Det er slet ikke så ringe endda

Det går fremragende i Danmark. Det er nok ikke det billede, de fleste danskere ville tegne, når de hører om stigende meningsløs vold og om tusindvis af danskere, der er på vej til at blive skubbet ud af dagpengesystemet. Eller om dele af Danmark, hvor 35 procent af de arbejdsdygtige er på overførselsindkomst – som ifølge BT Søndag er den triste virkelighed for beboerne på Lolland.

Ikke desto mindre er det dét billede, som det anerkendte engelske ugemagasin The Economist i denne uge tegner.

Med en viking og overskriften ’Den næste supermodel’ hylder magasinet Danmark, Sverige, Norge og Finland for at være de steder i verden, hvor man helst vil være født. Der er ingen slemme finansielle mærker efter krisen, vi er konkurrencedygtige, og vi scorer topkarakter, både når det gælder sundhedsvæsen og lykkefølelse. Alt i alt: Vi er rollemodeller for den rigtige måde at skabe et samfund på.

Og ja, det er helt sikkert svært for mange danskere at se sig selv som de rollemodeller, vi fra tid til anden bliver påklistret:

’Verdens lykkeligste folk’ (Ja, det er nok på grund af lykkepillerne.)

’En velfærdsstaternes supermodel’ (Ja, superdyr model.)

Men det er alligevel værd at huske på, når livet i Danmark til tider bliver malet i de mest dystre farver. At vi lever i smørhullet på denne – desværre stadig – økonomisk, socialt og sikkerhedsmæssigt ulige planet. Det betyder ikke, at vi ikke skal stræbe efter at blive bedre. At vi skal kigge dybt i vores integrationsindsats for at få styr på en stor del af den meningsløse vold. At vi skal kæmpe for arbejde til mennesker, der ryger ud af dagpengesystemet. Og at vi skal gøre en ekstra indsats for at hive socialt skævvredne kommuner som Lolland op af dyndet.

Men lad os samtidig huske, at vi er en af supermodellerne, når resten af verden kigger på os. Og at det slet ikke er så ringe endda.

apl

43 kommentarer

 1. Kc

  “Velfærdsstaternes supermodel” og “Verdens lykkeligste folk”. – Åh ja, måske sammen med de øvrige nordiske lande og set i forhold til de tilstande, der hersker så mange andre steder i verden, her er mere end een verden til forskel på næsten alle planer af et menneskeliv..

  At få sådanne etiketter klistret på sit land, kan desværre
  avle misundelse. Måske er det, det vi oplever med de
  mange muslimer, som tydeligt viser foragt for danskerne
  og Danmark? Nu er Danmark jo ikke af sig selv blevet
  til det velfærdssamfund, det er i dag. Tidligere generationer har kæmpet for sagen og mange har haft en hård og stridsom tilværelse.

  Hånden på hjertet: Som dansker har vi et godt og anstændigt liv og er med tiden blevet utrolig forvendte
  med, at samfundet står parat, når nød melder sig. Det
  er jo sådan, at flere vil have mere eller når man rækker
  fanden en lillefinger, tager han hele armen.

  Nu er vi inde i nedgangstider og det har vi svært ved at
  kapere. Som forkælede børn stamper vi i gulvet og for-
  langer, at alt skal være som før.
  Det er nemt at gå fra trange tider til bedre, det er straks
  vanskeligere, at gå fra gode til dårlige tider, der ved en-
  hver.

  Politikerne er ilde stedt, så i stedet for at handle konstruktivt omkring de store ting i samfundet, bruger de
  kræfterne på, at lovgive om småting og masser af tid
  på diskussioner om, hvem der har gjort hvad af dårlige
  ting og hvad dette angår er der intet at tage og lægge
  over på andre.

  Så enden bliver, at politikerne bliver ved med at gøre
  det forkerte og vi, befolkninger vil fortsætte brokkerierne.

 2. Inga Svångberg

  @Lederskribenten

  Inden du falder helt i svime over The Economist’s rosenrøde beskrivelse af Skandinavien, skal du lige huske på, at bladet er yderst liberalt – liberalt i den amerikanske betydning af ordet.

