Mor er kommet hjem fra ferie

Kommentar: Thorning laver en ’Fogh’ og kommer hjem fra ferie med masser af budskaber.

Så er Helle kommet hjem fra sommerferie, og hun indledte sæsonen med at sige undskyld for en række åbenlyse brølere, regeringen har begået, siden man vandt valget sidste år.

I bedste Fogh-stil kom mor hjem fra sommerferie og gav synkront de fleste danske morgenaviser et interview. I de næsten ens interview beklagede hun tre ting. Dels, at hun ikke tidligt nok allerede i tårnet, hvor hun forhandlede med Villy og Margrethe, fik fortalt danskerne, at løfterne ikke længere holdt, nu da hun og Villy søreme ikke havde fået stemmer nok til selv at bestemme det hele selv, surprise. Desuden fik hun ikke forklaret danskerne, hvorfor reformerne var nødvendige, og så kastede regeringen sig ud i for mange ting på én gang, undskyldte Helle.

Så fik hun sagt det. Var det smart? Tja, nok snarere sådan lidt: ’O.k. lige at feje lokalet, inden vi går i gang, selvom ingen lægger mærke til det –agtigt’.

Hun fik også uddelt en røffel til Enhedslisten og beskyldte dem for at have skældt mere ud på hende og Villy i ét år, end de havde skældt ud på Fogh og Løkke i 10 år. Var det så smart? Jo det var da nok smart fra begyndelsen af officielt at få forventningsafstemt, i hvor høj grad regeringen havde tænkt sig at danse efter Enhedslistens pibe hele efteråret, det havde de så ikke.

Selvom Johannes pibe ikke af den grund havde fået en anden lyd i går, så lød den ikke så skinger som for et par uger siden. Måske var det, fordi Enhedslisten indkasserede en gedigen lussing fra vælgerne ifølge en meningsmåling fra Epinion i går, hvor de efter sommerens debat om partiets visioner for Danmark ville gå 6 mandater tilbage, hvis der var valg i morgen. Mange af dem ville gå tilbage til S og SF.

Har Helle ret i, at Enhedslistens kritik har skadet regeringens samlede omdømme? Helt bestemt. Den fællessang fra Løkke og Johanne i ugevis, der handlede om, at regeringen førte blå politik, var gift for S og SF. Egentlig også for De Radikale, selvom de ikke som parti mistede vælgere på regeringens faldende opbakning, burde også de kunne se, at en svækket regering også giver dem et mindre handlerum, som del af regeringen. Det virker dog ikke helt, som om De Radikale helt kan se det.

Helles opsang til Enhedslisten kom efter et par dage, hvor Pia i den modsatte ende har kunnet fejre sit farvel til formandsstolen i DF. De spandevis af rosende ord, der kom til Pia fra særligt Venstres topfolk om hendes loyalitet som støtteparti, skal man lede længe efter fra Helle og Villys mund.

Det skal dog lige nævnes at Løkke fra sit sommergruppemøde i går i Ringsted fik slået fast, at han ikke så en ny regering med deltagelse af DF, så længere rækker begejstringen dog ikke. Eller også har Løkke set, at med DF i regering ville han ikke kunne sikre den nødvendige støtte fra Liberal Alliance.

Hvad skal Helle gøre nu, efter at hun har fået fejet? Ja, hun skal på lang sigt forsøge at få alle de danskere, der mentalt er rykket til højre, til at forstå, at hun skam også i krisens og økonomiens navn er rykket til højre. Samtidig skal hun på kort sigt få Enhedslisten med på at sætte masser af aftryk på regeringens politik. Bliver det nemt? Nej? Havde nogen troet, det ville blive nemt? Nej.

30 kommentarer

 1. KC

  Politikere er nu nogle sjove størrelser! Helt nede på børnehaveplan er parolen: “Jeg vil ikke lege med dig”
  for “leger jeg med dig” vil den og den “ikke lege med mig”.

  Hvornår går det op for diverse danske politikere at de
  ikke er valgt for at pleje egne interesser, men at de er
  nødt til at samarbejde for det gælder danmarks skrøbe-
  lige fremtid??

  Det er soleklart, at der må være uenighed omkring mange ting partierne imellem, men ingen har nogen
  som helst ret til at gå enegang. Se nu at komme ud af
  sandkassen og gør det arbejde I er valgt til at gøre.

  Husk venligst på at minister betyder tjener og det er
  lige hvad I er for folket. Ligeledes er det folket, som
  betaler jer i dyre domme.

