Slut med at være klassens duks

Midt i al elendigheden – midt i debatten om de ledige, der falder ud af dagpengesystemet, midt i stimen af dårlige meningsmålinger og midt i interne rumlerier om statsministerens duelighed, tog Helle Thorning-Schmidt et regulært stik hjem ved EU-topmødet i Bruxelles i går.

Thorning satte alt på ét bræt og krævede en milliard kroner i rabat på Danmarks årlige bidrag til EU. I efteråret havde hun truet med at nedlægge veto, hvis ikke Danmarks krav til budgettet blev opfyldt. Ingen skulle være i tvivl om, at rabatten var vigtig for Danmark.

‘Amatøragtigt’, mente De Konservatives EU-ordfører og tidligere udenrigsminister Lene Espersen om strategien. Ved at spille så hårdt ud mindskes chancerne for succes, lød den konservative analyse. Lenes Espersens forudsigelse kom ikke til at holde stik, men hun fik beskrevet slaget i Bruxelles som en hård omgang. Dét er Thorning næppe utilfreds med – nu hvor den danske rabat er sikret. Selv om alle danske drømme ikke blev opfyldt i forhandlingerne med de 26 øvrige stats- og regeringschefer, kunne Thorning notere sig en udebanesejr. Eller var det snarere hjemmebanen?

Hun fik overbevist de store i Bruxelles og klippet toppen af regningen. Slut med at være EU-klassens duks. Det ligger lige for at kippe med dannebrog og fejre rabat-sejren. Vi elsker, når en af vores egne hiver en sejr i land i udlandet, og så luner milliarden i øvrigt også, fordi den allerede er regnet ind i skatteaftalen, regeringen indgik med Venstre.

Spørgsmålet er dog, om det nye, skrumpede budget medvirker til en langsigtet løsning af de problemer, som EU står midt i. Realiteten er, at sammenholdet har haft svære kår blandt de 27 EU-lande efter finanskrisen, og at Thorning & co. stadig skylder mange svar. Sololøb og øget nationalt fokus plejer ikke at føre til styrket samarbejde. hec

69 kommentarer

 1. Inga Svångberg

  @Jenni

  Ja, ganske korrekt. Denne ene milliard kroner er FULDSTÆNDIG betydningsløs i sammenligning med de omtrent:

  – 16 milliarder kroner, hvormed Danmark årligt sponserer den tredje verdens befolkningseksplosion (a.k.a “ulandshjælp”),

  – 15 milliarder kroner, som Danmark årligt hælder ned i EU’s bundløse kasse,

  – 50 milliarder, som muslimerne, afrikanerne og romaerne årligt koster Danmark,

  – 4 milliarder, som Danmark årligt brænder af for at holde liv i og tørre røv på det stigende antal senil-demente,

  – 3 milliarder, som det koster at drive de danske fængsler,

  – 30 milliarder som danskernes overforbrug af mad, tobak, sprut et cetera årligt koster samfundet.

  – osv. osv. osv., ja, der er simpelt hen ingen ende på det vanvid, som danske skatteborgeres penge bruges til.

 2. Inga Svångberg

  @Henrik

  “Hvad har Helle Thorning tænkt sig at gøre ved de 50000 Østarbejder der har taget job fra os?”

  – østeuropæerne harsgu’ da ikke taget nogle jobs i Danmark! Østeuropæerne har fået omtrent 50000 jobs i Danmark, fordi alt for mange danskere er dårlig og dyr arbejdskraft.

  Hvilken arbejdsgiver gider dog ansætte en sløv, lavt begavet, doven, overvægtig, sygelig osv. dansker, hvis han i stedet kan få en velbegavet, flittig, rask, normalvægtig, mødestabil, interesseret og veldisciplineret østeuropæer?

  Henrik, ville du selv ansætte f.eks. Dovenrobert eller KontanthjælpsKarina, hvis du i stedet kunne få en arbejdsparat østeuropæisk Vladimir eller Svetlana?

 3. jenni

  @ Ole.
  Øh? Hvem var/er kriminel? Hvilke retsinstanser?

 4. jenni

  @
  “..fordi alt for mange danskere er dårlig og dyr arbejdskraft.

  Hvilken arbejdsgiver gider dog ansætte en sløv, lavt begavet, doven, overvægtig, sygelig osv. dansker, hvis han i stedet kan få en velbegavet, flittig, rask, normalvægtig, mødestabil, interesseret og veldisciplineret østeuropæer?

