Thorning leverede ingen ny start

De, der ventede, at statsministeren ville bruge sin nytårstale til at levere et ordentligt nyhedsbrag, lyttede forgæves i aftes.

Da Helle Thorning-Schmidt havde befolkningens udelte opmærksomhed, valgte hun i stedet at understrege, at Danmark som nation fortsat er martret af den økonomiske krise – med tilføjelsen om, at der findes en vej ud af problemerne. Og at vores fællesskab er det bedste kort, når vi skal gennem krisen.

Thorning talte om, at vi skal være klar til en ny tid og gjorde en dyd ud af, at vi danskere er gode til at vende forandringer til muligheder. Lige nu oplever tusinder af arbejdsløse forandringen helt konkret, når dagpengekassen smækkes i. Mon de synes, at hverdagen byder på muligheder? Næppe. Og mon ikke de godt kunne have tænkt sig, at statsministeren havde leveret et bud på, hvor jobbene og væksten skal komme fra?

I krisetider er det naturligvis en særlig udfordring for statsministeren at balancere i beskrivelsen af nationens tilstand. Det nytter ikke at efterlade befolkningen tynget af mismod og sortsyn, men omvendt ved Thorning af erfaring, hvor farligt det kan være at diske op med løsninger, der efterfølgende ikke holder vand.

I aftes leverede statsministeren en tale med fortællingen om, hvordan Danmark tidligere har fundet vej ud af kriser, men uden at give nye svar på den aktuelle krise. I stedet fik danskerne at vide, at de skal holde igen med lønnen og tage ansvar. Thorning satte ingen ny dagsorden og konkretiserede heller ikke indholdet i de reformer, der venter.

For Helle Thorning-Schmidt er den paradoksale virkelighed, at mange økonomer faktisk roser regeringens kurs, mens vælgerne slet ikke kan se sig som en del af regeringens projekt. Thornings nytårstale i aftes ændrede ikke på den situation.

hec

87 kommentarer

 1. Leif

  Ja, jeg må indrømme at jeg er skuffet.

  Kunne Margrethe Vestager virkelig ikke skrive en bedre tale til sin dresserede statsminister?

 2. Jyden

  Ja,- men det var jo kun hvad man kunne forvente?!
  Men dog kun positivt, da hun derved blot udstiller det hun indeholder: “Faktisk INGENTING”!
  Må de naive snart komme til at indse dette.

 3. Thomas H. Rasmussen

  Hun påpegede ganske rigtigt at vores konkurrenceevne er for dårlig i.f.t. de lande vi handler med men påpegede ikke årsagen til problemerne og en løsning på disse!
  Problemet er at vi har verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk og at vi har 810.000 mennesker i den arbejdsdygtige alder på alt for høje overførselsindkomster i.f.t. lønningerne.
  Vi skal have slanket den offentlige sektor gevaldigt, sænket de sociale ydelser som er så høje at det ikke kan betale sig for lavtlønnede at gå på arbejde og så skal vi have gjort op med den strøm af fattigdomsflygtninge som p.t. oversvømmer Danmark med hjælp fra menneskesmuglere! Er en “ægte” flygtning en person som flygter fra så fjerne egne som Somalia eller Afghanistan m.fl.? Nej, det er en fattigdomsflygtning! Og så bør man også fjerne børnechecken fra barn nr. 1! Alt for mange spekulerer i børnechecks og sociale ydelser – især indvandrerne!
  Besparelserne skal gå til at sænke skatterne så der igen kommer gang i hjulene og jobskabelsen!

 4. sa

  Vestager er ca lige så dum som skatteålen, så forvent ingen forbedring så længe hun er den reelle statsminister…
  Islamregeringen kan simpelthen ikke finde en vej ud af krisen, de af os der knokler r…. ud af bukserne skal bare til lommerne. ;-(

 5. Børge Hansen

  Intet kan måler sig med Anders Fogh dengang han sagde “det går så godt, at den største fare er at det kan gå for godt” Det var dengang Danskerne troede at man kunne låne sig til et opsving som VKO sagde man kunne. Nu er han (Anders F) stukket af og betaler ikke skat i DK. Og DF solgte sin sjæl til djævlen for at få 3 grænsebomme til 35 mio. kr. Nu er DF kongen af kovendinger og trækker i land. Hvor er vi heldige at vi slap for det sludder. Tillykke Helle for en bragende fantastisk tale. Du har reddet os fra ragnerok.

 6. Mogens Christensen

  Nu må det da snart høre op – mage til intetsigende tale skal man da lede længe efter. Totalt visionsløs. Tågehornet har slået til igen.

