Fat det nu: Birgitte Nyborg er fiktion

Tænk, at det er så svært at forstå: Birgitte Nyborg, eks-statsministeren fra DR-serien ‘Borgen’, er fiktion. Hun findes ikke i virkeligheden. Man kan ikke stemme på hende, medmindre hun bliver kandidat til titlen ‘Årets tv-favorit.’

Ikke desto mindre er Nyborgs meritter blevet centrum for virkelighedens politiske debat – først om dansk svineproduktion og nu om prostitueredes vilkår. Da ’Borgen’ satte fokus på brugen af antibiotika, harcelerede direktøren i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade, over seriens kritiske syn på svinebønderne. Søren Gade var tilmed på banen, før afsnittet var vist.

Og da Birgitte Nyborg i søndagens afsnit allierede sig med en prostitueret, da hun skulle finde de rette argumenter, klagede Lars Aslan Rasmussen, københavnsk S-politiker, til DR. Ifølge socialdemokraten ’idylliserer’ og ’glorificerer’ ’Borgen’ prostitution. Rolig nu: ’Borgen’ er fiktion og skal ikke leve op til virkelighedens facitliste.

Forinden havde De Konservatives arbejdsmarkedsordfører Mai Henriksen timet et forslag om at gøre det fuldt lovligt at være prostitueret op til ’Borgen’s afsnit med præcis samme tema. Det blev hun hånet for af ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff (S), der kaldte det ’rystende’ at skulle forholde sig til ‘alverdens fantasifulde forslag, hver gang Mai Henriksen har set en tv-serie eller læst et Anders And-blad.’

Hvis Mai Henriksen går ind for at sikre dagpenge til prostituerede, er hun i sin gode ret til at sige det, uanset hvad der er i tv, og uanset at forslaget ikke umiddelbart har gang på jord. Jo, timingen kalder på smilet – det må hun tage med.

Politikere må hente inspiration, hvor de vil, ligesom holdet bag ’Borgen’ må vælge seriens temaer og stil. Resultatet er ind imellem vel frelst, men at en fiktions-serie skal blive en sag for DRs bestyrelse, fordi serien ikke svarer til virkeligheden, er langt ude.

hec

50 kommentarer

 1. Kc

  Ja, ja Birthe Nyborg og “Borgen” er fiktion, men af den
  dårlige slags idet forfatteren ikke har været i stand til at
  begå sig i fiktionens verden uden at læne sig faretuende
  nær på virkeligheden og derved kanalisere personlige
  ideologier med det formål, at krænke en del af det, der
  er virkelighed.
  Der må være en grund til, at så mange reagere på denne
  serie??

 2. gla

  Det har længe trængt til at blive sagt: Borgen er fiktion, der er nogen der har fundet på det, det er IKKE virkelighed. Fat det dog. En udpræget mangel på evne til at skelne mellem fiktion og virkelighed er en sygdom og ikke et politisk standpunkt.

  SLUK for TV og læs Don Quixote i stedet.

  Trist, at selv en person som Søren Gade, der ellers gerne vil tages seriøst, ikke kan få det ind i sit hoved.

  At det kan knibe for Mai Henriksen, nå ja det overlever vi nok.

  Seere, der klager over, at fiktionen ikke svarer til virkeligheden er for langt ude, og at DRs bestyrelse overhovedet værdiger den slags klager 5 minutter af deres tid er begrædeligt.

 3. sofie

  Ja manipulationskunst er snedig-den er de ret gode til i medierne generelt.
  Hitler var ret god til masseforførelse-i dag gør “vi” det med medierne-og alle er thi-hvert- thi -fald -helt uskyldige -især medierne.Medierne gør”bare” deres “arbejde”påstår de,bla med “oplysning”og “underholdning til borgerne.
  Go daw do!

 4. img

  Tja… Og man kan ovenikøbet følge Nyborg på de sociale medier – rent guf for Twitter og Facebook fjolserne.
  Uendeligt lidt af det vrøvl der bliver brugt tid på på FB og TW har i forvejen noget med virkeligheden at gøre og at brugerne nu også spilder, deres og andres tid, på en fiktion, viser blot hvor langt ud, folk er kommet i deres kunstige verdener.

