Der er jo god plads til dem her

BT gik i weekenden en tur i Nyborg, som regeringen netop har tvunget til at tage imod 500 flygtninge. Vi mødte kun borgere, som har det helt fint med at få nye naboer. »Der er jo god plads til dem her,« som en af dem sagde.

Reaktionen er præcis så gæstfri og praktisk anlagt, som man kunne forvente at finde ude i landet, medmindre man abonnerer på den vrangforestilling, at danskerne en masse er fremmedfjendske. Sådan er det jo ikke. Danskere møder hver eneste dag flygtningene som medmennesker og viser forståelse for den enkeltes ulykkelige situation. Men at flygtningene mødes med empati, udelukker naturligvis ikke, at vi kan bekymre os over, om kommunerne kan følge med tilstrømningen af flygtninge, som alene i november førte yderligere 4.500 mennesker til Danmark. Som BT har afdækket, er flere kommuner allerede voldsomt pressede og er nu begyndt at skære i den almindelige velfærd for at kunne løse opgaven. I Allerød går det ud over den kollektive trafik, skolerne og de ældre. Anderledes kan det ikke være, når kommunen, trods et løfte fra Folketinget om at blive holdt økonomisk skadesfri – alligevel har en nettoudgift i år på 41 mio. kr. til flygtninge. Helsingør forudser næste år et minus på 9,5 mio. kr. og gør også klar til at sænke serviceniveauet.

Nyborg er den første kommune, der tvinges ud i en situation, hvor den nu kan imødese at skulle træffe samme svære valg som i Allerød og Helsingør, men flere kommuner vil følge efter. Alene frem mod årsskiftet mangler der boliger til 3.500 flygtninge. I den givne situation er det svært at se alternativer, men tvang fører sjældent noget godt med sig, og når nærdemokratiet sættes ud af spil – i kombination med beskæringer af velfærden – er man ude at afprøve grænserne for de almindelige borgeres tålmodighed.

Der er ingen lette løsninger. Første skridt må være at sikre en klar opgavefordeling, så asylpresset klares af kommunerne, men finansieres af staten. Det er kun rimeligt. Næste skridt må være at gå til problemets rod og mindske antallet af flygtninge, der kommer til Danmark.

kes

25 kommentarer

 1. Smt

  Der er kun 3 spørgsmål der konstant mangler svar.
  Hvor er alle arbejdspladserne til dem, hvor er alle boligerne der kan tilfredsstille deres krav. og hvordan får vi ændret vejret så det passer til deres forventninger.
  Og så lige et fjerde hvordan bliver de nedskæringer der nu vil ramme borgerne i Nyborg fordelt. Er det børnene der skal betale eller skal pensionisterne spændes for venstreregeringens vogn igen.
  Indfør en flygtningeskat på 10 % brutto så også alle de gode i Danmark også kommer til at betale gildet med mere end snak

 2. Bent Pedersen

  Bla, bla, bla. Sikken dog en nonsenskommentarleder.

  Det, det handler om, er, at vi har en hordeinvasion af lykkeriddere, asylshoppere og vefærdsmigranter, der kun vil et for vort samfund og Vesten. Nemlig at nedbryde tingene indefra. Og det lykkes jo ganske udmærket, qua danskernes pladderhumanistiske tilgang til tilværelsen.

  3. Verdenskrig er i gang, men det har det naive danske folk med BT i spidsen ikke fundet ud af endnu.

  Shame, shame!

 3. Andersen

  ’sikke da en “moralsk-korrekt” Leder………..som tydeligvis er HELT ude af trit med den virkelige (skatteborgers) verden!
  Som smt korrekt skriver, hvilke danske – i forvejen hårdt økonomisk ramte – befolkningsgrupper skal betale for den “fest” div. velfærdsflygtninge nu er på vej til at få ? (Kræve!!)

 4. Kisser

  @Bent Pedersen –

  Lige præcis!

  Af BT – DR – TV2 – og resten af MSM bliver vi kaldt fremmedfjendske, hvis ikke vi står med åbne arme og siger velkommen til Danmarks undergang.