  Godt nytår

 7. Christian Norup

  Thorning’s nytårstale anno 2013 var så substantielt indholdsløs, og fuld af højglanspoleret tomhed, at den næppe kan opfattes som andet end begyndelsen på enden for Thorning som statsminister.

  Ingen kan være tjent med SÅ lidt. Det KAN også blive for ringe.

  Nedtællingen til Thorning’s Waterloo i dansk politik er begyndt.

 8. Henrik D. Andersen

  Det er en skam, at det kun er dagpengeperioden blev nedsat til 2 år og ikke valgperioden for folketingsmedlemmer bliver nedsat for 4 år til 2 år.
  Hvis det var valgperioden der blev nedsat, kunne befolkningen have en chance.

 9. Svend-Bendt

  Helle Thorning-Schmidt demonstrerede, at man kun behøver 3 hurtige ryk i floskelautomaten for at skrive en nytårstale, der sætter nye standarder for ligegyldigheder.

  Statsministeren er blottet for menneskeligt format og hun virker kunstig og opgivende, når hun fortvivlet prøver at appellere til den danske befolkning.

  Det er blandt andet et vildskud af format at bygge dele af talen op om “oliekrisen”, der efterhånden er flere generationer gammel og som ingen rigtig kan huske længere.

 10. lars hansen

  Jeg kan blot konstatere, at sociologen Henrik Dahl havde fuldstændig ret, da han udtalte, at Helle er helt blank

 11. Carina

  Man fornemmer, at det vigtigste for Thorning er, hvor mange stjerner hun kan få i karakterbogen nede i EU.

  Hvordan det går almindelige danskere, er hun bedøvende ligeglad med.

  Ny regering nu !

 12. JL

  Kan de her såkaldte journalister ikke godt skrinlægge deres personlige venstreorienterede holdninger og så se verden som den er. Løsninger på økonomiske problemer kommer ikke fra venstrefløjen. Venstrefløjen fordeler pengene. Højrefløjen tjener pengene. I den nuværende regering repræsenteres højrefløjen af de radikale. Så hvis journalisten skal have økonomiske løsninger på økonomien fra regeringen må de spørge de radikale og ikke Socialdemokratiet. Problemer i den offentlige sektor derimod, det er S og SF’s afdeling.

  Økonomien i den private sektor forbedres når den private sektor får flere penge på lommen (sjovt nok). Det sker enten ved skattelettelser eller ved stigninger i boligpriserne. Så behøver vi vist ikke snakke mere om det. Arbejdsløsheden falder enten pga. de 2 ovenstående årsager eller ved lønnedsættelser.

 13. Tom Hansen

  Var vildt forundret og meget glædeligt overrasket over hun ikke holdt talen på engelsk!

 14. Timmy

  Der tegner sig tydeligt et antal kategorier af bedømmere med meget forskellig baggrund.

  1) Kategorien, der er politisk i blå blok og skal fyre noget af og ikke har format til at anerkende en ‘modstanders’ format.

  2) En stor kategori at bedømmere, som ikke har begreb om hvad en statsministers tale skal/bør indeholde, når hun/han holder tale til hele nationen i 15 minutter.

  3) En stor kategori af mørkemænd og damer som ikke kan sige noget positiv om noget-det er prægningen, der har været ugunstig.
  Denne kategori ville finde adskillige punkter at kritisere, hvis det f.eks drejede sig om at bedømme biernes måde at bestøve blomsterne på.

  4) En stor kategori af Janter, der bliver så ophidset over HTS skønne fremtræden,flotte sprog og rimelig intelligente behandling af emnerne, så hun skal jordes.

  5) Men også en stor kategori af bedømmere, der forholder sig til indhold, har etik og moral, over middel og bedømmer i et kvalitetsprog, uanset om man er for eller imod. Og tak for det.

 15. sofie

  ….og så kan man vist ikke blive mere frelst,Hva Ba!

 16. Lone

  Og så en kategori af hjernedøde, indoktrinerede, statsforsørgede fjolser der medvirker til at landet står ved afgrunden. Som DIG f.eks. Hjernedøde idiot.

 17. HardeHenrik

  Den sad

 18. Kc

  EU er bestemt ikke garant for frihed og demokrati, som
  statsministeren hævdede i sin nytårstale.

  Snarere tvært i mod! EU er et skræmmende magtapperat
  der ikke levner plads til demokrati, derfor bør Danmark
  forlade denne “klub”.

  Jeg finder det yderst pinligt, at vores regering er så lalle-
  glade, når talen falder på EU.