  “vi er konkurrencedygtige”

  – det er helt forkert at kalde Danmark og de øvrige skandinaviske lande for konkurrencedygtige. I f.eks. Danmark lever 2,1 millioner mennesker (folkepensionister ikke medregnede) af overførselsindkomst, og tallet ville være endnu større, hvis de utallige offentlige ansatte, som politikerne har ansat gennem de sidste 4-5 årtier, også medregnedes. Næsten ingen af disse mindst 2,5 millioner mennesker er internationalt konkurrencedygtige. Norge og Sverige har tilsvarende andele af deres befolkinger på overførselsindkomst. Faktum er, at de skandinaviske lande i disse år afindustrialiseres i hidtil uhørt grad. Produktive virksomheder og jobs nedlægges eller udflages på samlebånd og ingen nye opstår (nej APL, hashklubber, sorte rengøringsfirmaer, taxafirmaer, vagtselskaber, integrationskonsulentbureauer osv. osv. er ikke produktive og skaber ikke velfærd!). Sverige har gennem de sidste årtier mistet flertallet af dets globalt engagerede virksomheder – f.eks. Volvo (personbiler), Saab og Astra, og forskningsafdelinger nedlægges på stribe. Javist, det går da godt for Ikea og Hennes & Mauritz, men kun fordi firmaerne får produceret deres varer i Asien. Nokia, Finlands suverænt største firma og cash cow, er kun en skygge af sig selv og producerer ikke længere én éneste mobiltelefon i finland – produktionen er forlængst flyttet til Kina. Og hvad med Norge? – hvor velstående ville dette land være, hvis det ikke lige var for olien og fiskeriet?, for du kan næppe på stående fod fortælle mig, hvad nordmændene ellers lever af, vel?

  “Vi er rollemodeller for den rigtige måde at skabe et samfund på”

  – nå, så det mener du? Bortset fra Finland, har de skandinaviske lande ekstreme problemer p.g.a. 4-5 årtiers masseindvandring af afrikanere, muslimer, romaer m.fl. Tror du virkelig, at andre lande, f.eks. Kina, Japan, Sydkorea, Taiwan og Singapore ser de skandinaviske lande som rollemodeller på dette punkt? Eller tror du, at de samme lande vil kopiere de skandinaviske landes undervisningssystemer?, eller deres dysgenetiske velfærdssystemer?, eller deres gigantiske offentlige sektorer? Eller tror du virkelig, at disse lande er enige i, at f.eks. Amagermanden, Dovenrobert, Peter Lundin, KontanthjælpsKarina osv. osv. skal have stemmeret, som de har i de vulgariserede skandinaviske demokratier?

  “vi skal kigge dybt i vores integrationsindsats for at få styr på en stor del af den meningsløse vold”

  – nå, og hvad synes du så, at vi fremover skal gøre? Har du nogle konkrete foreslag? Er du overhovedet i stand til at nævne ét éneste vestligt land, som har kunnet integrere afrikanere, muslimer og romaer?

  “vi skal kæmpe for arbejde til mennesker, der ryger ud af dagpengesystemet”

  – nå, og hvordan vil du så gøre dette? Hør nu her, sålænge disse danskere kræver minimum 130DKK/time for blot at stå ud af sengen, har de ikke en kinamands chance for nogensinde at få et produktivt job. Men du synes vel, at det rækker, hvis de placeres i de utallige “tørre røv” job, som efterhånden er de eneste, der er tilbage i det her land?!

  “lad os samtidig huske, at vi er en af supermodellerne, når resten af verden kigger på os”

  – resten af verden? – tja, set gennem afrikanske briller, ser Danmark da sikkert dejligt ud, men hvordan tror du her ser ud, set med østasiatiske øjne? Tror du virkelig, at østasiaterne, verdens kommende herrefolk, ser særligt positivt på det der er sket her gennem de sidste 4-5 årtier?

  “vi skal gøre en ekstra indsats for at hive socialt skævvredne kommuner som Lolland op af dyndet”

  – hvordan? Hvis du har svaret, så bør du straks henvende dig til politikerne, for de har forløbig brugt ca 30 år og et utal af milliarder kroner på denne håbløst fortabte landsdel.

  APL, glansen ER gået af de skandinaviske socialstater, og deres velfærd financieres nu kun ved låntagning og ved udplyndring af det hastigt svindende mindretal, som stadig har produktive job. Om få år er der ikke flere at plyndre og ikke flere at låne penge af, og så falder de skandinaviske korthuse.

  Næh du, de sidste 4-5 årtiers udvikling i de skandinaviske lande, måske med undtagelse af Finland, er simpelt hen textbook examples på, hvad man IKKE skal gøre, hvis man ønsker at opbygge langsigtigt holdbare samfund!

 3. img

  At et engelsk magasin ser på Danmark med lyserøde briller på, og totalt ignorerer vore problemer, ligner et mediestunt, bestilt af jublende komiske Magnus H.

 4. Svend Hansen

  Man må undres at et hvert forsøg på debat omkring økonomi m.m at der er nogen der drejer det ind på indvandrere.

  Det er afgørende at politikerne begynder at beskæftige sig med de større perspektiver. Hvad vil vi med vort samfund, hvordan bevarer vi velfærden. Hvike reformer skal der til m.m. Vi bliver nødt til at bevæge os væk fra at politikere bliver spurgt om enkelt sager, at al debat skal dreje sig om indvandrere.

  Lidt mere perspekt på tingene ville være at foretrække.

