Stil kærlige krav til dine børn

Du er fantastisk! Du er en stjerne! Du er enestående!

Det er dejligt at få ros, men man skal helst ikke tro på alt, hvad man hører. Specielt ikke hvis man er et ungt menneske, der stadig mangler at lære at klare sig selv – i både medgang og modgang. Børn og unge skal ikke overdænges med ligegyldig ros, der gør, at de tror, at de kan opføre sig, som de nu har lyst. De yngste generationer skal guides, opmuntres og opdrages.

I den forgangne uge har vi oplevet blomsten af Danmarks ungdom vælte Prag. 10.000 teenage-egoister på langfart med begrænset respekt for den historiske by. Det har ikke været kønt at følge, men trods alt mere naturligt end det show, der hver fredag udspiller sig på DR.

Her på BT er vi glade for at følge med i ’X Factor’. Det er velproduceret underholdning, men vi er holdt op med at tro på, at det handler om at finde Danmarks næste stjerne. Det sker nemlig aldrig, selv om deltagerne får at vide, hvor fantastiske de er.

Blachman har altid holdt fanen højt, når det gjaldt om at understrege, at troen på eget talent slet ikke er nok til at klare sig. Men selv om Basim vel stadig er den eneste rimelige succes-historie, programmet har skabt, så sidder Blachman stadig i dommer-stolen og forsøger at overbevise os om, at hans deltagere har kvalitet.

Hold nu op og skru op for den gamle og ærlige Blachman i stedet! Det er også det, som seerne vil have. De har også regnet ud, at naboens datter ikke bliver en stjerne. Det er kun 11 procent af seerne, der ser ’X Factor’ på grund af deltagerne, viser en afstemning på bt.dk. Tag den, stjernefrø.

Så gør dit barn en tjeneste i dag. Giv det et kys, men stil også nogle kærlige krav, som barnet skal leve op til. Og er du i tvivl om, hvordan det gøres, kan du måske få tændt op under Blachman og få svaret, når han i dag chatter på bt.dk kl. 16.

cash-k

15 kommentarer

 1. Kim Nielsen

  Hovedpointen her kan jeg kun være enig i – men med hensyn til Blachman, så er han da lige så forloren som alle andre i det her program.

  Nogle gange må jeg da undre mig meget over hans valg – dertil kommer at han er overdreven i sin opfattelse af egen betydning for “samfundet, landet og verden i det hele taget”.

  Blachman er næsten det produkt af et barn, som vi alle frygter. Han er sort/hvid, bliver barnligt mega-sur når han ikke får sin vilje og så sviner han folk til fordi han kan og har en platform af offentlig magt. Man kan dog ikke altid gennemskue hvorfor han sviner folk til – da Blachman ikke er så logisk.

 2. smt

  Jeg kan ikke forstå at det undrer nogen at børn og unge opfører sig på denne måde. Se på det liv de lever.
  Forældrene skal arbejde hårdt for at skaffe til dagen og vejen. Se på priserne på daginstitutionerne, kosten og ikke mindst TV og reklameindustriens evige pres for at få gjort børn og unge til storforbrugere.
  Det har givet os en generation af unge der mener at det er mere vigtigt at blive et kendt ansigt end at få en god uddannelse.
  Jeg læste forleden en kommentar fra gymnasieleverne der ønskede mere samvær med lærene. Det ville de få hvis de mødte op til timerne og passede deres hjemmearbejde istedet for at opfatte en studentereksamen som 3 års afslapning, vel vidende at det ikke har nogen konsekvenser for dem at blive væk, så længe skoler er på taxameterbetaling.
  Nu ved jeg godt at de unges forbrug er så stort at de fleste har arbejde for at kunne betale for Ipad og smarttelefoner, eget fjernsyn osv. Det er skruen uden ende.
  Der er et stort pres på forældre idag. Hver time er skemalagt når der både skal arbejdes, hjælpes med lektier, laves mad og gøres rent.
  Hvis vi vil have vendt de yngste generationer skal der sadles helt om.

 3. Inga Svångberg

  @Cash-K

  Det primære problem er ikke, at nogle forældre roser deres afkom for meget og/eller forkert.

  Det primære problem er i stedet, at alt, alt for mange danskere forplanter sig uden at have den ringeste forældreevne.

  Flertallet af danskerne kan ikke forsørge sig selv. Mange kan efterhånden knapt nok tørre sig selv bagi. Alligevel får de lov til at forplante sig.

  Cash-K, skal alle have lov at forplante sig? Er det en menneskeret at forplante sig?

 4. Kc

  Blackmann er narcicist til fingerspidserne og som sådan
  ret utålelig. Alligevel er han også facinerende i sin måde,
  at konstruere sine sætninger på.

  Så jeg har en slags “had/kærlighed” forhold til denne mand. Herligt når han afleverer en røffel til forældre, hvis virkelighedssans i forbindelse med egen yngels talenter.

