksen

    • Kc

     Sikken en omgang sludder Silva! Stop nu dit klynkeri!

     Svar
   • Cleunides silva

    Sven Erik Frederiksen du tale dog jeg er ikke dog og du er recister du skal psykologhjælp i dag ud

    Svar
    • Sven Erik Frederiksen

     Det er på tide der er nogle der melder Cleunides Silva til Politiet eller forlanger erstatning for vanærende bemærkninger om korruption ,pædofili,børnemishandling m.m. Det kan ikke være rigtigt at BT skal lægge plads til disse uhyrlige påstande. Jeg kan virkelig godt forstå at kommunen har fjernet hans barn.

     Svar
 6. eigil jensen

  Ja få fart på, ryd op i burokratiet, fyr uduelige chefer og mellemledere

  Svar
 7. Svs

  Jeg foreslår at vi arbejder 12 minutter mere hver dag.

  Svar
 8. S

  Regeringen vil have lønnen ned, men bomber istedet danskerne med nye afgifter så vi alle har brug for lønstigninger for at kunne få dagligdagen til at hænge sammen.
  Samtidig åbner regeringen nu op for, at vi skal kunne ansætte kinesere på kinesiske overenskomster – dog indtilvidere på Grønland…. Bare vent, har man sagt A må man også sige B og inden vi ser os om skal vi konkurrere med kinesiske lønninger.
  Det skræmmer mig at den nuværende regering er så magtfokuseret, at de hellere vil køre Danmark i sænk end at smide håndklædet i ringen.

  Svar
  • Sven Erik Frederiksen

   Så stem dog på et parti der vil stoppe indvandring , men at der kommer billige kinesere til Danmark tror jeg nu ikke , men der er mange dygtige kinesere i forvejen. Forskere og videnskabsmænd der bl. andet arbejder på Risø forhåbentlig til gavn for os alle. Men skulle der blive en indvandring af Kinesere er det vel ikke de værste at få ind til modvægt af muhamedanere der er ved at få for meget magt. Lukket bad for piger i svømmehalen, ændret kost i børneinstitioner ,afskaffe juletræet i boligselskaber. Jeg kunne blive ved og nu er der misanten nogle af dem der vil have fjernet grundloven.

   Svar
 9. Erling Svendsen

  Hej Lotte,
  køb danske julegaver, der er du helt galt på den. Hvad hvis 80 mill. tyskere sagde og gjorde det samme. Lego og andre danske firmaer ville blive hårdt ramt. Vi kan kun leve af at eksportere og at anfre vil købe vores varer.
  Hilsen et af dine familie medlemmer i Sønderborg

  Svar
 10. E. Madsen

  Danmarks ragnarok skyldes alle medlemmer af folketinget.
  Hvorfor affinder danskerne sig med , at lade sig tryne af en regering , der dagligt lader alle ulykkerne hagle ned over den Danske befolkning , fordi man bruger alle pengene på udlændingene. !!!!!!!! Og man giver den økonomiske krise hele skylden ,for at der hver dag fyres et enormt stort antal danskere ,samtidig med at man indfører mængder af mennesker fra syd-for-middelhavet ( arabien og ungabunkistan ) samt fra de østeuropæiske lande. Var det ikke snart en god ide´at indføre grænsekontrollen igen ??,udmelde landet af schengen aftalen og øvrige såkaldte menneskerettigheds konventioner. Hvor er Danskernes rettigheder ???,de kan ikke engang bestemme,hvem de vil have boende i deres eget hus ???. Der burde indføres et total stop for asylansøgere ( for det meste velfærdsflygtninge. )
  Hvis man læser landets lokalaviser ,vil man erfare ,at der åbnes nye asylcentre næsten hver uge. Integrationsministeriet fylder også skatteborgernes penge i bl.a Blå kors i Århus, for at huse udenlandske hjemløse. Man hælder 16 milliarder i et tomt hul ,der hedder u-lands bistand,hvor pengen enten går i de forkerte lommer eller fremmer en befolkningseksplosion i lande,der er så overbefolket at de ikke kan brødføde sig selv. Hvorfor bruger man ikke nogle af pengene, til at oprette lejre i flygtningenes nærområder. ?? Flygtninge der ender i Danmark slipper man jo ikke af med igen,de bliver ikke engang returneret til deres hjemlande, når der bliver fred der . Mange af pengene går også til den danske godhedsindustri, som lever rigtigt fedt,og har 1000 vis af medarbejdere ,der gør alt for at tømme danskernes lommer.
  INDVANDRINGENS OMKOSTNINGER = Man hælder 100 milliarder kroner HVERT eneste år ,i mennesker ,der IKKE bidrager til samfundets vækst,hvert eneste år vil dette beløb stige, og jo dårligere vil danskerne får det.

