Kød-skandalen er ikke helt til hest

Du bli’r, hvad du spiser! Sådan lyder et ordsprog, der ofte trækkes op af indkøbsposen, når snakken falder på mad.

Passer det så – pruha, nej heldigvis ikke, for så ville vi gå og vrinske ad hinanden oven på de seneste ugers afsløringer af hestekød i diverse forklædninger.

Kød-skandalen er foreløbigt kulmineret herhjemme med Fødevarestyrelsens Rejseholds politianmeldelse af Hårby Slagtehus, der anklage for at blande heste-, svine- og oksekød sammen i en stor pærevælling uden at skilte ordentligt med det.

Hestekød er i sig selv ikke farligt, men debatten har ikke været forgæves. Det er nemlig vigtigt at være bevidst om, hvad man propper i munden.

Som forbruger er det selvfølgelig svært at gardere sig mod vildledende etiketter, men den aktuelle kød-skandale har forhåbentlig givet flere lyst til at se nærmere på, hvad det er, de spiser. Holder du meget af pizza, bør du i hvert fald læse side 18-19 i dagens avis med stor interesse. Det er smag og behag, om læsningen giver appetit eller sure opstød.

Her på BT giver vi ofte gode råd om kost og ernæring, men vi er ikke mere katolske end den afgående pave. Selvfølgelig skal der være plads til en burger i ny og næ. Det er ikke McDonald’s, der ødelægger din figur eller spolerer dit kolesteroltal. De fleste ved nemlig godt, at man ikke skal leve af burgere, så det er de mindre mistænkelige fødevarer, som man skal holde et vågent øje med.

Hvad er egentlig fedtprocenten på leverpostejen, og behøver alt morgenbrød være hvidt?

Så selv om du ikke bliver præcis, hvad du spiser, så tænk alligevel over det. Din krop vil elske dig for det og måske bliver din pengepung også glad.

Den forkerte kost er nemlig også ofte den dyreste, men det er en helt anden historie. Den står på side 22-25. God fornøjelse.

47 kommentarer

 1. Inga Svångberg

  @Lederskribenten

  Hest mig her og hest mig der! I betragtning af hvad danskerne i øvrigt propper i deres svulmende svælg, så kan jeg virkelig ikke se, at det skulle være et problem, at der også ryger lidt hestekød med ned.

  Når man står i et dansk supermarked, bør man lægge mærke til, hvad danskerne lægger på transportbåndet ved kasseapparatet. Når man har gjort det nogle få gange, bliver man klar over, hvorfor danskerne ser ud som de gør. De ÆÆÆDER simpelt hen enorme mængder sukker og fedt! Halvdelen af varerne er slik, chips, kager, flæsk, fedtdryppende junkfood, cola, hvidt brød osv. osv. Alt nedsvælges med velbehag af danskerne.

  Man kunne måske tro, at danske forældre ville skåne deres overvægtige børn for endnu mere overvægt, men nej, børnefamiliernes indkøbsvogne formelig BUGNER af sukker og fedt!

  Hvad skal der gøres for at afvænne danskerne? Jo, der skal indføres en vægtafgift. Afgiften skal indkræves én gang hvert år, hvor alle danskeres BMI (se nedenfor) beregnes. Det kan f.eks. ske i forbindelse med indlevering af selvangivelse. Jeg foreslår, at vægtafgiften starter ved BMI>25, og at det årligt koster 1000 kr for hvert BMI-point større end 25, d.v.s., at et BMI på 28 straffes med en vægtafgift på 3000 kr.

  En vægtafgift kan helt sikkert reducere to af Danmarks større problemer: danskernes overvægt og statens budgetunderskud.

  P.s.: BMI = masse(kg) / (højde (m) x højde (m))

 2. jenni

  Altså kiloskat?

 3. Inga Svångberg

  – ja, det kan man godt kalde afgiften, men jeg foretrækker “vægtafgift”, for at associere til personbilers vægtafgift.

 4. jenni

  Kødskandalen er ikke helt til hest.

  http://www.b.dk/nationalt/svin-i-oksekoed-kan-skaerpe-straf

  Hmmm.