  Ja ros er godt i passende mængder, men mange kan nu godt holde lidt igen med roserne, mens andre kunne
  komme med lidt flere.

  De sidste 20-30 år har altfor mange forældrepar forsømt
  at opdrage på afkommet. De har været mere optaget af,
  at forsøge at leve deres eget liv igennem børnene.
  Egne forsmåede drømme søges udlevet og opnået igennem børnene.

  Det må da forvirre de arme børn og unge! Det har ikke
  været kotume at sætte grænser for adfærden og det
  må jo skabe utryghed og mental forvirring.

  Børn oplæres til at blive de rene sataniske egoister,
  hvilket gør, at de føler sig som verdens midtpunkt. De
  får et brat og ubehagelig opvågning i det øjeblik, de skal fungere socialt med andre mennesker. – Ak og ve!

  Undertiden kunne man få ønsker om, at der var noget
  der hed forældreuddannelse, men i samme ønske må
  man spørge: “Hvem i alverden skulle så undervise i
  denne diciplin” ??

 5. Inga Svångberg

  @Kc

  “Undertiden kunne man få ønsker om, at der var noget
  der hed forældreuddannelse

  – der skal ikke indføres nogen form for forældreuddannelse!

  Der skal indføres rigorøs eugenik i Danmark, og den skal starte lang tid før undfangelsen!

  Alle som påtænker at forplante sig, skal demonstrere deres egnethed over for et råd af biologer, psykiatrikere og socialarbejdere, som skal spejde efter tegn på uegnethed, og finder de blot det mindste tegn, forhindres den påtænkte forplantning.

  Kloden befolkes nu af 7,1 milliarder mennesker, og hvert år øges tallet med 80-90 millioner! Konsekvenserne af den vanvittige overbefolkning er miljøødelæggelser af aldrig tidligere skuet omfang, samt så omfattende udryddelse af dyrearter, at den ikke er set siden kridttiden, hvor en asteroide udryddede dinosaurierne.

  Der er intet at tabe ved at indføre rigorøs eugenik, men alt at tabe, ved ikke at gøre det.

 6. HHH

  Hmmm, undskyld, at der findes handicappede, Inga Svångberg, må de ikke få et ønske opfyldt, bare fordi de sidder i kørestol, eller har en skavank i bevægapperatet??
  Nej, nutidens unge, er blevet forkælet, af politikerne, i ferieperioderne, de kan ikke engang beskæftige sig selv uden at der absolut, skal være et tilbud om både det ene og det andet.
  Forældrene er blevet for blødsødne idag, politikerne for bange for de unge, for tænk hvad de nu vil gøre i mod dem. Hvorfor skulle de unge absolut rejse til Prag for at fulde sig? Det kunne de da gøre her hjemme, men nej nej, for så kunne de jo ikke lave ballade uden konsekvenser, men det er helt i orden andre steder. Men se nu på alle de realityprogramer, hvor det handler om at drikke sig vind og skæve, det er der problemerne er . Vi er blevet for blødsødne

 7. HHH

  hvis du er så meget i mod folks forplantning, og om de er egnet, var det så ikke en ide, om at rejse til indien, bangladesh eller afrika? Der bliver børnene gift som 6 årige og gravide når de er 14år, det er mere uhyggeligt end vores

 8. Inga Svångberg

  – du mener altså, at fordi situationen er endnu mere vanvittig i f.eks. Indien, Afrika og Bangladesh, så gør det ikke noget, at danskere uden forældreevne også fortsætter med at forplante sig som de selv lyster?

  Du mener altså, at 10 årige danske piger skal tillades at gifte sig, blot fordi 6-årige piger i Bangladesh gør det?

  Skal vi så også have smog i København, blot fordi de har det i Beijing?

  Sig mig, HHH, hvad i alverden foregår der egentlig i dit hoved?

 9. HHH

  Mere end du tror. Jeg siger ikke, at når de har barnebrude i Inien, bangladesh og afrika, at vi skal have det, heller ikke smog, jeg mener bare, at det du siger er at der ikke er plads til handicappede mennesker i Danmark, i følge dine tanker. Forældrene piver, hver gang der skæres ned i børnehaver eller at de skal betale mere, men er der nogen der råber op for de ældre? Hm niks, de skal alligevel dø, så p… være med dem. Politikerne har lige så meget skyld i deres forkælelse af børnefamilierne, som forældrene har. Men det som skete i Prag, er fordi foældrene er for overbærene over for deres unger

 10. sofie

  Svångberg -jeg går ud fra du også mener at biologer,psykiaterer og socialarbejdere (sidst nævnte hvor de fleste gakkede og psykisk afdankede vrag findes -de har bare til forskel for den almindelige borger lært teknikken til at skjule det) skal vurderes på samme måde?

