Teater forklædt som nyheder

Torsdag fyldte DR sine nyhedsudsendelser med indslag om en spontan demonstration foran Retten i Hjørring i forbindelse med retssagen mod topdirektørerne i EBH Bank. Et fint indslag, hvor billederne dokumenterede, hvordan de vrede borgere havde fremstillet skilte med slagord mod de tiltalte.

Eneste problem med indslaget er, at det var løgn.

BT kunne i går rive tæppet væk under nyhedsindslagene, da vi kunne præsentere en video-optagelse som viser, hvordan ’demonstranterne’ bliver instrueret af et kamerahold.

’Demonstranterne’ indrømmer da også overfor BT, at de overhovedet ikke havde tænkt sig at demonstrere, men at hele aktionen er arrangeret fra ende til anden af et produktionsselskab, der er hyret af DR til at lave et dokumentar-program.

Fadæsen kommer i kølvandet på virakken om statsministerens nytårstale, som blandt andre DRs politiske redaktør Ask Rostrup ’gættede’ på indholdet af – selv om han udmærket kendte hele talens indhold. Det var altså det rene teater, camoufleret som nyhedsindhold.

Det er ikke første gang, de store tv-stationer bliver afsløret i at fifle med virkeligheden for at få de helt rigtige billeder i kassen.

Hvem husker ikke de tre drenge, der blev præsenteret som indvandrerbanden ’Triple A’ i TV2 Nyhederne – men som selv troede, de bare var med i en musikvideo? Eller TV-Avisens reportager fra Irak, som i virkeligheden viste sig at være sendt fra Kuwait, langt fra kamphandlingerne?

DR undskyldte i går på nettet og i nyhedsudsendelserne, og i situationen er det svært at gøre mere. Men det er sådan en fejl, der bare ikke må ske. Vi skal kunne regne med, at det, der præsenteres som nyheder, rent faktisk er nyheder – ikke instrueret tv-teater.

tind

37 kommentarer

 1. sofie

  Så må vi da håbe at det også er løgn at Fyns politidirektør synes det er ok.at en muslims fundamentalist ikke vil give hånd til mænd-endsige afsværge Sharia?

  Desværre viser det bare hvor højtsvævende eliten befinder sig ,og så højt, at det er tydeligt -sammen med andre elite-dyr som fx.politikerne er skabt et parallelsamfund :dem (eliten der tror de er noget,og så senere finder ud af det var de ikke,men ak kun alt for sent)og os (de almindelige borgere der skal lide under elitens urealistiske forvrængede groteske verdensbillede)

  Hvad blir det næste!

 2. Hansen

  Fy!

 3. E.Petersen

  Du har FULDSTÆNDIG ret,Sofie

 4. Anders

  Helt enig Sofie. Og modstanden vokser dag for dag : )

 5. Anders

  Poul Bjørnholdt Løhde er ligesom Uffe Ellemann Jensen vor tids “nyttige idioter”.

 6. Helge Olsen

  Javist er det klamt, hvad produktionsselskabet gjorde. Men ikke nær så klamt som det, BT gjorde i tiden op til valget i 2011, hvor man bragte mere eller mindre usande oplysninger som sigtede på at sværte Helle Thorning og andre “røde” politikere i læsernes øjne.

 7. Per Nielsen

  Hva` fanden har det med den skrevne ledre ar gøre. Jer småracister kan ødelægge enhver debat med jeres irrelevante, usande og syge påstande. Kunne vi ikke blive fri for DF medlemmers skriveklub

 8. HumørHenrik

  For slet ikke at tale om det nummer helle blankål lavede:

  Love at holde hånden over de svage & så bagefter
  gennenføre et blodbad mod netop disse!?

  Akut-kaput-fis i en prut pakke.

 9. HardeHenrik

  Har du ikke øjne i hovedet, din ynkelige røde satan.

 10. pederP

  Haagerup…- SKRID…- Vi vil ikke betale til en idiot som dig!

