Bliver det bedre med en ny formand?

Strid modvind i januar er bidende iskold. Det kan de fleste af os skrive under på, efter at vintervejret for alvor skruede bissen på i weekenden. I regeringstoppen er de forhåbentlig også klædt varmt på, for her piber modvinden ind for fuld skrue.

Berlingske kunne således i går præsentere en meningsmåling fra TNS Gallup, som viser, at de danske vælgeres tiltro til Helle Thorning-Schmidt kan ligge på et meget lille sted.

Den manglende opbakning strækker sig dybt ind i regeringspartiernes vælgerskare.

20 procent af de vælgere, der stemmer på et af regeringspartierne, giver statsministeren dumpekarakter i faget ’politisk lederskab’. Spørgsmålet, som sikkert bliver stillet ofte i regeringens ledelse, er, hvad de skal stille op for at få en større folkelig gennemslagskraft?

Hidtil har Helle afvist at vige pladsen som formand for en anden socialdemokrat. Og hvem skulle det også være? Pilen peger på beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, men det er jo ikke ligefrem, fordi hun står øverst på balkortet, når vælgerne skal vælge dansepartner.

En akutpakke med begrænset effekt og en ledighedskurve, der ikke opfører sig stort anderledes end under den forrige regering, pynter ikke på hendes cv.

Et formandsskifte er da bestemt heller ingen garanti for fremgang. Bare prøv at spørge hos De Konservative, som trods adskillige udskiftninger på lederposten stadig danser faretruende tæt med spærregrænsen.

Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke fastslog i aviserne i går, at Helle Thorning-Schmidt ikke er typen, der kaster håndklædet i ringen. Hun bider tænderne sammen og står imod.

Godt så. Hun kan jo så trøste sig med, at hun bare skal holde det ud indtil næste valg. Så vil det være overstået.

tind

16 kommentarer

 1. andersen

  Nu er det jo sådan at Magnus er ca 300 % dummere end en dobbeltisoleret branddør. Jublende Magnus har, igennem hele 2. sorteringsregeringens magtperiode, fremstået som tåbeligt utroværdig og totalt tonedøv.

  At han overhovedet får lov til at udtale sig viser igen Thornings manglende evner til at se hvilken vej vinden blæser.

  Den muslimleflende kaputregering står til historiens største røvfuld ved det kommende valg. Og det er fuldt fortjent.
  Skulle de vælge at skifte formand, vil det kun trække pinen ud – politikken skal ændres til noget som erhvervslivet kan bruge til at skaffe arbejdspladser og fremgang – alt andet er inderligt ligegyldigt.
  Skatter og flere afgifter er kun med til at betale for tumperegeringens hær af uduelige spindoktorer og pampervælde. Sådan er dét bare….

 2. Jens Eriksen

  Magnus Heunicke er sjovere at se og høre på end TV2 udsendelsen med Danmarks bedste komikere Live fra Bremen.Vi ligger flad af grin herhjemme hver gang Socialkammeraternes pauseklovn Magnus Heunicke optræder på skærmen.
  M.h.t. ledere. S har ingen ledere der er kvalificeret til at styre Danmark og få gang i hjulene. S eneste politik er kun skatter, afgifter og fri indvandring.Vi har en komplet uduelig regering og de bliver straffet ved næste valg, så det batter!!

 3. HumørHenrik

  Der er mere iq i en burger fra mcdonalds end i regeringen tilsammen.

  Den ene psykose efter den anden befolker dette “kæmper
  mod vindmøller” projekt! Min “favorit” er villy verdensmand du ved hjerneblødningen der tror at Fort Bragg ligger under indlandsisen & som taler engelsk
  på the julekalender niveau.

  & så er der jo mette f. der selvom hun ikke har lagt een
  eneste arbejdstime på det “almindelige” arbejdsmarked tror at folk gider at høre på hendes øglegylp. & helle blankål styrter rundt som en sindsforvirret teenager på jagt efter en autograf.

  Hvor er den samling sinker derinde dog pinlige &
  totalt ubrugelige.

 4. jens christensen

  Aviser skrives for mennesker, der er endnu dummere end de mennesker, der skriver dem. Freilif Olsen

 5. Kamma

  Når jeg ser og hører Magnus Heunicke kommer jeg til at tænke om han har glemt at få sin ADHD medicin.

