Uegnet til militær tjeneste

Fejlskuddene sidder tæt i forsvaret i disse år.

Denne gang har Forsvarets Materieltjeneste igen vist sig uegnet til at forvalte skattekroner ved indkøbet af 189 terrængående Mercedes-biler til en pris i omegnen af en halv million kroner pr. styk. De store firehjulstrukne biler, der tilsammen kostede et stort to-cifret million-beløb, står parkeret i en garage. For selvom de blot er få år gamle, vil de ikke kunne bestå en dansk synstest.

Tilsyneladende glemte Materieltjenesten at prøvekøre bilerne, inden de blev købt. I hvert fald overså de, at bilerne ikke er egnet til at køre på landevej – og har alvorlige bremsefejl. Forsvarets udvej er nu at få Trafikstyrelsen til at godkende kørsel med biler med alvorlige bremsefejl på de danske veje. Tak skæbne!

Forsøger en ung mand eller kvinde i dag at komme ind i forsvaret, sker det efter en vis kontrol. Ved ‘Forsvarets dag’, som session nu hedder, bliver både fysikken og hjernen tjekket grundigt efter. Er de ikke i orden, bliver man erklæret ‘uegnet til tjeneste’. Man kunne godt ønske sig, at de havde samme praksis ved materiel-indkøb i forsvaret.

Jo, vi kan alle være uheldige og komme til at købe en bil med fejl. Men de senere års skandale-sager taler imod de uheldige tilfældigheders spil i Materieltjenestens tilfælde. Blot to eksempler af mange for at sætte en streg under dette: Tre mia. kroner-floppet med helikopteren EH-101, der på 12. år stadig ikke rigtig er flyvende, og arbejdet med spionflyet ‘Tårnfalken’, der havarerede til en pris på op mod en halv milliard kroner.

Der er kort sagt uduelighed for alle pengene, når Forsvaret underskriver leverandør-kontrakter, og man må igen stille sig selv det spørgsmål, om ekspertisen er på plads, og om der er mere og andet end de kuldsejlede materiel-indkøb, der er ‘uegnet til tjeneste’?

apl

17 kommentarer

 1. Kc

  Intet mindre end en SKANDALE!!!!

 2. jorgen f.

  Man tvivler på at Mercedes leverer crap.

  Man er ikke i tvivl om at danske offentligt ansatte altid har stærke holdninger til hvad de selv mener er bedst.

  Og man kan derfor frygte at konkurrerende leverandører har solgt ’smøreolie’ til de rigtige i materieltjenesten.

  Så hvem i forsvaret var imod at det var den model, der skulle købes?

 3. HardeHenrik

  Militærudstyr, toge der ikke bliver leveret for milliarder, utallige computer systemer for hundrede millioner, skide være med det. Danskerne betaler, og de skyldige går IGEN fri.
  For hvert fejlslagent projekt er der en synder, men i korrupte Danmark går de skyldige fri hver gang, fordi alle holder hånden over hinanden. Ligesom vores uduelige politi, og de altrådende læger.
  Og den katolske præst sidder stadig i “guds hus” med bukserne nede om anklerne, og en finger oppe i røven på alterdrengen.
  Demokrati siger i, hvornår fanden vågner i op alle sammen. I er slaver i jeres eget land.
  Mel jeres egen kage, rag til jer, lad være at stifte gæld.

  Snart ramler korthuset sammen, og alle synderne, hvem de end må være, skal stå til regnskab for deres penge liderlighed og den ufattelige tragedie vi befinder os i.

 4. Peter

  Jeg kender mange historier om fejlkøb.
  Problemet er at forsvaret er meget dårlig til beskrive over for levrandøre, hvad de ønsker købe.

  Jeg tror også at Mercedes har gjort opmærksom på fejl og mangler, det er forholdsvis nemt at finde ud af det, hvis man kender en smule til deres kvalitetstyrings system, som er en af verdens skrappeste., har arbejdet med Ford, Scania samt Bosch,
  Hvis salget er foregået igennem en mellemhandler, kunne være en mulighed, eller en i HMAK er blevet smurt.

  Den generalle holding er køb billigt, og undgå at stille for mange spørgsmål det koster.

 5. Niels J.

  Nå men ! Den ansvarlige oberst eller….. skal nok få en medalje hos Dronningen.

 6. T.Sørensen

  Med det vi lige har hørt om DSB, kan man komme til at tænke grimme ting både om DSB, men også forsvarets indkøbstjeneste, som fejler igen igen igen. Er der nogen mellemregninger, som er glemt eller gemt.

 7. Alban

  Hmmmmm

  Det der er da vist blot en påstand. Hvad er det for et køretøj? eller er det hemmeligt?

  Jeg tror at der er nogen der er blevet misinformeret om hvorledes indkøbs processen i Forsvarets Materieltjeneste foregår.

  – Det er IKKE enkelt mand der indkøber
  – Med sådan en pris seddel, så har det være i EU udbud
  – Bruger af materielet ER med i beslutnings processen

  og der er en lang række andre trivielle processer der gennemføres så det er IKKE et indkøb der er gennemført en lørdag formiddag ved en Mercedes forhandler.

  Men der er altid rigtigt mange ‘kloge eksperter’ efterfølgende specielet når Forsvaret mister folk, så er der ingen tvivl om at udrustningen er HEEEEEELT forkert. Til det kan man blot ryste lidt på hovedet 🙂

 8. Steen Mølgaard

  Det skyldes sikkert, at det er majorer og ikke jurister, der forhandler aftalerne. Når majorerne så bliver pensioneret, får de job i våbenindustrien!