  Et af Danmarks og Europas største problemer, nemlig
  den ukontrolerede indvandring, blev overhovedet ikke
  nævnt.

  Mon vore magthavere virkelig tror, at dette alvorlige
  faktum kan ties ihjel?????

 19. pederP

  Utroligt at samfundet kan fungere med den række “ledere”, der findes såvel i det politiske system som i det offentlige og private erhvervsliv… Thorning Schmidt er decideret svag, men desværre er der mange andre i det danske samfund, som fører sig frem som ledere, der er utroligt ukompetente og alene jagter egen vinding…

 20. Benny Nielsen

  Var ved at få kaffen galt i halsen her til morgen !

  E.B. har en overskrift:
  “Barbie med mere end luft i hovedet” !!!!

  Troede i første omgang det handlede om fru Thorning.

  Det gjorde det så ikke.

 21. Kamma

  Igen en gang tomme ord fra Thorning.

 22. pederP

  …mon ikke Dansk Arbejdsgiverforening skulle finde sig en ny direktør?

 23. Kirsten Petersen

  Overskrift Thorning leverede ingen ny start, kom ind i kampen BT og fortæl os hvad hun har leveret udover tilbagegang og utilfredshed hos vælgerne.

 24. sofie

  Kc. Du har ret.Og der var ikke krig fra 1945 til vi meldte os ind i EF 1972. Sjovt nok var der så krig på Balkan 1994 -efter vi havde meldt os ind i EF-kan man se logikken? (nogle vil som undskyldning så påstå at Balkan ikke var i EU gab-gab!)
  Man lægger også mærke til det er PENGE/ MALKEMASKINER der udsuger borgerne til mere og mere armod.Man kan så gu ikke bebrejde borgerne at politikerne tager røven på borgerne-muligt at disse ikke altid er direkte skyldige,men de er skyldige i ikke at håndhæve deres forpligtelser -som de er valgt ind på-men PENGE / GRISKHED om magt fik overtaget( Statsmininstren har helt sikkert lært noget af flødebolle-gulddrengen fra Århus) Og se bare :vi falder alle-altså den almindelige borger ,forståes- som dominobrikker-UDEN at have bedt om det !

 25. Pedersen

  EU = Hitler`s 4. Rige!
  Som med det 3.,- vil også dette gå sin undergang imøde!
  Og det kan snart ske….

 26. Erling Rasmussen

  Der kan være lighedspunkter mellem Hitlers plan og EU, men forskellene er dog mere fremtrædende:
  Hitler ville bringe alle lande under tysk herredømme ved krig, vold, magt, politisk ensretning og raceudrensning.
  Ingen lande er tvunget ind i EU, og som årets nobelpris er bevis på, har de europæiske lande aldrig før i historien levet i fred med hinanden så mange år.
  Det udelukker ikke, at EU bryder sammen en dag, men så får vi krigene igen.

 27. HardeHenrik

  Til din orientering var der krig på Balkan i 90 erne.

 28. Erling Rasmussen

  Det er korrekt, men det var ikke en krig mellem EU-lande. Det var en udløber af murens fald og kommunismens sammenbrud.

 29. Pedersen

  Det er ikke krig EU landene imellem, der er tale om,- det er naturligvis på en anden måde denne gang,- nemlig MAGT og Penge, det hele drejer sig om,- magt over folkemængden på flere måder,- det er “Den Mørke Elite” og deres snedige plan om efterhånden at ensrette folket,- tage al magt fra den enkelte, indføre love, der går imod den enkelte borgers frihed, og i det hele taget gøre folket til slaver,- osv…

 30. Erling Rasmussen

  Hvis de frustrerede i den røde blok havde forventet, at nytårstalen ville få den negative meningsmålingskurve til at vende, blev de skuffede.
  Den enestående chance, det er at tale et kvarter med størstedelen af nationens opmærksomhed uden at blive afbrudt, blev tabt på gulvet.
  Hvad skal vi bruge bilfrie søndage og sorte telefoner med drejeskive til?

  Når statsministeren ikke fremkom med en konkret løsning, hænger der jo nok sammen med, at hun ikke kender en, eller at de tre regeringspartier ikke kan blive enige om at gå ind for en.

  Det kun at snakke om at holde hånden under de arbejdsløse, fremme beskæftigelsen og øge konkurrenceevnen kan ikke bruges til noget, når der ikke samtidig gøres regulære tiltag.

  Partierne på højrefløjen – især Liberal Alliance – har en gangbar plan, men den vil regeringen og dens støtteparti ikke røre med en ildtang.
  De vil i stedet nøjes med at tale om løsningerne på det teoretiske plan og give den gamle regering skylden for alle ulykker.