 5. jenni

  Inga, vægtafgift har ikke noget, at gøre med bilens vægt, men derimod med dens motors ydeevne i HK – eller joule om du vil.
  Så du kan godt se, at det er ulogisk, at henlede tanken på bilers vægtafgift, når vi taler om fede, der knapt kan slæbe sig selv afsted og endda kan få Førtidspension p.g.a. af fedme.

  Jeg har tit stået i check-in i lufthaven og knurret, når jeg har betalt ekstra for min bagage med tunge dokumenter.
  For ved siden af mig, står så et prustende, svendende, fedtbjerg, der flyver på samme billetpris, som jeg – og han fylder mere end sit sæde. Og han skal ikke betale ekstra. Selvom hans totalvægt snilt overstiger mig og min bagages totaltvægt med vægten af næsten en hel person.

  Derfor har jeg for længe siden foreslået flyselskaberne, at ikke lave den ulogiske sondring mellem bagagens vægt og ignorere passagerens.
  Tag dog prisen for den samlede vægt, hvis der skal være kg-pris på noget.

 6. Philip

  Hvorfor kommer du altid med noget værre sludder og pladder.

  Vægtafgiften bliver beregnet efter bilens egenvægt dog tillægges dieselkøretøjer en udligningsafgift. Ejere af el-drevne biler betaler ikke vægtafgift. Her kan du se en oversigt over vægtafgifter, der kan blive pålagt dig som ejer af en personbil.Vægtafgift for almindelige personbiler
  Egenvægt Vægtafgift
  Tillæg for dieseldrevne biler (udligningsafgift)

  601- 800 kg, 6 måneder 1.140 kr. 910 kr.
  801- 1.100 kg, 6 måneder 1.550 kr. 1.200 kr.
  1.101- 1.300 kg, 6 måneder 2.060 kr. 1.520 kr.

  1.301- 1.500 kg, 6 måneder

  – 3 måneder
  2.690 kr.

  1.360 kr.

  970 kr.

  1.501- 2.000 kg, 6 måneder

  – 3 måneder
  3.710 kr.

  1.860 kr.

  1.300 kr.
  Over 2.000 kg. – Afgift pr. 100 kg, 3 måneder 105 kr. 73 kr.

  For dieseldrevne biler uden godkendt partikelfilter skal der fra 2010 betales et tillæg på 1.000 kr. årligt. Læs mere om partikelfilter.

  Varebiler betaler vægtafgift efter totalvægten. For dieselbiler opkræves udligningsafgift som tillæg til vægtafgiften. Den er inkluderet i skemaet nedenfor. Bruger du din varevogn privat, opkræves der desuden en tillægsafgift for privat anvendelse, hvis bilen er indregistreret første gang efter d. 2. juni 1998. Denne tillægsafgift kan du se på Skatteministeriets hjemmeside.

  OBS! Bemærk at varebiler registreret den 18. marts 2009 eller senere skal betale grøn ejerafgift, svarende til de satser, der til hver en tid måtte gælde for personbiler.

 7. HHH

  Nej nu kommer mit pis i kog. Skam dig inga svångberg, du siger jo ligefrem, at alle dem, som har problemer med stofskifte eller andre problemer f.eks generne, at de ikke har ret til at leve. Mange mennesker har problemer med maden ja, men se nu på ovennævnte, på mobninger, ja undskyld jeg siger det, du er led. Ved du hvad den største gave er, det er at vi er forskellige. Stop hetzen imod dem der er runde. Men du har jo måske råd til at betale for en coach og en diætist, til alle overvægtige i hele DK?
  Det med hestekødet kan vi ikke komme til bunds med før, vi finder dem, som sender heste afsted til slagtning og giver dem og producenten en klækkelig bøde

 8. HHH

  Hallo I supertynde personer, gider I stikke snotten ind. I stedet for at kritisere andre, så tag og se på jer selv, I kan jo pakke jer ned i en kuffert, så behøver I jo ikke at se på overvægtige, eller lade være med at rejse om dagen. I har jo osse aftnerne for jer selv, de overvægtige tør jo ikke at gå ud p.g.f jeres tyranni og mobning

