Du skyder på budbringeren, Ellen

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, kastede sig i går ud i et opsigtsvækkende frontalangreb på BT og en navngiven BT-journalist.

Raseriet er udløst af en artikel, som handler om, at politikerens medarbejdere adskillige gange har rettet i online-leksikonet Wikipedias omtale af hende, så hun fremstår meget socialt bevidst og hårdtarbejdende.

Er artiklen forkert? Nej. Indeholder den faktuelle fejl? Nej. Ikke bortset fra en simpel fejl i efternavnet på den person, der har udført rettelserne for politikeren. Alligevel føler Ellen Trane Nørby sig kaldet til at hænge journalisten ud og beskylder både ham og BT som sådan for at have skjulte hævnmotiver. Artiklen er en del af en serie, som også omhandler blandt andre Lars Løkke Rasmussen (V), Helle Thorning-Schmidt (S) og Sofie Carsten Nielsen (R). Men det ignorerer Ellen Trane Nørby i sin iver efter at beskylde BT for personhetz.

Man kunne få den tanke – hvor ubehagelig den end er – at Ellen Trane Nørby bevidst forsøger at skabe en så skinger og aggressiv respons, at journalister fremover nøler med at give sig i kast med kritiske historier. Fordi de ved, at hvis de skriver om magthaverne, bliver det hævnet i et personangreb, hvor budbringeren er skydeskive – ikke indholdet.

Ellen Trane Nørby er oprørt over, at andre medier viderebringer BTs historie, og at den dermed sætter dagsorden og bliver det, folk taler om, f.eks. på de sociale medier. Det er vi ikke så overraskede over her på matriklen – vores journalistik bliver citeret af andre medier dagligt. Det, hun helt overser, er, hvorfor andre medier citerer artiklen. Det gør de naturligvis, fordi det er relevant og interessant information. Pressens opgave er nu en gang at se de folkevalgte magthavere efter i sømmene.

Uanset om de bryder sig om det eller ej.

tind

18 kommentarer

 1. jorgen f.

  Man har sine aversioner – erkendt.

  Man elsker at åle, som den småborger man er – erkendt

  Men at åle en aversion uden grund – er en flad fornemmelse.

  Det her er en non historie –

  Der er masser af magtarrogance i DK at bore i –

  Men uanset hvor stor en aversion man har mod enkelt politikere – så peger det alene mod en selv – hvis man interesserer sig for tilpasninger af politikerprofiler på wiki.

  Hvis f.eks. Ellen Trane mener hun er hårdtarbejdende – så er hun sikkert – som alle kvinder i den alder – hårdt spændt for. – og mere vigtigt – hun sætter flid højt som personligt karakteristikum.

  Subjektivt – ja – men da også værdifuld information om personen.

  Så who cares – men måske også til Ellen Trane – don’t care.

 2. Mads H.

  “Artiklen er en del af en serie, som også omhandler blandt andre Lars Løkke Rasmussen (V), Helle Thorning-Schmidt (S) og Sofie Carsten Nielsen (R). Men det ignorerer Ellen Trane Nørby i sin iver efter at beskylde BT for personhetz.”

  Øh nej.
  “Jeg måtte forstå, at statsminister Helle Thorning-Schmidts profil op til sidste valg blev ændret af en socialdemokrat 23 gange, at den radikale gruppeformand, Sofie Carsten Nielsens, kampagnefolk fjernede negative artikler om hende og ændrede Wikipedia-profilen om hende. Det samme gjorde ansatte for DF’s Søren Espersen, hvor der åbenbart også var henvisninger, man ikke brød sig om.

  Lars Løkkes profil blev ændret 13 gange. Det fik i lørdagsavisen BT til at tale om »censur«. En af rettelserne var at fjerne et udsagn fra en bruger, der skrev, at Lars Løkke »åd og drak som et svin«. Finansordfører for Socialdemokraterne John Dyrby Paulsen og en række andre fik tilføjet Wikipedias karakteristiske advarselsmarkering om, at artiklen var rettet af partiansatte og udtryk for politisk spin. Den samme spinbetegnelse fik eksportminister Pia Olsen Dyhr.”

  Blot for at citere et par af de, ETN nævner. Så kære leder, se dig i spejlet og fortæl mig, hvem der ignorerer hvem i sin iver efter at beskylde modparten for personhetz.

 3. Lars Thim Sørensen

  Venstres 1. Lady/Løvinde/skrigeskinke dog stadig kæmpe Kugler/noser end Søren Pivskid Pind`s

  Men Ellen sådan er det bare , suck it up og flyt , Du er sgu for Stor til Danmark

 4. Erik Morsing

  Det kan da kun være naive mennesker, der benytter sig af Wikepedia. Hvis man selv kan skrive om sig selv eller få andre til det, så er det da oplagt, at man ikke kan fæste lid til noget af det, der står på den hjemmeside. Jeg brugte den for en del år siden, men opdagede en mængde fejl og mangelfulde oplysninger, så hele konceptet med Wikepedia er et fejlskud. Hvis det skal forestille at være et leksikon, så skal der være langt større faglig kontrol med, hvad der står. Desuden er hele Internettet et stort leksikon, og som regel søger jeg på engelsk. Her er mængden af relevant information 100 gange større, end det man finder på dansk – selvfølgelig, så tag og skrot Wikipedia. Tanken i sin tid var god, men i praksis duer den ikke.