  Svar
 11. Janne Petersen

  Hvorledes skal lyset kunne sprede sig, hvis ingen bærer det frem.
  Vestager er lyseslukker, med meget lidt realistisk følsomhed, og ufattelig lidet interesse for folkets daglige liv.

  Vestager er præstedatter, men den visdom fik hun ikke med i bagagen, selv om hun gerne citerer at Jesus opfordrer os til at behandle de udstødte og arme med værdighed.
  Det er korrekt citeret, men vranglære i den form, at hun tilgodeser en befolkningsdel, med resten af befolkningen i spil, og der brister læren.

  Som Robin Hood figur, har hun glemt noget meget væsentligt, fordi enhver har pligt til at drage ansvar for eget liv og levned, det kan aldrig blive et åg, der skal pålægges dem, der efterlevede denne opfordring. Janne.

  Svar
 12. Kc

  Efterhånden må regeringen vel se det i øjnene, (det som
  vi andre har set fra dag 1) at alle deres krumspring med
  pakke dit og dat, har været det rene spind, et forsøg på
  at skjule egen uduelighed.

  Hele vejen igennem har regeringen udelukkende brugt
  lappeløsninger, som meget ofte på sigt bare forværrer
  problemerne.

  Hvordan kan regeringen tro, at danskerne er så “nemme”? Denne flop-regering er forlængst gennem-
  skuet og danskerne har på intet tidspunkt del regerin-
  gens evige “glæde” og “stolthed” over deres “bedrifter”.

  Måske har M.V. noget at hævne netop fordi hun er præs-
  tedatter. Hun hører jo til et pati, der gerne ser kristen-
  domme, kongehuset, fanen og dansk kultur afskaffet.
  Fædrelandskærlighed og tro er jo nærmest et uartigt
  ord. Se bare på, hvad kirkeministeren har adstedkommet!

  Svar
 13. Thomas H. Rasmussen

  Utroligt at vi i en situation med store statsunderskud, stigende grænsehandel og hvor arbejdspladserne fosser ud af landet skal bruge penge på alle overflødige foreninger, nævn, råd, centre, institutter, udvalg m.fl. hvor en flok halvstuderede røvere sidder og ikke laver noget som helst fornuftigt af samfundsmæssig værdi – i landet med verdens dyreste offentlige sektor og verdens højesteskattetryk! I forvejen bruger de landsskadelige De Radikale og den røde løftebrudsregering 16 mia. kr. p.a. (lånte penge) på at rejse verden rundt og dele ud til korrupte ulande ligesom de importerer tusindvis af socialklienter til Danmark til evig bistand! Men godheds- og indvandringsindustrien jubler da der jo er penge i at klientgøre folk. I går så vi f.eks. i TV2 Nyhederne at den kvindelige asylchef for Sandholmlejren overhovedet ikke havde kontrol med de mange kriminelle aylsansøgere som sælger narko i København! Men festen og det store offentlige tag-selv-bord er forbi og græske tilstande venter hvis der ikke snart gribes ind over for alle disse pampere og samfundsnassere som ikke gider bidrage til samfundet! I forvejen har vi i vores lille land 250.000 førtidspensionister mellem 18-65 år + titusindvis af kontanthjælpsmodtagere – hvoraf de fhv. langt fleste er indvandrere – som åbenbart i årevis kan ligge på sofaen uden at yde noget til gengæld for deres offentlige ydel ser!

  Man kan virkelig lære af Sverige hvor den borgerlige regering har fået landet på rette kurs men politikerne herhjemme tænker mere på egne taburetter end at gøre det rigtige for landet! Den offentlige sektor og økonomi er helt ude af kontrol og alle offentlige virksomheder, institutioner m.fl. skal underkastes et realitycheck a la SAS så de alt for mange offentligt ansatte – bl.a. lærerne – kommer til at arbejde ligeså meget som de privatansatte og så alle samfundsnasserne også skal bidrage med noget! Når/hvis de græske tilstande kommer så skal de rige nok overleve medens det netop vil gå ud over de offentligt ansatte og de alt for mange på overførselsindkomster – forde politikerne ikke har vist rettidig omhu!

  Næste år vil vi slutte med en offentlig gæld på omkring 500 mia. – tæt på et helt års skatteindtægter eller svarende til små 100.000 per borger med eller uden privat finansieret indkomst. Heldigvis er renten lav p.t. og derfor slipper vi med at betale renter med 24 mia – 24.000 millioner.

  Tænk hvis vi ingen gæld havde? Så kunne skatterne være 24 mia. lavere på bare den udgiftspost og vi havde haft for 24 mia. bedre konkurrencekraft. Jeg ser kun én holdbar vej til et økonomisk trygt samfund og det er at stække de folkevalgtes ubegrænsede ret til at stifte gæld og udskrive skatter. Ind i Grundloven med dét.

