Seiers ­angreb på DIF

DET ER ET uhørt groft angreb, rigmanden Lars Seier retter mod Danmarks Idrætsforbund (DIF). ’Hvis I ikke stopper med at sige jeres mening, sender jeg mine advokater efter jer. Det har jeg nemlig råd til’, er det klare budskab fra den Schweiz-baserede danske milliardær. Torsdag præsenterede Lars Seier og Bjarne Riis købet af et nyt dansk cykelhold Team Virtupro-Véloconcept, og i den forbindelse udtalte DIFs direktør Morten Mølholm, at man her ikke var glad for at se Bjarne Riis’ involvering i det nye cykelprojekt – og i talentudviklingen i dansk cykelsport i det hele taget.

DIF MENER IKKE, at Bjarne Riis er den rigtige rollemodel på grund af hans omfattende dopingfortid. Og fordi han ikke – ifølge DIF – lagde alle kortene på bordet i den danske dopingrapport, der kom for halvandet år siden. Det fik Lars Seier op i det røde felt. På Facebook truede han med at pudse advokater på det officielle idrætsdanmark. ’Så snart mine advokater har vurderet den ansvarspådragelse, dette medfører for de relevante personer, vil jeg tage kontakt til DIF og forklare dem, hvor skadelig deres opførsel er. (…) Hvis det ikke er nok, så må jeg jo forklare dem, hvilke legale og kommercielle konsekvenser det kommer til at få, hvis dette ikke ophører fremadrettet.’

Det er klar og tydelig tale. Lars Seier vil bruge en del af sin enorme formue på advokater, hvis Morten Mølholm eller andre i DIF ikke stopper med at sige deres ærlige mening eller kritisere, at Riis igen får en central rolle i dansk cykelsport. Man kan argumentere for, at man skal se fremad, og at Riis allerede har betalt en høj pris for sin dopingbrøde. Man kan også, som DIF, være skeptisk over for Riis’ engagement i dansk cykelsport. Hvis DIF ikke mener, Riis har svaret fyldestgørende på de spørgsmål, er det deres pligt at reagere, når Riis igen skal have med danske talenter at gøre. Til gengæld er det udtryk for magt- og milliardærarrogance, at Lars Seier i stedet for argumenter vil forsøge at true DIF til tavshed med blankslebne advokatknive. Det er uhørt. Og det er fattigt.

osa

Kommentarer er lukket.