Viva La Hillary

Kunne BT stemme ved det amerikanske valg, ville vores stemme tilfalde demokraten Hillary Rodham Clinton. Vi ville endda ikke – ligesom mange amerikanere – holde os for næsen imens. Vi ville tværtimod trække luft dybt ned i lungerne og brøle i kor med hendes uden tvivl vigtigste støtter i USA: Viva La Hillary!

Vinder Hillary Clinton valget om præsidentposten for verdens mægtigste land i nat dansk tid, bør hun holde sin takketale på spansk. De såkaldte ’hispanics’ udgør i år 27 millioner af den samlede vælgerskare, og det er intet mindre end 26 procent flere end for bare fire år siden. I de forskellige stater har mange vælgere allerede stemt på forhånd, og i den allervigtigste svingstat, Florida, er tre ud af fire stemmer afleveret af en latino. Ifølge friske målinger vil mindst 70 procent af dem stemme på Clinton.

For republikaneren Donald Trump er disse tal en boomerang, der ser ud til at ramme ham hårdt i nakken. Trump har i en hidtil uset beskidt valgkamp stemplet hispanics som voldtægtsforbrydere og snyltere, som skal smides ud af landet, og han vil bygge en mur mod Mexico for at holde nye ude. Eftersom langt de fleste latinovælgere har arbejde, betaler skat, er gode katolikker og i det store og hele opfører sig ordentligt, har Trump med sin retorik vendt størstedelen af USAs hurtigst voksende vælgergruppe imod sig. Han har leveret det bedste argument for at stemme på Clinton, og hvilken bittersød ironi, hvis netop de vælgere, han har fornærmet mest, i nat bærer hans modstander ind i Det Hvide Hus.

Hvorfor er der grund til at håbe på det og ligefrem råbe et leve for den ellers alt andet end inspirerende Hillary Clinton? Fordi hun på trods af alle sine fejl vil videreføre et økonomisk opsving, som er skabt under præsident Obama, og en sikkerhedspolitisk verdensorden, som igennem 70 år har sørget for tryghed og fred på vores breddegrader. Trump vil som præsident skabe unødvendig uro om begge dele. kes

Kommentarer er lukket.