 9. HardeHenrik

  Kan det tænkes ar det er dig der er helt rundt på gulvet. Hvis du ryster lidt mere, kan det være din hjerne falder på plads.

 10. Henrik

  Det kommer ikke bag på mig at forsvaret laver sådan en brøler, har man bare prøvet at arbejde med en fhv militærperson forstår man bedre.
  Der findes ikke noget mere ubegavet og inkompetent end militærpersonel.

 11. Pedersen

  Du kan ikke have mere ret, HardeHenrik!
  Ja, Sandheden skal frem, uanset, der er alt for mange der lader stå til og lader sig “føre med vinden”- det bringer ikke en videre!

  Jeg giver dig HELT ret i, at korthuset MEGET snart ramler sammen,- og det gælder HELE systemet, det komplet rådne system, løgneregeringen, EU, Vatikanet, pengesystemet, ja alt det, der er mørkt og bygget på Illusioner og Løgne,- det har varet længe nok,-
  (for længe!),- nu er tiden til forandring og udrensning,- vi er begyndt at gå ind i en ny tid,- og det må folket forholde sig til,- for mange vil det i hvert fald blive en mægtig udfordring, for at sige det mildt,- for andre,- der har gennemskuet lortet, og ønsker forandring, vil det kun blive enormt befriende, når det sker!

 12. Hans P.

  Ja, HardeHenrik, lige et håndslag her fra Jylland til Amager! Ja, det virker faktisk sådan med din beskrivelse, at du er den første fra Østsjælland, der har lukket øjnene helt op, kan tænke helt selv, samt er i stand til at gennemskue alt det officielle, samt derved skelne løgn fra sandhed, samt er kommet dertil at man slet ikke stoler på politikere, slet ikke på eksperters udtalelser, samt på een gang er rede til at fyre alle offentlige ansatte, og det betyder, at nu er vi klar til det helt frie liv!!!
  Det er det, jeg kalder afslutningen på det MØRKE LIV!!!
  Og vil man købe en avis, så Jyllandsposten!

 13. Røvbananen

  Hold kæft, der er mange kloge hoveder herinde. Forsvaret køber et moderat forbedret standartprodukt, tilmed af en særdeles anerkendt fabrikant, og så kan lortet ikke køre på landevej. Er det Forsvaret eller Mercedes der har et forklaringsproblem?

 14. Keld

  Har lige set DDR Danmark gå efter de svage i samfundet og være både politi og dommer på samme tid og endda selv vælge præmisserne for det, i programmet Aktion socialt bedrageri. Ikke værdigt for en velfærdsland. I samme åndedrag skal vi acceptere den ene skandale efter den anden inden for det offentlige, med milliard investeringer som fejler. Tak skæbne, det er et yndigt land. Føj for den da!

 15. HardeHenrik

  Jeg høre jer landsmænd, og takker ydmygt for jeres opbakning. Om vi sider i Øst eller Vest, Nord eller Syd, er vi ordentlige Danskere der stadig besidder værdighed og er stolte af vores aner, ramt af det samme ulykkelige. Vores hjerter brænder. Med tungt sind må vi måbende sidde at se at dem vi har betroet os til, dem vi har givet nøglen til Asgaard, har revet bolværket ned, og smeltet nøglen om til uretfærdigheder der igen og igen hagler ned over nakkerne på dem der ikke kan forsvare sig.
  I løbet af dette år vil et nyt politisk parti blive ramt af den opgående sol. I takt med at vi finder hinanden, og erklære vores ubrydelige kærlighed til det Danske folk, vil vi slå en streg i sandet, og kæmpe for alt hvad vi har kært. Vi vil dø om så det gælder.
  Strukturen er enkel. Alt hvad dette parti gør og udtaler sig om vil være bygget om en simpel kode. Nemlig at Danmark til enhver tid, både i tanke og i virke, skal komme i første række.
  I takt med at vi bliver mægtige, og det gør vi hvis vi holder sammen, vil de andre i deres håbløshed kaste sig over os og beskylde os for alverdens ulykker. Men det vil prelle af på os. Med vores enkle kodeks og vores brede skuldre, vil vi møde disse uslinge og vise folket at solen er kommet igen, og at alle der er rene i hjertet i vores dejlige land skal få del i den varme som de er berettiget til.
  De siger at det er for sent. Det er ALDRIG for sent. Og sammen kan vi ændre historien hvis vi holder sammen.
  Fortæl jeres familier, venner, og børn hver dag hvor meget i elsker dem, kun skæbnen ved hvad morgendagen bringer.

 16. sofie

  Keld.Ork, det har de da været længe-altså DDR Danmark.Tro ikke, de ikke har lært noget af deres “gode” kolleger i DDR-det er jo resterne derfra de ager ud fra.

  Tænk på at vores lille land i Europa var det land ,der var flest Heksebrændinger i under inkvisitionen-et med mindst indbyggere (tankevækkende,ikke)-tro heller ikke meget er forandret siden da-det er det kun på overfladen-for det gik jo ganske godt dengang ,så hvorfor ikke fortsætte inkvisitionen -nu den er blevet lidt mere legaliseret og finpudset!

 17. Knud Madsen

  Må jeg lige være her!!?? 🙂

  Jeg har da om nogen råbt og skreget op imod de politisk korrekte landsforræddere!!!
  Men der er undertiden rigelig meget strabadserende i det uendelige at forsøge at råbe det store, dumme, blinde og døve establishment op. Ofte bliver man censureret og udelukket, især på de ræverøde medier som f.eks. Information og EB.
  De politisk korrekte rødgardister sidder tungt alle vegne.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.