Slut med at være klassens duks

Midt i al elendigheden – midt i debatten om de ledige, der falder ud af dagpengesystemet, midt i stimen af dårlige meningsmålinger og midt i interne rumlerier om statsministerens duelighed, tog Helle Thorning-Schmidt et regulært stik hjem ved EU-topmødet i Bruxelles i går.

Thorning satte alt på ét bræt og krævede en milliard kroner i rabat på Danmarks årlige bidrag til EU. I efteråret havde hun truet med at nedlægge veto, hvis ikke Danmarks krav til budgettet blev opfyldt. Ingen skulle være i tvivl om, at rabatten var vigtig for Danmark.

‘Amatøragtigt’, mente De Konservatives EU-ordfører og tidligere udenrigsminister Lene Espersen om strategien. Ved at spille så hårdt ud mindskes chancerne for succes, lød den konservative analyse. Lenes Espersens forudsigelse kom ikke til at holde stik, men hun fik beskrevet slaget i Bruxelles som en hård omgang. Dét er Thorning næppe utilfreds med – nu hvor den danske rabat er sikret. Selv om alle danske drømme ikke blev opfyldt i forhandlingerne med de 26 øvrige stats- og regeringschefer, kunne Thorning notere sig en udebanesejr. Eller var det snarere hjemmebanen?

Hun fik overbevist de store i Bruxelles og klippet toppen af regningen. Slut med at være EU-klassens duks. Det ligger lige for at kippe med dannebrog og fejre rabat-sejren. Vi elsker, når en af vores egne hiver en sejr i land i udlandet, og så luner milliarden i øvrigt også, fordi den allerede er regnet ind i skatteaftalen, regeringen indgik med Venstre.

Spørgsmålet er dog, om det nye, skrumpede budget medvirker til en langsigtet løsning af de problemer, som EU står midt i. Realiteten er, at sammenholdet har haft svære kår blandt de 27 EU-lande efter finanskrisen, og at Thorning & co. stadig skylder mange svar. Sololøb og øget nationalt fokus plejer ikke at føre til styrket samarbejde. hec

69 kommentarer

 1. img

  Ja ja… spis nu lige brød til.

  Ét er jo at der er aftalt en rabat. Det skal så lige godkendes af kommisærerne også, og dertil skal så også medregnes at det er landbruget der kommer til at betale for rabatten. Og indtil videre ser det jo ud til at vi kommer til at bidrage med 2,1 milliard mere end sidste år – så rabatten er ren spil for galleriet.

  Gad vide hvad regnskabet totalt set vil ende op i – er ikke i tvivl om at skatteålen og hendes medløberslæng vil se denne aftale, som en kæmpe sejr, men når vi så, samtidig, smider endnu flere milliarder i det bundløse hul, der udgør ulandshjælpen og forsørgelsen af de luddovne muslimske nasserøve, regeringen importerer i stor stil, kan den slat penge ikke trække os op af dyndet.

  Vi er nødt til at sætte alle tiltag i bero, til der kommer en ny regering – den vi har nu formøbler al overskud til snylterne fra de varme lande.

 2. Kim Kristensen

  IMG: Det er da ærlig snak at du er så overfladisk at du bare hopper med på den almindelige usaglige nedrakning af vores Statsminister, men sig os så hvor du finder de tal du postulerer? Mit gæt er at du IKKE forstår eller har læst den fulde aftale, ergo endnu en usaglig personfnidder, fra en politisk modstander, hvornår kommer der nogle sagligt funderede argumenter? Tag dig dog sammen og debatter på en voksen måde, i stedet for dette børnehaveskvalder?

 3. img

  @ Kim K
  Kan kun beklage at du ikke ser sammenhængen i udgifterne.
  Hvis det er kedeligt for dig at læse om din heltinde´s manglende evner bør du nok forberede dig på en træls tid.
  Skatteålen kan ikke trække landet igang igen, uanset hvor mange pakker hun disker op med, og kritikken fortsætter indtil der er udskrevet valg.

 4. Jeanett

  De eneste pakker, den kvinde kan diske op med er dem, der rammer de svageste grupper af danskere. Desværre vokser gruppen heftigt i samme takt, som generationer at uintegrerbare mennesker, der aldrig har bidraget suger på lappen. Derfor er der ikke længere midler til at sørge for egne svage. Vi bliver nu fattigere generation efter generation, fordi vores gæster ikke yder det samme som os selv og samtidigt føder flere børn, der heller ikke bidrager på samme niveau. Der er ingen tvivl i mit sind om, at vi vil se et andet samfund, fordi der ikke er penge til at opretholde en velfærdsstat, som vi hidtil har kendt den med den indvandringspolitik, der har være ført i årtier.

  Så enig, der er bestemt en sammenhæng mellem de øgede udgifter til ulandshjælp, flygtninge i Danmark og især prisen for de sidste 30 års indvandringseventyr og så det faktum, at mia. skal spares for syge danskere, studerende mv., der i forvejen ikke får nær så meget, som de flygtningefamilier, der for nogens vekommende har brugt midler på at lønne en menneskesmugler og som ikke har lagt en krone i dansk skat.

