Farvel til våbnene

En ny runde i den langvarige – og eskalerende? – række af skudopgør, der de seneste år har rystet København og omegn, tog sin begyndelse i weekenden, da tre unge mænd blev skudt ned i forskellige forstadsmiljøer. Den ene, kun 19 år gammel, døde, mens en anden 19-årig blev ramt i foden og en 20-årig blev skudt i ryggen.

En fuldstændig tåbelig høj pris at betale for at afpudse et misforstået macho-image.

Tilmed er det kun et spørgsmål om tid, før en tilfældigt forbipasserende bliver ramt af en vildfaren kugle.

Weekendens skudattentater er alle foregået i beboelsesområder – og ikke kun sent om natten – men også på tidspunkter, hvor børnefamilier har deres naturlige færden.

Det giver nok ikke meget mening at forsøge at overbevise de unge kriminelle om, at de skal indstille skyderierne, før en elev på vej hjem fra skole eller en pensionist, der ikke når at komme af vejen, bliver ramt. Der er tale om grupperinger, som har sat sig selv udenfor samfundet i en parallel virkelighed, hvor der gælder andre love og regler, og hvor værdibegreber som ære og stolthed vejer tungere end andres liv og førlighed.

Derfor er det op til politiet at forsøge at dæmme op for, at bandeopgør bliver hverdagskost i de belastede områder.

Men det er jo tydeligt, at indsatsen endnu ikke har båret så meget frugt, at politiets bandeenhed ligefrem bliver arbejdsløs indenfor den nærmeste fremtid.

Så måske er det på tide, at politikerne ser på de ressourcer, der er afsat til politiets arbejde med den hårde bandekriminalitet. Ikke fordi mere politi i sig selv løser problemet – men fordi man med en fokuseret indsats måske kan gøre det sværere at få fat i de famøse våben.

For det er nu en gang sværere at skyde nogen, hvis man ikke har et skydevåben.

tind

16 kommentarer

 1. ib

  byg Alcatraz på en lollandsk ø, og smid hele bundtet af diverse bandemedlemmer ned usorteret ,så de kan få deres vildeste drøm opfyldt i deres helt eget hieraki ..helt udenfor samfundets regler , som de jo ønsker !!
  i en intern alle mod alle kamp..

  jeg er sikker på INGEN tør risikere dette ,og så er bandeproblemet løst effektivt en gang for alle..,med de eneste midler disse samfundsmider forstår !

 2. Jens Andersen

  Uha uha, så overtræder vi menneskerettighederne. Disse uskud har flere rettigheder, end lovlydelige, skatteplyndrede borgere i dette land. Politiet ved hvem alle disse amøber er. Men politikerne i vores land, er ligeglade, husk på at larmen fra gaden, ikke når op i elfenbenstårnet. Det er rystende at de såkaldte politisk korrekte ikke kan se, at deres politik, radikaliserer bogerne i Danmark. Retsbevidstheden er væk, og selvtægtssamfundet venter lige rundt om hjørnet.

 3. Mohammed Ali

  Er fuldstændig enig med ib , kunne ikke selv have skrevet det bedre 😉

 4. Chris

  Man kunne altid gøre det ulovligt at eje våben 😛 Som om folk ikke kan få fat i dem alligevel. Forbryderne er, som allerede nævnt, grundigt ligeglade.

 5. sofie

  Gad vide om de er mørke i huden -dem der skyder mest?
  Mellemfarve kan det naturligvis også være ,men skal man vædde med at de under alle omstændigheder kommer syd fra alle til hobe-altså dem der skyder?

 6. Thomas H. Rasmussen

  Denne vold er jo en helt naturlig konsekvens af den slappe udlændinge- og socialpolitik vi har haft i mange år – især under røde regeringer – hvor en godheds- og indvandringsindustri har fået lov til at klientgøre flere og flere af disse indvandrere istedet for at stille krav til dem om at de skal yde noget for deres alt for store socialydelser! Og ingen af disse mørkemænd bliver åbenbart udvist selv om de har dom for det! Hvor slapt skal det blive før politikerne handler og gør op med alle disse utidssvarende konventioner som ikke har taget højde for muslimske terrorister?

 7. Kc

  Et af trickene ved at skabe pådanske borgeres vegne tvivl omkring nuværende her-
  boende indvandrere og deres afkom er:

  At undlade at fortælle offenrligheden hvem det er , der skyder og stikker med knive.