 5. jens christensen

  Ja man kommer til at tænke på BTs
  latterlige fiksering på thorning Dag efter
  dag,Tænk, at det er så svært at forstat
  at BTs historier er fiktion “Amen”

 6. T.Sørensen

  Ja, Price får lige luftet sine sympatier og antisympatier. Til glæde for de radikale.

 7. Børge

  Jeg troede vores statsminister hed Helle Thorning…

 8. hardeHenrik

  Borgen er Jøde produceret, men betalt af os almindelige Danskere igennem forræder kæmpen DDR. Jo mere opmærksomhed, jo flere penge i lommerne på Jøderne.
  Hvad rager adam price os Danskere. Denne jøde og hans familie er på livslang millionær forsørgelse, betalt af Danskernes tvungne licens betaling. Dag ud og dag ind bliver vi hjernevasket af disse omskårede børne mishandlere. Send dem til det forjættede land hvor de høre hjemme, og tag endelig peter bruckmann med.

 9. Morten Olsson

  Sikke da et ubehageligt anti-semitisk svar.

 10. img

  @hardehenry..

  Går ud fra at du har et horn i siden på jøderne – er du muslim?

 11. hardeHenrik

  Jeg har kun horn i siden på dem der udnytter mit land og mit folk. Om jeg er muslim ?
  Er du fuldstændig tom i kraniet ?

 12. hardeHenrik

  Er sandheden ilde hørt ?

 13. hardeHenrik

  Nu har de racefremmede prøvet at slå min ven Lars Hedegaard ihjel. Hvornår vågner i op ?
  Hvad skal der til før i drager jeres sværd ?
  Hvorfor vil i ikke forsvare jeres børn ?
  Danmark er VORES land, hvorfor forsvare i det ikke ?

 14. Thomas H. Rasmussen

  Ja, hvis politikerne ikke selv kan finde ud af at løse de påtrængende problemer som almindelige danskere snakker om, såsom at vores gæld vokser og vokser, den stigende grænsehandel, vores forringede kokurrenceevne, den stigende ledighed, den ukontrollerede masseindvandring af fattigdomsflygtninge og mørkemænd m.m. – så må de jo frholde sig til fiktionens verden!

  Istedet for alt det mudderkastning partierne imellem burde de koncentrere sig om Danmarks store problemer, nemlig at etniske danskere skal arbejde mere og længere for at de kan betale alt for høje overførselsindkomster til disse fattigdomsflygtninge og mørkemænd som overstrømmer Danmark og som vi istedet burde hjælpe i deres nærområde da de bliver en evig social og økonomisk belastning for vores samfund da de fleste er analfabeter! Efter den røde regerings og Liberal Alliances lempelse af opholdsreglerne strømmer det til med flygtninge som aldrig før! I forvejen har vi jo rigeligt med Enhedslistens segment af bistandsklienter og arbejdssky elementer som ikke gider bidrage med noget til samfundet! De produktive er nu i mindretal i 95 af Danmarks 98 kommuner og man behøves ikke at være nationaløkonom for at vide hvad det udvikler sig til – i landet med verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk! 810.000 mennesker i den arbejdsdygtige alder er nu påoverførselsindomster!!

  Men godheds- og indvandringsindustrien jubler da det jo isoleret set for dem medfører masser af “arbejdspladser” til både psykologer, socialrådgivere, pådagoger, administrative medarbejdere m.fl. men på langt sigt er det ligesom at pisse i bukserne! Og nu skal der på lille Langeland være et asylcenter til 700 asylansøgere som i gennemsnit vel er lige så krimnelle som dem vi har læst om i Sandholmlejren!

  Som tidligere offentligt ansat er det værste dog hvordan jeg har oplevet at mange af disse mennesker som har fået førtidspension og andre offentlige ydelser tager på lange ferier til de lande de angiveligt er flygtet fra!!! Hvad er de flygtet fra (bortset fra bistandskasserne) og hvordan har de så let kunnet få opholdstilladelse? Og Karen Hækkerup vil trods Danmarks svære økonomiske situation ikke oplyse hvor mange mia kr. vi bruger på alle disse fattigdomsflygtninge – ud over de 16 mia. kr. vi giver i ulandsbistand til tvivlsomme regimer!