  Nu må vi ikke længere se, hvad gruppen af uintegrerbare koster det danske samfund, men sidst jeg så en opgørelse var det omkring 15 mia. og det var vidst endda lavt sat, fordi udgifter til bl.a. fængselspladser ikke var indregnet. Dertil kommer så ulandsbistanden. Så selv hvis vi havde fået et overskud på rabataftalen med EU, ville udgifterne alene til fremmedes underhold nok være steget steget endnu mere i samme periode.

  Jeg håber to ting, nemlig at det næste valg vil vise denne regering døren, men også at vælgerne vil undlade at stemme på dem, der har siddet i Folketinget længst. De er kommet alt for langt fra deres vælgere, fordi de sidder og vedtager særregler for sig selv. Vi skal have folk ind, der på egen krop ar prøvet at leve som almindelig dansker med de ting Folketinget sidder og vedtager.

 5. pia

  @ Kim Kristensen

  IMG har ret. Det er vist dig der ikke, følger med.

  De oplysninger IMG er kommet med, har stået på tekst TV bl.a.

 6. Hamid el mousti

  Ifølge min marokkansk regnemaskine:

  Danmark får 1 milliard i EU rabat.
  Landbruget skal af med 1,4 milliard .
  Altså skal Danmark af med 0,4 milliard til Eu.
  Eller hvad ?

 7. Annalise Christensen

  Jo, den er god nok, Hamid. Men du må bare i gang med regnemaskinen igen, for vi skal jo også af med 1,8 milliard som bliver taget fra landdistrikt puljen.

  Hvad siger så regnemaskinen nu?

 8. klaus balle

  Det er ikke HTS der forhandler om landbug støtten?

 9. Amalie

  Det brude det være – eller hun burde i det mindste forsøge at udfordre de enorme summer vi sender til syd og øst i EU.

 10. Kc

  Ja, den rabat snak er et spil for galleriet, der på ingen måder viser at H.T.S har gjort noget specielt.

  Men hun og hendes parti vil sanssynligvis ture frem med
  at det “er et historisk” godt resultat.

  Der har lige fundet en Afrika indsamling sted som indbragte et x-antal milleoner. De fleste og største ydere
  skal findes i erhvervslivet. De beløb de vælger at donere
  kan trækkes fra i skat og dette er nok den egentlige
  grund til donationerne plus det, at reklame via TV nok er
  en del værd.

  For den almindelige private dansker, er det nok blevet klart, at disse velgøringsindsamlinger ikke gavner, men at giverne er til grin for egne penge. Giverne er de rene
  hyklere.

 11. Thomas H. Rasmussen

  1 milliard rækker jo som en skrædder i helvede og er forøvrigt allerede indkalkuleret i finansloven. Distanceblænderen Helle Thornng skulle hellere koncentrere sig om at løse de hjemlige problemer men hun er jo nok ved at gøde jorden for et job på de bonede gulve i Bruxelles!

  Istedet for alt det mudderkastning partierne imellem burde de koncentrere sig om Danmarks store problemer, nemlig at etniske danskere skal arbejde mere og længere for at de kan betale alt for høje overførselsindkomster til disse fattigdomsflygtninge og mørkemænd som overstrømmer Danmark og som vi istedet burde hjælpe i deres nærområde da de bliver en evig social og økonomisk belastning for vores samfund da de fleste er analfabeter!

  De 3 gamle partier – Venstre, De Konservative og Socialdemokraterne – burde danne en samlingsregering og få ryddet op efter al det skidt som de skiftevis har lavet gennem årene! Efter den røde regerings og Liberal Alliances lempelse af opholdsreglerne strømmer det til med flygtninge som aldrig før! I forvejen har vi jo rigeligt med Enhedslistens segment af bistandsklienter og arbejdssky elementer som ikke gider bidrage med noget til samfundet! De produktive er nu i mindretal i 95 af Danmarks 98 kommuner og man behøves ikke at være nationaløkonom for at vide hvad det udvikler sig til – i landet med verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk! 810.000 mennesker i den arbejdsdygtige alder er nu på overførselsindkomster og ialt er 2,1 mio. på overførselsindkomster!!!! Vi har stort statsunderskud, stigende grænsehandel og arbejdspladserne fosser ud landet, men de taburetklæbende politikere tør ikke gøre noget ved problemerne men overlader det bare til vores efterkommere! Utroligt hvor nemme vores stupide politkere er at bedrage! Og for få dage siden så vi i Nyhederne at ikke kun er Danmark det land som har fhv. flest mennesker på overførselsindkomster men også det land hvor man giver så høje overførselsindkomster, tilskud m.m. at det ikke kan betale sig at tage et lavtlønsarbejde som f.eks. kassedame, arbejder, kontorassistent m.m.!

