Hvad er der i pakken, Thorning?

Med ryggen mod muren spillede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i går ud med en ny plan. Eller rettere: Regeringschefen lod forstå, at hun havde bedt sine økonomiske ministre om at levere ideer til en jobskabelsespakke, der skal bane vej for nye initiativer i det private erhvervsliv.

Presset af egne partifæller, fagbevægelsen og nu også at kritikere i SF og hos De Radikale forsøger Thorning at generobre dagsordenen. Kritikerne fylder godt i den politiske debat i disse uger, hvor konsekvenserne af dagpengereformen står stadig mere klart, og hvor bønnerne om økonomisk vækst ikke bliver hørt.

I går var det imidlertid en sjældent set velforberedt statsminister, der på sit pressemøde varslede nye initiativer. Det blev understreget, at regeringen ikke vil gamble med dansk økonomi, og at der ikke bliver talm ate o sluse flere penge ud til job. Jobskabelsespakken skal derimod indeholde initiativer, der gør det lettere at drive virksomhed. Lavere erhvervsskatter og afgifter kan komme i spil, kunne man forstå. Både virksomheder og ledige lyttede dog forgæves efter informationer om pakkens konkrete indhold.

Jobskabende initiativer er velkomne, naturligvis. Thornings problem er imidlertid, at folk i hendes bagland kan have den opfattelse, at regeringen er mere optaget af at leve op til EUs budgetkrav end af at skabe job herhjemme. I går blev den socialdemokratiske transportordfører, Rasmus Prehn, sat på plads, da han foreslog, at der skulle gives plads til flere offentlige investeringer.

Det er en kompliceret sag at sætte gang i væksten. Thornings nye pakke – hvad den end indeholder – fejer ikke problemerne af bordet, for der findes ingen knips-med-fingrene-løsninger. Regeringens største chance er i virkeligheden, at den internationale økonomi retter sig.

hec

51 kommentarer

 1. Knud Madsen

  Hun er nok ude og samle autografer.
  Så det drøjer nok lidt med svar på det spørgsmål.

 2. Thomas H. Rasmussen

  “Gør din pligt – og kræv din ret” er et godt gammelt slogan fra Socialdemokraterne. Desværre er der p.t. i Bistands-Danmark flere nydere end der er ydere hvilket bevirker at vi er ved at grave vores egen grav. Jeg må indrømme at Helle Thorning på nogle områder viser stor rygrad og ikke lader sig hyle ud af den af hverken leflende og uansvarlige partifæller eller Boulevardjournalister!

  Der er ingen lande hvor der er jobgaranti – måske undtaget Nordkorea som er Enhedslistens forbillede – og i et land som Sverige er dagpengeperioden f.eks. på 18 måneder! Danskerne er blevet alt for kritiske og dovne og det er selvfølgelig uholdbart på sigt! På DR så vi før jul en kontanthjælpsmodtager få 23.000 kr. om måneden efter skat!! Vanvittigt! Nu må det være på tide at forkæle de flittige mennesker som hver dag går på arbejde og bidrager med noget til samfundet! Skær kraftigt i de sociale ydelser og ulandsbistand samt i det knopskydende offentlige bureaukrati og brug besparelserne til skattelettelser til det arbejdende folk! Og dagpengemodtagere kan jo altid få kontanthjælp eller tage uddannelse med kontanthjælp så der er ingen problemer!

  Med 810.000 mennesker i den arbejdsdygtige alder uden for arbejdsmarkedet har både Jobcentrene, det sociale system og ikke mindst politikerne svigtet katastrofalt. Man har pacificeret så mange mennesker under div. ordninger med så høje sociale ydelser, skattefri boligsikring m.m. at det for disse mennesker ikke har kunnet betale sig for dem at søge arbejde og de lavtlønnede mennesker såsom kasseassistenter, ekspeditricer, arbejdere m.fl. må føle sig godt til grin når de hver dag pligtskyldigt passer deres arbejde! Vi ser næsten hver dag vanvittige eksempler på hvor meget disse bistandsklienter reelt får udbetalt.

