De snu spekulanter

De førte sig frem på første klasse med strandvejsudsigt til Øresund og indkørslen fyldt med millionbiler. Formuen var skabt på snu spekulation i ejendomshandel. Kenneth Schwartz Thomsen var en af disse – indtil konkursen indhentede ham, og han som en af de største fallenter i finanskrisen var med til at trække Roskilde Bank ned. Med en samlet gæld på 2,4 mia. kr. i konkursboet var der mange ofre iblandt.

Nu er han tilbage. Igennem vennen Christian Riiber er han involveret i en række ejendomsopkøb – Ifølge Christian Riiber som ’konsulent’ – men flere detaljer tyder på et dybere samarbejde. Blandt andet er det flere af Kenneth Schwartz Thomsens gamle medarbejdere, der nu styrer ejendomme for Christian Riiber.

Der er ikke meget, der tyder på anger eller for den sags skyld respekt for de ofre, som opstod i slipstrømmen på konkursen. Især ikke, fordi klagerne vælter ind fra de ejendomme, hvor Kenneth Schwartz Thomsen nu igen huserer.

I dag skal han afgive forklaring i Retten i Helsingør: Tiltalt for svindel mod den danske stat for adskillige millioner kroner. Men selv om han skulle blive dømt, frygter man, at det ikke bliver det sidste, vi ser til ham. Eller nogle af de andre spekulanter.

For med deres uomtvistelige evner og dybe viden om dansk lovgivning, har de gang på gang udmanøvreret myndighederne. Systemet må ganske enkelt give op i en del af disse sager. Og tilbage sidder den lovlydige dansker med en fornemmelse af, at snyd betaler sig. Bare man gør det groft og udspekuleret nok.

Spørgsmålet må i Kenneth Schwartz Thomsens tilfælde være, om vi som samfund skal acceptere, at en mand, der med spekulation og konkurs har været medvirkende årsag til andres ulykke, nu igen opererer i det danske ejendomsmarked.

Om han så gør det som ’konsulent’ eller er dybere involveret.

Man føler sig lidt til grin.

apl

5 kommentarer

 1. sofie

  Hvad kaldes Danske Bank så?Eller andre for den sags skyld?Legaliserede “Konsulenter”?

 2. Thomas H. Rasmussen

  Men igen er det squ da de offentlige myndigheder i form af Skat, Bagmandspoliti og Finansiel Stabilitet m.fl. som har svigtet – ligesom politikerne naturligvis også har et medansvar! Vi har ovenikøbet set hvordan nogle tidligere bankdirektører for banker som er gået konkurs og har kostet aktionærerne mia. af kr. er blevet ansat ved det statslige Finansiel Stabilitet til en skyhøj gage!!!

 3. Mogens Durup

  For mig er der ingen tvivl om at samfundet er nødsaget til at gribe til mere hårdhændede metoder overfor disse spekulanter som evner at spekulere for andres penge på en sådan måde at går det godt, så scorer de gevinsten og går det skidt bliver tabet tørret af på andre.

  Efter min mening skal de mandsopdækkes og alt hvad de foretager sig skal kontrolleres.
  Når de får ansættelse i et firma skal alle personer i ledelsen på det firma kontrolleres for deres tidligere virke og relationer til spekulanten.

  Alle disse spekulanter er en kræftsvulst på vores samfund og undergraver tilliden til ærligt arbejde.
  Men frem for alt skal de bures inde så længe at de mister lyster til at bedrage samfundet.

 4. Pia_S

  Hvem er det så lige, der i sidste ende er dyrest for bankerne???

 5. Kc

  Når det danske system må give op overfor hensynsløse spekulanter, må det da give et fingerpeg om, at systemets regler og love er helt forkerte.

  Når en spekulant kan nå derud, hvor han skylder millioner til staten og andre, må der være slemme brist i reglerne. Bankerne er tæt forbundne med spekulanterne
  begge instanser gambler med andres penge, et faktum der slet ikke burde kunne lade sig gøre.

  Hver gang det går galt for disse kynikere, er det den “lille
  mand”, som må betale regningen. Så kære politikere,
  lav noge regler, så spekulation ikke lader sig gøre.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.