  Denne flygtningeparagraf 7 er så elastisk og utidssvarende at den kan dække stort set alle mennesker i hele verden – også folk fra f.eks. Norge eller Sverige! Og vi har folk i Udlændingestyrelsen som ikke aner et klap om hvordan disse asylansøgere har haft det i deres hjemlande men blot stoler på hvad disse mennesker siger! Men menneskesmuglerne jubler!

  Utroligt hvor nemme vores stupide politkere er at bedrage! Og i går så vi i Nyhederne at ikke kun er Danmark det land som har fhv. flest mennesker på overførselsindkomster men også det land hvor man giver så høje overførselsindkomster, tilskud m.m. at det ikke kan betale sig at arbejde!!

 15. Keld Andersen

  Tag en slapper.
  Tænk på hvordan nyhedstrømmen vil have været, hvis dette terrorangreb i stedet for have været på en talsperson fra Hizb ut-Tahrir eller safalisterne.
  Så vil alle dansker blive kaldt for racister, men nu er det kun en forstyrret person.

 16. Kc

  Problemet med Borgen er, at det ikke er rigtig fiktion,
  fordi forfatteren læner sig for stærkt op ad virkeligheden
  med det ærinde at sætte etiketter på dele af det virkelige
  politiske billede for at illustrere egen politiske holdning.

  Ingen brokker sig over, at serien IKKE ligner virkeligheden.

 17. Kc

  Godt ord Sofie! – Manipulation er lige hvad meningen
  med “Borgen” er. – Godt set!

 18. Kc

  For mig ser det ud somom du selv er med både det ene og andet sted. Så du må je spilde tiden ligeså meget.

  I øvrigt lyder du ikke somom, du er verdensmester i virke
  ligheden. Læs dit indlæg og tænk så igen!

 19. Kc

  hardeHenrik, du er modbydelig, ja meget mere end
  modbydelig. Jeg finder ikke ord for min afsky for personer som dig!

 20. Kc

  Dette attentatforsøg på Lars Hedegård vil blive bagatelliseret og fortrængt af hele det danske politiske
  billede samt de “politisk korrekte”.

  Det er hverken det første eller sidste angreb fra muslimsk
  side. Samtlige danskere må forsøge at få disse vanvittige
  mennesker til at forstå, at vi siger lige præcist og uden
  indpakning, hvad vi mener om islam. Det er vores gode
  ret.

  Ingen kan tvinge nogen til at kunne lide endsige respektere en ideologi, som islam jo er i al sin enkelthed.

 21. Kc

  Hvilken sandhed? Du trænger til at få spændt dine
  skruer.

  I øvrigt er de jøder, som lever i Danmark lige så
  dansk, som du mener du selv er. De fleste har levet
  her i generationer.

 22. HumørHenrik

  Jamen så vil jeg så bruge min ytringfrihed til at sige
  at det var pia kjærsgaard der slagtede efterlønnen &
  sørgede for at sætte dagpengeperioden ned til 2 år:

  http://www.youtube.com/watch?v=xrzFAc2Mr2Q

  Okay!?

 23. sofie

  Kc. HardeHenrik buldrer ,men du kan regne med han gør det af et ærligt hjerte-så afskyeligt er nok lige stærkt nok at bruge om ham -og ved Gud jeg forstår hans frustration-og så synes jeg det er ret enestående at -og jeg har været vidt omkring-HardeHenrik er den eneste,i hvert fald offentlig ,ægte Viking ,som er sjælden at møde.Det er dybt imponerende ,det er jo noget vi kun læser om i historiebøgerne-og nu er det så lyslevende -vores forfædres Ånd.
  Så bær over med ham jeg tror han er flink nok,også selvom han spiser jøder ( han minder lidt om i Ingemans “De underjordiske” når brormand gik besærk,så måtte han gribes da øjnene begyndte at blive blodskudte og surres til masten, til han var hidset ned igen -og så var han så venlig og rar -og nogen spillede vist nok også hjemlandets vemodige sange.Forøvrigt tog jeg symbolerne derfra med bånd og grene og hyldede Kronprinsparret da de blev gift – Kronprinssesen fik lige et glimt af den (det smukke væsen)- til gengæld så vi kun en hat og en kasket- vognen var lige høj nok ,men det var en god samlingsdag,med Kirkeklokkernes ringen.Gid der måtte komme flere,for selv 30 årige krige mellem naboer holdt våbenhvile den dag og stod skulder ved skulder (så nu bliver HardeHenrik ond-han kan vist ikke li Konger-kun Høvdinge)