 9. HHH

  Hmmmm så kommer I supertynde, helsefanatiske personer, jo alligevel til at se overvægtige personer på gaden hver dag, supergodt tænkt. I er ikke bedre end skolebørn, I mobber jo. Hvorfor fanden tror I, at de spiser, jo fordi de får nederlag på nederlag p.g.f Jer. Tro mig, mange prøver, at tabe sig, men når nogle som jer bliver ved med den hetz, hvad tror I så der sker, nemlig, mere mad. I stedet for kritiske bemærkninger, så vend bøtten den anden vej, hjælp dem og støt dem, ros dem, så kan der jo være der sker underværker. Mange overvægtige er kede af, at se sådanne ud men det er ikke let, at tabe sig uden hjælp fra andre. Mange er ensomme, selvom de måske er gifte. Mange kan måske ikke røre sig p.g.f sygdom, f.eks i ryg eller andre skavanker. SÅ STOP HETZEN, HJÆLP I STEDET FOR KRITIK

 10. Philip

  Hvem skriver du til ?
  Personligt er jeg da så lodret bedøvende om du er tynd eller fed,for bare man har det godt er det sk!de ligegyldigt hvad andre mener om den ting 😉

 11. ib

  ..hmm jeg mente ellers denne uDanske og totalt upassende hetz på de tykke ,forstummede helt, da de indsatte kaloriebollen Astrid Kragh som sundhedsminister…”GG”

  skal der laves politisk hetz skal man jo nødig genere sit eget bagland..

 12. HHH

  nej søde Ib det gjore det øjensynlig ikke, prøv at se hvad Inga svångbeg skriver, om “vægtafgift” for overvægtige.g til søde Philip, tak fordi du har et skønt syn. Jeg har en god veninde, som sagde faktisk nøjagtigt det samme til mig, at hun var bedøvende ligeglad, med om jeg var tyk eller tynd, for det er personen hun kan lide ikke vægten. Jeg er ked af jeg ikke skrev, hvem jeg rettede det til. Men det var til jenni og Inga, de 2 ved ikke hvor meget det såre folk på den måde, men de har jo lov til at sige deres meninger, men så må de acceptere, at man giver igen

 13. Inga Svångberg

  @Jenni

  “Inga, vægtafgift har ikke noget at gøre med bilens vægt, men derimod med dens motors ydeevne i HK – eller joule om du vil”

  – jo, personbilers vægtafgift hænger snævert sammen med vægten. Endvidere tager du fejl med hensyn til motorers ydeevne, hvilket tilfældigvis (også) er et af mine kompetencefelter, så se nu her: en bilmotors ydeevne måles ikke i Joule, men i antallet af Watt (som regel kiloWatt, kW) eller hestekrafter (hk). En Joule er ikke en effekt, men en energienhed. Watt er Joule/sekund, og en hestekraft er 735 Watt (Joule/sekund).

  “Jeg har tit stået i check-in i lufthaven og knurret, når jeg har betalt ekstra for min bagage. For ved siden af mig, står så et prustende, svedende, fedtbjerg, der flyver på samme billetpris som jeg – og han fylder mere end sit sæde. Og han skal ikke betale ekstra. Selvom hans totalvægt snildt overstiger min og min bagages totaltvægt”

  – jeg kan sagtens sætte mig ind i din indignation. Billetprisen burde beregnes udfra summen af hver rejsendes totale vægt. Endvidere burde passagerer, som ikke kan undgå at brede sig ind over nabosæderne, tvinges af flyet eller tvinges til at betale for to sæder.

  “Derfor har jeg for længe siden foreslået flyselskaberne, at ikke lave den ulogiske sondring mellem bagagens vægt og ignorere passagerens”

  – fornuftigt foreslag, men hvis selskaberne indførte ordningen, ville de sikkert blive mødt med vilde protester fra de fede og deres aggressive repræsentanter.

 14. Inga Svångberg

  @HHH

  “nu kommer mit pis i kog”

  – dette må være meget smertefuldt!

  “Skam dig, Inga Svångberg, du siger jo ligefrem, at alle dem, som har problemer med stofskifte eller andre problemer f.eks generne, at de ikke har ret til at leve”

  – det har jeg ikke sagt, og kom ikke her og påstå, at de overvægtige for flertallets vedkommende ikke selv bærer det fulde ansvar. De spiser simpelt hen for meget og bevæger sig for lidt. Længere er dén ikke!

  “den største gave er, er at vi er forskellige”

  – vrøvl! Hvorfor i alverden affyrer du den slags vrøvl, hvem forsøger du at score popularitetspoint hos? Det er sgu’ da ingen gave, at den danske befolkning omfatter et stort antal psykopater, alkoholikere, svagt begavede, kriminelle, narkomaner osv. osv.!