  Vi så interviews med svenske politikere som var rystede over det høje niveau på de danske sociale ydelser som ikke animerer folk til at søge et ordinært arbejde! Græske tilstande venter!

 12. Mette

  Til Thomas

  Jeg er meget enig med dit indlæg!

  I øvrigt en milliard er og bliver småpenge i det store regnskab. Det er da rigtig at for første gang ser det ud til, at der er lidt, der er lykkes for Helle T. Men helt ærligt; det ser da ikke ud til at Helle T mødte den store modstand i EU i forhold til det her???!!!

  Men lidt lommepenge til DKs statsbudget er da værd at tage med. Men den nuværende regering bør rette blikket mod de virkelige problemer – og lade være med på andet år at sige: “Problemerne er ikke vores skyld, det var den forrige regering.”

  Ved I hvad “røde regering”, det er faktisk jer der har magten nu, så hvad med at komme i gang med at gøre noget ved tingene. Bliv voksen!!!

 13. klaus balle

  E
  Er milliard en milliard eller ikke,bedre at få end skal af med.Iøvrigt er det ikke HTS der forhandler landbrugs støtten?

 14. jensenjs

  @IMG
  Du har virkelig ikke forstået det vel.
  Uanset om vi fik den rabat eller ej, så var landbrugsstøtten blevet beskåret fuldstændig som der ser ud nu.

  som Kim Kristensen, skriver, så hopper du på den svada Lene Espersen kom med.
  Lige som hende tænker du kun det der er negativt og holder det ikke op mod fakta.

  Hvis du tager det hele med så ville alt der har negativ konsekvens for DK, ikke ændret sig.
  Det samlede regnskab er nu 1 mia. lavere end det ellers ville have været.

  Og du hører da heller ikke Løkke/Hjort konstellationen ytre sig, de har travlt med at finde et eller andet de kan pege på, så de kan nedrakke HTS for det de ikke selv formåede.
  Hvis du vil kritiserer HTS, så gør det med saglige argumenter, og ikke som gemene hob af de der bare skal rakke HTS ned.
  Der er da nok du kan komme med, men det gør du så ikke, måske fordi folk ikke mere gider høre på det.

 15. Amalie

  Til kommentar ovenfor:

  Vi bruger også super faktuelle argumenter – men vi er mange vælgere der ikke kan lide ay man lyver for os og som tror, at vi har en mage dårlige hukommelse.

  Helle T løj sig til magten, fører blå politik, men går det dårligere end de blå selv ville have gjort.

  Det Helle T har opnået her er i småtings afdelingen. Hun skal rette blikket mod, at der er flere der er på overførelsesindkomst end folk der er i arbejde, og kigge på vores konkurrenceevne og ikke mindst verdens højeste skattetryk – skattekroner som vi får alt for lidt ud af.

 16. img

  @jensen.
  Mener du virkelig alt det vrøvl du skriver? Skatteålen og skrigeskinken er de største blålys der sidder i folketinget p.t. og det kan dine udtalelser ikke ændre på.
  Kom du bare med noget positivt om de to – vil gerne se hvad du kan komme op med.

 17. Annalise Christensen

  Der er nogle der er bedre til regning end andre.
  Jeg må erkende, at jeg så må høre til den sidste gruppe, for med 1 mia. i såkaldt “rabat” og dernæst et minusbeløb på 1,4 mia. frataget dansk landbrug, giver det en mellemregning med et klart minus på 0,4 mia.
  I det samlede regnestykke mangler der dog endnu en post før slutfacit: et minusbeløb på 1,8 mia. frataget landdistrikt puljen. Så havner vi, ifølge min regnemetode fra skoletiden, på i alt minus 2,2 mia. som slutfacit.
  Enten må jeg bede om mine skolepenge tilbage, eller også må andre.

  Både landbruget og landdistrikterne kunne ellers have behov for den fulde støtte. Kommer vi overhovedet til at kunne købe god dansk mælk i fremtiden? Eller bliver prisen tårnhøj i stedet, så mange må vælge danske mælkeprodukter fra. Og landdistrikterne – er det ikke her, der burde gøres en indsats, frem for en nedskæring?

  Nej, Thorning, desværre – det var vist ikke så god og så hård en handel, som du så smilende giver udtryk for.

  EU’s problemer lader sig næppe heller løse, som situationen er for de fleste af Europas lande. Blandt andet med en kostbar men EU-velsignet indvandrerpolitik som byrde. Det ligner alvorlige mavekramper, der yderligere kan udvikle sig til tamslyng, som tingene fortsat udarter sig.

 18. Lars Pihl

  Annelise: Det var dog en gang forvrøvlet omgang regning? Når man ikke kan regne, ja så skal man holde sin mund, hvor får du disse tal fra? Visse vasse, det er en kompliceret aftale, som du åbenlyst INTET FORSTÅR AF, gør dig selv og os andre en tjeneste, og hold dig fra ting du ikke forstår.