 24. hardeHenrik

  KC.
  I det mindste har jeg skruer.
  Jøder er snyltere på vores samfund, det har jeg forklaret dig før, uden at du kunne tage til genmæle.
  Jeg har også forklaret dig at din “gud” ikke eksistere, og kristendommen er en stor løgnehistorie.
  Men hæng du bare fast i din drøm om noget bedre.
  Om så jøder har levet her i 1000 år gør det dem ikke til Danskere, fordi de lever efter deres egen sædvane, ligesom muslimer.
  Det burde selv du kunne forstå.
  Men bed du en bøn i aften for enden af sengen, så ser alt nok bedre ud i morgen.

 25. ib

  .Nej Henrik, de var ganske rigtigt med i processen for år siden , men Thulesen har flere gange sagt at partiet mener det var en fejl, og DF gerne så det tilbagetrukket..
  se det er ærlighed !!

  at de 3 kække fruer så ikke reagerer på et klart flertal for en forandring, det er og bliver helt deres egen skyld !!
  ..som jeg håber vælgerne husker dem for senere !!

  ..det er Vestager der lader arbejdsomme Danske folk gå fra hus og hjem til fordel for vildtfremmede , bistået af en dybt uansvarlig Thorning !!

 26. hardeHenrik

  Du skulle lige vide hvor modbydelig og ondskabsfuld jeg er i virkeligheden. At du finder afsky for mig, ser jeg som et skulderklap.
  Så er det jo godt vi har dig og Jesus.

 27. hardeHenrik

  Gu vil jeg ej tage en slapper. Det er sguda jer der slapper for meget af.
  Hvem er det næste gang ?

 28. h.munk

  Jeg tror desværre at hardehenrik er en “ren” dansker.

 29. hardeHenrik

  KC.
  Vil du snakke dem ihjel. Det prøvede Jesus, og de klaskede ham op på et kors.

 30. Jan Petersen

  Var der nogen, der sagde, verden idag styres af fiktion og reality shows …. ? Folk, sådan generelt, er så dumme, uvidende og godtroende, det gør ondt i hovedet …. AV ….!

 31. Kc

  I modsætning til muslimer generer jøderne og deres tro, hverken mig eller dig.
  Dit postulat om, at de ikke er danske er bare så dumt
  og får mig til at tro, at du kun har een skrue, at skrue
  på.
  Desuden mener jeg ikke, at jeg på noget tidspunkt har
  diskuteret kristendommens sandhed eller usandhed
  med dig. Og sidst, men ikke mindst: Jeg er ikke en drømmer.
  Og for god ordens skyld: Jøderne snylter absolut
  ingen steder i dette samfund, tværtom tager de selv
  vare på hinanden og sig selv.

 32. Kc

  DIG – MÅSKE??

 33. Kc

  Du skuffer mig Sofie. HardeHenrik er sgu ikke det, der
  ligner en viking. Hvis du mener han er ærlig, så er det en
  ærlighed, som ikke tiltaler mig.

 34. Kc

  Er du nu også så sikker på, at du har et hoved??

 35. Kc

  NEJ, jeg vil forvise dem og stemme på DF.

 36. Erik Morsing

  Der er alt for meget fokus på sex og parforhold i den serie. Forfatterinden (en typisk radigal) mangler i den grad fantasi og situationsfornemmelse. Hun må være seksuelt underernæret. Sådan er det altid, når kvinder skriver noget, det ender i de rene peditesser, eller også er det ren porno. Det er kun mænd, der er rigtige kunstnere og som tænker i de store linjer. Godt nok er Borgen fiktion, men historien om grisene er et helt bevidst (og tiltrængt) spark til måden at holde dyr på. Tak for det!

 37. Erik Morsing

  Du kan bare stemme på Dansk Folkeparti, så ordner det sig. Du kan også starte et nyt parti med fokus på hjemsendelse af alle muhamedanere.

