Røg af en brand?

Man kender dem godt. Slagmarkerne, hvor rød og blå blok altid støder sammen.

Kontanthjælpsdebatten om Fattig-Carina og Dovne-Robert er et af de områder, hvor Joachim B. Olsen konstant kommer i clinch med Özlem Cekic eller Johanne Schmidt-Nielsen. Diskussionen om mere eller mindre u-landsbistand er noget, der kan tirre Dansk Folkeparti i et slagsmål med SF. Og så er der debatten om de frie fagforeninger og retten til selv at bestemme, hvem man vil have overenskomst med.

Sommerens ideologiske bråvallaslag stod i Vejle, hvor restauratør Amin Skov fik heltestatus blandt borgerlige politikere ved at stå op mod 3F, der med blokader forsøgte at knægte Skovs virksomhed. Politikere valfartede i busser til Vejlegården for at give deres støtte, og stegt flæsk-spisende billeder af Anders Samuelsen, Simon Emil Ammitzbøll, Inger Støjberg og Kristian Thulesen-Dahl gik Danmark rundt, mens 3F-formand Poul Erik Skov Christensen stod lidt forhutlet tilbage og havde svært ved at forklare fordelene ved ’den danske model’. Folkestemningen var ubetinget med Amin Skov, og mange steder steg populariteten endnu et par grader, da restauratøren påstod, at han kort før jul var blevet overfaldet og at mistænkelige personer havde forsøgt at sætte ild til Vejlegården.

Andre var mere skeptiske og talte om, at det konstante pres og økonomiske problemer måske kunne friste Skov til selv at anstifte branden. For at skaffe sympati og få udbetalt forsikringspenge. Den udlægning har fået mere næring, efter politiet valgte at sigte Amin Skov for brandstiftelse, men lad os huske på, at alle er uskyldige ,indtil det modsatte er bevist. Ét er dog sikkert: Vi kan forudse flere episoder i den idelogisk brandfarlige føljeton, der virkelig tænder følelserne i både blå og rød blok. Og Amin Skov får i dén grad brug for det valgsprog, som han brugte i en nytårstale på dk4: ’Det handler ikke om, hvor mange gange vi falder. Det handler netop om, hvordan vi rejser os op igen’.

osa

15 kommentarer

 1. ib

  istedetfor at bruge så meget krudt på fjolset Dovne Robert, og Fattig Carina som enkeltsager , ville det være mere passende hvis samme politikere brugte samme energi på de 1000vis af arbejdsvillige der må gå fra hus og hjem p.g.a dagpengetyveriet fra samme politikere !!

  synes det er under lavmålet og for billigt at visse “politikere” viser deres manglende ansvarsfølelse ved at gå ind i enkeltsager om personer, da de altid vil findes.
  .den adfærd er uværdig ..

  ingen tvivl om der er stærke kræfter der meget gerne ser sammenholdet og styrken i fagbevægelsen i hele Europa ødelagt.så lønningerne og rettighederne kan bankes helt i bund og slavestaterne indføres..
  der skal du og jeg som alm mennesker nok passe lidt på hvad vi spontant vælger at tro om f.eks 3F..da der er andet end et billigere kontingent i livet..

  hvad hvis fagforeninger reelt blir sat ud af indflydelse,.det vil få voldsom indflydelse på netop dit liv !!
  .tænk over det..

  …så måske kunne det linkes til brandsagen..hvem ved ??

 2. sofie

  Ib.Ja den Amerikanske fagforenings model nærmer sig med hastige skridt-der er god grund til bekymring!

  Ja det er da mærkeligt at det aldrig er “fattig” Fatimi og Dovne-Ahmet der bliver skrevet om eller diskuteret .
  Og det til trods for at disse to nævnte får flere penge end “dovne-Robert-og Fattig Carina-TIL SAMMEN:

  Hvis vi så ganger disse to med -hvor mange indvandrere på bistand er der lige i Danmark- Ja,så kan man selv regne resten ud-ikke også- Joc.B.Olsen?

 3. Jørgen F.

  Er der en journalist, som har forsøgt at få en kommentar fra “Film og Foto i Farver”- 3F – om hvorfor de bedrev efterretningsvirksomhed mod modparten i konflikten?

 4. Thomas H. Rasmussen

  Her i Bistands-Danmark er problemet at både lønningerne og de alt for høje og alt for mange overførselsindkomster er alt for høje og at vi har verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk som er gift for jobskabelsen og konkurrenceevnen! Det er så dejligt bekvemt for de alt for mange samfundsnassere som ligger på sofaen dagen lang at fornægte den økonomiske virkelighed og ikke selv tage noget personligt ansvar! Det er vist kun de populistiske politikere fra det udemokratiske parti Enhedslisten – som vil afskaffe Politi, den private ejendomsret m.m. – som ikke forstår de økonomiske mekanismer men de har jo også Nordkorea som forbillede hvor alle er lige fattige!