  Heldigvis kommer regeringen nu med en førtidspensionsreform, kontanthjælpsreform og en SU-reform men desværre vælter det til gengæld ind over grænserne med asylansøgere/fattigdomsflygtninge fra hele verden fordi regeringen har slækket på opholdsreglerne og f.eks. udbetaler børnepenge fra dag nr. 1! Og i dag kan vi læse at lille Langeland skal modtage ikke mindre end 700 asylansøgere fordi de samfundsundergravende mennesker fra Udlændingestyrelsen rejser landet rundt og siger at de skaber “arbejdspladser”. Selvfølgelig for borgernes penge og så må de etniske danskere arbejde mere og længere!Menneskesmuglerne har kronede dage! Alle sociale ydelser for mennesker i den arbejdsdygtige alder skal simpelthen sænkes kraftigt så der er et incitament til at søge arbejde. En enlig førtidspensionist får fra 01. januar 17.348 kr. om måneden og skal ikke betale 8% AM-bidrag som lønmodtagerne. Dertil får man også skattefri boligsikring m.m. og må tjene 70.000 kr. ved siden af p.a. uden der trækkes i ydelsen! Det kan en kassedame eller andre lavtlønnede ikke konkurrere med og det er hamrende uretfærdigt. En enlig folkepensionist som har været over 40 år på arbejdsmarkedet får f.eks. til sammenligning kun ca. 11.800 pr. måned! Hvis man overhovedet skal have børnecheck bør den kun gælde for 1 barn! Hvorfor er en førtidspension ikke tidsbegrænset så den løbende evalueres og tager højde for udviklingen på det medicinske område? Jeg ved fra tidligere erfaring at næsten alle indvandrere får førtidspension fordi de har en “traume” eller lignende eller gør sig umulige ved ikke at gide lære at tale dansk m.m. Det er squ da for nemt og vi har bare ikke råd til det! Hvorfor stilles der ikke nogle krav til mange af disse egoister og samfundsnassere som kan få ubegrænset førtidspension og kontanthjælp m.m .? Jeg ved udmærket godt at nogen er så syge at de ikke kan arbejde men hovedparten kan bidrage med noget. Hvorfor stilles der kun krav til de mennesker som er på dagpenge og har vist deres gode hensigter? Og er en “ægte” flygtning en person fra f.eks. Somalia eller Afghanistan som har rejst flere tusinde km fra et kontinent til et andet for at søge hjælp? Jeg kalder dem fattigdomsflygtninge som bliver en økonomisk klods om benet for det danske samfund i mange år da de ikke kan klare sig i et moderne samfund! Jeg ved at lige så snart at disse “flygtninge” har fået førtidspension eller lignende tager mange af dem på lange ferier til de lande de angiveligt er flygtet fra og lever fedt af de danske ydelser fordi købekraften er langt højere i ulandene!

  I landet med verdens dyreste offentlige sektor som er helt ude af kontrol og i landet med verdens højeste skattetryk så kunne lære af både Sverige og Tyskland som trods international krise har en sund økonomi og en god konkurrenceevne fordi de holder de offentlige udgifter i ro! Herhjemme venter græske tilstande til gengæld hvis ikke alle de offentlige virksomheder/kommuner, regioner og stat får et realitycheck a la SAS! Alle os som på et tidspunkt har været ansat i det offentlige ved jo at der er alt for mange “kolde” hænder i den offentlige sektor men istedet vælger pamperne at fyre de “varme” hænder! Ledelse og godt købmandsskab i den offentlige sektor er en by i Græenland og de inkompetente lokal- og folketingspolitikere lefler bare for vælgerne stedet for at gøre det rigtige for landet! Næste år slutter vi med en gæld på ca. 500 mia. kr. og der er intet i regeringens planer som tyder på at gældsætningen ikke vil fortsætte de næste mange år. Stakkels efterkommere!

 3. Henning

  Helle T´s akut job til de arbejdsløse.
  1)
  Lån et tivoli-krus og give jer til at tikke på strøget ?

  Er der nogle som vil hjælpe mig ???

 4. Ole

  GOD IDE
  nu hvor Socialakrobaterne også har fået gjort fagforeningerne overflødige….De sendes bare en SMS..
  Vi må klare os selv…

  • Og så var der den om :
  arbejderen der var medlem af en dyr “rød” fagforening
  og skulle til “lønforhandling” med sin chef
  Midt under fohandlingerne dukker der pludseligt en SMS op på hans mobiltelefon fra Bjarne Corydon -: “sig nu ja til hans tilbud.”
  “Jamen Jamen” stammede den stakkels lønmodtager og fortsatte : “jeg plejer at få 140,00 kr.i timen
  Nu vil han kun give mig 110,00 kr. i timen, det er sgu da ikke en Fair Løsning for mig”.
  Bjarne brummer videre “Sådan er det altså, for nu er det NEMLIG MIG og HELLE fra Asocialbureuakraterne der bestemmer”.
  Ha en fortsat god dag.
  Hilsen
  Bjarne “Floridor” Corydon
  Danmarks nye “frie” fagforening
  ASOCIALBUREUAKRATERNE

 5. andersen

  Uanset hvad skatteålen finder på fremover vil hun altid fremstå som den utroværdige regerings leder – d.v.s. at alle tiltag, fornuftige eller direkte stupide, på forhånd dømmes ude. Konen er ganske enkelt den forkerte, magten ligger i den forkerte side og ideologien er forfejlet.

  Det eneste rigtige ville være at fyre samtlige spindoktorer, såkaldte eksperter og især komiske Magnus og give erhvervslivet en reél chance for at vise at det kan lade sig gøre at drive forretning i Danmark.