 31. Jørgen

  Det forekommer temmelig hult at tale om solidaritet når tusinder står til at falde ud af dagpengesystemet med familære tragedier til følge.
  Vi har fået et elitært styre der fra vuggen har været i politikerkuvøse, med sigte på at blive politikere. Her har man lært at tale udenom, tale sort og endog gøre sort til hvidt, smykke sig med lånte fjer, og det værste, stikke en løgn så stor at vælgerne på valgdagen hoppede på det! Det folkelige styre fortaber sig i horisonten.
  I gamle dage var Socialdemokratiet et socialt parti der også vidste hvad velfærdssamfundets aller vigtigste formål var nemlig at tage vare på dem der ikke kunne klare sig selv. Her skal vi tilbage til Anker Jørgensens tid for at kunne se dette.
  I nutidens Socialdemokratiske tid, er institutioner, EU-spørgsmål og hvad udlandet mener om os vigtigere end at en snes tusind mennesker må gå fra hus og hjem.
  Den er helt gal! Problemet består i, at de mennesker der styrer os ikke aner hvad der foregår ude i samfundet. De har jo aldrig været der!
  I stedet for virkelig at skabe gunstige rammer for erhvervene, tramper man rundt som en elefant i en porcelæns butik. Hvor lang tid kan vi som alm. Borgere holde til se på dette! Er tiden ved at være der, hvor vi bør gå på gaden og forlange at regeringen går af som det skete i august 1943?

 32. ironimus

  Der var alle de rigtige ord.

  Det er i orden at udnytte skattereglerne til det yderste med eftergivet skat og en mand der betaler skat i schweiz, men ikke at hykle om at de stærkeste skuldre skal bære de tungeste byrder.

  Det er i orden at tjene fem gange hvad en kassedame tjener, lejlighed i London og dyre vaner – helt ok, men fri os for snak om at vi trækker på samme hammel og alle er ens.

  Det er i orden at sende sine børn i privatskole, men agitere for at resourcestærke forældre bruger folkeskolen.

  Det er i orden at vise medfølelse med de der falder ud af dagpengesystemet, men ikke når man før valget udtalte at det var en dolk i ryggen på de arbejdsløse at nedsætte perioden til 2 år før valget, og derefter efter valget selv at gennemføre det.

  Det er endda i orden at komme til magten på løgne – betalingsring, tolv minutter, trepartsforhandlinger, nedsatte billetpriser…. – det er politik, og vi som vælgere skulle have gennemskuet det.

  Helle – vi kunne tilgive meget hvis du viste lederskab og vi troede på dig.

  PS vi gider ikke høre mere om at det er de blås skyld – det er dig der er statsminister.

 33. Per Nielsen

  Helle Thornings nytårstale var retorisk flot. Men hun tager fejl på et punkt. Danmark er IKKE et solidarisk samfund som hun ellers fastslog.
  Men der er da solidariske grupper.
  De velstillede der bor i deres ghettoer i Nordsjælland og Gentofte er solidariske. Deres solidaritet er at bevare deres egen status. De føler ingen solidaritet med de arbejdsløse eller kontanthjælpsmodtageren, de føler overhovedet intet socialt ansvar.
  Der er finansverdenen. Den er indbyrdes solidarisk i jagten efter arbejdsfri profitter..De er skyldige i krisen og er inderlig ligeglade med det danske samfund som helhed, men kan dog have en vis solidaritet og personsammenfald med de velstillede.
  Der er bønderne. Deres solidaritet rækker kun til hvor meget de kan få i offentlig støtte. De er direkte fjendtlige overfor velfærdssamfundet.
  Der er rockerne og indvandrerbanderne, de er solidariske omkring deres egen kriminalitet, men skide ligeglade med alle andre.
  Så er der os – lønarbejderne, de arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagerne, pensionisterne. Vi er de fleste. Det er os der skal betale krisen, og vi burde være indbyrdes solidariske. Vi burde i fællesskab slås for velfærdssamfundet. Desværre har smarte politikere og drevne debattører på højrefløjen, splittet os.
  Men Danmark som et solidarisk land hvor vi fællesskabet er drivkraften, det forsvandt for alvor under VK regeringen i nullerne.

 34. Kc

  Per Nielsen, du tager munden for fuld ved at skyde på
  dem fra Nordsjælland m.fl..

  Vi er altså forskellige i dette land og glem alt om lighed i
  socialistisk forstand. Hvorfor pukke på folk, som med flid
  og ansvarlighed for eget liv, har skabt sig lidt mere at gøre godt med end andre.

