Hvor blev erfaringen af?

Var det Annette Vilhelmsens plan at teste, hvor meget politik hun kan proppe ind i sin karriere som erhvervs- og vækstminister, for at glæde det højrøde bagland, fik hun et klart svar. At beskylde dansk erhvervsliv for bevidst at modarbejde regeringens økonomiske krisepolitik, som hun gjorde i et interview med Kjerteminde Avis, er ikke fremmende for den gode stemning i regeringen.

Udtalelsen blev i går mødt med – selv i et vinterligt januar – ekstremt kolde meldinger fra danske topchefer. Politiske modstandere krævede hendes afgang, og statsminister Helle Thorning-Schmidt måtte træde til for klart at udrede regeringens politik.

Pinligt for Vilhelmsen, der i – formentlig – mangel på erfaring kom til at skabe årtiets scoop på en lille avis i Kerteminde.
Manglende erfaring?

Var ’erfaring’ ikke netop slagordet, da hun for tre måneder siden sendte Astrid Krags formandsdrømme til hjørne? Vilhelmsen havde alder, uddannelse og mange års ’rigtigt’ arbejde i bagagen. Astrid Krag og resten af ’Børnebanden’ havde politisk tæft og retorisk magt, men var en tand for nyplukkede, mente nogle. Den udlægning gav bonus for Vilhelmsen, som hentede sin sensationelle formandssejr.

Men erfaringen virkede langt borte onsdag. Måske fordi alder ikke er en garanti for erfaring. Erfaringsopsamling kræver langt flere forudsætninger. Intelligens, personlig indsigt og oplevelser, for at nævne nogle.

Sidstnævnte – de personlige oplevelser med at være minister – kan man med en vis ret godt forstå, at SFs partiformand endnu ikke har styr på efter få måneder i jobbet. Men de øvrige burde der være styr på for SF-lederen. Så det er ikke mange fejl i denne kaliber, der kan undskyldes med manglende erfaring.

For ’Børnebanden’, med 29-årige Astrid Krag i spidsen, endte manglende erfaring med at blive et problem. Det kan det også ende med at blive for Annette Vilhelmsen.

apl

18 kommentarer

 1. Ole

  Hun er spejlblank og dum…
  Men så passer hun jo fantastisk ind i den røde regering…
  en flok lallende amatører….
  Så lad dog være…..
  Gå nu af og få HTS til at udskrive valg.
  NU – Før det er for sent

 2. Benny Mortensen

  “Det kan det også ende med at blive for Annette Vilhelmsen.”
  Nej, det er det allerede!

 3. andersen

  Konspirationsteorier, kaputpakker, rygsvømning og vælgerbedrag.
  Denne 2. sorteringsregering har virkelig gjort hvad den kunne for at køre landet i sænk.
  Mon ikke det er på tide at der kommer et mistillidsvotum og krav om nyvalg?

 4. Kc

  Kan det politiske billede være meget anderledes, når
  enhver kan stille op som politisk kandidat, uden der
  stilles de mindste krav, hverken til uddannelse eller
  erhvervserfaring???

  Vi må skabe er politiker-uddannelse med bl.a. krav om
  mindst 10 års bred erhvervserfaring.

  Som det er nu, går det jo rent af H til!

 5. gla

  De SFere der har valgt Anette Vilhelmsen med henvisning til hendes “erfaring” og “modenhed” må føle sig godt og grundigt snydt. Med en udgydelse der er den yngste SFUer i klassen værdig har hun vist, at der mangler en hel del før hun kan tages seriøst som politiker.

 6. lars hansen

  Den eneste i denne verden som kunne finde på at gøre en SF’er til erhvervsminister er jo spejlblanke Gucci-Helle. Det svarer jo til at gøre Lance Armstrong til formand for en anti-doping-komite. SF vil jo gøre alt for at genere erhvervslivet og svække konkurrenceevnen i forhold til udlandet. Anette er også vækstminister – det må da være perfekt, hvis man ønsker negativ vækst. Mette Frederiksen er kaputjobminister, hvilket et par overlæger har haft gavn af.
  Danskerne kan kun håbe på, at leasing-Helle snart finder et job i EU, så hele fiasko-regeringen forsvinder.