 5. pm

  Ja men det går bedre, stille og roligt. Folk kan godt få job, dog….
  der er for få job til ufaglærte, men de kan så gå i gang med en opkvalificering eller uddannelse, alt efter evner og alder, muligheden er der. Det med at fokusere på, at det ikke kan betale sig at arbejde, er en forkert præmis, folk vil gerne arbejde, fordi det giver livskvalitet. Men det er da ok, man reviderer kontanthjælpen på en fair måde. Medierne skriver bare altid om de eksempler, som passer ind i deres vinkling af en historie eller deres egne synspunkter og de er ikke altid talerøret for alle.
  Den tid, hvor unge mente de skulle have tid til at realiserer sig selv på statens regning må være forbi.
  Eller de må gøre det for egen regning eller forældrenes.
  Jeg er ret optimistisk mht. til de kommende år. Den fede periode kommer ikke igen, men den var også usund, førte alt for meget negativt med sig for et samfund. Det er ret godt folk igen begynder at tænke sig om og tage på eget liv og på deres omverden, staten skal hjælpe men ikke udnyttes.

 6. pm

  tage vare på eget liv , ups.

 7. sofie

  Svend Hansen, i betragtning af 500.000 indvandrere koster samfundet ( som ikke har betalt til velfærden)15 milliarder -eller der omkring -om året er det nok uundgåeligt at nævne dem i farten.

  Hvad koster 500.000 oprindelige Danskere samfundet (som har betalt til “velfærden”) om året?

  Det virker forøvrigt som om medierne er blevet socialemyndigheder-“Hvad kan “vi” gøre for at hæve Lolland op af dyndet”

  Ja ,der er ikke noget der overrasker længere!

 8. Svend Hansen

  Det er måske værd at huske på at indvandrere er den gruppe der er kommet i arbejde under krisen, har fastholdt deres arbejde. Måske fordi de er arbejdsomme, og ikke for fine til visse jobs!

  Pointen er at det er for let at give indvandrere skylden for alt. Det store problem er at vi efterhånden kun er 1 mio til at forsørge resten. Det gælder såvel danskere, som indvandrer der er udenfor arbejdsmarkedet.

 9. Svend Hansen

  Lidt mere perspektiv ville klæde debatten – der er ikke 500.000 indvandrere på overførselsindkomst.

 10. jenni

  Det er jo det danske Transparency International kliken, der bilder verden ind, at Danmark er sådan.
  Indberetningerne til verdensstatistikken er en del af den eklatante korruption, der er i Danmark.

 11. jenni

  Svend Hansen. der står ikke, at det er overførselsindkomst.
  Der er skam andre udgifter.
  Børnefamilieydelse til tonsvis af børn, Tolke, boligstøtte, udgifter til politiet og dommere, forsvarsadvokater, og fængsel, og manglende skattebetaling for underholdsbidrag, de sender til udlander, – som er både fradrag og valutaflugt, osv. osv. osv. osv.

  Indvandrerne koster Danmark livet.

 12. jenni

  svend hansen, det er da groft at indvandrere får job i Danmark, som danskere søger.
  At de får dem og fastholder dem, er ikke givet, at det skyldes, at de er arbejdsomme.
  Det kan skyldes trusler om sagsanlæg med kæmpe erstatningskrav for deres sædvanlige diskriminationspåstande.

 13. jenni

  nå, svend hansens indlæg om overførselsindkomst forsvandt.

 14. Svend Hansen

  Nu er det sådan at bl.a. hoteller ikke får ansøgninger fra danskere – så det er ikke sådan at de tager job fra nogen.
  En indvandrer der bor i Danmark, og gerne vil tage et job, betale skat osv. Det virker underligt at det er dem du har et problem med

 15. derrick

  Når man har arbejdet flere steder i udlandet,

  kan man kun være enig med ugemagasinet The Economist.

  Men desværre er der mange danskere der ikke kender verden uden for deres egne dør.

  Der er jo en grund til at skatter og afgifter er så høje,
  krævementaliteten koster penge.

  Og kan man ikke få det man mener man har krav på,
  se man det hele med de negative briller.

 16. T.Sørensen

  Svend Hansen.
  Du bliver ved med dit “perspektiv”. Kom så med det du mener er perspektiv.

 17. jenni

  Svend Hansen, det har vi ingen garanti for er rigtigt.
  Desuden er et job taget af en udlænding ikke ledigt til danskeren, der er i jobformidlingen, og dermed ikke genstand for tab af dagpenge, hvis h*n nægter at tage det.

  Alle i Danmark har problem med udenlandske. De betyder bl.a. et betydeligt tab i skatteprovenu og valutaflugt.