  “Men du har jo måske råd til at betale for en coach og en diætist, til alle overvægtige i hele DK?”

  – det må de da selv betale for! Jeg er ikke overvægtig, så det er sgu’ da ikke mig der skal betale de overvægtiges regninger!

 15. Inga Svångberg

  @HHH

  “så kommer I supertynde, helsefanatiske personer, jo alligevel til at se overvægtige personer på gaden hver dag”

  – normalvægtige er kun sjældent helsefanatikere. Normalvægtige har såmænd bare styr på tilværelsen og fylder sig ikke med cola, flæsk og wienerbrød i tide og utide.

  “Hvorfor tror I, at de spiser, jo fordi de får nederlag på nederlag p.g.a. jer”

  – mig bekendt tvangsmader vi normalvægtige ikke de overvægtige. Tværtimod gør vi hvad vi kan for at lære dem impulskontrol og tilbageholdenhed.

  “Tro mig, mange prøver at tabe sig, men når nogle som jer bliver ved med den hetz, hvad tror I så der sker, nemlig, mere mad”

  – du gode Gud. Vi normalvægtige er sgu’ da ik’ skyld i de overvægtiges overvægt!

  “I stedet for kritiske bemærkninger, så vend bøtten den anden vej, hjælp dem og støt dem, ros dem, så kan der jo være der sker underværker”

  – således går det desværre kun meget sjældent. Kun meget få overvægtige formår at slippe af med overvægten.

  “Mange overvægtige er kede af, at se sådanne ud men det er ikke let, at tabe sig uden hjælp fra andre. Mange er ensomme, selvom de måske er gifte. Mange kan måske ikke røre sig p.g.f sygdom, f.eks i ryg eller andre skavanker”

  – alt dette ved vi udmærket godt, HHH. Lige som vi udmærket ved, at det eneste (bortset fra fedmeoperationer) som hjælper mod overvægt, er at spise mindre og/eller motionere mere.

 16. ib

  det er osse usundt at være tynd

  såkaldt sunde magre sportslige mennesker dør af hjerneblødninger på stribe, og de runde og trinde dør af blodpropper..
  tjahh, et er stensikkert
  livet er en sygdom med dødelig udgang for os alle uden undtagelse !!.. “S”

  accepter dog forskelligheden og stop den evindelige heksejagt på alt og alle der ikke lige er, synes eller lever, lige netop som dig selv ..især i folks helt private regi !!

 17. HHH

  nej men vil du så ikke være sød at angribe, dem som i forvejen ligger ned. Selvfølgelig er det de overvægtiges skyld, men helt ærligt, har du snakket med nogle overvægtige, narkomaner eller alkoholiker, om årsagen hvorfor deres liv er blevet sådanne??????????????? Næppe, men jeg skal fortælle dig hvorfor, det er fordi sådanne nogle som dig ser ned på dem.
  Spørg producenter om hvad slags stoffer de putter i maden, for at de bliver ved med at spise det. Helt ærligt mange overvægtige prøver, at dyrke motion, men mange er bange for at vise sig, da børn og tynde personer overbeglor dem og tro mig det gør ondt. Mange overvægtige, alkoholikere og en del narkomaner har så lavt et selvværd. Men kritiser hellere Vibeke Storm eller vores fødevareminister i stedet, men spørgsmålet er egentlig tør du??????????

 18. Inga Svångberg

  @Ib

  “det er osse usundt at være tynd”

  – ja, men der er ikke særligt mange, som er for tynde, så det er intet nationalt problem, vel?, og hvorfor dog bringe de tynde ind i diskussionen? Hvad i alverden har de med fedmeepidemien at gøre?

 19. Inga Svångberg

  @HHH

  “har du snakket med nogle overvægtige, narkomaner eller alkoholikere, om årsagen til at deres liv blev som de blev?”

  – nej, jeg har inget udpræget ønske om at blive slået til plukfisk eller blive slået ihjel.

  “har du snakket med nogle overvægtige, narkomaner eller alkoholikere, om årsagen til at deres liv blev som de blev? Næppe, men jeg kan fortælle dig, at det er fordi folk som dig ser ned på dem”

  – jaså, de er altså helt uden ansvar for deres egen situation? Synes du, at de bør have stemmeret og ret til at forplante sig, hvis de ikke kan tage ansvar for deres egen situation.