  Derved flyttes fokus fra den om sig gribende utilfredshed
  med, at politikerne holder åbent hus for borgernes penge.

  Det gælder hele tiden om, at mane mistilliden til vore
  “gæster” i jorden. Og derved forhindre et “Dansk forår”
  i protest mod især muslimernes optræden i det danske
  samfund.

  Så vågn da op af jeres tornerose-søvn I derinde på Boren, på rådhusene og i Regionerne.

 8. HardeHenrik

  Du har meget ret i det du siger. Men der er ingen hjælp at hente de steder du nævner. Kun hvis vi vågner op i samlet flok, har vi en chance. ALLE inde på borgen har solgt os for højest bydende, og deres herre er et klap på skulderen fra EU, og alle de penge de stjæler fra os. Imens eskalere volden i gaderne, og tro mig, vi har kun set toppen af isbjerget.
  Dem der begår disse uhyrligheder er racefremmede, mest muslimer, mange af dem uden Dansk pas, og Danske rockere der forgifter vores børn med al den narko der har oversvømmet vores land. At Europas største narko og gangster central, nemlig Christiania, stadig ikke er blevet jævnet med jorden, skriger jo til himlen.
  Alle os der længe har ventet på manden, og som har fået ham, venter forgæves på at han råber vagt i gevær. Men Thuesen-Dahl er tavs, nu hvor vi behøver ham mere end nogensinde.
  Vores fremtid ser meget dyster ud, og jeg er alvorligt bange for at vores børn kommer til at opleve det vi andre er blevet forskånet for.
  Vi MÅ og SKAL ud af EU koste hvad det vil. Det er den eneste nøgle der findes til et ordentligt og anstændigt liv for Danskerne.
  Når vi så har forladt denne rotterede, kan vi begynde og se indad og straffe de sataner der forræderisk har ødelagt vores land.

 9. ib

  ..psst..HardeHenrik

  ..jeg har 200 meter nyslået Randers Reb i min garage, jeg kan levere til dit kommende Necktie party på torvet, ..(fnis)

  og hvis gæve Inga så kommer med hendes nyerhvervede Hilti aflivningsboltpistol og kører løs sammen med dig ,vil det hurtigt tynde ud i de brodne kar i Dansk politik..”GG”

 10. ib

  ang.knivloven.. trist at der var så mange bivirkninger ved denne udmærkede ide.
  …men da det ikke var politiets opgave at skelne og være den dømmede magt , kunne der ikke handles anderledes i den form den var skrevet..loven var for uheldig..

  …meen måske var det en ide at ligge knive ind under jagtloven og betragte dem som fiskeri og jagtvåben, hvilket vel osse er det oprindelige formål med dem..

  man kunne så ligge lovligt brug og færdsel med dem efter sol op og nedgangstider..fuldstændig.som alle andre jagtvåben, haglgeværer, rifler osv…

  det ville alle kunne forstå og ingen uskyldige ville blive ramt af denne glimrende løsning..

  med lidt jura fifleri kan denne variant sagtens gøres brugbar så vi igen kan få buret kriminelle bærere af knive i nattelivet inde !!

 11. Janne Petersen

  Den der lever ved sværdet, dør ved sværdet, sådan udmøntes nemesis imellem de krigslystne. Janne.

 12. peter hansen

  Hvor var det godt at VKO nærmest halverede politi korpset for at give skattelettelser til de rigeste

 13. HardeHenrik

  Det er manden der føre kniven, der begår drabet.

 14. andersen

  Hvad med om de spassere der styrer riget p.t. indså, at grænsekontrol og visitationszoner hele landet rundt, ville stresse de tosser der render rundt og leger røvere og soldater?

  Politiet har åbenbart mere travlt med at knalde cyklister uden lys, fumlegængere og seleløse bilister end at fange nogle virkelige banditter.

  Ulovlig våbenbesidelse er at sidestille med en bil uden bremser – det er en katastrofe der bare venter på at ske.

 15. ib

  der kniven der udfører drabet,med en psykotisk mand bagved..
  ..tager man kniven fra ham ..er der kun en psykotisk mand..

  sådan kan man jo osse udlægge det…!!

 16. HardeHenrik

  Ligger der så ikke bare en ny i køkkenskuffen ? Snart bliver det vel også forbudt at have værktøj. Så kan man få det udleveret kl.7.00 på den lokale politi station. Hvis den da ikke er lukket.
  Hårde straffe der kan mærkes, er det eneste der hjælper.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.