 19. Annalise Christensen

  Du kan jo finde oplysningerne selv, det er ikke så svært.
  Læs dagens BT-artikel: Thorning fik sin ene milliard – men Danmark mister 3,2 milliarder i støtte.
  Mere kompliceret er det ikke.

  Når du har læst den, hvilket facit kommer du så til?

 20. Morten

  Ja BTs artikler er jo også facit, det kan jeg godt se :) Men altså, selvom der ryger noget støtte til landbrug og landdistrikter, så kommer der jo også penge til blandt andet forskning og Femern-forbindelsen. Så det er altså lidt mere indviklet end at sætte et stort minus..

 21. Jyden

  Nemlig, Annalise,- men mon ikke der sidder nogle røde regeringsleflere her, der ikke bryder sig om Sandheden,- skulle de forholde sig til den, ville de jo blive nødt til at fornægte al bedraget,- hele Kejserens Nye Klæder Forestilling,- for de har jo ikke opdaget, at Kejseren ikke har tøj på!

 22. Kc

  Europæisk Union, er et sandt misfoster skabt af magtliderlige mænd og kvinder.

  I lang tid har den ligget til køjs med grimme symptomer
  på fejlslagne kunstgreb.

  I det forum handles og tales der om store tal, mega store
  tal. Paragraf lægges på paragraf alt imens forvirringen
  breder sig.

  Danske politikere vender hjem og prøver hjælpeløst, at
  forklare de danske borgere, hvad det hele går ud på.

  Det gøres imidlertid så dårligt, at de ikke bliver troet over
  en dørtærskel. Det er meget længe siden, at de danske
  vælgere har gennemskuet den spirrende korruption og
  politikernes generelle utroværdighed.

  EU er, som også islam er det skabt af den onde selv.
  Derfor burde Danmark aldrig have tilsluttet sig denne
  Europæiske klub. Ligeså lidt som Danmark skulle have
  tilladt denne massive indvandring af specielt muslimer.

  Begge dele leder Danmark mod den endelige og uoprettelige afgrund. Jeg spørger, hvordan kan så mange være så døve og blinde, at de ikke kan se og høre at undergangen er på vej.

 23. Ole

  ENIG

  Og hvilket parti var det nu lige der fik os raget ind
  i EF / EU ….
  hhhmmm Nemlig….

  Vi har fået nok af EU – Lad os få os væk fra dette
  asociale eurepæiske Bureaukratiske makværk ….

  UD AF EU
  NNNNUUUUUUUUUUUuuuuuuuuuuuuuuuuuu

 24. anni andersen

  Uanset hvad, så har Helle formået at gøre det den tidligere regering har forsøgt i flere år, godt gået Helle.
  Ps 1miliard er dog immervæk også en slags penge.

 25. HumørHenrik

  Ja anni det er det da! Storebæltsbroen kostede f.eks
  21 milliarder & de samlede sociale udgifter i Danmark er
  på 400 til 500 milliarder! Thornings “rabat” svarer til en snotklat i helvede. Akut.kaput fis i en prut pakke med
  helle blankål.

 26. pia

  @ anni andersen

  Ja hun er sandelig “dygtig”, over 600 flerer asylansøgere pr md, 14 danske famillier ryger på gaden OM DAGEN.
  Arbejdsløshed for danskere og nedskæring af hjælp til danskere, mens næsten 50.000 østerupærer har fået job og cpr.nr

  Var det socialdemokratiet hun står for ?
  Anni, hun er at sidestille med den værste ravnemor !

 27. Hans Hansen

  Lars lyder da en kende arrogant

 28. Lars Pihl

  Og… Er det noget du vil uddybe?

 29. Annalise Christensen

  Tag dig ikke af det, Hans Hansen. Mr. Wise Guy havde vist bare ikke læst hele teksten i BT i dag.

 30. P. Jensen

  Rabat og rabat , der er ingen grænser, da de er åbne. markedet for skumbananer er frit åbent.
  En regering der er landssvigere , hjælp til selvhjælp er kun Politikere nærmest. De pisser og fyrer fakælier af , direkte i roen på den samlede befolkning i det der engang var Danmark.

 31. J. Hansen

  Ikke kun i multikulti projektet men også i Eu projektet svigter danske bladsmørere den danske befolkning. Autografjægeren viklede jer igen om sin lillefinger, som hun gør ved hvert eneste tirsdagspressemøde. Hold jer dog væk, når det er så tåkrummende amatøragtigt at overvære jeres tilgang til den mest inkompetente “statsminister” nogensinde.

 32. J. Hansen

  Frankrig fik 1 milliard til landbruget. Finland fik 600 mill til landbruget. Hvordan tror BT, at dansk landbrug kan overleve Helles “sejr”?
  Regning er vist ikke et fag på journalist”uddannelsen”.

 33. Lotte

  J. Hansen

  Skrev du virkelig ordet…inkompetent…

  Har du fuldstændig fortrængt, hvad der skete under klima topmødet i København ?