  Denne absurde invasion af hovedsagelig islamister, der er væltet ind i Eu henover sommeren, er inviteret af EU med Merkel og Löfven i spidsen – og uden de store sværdslag fra Cameron og Hollande. LLR sidder i lommen på Mutti Merkel.

  Den invasion, som vi er blevet påtvunget uden at EU har løftet en finger for at bremse dem, vil med garanti bevirke:

  1. øget terror
  2. øget islamisering og radikalisering
  3 flere ghettoer
  4. på sigt borgerkrig imellem islam og de oprindelige befolkninger
  5 på sigt det europæiske kaliffat – når islamisterne bliver mange nok – og de VIL så sikkert som allahu akhbar i moskeen – om få år blive i flertal i land efter land i Europa.

  Og det synes BT og resten af MSM så, at vi skal være glade for……..????

 5. Peter P

  Det lyder som om der er basis for at lave noget rigtigt stort i Nyborg. Held og lykke med det. Der er tilsyneladende ingen grænser for entusiasmen når folk tvinges. Dejligt.

 6. S.Mortensen

  Det er ikke et spørgsmål om ikke at ville hjælpe, men der er desværre kommuner der sniger sig udenom hver gang og det er ikke de kommuner der kæmper med økonomien.
  De taler om hjælp med både det ene og det andet. Men meget af det de vil hjælpe flygtningene med, siger de at de ikke kan skaffe til de unge, bolig, læreplads, ja, selv et arbejde. Så jeg tvivler sommetider på om politikerne overhovedet ved hvad der sker ude i samfundet, om de har en anelse om det de taler om. Undskyld, men jeg tvivler altså.

 7. pernille

  man må jo forholde sig til at plejekrævende bespares derhen hvor pebret gror fordi kommunerne pålægges udgifter ud over overlevelsesgrænsen.

  Man bør også forholde sig til at alle de empatiske sidder i private boliger i rigmandsgettoer mens de prædiker medmenneskelighed og kræver at de svageste i de det danske samfund i nogle tilfælde får fordoblet deres indbygger antal- vel og mærke kun med personer som koster penge.

  Regeringen skal omlægge flygtninge strategien 360 grader
  alle mandelige flygtninge under 55 år kan og skal ikke og kan aldrig få asyl/opholdsstatus,
  tilgengæld
  huser vi børn , kvinder og gamle i al den tid der er behov for, de får uddannelse, gode vilkår (mere end integrationsydelse, god bolig mv) og de vil få alle forudsætninger for at kunne skabe sig et erhverv når deres mænd er færdige med at sikre områderne igen – for de skal rejse hjem igen, uagtet det er 10 eller 20 år. Deres hjemlande har brug for dem og jeg synes det er ufatteligt kynisk af vesten at vi støvsuger 2. lande for den intellektuelle kapital.

  I disse tider har man en større forpligtigelse overfor andre end sig selv og sin magelighed

  Det er den eneste vej frem og det vil ku

 8. Louis B. Knockel

  “…asylpresset klares af kommunerne, men finansieres af staten.”
  Spørgsmål 1: Hvor kommer statens penge fra?
  Spørgsmål 2: Til næste år vil flere, formentlig mange flere migranter strømme til Europa og Danmark. Kan argumenterne i lederen til den tid genbruges?

 9. Søren

  Kun 3 løsninger

  1. Ingen statsborgerskab og kun midlertidigt ophold.

  2. Kun husly og føde.

  3. Ingen adgang til det danske arbejdsmarked eller uddannelsessystem!

 10. J.Hansen

  Hvor mange er det nu lige. Hr. O.S.Andersen vil have boende derhjemme i parcellen?

 11. Peter Kjeldsen

  Staten skal holde sig en ting for øje og kun en ting, den skal tjene de etnisk danske statsborgere og ingen andre. I det øjeblik den svigter denne ene opgave må staten anses som fjende af folket dvs. staten skal sikre danskernes fremtid ikke E.U.s, den skal ikke føre krige, der ikke kæmpes på Danmarks grænser, ej heller deltage NATOs angreb på uskyldige eller bevogtning af NATO-provokatørers grænser og sikkerhed.

  Staten skal sikre at danskerne har selvbestemmelse i Danmark i alle forhold. Politikere og offentligt ansatte, der arbejder for andre dagsordner må anses for forrædere og dermed en sikkerhedsrisiko.

