Bilen er en dræbermaskine

I går faldt der dom i sagen mod den 39-årige billist Lasse Burholt, der i sommer med alt for stor fart kørte ind i en anden bil og slukkede tre børns liv.

For de forældre, der mistede deres kæreste, vil dommen – en bøde på 10.000 kroner og tre års betinget frakendelse af kørekortet – altid synes uretfærdig.

Det er forståeligt, at den tragiske Sindal-ulykke vækker stærke følelser, men retssystemets dom over bilisten skal respekteres. I håb om at undgå nye ulykker opfordrede børnenes mor Maria O’Shea alle bilister til at følge hastighedsbegrænsningerne og til at lægge mobilen i lommen under kørslen. Opfordringen bør gøre indtryk, for det er velkendt, at fart dræber. Og det er velkendt, at uopmærksomhed kan føre til tragedier i trafikken.

Hvad laver du, når du kører bil? Taler du i telefon? Sender sms’er? Skimmer du ordresedler før dagens kundebesøg? Indstiller gps? Leder du efter dit yndlingsprogram i radioen? Sætter håret? Drikker kaffe? Skændes du med ungerne på bagsædet? Rækker du en slikpose om til dem, så stemningen bliver god igen? Eller er din bil forvandlet til festlokale med høj musik, skrig og skrål og dåseøl?

Det er en alvorlig sag at sætte sig bag rattet i en bil. Mange firehjulede ser toplækre ud, men kan være rene dræbermaskiner, hvis personen ved rattet ikke er sin opgave voksen.

Det er vigtigt, at vi bliver bedre til at koncentrere os om kørslen. Og har respekt for fartgrænser. Vi skal køre bil, når vi kører bil og ikke have gang i alt muligt andet uvedkommende.

Politiet har i den seneste tid haft et ekstra øje på de uopmærksomme bilister – man kunne også kalde dem potentielle dræbere. Den indsats bør ikke være begrænset til en kortvarig kampagne: Slå endelig ned på de uopmærksomme bilister. Og på fartbøllerne.

 hec

152 kommentarer

  1. michael

    HH@ Du har tilsyneladende ikke fulgt med i sagen ! 1/2 af det du påstår er enten udokumenteret eller direkte usandhed ! så du ryger i skuffen igen !

  2. michael

    Jakob@ Ja det er det da ihvertfald for almindelig tænkende bilister !! der viste du da hvordan du tænker ! ;D hvis du får mit nr. gider du så ringe når du er på landevejen ??! så vi kan advare andre bilister på en landsdækkende radiokanal !!

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.