Husk løftet om ny våbenlov, Obama

Barack Obama er klar til sine sidste fire år som USAs præsident. I dag er det tid til den officielle edsaflæggelse i Washington. En ceremoni, som hundredtusinder ventes at møde op for at overvære. Festligt, følelsesladet og båret af tradition, helt bestemt, men euforien når ikke de samme højder, som da Obama blev valgt første gang for fire år siden.

Obama er fortsat populær, men fire år i Det Hvide Hus har unægtelig slidt på præsidentens stjerne-image.

Den hverdag, der nu venter den genvalgte præsident, byder på internationale kriser, en plaget økonomi, høj arbejdsløshed, stor gæld, en dybt splittet kongres og slagsmål om våbenlov.

I den forgangne uge præsenterede Obama sit udspil til en ny våbenlov. Det skete på en dybt tragisk baggrund: Skoleskyderiet i Newtown, hvor 20 børn og seks voksne betalte med deres liv, da en ung mand gik amok med sit våben. Obama kaldte denne dag for ‘den sværeste’ i sin tid som præsident.

I et land, hvor grundloven giver sine borgere ret til at bære våben, er det en enorm udfordring at stramme lovgivningen. En af de sværeste politiske udfordringer, præsidenten nu skal håndtere. Obama har spillet ud med forslag, der skal begrænse adgangen til håndvåben, og med initiativer, der skal styrke sikkerheden på skoler og hjælpe psykisk syge.

Obamas udspil er beskrevet som det største fremstød for våbenkontrol i flere generationer. Vel, lovgivning er ingen garanti for, at enhver tragedie og enhver afskyelig handling kan forhindres. Våben kan ende i de forkerte hænder, uanset hvor meget der kontrolleres og tjekkes. Men lad os dog håbe, at Barack Obama får held til at virkeliggøre restriktioner, der gør det sværere for syge og hardcore kriminelle at gå amok med deres dræbermaskiner – med uskyldige mennesker som ofre. Det vil være en flot bedrift af præsidenten.

hec

15 kommentarer

 1. Inga Svångberg

  @Lederskribenten

  Det store flertal af dem som skydes i USA, skydes af landets sorte befolkning. Hvide amerikanere dræber IKKE flere end hvide europæere gør, på trods af at hvide amerikanere har mange flere skydevåben.

  Hvis de lovlydlige hvide amerikanere fratages deres skydevåben, får de blot endnu sværere ved at forsvare sig mod det stigende antal dybt kriminelle sorte og “hispanics”, og tror du selv på, at disse kriminelle frivilligt afleverer deres skydevåben?

 2. HardeHenrik

  Det har du fuldstændigt ret i. Ud af 10 mord begået i USA, er de 8 af dem begået af negere. Det er det samme billede vi ser herhjemme, hvor det er racefremmede der render rundt og skyder i gaderne. Imens breder lovløsheden sig med uformindsket styrke. Mens du læser dette, står der bla 25 negere og sælger narko inde på Istedgade, og aids syge ludere, igen afskum fra verdens afkroge, tilbyder deres ydelser. Oven i det er landet ved at blive tømt for værdier af Øst-bander, der brækker alt op som kan brækkes op, og får Vendernes plyndringstogter på Lolland og Falster i år 1000 til at ligne en sommer udflugt.
  Hvor politiet er henne ?
  De sidder da og ser VM i håndbold.

 3. Inga Svångberg

  @HardeHenrik

  “Hvor er politiet henne”

  – politiet er gjort magtesløst af politikere og dommere.

  Det danske politi ved bedre end nogen anden faggruppe, hvorledes afrikanerne, muslimerne og romaerne fører sig frem i Danmark.

  En grænsebetjent (dengang Danmark stadig havde dem), udtalte engang, at han kunne lugte, hvorvidt afrikanere havde rent mel i posen. Efter udtalelsen lød der et ramaskrig over det ganske land og mange politikere ville have manden fyret.