  Staten skal ikke blande sig i borgernes private forhold ej heller skal den tvinge udlændinge ned overhovedet på etniske danskere, disse udlændinge har deres eget hjemland og det er der de hører til…

  Vi kan passende citere Edmund Burke:
  “People crushed by laws, have no hope but to evade power. If the laws are their enemies, they will be enemies to the law; and those who have most to hope and nothing to lose will always be dangerous”

  Oversættelse: “Folk undertrykt af lovgivningen har intet håb bortset fra at modsætte sig magten. Hvis lovgivningen er folkets fjende vil folket være fjender af ordensmagten; og dem der har mest at håbe på og intet at miste vil altid være farlige”.

  Når dette er sagt så skal alle være klar over, at staten og regeringen aldrig er mere magthavere end befolkningen vil finde sig i eller indtil modstanden finder sit udtryk i direkte kamp styret af en eksilregering som vi har set det i både Libyen og Syrien. Og det er vel ikke det regeringen sigter efter vel?

 12. Petersen

  Dejligt at nyborgenserne ikke er en flok fladpandede racister som de fleste indlæg i BT’s blog er udtryk for.
  Dejligt at se at der stadigt er anstændige mennesker der ude i landet.
  Måske det kun er i BT’s blogs at tosserne er samlet.

 13. Annalise Christensen

  Må vi lige være her!

  For det første: Så hold dog op med at tale om flygtninge! – De som kommer hertil fra Mellemøsten og Afrika uden at have søgt om asyl i det første sikre land de betrådte, er på deres videre rejse fra dette første land ikke mere flygtende, men er MIGRANTER – økonomiske migranter. En økonomisk migrant har ikke en flygtnings rettigheder.

  For det andet: Forstå dog også, hvem Løkke, Støjberg og Pind beskytter! – Et EU-Organ der slet ikke beskytter sine ydre grænser, samt en Europadomstol i Haag som reelt har sat Dublin-forordningen ud af kraft ved at afgøre, at ingen asylsøgere i dag må sendes tilbage til Italien og Grækenland.

  Allerede nu afgør EU, hvem der har ret til at opholde sig i Danmark – hvad ville det ikke været til, hvis ikke den danske befolkning havde sagt NEJ til at afskaffe retsforbeholdet den 3. december ???
  Befolkningen har for 3. gang meldt klart ud. En NY Europapolitik. Mindre EU, meget mere Danmark vil vi have – TAK! Levér eller mist taburetter.

  Inger Støjberg kalder det for nødret, når hun og Venstre-regeringen ikke viger tilbage for at tilsidesætte planloven og den demokratiske ide. Samt derved også påføre Nyborg Kommunes borgere store medførende omkostninger, som kommer til at gå ud over kommunens egne borgere – som den slags altid gør. Udover, at Danmark i dets hele udpines og ødelægges.

  Men permanent og synlig grænsekontrol vil Venstre, Løkke, Støjberg eller Pind, bare IKKE.
  Til trods for den kendsgerning, at det er det helt oplagte at gøre af alle mulige grunde.
  Med nødret eller uden nødrets anvendelse – Inger Støjberg!

 14. Jan Sørensen

  Tjaa, med min daglige gang i Nyborg, så er det ABSOLUT ikke positiviteten der stråler ud her i byen generelt!! Men selvfølgelig, spørger man 10 mennesker, og de 4 svarer lidt positivt på en eller anden måde, og man herefter kun bringer “samtalen” med disse 4, jamen så ser det jo uhyggeligt positivt ud!!!!!

 15. Jan Sørensen

  Tjaaaa, med min daglige gang i Nyborg, er det absolut ikke positiviteten, som generelt ligges for dagen. Men selvfølgelig bringes der KUN de positive udtalelser!!! Og jeg vil være så ærlig at sige det som det er, at jeg VIL UNDER INGEN som helst omstændigheder betale mere i skat, for at andre kan være “gode” på mine vegne, og den her invasion stopper IKKE før mellemøsten og Afrika er affolket og DK`s velfærdssamfund er destrueret!!!!!