  Svar
 2. sofie

  Løkke har dummet sig!Men man undrer sig over piveriet ,for hver lejr skummer alligevel fløden ,der hvor den byder sig under forskellige regeringer(man kalder det vist de lange knives nat)-så meget for solidaritet.Det hedder ellers at holde sammen”I lyst og modgang”-
  Jeg har sagt det før:Jesu Kristi lære kan man lære meget af-ja, grin i bare af det -lortet hænger sammen, forstå det nu ,ikke!!!

  Svar
 3. pm

  Nej Lotte hun siger ikke undskyld, der fejltolker du. Hun har evalueret sine ti mdr og konkludere,, hvad der gik godt og hvad der burde være gjort anderledes, sådan skal man gøre, som statsminister, måske både Fogh og Løkke kunne lære heraf. De så jo aldrig de fejl alle andre kunne se. Det lød altid, der er intet at komme efter, eller man benægtede det og kaldte konklusion om overbetaling af privathospitaler(Løkke) fra rigsrevision og rigsrevisor for at politisere, selv om VK har så mange sager i lasten der skal undersøges de kommende år. Troels L.P. Rønn, Gade m.m. for at nævne blot 3.
  Det er klogt af Thorning at melde ud som hun gør, sætte Ø på plads på en pæn måde, selv om visse medier drejer hendes ord 180 gr.
  Løkke og venner har jo tordner mod 3 F og vil lovgive mod arbejdsmarkedets partner, her fejlvurderede han totalt. Måtte trække i land.
  Thorning har aldrig troet, det ville blive let at være DK første kvindelige statsminister i en kompromisregering, og det bliver det heller ikke fremover. Men erfaringen viser, hun er sejest i modvind, så modstanderne kan lige så godt ruste sig til og forberede sig på, at regeringen sidder mere end en valgperiode.

  Svar
 4. pm

  Og ” opsangen” til Ø var altså med et glimt i øjet, men sådanne små ting overses jo af klogeågerne. Og Lotte du burde anstændigvis evaluere hvor mange af løfterne der er blevet til noget, og hvad der er på vej, før du småhåner, som du gør i din klumme.

  Svar
 5. Niels O

  “Mor” er kommet hjem.

  “Mor” bvaaadr – må jeg være fri! En falsk slange er kommet hjem, desværre!

  Svar
  • Lilli

   Hvor har du ret!!!
   Nu må “Falskhedens og Løgnenes Tid” snart synge på sidste vers,- vi har fået NOK!!!
   Men alt for mange har endnu MEGET at lære!
   Dem skal vi jo desværre vente på……

   Svar
   • Caroline

    I don’t know who you wrote this for but you helped a brethor out.

    Svar
  • pm

   Jamen bevis det I påstår, hvilke løgne? Hvilken falskhed.
   Man kan være uenig, jeg synes Pia K er rædsom både at høre på og politisk, men hun er folkevalgt og skal behandles med med respekt, siges imod når man mener det, men på en ordnetlig måde. At svine folk til siger jo mest om afsenderen selv.

   Svar
   • Lilli

    Bare et godt råd:
    Prøv at tænke,- kom ud af Illusionen og forførelsen,- og SE på Virkeligheden og bliv klogere!!
    Under alle omstændigheder VIL du komme til at opleve
    hvor vildledt du har været,- om du vil indrømme det eller ej,- når Børnehaveregeringen snart falder sammen, tillige med det offentlige system,- pengesystemet, EU, m.m!!!
    Ja, – der bliver en del kameler at sluge…..

    Svar
    • Jennifer

     Ve5rt kylske5p e4r en ple5ga, det luktar ILLA. Vi har ff6rsf6kt med i priincp ALLT. Sist skrubbade vi det med klorin, men nu har det bf6rjat lukta igen. Det e4r inte maten som luktar illa utan det verkar sitta i kylske5pet, samma typ av lukt e5terkommer varje ge5ng, ett tag efter ste4dning. Som le4ngst har lukten varit borta en vecka, vad ska vi gf6ra?

     Svar
  • pm

   Jamen bevis det I påstår, hvilke løgne? Hvilken falskhed.
   Man kan være uenig, jeg synes Pia K er rædsom både at høre på og politisk, men hun er folkevalgt og skal behandles med med respekt, siges imod når man mener det, men på en ordnetlig måde. At svine folk til siger jo mest om afsenderen selv.

   Svar
   • Yutaka

    No pokemon has three types. And the jctuise trio/quartet will probably be used later on, like for the Elite Four or something.Also, it was necessary for the PSG transformation sequence.

    Svar
  • derrick

   Ja, det er ikke mange dage siden hun sagde:
   det går rigtig godt,

   Måske hendes spindoktore har fortalt hende noget andet.