  Her kan man tale om at være inkompetent. Og så som vært !

  Det var jo en skandale af rang, og er det stadig.

  En dansk statsminister der hakker og stammer på en måde, så selv en 12 årig kunne have gjort det bedre.

  Det er muligt at nogle har det svært med, at vi har fået en statsminister med hår på hovedet, det primære må dog være…

  At hun ikke taber hovedet, når det gælder…i modsætning til visse andre.

  http://www.youtube.com/watch?v=p0GwHRDRqoU

  Er det den her mand, du mener kunne ha gjort det bedre under de netop overståede forhandlinger i EU ?

  Man skal ikke kaste med sten, når man selv bor i et glas hus…

  Det passer vist meget godt her.

  Vi kan simpelthen ikke ha en statsminister der sidder og tuder over, at han ikke har fået nok søvn, under et stort topmøde, hvor han selv er vært…

  Og hvor hele verden kiggede på det.

  Den slags hører med til jobbet, og det ved man inden man går ind til det.

  Sådan noget klynkeri, hører ingen steder hjemme, i forhold til en stats mand/kvinde.

 34. J. Hansen

  @Lotte. Hvor er det lige, at du mener, jeg roser den tidligere regering og den tidligere statsminister?

 35. Inge

  Lotte, jeg må lige gøre dig opmærksom på, at Lars Løkke Rasmussen efterfølgende er blevet formand for verdensorganisationen, som skal tage sig af verdens klimaproblemer. Så et eller andet må han da været kommet “sovende til”.

 36. Peter Nielsen

  Anni Andersen Har du overhovedet forstået hvad det handler om,eller tror du der lægges 7 årige budgetter hvert år?

  Uanset rabat eller ej så bliver DK stadig den største nettoyder til EU,at diverse journalister som sædvanlig ikke evner at spørge ind til et emne er sågu ikke overraskende.

  Tror BT virkelig de kan bilde folk ind at denne rabat er forhandlet ene og alene på topmødet,næh det har såmænd ikke været ukendt i EU parlamentet at DK fik rabatten,og når man så medtager at der i finansloven fra august medregnes at bidraget til EU stiger med en halv milliard om året,så er den såkaldte rabat flaget ud om 2 år.

 37. Jens Erik H.

  At medierne hopper på det spin er simpelthen utroligt.

  Allerede i juni sidste år udtalte Vestager, at der “.. er fremkommet et egentlig forslag til budget, som i den grad går i den retning, Danmark godt vil” og “… der er fremlagt et budgetforslag, der gælder for alle, og der kan vi også begynde at se konturerne af Danmarks bidrag.”

  Ved at melde ud på den måde omkring noget, der allerede var klappet af, frasagde HTS sig muligheden for at kæmpe for fordele på andre vigtige områder for Danmark – f.eks. at budgettet til uddannelse og forskning blev øget yderligere.

  Spin, spin, spin og atter spin!

 38. Bo Rasmussen, Smed.

  De skiftende danske regeringer er komplet latterlige i mange af deres handlinger – også når det gælder EU regi.

  Et land, tager r…. på alle andre – England!

  Hvis danmark skulle have en “rabat” på EU regningen, så skulle rabatten have været på minimum 3 milliarder.

  Regnestykket er: at indtil år 2000, var dansk medlemsskab af EU med sorte tal – det vil sige ballance mellem udgift og indtægt.

  Men siden 2001 har danmark kørt med røde tal på bundlinjen – og det er jo ikke fordi alle pengene går til fattige i afrika, vel…………

  Danmark har røde tal – fordi bl.a england og sverige skal have rabat………………….

  En skovl er – og bliver en skovl, uanset hvad man ellers vil kalde den…………….og danmark sender altså penge hjem til sverige og england, blandt flere.

  Slug den!

 39. pm

  Thorning klarede det fint. Mon ikke man som lægmand skal afholde sig fra at spille regnedrenge mht. EU budgettet, det er vist noget en del af de ovenstående ikke harr et megen forstand på trods alt.
  At Lene E kalder noget amatøragtigt, det må da kun ramme hende selv, hun som lod en forældet sag( Camilla Broe) sende til USA, og det har nu kostet danske skatteydere en erstatning på 700.000 kr. Har man hørt nogen beklagelse herfor eller undskyldning. Nej

  Thorning gør det godt både ude og hjemme. At nogle så finde hår i suppen, puster det op, jamrer osv. Der er frådset i ti år under Fogh og Løkke. Vi havde ikke råd til både skattelettelser og velfærd, nu ryddes op og ændres på mange områder, det er tiltrængt. Det er hårdt men nødvendigt Løkke turde ikke, og han gemmer sig fortsat når der skal træffes store beslutninger, venstre burde skifte deres formand ud til Peter C eller Kr. jensen.

 40. Amalie

  Til kommentar ovenfor:

  Hvilken planet kommer du fra?