 7. Holger danske

  Så køre det igen for vÆnstre og deres blå bt. Havde bt været bare halv så kritiske under deres venneres 10 års vk-o enevælde ville det være ok.. Stop jeres vÆnstre spin imod en regering der tør…!!

 8. Fede finn og funny boys

  hahahahaha 😀 hvis du mener en regering der er kommet til magten på den ene løgn efter den anden og som i den grad har mangel på tallent (her mener jeg ikke det politiske indhold!)?

  Hvad er det den regering tør? det eneste de tør er at sige det er alle andres skyld end deres egne hver gang de er noget galt

 9. Børge R. Jensen

  Pressens erfaring er ikke bedre men på niveau med Annette Wilhelmsens. I hvert fald er det påfaldende, at pressen ikke forholder sig lige så kritisk til erhvervslivet som til folketingsmedlemmer, men bevidstløst tilslutter sig erhvervslivets krav om, regeringen løser problemer, som kun kan løses af erhvervslivet. Det bliver kun værre af, at en stor del af befolkningen tydeligvis bevidstløst accepterer alt, pressen fortæller, uden overhovedet at tage fx. egne erfaringer med i sine overvejelser.

 10. Christensen

  Sandheden er ilde hørt.
  Det er ikke lønmodtagerne, der i denne rolle har skabt krisen.
  Men lønmodtagerne får konstant opportunt med pisken fra dele af erhvervslivet.
  Krisen og vore nuværende afledte problemer er skabt ved inkompetence og grådighed i dele af erhvervslivet (dele af finanssektoren) samt hos visse borgere, især ved den tåbelige kongstanke at en genvej til velstand var at forsage produktion til fordel for spekulation, bl.a. i ejendomme og valuta.

 11. Benny Nielsen

  UPS !

  “Den gode stemning i regeringen” ?

  Der skulle vel stå “Den gode stemning i strikkeklubben”

  Det passer bedre til den aktuellle situation.

 12. Jan Petersen

  En flok inkompetente tomhjerner med en blondine i stiletter ved roret. Politik i Danmark er blevet en ren farce, et stort reality show … i guder, man krummer tæer!

 13. Hans P.

  Fuldstændig rigtigt!
  Manglende erfaring, dumhed, grådighed, magtsyge og løgnagtig er hvad den “røde forestilling” besidder!
  “En regering, der tør…”??!!
  Når de bliver udstillet p.g.af deres mangler og stupide udtalelser, er de nogle feje uslinge, der kryber sammen og lyver som en hest sparker!
  Men lad dem nu endelig kløjs så meget i det, at de må gå af,- vi venter spændt!

