Nyt lavpunkt i debatten

Må Føtex i Sønderborg skrive, at der er tilbud på tekstiler, så de syriske flygtninge, der bor i nærheden, kan læse det? Nej, siger Martin Henriksen (DF). Det er ganske enkelt et knæfald for islamismen, mener DFs integrationsordfører, som dermed er i stand til at hive debatten om flygtninge, indvandring og islam ned på et hidtil uset lavt niveau.

For hvad der står tilbage, når alt overflødigt er skåret fra i Martin Henriksens udtalelser, er ikke specielt charmerende. Det er en modvilje mod islam som helhed. I DFs optik handler sagen om, at man lefler for en befolkningsgruppe, der forsøger at tvinge hele det danske samfund til at ændre sig for at tilgodese nogle fås behov. Den tolkning er skudt langt over målet, og når man begynder at beskylde et supermarked for at ødelægge dansk kultur ved at hænge et skilt op til en særlig gruppe kunder, så knækker filmen for alvor.

Hvor går grænsen så? Skal alle skilte i Danmark være på dansk? I så fald vil en del restauranter og butikker i de større byer få alvorlige problemer, når menukort eller opslag på tysk, engelsk, kinesisk eller russisk skal fjernes. Det er en helt absurd tanke, der da for alvor kunne gå verden rundt, med billedet af Danmark som et selvtilstrækkeligt og lukket land til følge.

Det er skammeligt, at Martin Henriksen benytter en service fra et supermarked til at lancere en kamp mod islam og alle, der har arabisk som førstesprog.

Selvfølgelig skal der være plads til en sund debat om islam, om flygtninge og om indvandring fra lande med en ikke-vestlig kultur. Den findes heldigvis. Men at opfordre til boykot af en dansk supermarkedskæde, fordi der hænger et arabisk skilt i en af butikkerne, er ganske enkelt under lavmålet.

jasta

59 kommentarer

 1. Tormod

  Ja, ja – jeg kørte da på indkøb et andet sted end Føtex, da jeg havde læst om denne “ubetydelige” leflen for indvandrere. Hvis nu alle med Henriksens holdning gør som jeg kommer Føtex nok på andre tanker.
  Angående tysk skiltning i turistområderne. Jamen det er jo turister! Ingen forventer vel at de skal lære sig dansk, for at kunne få lov til at lægge sine Euro i butikkerne.

 2. maria

  Ok, det her med at lære dansk, tager ikke 14 dage…det tager rigtig, rigtig lang tid. Føtex havde sat skiltet op, fordi der ligger et asylcenter tæt på. De havde sat det op som en service for asylansøgerne. En almen medmenneskelig handling for nogen mennesker, der ikke har nået at lære det danske sprog endnu.

 3. peter skovgård

  Er så træt af DF partiet. De ødelægger vores land.

 4. Hansen

  Det er helt væltet, at Martin H og andre skaber sig over 1 skilt på arabisk, som en service til nogen syriske flygtninge, som ikke har haft en kinamands chance for at lære bare lidt dansk. Det vælter så helt, når så DF´s eget parti program har været oversat til arabisk og nej ikke til ære for udenlandske journalister, som man prøvede at redde den på. Når så en anden DF´er gudhjælpemig kommer med en tanke om, at det næste er måske sharia man vil indføre i føtex, så er bunden godt nok nået. FØtex har da på ingen måde intentioner om, at der skal reklameres i hele butikken på arabisk, så tag da og slap af.

 5. Per Hansen

  Ole P : Så var der lige en sag med en DF´er der lige skulle ligge et billede op med en tekst om en 15 årig araber, der skulle have gennemtæsket en svensk dreng i skolen. 1. Den svenske dreng fik en lussing. 2. billedet den kære DF´er vælger at uploade til teksten, sørme er af en 5 årig pige der var blevet bidt af deres egen hund, det bliver så endnu mere grotesk når man så finder ud af at billedet er 8 år gammelt. Undskyldningen fra DF´eren var at han sørme ikke havde lagt mærke til det billede, han helt selv havde lagt op på hans væg…det rabler jo fuldstændigt.

 6. Ole

  Annalise har igen vist sit “danskernes part fjæs.
  Føj.

 7. En ældre dansker.

  Jo, det næste bliver da alle de plejecentre/hjem, der bliver ledige til asylanterne, når alle de syge og ældre er sat ud, eller aflivet!
  New World Order.

 8. Keld Jacobsen

  Nårh ja! Et skilt på arabisk tsk tsk – Nårh ja! en etiket på en flaske shampoo i SYD Tyskland!! tsk tsk – Nårh ja! Nul svinekød og halal slagtet kød i samtlige offentlige institutioner tsk tsk – Nårh ja! Fordi en ypperste præst af besynderlig observans skal kaste en besværgelse på de kyllinger du spiser tsk tsk – Nårh ja! Så skal vi gå med armbind og jøder skal have stjerner på tøjet tsk tsk – Danmark er dum og naiv nøjagtig som tyskerne var det i 30’erne. Totalitære ideologier skal bekæmpes i opløbet – Fri os fra religion i det offentlige rum!

 9. Ole

  Nemlig Kjeld
  Væk med Dannebrog – ud med korset, væk med kirkerne, væk med alt kristent propaganda.
  Hilsen en ateist.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.