  Citat: Helle gør det godt ud og hjemme…”

  Er du Helle T´s mor eller hemmelige søster…?

 41. Ole

  Du er helt ude i hampen….

  Kvinden var/er kriminel…. at de danske retsinstanser
  efterhånden er blevet en flok lallende amatøragtige “vatpikke” og
  kører derud af med deres latterlige domme….

  Hvorfor skal nogen undskylde dommernes latterlige indstilling til den moderne kriminalitet….
  Sæt straffene til et rimeligt niveau….

 42. jenni

  @ Ole.
  Øh? Hvem var/er kriminel? Hvilke retsinstanser?

 43. Claus Andersen

  Jamen, det er vel blot at henvise til til BTs egen overskrift:

  “Thorning fik sin milliard – men Danmark mister 3.2 milliarder i støtte”.

  Så er der nogen der mener, at “man kan da altid finde et hår i suppen”. Jo tak, men et MINUS på 2.2 milliarder kan da aldrig nogen sinde blive til: “HELLES TRIUMF” – så skal man sgu da have sine skolepenge tilbage.

 44. klaus balle

  Er det bedre at få en milliard eller man skal af med en milliard.Det er ikke HTS der forhandler landbrugs støtten?

 45. Ole

  Hvorfor skal vi så juble ????

  Lad os nu komme ud af Helle´s elskede EU….
  vi er mange danskere der ikke vil være med i
  deres totale overbureaukratiske eftehånden
  diktatur…
  UD AF EU NU – Før det er for sent

 46. Henrik

  Hvad har du tænkt sig at gøre ved de 50000 Østarbejder der har taget job fra os???…

 47. I. Hansen

  De “mindst” 50.000 østarbejder, ka’ Fru Helle Thorning-Schmidt desværre IKKE se fra den lille lyserøde sky som hun svæver på og fremover vil vende tilbage og til bage – …så i dengang MOR!

 48. Jan Johansen

  Det er vel ikke så underligt, at store dele af befolkningen er skeptiske ved det forhandlingsresultat, Helle Thorning Schmidt angiveligt skulle have hentet hjem til Danmark. Dels har hun snydt os tidligere, både privat og politisk, og dels fortæller hun ikke åbent og ærligt, hvilken pris Danmark må betale for at opnå den famøse rabat. Fik du den, Helle Thorning-Schmidt?

 49. Ole

  NETOP – HTS koster Danmark kassen…. men med denne såkaldte “Triumf” – Har den EU liderlige statsminister gås nok fået et ekstra plus
  i hendes EU karakterbog…..
  HTS er på vej til sit drømmejob ……
  danskerne? Hvem fanden er de ? jeg elsker mit EU…

 50. Kamma

  Kære HTS
  Fortæl nu sandheden, hvad har du givet i bytte for den sølle mia. som du stolt praler med.
  Er bange for det har været en rigtig dårlig handel der har fundet sted set som dansker.

 51. smt

  Det bliver spændende at se hvad hun i al hemmelighed har solgt os for. Topjob – Euro eller bare det sædvanelige ” Vi har ikke formået at forklare 60 % af danskerne fordelene ved EU” mere østeuropæisk kriminalitet – bedre luksusfængsler til dem – mere indvandring? Iøvrigt kan det jo sagtens forkastes endnu.
  Men godt gået at et Socialdemokrati der lige har forkastet forhandlingsretten på hele skoleområdet.
  Godt der ikke er længe til kommunalvalget og PAY Back time.
  Jeg har også et krav: Normalisering af politikernes arbejde. Vi vil have mere end søvn og fravær for pengene.

 52. Jyden

  Ja, det hele er et spil for galleriet,- for at damen skal virke effektiv og nu har gjort et kæmpescoop i landets favør,- men fakta er jo at hun ikke er til at stole på,- og medierne skriver det, de får besked på,- vi er mange- og bliver flere og flere, der ikke tror dig over en dørtærskel, Helle T!!
  Det eneste vi ved, er at du og dine korrupte medsammensvorne gør jeres til at føre vort land ud i afgrunden,- vi er næsten ved at være der!

 53. jenni

  Herregud, hvad er 1 mia kr i forhold til de flerecifrede milliardbeløb, indvandrere suger af den danske kasse.

  1 mia kr er sølle 181 kr pr indbygger i Dk.

 54. Inga Svångberg

  @Jenni

  Ja, ganske korrekt. Denne ene milliard kroner er FULDSTÆNDIG betydningsløs i sammenligning med de omtrent:

  – 16 milliarder kroner, hvormed Danmark årligt sponserer den tredje verdens befolkningseksplosion (a.k.a “ulandshjælp”),

  – 15 milliarder kroner, som Danmark årligt hælder ned i EU’s bundløse kasse,

  – 50 milliarder, som muslimerne, afrikanerne og romaerne årligt koster Danmark,

  – 4 milliarder, som Danmark årligt brænder af for at holde liv i og tørre røv på det stigende antal senil-demente,

  – 3 milliarder, som det koster at drive de danske fængsler,

  – 30 milliarder som danskernes overforbrug af mad, tobak, sprut et cetera årligt koster samfundet.