  Lyt nu til de erhvervsledere der har løsningerne – det kan godt være at dé scorer kassen men det vil alt andet lige være med til at sparke landet igang igen.

  Et hurtigt og velment råd til slibrige thorning; stå af ræset, udskriv valg og gem dig nede i EU. Du får det bedre, landet får det bedre, Eu bliver endnu mere dumt men Danmark får en rigtig god mulighed for at komme videre.

 6. Kamma

  Pakken Thorning er tom.

 7. Inga Svångberg

  Til alle gammeldanskere

  Alle de produktive arbejdspladser, som I via jeres stemmeafgivelse gennem de sidste 4-5 årtier har fået nedlagt eller udflyttet, er for evigt tabte.

  Størstedelen af nutidens ny- og gammeldanske befolkning er i bund og grund så moralsk fordærvet, så kompentanceløs, så doven, så substansmisbrugende, så uvidende, så degeneret og så ødelagt af velfærdsstaten, at ingen arbejdsgiver kunne drømme om at ansætte den.

  Ville en eneste af jer frivilligt ansætte f.eks. dovenRobert?, KontanthjælpsKarina eller hvad I nu kan kaldes?

  Rundt omkring i verdens lande arbejder mange hundrede millioner mennesker, som er flittige, intelligente, vidende, veluddannede og ambitiøse, for lønninger som blot er 10-20% af dem, som førnævnte danskere kræver. Alligevel tror gammeldanskerne, at deres arbejdskraft er særlig værdifuld og efterstræbt.

  Gammeldanskerne lever tydeligvis i en parallel virkelighed. Hvornår mon virkeligheden indhenter gammeldanskerne?

 8. Inga Svångberg

  @Lederskribenten

  Der kommer ingen ny, varig økonomisk vækst i Vesten, og slet ikke i Europa!

  Vesten er i bund og grund fallit og det økonomiske tyngdepunkt er rykket til Kina og det øvrige Asien. Det teknologiske førerskab er stort set også gledet Vesten ad hænde.

  Vesten er basalt set lige så outdated som Sovjetblokken var i 1989, og det er kun et spørgsmål om tid, inden den endegyldige omvæltning sker. Vesten er på vej ind i det historiske mørke.

  Det er fascinerende at tænke på, at det kun tog de vestlige demokratier 4-5 årtier at køre sig ned i et multietnisk, socialistisk, antidarwinistisk og humanistisk hængedynd, hvorfra der ingen redning er. Der er simpelt hen ingen vej tilbage. Løbet er kørt for Vesten.

  Det bliver interessant at se, hvordan historikerne om hundrede år vil forklare Vestens kollaps.

 9. Scargo

  Når jeg læser så sortseende indlæg om noget så uforudsigeligt som fremtiden, kommer jeg altid til at tænke på sælgeren, som vil have virksomheden til at producere paraplyer fordi det regner i dag.

  Kunne det tænkes at du er ligesom en person med bind for øjnene, som ikke kan afgøre, om det er en elefant eller en slange du berører, da du kun rører ved snablen.

 10. Inga Svångberg

  – utænkeligt, jeg er ekstremt velinformeret om globale trends og de sidste 4-500 års historie.

 11. Kc

  Det får du vel ikke at se? Til den tid må du være død og borte og fred være med det!

 12. Hans P.

  Hihi Kc,- så får denne “Inga” ikke tildelt et langt liv, da sammenbruddet allerede lurer lige om hjørnet!
  Men som du så sandt skriver: Fred være med det!

 13. Bent

  Thorning sagde, at jobskabelsespakken skal indeholde initiativer, der gør det lettere at drive virksomhed, evt. ved lavere erhvervsskatter og afgifter. Dog sagde Thorning også, at det ikke ville være let at finde pengene til dette tiltag. Men er det ikke meningen at jobskabelsespakken netop skal skabe flere jobs?
  Færre udgifter for virksomhederne vil helt sikkert øge produktionen, skabe flere jobs/færre arbejdsløse, og dermed flere penge til statskassen, da der bla. kan spares på kontanthjælp og indrives flere skattekroner.

 14. Kc

  Nej – hun kan ikke finde penge til at løse interne problemer.

  Nej, det tror da pokker, – pengene går til ulandsbistand,
  militære opgaver langt fra danske grænser og skyhøje
  kontingenter til klubben EU.

  Milliarder bruges til opretholdelse af et socialkontor for
  diverse udlændinge, som har fundet ud af, hvor let det
  er, at leve i danmark. Dansk sociallovgivning kendes
  mere indgående af udlændinge end af danskeren og
  de kender til alle mulighederne for fusk og bedrag.

 15. ib

  Oppositionen bør ikke brokke sig – det er den bedste statsminister BLÅ Blok har haft.