 16. Jan Sørensen

  Og hvordan BT på nogen som helst måde ser sig i stand til at vurdere, hvorledes der kan være 500 på et sted bygget til maks. 260, det er mig en gåde! Og 500 velfærdsturister, hvoraf 70%, altså over 300!!!! er unge mænd med en livsvarig brist og total tillid til bil og hus på danskerne regning, det VIL gå galt!!!!!! Det er sådan set bare at prøve at se hvordan det går i Tyskland på deres asylsteder!!!! Vold, organiseret kriminalitet, barnebrude, masse-voldtægter etc.! Det er DK nogenlunde sluppet for, men bare rolig, det kommer også til DK!!!!

 17. Peter

  Torskedum dum og latterlig artikel. Såfremt BT’s journalist (eller hvad man nu skal kalde det) gad, at fakta tjekke lidt, ville vedkommende opdage at et asylcenter giver massiv kriminalitet i nærområdet.
  Prøv eventuelt at se på Sverige. Nyborg vil lide gevaldigt, specielt kvinderne, vil opleve den muslimske tunge ånde. Igen kig på Sverige.

 18. Anders

  @Smt og @Andersen

  Der må jo åbenbart være penge nok siden DF stemmer for en lavere (real)grundskyld, en sænkelse af registreringsafgiften og NOX-afgiften, samt uddeler én mia. kr. til landmændene, mv.

  Suverænt størstedelen af finansieringen til flygtningene kommer jo fra ulandsbistanden. Kommunerne får penge fra staten, som tilsvarende skærer i ulandsbistanden. At kommunerne så bliver spændt for minusvækst (igen fra DF stemmer) og dermed må skære i ældreplejen, skoler, mv. det skyldes jo i høj grad, at ovenstående skattelettelser og gaver skal finansieres.

  Men stadig godt at EU har fået lavet en aftale med Tyrkiet. Det kunne DK ikke gøre alene.

 19. Annalise Christensen

  “Der er jo god plads til dem her”, må Venstre-regeringens Inger Støjberg jo klart mene.
  Men ikke i USA, bliver Barack Hussein Obama udskiftet med Donald John Trump.
  Klog mand, Donald John Trump – fordi ingen anden gruppe af indvandrere er så ødelæggende for et modtagerlands indre værdier, som de af den islamiske tro/ideologi.

 20. J. Andersen

  Disse flygtninge kommer til at koste Danmark milliarder og atter milliarder
  Vi kommer til at skærer ned på børn, ældre vores uddannelser.
  Lad disse lalleglade Danskere, som ikke ser nogen problemer betale regningerne.

  Disse problemer er jo ikke opstået igår men over en periode på over 60 tres år.
  I 1950’ERNE var vi 3 millioner danskere, samtidigt var der 3 millioner i Syrien.
  Den danske folkning et steget til ca. 5, 6 millioner i 2015medens Syrien steg til 23 millioner og nu smadre de vores samfund. Smid dem ud af Europa allesammen før de ødelægger vores samfund totalt, lad de svenske idioter og tyske idioter ligeså selv klare deres selvvalgte problemer.

  De regning vi betaler årligt for folk afrika, asien og andre underudvikledede lande koste os over 30 milliarder årligt, stof dette vanvid.

 21. Morgan Jensen

  Det er jo ikke et sporgsmaal om der masse af plads,men mere om danskerne,om 50 aar skal “head down arse up”6 gange om dagen mod Mekka.
  Fra en “concerned”dane fra perth.

 22. Pedersen

  Frankrig er ved at lære lektien. Nu vinder Le Pen`s parti frem,- det, som er imod al den indvandring,-
  ( og hvad det medførte!!!,- og fremover vil medføre af elendighed og ulykker), samt imod EU,- det er virkelig nye vinde, der blæser i det land,- håber det parti må få størst indflydelse.
  Her mangler vi at få Løkke sat ud af spillet,-ligeså mange andre af hans undersåtter i V,- da de jo ikke er pålidelige og vil danskerne det vel!
  Det er en ualmindelig arrogant, lusket og diktatorisk måde af Støjberg at befale en kommune – endda i løbet af så kort tid,- til at tage imod 500 migranter i en stor bygning, hvor alt skal gøres klar,-med nye faciliteter, osv..,- naboerne der bliver ikke spurgt.