 38. Erik Morsing

  Ja men folk kan jo selv lægge to og to sammen. Jeg tror ikke, at der er nogen, der tager Borgen alt for alvorligt. Det er ren underholdning af den lette slags.

 39. Erik Morsing

  Jo Henrik, jøderne er, efter min mening, det mest stilfærdige og dygtige folkefærd her i Danmark og andre steder. De generer ikke nogen. Lad dem dog have deres kultur i fred. Og så er jøderne gode til at sætte muhamedanerne på plads. Det kunne vi andre lære noget af.

 40. Erik Morsing

  Kort og godt: Islam er en volds- og undertrykkelsesideologi, men muhamedanerne er på en måde undskyldt. De er jo opflasket (og hjernevaskede via deres madrasser og koranskoler) til at tænke (eller ikke tænke), som de gør. Hvis man blev hjernevasket, siden man var lille, så må det være næsten umuligt at se nuanceret på tingene. Jeg tror virkelig ikke, at de kan tænke rationelt. De er en slags robotter, der tjener magthavernes formål. Det er os danskere, der skal sige fra og det kan vi bedst gøre ved at stemme på Dansk Folkeparti.

 41. sofie

  Kc er vist sur i dag!

  Nå, jeg troede det var Price der havde skrevet serien?

 42. Pedersen

  HardeHenrik, – m.h.til sådanne totalt mentalt forstyrrede, ja ONDE unge hjernevaskede og MØRKE muslimer, der følger deres onde ideologi så trofast og blindt,- og dem er der mange af i dette land,- og de vil IKKE integreres,-hvilket ikke blot gælder de unge,- så gir jeg dig ret,- men jeg mener man burde kunne skelne mellem dem, der forpester vores land og dem, der opfører sig ordentligt og passer sit, -og det gør jøderne,- de chikanerer ikke nogen på gaderne og laver vold, optøjer, grimme overfald osv.osv… VEL??!!
  Synes bestemt ikke du er fair her!
  Og det er såvidt jeg ved, flere muslimer,- kriminelle som ikke, der kommer ind i landet, illegalt, eller godt hjulpet af den indvandrerliderlige røde regering!
  Jøderne er det folkefærd-om nogen,- der bestemt ikke har brug for at blive lagt for had, blot fordi de er jøder!
  Og,- det var nok heller ikke en jøde, der stod bag angrebet på Lars Hedegård!

 43. ib

  er det helt den rette dag at angribe HardeHenriks ,flot brogede , men ærkeDanske synspunkter om muslimer på ??
  da vi har nu igen set islamisternes grimme fjæs, med et nyt mordforsøg på en kendt islamkritiker

  og tankevækkende at høre Thorning idag tage dyb afstand fra attentatet , som er frugt af politikken hun selv ,og hendes parti gennem årtier har været bannerfører for !!

 44. Kc

  Jeg får ondt i ørene af at høre på, at hele den samlede
  flok af danske politikere tage “Dybt afstand” fra angrebet
  På Lars Hedegaard.

  For hvor er det dog nemt, at udtale disse ord. Problemet
  er jo, at man IKKE kan MÆRKE dybden af disse misbrugte klicheer, der altid fyres af uden at give mening.

  Om en uge er både handling og ordene der fulgte glemt
  og vi er tilbage i den virkelighed, der indebærer at der,
  gud ved, hvilken gang ikke sker det mindste på politisk
  plan.

  I den politiske verden er afstanden mellem ord og hand-
  ling længere end herfra og til mars.