 16. Inga Svångberg

  @Ib

  Der er i praksis ingen opposition i Danmark, for alle partierne er overbeviste tilhængere af ALT det evnesvage og degenererende tankegods, som har kørt Danmark (og det øvrige Vesten, for den sags skyld) i afgrunden.

  Gammeldanskerne er over en bred kam svorne tilhængere af humanisme, demokrati, multikulturalisme\-etnificisme, menneskerettigheder og mere shit af samme skuffe.

  Gammeldanskerne mener gudhjælpemig også, at alle er lige værdifulde, at alle har lige meget ret til at forplante sig, at alle har lige stor eksistensberettigelse og mere shit af samme skuffe.

  Som om at dette er vanvittigt nok, så mener Gammeldanskerne guddødemig også, at man skal lade typer som DovenRobert, Amagermanden, KontanthjælpsKarina, Peter Lundin og jeg ved ikke hvem, deltage i udvælgelsen af landets ledere!

  Sig mig, Ib, hvad I ALVERDEN foregår der i gammeldanskernes høveder?

 17. ib

  Hvor fanden skulle jeg vide det fra – men der foregår da meget shit af samme skuffe i dit hoved kan jeg læse mig til – Okay for mig, hvis du bare er parat til at være op imod sadan ca. 7 milliarder mennesker.

 18. andersen

  Mon ikke Inga endnu engang har drukket af den af den forkerte flaske… skal vi ikke bare ignorere tossen?

 19. HardeHenrik

  Nej det skal vi ikke, for hun har ret. Og når der så bliver valg igen, så gør i det som hun lige har forudset,at i vil gøre.Kvajer jer igen.

 20. HumørHenrik

  Der er botox & 5 kg rouge i pakken. Derudover 1 mobilos
  til corydon & engelsk vingummi til villy verdensmand.

  Det er helt fantastisk det her, hver gang djøferne inde
  på borgen vedtager noget der skal skabe mere beskæftigelse ja så stiger arbejdsløsheden.

 21. lars hansen

  Ah ja, en ny variation af “der kommer en god løsning i morgen”.
  Ifølge skattesvindleren kommer der så en erhvervspakke om 6 uger. Der bliver en kæmpesucces, hvis Bjarne Corydon og Mette Frederiksen skal beskrive den – helt ligesom kaputpakken, hvor et par overlæger skiftede job. Jeg foreslår, at erhvervspakken kommer til at hedde Påskeharepakken.
  Danmark har jo brug for reformer. Erhvervslivet har brug for stabile regler, så de kan investere. Ikke kortvarige afskrivningsfordele, men det fatter leasing-Helle ikke. Hun ved jo intet om erhvervslivet. Og slet ingenting om grundlæggende matematik.
  Jeg vil forslå Julemandspakken, som går ud på, at Helle trækker sig, frasiger sig ministerpension og flytter ned til sit elskede EU.
  Det ville gavne Danmark.

 22. Jens Eriksen

  Helle Thorning kunne starte med at genindføre skattefradrag for forbedring af end boliger som f.eks.ud-skiftning af døre og vinduer hos private.Dette vil straks give 4000 arbejdspladser i hele landet.

  Hun bør tillige omg. sige stop for al u-landshjælp, så længe der er danskere i økonomiske vanskeligheder, såsom dagpengemodtagere og sygedagpengemodtagere, som snart ryger helt ud p.g.a. af de 2 års-og 1 års regler,hvor danske statsborgere fremover slet ingen indtægt har at leve for.
  Hun skal bruge U-landshjælpen til at hjælpe vore egne borgere økonomisk.
  Der kan yderligere fremskaffes flere tusinde jobs ved at priserne på øl-og sodavand bliver som i Tyskland.
  Ja-man kan blive ved, men ved Helle ved roret bliver der garanteret ikke ansat mange flere arbejdsløse.Bare se på Akutpakken.
  Helle Thorning-Gå af og udskriv valg nu og rejs ned til EU og bliv der.På forhånd tak!!

 23. Christensen

  De konservative, fra den liberale – host – fløj
  insisterer kraftigt på genindførelse af håndværkerfradraget.
  Hvorfor dog ikke give lønmodtagere “fradrag” for
  alle deres private udgifter ? En forudsætning for denne
  omfordeling / vandring over åen efter vand, er blot (endnu) højere skattesatser.
  Og er formålet med at opkræve skat, at kunne give
  (visse af) skatteyderne tilskud til deres private udgifter ?
  Var det ikke bedre at luge ud i alle disse fradrag og derved sænke skatten ? Det andet er udtryk for ren planøkonomi.

 24. Sofie

  Hvornår kommer der et oprør fra midten – den almindelige middelklasse! 2,1 mil. mennekser i DK på overførelsesindkomst – det vil sige resten af os (den anden halvdel af danskerne) med et almindeligt arbejde, som betaler tårnhøj skat – skal slæbe den hjem. Man bør næsten opfordre til – da vi ikke kan lade vores stemmer rykke ved uretfærdigheden – at man overvejer at flytte til et andet land.

