Thorning leverede ingen ny start

De, der ventede, at statsministeren ville bruge sin nytårstale til at levere et ordentligt nyhedsbrag, lyttede forgæves i aftes.

Da Helle Thorning-Schmidt havde befolkningens udelte opmærksomhed, valgte hun i stedet at understrege, at Danmark som nation fortsat er martret af den økonomiske krise – med tilføjelsen om, at der findes en vej ud af problemerne. Og at vores fællesskab er det bedste kort, når vi skal gennem krisen.

Thorning talte om, at vi skal være klar til en ny tid og gjorde en dyd ud af, at vi danskere er gode til at vende forandringer til muligheder. Lige nu oplever tusinder af arbejdsløse forandringen helt konkret, når dagpengekassen smækkes i. Mon de synes, at hverdagen byder på muligheder? Næppe. Og mon ikke de godt kunne have tænkt sig, at statsministeren havde leveret et bud på, hvor jobbene og væksten skal komme fra?

I krisetider er det naturligvis en særlig udfordring for statsministeren at balancere i beskrivelsen af nationens tilstand. Det nytter ikke at efterlade befolkningen tynget af mismod og sortsyn, men omvendt ved Thorning af erfaring, hvor farligt det kan være at diske op med løsninger, der efterfølgende ikke holder vand.

I aftes leverede statsministeren en tale med fortællingen om, hvordan Danmark tidligere har fundet vej ud af kriser, men uden at give nye svar på den aktuelle krise. I stedet fik danskerne at vide, at de skal holde igen med lønnen og tage ansvar. Thorning satte ingen ny dagsorden og konkretiserede heller ikke indholdet i de reformer, der venter.

For Helle Thorning-Schmidt er den paradoksale virkelighed, at mange økonomer faktisk roser regeringens kurs, mens vælgerne slet ikke kan se sig som en del af regeringens projekt. Thornings nytårstale i aftes ændrede ikke på den situation.

hec

87 kommentarer

 1. Espen Bønnelykke

  Det bliver jo ikke bedre. Og Helle Thorning slipper ikke sin sikre indtægt de næste år før valget.Kunne man ikke lave et – omend historisk – bytte således, at Birgitte Nyborg fra Borgen overtog Helle Thornings plads indtil der udskrives valg. Hun vil være noget mere kompetent på pladsen…..
  Valg…..nu, alt andet er vælgerbedrag.

 2. Pedersen

  EU = Hitler`s 4. Rige!
  Som med det 3.,- vil også dette gå sin undergang imøde!
  Og det kan snart ske….

 3. Pedersen

  Sludder,- nej, som man kan se af de fleste indlæg :
  Folk har generelt fået ØJNENE OP i stedet!!
  Og det er virkelig glædeligt,- for det er pinedød på høje tid!!

 4. Jyden

  Fuldstændig rigtigt, det du skriver, Jens Eriksen!
  HVORFOR er der SÅ lidt,- eller så at sige praktisk talt INGEN fokus på,- hverken fra mediernes eller den såkaldte regerings side, hvad den enorme indvandring koster DK,- økonomisk, samt gør ved vort eget folk,- det er et TABUemne simpelthen!
  Det ender med, at vi skal tvinges til at have asylcentre i nabolaget i alle vore byer, store som små!
  Vi burde stå sammen i stor flok foran Højborgen og demonstrere,-det kan de da i andre lande,- der er jo nok at tage fat på!

 5. Erling Rasmussen

  Der kan være lighedspunkter mellem Hitlers plan og EU, men forskellene er dog mere fremtrædende:
  Hitler ville bringe alle lande under tysk herredømme ved krig, vold, magt, politisk ensretning og raceudrensning.
  Ingen lande er tvunget ind i EU, og som årets nobelpris er bevis på, har de europæiske lande aldrig før i historien levet i fred med hinanden så mange år.
  Det udelukker ikke, at EU bryder sammen en dag, men så får vi krigene igen.

 6. HardeHenrik

  Til din orientering var der krig på Balkan i 90 erne.