 6. Per Nielsen

  Underlig kommentar. Hvad betyder 300% dummere end en dobbeltisoleret brandør? Hvorfor er det en 2. sorteringsregering? Den har vel ikke gjort det ringere end den tidligere VK regering, snarere tvært imod. Jeg havde store forventninger til den socialdemokratisk ledede regering, og de er absolut ikke blevet indfriet. Men hvad er alternativet?
  En regering ledet af Lars Løkke og hans gadedrenge fra Venstre? Den Venstre ledede regerings politik, var medvirkende årsag til Danmarks økonomiske situation. Venstre har aldrig vist social forståelse, og har altid pisset på os fattigrøve.
  Din kommentar virker ikke særligt begavet, eller særligt vidende om fakta. Det kan skyldes du kun læser BT. Håber ikke du har en uddannelse jeg har betalt SU til. De penge er da komplet spildt.

 7. Knud Madsen

  Komiske Magnus er da det eneste oplivende moment i den samling pinlige fjolser, der kalder sig regering med den autografjagtende pjattøs i spidsen.

  Jeg vil nu nok mene, at hvis de fik Bjarnedrengen sat ind som formand, kunne socialakrobaterne formentlig redde noget i land igen. Og så burde man få lukket kæften på denne fjollede Komiske Magnus! 🙂

  Efter et S-formandsskifte, ville det være nyttigt om V og S gik sammen i en kriseregering med DF som parlamentarisk støtte, til at holde dem i ørerne mht. vanvittig indvandring af kulturberigere og EU-sindssyge i øvrigt.

 8. Carina

  Magnus Heunicke rangerer på samme troværdighedsniveau som Saddam Husseins talsmand – kaldet komiske Ali.

  Selv gallupresultater 4 % under det dårlige valg i 2011 kalder han for en succes.

  Hvad HTS angår, så tror jeg, at der allerede internt i S. er en aftale om, at hun tager et luksusfly til EU i 2014, når regeringen skal udpege ny EU-kommissær, så vil hun grine hele vejen til Bruxelles over de godtroende mennesker, der i 2011 stemte hende til magten i tillid til hendes – tomme – valgløfter.

  Hvem, der skal overtage hendes stilling er indtil videre tvivlsomt, Skrigeskinken Mette Frederiksen er i fuld færd med at sætte sin troværdighed over styr på dagpengesagen, og Karen Hækkerups goodwill varer næppe længere end til det står klart for vælgerne, at regeringen er i fuld færd med at genoplive Nyrup-tidens masseindvandring.

 9. T.Sørensen

  “Bliver det bedere med en ny formand”?
  N E J !
  Vi kan ikke li` deres politik, vi kan ikke li` deres politikere. Ham de sender i byen kaldes i folkemunde komiske Magnus. Det var så S. Men vi har ikke mere til overs for resten af regeringen og regeringspartierne. Det er en landsskadelig regering som arbejder imod store dele af befolkningens ønsker, specielt den betalende dels ønsker. Næste valg bliver et økonomi valg og indvandrervalg, fordi indvandring er i høj grad et spørgsmål om økonomi. Men de skaldede 16 mia. som er sluttallet inden der blev lukket af for det af Karen Hækkerup. Er kun toppen af isbjerget. Det ser meget værre ud end det. Det ved vi godt herude ved kakkelbordene. Så sent som idag, hos min praktiserende læge vrimlede det med arabere, børn og tolke, taxaer. Hold da op, hvor det kører oig det koster næsten ingenting!!! Denne regering er er kørt fast på hele banelegemet med DSB i spidsen.

 10. Jyden

  Nej, det ændrer ikke meget med en ny formand,- for lige meget hvad, -og hvor meget man rokerer rundt, vil de alle klamre sig til taburetterne, lige til sidste blodsdråbe!!!
  Så hvad der skal – eller vil ske,- for at denne uduelige “regering” falder, vil jo vise sig,- tiden er en anden nu, der er forandring i luften, og eftersom folk begynder at få ØJNE, der kan SE,- kan alt ikke lade sig gøre længere……

 11. Annalise Christensen

  @ Knud Madsen

  Når du alligevel ser nødvendigheden af DF til at holde hånd i hanke med det forskellige, som du nævner, hvorfor så kun se dem som parlamentarisk støtte? Du stoler vist ikke meget på V og S, formentlig – og med god grund. Begge partier er EU forherligere, og ingen af dem har på egen hånd taget initiativ til at gøre noget ved den ukontrollerede indvandring. Det var kun ved DF’s indflydelse og hjælpende hånd som forligspartner, at der under VK-regeringen kom nogle positive tiltag på udlændingeområdet.

  Hvorfor kun se DF som støtte parti, og ikke som regeringsparti. Jo flere stemmer til DF, des fornuftigere politik kan der komme danskerne til gode. Det er i hvert fald min overbevisning, og jeg ser heller ingen grund til at stile efter mindre.