   Det kunne jo være det er politiken der er forkert, og ikke hvordan hun forklare sig.

   Som en avisleder skriver, tror hun vælgerne er dumme når de ikke forstå det hun siger.

   Svar
   • Rafa

    Jag putsade om dem och de5 blev de se5 fina, se5 fina! Jag vet inte vad som blev fel sist, men nu e4r de iaf bklnaa. Tack!

    Svar
 6. Thor Arentoft

  Vi må alle forstå at Lotte Hansen har betalt (og godt betalt) for at skrive som hun gør.
  Det er hendes job at skrive negativt om rød blok, og i særdeleshed negativt om Helle Thorning.
  Det har intet med hendes egne personlige holdninger at gøre, hun får løn for, at mest muligt, via sine skriverier skade rød blok.
  Problemet i Danmark er at alle medier er skattefinancierede, og så er det jo sådan, at den borgerlige presse har en dominerende stilling i Danmark.
  Men de journalister der er ansat af de røde, gør precis ligedan som deres kollegaer på den blå side.
  Det et skuespil for galleriet (os vælgere) der ikke har noget med folkeoplysning at gøre, men underhållende er det da.

  Svar
 7. Niels O

  Sig ét op til valget. Gør det stik modsatte efter valget (med den tyndeste undskyldning i verden: at man jo ikke havde fuldt flertal) og prøv så igen at glatte-glatte ud et års tid efter – i håb om, at vælgerne er ved at glemme.

  Ud fra devisen om, at det er lettere at få tilgivelse end tilladelse.

  Og kom ikke med den der MM analyse. Den var baseret på regeringsgrundlaget, som jo netop ikke var det, som vælgerne havde stemt på.

  Svar
  • pm

   Hvis du ved, hvad et kompromis er, så ved du også eller burde vide NO, at man må give og tage, sådan var det under Poul S, Nyrup og Fogh intet nyt her og sådan er det under HTS, når R og SF skal under samme paraply.
   Der er 3,2 mdr til næste valg, så du lærer det nok.

   Svar
 8. flemming Mortensen

  Er mor kommet hjem?
  Har du et populistisk problem med kønnet, Lotte hansen, eller er du bare dum?

  Svar
  • H. Kristensen

   Nej, det er bare dig der ikke kan huske at engang var hovedoverskrifterne i aviserne “Far er kommet hjem”. Det var Fogh der kom hjem efter længere tids fravær, og så lige satte tingene på plads efter at konservative m.fl. havde murret i krogene. Derfor er overskriften “Mor er kommet hjem” ret oplagt, da det er næsten samme situation. Forfatteren er oven i købet så venlig lige at ridse forhistorien for overskriften op, men det nåede du måske ikke at læse, eller var ikke i stand til at analysere teksten.

   Så forfatteren er ikke dum, det er bare dig der ikke kan huske, eller bare er for ung til at kunne huske noget fra dengang.

   Svar
 9. cleunides silva

  Ja en pædagog sagt til min barn du kommer aldrig hjem hun er fjenet fra mig 2 år i dag jeg er klage hjælp ikke og 1 1/2 år jeg må kun se min datter 1 1/2 time 1 gang om måneden jeg er ikke mibruger og kar aldrig været jeg har aldrig været på psykiarisk hospital og bruger ikke nogen form for medicin.Min barn er blevet fjenet hun blev misbrugt i børnehaven,Brøndby er urimeligt kommune er korrupt
  BARN SKAL HJEM TIL MOR OG MOR ER IKKE MISBRUGT BARN KOMMUNE HJÆLP IKKE BARN ER MOD BARN KOMMUNE ER KORRUPT JEG VIL FRA MIT BARN HUN BLEV MISBRUGT I BØRNEHAVEN, OG HUN ER BLEVET FJENET FRA MIG DET ER URIMELIGT

  Svar
 10. pm

  Da Fogh var statsminister hed det altid, far er landet, far er kommet hjem i alle medier, ingen gøede af det. Fogh holdt faktisk 2,5 mdr. ferie hver sommer i Frankrig. Ingen kommentarer kunne indhentes til noget. Og hver sommer kom en frusteret PK på banen. Nogle siger sågar i dag i B.Tidende at Fogh er den bedste politiker nogensinde, så stor en usandhed må da give afsenderen sorte streger i panden.
  Og jeg tror mange vælgere hopper på mediebølgen den uge,så er det SF der er dumme, så hopper man på den,så er det K formanden, så får han hak, så er er det HTS, så får hun hak hele vejen rundt lemminger er på banen blandt journalister og kommentatorer og blandt en del af vælgerkorpset. Kun Pia K og Løkke går fri endnu.
  Og jeg har fulgt med løbende og føler mig på ingen måde ført bag lyset. Måske skulle flere følge mit eksempel her.