 7. knud erik

  Til at grine af kan man vel heller ikke forvente af vk+o avis (BT) og de borgeliges talerør, alt andet vil da have været utænkelig, kan snart ikke forstå at man ikke snart, erkende at det kun lars (bilag) der dur , og hvis de borgelis nytårs tale var bedre, så skal man sku være en tåbe, vil sige noget af den bedste tale jeg har hørt, og en tale der vil samle folket, og uikke som de borgelige kun tænker på toppen. Aldrig har vi haft en danmark så egoistisk, og selvglade der kun tænker med sky klapper på, og det er en danmark der er blevet total forandret i de sidste år til overforbrug, og ødelagt af grådige finansfolk og banker, og politikkere der har snorksovet,. og nu det s.r.sf der skal ryde op, sørgelig VKO avis (bt) ikke kan se det ,

 8. HardeHenrik

  Jamen du har helt ret, kæmp for alt hvad du har kært.
  Vi kan starte med at hænge alle bankdirektørerne.

 9. HardeHenrik

  At du sidder og blander en tv serie sammen med virkeligheden viser med alt tydelighed vores VIRKELIGE problemer.
  I lever i en drømmeverden, dyrket frem af medierne, vågn dog op for satan og helvede

 10. Erling Rasmussen

  Det er korrekt, men det var ikke en krig mellem EU-lande. Det var en udløber af murens fald og kommunismens sammenbrud.

 11. sofie

  knud erik-nu har det jo så lige taget en del år at opbygge systemet-og da det startede og var på sit højeste-regerede Socialdemokraterne-og se bare den forsatte linie,forskellen er at der nutildags er blevet en del sværere at skjule svinestregerne-og det resultat ser vi så nu på!

  Af to onder vælger man så det mindst onde-det er det “valg ” vi har.

  Men at socialdemokratierne har ageret på samme måde som liberalisterne er utilgiveligt -for det er sket under DÆKKE-så altså :vi ved hvad vi får hos liberalisterne-det ved vi ikke hos socialdemokratierne-der skal man helt sikkert holde på sin skalp-bare for en sikkerheds skyld,den slags var slet ikke nødvendigt i MATADORS tid.

  Forræddere er hvad de er!

 12. knud erik

  Ja ved ikke rigtig hvor du vil hen med det sluder du skriver, men hvis du ivrigt vko (bt) læsere, så det vel ikke så sært man ikke forstår. men af goe grunde kan jeg ikke lige svare dig , Men til sidst forrædere, HMM, hvem, tror lige du skul tænke 10 år tilbage, og så se hvem der var forræddere, og hvem der lod hele danmarks økonomiske frådseri og bankerne grådehed samt formænd for bestyrrelserne i bankerne,bare ødslede ud , og kun for en ting at , belønne dem der hurtigst kun køre bankerne i sænk, og indkasserer, mega beløber til sig selv, på de små spareres bekostning, Men desværre , så er der ingen her på V´s talerør,(bt), og de egoistiske borgelige vælgere, der har fattet det endnu, Krisen burde ikke have ramt vores dejlige DK, så hårdt, Og er der en på TV news der er positiv , Så der straks 10 eksperter , og kommentatorer alle medlem af Venstre, der er negativ, så inger tør bruge penge, så væksten kan komme igang ,for pengene er der i masservis, .

 13. sofie

  …ja pengene er der -godt gemt i fx.Fru Thornings lomme-det må du da indrømme?og Nyrop forstod da også så glimrende at rage til sig-hvilke værdier tror du han er i besiddelse af?

  Hvad med Tvind-Emperiet hvilke mange 100 milioner har de raget til sig -under det socialdemokratiske styre?

  Og der er 1000 vis af eksempler.

  Næ,nej er du en ægte politiker så lider du på lige fod med befolkningen-bagefter ,ja, så har folk jo så ikke det store imod at politikerne rager til sig-for dit har bevist deres værd-de har så fortjent deres goder -ALTSÅ FORTJENT!

  Tag som eksempel under krigen(ja,ja det er længe siden)hvor den Britiske Kongefamillie valgte at blive i London under Krigen-se det er et eksempel til efterfølge….!

 14. sofie

  Erling Rasmussen,minder Hitlers ønsker ikke lidt om nutidens lidt eksotiske østerlandske drømme-nu bare med religiøst islæt.

  Hvis det så bare var for freden ,men hvilken form for udpining ønsker man -den langsomme dræbende eller den hurtige?

  Og sandheden er jo at det indtil videre blot har været en platform for politiker drømme og miliard udsugning af borgerne så der nu er Røde Kors pakker på vej til EU borgere, altså ikke fattige Afrikanere eller andre derude.

  Så gad vide om ikke Europa får lige så mange eller flere krige på sigt-takket være griske politikere med storhedsvanvid?

  Men det er måske noget andet fordi det er politiker styret og ikke en gal mands værk?