  Vi bruger tydeligt pengene på det forkerte og vi hjælper de forkerte. Vi vil gerne hjælpe dem, der virkelig har behovet.

  Men så længe der er mange ledige jobs i fx. landbruget, hoteller, restauranter,med rengøring, gå til hånde for en håndværker eller i en Brugs etc. så bør man tage de jobs frem for et kunstigt skabt “regeringsjob”. Vi er simpelthen møgforkælet.

 25. T.Sørensen

  Der er ingen snuptagsløsning på problemet. Nu har S med hjælp af flere andre både røde og blå partier bildt befolkningen ind, at velfædsstaten med et utal af rettigheder, der i dag er velerhvervede, er den eneste medicin der dur. Til gengæld er der ikke mange pligter. Vi har rundhåndet lukket op for en muslimsk indvandring vi hverken helt eller halvt kan håndtere. Vi øser rudhåndet milliarder af kr i kurupte regimer. Alle de jobs som man forgæves spejder efter er nedlagt enten fordi vi ikke selv gider udføre dem, bla. som følge af Dennis Nørmarks beskrivelse af at han og hans ligemænd i deres højrøvede elfenbenstårn, sidder og ser nedladende på alle dem, som enten ikke kan bestride højtuddannede jobs eller ikke ønsker det. De jobs af den karakter, som endnu er tilbage, de bestrides af udlændinge. Dvs. de 60000 skal fyres og erstattes af dovne Robert som det første. I øjeblikket automatiseres hvad der endnu ikke er blevet det. Jeg må sige, at opgaven den er ikke umulig, men det bliver ikke HTS og hendes regering der finder ud af den løsning. De er slet ikke skarpe nok til at regne den ud. De kan kun kræve skatter op og lege julemand efterfølgende. Der er ikke en eneste af dem der kan drive en kiosk henne om hjørnet. Det ser sort ud for os alle.

 26. Ole

  HELT ÆRLIGT
  Nu må vi almindelige dødelige danskere stå sammen og få afskaffet levebrødspolitikernes selvbestaltede goder :
  De giver sig selv lønforhøjelse – og beder os andre om tilbageholdenhed
  DERES ARGUMENT : hvis lønnen er lav er der ingen der vil være politiker !
  OG : der er sgu heller ikke ret mange af jer politikere, der har hjerne til kunne klare et job indenfor det private erhvervsliv !
  OG SÅ DERES PENSIONER : HELT ÆRLIGT :
  Vi andre almindelige dødelige skatte- og afgiftsplagede danskere, må sgu selv indbetale til vores pensioner ”
  Hvorfor skal levebrødspolitikerne have den fantastiske pension ?

  HVAD DÆLEN DO WE DO ? ( Som Villy Sleepwalker ville sige) ?
  Godt spørgsmål – I nogle lande laves der revolutioner og optøjer
  (kan ikke anbefales af mig) , MEEEEeeeenn VI må sgu da gøre et eller andet for at få stoppet vores uduelige levebrødspolitikere !

  VI HAR SGU FÅET MERE END NOx- VALG NU (Men hvem hulen skal man stemme på ?

  GODT SPØRGSMÅL IGEN – HVAD GØR VI ?????????

  GODE IDEER ØNSKES !!!

 27. Kc

  Du har ret i, at danske regeringspolitikere forstår at hytte
  eget skind,

  De økonomiske (livslange) fordele disse politikere har
  skaffet sig selv, er helt uacceptable.

  Med tanke på, at her har vi en flok u.uddannede folk,
  som har fået det hverv, at regere Danmark til fordel for
  Danmark og danske interesser, må danske borgere
  også kunne sætte dagsordenen for, hvilke økonomiske
  andele, der kan bevilges politikerne.

 28. Ole

  UDSKIFT HELE BUNDTET NU !

  VI HAR FÅET NOx – VALG NU !

  STOP – det her er for meget !
  Lønforhøjelser til de danske politikere – Det giver de sig selv !
  De vil tage helligdage fra os hårdt arbejdende skatteplagede danske, MEN de vil selv har mere – Undskyld jeg bander :
  men hvad fanden bilder de sig ind ?
  Hvem tror de at de er ???
  Udskift dem alle sammen nu, og lad os få helt NYE friske arbejdsomme individer (med erhvervserfaring), ind på Borgen.
  Føj for Puttgarden – det her er for meget – nu må vi danske vælgere tage os sammen og vise alle de uduelige politikere på borgen, hvor skabet skal stå :
  1 : De politiske familiesammenføringer skal forbydes – a la” The Hækkerups” – slut.
  2 : Ministerpensionen og andre relaterede politiske pensioner, betaler man selv til – Det gør vi andre “almindelige dødelige” danskere
  3 : Et valgt folketingsmedlem må maksimum sidde i 8 år. – Så er det atter ud i det virkelige liv.
  4 : Før man kan vælges til folketinget – skal man have mindst 10 års dokumenteret erhvervserfaring –

  VI HAR FÅET NOx !
  POLITIKERLEDEN VOKSER I BEFOLKNINGEN – LAD OS FÅ ET VALG NU !

