Slå hul i sponsormuren

År 2012 var et sjældent succesrigt sportsår for dansk idræt med en medaljehøst ved OL, som man skal helt tilbage til 1948 for at overgå.

Det vidner om en målrettet indsats i mange forbund og et til tider blodigt – men også nødvendigt – fravalg af de sportsgrene, som ikke tilhører toppen. Team Danmark har i 2013 omkring 88 mio. kr. til uddeling, og prioriteringen er benhård. Men set i lyset af 2012 må man anerkende strategien som værende succesrig, selv om der er mangler.

Et blik på Team Danmarks budget afslører et potentielt alvorligt misforhold mellem offentlige støttemidler og private sponsorater. Hvor Kulturministeriet leverer omkring 90 mio. kr., er kun 2,5 mio. kr. fra private. Der forestår Team Danmark et stort arbejde, hvis man skal have fat i penge som de 20 mio. kr., Dansk Supermarked har afleveret løbende over de seneste år. Den opgave bliver endnu mere vigtig frem mod 2015 og 2016, hvor pengene for alvor gør en forskel frem mod OL i Rio.

Det er ikke nødvendigvis sådan, at øgede indtægter afspejler sig i flere medaljer – men det er tæt på. Især fordi mange af de sportsgrene, hvor Danmark i olympisk øjemed er bedst, også er ret sponsorfattige. Det er ikke som fodbold og tennis, hvor de største stjerner tjener årslønninger, der er milevidt fra almindelige menneskers. Næ, der er tale om amatører, der forsøger at få hverdagen til at hænge sammen, og hvor kærligheden til sporten er vigtigste motivationsfaktor.

Derfor er det så vigtigt, at Team Danmark får øget støttemulighederne, og det kan kun komme fra private virksomheder, der i lighed med resten af samfundet vånder sig for tiden. Opgaven er ganske enkelt at få illustreret den gode historie, det er at støtte danske atleter i en grad, så man ikke er afhængige af mæcener, men får pengene fra virksomheder, der føler, det gavner dem i kundernes øjne.

jst

1 kommentar

  1. HardeHenrik

    SLÅ HUL I SPONSER MUREN.
    Jamen jeg er helt enig.
    Vi kan starte med kollektivt at lade være med at betale licens, så vi kan få forræder kanalen dr ned med nakken.
    De hjernevasker os dag efter dag i en sådan grad, at jeg personligt ikke fatter at bare nogle politikkere til højre for midten ikke slår i bordet og kæmper for Danskheden.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.