  Svar
 14. Jan Johansen

  Det er da ejendommeligt, at der stadig er nogle danskere, der stadig har en tiltro til Margrethe Vestager. Er hun meget andet end et stort blålys? OK, hun har talegaverne i orden, og hun bruger også de rigtige ord, men det kniber da gevaldigt med troværdigheden. Når dertil kommer, at hendes slyngveninde, Helle Thorning-Schmidt kan karakteriseres på samme ikke særligt flatterende måde, så er vi i sandhed meget ilde stedt!

  Svar
 15. Olsen

  bla bla bla Vestager – Sådan er det jo! Du har endnu en gang bevist, at du kan ikke en skid! Så fis af med dig – jo før jo bedre!!

  Svar
 16. T.Sørensen

  Thorning, Vestager, Mette Frederiksen, Karen Hækkerup und und und…… Talemaskiner uden indhold. Nej med en regering der ikke er til at stole på og som beskatter sin befolkning sønder og sammen, som belønner de dovne både etniske og ikke etniske danskere, som jager arbejdspladser ud af landet, som gladeligt optager lån for at bortødsle dem til bananrepublikker, som gladeligt åbner grænserne for endnu flere muhammedanere, da gælder det for befolkningen om at holde på hat og briller og pengene. Ikke en kæft, heller ikke i regeringen, aner de en dyt om, hvad der vil ske om 6 mdr. Dette her er der ingen, der har overblik over. Derfor holder folk sig klogeligt i ro

  Svar
 17. R. Jørgensen

  Det hele drejer sig om tillid og sikkerhed.
  Så længe de ikke får lavet om på dagpengereglerne tja så længe vil danskerne holde på pengene. Der ligger jo milliarder af penge hos danskerne.
  At politikerne så havde regnet med at danskerne ville hæve efterlønspengene og fare ud og få sat gang i forbruget så det i sig selv ville skabe flere arbejdspladser og flere til at forbruge, det kan jo kun betyde at politikerne anser den almene befolkning for at være naive. Så længe der mangler sikkerhed og tillid til at man kan få hjælp hvis man mister sit arbejde, ja så længe vil danskerne holde på pengene da ingen kan vide sig sikker i sit job.

  Svar
 18. Kc

  Utroligt at regeringen ikke kan forstå, at danskerne holder igen på den smule penge de har. Som pensionist
  må man holde hus, der er jo ikke julegaver eller “julekurve” til dem og heller ikke mere i den måned-
  lige “lønningspose”, selvom alt det en pensionist behøver, bare stiger og stiger.

  Svar
 19. poul Sørensen

  Alle andre aviser kan finde ud af at slette indlæg, men det kan i åbenbart ikke på BT. Det er rimeligt træls at hvergang man vil læse kommentarer til jeres blogs så skal man igennem Silvas sludder. Det har stået på i meget lang tid , så var det ikke på tide i gjorde noget ved det.

  Svar
 20. k laursen

  Hvad ved Vestager om økonomi? Hun har jo kun økonomisk erfaring fra skolens frugbod. Det samme med Jelved, som er de 2 der styrer de røde regeringers økonomi. Og hvad ved skolelæren cand.pæd. vækstminister Vilhelmsen om økonomi? Tror man er de får gode råd fra det etablerede erhvervsspin, næh de giver kun egoistiske råd om egen snævre interesser. De blå er endnu mere i lommen på det erhvervspin, som betaler deres valgflæsk reklamer. Derfor ser økonomien sort ud i DK. Eneste håb er at Obama vender verdensøkonomien og det med tiden smitter af på DK.

  Svar
  • Sven Erik Frederiksen

   Ja du har ret det er ikke verdens dygtigste folk der regerer dette land, trafikministeren har kun en uddannelse som postbud. Er der noget at sige til at vi bliver snydt af en Italiensk Tog fabrik (er det mon mafiaen der står bag) og DSB er ved at bryde sammen på trods af indtægter fra passager i overfyldte tog.
   Er det en socialdemokratisk tankegang at opretholde 1. klasse i togene , ofte er folk mast sammen og 1.klasse står næsten tom. Jeg var engang med et tog fra københavn hvor en 4-5 stk. måtte stå på toilettet.

   Svar
 21. Svend Dellepude

  Var det ikke Lotte Hansen der sad ved siden af Vestager da rapporten blev fremlagt! De indforståede blikke mellem de to og smilene får Lotte Hansens blog til at fremstå som det det i virkeligheden er, det rene spin!!!!

  Svar
  • Flemming Nielsen

   Du rammer med dit skarpe blik for kropssprog mere præcist, end du aner.
   Medierne og politikerne er i den grad ligestillede, sammensvorne størrelser.
   Især kvinderne er efterhånden og ganske uimodsagt i den stupide millimeter-ligesstilings navn de mest forløjede og antidemokratiske størrelser, vi kan finde.
   Det bliver ikke morsomt, den dag disse fanatiske kontrolidioter får den totale magt.

   Svar

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.