 5. Erik Morsing

  Mon ikke hele polemikken omkring Ellen bunder i, at hendes mor ikke fik de 800 000 kroner i støtte fra kulturfonden til sit “lille” museum, der måske alene er oprettet for at modtage statsstøtte. Meget fikst. Den slags fiffige påfund skulle journalisterne grave lidt efter. Der er sikkert meget støv under gulvtæppet. Er man lidt kreativ, kan man få mange penge ud af statskassen. At så ansøgningen til kulturfonden var både uvbehjælpsom og fyldt med fejl, gør ikke sagen bedre.

 6. Jan Larsen

  Hun er en sinke som alle andre venstre folk, jeg brækker mig over dagens politikere især hyklerne fra bonderøvspartiet Venstre og deres ulidelige ragen til sig.

  Smid koen ud i laden.

 7. Hansen

  Send Spørge Ellen på museum.

 8. jensenjs

  @Erik Morsing
  Det er jo netop det som den artiklen handlede om.
  At Wikipedia forsøger at holde disse tåbeligheder ude.

  Og kun ved at fortsætte med at blokerer for de der enten forvansker fakta, forherliger ved at udelade eller direkte giver falske oplysninger, kan Wikipedia holde på troværdigheden.

  Og lad nu være med at tilslutte dig hylekoret af de der pr. automatik skal kritiserer Wikipedia, du skulle hellere deltage i projektet , hvis du ved at noget ikke er som det skal være.

  Og så er der noget der hedder sund skepsis, ligegyldigt hvad du modtager af information, så skal det altid lige vendes en ekstra gang før det godtages som OK.

 9. Frode Benedikt Nielsen

  Og endnu engang gemmer Lars Fogt sig – stå dog selv frem i stedet for at lade big daddy tale på dine vegne

 10. Erik Morsing

  jensenjs. Ja men det gør det åbenbart ikke godt nok, og så vidt jeg er orienteret, så er folkene bag Wikipedia ikke faguddannede. Jo man kan til en vis grad blokere for de oplysninger, du nævner, men man kan ikke gennemskue en faglig artikel, så jeg synes fortsat, at Wikipedia er et fejlkoncept, og jeg tror heller ikke, at ret mange mennesker læser, hvad der står på den hjemmeside uden en god sund portion skepsis.

 11. HumørHenrik

  Jo jo jorgen f. Men nu er det ikke nødvendigvis en kvalifikation i sig selv at være “hårdtarbejdende”.

  lad mig give dig et eksempel: Ellen Trane er blevet
  kritiseret for at stille ja var det ikke 700 spørgsmål om
  det samme emne? & så viste det sig at det var fordi
  hendes moar havde noget i klemme. Tænk hvis Trane
  havde brugt al den “flid” på at hjælpe de svage i samfundet i stedet for!?

 12. skj

  Helt fint, at se hvordan den “gæve” BT-mand blev ramt af sin egen medicin – han var jo helt bleg og totalt rystet da han var i tv.
  Pressen – men absolut “avisen” BT – er jo totalt fikseret på at nedgøre alle de skriver om, Selv om jeg absolut ikke er fan af den dame, så har hun her fuldstændig ret, vi må da håbe, at det hjælper, mon dog? Hvorfor ikke? Fordi BT åbenbart altid går efter personen, eller er det fordi oplagene (læserne) falder i antal, drastisk….

 13. peter hansen

  Ellen Trane er et typisk eksempel på en V politiker der går fuldstendig i selv sving hvis pressen ikke behandler dem med fløjls handsker, desuden ligner hun en pug hund med de øjne de falder sikkert ud hver gang hun får et hysterisk anfald Ca 12 gange dagligt

 14. Svs

  BTs chefredaktør skrev selv sin w-profil. Så behøver andre jo heller ikke rette i den – smart.

 15. ib

  politikerne sidder og skalter og valter med din,min og vores børns livsbetingelser i snart alt hvad vi foretager os , i deres hermetisk lukkede osteklokke på Christiansborg..

  kan de ikke lide kritik eller er for følsomme til at blive konfronteret , bør de stille sig i køen af de arbejdsløse de selv har genereret og hvis liv de har ødelagt , ..og lave noget andet !!

 16. Rene

  gid Lars Fogt må brænde op i helvede… Den lille tøs
  Kom nu frem og forsvar dig selv… med at det lort du går og laver…
  Har set dig på p-pladsen i risby og på hundige strand kan du bekræft det… din lille tøs

 17. ib

  Lars Fogt og BT skal skrive præcis det de mener, ikke hvad du eller overfølsomme politikere synes er passende de skal skrive om dem !!
  ..godt gået BT.

 18. Erik Morsing

  Nej hun skal have Spørge-Jørgen i fødselsdagsgave. Det fik jeg som lille, da jeg også stillede for mange spørgsmål til min mor.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.