  Med 810.000 bistandsklienter og andre samfundsnassere i den arbejdsdygtige alder på alt for høje overførselsindkomster så er det blevet sådan for lavtlønnede at det ikke kan betale sig at arbejde.

  De jeg for mange år siden begyndte at arbejde regnede jeg med at jeg indgik en kontrakt med Folketinget om at vores land ville blive regeret effektivt så skatterne og den offentlige sektor ville blive holdt i ro og så det kun var de værdigt trængende som skulle på offentlige ydelser. På den måde kunne vores lille land forblive konkurrencedygtige, vi kunne have et velfærdssamfund, de fleste mennesker kunne have et produktivt job og være selvforsørgende og vi kunne beholde de fleste af vores surt tjente penge til os selv!

  Siden da er sket meget – desværre i negativ retning. I denne uge er vi for 10. år i træk blevet “kåret” til at være den nation som har verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk, arbejdspladserne fosser ud af landet, grænsehandlen stiger, vi mister konkurrenceevne og vi bliver mere og mere forgældede. Samtidig er der opstået en godheds- og indvandringsindustri som klientgør flere og flere mennesker og importerer titusindvis af fattigdomsflygtninge til lille Danmark til evig bistand istedet for at hjælpe dem i deres nærområde!

  De produktive er nu i mindretal og samfundsnasserne er flertal. Vi er ved at grave vores egen grav og ingen politikere tør gøre noget ved de grundlæggende problemer som er at alt for få mennesker er selvforsørgende medens alt for mange har snablerne i de offentlige kasser!

 5. ib

  ..du har ret, men den gordiske knude skal løses i korrekt rækkefølge ,ellers sker der intet effektivt..
  skatter og moms ,forbrugsafgifter, bødetariffer,og alle de ulyksagligheder vi er belemret med ,i forhold til de øvrige EU lande skal udlignes først..
  derefter vil jeg og sikkert de fleste Danskere med glæde skære tilsvarende af lønchecken..

  ..vupti så kan vi pludselig konkurrere og beholde vore firmaer her til lands..
  ..selv et skolebarn kan regne det ud ,så hvor svært kan det være ??

  tænk vi selv kunne lave vores milliardprojekter som toge,broer metroer, osv osv igen ,for vi er jo selv pezzedygtige til det hele ..og derefter gøre det uden udenlandske arbejdere og deres skattefri fiktive firmaer…
  skrot de tvungne idiotiske EU licitationer..hvis det var gjort havde vi stadig en af Verdens bedste togfabrikker. og alle arbejdspladserne.

  .istedetfor at få de helt ubrugelige toge, blot fordi Italien har billigere arbejdskraft , men desværre ikke har forstand på toge !!

  så genindfør en vis proteksionisme, hvis vi er bedst, for det handler primært om kvalitet ,men osse om Danske arbejdspladser

  alternativt må man droppe EU, og udskrive valg om fortsættelsen som i England..

 6. J. Hansen

  Er der en journalist, der har forsøgt at få en kommentar fra komik-politiet – om hvorfor de bedrev ulovlig aflytning, dvs aflytning UDEN dommerkendelse?

 7. J. Hansen

  Joc.B.Olsen er jo medlem af et part,i der vil have HELT åbne grænser og som har stemt FOR den nuværende inkompetente “regering”s lempelse af udlændigeloven!

 8. Bo Rasmussen, Smed.

  Skal knuden løses – skal vi ud af EU. Ikke fordi alt ved EU er noget møg – men fordi der ved medlemskab, er en “ekstra regning” vedrørende de tossede love der vedtages af politikkere i EU.

  Ekstraregningen, fremkommer af de omkostninger som danmark må betale for åbne grænser og arbejdsmarkedets frie bevægelighed, som gør – at fremover flyttes danske arbejdspladser ikke mere, nu ansættes bare billig arbejdskraft fra østeuropa………….

  Så meget for Uffe Ellermann’s eu sokker…………

  Nå! kunne ikke lige finde den knap på tasteturet hvor symbolet på en langemand sidder.

 9. Peter Petersen

  Det er lidt sjovt… at vi i Danmark – på venstrefløjen – kalder det en “sejr” når vi har kørt Vejlegården / SAS / CSC i sænk.

  Arbejdspladserne går bare til udlandet – og så er vi endnu flere på støtten fordi fagbevægelserne helst ikke vil lade folk arbejde billigt – på niveau med nabolandene.

  Problemerne med grænsehandel i Tyskland og Sverige på varer med høje afgifter – dem har vi da også med arbejdskraft. Men i DK er det åbentbart OK at de lokale truer danske virksomheder til ikke at købe arbejdskraft i udlandet.