 11. Michael Larsen

  Og det skal man hører fra en latterlig klam satan som Dig latterligehenrik.
  BT som aldrig har arrangeret noget som helst. Skattesagen om Helle thornings mand, hvor mange domme har BT ledere ikke for at bringe plantede sager om personer. Nej det er noget helt andet.

 12. Michael Larsen

  Vi vil ikke – kunne du ikke skrive jeg vil ikke – kan du ikke se forskellen

 13. sa

  Ja hvorfor i helvede skal asma abdul ratslør hæve endnu en løn for ikke at lave noget fornuftigt.

  Fyns politi har virkelig ikke nogen anelse om hvad de smider penge ud til. Hun har hele tiden nasset på samfundet, og samtidig promoveret sharialovgivningen.

  Vi har en dansk lov og behøver ikke en paralel lovgivning til at give islam endnu mere vind fremover.

 14. sa

  @per nielsen.
  Du kan da hurtigt blive fri for DF – flyt til mellemøsten min ven. Idioti er mere normalt dernede end her i landet. Bye Bye.

 15. HardeHenrik

  Var der nogen som følte sig truffet LOKI

 16. Pedersen

  JA,- og folket er ved at få øjnene op,- nu er de ikke længere så nemme at snyde og bedrage, – men det er også på tide…

 17. Steglich-Petersen

  Det kan da ikke undre nogen at pressen blander fiktion og virkelighed.

  Se nu TV2s operation X med Morten Spiegelsauer.

  “Vi blev voldtaget af fotografen” skreg 3 unge kvinder i 2006 – og 2 år efter blev fotografen dømt for een voldtægt, mens de 2 andre piger gik fri, selvom det kunne bevises de havde vidnet falsk.

  Den tredje kvinde afventer klagerettens vurdering efter det er kommet frem at også hun havde vidnet falsk.

  Og Morten Speigelsauer, der manipulerede vidnerne til at vidne falsk ?

  Han laver stadig lorte fjernsyn på TV2.

  Beviserne ligger på min facebook profil, hvis nogen skulle stille spørgsmål ved min troværdighed !

  Og sagt på pænt dansk, er jeg hamrende træt at det lille lorte samfund, der ligger nord for den tyske grænse.

 18. Chris

  Det er sjovt så dobbeltmoralsk du er Henrik, du har ikke en skid at have det i.

 19. Pedersen

  Luk (D)DR!

 20. J.Hansen

  DDRs røde lejesvende gør, hvad der passer dem. Totalt ligeglade og følelseskolde overfor ansvar og sandhed. Samtlige danske politikere bakker op om 3,5 milliarder til løgnagtig rød propaganda, så forvent kun at det bliver meget værre!

 21. Kc

  Føj for katten da, nu har politiet opgivet derovre på Fyns
  land.
  Kunne ikke finde på bedre end ansætte en muslimsk ekstremist som talsmand imellen unge fundamentalistiske muslimer og danske myndigheder.

  Der er sgu langt imellem folk, som er i stand til at bruge
  helt almindelig sund fornuft.

  Denne Asmaa er gift for alt hvad hun rører ved og taler
  til. Hun fører sig frem og ser sig selv, som et særligt op-
  højet individ, som alle har at respektere.

  Det eneste hun kan bidrage med er, at fastholde den
  muslimske skare i Vollsmose i deres rigide relionsop-
  fattelse og deres hån mod alt hvad der er dansk.

 22. Kc

  Store dele af den skrevne presse og øvrige medier,
  bruger da altid fiktion.

  Har man forhåndskendskab til en hændelse og derefter
  ser den beskrevet i medierne, er den knapt til at kende
  for den er omskrevet og pyntet med drama.

  Så der er da masser af fiktion hver eneste dag. Undrer
  mig, at det kan komme bag på nogen.

 23. Kc

  NEJ, det kan Per Nielsen nok ikke!

  Og for en ordens skyld er tilhængere af DF,s politik
  på ingen måde racister.

  Er det forstået???