  Ja. lige præcis.

 5. Inga Svångberg

  @Lotte (9. februar 2013 kl. 08:29)

  Den videosekvens, som du linker til:

  http://www.youtube.com/watch?v=p0GwHRDRqoU

  – viser tydeligt, at Lars Løkke Rasmussen ikke bryder sig om at tale til større forsamlinger, og slet ikke på engelsk, som han tydeligvis ikke behersker i et for en statsminister nødvendigt omfang. Det du ser, er faktisk sceneskræk.

  Løkkes sceneskræk ville ikke være et problem, hvis han var kompetent på andre områder, men det er han ikke.

  Adskiller Løkke sig fra de øvrige danske politikere?, nej, det gør han desværre ikke. De er alle mere eller mindre uegnede. Ikke én af dem evner at sige noget rigtigt interessant eller originalt, endsige tænke det.

  Jeg kan faktisk ikke komme i tanker om andre end LA’s kuglestøder Joachim B., som har udmærket sig uden for politik – han er i øvrigt også en af de få, som jeg overhovedet ville overveje at stemme på….

 6. Inga Svångberg

  @Jeanett

  “Der er ingen tvivl om, at vi fremover vil se et andet samfund. Der er ikke længere råd til at opretholde velfærdsstaten, som vi hidtil har kendt den, med den indvandringspolitik, der har være ført i årtier”

  – ja, Danmark kommer i højere og højere grad til at ligne de lande, hvorfra kulturberigerne stammer, og ja, velfærdsstaten er snart et minde blot, og så vil gammeldanskerne bitterligt fortryde, at de gennem 4-5 årtier stemte som de gjorde.

  “der er bestemt en sammenhæng mellem de øgede udgifter til ulandshjælp, flygtninge i Danmark og især prisen for de sidste 30 års indvandringseventyr, og så det faktum, at mia. skal spares på syge danskere, studerende osv.”

  – ja, sådan er det, men hvornår fandt du ud af det?

  “Nu må vi ikke længere få at vide, hvad gruppen af uintegrerbare koster det danske samfund, men sidst jeg så en opgørelse var det omkring 15 mia”

  – tallet er rent og skært fup! Der er nu mindst 350.000 afrikanere, muslimer og romaer i Danmark, og hvis vi anslår, at hver af dem årligt koster det danske samfund 100.000 (dette er helt sikkert et LAVT estimat!), så løber den samlede, årlige regning op i 35 milliarder.

  Forresten, Jeanett, hvilke partier har du selv stemt på, siden du fik stemmeret?

 7. Annalise Christensen

  Ja, Joachim B. Olsen lyder da vist som et fornuftigt valg for dig, “Svångberg”. Eller hvad?

  Var det ikke netop LA der sammen med den røde regering og Enhedslisten, der lempede på opholdsreglerne sidste år?
  Er det ikke LA, som også for ganske nyligt har stemt for den lempede ny sammenføringslov?

  Det harmonerer jo utrolig godt med de “50 milliarder, som muslimerne, afrikanerne og romaerne årligt koster Danmark”, som du anførte i dit svar til Jenni. Beløbets størrelse er der ingen grund til at betvivle.

  LA ønsker åbne grænser men lukkede kasser. Det er næsten for morsomt! Kasserne er for tiden vidt åbne OG ALLIGEVEL har LA netop stemt for endnu flere indvandrere. Total latterlig og hyklerisk politik.

  Joh, Joachim B. må være det rette valg.

 8. lars hansen

  Fiasko.
  Sikken en nationalistisk fiasko-aftale. Jeg troede, at EU skulle arbejde sig ud af krisen. Nu bliver der skåret ned på infrastruktur, uddannelse og forskning. Danmark mister bl. a. 1,8 mia på landdistriktpuljen. En pulje, som kunne skabe arbejdspladser og innovation i ydredistrikterne.
  Man skal vist være naiv socialdemokrat fra Østerbro eller Christiania for at kunne få øje på “sejren”. EU-Helle glemmer også lige at fortælle, at der ikke “spares” 1 mia i forhold til de danske betalinger til EU i 2012.
  Det hele er jo bare et stort skuespil. Det hele var aftalt med Helles EU-venner. Jeg mener Danmark til gengæld skal stille Helles “fantastiske evner” til rådighed for EU med det samme – og afvikle valg til Folketinget hurtigst muligt.
  Alle løgnene, alt det spin og “rabatterne”, som regeringens mange spindoktorer, som henter millionlønninger, finder på – det er ikke til at holde ud.
  Hvis man gerne vil spare mange milliarder, så send nogle somaliske borgere retur, gerne med SAS, så får de også lidt indtægter.