 29. Kc

  JA det, og meget andet burde vi kræve!

 30. Christensen

  Valg nu ? Grundet politikerlede ?
  Hvem dælen vil du da stemme på ?

  Der kan jo kun stemmes på de, der har ført os i afgrunden. Og ingen har værktøjet til at få os op igen.

 31. HardeHenrik

  Giv mig 10.000 hårde mænd, så skal jeg løse jeres problemer en gang for alle.

 32. Erling Rasmussen

  Nogle roser statsministeren for hendes optræden i går. Jeg var nu ikke særlig imponeret.
  Talen bestod i en portion selvros, en portion kritik af den gamle regering og nogle vage løfter om at ville forbedre rigets tilstand.
  Der var jo ikke noget som helst konkret om, hvordan.

  Det eneste glædelige var, at det begynder at dæmre for statsministeren, at de liberales planer om en slankning af det offentlige og en forbedring af det private arbejdsmarkeds rammevilkår er vejen frem.
  Venstre og Liberal Alliance er ellers blevet hånet for at mene det. Nu er det blevet helt legitimt.

 33. Jan Petersen

  Er der stadig nogen, der seriøst, tror på det “båthorn” …!

 34. Svs

  Lad os spare pengene til oppositionen. Regeringen har overtaget deres politik og fået deres helt egen opposition.

  VKO sidder bare med deres popcorn og colaer og griner af regeringen

 35. J. Hansen

  Autografjægeren, den fnisende lille-pige der møver sig foran alle andre ventende fans, har kun et i hovedet: stilletter og soupe-opera! Hun er blank! Heeeeelt BLANK!

 36. lars hansen

  Jeg er helt enig. Det har sociologen Henrik Dahl påpeget for længe siden, men de socialdemokratiske vælgere troede på alle leasing-Helles løgne og grinede af Henrik Dahl. Nu rammer Helles uduelighed hele Danmark. Mon 3F støtter Botox-Helle til næste valg? Jeg tror 3F-medlemmerne har lært lektien på den hårde måde.
  Men der er een i den amatør-regering, som har evner. Nemlig SMS-Bjarne, som elsker at true arbejdstagerne midt i en forhandlingssituation. Det havde Claus Hjort trods alt næppe gjort.

 37. Kc

  ÅÅÅHH nej, ikke flere pakker fra dig Helle for der er intet
  inden i.
  ORD, Åh nej, ikke flere ord for de er ligeså tomme som
  pakkerne.

  Hvor bliver handling af? – Åh jo, på Borgen kan man blive enige om at handle, når det gælder krigshandlinger
  langt fra Danmarks grænser.

  Gå dig en tur på gader og veje, der vil du opdage, at
  rigtig mange bygninger trænger til en kærlig håndværker-
  hånd. Skoler og andre institutioner, har det lige sådan.

  Renovation af diverse bygninger, hvis man altså gik igang, kunne nok betyde adskellige hundrede arbejdspladser. Men nej, politikerne vil hellere bruge borgernes penge på krigsmateriel.

  På hospitalerne og plejehjemmene siges det, at de løber sig ihjel, derfor er plejen forringet eller helt afskaffet.
  Patienten må stort set klare sig selv.
  Samtidig går der arbejdsløse sygeplejersker rundt og
  triller tommelfingrer (mere eller mindre) samtidig med, at
  deres uddannelse forringes fordi den nyuddannede ukke
  kommer i arbejde og derfor ikke får den nødvendige læring og erfaring. DEt rene spild af uddannelseskapacitet.

  Samtidig er det rygte løbet som en steppebrand om, hvor godt man kan leve i Danmark uden penge. Så udover de snyltere, Danmark selv avler, kommer de rejsende i stort tal fra alle verdensdele og slår sig ned i
  lighed med græshopperne i de 7 bibelske plager.

  Hvad stiller man op på Borgen, den dag danmark ligger
  ribbet tilbage på slagmarken. Hvornår forstår den danske
  regering og de danske borgere, at den ekstravagante
  tid er forbi og der skal strammes gevaldigt op på både
  den helt private-, som den offentlige økonomi.

  Der må skabes meget videre rammer for erhvervslivet,
  så det betaler sig at drive selvstændig virksomhed, så
  arbejdspladser kan skabes og bibeholdes.

  Den danske regering skal ikke forvente respekt eller
  vælgeropbakning så længe de øser penge ud af landet i form af u-landshjælp, militærudstyr og soldater. Milliarssummer til forsørgelse af indvandrere, der her i landet fortsætter med at formere sig.