  “mange overvægtige prøver at dyrke motion, men mange er bange for at vise sig, da børn og tynde personer overbeglor dem”

  – ja, jeg ser dem også, selv om jeg ikke ligefrem glor på dem. Det er faktisk svært at undlade at kigge, men man skal naturligvis ikke glo eller stirre.

  Mange overvægtige, alkoholikere og narkomaner har lavt selvværd”

  – ja, og dette er vel ikke så mærkeligt? Hvis de ophørte med at fylde sig med mad, sprut og narkotika, ville de nok få det bedre, ikke sandt?

 20. Knud Madsen

  HHH, hold da op med det fortærskede vrøvl og dårlige undskyldninger.
  Jeg er 20 kg for tung, og det skyldes ene og alene, at jeg æder og drikker alt for meget, fordi jeg er så begejstret for god, sund og hjemmelavet mad.
  Ja ja, jeg har en dårlig fod efter en ulykke, men så kunne jeg nok finde en anden måde at motionere på, men det gider jeg ikke. Og sådan har de fleste tykke mennesker det.
  Det er en syg ide, at ville give alt og alle skylden for sit madmisbrug, tilsat dejlig vin!! 🙂
  Nu dufter det herligt ude fra køkkenet. så vil jeg gå ud og proppe mig igen med hustruens gode og sunde mad, som jeg blot æder alt for meget af.

 21. Inga Svångberg

  @HHH

  “Jenni og Inga ved ikke hvor meget de sårer folk, men de har jo lov til at udtrykke deres meninger, men må så også acceptere, at man giver igen med samme mønt”

  – ja, og dette accepterer vi jo også, endda uden at klynke (i modsætning til visse andre), ikke sandt?

  HHH, det her er altså et debatforum, d.v.s. en verbal boksering, og ikke en klynkebrevkasse!

 22. Inga Svångberg

  @Knud Madsen

  Du har min dybeste respekt!

  Det er glædeligt at høre fra en dansker, som tager ansvar for sine egne valg. Gid der var flere af din slags.

 23. HHH

  Du er simpelt hen udefor pædagogisk rækkevidde. Suk, kedeligt. Ved du hvad, hvis du ikke kan tale ordentligt til mennesker, så byg dig en hytte i skoven, så behøver du jo ikke, at se på unødige mennesker. Mangler du en bolig?? Så kommer det jo belejligt, at smide overvægtige ud ikke? Tillykke vi har fået en ny hitler

 24. HHH

  tro mig jeg har da osse et ansvar, jeg er osse rimelig rund og elsker god mad. Og Knud Madsen du er superskøn, et kæmpe smækkys. Jeg giver ikke alle og enhver skyld for min overvægt, men mange gange starter det fra skoletiden med mobningen. Jeg kan jo bare have ladet være med at spise. Men jeg bliver bare så sur og ked af, at man kommer med åndsvage forslag med vægtafgift på overvægt, det er nedværdigt. Alle har mere eller mindre selv skyld i deres problemer, men derfor skal man ikke kræve afgift på de svageste

 25. Inga Svångberg

  @HHH

  – bliv nu ikke så barnligt emotionel! Det eneste du og din slags opnår, er at tydeliggøre, hvorfor vi andre skal undlade at konfrontere jer med jeres manglende selvkontrol, med mindre politiet er til stede og kan gribe ind når I går amok.

  “Du er simpelt hen udefor pædagogisk rækkevidde”

  “hvis du ikke kan tale ordentligt til mennesker, så byg dig en hytte i skoven”

  – nådada, skal du nu til at udstikke ordrer? – på trods af at du ikke selv mener, at vi andre har ret til at blande os i dit liv?

  “Tillykke, vi har fået en ny Hitler”

  – dette vinder du ingen diskussioner ved at skrive den slags. Bliv dog voksen!