 14. LT

  Befri os fra en håbløs inkompetent og løgnagtig rød regering. Jo før jo bedre. Vi ved alle godt at krisen ikke kan løses i et snuptag, men man kunne jo lade være at gøre dumheder, som større sociale ydelser til flygtninge og indvandrere. Danskerne har intet mod fremmede, bare de opfører sig ordentligt, ikke er voldelige og ikke skal forsørges – så er de hjertelig velkommen. Skab flere jobs, bl.a. ved lavere lønninger – mod væsentlig lavere leveomkostninger (lavere moms på fødevarer, lavere afgifter på el, varme, biler, transport osv),. Skaf flere turister (= flere indtægter), f.eks ved momsfritagelse på restaurationsbesøg og hotelbesøg, billigere ferieboliger (f. eks. ved større skattefri lejeindtægter i sommerhusene). Miljø: påbegynd opførelse af 2 stk atomkraftværker – der giver billig strøm, mindre forurening. Billig strøm kan bruges til at spalte vand til ilt og brint – det giver mulighed for brintbiler (= kendt teknologi der virker) og dermed øjeblikkelig (når værkerne er færdige) mindre forurening. For at kunne tåle et lavere lønniveau = langt bedre konkurrenceevne, kunne man f. eks også skaffe billigere boliger, f.eks ved at sørge for rimelige grundudgifter – en byggegrund burde efter udstykning og byggemodning kunne sælge for måske kr. 200.000 – 250.000. Prisen skal sænkes over f.eks 10 – 15 år, så folk der har købt til alt for højere priser, kan nå at afbetale deres gæld efterhånden som grundpriserne (og dermed boligpriserne) falder. Indfør fradrag for boligforbedring, evt mod at ejendomsavancer, der overstiger inflationen, beskattes (en beskatning skal kunne flyttes over på ny ejendom, hvis man flytter p.g.a. at nyt job i en anden by – mobilitet på arbejdsmarkedet)). Let vore administration. Alle pensionister skal have rimelig pension (uden hensyn til om de er enlige eller par – da skatten er ens). Fjern alt hvad der hedder boligsikring, varmehjælp mv. Det ville lette administrationen = lavere offentlig udgifter. Der er rigtig mange muligheder – se at komme i gang.

 15. Thomas H. Rasmussen

  Kvinden er rablende gal men sådan er det jo når man aldrig selv har haft et produktivt arbejde men kun haft snablerne i de offentlige kasser. Når regeringen hele tiden pumper nye afgifter og skatter i hovedet på borgerne og erhvervslivet og kun interesserer sig for alle de fattigdomsflygtninge som vælter ind over grænsen så vil der automatisk opstå utryghed i befolkningen og manglende vilje til at turde bruge løs af de penge man evt. måtte have! I forgårs læste vi f.eks. at lille Langeland skal have 700 asylansøgere!! Godheds- og indvandringsindustrien lever fedt men de er jo også offentligt ansatte, men landet fortsætter med store statsunderskud, stigende grænsehandel og de private arbejdspladser og virksomheder som vi i sidste ende lever af fosser ud af landet på grund af regeringens erhvervsfjendtlige politik!! Problemet er helt enkelt: Vores konkurrenceevne er for dårlig fordi vi har verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk!

  Alle de 810.000 samfundsnassere i den arbejdsdygtige alder som er på overførselsindkomster fatter jo ikke hvorfra pengene kommer fordi de altid selv har ladet sig forsørge af vi andre som ikke er så egoistiske at vi lader naboerne tage hele slæbet men prøver at bidrage med noget til fællesskabet! Sænk de alt for høje sociale ydelser så folk tvinges til at lette røven fra sofaen og tage et job! Jeg kender en ejer af en pub og han siger lige ud at hans bedste kunder er alle kontanthjælpsmodtagerne og førtidspensonisterne som angiveligt har masser af penge og så arbejder mange af dem jo også sort ved siden af som han siger!

 16. Soeren Tollund

  Vilhelmsen er inkompetent, men hvilken dansk minister er ikke det?

  Jeg fraflyttede Danmark i 1998 fordi jeg saa hvorhen udviklingen bar. Nu bor jeg i Italien og lever et liv, som er meget bedre end det jeg forlod i Danmark.Jeg har ikke fortrudt et eneste oejeblik, selv om jeg savner visse aspekter af livet I Danmark.

  Jeg vil gerne raade de af jer, som er ved at have faaet nok, til snarest at foelge i mine fodspor, for klokken er 5 minutter i tolv.

 17. sofie

  Soeren Tollund,man skal ikke holde på hat og briller -og skalp dernede i støvlelandet (Mafia -som ellers startede med at være en godgørende organisation)-eller er landet bedre i den henseende end sit rygte?

  Hører en gang imellem Belugi på sin lækre fløjte ,og der får man da helt sikkert lyst til at pakke sydfrugterne:-)))

 18. HardeHenrik

  Vi bliver og kæmper for fædrelandet. Kujoner stikker af.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.