 18. jenni

  Svend Hansen. der står ikke, at det er overførselsindkomst.
  Der er skam andre udgifter.
  Børnefamilieydelse til tonsvis af børn, Tolke, boligstøtte, udgifter til politiet og dommere, forsvarsadvokater, og fængsel, og manglende skattebetaling for underholdsbidrag, de sender til udlander, – som er både fradrag og valutaflugt, osv. osv. osv. osv.

  Indvandrerne koster Danmark livet.

 19. jenni

  derrick
  Som netop en, der kender udlandet, kan jeg sige dig, at problemet er, at udlændinge kan invadere Danmark og suge af danskernes pengekasse.
  Det kan danskere ikke i deres lande.

 20. jenni

  Et tilfælde jeg kender på første hånd.
  En italiensk statsborger flytter til Danmark i midten af september.
  Hun fik tildelt dansk kontanthjælp fra oktober og de første 3 måneder er skattefri.

  Ikke mærkeligt, at udlande synes, at Danmark er skønt.

 21. img

  @jenni.

  Præcist formuleret og en udgift som politikerne helst skjuler – tænk hvis befolkningen opdage hvad dét koster… krav om nyvalg og deportering af muslimske nasserøve i hobetal.

 22. Svend Hansen

  Perspektivet er at få diskuteret de større linier. Hvordan få vi reformeret vores velfærdssystem – vi er nødsaget til at kigge på hvilke udgifter statens skal betale.

  Måske tiden er kommet til at gøre op med lighedstanke i forhold til ydelser. Skal vi alle have børnecheck m.m.

 23. sofie

  Svend Hansen,måske ,men de kan så også få tilskud til deres butikker og arbejde rundt om -også selvom de er svært straffede-det kan Danskere så mærkeligt nok ikke -de er stemplet for livstid i visse jobs ,men ikke indvandrere -det skal jo se ud af noget i statistikerne -når udlandet kigger over skulderne hos “Verdens Lykkeligste Folk”.
  Så viser man jo ikke de rådne tænder ,men tandpasta smilet.
  Og det forøvrigt alt sammen på bekostning af den almindelige borger-uden at disse får æren ,vel at mærke!
  Ja ,jeg ved altså ikke hvem der i tusind år har tømt lokummer ?Indvandrere?
  Så alt det ævl om at Danskere ikke gider visse jobs er fis.
  Snarere er problemet nok at Danmark er et dyrt land med dyr husleje og varme og el osv.osv.og som almindelig jævn borger er der ikke meget at trække fra eller få i tilskud,
  Så der ikke er råd til at tage visse jobs – det kan du kun som indvandrer,for der gives tonsvis af tilskud og positiv særbehandling-så der leves et rimeligt godt liv,men mærkeligt nok gælder det samme ikke for Danskere.
  Jeg kan godt se forskellen på ret og vrang!
  Også hvad indvandrere koster det Danske samfund, og hvad de koster hvis de ikke var her.
  Før i tiden skete der besparelser når eliten skulle berige sig -det kunne man med knurren lige tåle ,men nu skal der Gu hjælpe mig forringes fordi der samtidig skal være til udefrakommende .Er det rimeligt.?Nej ingen ville sýnes i nogen samfund at det var.

 24. T.Sørensen

  Svend Hansen.
  Enig. Ordet velfærd og begrebet velfærd er i den grad overeksponeret. I stedet for at fokusere på arbejdspladser, så fokuseres der udelukkende på, hvordan folk kan kompenseres på alle ledder og kanter uden, at de selv skal stå til ansvar og sørge for sig selv .Alle selvhjulpne borgere der ikke fejler andet end, at de mangler et job, må smøge ærmerne op og tage de jobs der er, selvom det ikke er til generaldirektør løn. De jobs er der masser af. Syge gamle, syge unge, handicappede fysisk som physisk skal hjælpes samt folkepensister der er mindrebemidlet. Resten må/skal finde stolheden og selvopholdelsesdriften frem. Det er uværdigt og nedværdigende, at stå der og række hånden ud efter mamon, som andre har tjent.

 25. Thomas H. Rasmussen

  Har BT fået Zenia Stampe fra de multietniske og samfundsundergravende De Radikale ansat som kommentator? Dette skønmaleri har da intet med virkeligheden at gøre i en tid hvor vores gæld vokser og vokser, hvor grænsehandlen og ledigheden stiger og hvor konkurrenceevnen er langt dårligere end i f.eks. Sverige og Tyskland!