 9. Erik Petersen

  Sikke en omgang fis!
  Vi har ikke fået noget som helst, vi har selv betalt for det.
  Det er regeringens måde at få lavet en ekstra skat på bl.a. landbruget.
  Nu ser det bare så pænt ud, fordi vi sørme har fået en “besparelse” på vores indbetaling til EU på 1 milliard, som landbruget så betaler 1,5 milliard for. Samtidig nedsættes andre tilskud fra EU, så det samlede tilskud fra EU til Danmark falder et sted mellem 3 – 3,5 milliarder.
  Hurra sikken en sejr.
  Man skal da være umanerlig stupid for at se det som en sejr!!!

 10. Inga Svångberg

  @Annalise Christensen

  – læg mærke til, at jeg skrev “Joachim B. er en af de få, som jeg overhovedet ville overveje at stemme på”. Jeg skrev ikke, at jeg VILLE stemme på ham.

  Hvis LA ændrede “åbne grænser og lukkede kasser” til “lukkede grænser og lukkede kasser”, så ville partiet helt sikkert få min stemme.

  I øvrigt har du ganske ret i, at LA er i dyb splid med sig selv, men hvis man tvang mig til at stemme på en dansk politiker, så ville dette partis kuglestøder komme i betragtning, for jeg kan knapt nok komme i tanke om en dansk politiker, som er MINDRE idiotisk end ham.

 11. jenni

  Nemlig Erik Petersen.

  En Pyrrhussejr

 12. sofie

  Svångberg du skrev forkert ,så jeg iler med hjælp.
  Der skulle have stået-Dovne Akmet og “Fattig” Fatme.
  Husk det nu til en anden gang!

 13. Inga Svångberg

  – ja, jeg kunne også have brugt eksempler med disse navne, hvis de altså havde været fremme i medierne på samme måde som DovneRobert og KontanthjælpsKarina.

 14. pia

  @ Kim Kristensen

  IMG har ret. Det er vist dig der ikke, følger med.

  De oplysninger IMG er kommet med, har stået på tekst TV bl.a.

 15. pia

  @ anni andersen

  Ja hun er sandelig “dygtig”, over 600 flerer asylansøgere pr md, 14 danske famillier ryger på gaden OM DAGEN.
  Arbejdsløshed for danskere og nedskæring af hjælp til danskere, mens næsten 50.000 østerupærer har fået job og cpr.nr

  Var det socialdemokratiet hun står for ?
  Anni, hun er at sidestille med den værste ravnemor !

 16. sofie

  Jamen det er de ikke -og du ved jo hvorfor.Der er flest af disse navne end der er Danske -og så ville det straks have været “uværdigt” overfor de “stakkels” indvandrere!
  Men at hænge 2 Danskere ud (det var ikke mange hva?)
  kan pressen finde ud af -mig bekendt er det vist ikke disse 2 der koster samfundet milliarder om året-og på et tidspunkt betaler de jo tilbage-hvad man ikke kan sige om indvandrere,vel?

  Ja stor bedrift fra Fru Thorning-en bedrift der er en selvfølge-helt grotesk at det bliver udråbt som en sejr.

  Rabatten er så stor en selvfølge ,at man skal være usandsynlig dum for ikke at gennemskue det lille nummer,Vorherre Bevares!

 17. jenni

  Hvornår betaler de tilbage, Sofie?

 18. sofie

  Det ved jeg ikke men chancen er nok lidt større end hos indvandrerne-da Danskere generelt får større tommelskruer på fra kommunernes side,men kender jeg systemet ret har dovne Robert og fattig Carina været “fredet” i et stykke tid så deres eksempel kunne (mis)bruges ved en passende lejlighed ( kommuner elsker at skabe sager,så kan de nemlig dække over det l.rt og aflede opmærksomheden på det de laver af ulovligheder)-og tydeligvis hopper folk gladeligt på den!

 19. jenni

  Sofie, danskeres slægt har deltaget i opbygningen af landet i generationer. Danskerne har slægtens akkumulerede saldo på Danmarkskontoen.
  Det har invadørerne ikke.

  Udlændinge bør ikke kunne få noget i DK. Det får danskere heller ikke i invadørernes lande.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.