 45. hardeHenrik

  Kære allesammen.
  Jeg kan høre på flere af jer, at jeg har stukket hånden ind i en hvepse rede, med mit “angreb” på jøderne og deres måde at være på.
  Vi er helt enige om at jøderne ikke laver ballade i gaderne, og passer dem selv. Det gør alle fremmede kulture i Danmark, undtagen onskabens akse, nemlig muslimerne.
  Jeg orker ikke at begynde forfra for at få jer til at forstå.
  I har jeres mening og fred med det, men i tager fejl.
  Jøder og muslimer er hvis vi ser på religion, lige blæste i bolden. Bare kig på grædemuren i Jerusalem.
  Jeg er fuldt ud klar over at Israel er vores våben brødre i kampen mod Islam, og vi er helt enig i at de er dygtige til det. Men det ændre ikke på det jeg tidligere har forklaret om at de snylter på samfundet, for egen vindings skyld. Og det er de RIGTIGT dygtige til.
  Mange af vores problemer i den Vestlige verden skyldes dette folk, og den særbehandling som de forlanger, om i kan lide det eller ej.
  Og så lidt visdom til jer til sidst.
  Jyder og Jøder staves ens på oldnordisk, og en del slår på tromme for at Jyder er Jøder der er indvandret til den Jyske halvø, og dette er IKKE ondt ment. Jyder er stolte og stærke, og vil gøre det godt når vi skulder ved skulder søger mod valen.
  Begge folk er ekstremt gode til at handle, og det kan godt få en til at tænke sit.
  Men det ændre ikke på at jøder er som de er, om i vil have det, eller ej.
  Og KC til dig vil jeg sige, at jeg er skåret ud af et ualmindeligt godt stykke aske-træ, om du vil have det eller ej. Det lyder måske lidt selvfedt, men at prale er en af os hedninges største dyder.

 46. hardeHenrik

  Sofie du er en sjov en, dig kan jeg godt lide. Det tror jeg der er mange der kan. Vi har flere dejlige damer her på debatten med viden og indsigt, og det hylder jeg jer for. Enkelte af jer bliver dog onde i sulet når man stikker til jer, men lad det nu ligge. Viste i forresten at i oldtiden var frie mænd og kvinder født lige i det gamle Danmark ? Et særsyn i hele verden, og noget der eftertrykkeligt blev ændret med indførelsen af kristendommen.
  Du har meget ret i at jeg ligesom BreivikaR lokisbane er fyldt med Nordens kæmpeånd. Jeg kender til alle hemmelighederne på godt og ondt. Men i takt med at årerne går, bliver byrden tungere og tungere. Nu er åget blevet så tungt, at det smerter i kroppen hvergang jeg bygger til, og al den ondskab og uretfærdighed der gang på gang rammer mine ulykkelige landsmænd, brænder som knive i kroppen. DET er min ulykke.
  Det er ikke en skam at være fejlinformeret, eller ikke at vide hvad man ikke har lært.
  Derfor vil jeg med et venligt strøg med pennen, fortælle dig dette:
  En viking er en Nordmand på togt. Forklaret på den måde at man er en viking hvis man er i bevægelse enten for at handle, eller give på munden/erobrer.
  Den rigtige benævnelse for en hedning som mig, er at jeg er en mand fra Nord, en Nordmand.
  En historie skriver forklarede engang at Nordmændenes land starter ved Ægirs dør til Danevældet (floden Ejderen i Tyskland), eller der hvor Danerne vælder (hersker) Da navnet Danmark senere opstår, hænger navnet Nordmænd fast til Norge som det gør idag. Men Viking eller Nordmand eller Daner er nok lige fedt, vi er jo alle brødre og søstre som er ramt af den samme skæbne.

 47. hardeHenrik

  IGEN sagde du det Ib, du er i sandhed meget vis.

 48. sofie

  HardeHenrik,Ja det med Danerne er der vist noget om,men Norsk er jo gammel Dansk,så ja vi er mere eller mindre brødre og søstre.Men du er en klog mand på din måde HardeHenrik -og det er en fornøjelse at få viden om den -rigtige -fortid ,om det oprindelige Danske æt!

  At tro, kommer sig nok af, man ser mirakler og da Jesus mirakler var overbevísende blev det hans tur til at afløse Odin og Thor,men som du ser ,så er det magthaverne der til alle tider vender og drejer, som de synes der skal være det bestemmende ,som oftest ødelægger det der kunne være godt.

  Og det er ulykkeligt ,som vi ser stærkt lige for tiden ,for stod det til den almindelige borger ville vi nemlig leve som du beskriver som lige mænd og kvinder i fred og harmonie.

  Det kræver i forvejen stor styrke og moral at tugte sig selv for at holde vejen.Det nemmeste er at være et dumt svin-og det ville se kønt ud hvis vi borgere ikke tog hånd i hanke med os selv-efterhånden skylder vi heller ikke at gøre det ,men man vil ikke gøres til noget man ikke er ,og det udnytter eliten.

