Hvad er der i pakken, Thorning?

Med ryggen mod muren spillede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i går ud med en ny plan. Eller rettere: Regeringschefen lod forstå, at hun havde bedt sine økonomiske ministre om at levere ideer til en jobskabelsespakke, der skal bane vej for nye initiativer i det private erhvervsliv.

Presset af egne partifæller, fagbevægelsen og nu også at kritikere i SF og hos De Radikale forsøger Thorning at generobre dagsordenen. Kritikerne fylder godt i den politiske debat i disse uger, hvor konsekvenserne af dagpengereformen står stadig mere klart, og hvor bønnerne om økonomisk vækst ikke bliver hørt.

I går var det imidlertid en sjældent set velforberedt statsminister, der på sit pressemøde varslede nye initiativer. Det blev understreget, at regeringen ikke vil gamble med dansk økonomi, og at der ikke bliver talm ate o sluse flere penge ud til job. Jobskabelsespakken skal derimod indeholde initiativer, der gør det lettere at drive virksomhed. Lavere erhvervsskatter og afgifter kan komme i spil, kunne man forstå. Både virksomheder og ledige lyttede dog forgæves efter informationer om pakkens konkrete indhold.

Jobskabende initiativer er velkomne, naturligvis. Thornings problem er imidlertid, at folk i hendes bagland kan have den opfattelse, at regeringen er mere optaget af at leve op til EUs budgetkrav end af at skabe job herhjemme. I går blev den socialdemokratiske transportordfører, Rasmus Prehn, sat på plads, da han foreslog, at der skulle gives plads til flere offentlige investeringer.

Det er en kompliceret sag at sætte gang i væksten. Thornings nye pakke – hvad den end indeholder – fejer ikke problemerne af bordet, for der findes ingen knips-med-fingrene-løsninger. Regeringens største chance er i virkeligheden, at den internationale økonomi retter sig.

hec

51 kommentarer

  1. ib

    ..naturligvis med tak for dit partis hjælp i mit valgbedrag ar Danmarks befolkning !!
    ..men fuck dem og at jeg misbrugte demokratiet ved at lefle for uvidenhed og dumhed..
    ..,jeg fik hvad jeg ville..magten !!

    .. med afsender Helle Thorning og hendes øvrige kupmagere

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.