  Jeg vil ikke høre tale om fattigdom her i landet lige pt.,
  men der er tale om, at have et mere enkelt liv, hvor man
  ikke bruger flere penge end dem der er til rådighed.
  Ingen har nogensinde taget skade af at leve magert.

 38. lars hansen

  Der er mange som nu mister deres arbejdsløshedsunderstøttelse og levebrød, men ud over nogle overlæger(“akutpakke”) og højtlønnede spindoktorer, så har denne fiasko-regering faktisk været rigtig god for 3 personer, nemlig Baby-Thor, Cirkus-Uffe og DKP-Ole. De 3 sidder nu med fede efterlag og venter på deres ministerpension.

 39. Inga Svångberg

  @Til gammeldanskerne

  I kan hyle, I kan skrige, I kan klynke og I kan fortryde, men det hjælper jer ikke!

  I tager grueligt fejl, hvis I tror, at I kan redde jer selv, jeres livsstil og jeres land, hvis blot I lukker grænserne for indvandringen af muslimer, afrikanere og romaer. Men det rækker ikke, der skal laaangt flere indgreb til, men dem vil I ikke acceptere, så jeres mølædte plimsoller af et land kan ikke længere holdes flydende.

  Intet kan redde jer og Danmark fra afgrunden. INTET!

 40. HardeHenrik

  Kaos, Ragnerok og racekrig vil løse ALLE vores problemer en gang for alle.
  Det er ikke så langt væk som i umiddelbart tror.

 41. sofie

  Vi kan jo starte med at lukke grænsen og så se hvad der sker,men det vil politikerne(og eliten) ikke -olie for mad-eller rettere et fedt job i EU for en grænse.
  Poltikerne og eliten er alligevel så godt beskyttet bag mure og ,speciel -force beskyttelse,at det altid er de almindelige slaveborgere der må tage tæskene .
  Derfor er anarki godt -der kan man i ly af opstanden tag opgøret med alle forrædderne.
  Og bare rolig Svångberg-folk er ikke dumme ,de lader sig ikke ophidse til at slå ned på må og få,heller ikke blandt indvandrere -de ved nok hvem der er de skyldige!

 42. O.Knudsen

  Det er simpelthen umuligt at finde på en god løsning til i morgen, hvis man ikke kan se problemet!
  Hele årsagen til finanskrisen, skyldes udelukkende at vi i hele den vestlige verden, betaler alt for meget for en bopæl.
  Hvis man ser på et almindeligt parcelhus, så er grunden som huset fylder dyrere end omkostningerne, til opførelsen af selve huset. Hvilket igen betyder at en førstegangskøber, skal fra første dag betale skat til kommunen af sin gæld, plus de afgifter som relaterer til huset. Dette kan man efter behag mene at det er fair nok, da man som lønmodtager er forpligtiget til at understøtte de 2,1 millioner, som ikke er det.
  Men hvis man ser på de almennyttige boliger, hvortil midlerne overføres. Så er det for mig en gåde hvorfor det skal være så dyrt i husleje? Flertallet af boligerne, blev jo bygget for 40 til 50 år siden. Og burde efter normale afviklings vilkår, derfor være færdigbetalt, så beboerne kunne bo husfrit.
  Men det er måske fordi at boligforeningerne i reglen er styret af arbejderbevægelsen?
  De evigt stigende grundpriser, har endegyldigt smadret danskernes økonomi. Vi så det tydeligt i Ritt Bjerregaards præstige projekt, med billige boliger til alm. borgere. Selv om det blev bygget af præfabrikerede elementer og underbetalt Baltisk arbejdskraft, så holdt budgettet ikke p.g.a. Grundprisernes himmelflugt.
  Præcis den samme årsag som har ramt ejendomsspekulanterne og nu skal trækkes gennem retssystemet, med krav om fængsling. Fordi det færdige byggeri er så dyrt, at ingen almindelige borgere har råd til indflytning.
  Det samme gør sig gældende for hele Sydeuropa, De unge mennesker bliver boende hjemme hos forældrene til de bliver så meget middelaldrende, at fødselstallet er alarmerende lavt.
  Derfor vil morgendagens gode løsning være, at samtlige EU venlige politikere, kom med en uforbeholden undskyldning, for den armod som de har skabt for deres befolkninger.

 43. Annalise Christensen

  Man skal aldrig glæde sig for tidligt over pakker fra 1 skridt frem, 2 skridt tilbage – regeringen, Thorning og Co.