  HardeHenrik, ingen tør udtale sig om virkeligheden i Dagens Danmark. Sandheden er blevet en statshemmelighed, som i den hedengangne Sovjetunion….

 4. ib

  Korrekt ..
  at være sandheden og udtrykke sin mening er både forbudt og den største forbrydelse i dette land..
  for politiet har politikerne reelt givet mundkurv på
  ——-

  husker den kvindelige betjent der skrev på Facebook hun var træt af perkerne ,da alt hendes arbejdstid brugte hun på dem..hun fik en racismedom og blev fyret !!

  politiassistenten der tog hovedgreb på en bandeleder, og slæbte ham i en celle sådan..han fik efterfølgende en sag og vist en voldsdom !!

  en kriminel muslim der ikke rettede sig efter politiets anvisninger . og en ophidset betjent der kaldte den provokerende muslim ..perker.

  .den såkaldte perlesag, der fik enorm medieopmærksomhed !!

  hmm tjaa , hvem og hvilken betjent har mon lyst til at komme igennem sådan en mølle , bare for at passe sit arbejde
  …det er ganske uhyggeligt og derfor sejller landet i kriminalitet..

  Dette land er blevet Verdens dårligste at være ærlig i, og det absolut bedste at være dybt kriminel i …derfor er alle disse grove forbrydere fra øst her osse..

  denne lemfældige og forræderiske politik med åbne grænser og fri adgang og asyl for alle og enhver har kostet masser af menneskeliv

 5. HardeHenrik

  Ja jeg kan godt følge jer. Det er jo møgdyrene på borgen der bære ansvaret. Jeg er også klar over at de fleste betjente har æren i behold, og skal passe på hvad de siger og gør i disse multietniske tider.
  Men når tiderne ændre sig, skal vi stå skulder ved skulder. Det har jeg forklaret dem, og det smil jeg fik til svar fortalte ALT.

 6. sofie

  Hvorfor skal Svångberg ikke censureres -når jeg skal ? (det er godt nok omme hos Bruchman,men alligevel :-))))))

 7. sofie

  Hovsa,der skulle have stået :-(((((((

 8. HardeHenrik

  Vi alle bliver censureret hos jøden bruchmann, sandheden er jo ilde hørt. Men han kan sidde og hjernevaske os andre hver anden dag, hele året rundt med hans pis og papir. At han ikke kan tåle lidt modspil viser jo hvor sølle han er. Men det passer jo meget godt med den måde ALLE andre jøder opføre sig på.
  Han skulle tage at skrubbe hjem til israel hvor han høre hjemme.
  Og tag venligst uffe ellemann og hans forræder datter med.

 9. ib

  ..kunne godt ønske mig ,folk tænkte sig lidt mere om hvad de skrev her..

  ihvertfald er jeg sikker på jeg langt foretrækker den nuværende uduelige regering ,fremfor de alt for rabiate synspunkter både HardeHenrik ,og ellers begavede og velovervejede Inga buldrer ud med her…

  det ville ikke være sjovt at være hverken anderledes ,eller gammel i deres idealsamfund..da de stensikkert ville omdanne landet til et stort slagtehus !!

 10. G. Sørensen

  Ja, man skal passe på hvad man skriver. Jeg tør ikke skrive:” du kan rende mig der, hvor jeg er højest, når jeg plukker jordbær”. Det var der en der gjorde. Dagen efter kom skattevæsenet, de ville vide, hvorfor han ikke havde opgivet løn for, at plukke jordbær, de havde modtaget en anmeldelse.

  Da han var folkepensionist indkaldte de ham også til samtale på pensionskontoret, for høre om han var social bedrager, da han heller ikke her havde opgivet indtægter fra jordbærplukning.

  Måske er det en skrøne? men ligger alligevel tæt på sandheden. Så skriv pænt.