 11. Jens Nielsen

  Svångberg:

  Jeg synes det er usympatisk at forbyde nogle mennesker at få børn, men jeg kan godt se behovet for at reducere antallet af mennesker. En amerikansk nobelpristager ved navn Shockley foreslog at de dumme skulle betales for at undlade at sætte børn i verden. Det synes jeg er en ret god måde at sænke fødselstallet på.

  Næste spørgsmål bliver så at udpege dem som ikke skal få børn. Her rækker det måske med en intelligenstest, men vi skal også se på om der er andre problemer, f.eks. alkolisme, narkomisbrug, kriminalitet, som også burde medføre, at man ikke sætter børn i verden.

  Jeg er desværre bange for at folk synes at børnebegrænsning smager af nazisme, men hvis der bruges resurser på en folkeoplysningskampagne, så kan de fleste nok forstå nødvendigheden.

  Det vi har set i Prag i de sidste uger burde få folk til at tænke over, om det skal være alle Brianerne, Johnnyerne, Jaquelinerne, Denniserne som skal sætte næste generation i verden…

 12. Maja Frilund

  Nu kan det komme bag på dig, men at bruge BT’s læseres afstemning som en indikation på hvorfor folk ser X-faktor indeholder en del bias. Ikke mindst fordi at man kunne vente at det er en del af befolkningen der er meget sensations-lysten. Jeg ser X-faktor pga. musikken og for at finde ud af hvad jeg synes er godt – Blachman synes jeg ikke er noget specielt godt forbillede for menneskeligheden. Han er dybt utilfreds og blamer Linnet for hendes afgørelse istedet for bare at acceptere et fair nederlag. Jeg er en der syntes at Jonas bare var bedre end Zeina denne gang. Jeg nød hans sang, mens den anden virkede lidt for ligegyldigt og søgt – men hver sin smag. En ting jeg dog ikke synes er til debat er fairplay-ånden og måden man taler til deltagerne (og andre) på. Blachman er som at se på en poptøs med himmelvendte øjne og en tendens til at give alle andre skylden hver gang hun er uenig i noget. Det er på tide han bliver voksen og tager noget ansvar for når han fx. er så grov at han får deltagerne til at fælde tårer. Det er ikke fair.

 13. Hamselv

  Kære smt
  Du skriver som du har forstand.
  Der er og har altid været et lille mindre tal som drev den af og fik en eksamen lige til øllet men det meget store flertal giver den en skalle.

 14. Janne Petersen

  Dette talentcirkus starter hjemme, hvor ansvarlige forældre måske skulle teste deres børns/ungens evner til at forsøge sig på de skrå brædder, fordi det kræver så meget, når man først står der.

  Det er tit der, blachman går i sort, fordi han ikke fatter, hvorledes mange forældre tager dette trip mod berømmelsen, på deres børns vegne.

  Gråden bag forhænget, når dommerne har fået luft, er faktisk ofte rigtig trist at overvære, fordi skuffelsen er så reel hos den pågældende håbefulde drømmer, der sikkert fra familie og venner, har hørt til hudløshed, at stemmen er lige til toppen af poppen.

  Jeg bryder mig ikke meget om Blachman’s sprog, men omvendt så ser jeg dog mere sandhed i hans kritik, end hos de hele familier, der tropper op med deres ’sangstjerner’.

  Børn/unge, skal altid have sandheden, hvor styg den end kan være, fordi det i mange situationer, skåner disse uerfarne poder, for at komme ind i en virkelighed, hvor vilkårlige mennesker, ikke bruger serviet.

  Mange barne/ungdomsstjerner, har gennem år og dag, over hele verden, levet en kummerlig tilværelse, med de voksne som heppekor, og det spænder lige fra modelbørn, filmstjerner, til syngende vidundere, samt i sportens verden.

  Uanset hvordan man end vender billedet, så er der bag ved disse talenter, og mangel på samme, voksne ved roret.
  Barndommen er for kort til de voksnes ønsker. Janne.

 15. kirsten

  Presset på forældre er vel ikke større end det altid har været. Forældrene i dag er bare så optagede af dem selv, cafe besøg, fittnes og alt det renderi på gader og stræder. Ungerne er tilmeldt alverdens ting, og hvornår mon familien har tid til at tale sammen. Ungerne er så opmærksomhedssøgende, at man straks fornemmer, at det de skulle ha’ med hjemmefra ikke findes.
  I moderne forældre har alt moderne skrammel, som burde give jer megen tid til jeres børn, men tiden bruges på jer selv og de lyster I har.
  I har opvaskemaskine- køleskab-vaskemaskine- biler-37 timers arbejdsuge, alligevel har I travlt. Hvordan tror I, at jeres egne forældre og bedsteforældre havde tid til jer?
  I har også en karriere, og ikke blot et arbejde. Uanset hvad i laver, så klager I jer.
  At have en familie handler ikke blot om, at føde et barn, men også at opdrage et barn, og det er I godt nok ikke ret gode til.
  Tag ansvaret på jer, og vær jeres ansvar bevidst.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.