 12. Annalise Christensen

  Det bliver ikke bedre med en ny formand.
  Det gør det ikke, fordi Helle Thorning blot er et symbol-billede på hele regeringen. Der føres den helt forkerte politik, med de helt forkerte instrumenter, og ud fra et helt forkert koncept.
  Der findes ingen redning for den nusiddende regering. Jo længere de lægger lag på lag af klister på taburetterne, jo længere vil landet stande i våde.

 13. Annalise Christensen

  @ Per Nielsen

  Når du, som også jeg, ønsker dig et parti til at stå i spidsen for et socialt balanceret samfund, med blik for omsorg og livstarv for den enkelte uanset baggrund, så vil jeg foreslå dig næste gang at stemme på DF – hvis du ikke allerede gør det.

  Om du også finder min kommentar for ikke særligt begavet, så vil jeg på forhånd berolige dig med, at der hverken er gået SU eller anden form for statsunderstøttelse til min uddannelse. På det tidspunkt foregik videreuddannelsen nemlig om aftenen efter en fuld arbejdsdag. Og ellers derudover via kurser med hjemmestudier. Foruden at få en uddannelse, var der også dét gode ved det, at der kun meget sjældent var tid til at muntre sig i bylivet – hvad pengepungen nu heller ikke tillod særlig ofte.

 14. G. Sørensen

  Det er blevet så moderne med at sige til befolkningen: “det er jeres egen skyld”. Det er specielt brugt af nuværende regeringspartier.

  Et smart psykologisk trick, der altid får det til at vende rundt indeni mig af vrede. Det tjener altid det formål at dæmpe kritik. At få vendt ansvaret og lukket munden på kritikerne.

  Det er blevet brugt af Carsten Koch om syge mennesker, der ikke kunne blive behandlet på hospitalerne uden lange ventetider. De var selv skyld i de blev syge.

  Det er brugt af højt placeret politimand om de mange indbrud i private hjem.

  Det er brugt af nuværende regering om arbejdsløse uden job.

  Enten er det den tidligere regerings skyld, eller krisen eller EU eller nogle helt andre. Egentlig troede jeg, det kun var børn, der kunne finde finde på, at beskylde andre for egne gerninger. Efterhånden har den ide bredt sig at folk selv er skyld i alting. Helt forkert mener jeg.

  Men et sted er vi vel skyld i, at for mange har stemt på denne regering. Nogen er i hvert fald skyldige.

  Alt var vel ikke godt ved den gamle regering. Måske er den eneste fordel ved nuværende regering, at de giver oppositionen tid til eftertanke og planlægning af nye retninger for fremtidig politik.

  Og nej, det er ikke kun lederen, der skal udskiftes i regeringen. Det er det meste af politikken. Især vil deres svigt af langtidsarbejdsløse blive et søm til ligkisten. Ca. halvdelen af befolkningen er ikke skyld i at de sidder på taburetterne. Langt over halvdelen vil gerne af med dem.

 15. andersen

  @per nielsen
  At du ikke fanger meningen bekymrer mig ikke voldsomt meget,
  At du ikke kan se, at et alternativ til den nuværende regering vil skubbe gang i optimismen, og dermed få virksomhederne til at begynde at investere opsparingerne i nye tiltag undrer mig derimod,

  Hvem der skal sidde i en ny regering er vel i princippet ligegyldigt. Når tilliden til den nuværende er væk, ( selvom at Magnus bedyrer det modsatte )er det samtidig en bremseklods for vor alles lyst til at sætte gang i forbruget. Derfor er et alternativ eneste løsning.
  Dine personlige kommentarer må være et udslag af at du har haft en dårlig dag – min uddannelse har du helt sikkert ikke betalt én eneste krone til og jeg kan forvisse dig om, at BT nok er den avis jeg bruger mindst tid på.

 16. Inger

  Den nuværende regering er simpelthen umodne og løgnagtige.

  Umodne, da de – hver gang der stilles et kritisk spørgsmål siger, “det er den tidligere og dumme regerings skyld, vi kan slet ikke gøre for noget af det”

  Selv i folkeskolen lærer børnene at tage ansvar for den aktuelle problemstillinger, der er relateret til dem selv.

  Løgnagtige, da de undervalgkampen for at komme til magten, sagde de ville gøre noget helt andet end den forrige borgerlige regering, som i øvrigt var “asocial og umenneskelige” – og nu gør den røde regering det samme som de kritiserede den borgerlige regering for. På mange punkter fører de en god borgerlig politik, bare ikke helt så gennemført som den borgerlige side selv kunne gøre.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.