  De etniske danskere skal arbejde mere og længere for at de kan betale alt for høje overførselsindkomster til disse fattigdomsflygtninge som overstrømmer Danmark og som vi istedet burde hjælpe i deres nærområde da de bliver en evig social og økonomisk belastning for vores samfund da de fleste er analfabeter! Efter den røde regerings og Liberal Alliances lempelse af opholdsreglerne strømmer det til med flygtninge som aldrig før! I forvejen har vi jo rigeligt med Enhedslistens segment af bistandsklienter og arbejdssky elementer som ikke gider bidrage med noget til samfundet! De produktive er nu i mindretal i 95 af Danmarks 98 kommuner og man behøves ikke at være nationaløkonom for at vide hvad det udvikler sig til – i landet med verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk! 810.000 mennesker i den arbejdsdygtige alder er nu påoverførselsindomster!!
  Men godheds- og indvandringsindustrien jubler da det jo isoleret set for dem medfører masser af “arbejdspladser” til både psykologer, socialrådgivere, pådagoger, administrative medarbejdere m.fl. men på langt sigt er det ligesom at pisse i bukserne! Og nu skal der på lille Langeland være et asylcenter til 700 asylansøgere som i gennemsnit vel er lige så krimnelle som dem vi har læst om i Sandholmlejren!

  Som tidligere offentligt ansat er det værste dog hvordan jeg har oplevet at mange af disse mennesker som har fået førtidspension og andre offentlige ydelser tager på lange ferier til de lande de angiveligt er flygtet fra!!! Hvad er de flygtet fra (bortset fra bistandskasserne) og hvordan har de så let kunnet få opholdstilladelse? Og Karen Hækkerup vil trods Danmarks svære økonomiske situation ikke oplyse hvor mange mia kr. vi bruger på alle disse fattigdomsflygtninge – ud over de 16 mia. kr. vi giver i ulandsbistand til tvivlsomme regimer!

  Denne flygtningeparagraf 7 er så elastisk og utidssvarende at den kan dække stort set alle mennesker i hele verden – også folk fra f.eks. Norge eller Sverige! Og vi har folk i Udlændingestyrelsen som ikke aner et klap om hvordan disse asylansøgere har haft det i deres hjemlande men blot stoler på hvad disse mennesker siger! Men menneskesmuglerne jubler!

  Utroligt hvor nemme vores stupide politkere er at bedrage! Og i går så vi i Nyhederne at ikke kun er Danmark det land som har fhv. flest mennesker på overførselsindkomster men også det land hvor man giver så høje overførselsindkomster, tilskud m.m. at det ikke kan betale sig at arbejde!!

 26. HumørHenrik

  Så får den fuld skrue på newspeak-alteret!

  Alene det faktum at vi bruger så mange penge på
  sundhedsvæsenet beviser at vi lever forkert.

  hvis vi i stedet for levede mere i overensstemmelse med
  vores sande natur, så ville der ikke være brug for de
  kæmpepaladser som vi kalder sygehuse.

 27. Thomas

  Kære BT – lidt mere kritisk journalistik ville klæde jer. DK som superrollemodel????

  1) Vi har verdens rekord i selvmord
  2) Vi har næsten verdens rekord i brug af depressionsmedicin
  3)Vi betaler verdens højeste skat
  4) Vi får alt for lidt ud af vores skattepenge (lange ventetider og dårlig behandling på sygehus,for få ansatte på plejehjem, børnehaver, børnene i skolen er ikke så dygtige
  5) DK er af den kommunistiske stat, der er lykkes i vor
  tid – over halvdelen af danskerne får “borgerløn” eller tårnhøje lønninger i det offentlige
  6) om få år taler vi ikke kun om udkantsområder – men udkants Danmark
  7) Vi synes det er ok at folk kommer rejsende her til for at udnytte vores velfærd. De bor på vores asylcentre mens de begår kriminalitet og sælger forbudte stoffer

  Jeg kunne blive ved…

  Men heldigvis er vores kvinder smukke (er gift med en af dem) og vi har en skøn natur….

 28. Julemanden

  Hvis danskerne gad putte det samme i deres indkøbskurv, som min oldemor, så kunne samfundet spare 80 mia, for så var der ingen fede, ingen ADHD og ingen angstneuroser.
  Den gang fik man et stykke rugbrød med fedt og salt, hvis man var sulten udenfor måltiderne og der var vand i vandhanen, hvis man var tørstig.
  Sodavand skulle man være heldig at få ET glas af til jul og fødselsdag. Og ikke som idag masser af hver dag.

 29. hardeHenrik

  Nu er England jo fuldstændigt overrendt med racefremmede, mon ikke det er den stille muslimske overtagelse de hentyder til.
  I mens sidder kragefuglene på galgebakkerne rundt om i landet og skriger hæst, og kan ikke forstå at loki-folket ikke er klynget op som jeg havde lovet dem.

 30. hardeHenrik

  Der er du jo. :o)

 31. Kc

  Da ikke så sært at indvandrepolitik kommer på tale, når
  talen falder på økonomi.
  Hvorfor? – Fordi disse mennesker koster samfundet milliarder hvert eneste år og dette kæmpebeløb vil blot
  stige og stige.
  Ja, hvad vil vi med vort samfund? Vi vil i alle fald ikke løbes over ende af muslimer eller Det Radikale Venstre
  og vi vil slet ikke ende udi et multikulturelt roderi, hvor
  kommende generationer vil vokse op uden rødder.