 15. knud erik

  sofie altså som skrevet før kan ikke lige finde hvad du mener i din kommentar det her drejer sig om krisen og hvem der har skabt en krise her i vort land , som absolut ikke burde være sket, Ja rigtig ingen politikkere er bedre end andre , og der er og vil altid være svindlere ligesom du beskriver, men de har da ikke ska vores krise nu , sofie giver dig lidt ret, Men det jo 2012-2013 , vi er i nu, og med bt`´s vk avisen og dens borgelige komentatorer, vil jo ikke ellet kan ikke tåle det er dygtige vinder der styrer, de synes jo det bedre at hetzze mod regeringen, og en Venstre chef redaktør. nå godt der er lang tid til valget, å ikke pia . og df, skl styre igen.

 16. knud erik

  sofie altså som skrevet før kan ikke lige finde hvad du mener i din kommentar det her drejer sig om krisen og hvem der har skabt en krise her i vort land , som absolut ikke burde være sket, Ja rigtig ingen politikkere er bedre end andre , og der er og vil altid være svindlere ligesom du beskriver, men de har da ikke ska vores krise nu , sofie giver dig lidt ret, Men det jo 2012-2013 , vi er i nu, og med bt`´s vk avisen og dens borgelige komentatorer, vil jo ikke ellet kan ikke tåle det er dygtige vinder der styrer, de synes jo det bedre at hetzze mod regeringen, og en Venstre chef redaktør. nå godt der er lang tid til valget, å ikke pia . og df, skl styre igen.

 17. Kc

  Glem nu ikke, at den nuværende krise ikke bare er et
  dansk fænomen, men en verdensomspændende fore-
  teelse.

  Hvem/hvad der har skabt krisen er måske ikke så lige-
  til at greje, men et er sikkert, – nemlig at politikerne al-
  ene bærer skylden for ikke i tide, at spotte miseren og
  dermed have stoppet dette cirkus.

  Knud Erik, hvis du mener at BT er så borgerlig og du
  ikke er, hvorfor i himlens navn læser du den så??

  I øvrigt har den foregående regering ikke skabt krisen,
  men som øvrige politikere burde de have foretaget
  sig noget, der kunne dæmme lidt op for en fortsat
  uheldig udvikling.

  Men det blev ikke gjort den gang, ligesom det heller
  ikke gøres under denne regering.

 18. Kc

  Nej vel Sofie, hvorfor skulle krige pludselig stoppe her?

  Det gør de jo heller ikke, der kriges mange steder i verden, selv Danmark og flere andre Europæiske lande
  går i krig i disse timer. Vi har lige fået meddelt, at endnu
  en dansk soldat er dræbt.

  Denne unge soldat dør fra 3 børn for en sag der ikke er
  hans og ikke er Danmarks. Det er så tænderskærende
  meningsløst.

  Vi er befolket med krigsliderlige politikere, som absolut
  skal spise bolcher med “de store”, så selvfølgelig sen-
  der de gladeligt danske unge ud i krig.

  Den store og verdensomspændende krig vil selvfølge-
  lig komme på et tidspunkt, jeg kan ikke få øje på grunde,
  der skulle forhindre det. Det ulmer og gærer i alle hjørner
  af verdenen alt imens krisen tager til og bliver stadig
  dybere.

 19. knud erik

  kc jeg kan bestemt godt læse en borgelig avis som bt, egentlig ligeglad, med det læser alle aviser,men synes det er direkte usmagelig, hvad de skriver, og ikke erkender de er en avis for den tidligere regering, hvis en minister eller en anden i nuværende regering træder ved siden af, så kan der gå flere uger med skriveri, og hvis det er en fra anden , tja så det lige nævnt en dag, men til det andet. kan ikke se hvad krisen i andre lande kom os så meget ved, anders, og især thor pedersen ikke så meget lars lykke snork sov, og især også pia som jo , ikke fattede hvad der skete, bare hun fik noget på udlændinge,området, for at sige det kort , det eneste der skal ske enkelt, er at få en optimistisk i dk,og skrot bt ekstrabladet ,og de borglige venstre kommentatorer, og luk tv news. en års tid, så skul der nok ske noget,og regeringen kun få ro til at genopretter vores land, fremfor at skulle forsvarer , fuldstædige latterlige beskyldninger,

 20. Pedersen

  Det er ikke krig EU landene imellem, der er tale om,- det er naturligvis på en anden måde denne gang,- nemlig MAGT og Penge, det hele drejer sig om,- magt over folkemængden på flere måder,- det er “Den Mørke Elite” og deres snedige plan om efterhånden at ensrette folket,- tage al magt fra den enkelte, indføre love, der går imod den enkelte borgers frihed, og i det hele taget gøre folket til slaver,- osv…

 21. Kc

  Naividitet er et dansk kendemærke! – Ja under-
  tiden grænsende til reel dumhed.