  – osv. osv. osv., ja, der er simpelt hen ingen ende på det vanvid, som danske skatteborgeres penge bruges til.

 55. Inga Svångberg

  @Henrik

  “Hvad har Helle Thorning tænkt sig at gøre ved de 50000 Østarbejder der har taget job fra os?”

  – østeuropæerne harsgu’ da ikke taget nogle jobs i Danmark! Østeuropæerne har fået omtrent 50000 jobs i Danmark, fordi alt for mange danskere er dårlig og dyr arbejdskraft.

  Hvilken arbejdsgiver gider dog ansætte en sløv, lavt begavet, doven, overvægtig, sygelig osv. dansker, hvis han i stedet kan få en velbegavet, flittig, rask, normalvægtig, mødestabil, interesseret og veldisciplineret østeuropæer?

  Henrik, ville du selv ansætte f.eks. Dovenrobert eller KontanthjælpsKarina, hvis du i stedet kunne få en arbejdsparat østeuropæisk Vladimir eller Svetlana?

 56. jenni

  @
  “..fordi alt for mange danskere er dårlig og dyr arbejdskraft.

  Hvilken arbejdsgiver gider dog ansætte en sløv, lavt begavet, doven, overvægtig, sygelig osv. dansker, hvis han i stedet kan få en velbegavet, flittig, rask, normalvægtig, mødestabil, interesseret og veldisciplineret østeuropæer?

  Ja. lige præcis.

 57. Inga Svångberg

  @Lotte (9. februar 2013 kl. 08:29)

  Den videosekvens, som du linker til:

  http://www.youtube.com/watch?v=p0GwHRDRqoU

  – viser tydeligt, at Lars Løkke Rasmussen ikke bryder sig om at tale til større forsamlinger, og slet ikke på engelsk, som han tydeligvis ikke behersker i et for en statsminister nødvendigt omfang. Det du ser, er faktisk sceneskræk.

  Løkkes sceneskræk ville ikke være et problem, hvis han var kompetent på andre områder, men det er han ikke.

  Adskiller Løkke sig fra de øvrige danske politikere?, nej, det gør han desværre ikke. De er alle mere eller mindre uegnede. Ikke én af dem evner at sige noget rigtigt interessant eller originalt, endsige tænke det.

  Jeg kan faktisk ikke komme i tanker om andre end LA’s kuglestøder Joachim B., som har udmærket sig uden for politik – han er i øvrigt også en af de få, som jeg overhovedet ville overveje at stemme på….

 58. Annalise Christensen

  Ja, Joachim B. Olsen lyder da vist som et fornuftigt valg for dig, “Svångberg”. Eller hvad?

  Var det ikke netop LA der sammen med den røde regering og Enhedslisten, der lempede på opholdsreglerne sidste år?
  Er det ikke LA, som også for ganske nyligt har stemt for den lempede ny sammenføringslov?

  Det harmonerer jo utrolig godt med de “50 milliarder, som muslimerne, afrikanerne og romaerne årligt koster Danmark”, som du anførte i dit svar til Jenni. Beløbets størrelse er der ingen grund til at betvivle.

  LA ønsker åbne grænser men lukkede kasser. Det er næsten for morsomt! Kasserne er for tiden vidt åbne OG ALLIGEVEL har LA netop stemt for endnu flere indvandrere. Total latterlig og hyklerisk politik.

  Joh, Joachim B. må være det rette valg.

 59. Inga Svångberg

  @Annalise Christensen

  – læg mærke til, at jeg skrev “Joachim B. er en af de få, som jeg overhovedet ville overveje at stemme på”. Jeg skrev ikke, at jeg VILLE stemme på ham.

  Hvis LA ændrede “åbne grænser og lukkede kasser” til “lukkede grænser og lukkede kasser”, så ville partiet helt sikkert få min stemme.

  I øvrigt har du ganske ret i, at LA er i dyb splid med sig selv, men hvis man tvang mig til at stemme på en dansk politiker, så ville dette partis kuglestøder komme i betragtning, for jeg kan knapt nok komme i tanke om en dansk politiker, som er MINDRE idiotisk end ham.

 60. Inga Svångberg

  @Jeanett

  “Der er ingen tvivl om, at vi fremover vil se et andet samfund. Der er ikke længere råd til at opretholde velfærdsstaten, som vi hidtil har kendt den, med den indvandringspolitik, der har være ført i årtier”

  – ja, Danmark kommer i højere og højere grad til at ligne de lande, hvorfra kulturberigerne stammer, og ja, velfærdsstaten er snart et minde blot, og så vil gammeldanskerne bitterligt fortryde, at de gennem 4-5 årtier stemte som de gjorde.