  Men presset kan blive for stort og taktik og fiduser fra politikerne og resten af det bestemmende samfund kan blive for udspekuleret ,så borgerne ikke ser anden udvej.

  Derfor er disse tider en stor plage.
  Så vi må holde tungen lige i munden ,og støtte til vores egen moral og styrke,og gøre det rigtige,så skal det nok gå.

  Men det største problem synes jeg er at borgerne aldrig har fred for Stat og Kommune -evig og altid opfindes der nye skruer der skal strammes,så folk aldrig får fred ,altid stresset over hvor morgendagens penge skal findes til at dække de nye “afgifter”- enlige mødre ,enlige fædre der har en hård hverdag,mens andre går fri,det er ubærligt-hvis det så bare gik til samfundets fælles beståen ville folk hellere end gerne give deres skjorte ,men det går til alle umulige andre uvedkommende projekter her og der ,som bevirker at den almindelige Dansker bliver forarmet.

  Det ved Staten og derfor skynder de sig at masseimporter indvandrere for at dække over deres forbrydelse mod folket-så tror de lige som strudsen at ingen ser dem.

  Derfor kan jeg godt forstå dig,men lad dig ikke forblinde ved at tro det er jøder der er de onde.

  Og det er det vi er oppe imod.Til trods for love og regler er det åbenbart en leg for dem at omgås dette og skabe stor ulykke.

  I dag så jeg en som vist havde fået opholdstilladelse-han morede sig åbenlys over situationen -og han så da heller ikke ud til at lide nød ,som fx. vores enlige mødre og fædre der skal knokle og være udmattede ,for at han og mange andre kan få.

  Så er det svært at have en venlig tanke på sådan en som ham,for han ved hvad han gør-og udnytter det.

  Så ja folket bliver svigtet i svær grad.Og imens drikker eliten videre.

  Skal de have lov til det?

  Her et par ord:

  Gåde 1.Hvad er jeg.?Jeg er rund og glat og har hår forneden ,og er villig til at komme i en kvindes gryde.

  Gåde .2 .Hvorfor var Vikingerne så vilde,var det svampe eller sprut.?

  Gåde 3.Hvad kaldes den Danske bøgeskov?

 49. hardeHenrik

  Uha jeg er ikke så stærk i gåder, men jeg kan prøve.
  Nr 1: Lars lykke Rasmussen.
  Nr 2: Når du skriver vilde, går jeg ud fra at du mener når de gik berserkur, dvs kæmpe i bjørneham/ vild som en bjørn. Idag “at være ude af kontrol” Desuden blev den brugt af shamanen/vølven når der skulle hentes visdom fra guderne/forfædrerne
  Selvom de fleste mænd vel mener at snapsen gør netop det ved os, hentyder du nok til rød fluesvamp. Vi ved DESVÆRRE ikke hvordan vi laver denne faktiske trylledrik idag. Mange har prøvet, og lige så mange er blevet alvorligt syge. Men saften fra svampen blandet med mælk, honning og mjød og olie. Jeg er desværre ikke helt ung længere, så jeg skal ikke nyde noget. Men måske det var noget for fansene ude i Brøndby.
  Nr 3:Mener du fredskov ?
  Kan da lige komme med en side bemærkning.
  Ordet BOGSTAV stammer fra ordet BØGESTAV, da man inden papiret kom til os, skrev beskeder til hinanden (kun Jarl.æt,dvs høvdinge klanerne som skulle kunne riste runer) i runer på netop bøgestave. Vi har en del af disse stave bevaret i Norden.
  Er meget spændt på den første.
  Men du skal da have en igen.
  Hvem er Herren i det gamle testamente ?

 50. sofie

  ;.((( Det kan du gøre bedre.

  1. Et løg(ha ha)

  2.Tømmermænd(ha ha)

  3 Frejas sal hun bruger den Danske bøgeskov som sin hal/sal-du ved hende Gudinden fra Odin og Thor (nu ka jeg så gu ikke huske hvem hun er i sammenhængen Odins kone ,Thors?)

  Hm! Hvis det ikke er Vorherre,så kan det kun være -Bruchmann???

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.