  Røde politikere kan ikke bringe krisen til ophør.

  Så enkelt kan det siges!!

 22. knud erik

  Kc og kun til dig blå politikker Kan sku da bare slet SLET ikke, det har vi set, så igen godt der er nogle der tør ryde op efter en fiasko efter den forige regering, og godt de radikale er med, så kan vi få en mix af at samle danmark,ment på den måde at der er to muglighed for at få flertal. og ikke som før ,da det var Mor, suppe steg og is Pia kjærsgård’ Og i igen godt vi har længe til valg ,

 23. sofie

  knud erik ,mener du landsforrædderne -de Radikale-fra 2 krigen ?

 24. sofie

  Ja,Kc ,og den lede virkelighed er at kvinderne står tilbage ved kødgryderne mens mændene går i en diffus Krig -almindelige borgere knap nok ved hvorfor sker,men den beskidte sandhed er at kvinderne må holde sammen på børn og hjem -og bliver de voldtagne og tæskede også mens børnene ser på -mens mændene derude intet kan gøre.

  Ja det er nødvendige ofre kalkuleres der med-ok,men så lad de bestemmende selv lægge mødre, søstre og døtre til allerførst-om de er 10 eller 20 år ses der ikke på i farten.

  Psykopaterne har desværre for frit spil i de bestemmende kredse -derfor afgræns ulykken :

  NED MED EU -LUK BOMMENE

 25. knud erik

  Sofie nu lyder du som en rigtig borgelig V. kvinde der ikke fatter en skid).så gider ikke skrive mere til dig. Desvær, hyg hyg, de næste tre år. ,

 26. O.Knudsen

  For at genopfriske Knud Eriks hukommelse om finanskrisen. Så blev frøet sået allerede under Nyrup regeringen. Indførelsen af ”Pinsepakken” gjorde at arbejdernes kompensation ved overenskomstforhandlingerne, blev så stor at husstandsindkomsten steg væsentligt og derfor var direkte årsag til husprisernes himmelflugt.
  Da enhver med en smule fornuftig indsigt, kan regne ud. Så var bankerne ikke i stand til at finansiere denne stigning med deres egenkapital og derfor måtte låne i udlandet.
  Da så at Mogens Lykketoft havde lanceret Fyordet ”Ældrebyrde” så forsøgte rigtigt mange at sikre deres alderdom, ved at investere deres friværdier i aktier og indskudsbeviser i deres bank, hvor de blev lovet det største afkast. Penge som de nu har mistet!
  Derfor blev bankpakkerne indført, for at ikke hele befolkningen skulle miste hele deres indestående på deres lønkonto.
  Kollapset i Danmarks økonomi skete p.g.a. konsekvensen af sygeplejernes strejke, for mere i løn. Hvilket bevirkede at hele den offentlige sektor fik bevilget 15 pct. lønstigning, hvilket gjorde underskuddet på vores BNP.

 27. sofie

  :-(((

 28. Kc

  Noget usammenhængende sludder, men hver fugl synger med sit næb. Mere er der ikke at sige om dit
  synspunkt!

 29. Kc

  Det irriterer mig, at du har så mange skrivefejl. Sorry!

 30. knud erik

  ok sorry, hvis der er for mange fejl, men pyt nu har jeg ikke stavekontrold på , så det ikke noget du behøver at beklage, men til dit svar, så der kun et svar, At det du skriver også er en gang være vrøvl , og en gang tudekiks. uanset hvad der sker nu, så er det S-SF-R. der får skylden for 10 års kaos. Så Kc kun engang tudekiks , fordi V. ikke kom til magten;Og hyg tak for en trods , alt god debat, og sorry, med stavefej, :)))

 31. S. Kristensen

  Klaus, hvorfor skulle de blå juble over denne regering? Jeg tror det skulle være lige omvendt, det var faktisk den tidligere regering der var meget mere økonomisk ansvarligt og her er bevis på! http://boersen.dk/nyheder/politik/1/216658/thorning_slaar_hul_paa_sparegrisen.html
  Husk lige hvem har sparet de pengene op, og at de “ansvarlige økonomer” har alarede brugt 80 mia. derfra!!!!!!!!!!!!

