Giv Åge Hareide en chance

FORLEDEN SLUTTEDE en epoke i dansk fodbold. Landstræner Morten Olsen holdt afskedsreception, og foran en stribe af fodboldens A-navne – jo, Michael Laudrup var der også – så Olsen tilbage på sin tid. Som en formidabel styrmand på 80er-holdet, der spillede sig ind i folkets hjerter og var uhyre tæt på det store resultat. Både i 1984 og 1986. Hvad nu hvis Allan Simonsen ikke havde brækket benet i 1984? Hvad kunne der så være sket, spurgte Olsen retorisk og vidste godt, at den slags spørgsmål ikke kan bruges til andet end en nostalgisk drøm.

OLSEN VAR befriende ærlig, da han evaluerede sig selv som dansk landstræner fra 2000 til 2016. Han kvalificerede det danske landshold til fire ud af otte slutrunder, og det var ’ikke godt nok’, som Olsen selv udlagde teksten. Det har han ret i. Men trods de indimellem svingende resultater står Morten Olsen som en gigant i dansk landsholdsfodbold. Som spiller og landstræner.

I DAG TAGER nordmanden Åge Hareide over som dansk landstræner og debuterer mod i Island i Herning. Helt sikkert ikke den drømmetræner, vi higede efter. Preben Elkjærs reaktion, da han med et skævt smil og et træk på skuldrene fortalte, hvad han mente om en 62-årig nordmand som dansk landstræner, fortæller lidt om skuffelsen. Der er mange spørgsmålstegn ved Hareide. Er der en rød tråd i ansættelsen af nordmanden, eller er han bare en overgangsfigur, når vi nu ikke kunne få Michael Laudrup – og når Morten Wieghorst og Kasper Hjulmand blev vurderet for uerfarne til at tage over?

MEN HVEM ved. Måske kan Hareide overraske. Han har erfaring og senest gjort det fremragende med Malmö FF. Måske kan han få de gode individualister, herunder Christian Eriksen, til at sprudle på landsholdet. Måske kan han spille mere direkte, end Olsen ofte gjorde. Måske kan han – med sin underspillede og positive attitude – levere noget andet end Olsen? Give ny inspiration. Det begynder i aften i Herning – og Hareide skal have en reel chance.

osa

15 kommentarer

 1. John Petersen

  BT kunne måske starte med at vise respekt for den nye landstræner ved at bruge hans navn, han hedder Åke og ikke Åge.

 2. Thomas

  Åge!!!!! Ha ha ha

 3. Peter Andersen

  John P, han hedder nu Åge. Selv på norsk.

 4. Kim Nielsen

  Han hedder altså Åge Fridtjof Hareide. Prøv at Google før du kloger dig.

 5. Jacob

  Nej, han hedder skam Åge, ikke Åke. På norsk udtales G stemt, måske derfor din misforståelse opstår?

 6. Morten Petersen

  Hans navn er Åge Hareide
  🙂
  https://snl.no/%C3%85ge_Hareide

 7. Michael Rask Christensen

  Åge (med “g”) – han er nordmand, ikke svensker 🙂
  https://no.wikipedia.org/wiki/%C3%85ge_Hareide

 8. Morten

  Nej, han hedder Åge.

 9. Per Christensen

  Er det ikke kun pressen der vil have Laudrup, jeg tror vi er mange der var meget lettede da det blev en helt anden. 16 år med Olsen som skal have respekt men også en mand som kørte rundt med det gamle DBU, hvilket vi så oplevede resultatet af, både til skade for dansk fodbold og Mortens Olsens eftermægle . Jeg er glad for vi får ny mand ved roret og håber ikke han kun bliver en overgangs figure, selvom han ikke er pressens valg

 10. michael

  Den kommentar kunne du godt have understøttet med en google-søgning, John.
  Kom igen.

 11. Gisle

  Han heter Åge!!!!

 12. Karl Arne Johannessen

  Det var sannelig bra du gjorde oppmerksom på John. Vi i Norge har nemlig alltid trodd at han heter Åge. :-). Vi ønsker ham lykke til og heier på dere dansker!

 13. Jan

  Da tar du nok feil John
  https://no.m.wikipedia.org/wiki/Åge_Hareide

 14. Jette

  Han heder Åge og ikke noget andet så BT har stavet ret.

 15. Mark

  Jeg er sådan set enig, synes bestemt manden skal have en chance. Han har skabt en anden stemning omkring landsholdet, det er da helt sikkert. Lucas her kommer godt ind på den eufori Age kan sprede (http://football-festival.dk/aage-hareides-foerste-landskamp/)

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.