  Svar
  • Gloria

   Hej,Har just hittat till din blogg. Precis vad jag behf6ver. Inspiration till att gf6ra ste4dningen rlirgaoe och inte ne5got som suger energi. Tack!

   Svar
  • Erick

   Wow! That’s a really neat anesrw!

   Svar
  • Vegeko

   You’re a real deep thnkier. Thanks for sharing.

   Svar
 11. Jan Birch

  Ro nu.

  Kommisionsdomstolen starter om 14 dage
  OM 14 DAGE HVOR LØKKE OG CO. SKAL RISTES.

  Herefter står alle STORSVEDENDE :
  Rolex Troels – mon Sophie Løhde i hele perioden IGEN skal leve med nedrullede gardiner i privaten.
  Peter Christensen – der fik “lorten” af Rolex Troels.

  Men sidst og i sandelighed ikke mindst Lars Løkke Rasmussen der har et mega problem og vil garanteret gentage sin meget uheldige optræden op af muren med en vis Henrik Quotrup som bidende i struben.

  Når dette Venstre mareridt ruller over scenen og danskerne vil se et korrupt billede tegne sig vil der automatisk flyttes stemmer.

  Der til skal Helle T UDSKIFTE i regeringen – der er simpelthen personager der IKKE har leveret varen.
  Gør eksempelvis Sass til minister – helst i går allerede.

  SF har også et problem – den bedste måde er at luge ud i sine medlemmer især politikere der taler og tænker med den legemsdel vi andre sidder på.

  De er SKADELIGE for regeringen – de har åbenbart ikke hjerne eller kapacitet til at se det – derfor må Willy smide dem ud – også om det skulle vise sig være et par ex-koner imellem…….

  Svar
  • Erik

   OBJECTION!Tengu had the answer in beorfe Trollzaya.No, really, he did. Scroll down a little further.Compare the times. See the 5 hour 54 minute difference?I rest my case.

   Svar
 12. sofie

  Jan Birch -du har slet slet ingen forestilling om hvor mange der ville svede i den røde blok hvis der kom en kommission,Men det gør der ikke for dommere .politi og alle andre af-arter holder hånden over og i dem så de kan hygge sig med hinanden i deres magtvælde.Men feje er de! Hvad de mener almindelige borgere skal tåle-der ruller de alle mulige tænkelige juridiske finesser på banen.Har du tænkt over, at når man gør det så kunne det skyldes at man ved man er kriminel og en svinemikkel?
  Eller rettere “Tyv tror hver mand stjæler ” det er et godt gammelt rammende ordsprog-opfundet af den jævne borger -ikke eliten!

  Svar
  • Shona

   In the colceipatmd world we live in, it’s good to find simple solutions.

   Svar
 13. Jørgen Christensen

  Langt hen ad vejen enig med Lotte Hansen. Thorning forsøger på rekord tid at lave en “Fogh”, dvs. gå efter en international toppost, hvor jobbet som regeringschef blot er et trin på trappen til egen karriere. Landets ve og vel er mindre interessant her. Det er meget karakterisk for Helle, at hun på lange stræk er væk fra debatten for så at dukke op og vise, at hun sætter tingene på plads for så at forsvinde igen. Hun har ikke præsteret en eneste vision for fremtidens socialdemokratiske samfund baseret på social ansvarlighed og fælles værdier. Den sidste rigtige socialt ansvarlige chef var Anker og tildels også Nyrop. Jeg savner social ansvarlighed og keren sig om de svage. Det er nærmest blevet in at “piske” de ledige – enig, understøttelse er bestemt ikke noget der skal fastholdes – men vi har krise og arbejdsløshed. Et system, der skaffer folk arbejde og ikke blot jobsøgningskurser, opkvalificeringsindsats mv. er ønskeligt. Det kræver politisk kunst at kunne gøre dette men vi mangler gode kunstnere til at udføre det politiske arbejde

  Svar
 14. Vol(d)smose – mens vi taler om støj i biografen… — Livet, friheden og…

  […] stillet vælgerne i udsigt. Og mens snakken går på Christiansborg om påståede nye visioner, og nogle kommentatorer for Gud ved hvilken gang endnu engang prøver at tale Helle Thorning Schmidt op (det glæder mig kun, det er der, det altid går galt), begynder tilbageslaget for integrationen […]

  Svar

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.