  Særpræget. Ikke for ingenting kaldes EU for “socialistisk” – sådan noget er altid noget med trusler i stedet for ansvarlighed.

 10. Inger

  Jeg tror på, at Amin Skov faktisk er uskyldig og jeg synes, at han skal igennem helt urimelige lidelser, blot fordi han lovligt, har valgt at have en aftale med et andet lovligt fagforbund og gerne vil drive en forretning.

  Politiets stærkeste bevis er åbenbart han skulle have haft noget tændvæske på sine busker. Jeg har læst, at politiet vist fandt ham bevidstløs uden for et vindu, så kunne man ikke forstille sig, at der er nogle der har hældt det på ham?

  Hvis det skulle vise sig, at han i desparation alligevel er den, som har forsøgt ildspåsættelse, så er det 3F der har drevet ham der til. De har blokeret hans restaurant og sørget for, at der hverken bliver hentet skrald, afleveret post, afleveret øl, at han kan bruge jobcenter, når han ønsker at besætte et job, få annoncer i avisen, han får trusselsbreve – hvor meget kan et menneske holde til…!
  Så vidt jeg har forstået, er det en anden mand der ejer den bygning Vejlegaarden ligger i, så Amin Skov lyder heller ikke til at kunne få en økonomisk gevinst ud af det, hvis den brændte ned.

  Jeg synes stadigvæk, at det er helt urimelige metoder 3F bruger og jeg synes ikke at det burde være lovligt.

 11. Annalise Christensen

  @ Inger

  Amin Skov:
  Og hvem er de 6 mænd, som et vidne har set ved Vejlegården i det aktuelle tidspunkt – og et andet vidne har set én? Hvor var de resterende 5 blevet af? Begge vidner bekræfter uafhængigt af hinanden at have set to biler, hvoraf den ene var rød. Sidstnævnte vidne beskrev i retten, at den ene bil var parkeret, som skulle den hurtigt kunne komme væk derfra.

  Har politiet sovet i timen. I hvert fald har de en uhyrlig vigtig opgave med at få fundet ud af, hvem de 6 mænd er og hvornår de kørte fra stedet. Hvad havde de at gøre der – havde de et forehavende? Og hvis, i hvis ærinde gik de så?

  Heller ikke jeg kan frasige mig tanken om, at tændvædsken er blevet påført Amin Skov, mens han lå bevidstløs.

  3F’s metoder synes jeg også er grænseoverskridende, og burde ulovliggøres.

 12. Hansen

  Ja i fremtiden må Saxo Bank Partiet finde et andet sted at holde møde. Ikke mere stegt flæsk m. persillesovs på Vejlegården. Måske skulle de holde møde på politigården m. vand og brød. Det passer også meget bedre til de starutter.

 13. T.Sørensen

  Hvem har haft fordel af den seneste udvikling omkring Vejlegården? Er det Amin Skov, 3F eller ejer(ne) af bygningen? Hvad med 3Fs ulovligt monterede videokameraer, hvad med politiets ulovlige telefonaflytninger? Var det meningen at Amin Skov skulle have været antændt med de brandbare vædsker på sit tøj? Hvad med den trafik af biler og personer omkring gerningstidspunktet. Disse må kunne findes gennem den omtale i pressen, der finder sted. Selvfølgelig ud fra den betragtning, at de kan redegøre for deres fæden og dermed ikke være indblandet. Spørgsmålene står i kø. Er det Amin selv der har gjort det, eller er det bøller der af egen drift, eller på bestilling, har overfaldet Amin Skov og villet afbrænde ham og hans restaurant? Under alle omstændigheder har 3F fået det ud af det, at Vejlegården idag ligger øde hen, at Amin Skov formentlig er sat ud af spillet. Så indtil videre er 3F sejrherre i denne konflikt. Spørgsmålet er så hvor mange sejre af denne kaliber de kan tåle? Det er ikke en køn sejr. Den kan slet ikke fejres udadtil.

 14. ib

  ..tjahh.det er alt gætteri

  .eller måske er der meget stærke kræfter der lugter en økonomisk gevinst i at splitte den veletablerede stærke fagbevægelse til atomer.,i hele Europa…!!
  ..det virker jo som om det er i fuld gang overalt

  ..så både Amin og 3f blot er syndebukkene..

  alt kan lade sig gøre, hvis fortjenesten er høj nok, på det plan.

  .Husk..stol aldrig på mænd med slips ,og kvinder med Gucci tasker ..!!

 15. ib

  jeg mener hver gang vi villigt bistår USA i at invadre et land og stjæle deres olie,,og det lykkedes, stiger olieprisen efterfølgende..”S”
  ..mon ikke der spekuleres i billigere arbejdskraft fra samme hold..eller er det helt udelukket..??

  ..når du gøres fattigere , er der nødvendigvis nogle der får pengene og blir rigere..

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.