 32. Steglich-Petersen

  “Men lad os samtidig huske, at vi er en af supermodellerne, når resten af verden kigger på os. Og at det slet ikke er så ringe endda.”

  Det er så hulkende latterligt og naivt – at man skulle tro – at BT med fuldt overlæg manipulerer sine læsere !

 33. G. Sørensen

  Så kommer der lige en meddelelse om forsøg på selvmord i flygtningelejr.

  Det var godt om man samtidig oplyste om, hvor mange danskere der begik selvmord. Men det ser ikke godt ud i glansbilledet, så det udelader man. Det anslås at der er ca. 6000 selvmordsforsøg i DK om året og ca 650 fuldbyrdede danske selvmord i 2009.

 34. Kc

  Svend Hansen den første måde at reformere velfærdssamfundet på er, at stoppe al indvandring og sende dem ud af landet, som ikke bidrager til dansk velfærd.

  Dernæst er tiden inde til at gøre op med det, du kalder
  lighedstanken. Bl.a. hvad børnecheck angår.

  Gratis mad på hospitalerne. Osv – osv – osv…………..

 35. Annalise Christensen

  Jamen, Svend Hansen, praktisk talt ingen debat kan undgå at munde ud i indvandringen og dens mangesidede bivirkninger (vil jeg tillade mig at kalde det), der alle koster os ud af begge ører.

  Tilgangen af muslimske indvandrere, må vi se i øjnene, er den altoverskyggende udfordring og det allerstørste problem, vi har i dansk politik. Det er det blevet på grund af en hovedløs rundhåndethed med landets midler, som ikke kan være andet end tiltrækkende.

  Hvad forestiller du dig, at somaliske indvandrere – som vi allerede har rigtig mange af og som i stigende antal fortsætter med at komme hertil – kan anvendes til? De har få eller ingen kvalifikationer. Sådan er det for den overvejende del af de muslimske indvandrere, nogen kan end ikke læse eller skrive deres egnet navn. En opremsning af den lange række af danske midler, som det koster os hvert eneste år, år efter år, i al evindelighed hvis ikke det bliver bremset, behøves vel ikke yderligere beskrevet.

  Indvandringen griber ind i ethvert område i samfundet. Jeg tror, du vil få svært ved at kunne nævn et, der ikke gør.
  Hvor ringe det end er, så har størstedelen af politikerne ikke tildelt indvandringen den opmærksomhed, som den fra første begyndelse kaldte på og skulle have haft. Resultatet er alarmerende.
  Det nytter ikke at agere struds, og lade som om der intet problem er. Klokken er blevet to minutter i tolv til erkendelse af, at den muslimske indvandring og dens mange kostbare bivirkninger er Danmarks altoverskyggende opgave.

 36. Annalise Christensen

  Hvad nytter det, at éns sko ser flotte ud og får beundrende blikke, når vi der har skoen på ved, at den klemmer gevaldigt?

  Hvad betyder det i grunden, hvad udlandet eller andre mener om os? For min skyld må de mene hvad de vil, men det er danskens liv, og et godt ét af slagsen, der betyder noget virkeligt. Et liv levet med pligt og rettigheder som selvfølgeligheder, og under trygge og retfærdige rammer.

 37. G. Sørensen

  Den eneste grund til at danskerne smiler, er at landet er plastret til med overvågningskameraer. De er indført efter at kriminalitet har gjort det usikkert at færdes og for at overvåge tyve.

 38. Jyden

  Du har da ret,-vist lever folk forkert, og IKKE i overensstemmelse med deres sande natur, som du skriver!
  Skulle man gøre dette,- ville det nok kræve det, at kunne give slip på det formynderiske, ensrettede,røde bureaukratiske
  og politisk korrekte samfund, man er en del af, eller rettere:
  Samfundet har lokket folk til at blive en del af,- og som vi ser resultaterne af nu- og fremover!
  Efterhånden evner folk ikke at tænke eller handle selv,- men overlader det til samfundet,-det offentlige,- mens andre knokler for dette samfund, – for at skaffe penge, penge….
  til alle mulige goder, man godt kunne undvære,- med stress og et uharmonisk liv til følge.
  Det er IKKE det naturlige og rigtige liv, men politikerne og de “kloge ” eksperter bilder folk ind, at sådan skal det være,- at der ikke er andre udveje eller alternativer, for sæt nu der gik mode i at trække sig væk fra det moderne liv, som det leves i byerne nu,- og i stedet flyttede væk fra større byer og selv begyndte at dyrke alt spiseligt, anskaffede nogle dyr, kvæg, grise osv… for at klare sig selv!
  Ja, så skulle der nok blive pålagt dem så mange påbud, restriktioner, og regler, samt afgifter og lign., at det ville gøre livet til et helvede for de mennesker,- med det tyranniske styre vi har!
  Vi skal have afskaffet slaveriet!
  Men det kræver jo også, at folket vågner op,og ser på deres liv, ser på politikerne og spørger sig selv om det nu også ER det liv, de inderst inde ønsker,- i stedet for hoved-og halsløst at ræse fremad i stigende tempo,- for tilsidst at pådrage sig sygdomme,- og evt. stille træskoene!
  Og hvad har man så fået ud af det liv,- flere penge????
  Har disse penge givet livsglæde – lærdom i livet???!!