  “der er bestemt en sammenhæng mellem de øgede udgifter til ulandshjælp, flygtninge i Danmark og især prisen for de sidste 30 års indvandringseventyr, og så det faktum, at mia. skal spares på syge danskere, studerende osv.”

  – ja, sådan er det, men hvornår fandt du ud af det?

  “Nu må vi ikke længere få at vide, hvad gruppen af uintegrerbare koster det danske samfund, men sidst jeg så en opgørelse var det omkring 15 mia”

  – tallet er rent og skært fup! Der er nu mindst 350.000 afrikanere, muslimer og romaer i Danmark, og hvis vi anslår, at hver af dem årligt koster det danske samfund 100.000 (dette er helt sikkert et LAVT estimat!), så løber den samlede, årlige regning op i 35 milliarder.

  Forresten, Jeanett, hvilke partier har du selv stemt på, siden du fik stemmeret?

 61. lars hansen

  Fiasko.
  Sikken en nationalistisk fiasko-aftale. Jeg troede, at EU skulle arbejde sig ud af krisen. Nu bliver der skåret ned på infrastruktur, uddannelse og forskning. Danmark mister bl. a. 1,8 mia på landdistriktpuljen. En pulje, som kunne skabe arbejdspladser og innovation i ydredistrikterne.
  Man skal vist være naiv socialdemokrat fra Østerbro eller Christiania for at kunne få øje på “sejren”. EU-Helle glemmer også lige at fortælle, at der ikke “spares” 1 mia i forhold til de danske betalinger til EU i 2012.
  Det hele er jo bare et stort skuespil. Det hele var aftalt med Helles EU-venner. Jeg mener Danmark til gengæld skal stille Helles “fantastiske evner” til rådighed for EU med det samme – og afvikle valg til Folketinget hurtigst muligt.
  Alle løgnene, alt det spin og “rabatterne”, som regeringens mange spindoktorer, som henter millionlønninger, finder på – det er ikke til at holde ud.
  Hvis man gerne vil spare mange milliarder, så send nogle somaliske borgere retur, gerne med SAS, så får de også lidt indtægter.

 62. Erik Petersen

  Sikke en omgang fis!
  Vi har ikke fået noget som helst, vi har selv betalt for det.
  Det er regeringens måde at få lavet en ekstra skat på bl.a. landbruget.
  Nu ser det bare så pænt ud, fordi vi sørme har fået en “besparelse” på vores indbetaling til EU på 1 milliard, som landbruget så betaler 1,5 milliard for. Samtidig nedsættes andre tilskud fra EU, så det samlede tilskud fra EU til Danmark falder et sted mellem 3 – 3,5 milliarder.
  Hurra sikken en sejr.
  Man skal da være umanerlig stupid for at se det som en sejr!!!

 63. jenni

  Nemlig Erik Petersen.

  En Pyrrhussejr

 64. sofie

  Svångberg du skrev forkert ,så jeg iler med hjælp.
  Der skulle have stået-Dovne Akmet og “Fattig” Fatme.
  Husk det nu til en anden gang!

 65. Inga Svångberg

  – ja, jeg kunne også have brugt eksempler med disse navne, hvis de altså havde været fremme i medierne på samme måde som DovneRobert og KontanthjælpsKarina.

 66. sofie

  Jamen det er de ikke -og du ved jo hvorfor.Der er flest af disse navne end der er Danske -og så ville det straks have været “uværdigt” overfor de “stakkels” indvandrere!
  Men at hænge 2 Danskere ud (det var ikke mange hva?)
  kan pressen finde ud af -mig bekendt er det vist ikke disse 2 der koster samfundet milliarder om året-og på et tidspunkt betaler de jo tilbage-hvad man ikke kan sige om indvandrere,vel?

  Ja stor bedrift fra Fru Thorning-en bedrift der er en selvfølge-helt grotesk at det bliver udråbt som en sejr.

  Rabatten er så stor en selvfølge ,at man skal være usandsynlig dum for ikke at gennemskue det lille nummer,Vorherre Bevares!

 67. jenni

  Hvornår betaler de tilbage, Sofie?

 68. sofie

  Det ved jeg ikke men chancen er nok lidt større end hos indvandrerne-da Danskere generelt får større tommelskruer på fra kommunernes side,men kender jeg systemet ret har dovne Robert og fattig Carina været “fredet” i et stykke tid så deres eksempel kunne (mis)bruges ved en passende lejlighed ( kommuner elsker at skabe sager,så kan de nemlig dække over det l.rt og aflede opmærksomheden på det de laver af ulovligheder)-og tydeligvis hopper folk gladeligt på den!

 69. jenni

  Sofie, danskeres slægt har deltaget i opbygningen af landet i generationer. Danskerne har slægtens akkumulerede saldo på Danmarkskontoen.
  Det har invadørerne ikke.

  Udlændinge bør ikke kunne få noget i DK. Det får danskere heller ikke i invadørernes lande.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.