 26. Knud Madsen

  På en måde er det jo mægtig genialt at æde sig voldsomt fed.
  Igen her til aften blev der vist en kontanthjælpsnyder, en kvinde på 25 år. Hun vejer vel godt og vel 150 kg og har der for uden et rædselsfuldt sprog. Selvfølgelig er der ikke nogen, der vil ansætte en sådan type. En arbejdsgiver kan se frem til en masse sygdom og forsømmelser og allerværst tusindvis af elendige undskyldninger for ALT muligt.
  Hun er ganske sikker på at kunne fortsætte sin tilværelse på overførselsindkomst. Hun mangler så bare at få fertilitetsbehandling, så hun kan berige landet med en flok nye samfundstabere og få øget sin indkomst betragteligt, ganske som Fattig-Carina.

  Dælme godt at man nu endelig ser på disse dovne snyltere. Det har fornuftige folk jo tigget og bedt om i årtier!

  NÅ, men det var jo ikke os overvægtige det egentlig handler om. Det er hestekødet.

  Det er til at blive vanvittig over, den drejning diskussionen har taget. Lad os da for pokker holde fast i, at det hele er et spørgsmål om, at nogle banditter har snydt økonomisk ved at sælge det billigere hestekød som det dyrere oksekød
  Hestekødet er da for pokker IKKE sundhedsfarligt!! Hestekød er i sig selv rigtig glimrende, mørt og velsmagende.
  Så ser man repræsentanter for godhedsindustrien slår korsets tegn for sig, da der fremkom fornuftige forslag om at give disse færdigretter til de sultne rundt omkring. Det var faktisk kun den ellers så skøre Anders Ladekarl fra Røde Kors, som i denne sammenhæng var fornuftig og syntes at det naturligvis var en glimrende ide.
  Nu destruerer man tonsvis af god mad, bare fordi pressen og andre idioter har kørt debatten op i et totalt tåbeligt niveau. Når godhedsindustrien har “råd” til at afvise dette fornuftige forslag, er det tydeligt tegn på, at de åbenbart svømmer i penge. De skal i alle tilfælde ikke forvente en eneste bøjet 50-øre fra mig ved indsamlinger.
  Hvis ikke det var, at det handler om færdigretter som jeg generelt aldrig æder, så ville jeg da rigtig gerne købe og æde disse varer.

 27. Inga Svångberg

  @Knud Madsen

  Hvis der var flere danskere af din slags, så ville jeg ikke være så opgivende på Danmarks vegne.

 28. jenni

  Ikke her, hvor jeg er.

 29. Knud Madsen

  Der er mange af min slags, ved jeg fra min omgang med NORMALE mennesker, der giver fanden i politisk korrekthed. Problemet er, at ikke ret mange tør oplade deres røster imod politisk korrekthed og dumhederne som politikerne smører os ind i.
  Det er ligesom det er blevet lidt mere salonfæhig og accepteret at lufte sine meninger efter Joakim B Olsens vidunderlige stunt sammen med fru Ödsel og Fattig-Carina! 🙂
  Jeg vil da håbe, at der kommer lidt mere fornuft og realisme ind i samfundsdebatten.
  Til politikerne helt store forbløffelse og overraskelse så jeg lige på TV, at man nu har fundet ud af, at stakkels, stakkels, stakkels asylsøgere er 23 gange så kriminelle som alm. danskere. Det er der sguda ingen almindelige mennesker, der har været i tvivl om. Meeeen den debat skal de radigale landssvigere nok få lagt død.

 30. jenni

  Jeg vil godt lige slå fast overfor dem, der stejlede og trak mit navn ind i noget, jeg slet ikke står for:
  Jeg foretrækker at folk er, som deres kropsbygning og type passer til dem.
  Magre fugleskræmsler er ikke min kop the.

 31. jenni

  flot oversigt, Philip. Cadeau for din arbejdsiver.
  Hvorfor finder I jer i dét?
  Har I da ikke betalt rigelig afgift, da I købte bilen?

 32. jenni

  Du er ikke helt alene, Knud Madsen. Jeg er som regel enig i dine indlæg rundt omkring.

 33. jenni

  Vi er vist kommet lidt off topic med det der overvægt-tema.
  Men ok.

  Min observation siger mig, at overvægtproblemet er sammenfaldende med at børn ikke er blevet ammet, men i stedet har fået noget magert pulverpjask og skummetmælk.

  De har simpelthen ikke fået muligheden for at håndtere indtagelse og forbrænding fedtstoffer normalt i opvæksten.