 39. Jesper Nielsen

  Danmarkshistoriens største bedrag er i gang, lige hen over hovederne på os danskere. Og det er ikke bare den nuværende regering, men også den tidligere, der er aktivt deltagende. Faktisk strækker det sig så langt tilbage som til Nyrups efterlønsreform. Og det fik yderligere kraft i form af de voldsomme stramninger i A-kasseloven under VK-regeringen og sidst men ikke mindst halveringen af dagpengeperioden også under VK. Men den nuværende regering synes lige så stålsat på at decimere vort så fremragende velfærdssamfund under dække af “Krisen”.

  Undskyld hvaffor en krise? Jo, der var en bankkrise som følge af de amerikanske udskejelser og Sydeuropa lider under overbelåning og elendige offentlige budgetter.
  Jo, vi mærker skam krisen i Danmark – Den er blot kunstigt skabt! Den er stort set ikke reel!

  Her er pointerne:
  Det danske C20-index er steget 8% bare siden januar, og det er særligt eksportvirksomhederne, der klarer sig godt iflg TV2 News, og rent faktisk var 2012 et rekordår i eksporten. Så hvorfor siger alle, at vi har et problem med konkurrenceevnen?
  Når Sydeuropa har det skidt, er Euroen under pres, og en lav kurs på euroen betyder en lav kurs på kronen, for de to valutaer er bundet sammen!
  Så det er jo åbenlyst en løgn!

  Og vore arbejdsløshed? De ufaglærte mærker det i høj grad. Alle kender nogen, der er blevet arbejdsløse eller er det selv.

  Men helt ærligt venner! Arbejdsløsheden er kun 6,3% pr. nov. 2012. I 1993 var den 330.000 eller 12,4%, Der var der squ ingen problemer med at finde job, hvis man ville ha et. I dag er det næsten umuligt. Kravene til arbejdsløse om at søge mindst to job om ugen drukner alle HR-afdelinger både ved jobopslag og ved uopfordrede ansøgninger. I dag får man ingen svar fra virksomhederne – Højst 10% gider sende en besked retur. Resten høre man aldrig fra. Relevant ansøgning eller ej! Da vi havde 330.000 arbejdsløse var det 90%, der svarede og 10%, der ikke gad – Og dengang var det sq med postDanmark!

  Men der er jo sket en drastisk stigning i ledige – Fra 4,5% til 6,3%!
  Ja, venner! Vil I vide, hvor de jobs, I blev fyret fra er henne? – Flertallet af dem bliver i dag udført af ledige som vikar. Vikarbranchen er eksploderet de sidste to år. Næsten 10% af al ufaglært arbejde bliver idag udført af vikarer, som er arbejdsløse.
  I Midtjylland alene er der i dag 355 vikarbureauer!
  355 Vikarbureauer!!!! i Midtjylland alene!
  Jeres jobs er slet ikke væk – De bliver udført af andre til en lidt lavere løs, fordi bonusser, tillæg og pension er barberet væk. Og mens vikarene stadig er arbejdsløse og fylder i statestikken og må have supplerende dagpenge
  Det er en naturlig konsekvens af, at virksomhederne druknes i ansøgninger af folk, der skal skrive deres portion. Det er med andre ord blevet pissesvært at finde en dygtig medarbejder i vrimlen af meningsløse ansøgninger, og så meget lettere at få en dygtig vikar ind, nu, hvor de anstændige, der absolut vil have et job prøver at skabe netværk gennem tjansen som vikar! Og er de ikke gode nok, skifter man dem bare ud. Det er lidt dyrere, for Vikarbureauet skal have sine 60%, men det sparer organisationen for en masse bøvl og fejlansættelser.

  Resten af de forsvundne jobs? Jo en del er i kommunerne, der desperat hugger løs i servicen for at holde budgetterne. og den sidste bid kommer fra vort svigtende hjemmemarked. Os selv! Hørte I det! Os selv! Det er blevet trendy at spare! Til trods for at kontoerne bugner hos den bedre middelstand og op! Danmark er et af de lande, hvor der er akkumuleret flest midler af private!
  De faldende huspriser er et resultat af bankkrisen og den deraf følgende kreditstramning hos bankerne især over for mursten, og det generelle hysteri iøvrigt.