 11. ib

  uanset hvor ønskværdigt det er kan man ikke skrue tiden 50 år tilbage, så brug krudtet på noget mere realistisk.
  der kommer ingen revolution ,for ungdommen har ikke tid da de skal passe deres pc og facebook profiler..

  hele ideen om et racerent hvidt Europa er ren idioti, da der er alt for mange velfungerende blandingsbørn. og ditto udmærkede borgere af fremmed herkomst..

  så brug krudtet på at hjælpe dem og alle os andre , med at få lukket for yderligere asyl og masseindvandring, for hvis hadet kammer over, blir der ikke skelnet mellem hvem der fungerer eller ej i samfundet

  ….til stor skade for alle, osse indvandrerne !!

 12. ib

  att. G.Sørensen

  der faldt du sgu i med begge ben , for du skrev det jo !!

  hmm .tænke tænke..
  .hvis ikke du sender mig en kasse af dine famøse jordbær anmelder jeg dig til skattevæsenet i morgen !!

 13. sofie

  Ib,problemet er, at det er et problem ,at eliten drejer tingene hen hvor de gerne vil have det -i al deres storheds-vanvids- magtvælde.
  Fx. er der en undersøgelse der viser at hver 5 synes at kvinder selv er ude om at blive voldtaget-den lader vi lige stå lidt-…..Hvis ikke medier har et moralsk ansvar ,hvem har så ?
  Dvs. altså sige, at nu er det “plantet” at det er lidt i orden at voldtage kvinder-og skal vi så gætte en gang på hvem der er blevet spurgt i undersøgelsen-kvinderne selv ?Eller mænd fra de sydlige lande?Skal vi gætte?
  Og hvad er budskabet og formål med i det hele taget at smide den slags”undersøgelser” på forsiden-elleri avisen i det hele taget? Skal vi gætte!
  En (endnu en ) tilnærmelse til accept af andres aparte kulturer og livssyn-i ens eget førstefødselsrets-land?Højst sandsynligt.
  Hvad med at lave en undersøgelse der siger at det er helt i orden at rive sløret -eller endnu bedre burkaen- af de muslimske kvinder?Skal vi gætte hvilken ballade det ville give?
  Men det er takken når psykopater styrer uden at blive tøjlet.
  Mange -især mænd med mindreværd synes sikkert det er chikt og beundringsværdigt at en tidligere tjalryger og gammel hippie -som ikke var noget særligt -nu er blevet en “toneangivende” iman ,der sørme har lidt magt ved at være selv lært-kan han kan vi osse-så vi lefler lige lidt(meget).
  Så det er ikke kun i Amerika avisdrengen kan blive Præsident.
  Alt sammen meget fint,men skal vi ikke lige prøve at mindske de skader eliten så gerne vil påføre befolkningerne rundt om.At prøve at blive voldtaget ville psykopaterne jo nok desværre synes om-så hvordan uskadeliggør man så skadedyr-inden de forsætter deres fremfærd?Ja ,det var jo det vi skulle forestille at have ledere af Danmark til gøre noget ved,men hvordan ser det ud lige nu?
  Derfor er oplysning/ytring vejen frem ,men det er der så nogen der ikke bryder sig om,ikke!

 14. ib

  Du har ret..
  mediemanipulation er et effektivt politisk værktøj, som hver eneste dag blir misbrugt..
  senest er det “undersøgt” at flertallet af unge mener arbejdsløse selv er skyld i deres ledighed !!

  det tror jeg er en lodret løgn, men det giver politisk alibi for at punke de ledige endnu mere,
  og det er den dybere hensigt med at offentliggøre denne “alm mening”
  ..og sådan kan der remses utallige ekspertudtalelser og rundspørgninger op..!!

  .. så stol ALDRIG på disse rundspørgninger, da de farves fuldstændig som det ønskes fra politisk hold..

  psst..har jeg før nævnt jeg og mine venner laver disse interwiew og meningsundersøgelser selv… så vi ved godt hvad vi taler om.. he he

 15. HardeHenrik

  Til stor skade for INDVANDRERNE. De tab vores befolkning får, tager vi i stiv arm. De tab er forøvrigt godt i gang. Ikke IB
  Kast du bare håndklædet i ringen, vi andre gir ALDRIG op.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.