 34. ib

  de flestes fedme er aldersbetinget, ligger i generne og er arveligt..det kan man ikke ikke gøre ret meget ved ..

  det er helt naturligt at f.eks mænd får lidt vom som ældre, og kvinder endnu bredere bage og lår..

  hvorfor skal det pludselig sygeliggøres, og er det ikke meget hyggeligt ??

 35. ib

  ang hestekødet.
  det er typisk Dansk at fare ud og finde en syndebuk som Hårby slagteren..
  .for h..det er fundet overalt i Europa og sidst opdaget i 14 nye lande ..

  jeg har altid troet at når jeg bestilte en pizza eller spiste Lasagne og den slags junkfood , bestod kødet af affald som grisetryner, gedeklunker, tunger ører osv…

  det er da glædelig luksus at høre det består af fint hestekød som er mere proteinrigt ,sundere og langt bedre i smagen end oksekød !!

  glimrende, det er ligesom når man betaler for en folkevogn og får en Mercedes istedetfor,endda for samme pris..

  afblæs nu den latterlige hetz, man får hvad man betaler for, osse i fødevare industrien

 36. sofie

  Tja-jeg har været overvægtig-i ÅRTIER,men til trods for det er min kondi og sygelighed(undtaget det gamle L…jeg bor i med skimmelsvampe og fugtproblemr-selvom boligforeningen får en masse fede kroner,men bruger dem på alt muligt andet bla.til at bestikke den lokale “højtærede”dommer-og misbruger efterfølgende lovgivningen ved at give klagefrister og nye svar der skal -i følge lovgivningen-følges -sådan ca. 4 ugers svar og klagefrist = med årevis trukken rundt i manegen-og man siger “borgernes rettigheder” Vorherre Bevar Os)bedre end manges NORMALVÆGTIGE.Og hvor ved jeg så det fra…?
  Nå, men derudover bliver jeg kaldt madekstremist-jeg er ekstrem kritisk med hvor maden kommer fra fx. dejlig Middelhavssalt ja,ja godt med kemikalier osv.osv,men indrømmer jeg har slækket lidt på kvaliteten de senere år i takt med mindre familieforpligtigelser…herre Gud ,man er ikke langtids holdbar,vel!
  Jeg mødte et ægtepar der så meget personlig fornærmet ud fordi jeg fyldte-men Dupon og Dupont stod last og bramt sammen og veg ikke en tomme-og undskyld ,men da de gik side om side fyldte de tilsammen mere end mig.Er der nogen der kan se logikken i deres fornærmethed-udover at de var et par dummier?
  Ja,jeg var engang vegetar,(nu kun semi)-og tag ikke fejl -det kan være særdeles fedende!
  Var det Cleo ,der også havde en -med stor misundelse fra de magre -en ret god fysik?

 37. Knud Madsen

  Jow da!! Spændende!

 38. HHH

  Smækkys til dig Ib, du giver mig smil på læben. Forøvrigt Inga Svångberg, jeg er voksen, desværre for dig. Alle har ret til at ytre sig. Det er sgu ikke alle som mæsker sig i wienerbrød og fedt, de har bare ikke en luksusforbrænding. Men lad os nu ikke blive uvenner over det.

 39. sofie

  Hårby…? Ligger det i Irland???

 40. jenni

  Ib, du har ret.

 41. jenni

  sofie, hvis du vil holde dig slank, skal du spise fedt.

 42. jenni

  ib, hestekød er en delikatesse og det mest jernholdige og desuden fedtfattigt og stammer fra et vegetarisk dyr.
  Det er godt kød.

  Men folk skal vide, hvad de spiser.

 43. jenni

  Tidligere var klipfisk billigt og laks dyrt.
  Nu er det omvendt.

  Jeg tror, at hestekød får en renæssance.
  Det er godt kød.

 44. ib

  er klipfisk en dyr delikatesse ??

  min kone lugter sommetider af det, gad vide om hun går og smugspiser det
  for hun bruger sgu mange kostpenge…”GG”

 45. jenni

  🙂

 46. kirsten

  Jeg har lige hørt, at der skulle være gyngehest i IKEA’s spånplade møbler.
  Uf, hvor ækelt.

 47. ib

  Aha..så må min overbos seng være lavet af de spånplader, for den hopper rundt halvdelen af natten !!
  “S”

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.