  Og hvorfor lyver politikerne så om “Krisen”, der faktisk ikke er der?
  Jo, for der er et andet problem – Et der lurer i horisonten.
  Det er, at 69-generationen og årgangene lige omkring dem kneppede som en gale! Det der er galt, er, at vi, der er fra starten af 40’erne til starten af 50’erne – Vi er for mange! Det er fint nok nu, mens vi er i arbejde, men om ca 10 år og 12-13 år frem går alt for mange på pension, mens der er færre til at brødføde dem. For, da folk i 70’erne fandt ud af hashtågerne, ville de hellere sigte mod karrierer end at få mange børn tidligt.

  Det fænomen, at tresserårgangene er store koblet med en forbedret folkesundhed, gør, at vi bliver en byrde for velfærdssamfundet.

  Men det er jo en forbigående pukkel! Vi kreperer jo på et eller andet tidspunkt, og antallet vil jo falde i takt med at tresserårgangene bliver til støv.

  Så hvorfor smadre et velfungerende velfærdssamfund pga et forbigående problem?
  en del af en bedre løsning kunne være at hente en del af pengene, når vi stritter træskoen. Ligklæder har ingen lommer, og børnene skal squ selv skabe deres eget. Så skru lidt på arveafgiften.

  En anden helt oplagt er at udnytte vore ubrugte resourcer. De ledige! Vi betaler alligevel for, at de fiser unyttigt rundt og laver unyttige ting, så hvorfor ikke sætte dem til noget nyttigt. Det er jo ikke samfundsmæssige opgaver, der skorter på. Der er masser af arbejde!

  Mere end halvdelen af det danske jernbanenet er fra trediverne og i elendig forfatning. Klimaforandringer truer med at drukne vore byer i styrtregn, fordi vore kloakker er underdimensionerede i forhold til den fremtidige nedbørsmængde – Og så får vi jo en masse gamle, der skal ha hjælp.

  Og det bedste af det hele! Vi betaler dem i forvejen. Naturligvis skal de ikke have fuld løn på fuld tid, men derimod normaltimesats, men kun det antal timer, der økonomisk modsvarer deres dagpengesats.
  De første 6 måneder skal de have lov at koncentrere sig om jobsøgningen. Men derfra skal der løses opgaver for samfundet. Og kontanthjælpsmodtagerne? De skal samme vej! Uj å arbejd for samfundet.

  Se det ville gavne alle. De ledige får et godt netværk. Og vi får løst alle de samfundsopgaver, vi ikke har råd til nu, fordi vi bare hælder pengene i kloakken.

  Var det ikke bedre end at smadre vort velfærdssamfund, hvor ingen skal ligge i rendestenen uden mulighed for hjælp?

  Fakta er, at vore politikere lyver for os!
  Lige fra lampeskærmshåret på højrefløjen til krøltotten til venstre!
  Der er mindre grund til at tro på dem, end der er på en brugtvognsforhandler!

  Der er ingen af dem, der ville vide, hvad sanddruelighed og personlig integritet er for størrelser, om det så sprang op og bed dem i røven!

  Vi er vidne til et totalskuespil, hvor vi ufrivilligt har en del af rollerne.
  Det er på tide, at vi sætter foden ned og sige fandme squ! NEJTAK – Vi vil ha sandheden!
  Og så de rigtige løsninger!
  For når det kommer til kerneydelserne – Så er vi alle socialdemokrater! Blå som røde!

 40. Janni Pedersen

  Ja og su’en skal skæres ned, Så de unge som skal betale til velfærdsstaten, må droppe uddandelsen. I forvejen betaler su’en ikke huslejen, nu skal de studerende arbejde så meget de ikke har tid til studierne. Hurra, hvor det går godt

 41. sofie

  Jesper Nielsen -det bliver nok svært, for så skal politikerne jo AFGIVE noget af deres eget -i stedet for de mente som Guds udvalgte at de forsat kunne udplyndre borgerne sammen med deres elitevenner så de kan få 2 sommerhuse ; 1 i Spanien ,og 1 i Frankrig som de kan flyve til i deres privatfly ,og som de mener at have ” til tjent”(fået forærende/stjålet fra de Danske borgere som skulle have været brugt til at forvalte samfundet med)

 42. Kc

  Tænk – for 40-50 år siden gik man hjemmefra og lod døre og vinduer stå åbne…………………………….

  Den luxus er en sagablot!

  Så egentlig kan man vel ikke sige, at Danmark har ud-
  viklet sig til et bedre land – vel??

 43. hardeHenrik

  Godt skrålet Jesper.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.