 24. peter hansen

  Dette er BT og TV2 næppe de rigtige til at udtale sig om for som FOX news light kommer der aldrig en udtalelse fra dem der ikke er godkendt af venstres pressetjeneste de gemmer det faktum at de er Blå lejesvende ved at beskylde alle andre om det modsatte.

 25. Allan Gorm Larsen

  Nej, jeg har ikke det meget tiltro til hvad de siger i nyhedsudsendelserne, ejheller til hvad de skriver i aviserne. Man ser den ene gang, efter den anden hvordan der manipuleres med det journalistiske stof. Et eksempel: I 90èrne, da der var krig i eks-jugoslavien blev der fra Reuters bureau vist klip fra nogle “fangelejre” , hvor “de slemme serbere” holdt nogle “stakkels muslimer” indespærret. Det viste sig imidlertid ikke at være fra den krig, i det at nogle havde genkendt personerne på billederne, som viste sig at være fra et helt andet sted. Se, det fortæller jo lidt om hvor meget, eller hvor lidt man kan stole på pressen. Både DR og TV2 hoppede på den limpind.

 26. Hans

  Kommentar til DRs udsendelser:
  Programmet kontant får naturligvis sat fokus på en masse områder, der fortjener at kmmer frem i lyset, men progammet er desværre af alt for mange situationer, hvor der er skrevet en drejebog, hvor det så drejer sig om at interviews og filmklip til at passe med drejebogen.
  Denne fomr for TV bryder jeg mig ikke om, og skaber et forkert billede hos den intetanende seer.

 27. Hisler

  Det er ikke kun dr der har problemer, hele verdens pressen er styret af lobbyister. Nyhedsformidling er ikke uafhængigt. Det er altid resume af interessegruppers indflydelse og udvælges efter hvad magteliten acceptererer. Tror i ikke at “nogen” forudså finanskrisen, før den overraskede selv ridderkorsbærende ex chef for Danske Bank? Men nææ nej det skulle ties ihejld og DR og alle de andre medier lænede sig bare bevistløst op af hvad deres “ekspert” fra Danske Bank sagde. Problemet var at denne ikke ligefrem løj, så var det blot noget indspist førvrøvlet vås han lukkede ud, tillært fra generelle lærebøger i økonomi og ikke udviklet ved en konkret analyse. Og når man drifter en virksomhed ved vås og overtro og dovenskab, ja så får man et land kørt i sænk.

 28. Kc

  Eller TV-serier forklædt som politisk propaganda.

  Det er nemlig lige hvad “Borgen” er!

  Skam dig Price m.fl..

 29. HardeHenrik

  Det finder vi nok ud af en dag lille du

 30. L. Hansen

  Den ræverøde rotterede er en skændsel for et land der påstår at være frit og demokratisk. DR er cancer for Danmark og kommunistsvinene der er på evig statsforsørgelse burde have en størrelse 47 i røven og stilles for retten for det landsskadelige virksomhed de udfører. Korrupte, røde LORT.

 31. Chris

  Nåh, nu puster du dig op igen, hva’ lille Henrik?

 32. HardeHenrik

  Knyt nu hullet lille du. Se rundt på vores hverdag. Det vare ikke så længe så får vi at se hvem der er kød på. Hyg dig nu med ungerne, og vær glad for at du ikke er multihandikappet.

 33. HardeHenrik

  Hørt. Op i lygtepælene med de røde forrædersvin.

 34. Kim Kristensen

  Er du psykisk syg? Eller bare almindelig dum?

 35. HardeHenrik

  Min læge siger jeg er normal. Bliver du stadig “vasket” af din mor ?

 36. Kim Kristensen

  Henrik: Er du bøssoid?

 37. HardeHenrik

  Det ved jeg ikke hvad er. Men bøsser høre også til i lygtepælene. Så hvis du har en lygtepæl du er særligt glad for, så fortæl mig det. Så skal jeg gøre hvad jeg kan for at efterkomme dit ønske.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.