 32. S. Kristensen

  Knud Erik
  Vk+O brugte 10 år for at rydder op efter Nyrup og Co, men det er småting i forhold hvilken oprydning skal næste regering stå for.
  Med den oposition som VK+O har haft, kan man blot konstatere, at de har de gjort så godt de kunne. Som oposition har de brugt alt deres tid for at bekæmpe daverende regering, nu er de i gang at bekæmpe dem selv.
  Jeg vil ikke gøre mig klog på hvem har gjort hvad, men fakta er at Danmark har fået en regering som fra starten er ramt af skandaler.

  Det er sørgelig at være vidne til at fornuft i den danske politik blive afsporet af ondskab. Vi så de især de sidste par år med VKO, hvor deres oposition brugte enhver lejlighed til at rejse personsager og uvildig underssørgelser på ethvert lille rygte.
  De personsager var rødes guff i deres ihærdighed til at rage magten til sig. Nu får de lov til at tager deres egen medicin, så får de måske realitetssans tilbage.
  Spørgsmål er bare, hvor meget skal danskere presses før det går op for dem, at den her regering vil ødelage Danmark for altid?????

 33. S. Kristensen

  Sofie
  Den egentlig udemokratiske problem opståd med Maastricht aftalen i 1992. Indtil da var der kun tale om fri udveksling af varer, kapital og visse regler om fri personflytning. I 1992 gik man fra EF til EU idet foretoges en politisk overbygning, som har været eklatant fiasko.
  EUs største projekt var indførelsen af EOROEN. Fra tysk side skulle denne fællesvaluta sikre Tyskland førestillingen i Europa. Den er også godt på vej. Mendens Tyskland kan optage statslån til meget lille rente, må de øvrige medlemmer betale væsentlig mere. Krig mellem de europæiske stater føres nemlig ikke mere med våben, men med økonomi.
  EU tilhængere må derfor se i øjnene, at det DE støtter, er ikke en smuk ligestilling-ej heller et europæisk Tyskland, men DE støtte et tysk Europa. I realiteten Hitler`s gamle drøm om NEUROPA!!!! De hypigst hørte argumenter FOR MERE EU og om ophævelse af forbeholdene går i øvrigt på, at vi holdes udenfor, når de store beslutninger treffes. “VI” er vores visionløse og ofte inkompentente politikere. AT de ikke er med, kan jeg ikke se som noget tab, da EU sagtens selv uden hjælp kan træffe tåbelige beslutninger. Jeg synes ikke at argumenterne for fortsat medlemsskab er over bevisende.
  Når man kan oplive en politiker som f.eks. Dan Jørgensen mere end antyde for åbent TV-skærm, at befolkningerne i EU støtter op om projektet, så er der for alvor noget galt. Et er den gammelkendte “vi -ved-bedre” holdning, underforstået, at politikerne ved at befolkning mener noget andet, men de mener altså at de ved bedre, og når de begynder at leve i en parallel virkelighed frigjort fra fakta, så er der grund til at råbe VAGT og GÆVER.

 34. S. Kristensen

  Prøv slå linket på google, så kommer den.

 35. S. Kristensen

  Prøv at slå linket på google så virke den!

 36. H.P.

  sofie,-prøv lige at tænke før du skriver eller taler.
  “at socialdemokraterne agerer på samme måde som liberalisterne”-det er jo ren løgn. Det, de gør har intet med at være liberal at gøre!
  Det, A og co. gør, er den største falskhed i Danmarkshistorien siden enevælden,- det hele består af løgn, manipulation eller en forklaring på at de er i gang med hele denne særskilte afdeling og i løbet af nogle måneder har de en løsning! Du har aldrig drevet en virksomhed, det ser man tydeligt i dine kommentarer, når man nu gør det, er man oppe på mærkerne hele tiden og bemærker alt!
  Du kunne starte med at gå i en landsbyskole, af den slags man havde i 1950èrne,- dengang kunne børnene lære noget, modsat i dag, der lærer man ingenting!

 37. HardeHenrik

  Jamen konen har jo ret. De radikale var jo på Tyskernes side, og ville i forbund med dem. At du sidder og forsvare dem, viser med alt tydelighed hvad der gemmer sig i dig ikke loki

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.