  Igår kom nyheden om, at regeringen ville hæve anlægsloftet med 2 milliarder.
  Idag kan vi så erfare, at kommuner med opsparede midler til anlægsopgaver ikke må bruge deres samlede omkring 6 millarder til dette formål. Nej, vil kommunerne bygge og renovere og dermed bidrage til jobskabelse, så skal pengene tages fra driften! Driften – det vil så i betydelig grad betyde social- og sundhedshjælpere, der vil skulle tages penge fra. Betyder beskæringer ikke normaltvis en reduktion af de ansatte? = afskedigelse?

  Så er vi endnu engang tilbage, hvor man må spørge sig selv, hvad der dog foregår i de så “kloge” hoveder.

  Ydermere vil deres “klogskab” igen bevirke dårligere omsorg og varetagelse af vores ældre og gamle, hvis da kommunerne vælger at gøre brug af regeringens tåbeligheder.

 44. sofie

  O.Knudsen -i virkeligheden er der slet ikke nogen der ejer Jorden,så at staten tager sig beføjelser og vrider penge ud af borgerne -kan man måske stille spørgsmål ved lovligheden i.
  Men sådan får Staten det ikke til at se ud ,vel?

 45. HardeHenrik

  Hvorfor ikke stille dem til regnskab ? Det er vores land, ikke deres.

 46. O.Knudsen

  Til Sofie! Vedrørende ejerskabet til Danmark, mener jeg ikke der kan herske nogen tvivl! Politikerne har tilranet sig alt hvad der symboliserer magt, over vores personlige frihed.
  Vi ser det tydeligt den dag vores livslys brænder ud. Det første der sker, er at Skifteretten får indefrosset alle ens indestående værdier til en nøje granskning, for at se om staten kan tiltvinge sig arveafgifter ud af dødsboet. Det selvom at man syntes at de har taget mere end rigeligt i skatter og afgifter mens man levede. Ens ægtefælle bliver overladt til en lukket konto. Indtil skifteretten er færdig med sagsbehandlingen.
  Således er det min livserfaring blevet at når jeg skal drage mit sidste suk, bliver ordlyden!
  ”Halleluja min strid er endt, det hele var ikke en skid bevendt”.= Samfundet før min Kone!
  Særdeles meget mod min sidste vilje.

 47. sofie

  O.Knudsen du er en munter mand.ha-ha! Ja altså man kan jo desværre blive nødt til at snyde ved at ligge pengene under hovedpuden-trist at det skal være sådan for folk vil hellere end gerne bidrage og føle de har gjort deres medmeneskelige pligt -med glæde-men når Staten så Gud hjælpe mig begynder at få dollar tegn i øjene og gnider sig i hænderne-ja,så er det med at komme væk.
  Man vil hellere end gerne bidrage ,men når det bliver ulovligt ikke at gøre det ,fordi Staten lugter udsugningspenge-ja så siger folk fra i retfærdig harme!

  Derfor er der noget der hedder civil ulydighed!

 48. Hans P.

  Skulle det ske,-hvilket kunne dreje i den retning efterhånden,- at disse håbløse politikere derinde,- kvajede sig så meget, at regeringen måtte forlade skuden,- ville de nok inden da forsyne sig selv med alle goderne, og pengene fra statskassen, etc.- det er der ingen tvivl om,- men da den økonomiske afgrund er nær, vil penge intet være værd, heller ikke magt og grådighed.
  Som tingene kører nu, kan meget forandre sig i løbet af kort tid!!
  Så må man jo stå sammen og hjælpe hinanden, det har man jo også gjort tidligere under kriser.

 49. Kc

  Er nuværende regering ikke ved at blive folkets fjende
  nr. 1 frem for den instans, det skulle vedligeholde og fremme velfærdslandet Danmark?

  Ja, jeg spørger bare????

 50. ib

  jo KC..hele vor regering og folketing består af ævlende bureaukrter ,der ikke ejer skygge af ansvarsfølelse for hverken dette Land som nation , eller dens befolkning..!!
  ..ellers ville din og min økonomi og tingene som helhed se anderledes ud..
  intet er lettere end at uddele og bruge løs af andre folks penge. og skovle resten ned i lommen til sig selv…

  det er den situation vi befinder os i med med de individer der samlet kører landet i sænk

  alt på Borgen består af spin og gensidige vennetjenester, ikke for landet skyld , men for egen vindings skyld..
  et eksempel er udnævnelsen af Holger K som ny skatteminister…det første han siger efter udnævnelsen er
  …..jamen jeg har ikke et klap forstand på skat !!
  —————————

  det siger lidt om bevæggrundene og professionalismen på Christiansborg.., så grunden er udelukkende at sikre ham og hans parti lidt status og en fed ministerpension..

 51. ib

  ..naturligvis med tak for dit partis hjælp i mit valgbedrag ar Danmarks befolkning !!
  ..men fuck dem og at jeg misbrugte demokratiet ved at lefle for uvidenhed og dumhed..
  ..,jeg fik hvad jeg ville..magten !!

  .. med afsender Helle Thorning og hendes øvrige kupmagere

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.