  Fortsætter det på den måde i lille DK, er det ikke godt at vide, hvad det hele fører til,- en dag får folket vel nok,- ingen ved, hvem vi så generøst lukker ind,-selvom de kan virke nok så flinke?!
  Den løgn politikere bilder os ind, med at flygtningene øger beskæftigelsen, tror vi ikke på,-der er ikke arbejde nok til danskerne!
  Vi må snart lære at gøre oprør!

 23. Christian K

  Er det bare mig, eller er fremmedhadende kvinder lidt mere fremmedhadske end deres mandlige ligesindede?

  Kan man ane en afvisning eller 2 i fortiden?

  Jeg spørger bare.

 24. Erik Kristiansen

  Send dem til Sverige.
  I Sverige er befolkningstætheden 23 personer pr. kvadratkilometer, mens den i Danmark er 131 personer pr. kvadratkilometer.
  Derover er der god plads til dem.

 25. Flemming Nielsen

  Masser af plads både fysisk og geografisk. Men selv den mest tungnemme, humanistisk selvudråbte elite-akademiker kan vel se, at det handler om alt muligt andet end det.
  Danskerne er ikke racister, fordi de stiller det indlysende spørgsmål, om vi nu kan rumme et endeløst antal migranter i forhold til bosættelse, økonomisk formåen, social tilpasning etc. etc.
  Så vidt vides er der ingen (udover nedennævnte begrænsede) historiske eksempler på, at en så voldsom stor og fremmed etnicitetsinvasion nogensinde er lykkedes i god ro og orden, især ikke i det overrumplende tempo, vi nu oplever.
  Alle mennesker er lige meget værd, og alle forfulgte, uanset tro og hudfarve har lov til at søge lykken dér, hvor den om muligt kan findes.
  Men en betingelse må være, at de, der søger ly under fremmede himmelstrøg i åbne, demokratiske huse, også for alvor vil freden og det gæstfri samvær.
  At komme farende med lidelsens tårer i øjnene og aggressivt banke på døren for fem minutter efter at stille alskens særkrav om, at værten skal ændre på sin levevis og vaner er en anelse respektløst, måske tilmed dumt.
  Mærkværdigvis havde vi i 70’erne aldrig et sekunds problemer med de vietnamesiske bådflygtninge, der kom i tusindevis og ganske problemløst sivede ud i samfundet. Jeg mindes ikke, at én eneste af disse agtværdige og flittige mennesker nogensinde stillede sig op og forlange andet end blot at være her og få lov til at deltage. Butikker blomstrede i deres hænder, og danskerne blev aldeles rigere på både mad, skatteydere og asiatisk kultur.
  Der er et grundlæggende problem med arabere og generelt muslimer: De er et herrefolk, som med en stolt kulturhistorisk tradition forstår sig selv som alverdens herskere og frelsere.
  De er stærke i traditionel forstand, men svage i den moderne verdens forstand.
  Man diskuterer ikke med en araber uden at vise respekt for stærke normer og regler. Man taler sammen og forholder sig til tonen og hele adfærden på et stærkt hierarkisk, ærbødigt plan.
  Derfor kan det også undre, at netop dette folkefærd og deres efterkommmere her til lands og andre steder ikke har til hensigt at udvise den samme respekt for andres normer.
  Vel er visse forvirrede bandeknægte som teenagere er flest. Men det er pisseirriterende, at disse bøvlehoveder ikke viser den mindste respekt for det land og den kultur, der modtog dem med åbne arme og lovede den fred, deres forældre søgte.
  Kommer vi nogensinde til en alvorlig konfrontation, er jeg sikker på, at vikingerne vinder. Gid det aldrig må komme så vidt.
  Når jeg er indbudt gæst hos en araber, er mit liv i hans hænder. Kan vi ikke vende den om og sige: Kommer en araber i mit hus, er hans liv i mine hænder.
  Vi behøver altså ikke at slagte hinanden. Lad os alle respektere hinandens huse og forsvare hinandens liv og kultur med æren og respekten i behold. Det er fred på et et højere plan.
  Right?

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.