  Hvorfor kalde dem usolidariske? For hvad ved du om,
  hvor meget eller lidt disse mennesker bidrager med
  socialt? – Nej vel, det ved du ikke!

  Misundelsens brød kan være svært at få ned, det er du
  et tydeligt bevis på. De såkaldt velstillede skal vel ikke
  nedgøres fordi Danmark er ramt af dyb arbejdsløshed?

  Danmark er faktisk et landbrugsland, så hvorfor skal
  bønderne have et par på tuden, fordi de gerne ser, at
  deres forretning kan køre rundt. De danske landmænd
  kommer ikke sovende til noget.

  Så nævner du lønarbejderne, de arbejdsløse,, dem på kontanthjælp og pensionisterne som en gruppe, det er
  noget så synd for. Det er sgu en besynderlig indstilling
  at sidde med.

  Er det faldet dig ind, at nogle af de velstillede kan have
  været i samme situation? – Nej vel…………………

  Hvor er din og dine ligesindedes stolthed henne? Er
  det ikke gået op for jer, at man må tage vare og ansvar
  for eget liv og ikke tage det som noget selvfølgeligt, at
  samfundet skal holde liv i en.

  De fleste mennesker har oplevet eller vil opleve op- og
  nedture, men det nytter ikke, at lægge skylden på andre.

  Som du, går også jeg ind for at bevare et velfærdssam-
  fund, men skal det lykkes nytter det ikke, at læne sig
  tilbage og kræve at andre skal klare ærterne, man må
  altså selv et langt stykke hed ad vejen.

  Danske politikere har sat landet overfor udgifter, som
  kunne være undgået. Indvandringen kunne være stop-
  pet for længe siden og udgifter på mange milliarder år-
  ligt kunne være sparet.

  Trods økonomiske problemer på hjemmefronten, fort-
  sætter politikerne med at forhøje u-landsbistanden
  selvom de fleste aner, at det forslår som skrædder i
  helvede og at vore surt tjente penge, i stor udstrækning,
  havner i diverse diktatores lommer.

  Kunne vi da bare, som det lille land vi er, forstå at hjælpe
  ude i verden på en mere konstruktiv måde, ville meget
  være nået for alle parter.

 35. Per Nielsen

  Da jeg har et arbejde at passe kan jeg desværre først svare dig nu.
  Min kommentar til Helle Thornings nytårstale var alene et forsøg på at anskueliggøre at Danmark ikke er et homogent og solidarisk samfund, som statsministeren ellers mente. Solidaritet betyder bl.a. at vi i fællesskab kæmper os ud af krisen, og vi alle yder. Men som det ser ud nu, så er det os lønarbejderne, de arbejdsløse, pensionisterne, og kontanthjælpsmodtagerne, der skal betale. Dette til trods for at krisen er skabt af en grådig finansverdens fejlslagne spekulation. Men du er måske af en anden mening?
  Jeg har fx aldrig sagt bønderne ikke er arbejdssomme, de fleste sår om foråret, ta`r et job som lønarbejder, høster om efteråret, og fortsætter så deres job som lønarbejdere. de er allesammen solidariske omkring at skaffe sig størst muligt offentlig støtte, og de fleste bønder er direkte fjendtlige overfor velfærdssamfundet.
  Og kammerat, du skal ikke prøve at nedgøre min og min klasses stolthedog solidaritet.
  Jeg ved hvad ordene betyder. Det er os lønarbejderne, vores forældre, bedsteforældre oldeforældre, der ved hårdt arbejde, afsavn og solidarisk kamp, skabte velfærdssamfundet i samarbejde med vores faglige organisationer og arbejderpartierne. Og vi gjorde det tiltrods for borgerlige politikere og andre reaktionære kræfters indædte modstand. Det er kun os, lønarbejderne, kan sikre dets bevarelse.

 36. Kc

  Sikken nedladende holdning at have bl.a. overfor
  landmanden, som efter din mening kun er ude på,
  at skaffe sig mest mulig offentlig støtte.

  Hvad kalder du den kategori, som bruger hele livet
  på at lade sig underholde på det offentliges regning? Hvor har de deres solidaritet?

  Men sålænge der findes mennesker som arbejder
  pligtopfyldende (også de bedre bemidlede) og
  finder sig i at skulle brødføde den store skare af
  samfundsnassere, skal du ikke tale om solidaritet.

  Mine forældre, bedste- og oldeforældre har livet
  igennem befundet sig der, hvor du mener, at du
  selv står. Ingen af dem har nogensinde fået nogen
  form for økonomisk hjælp fra det offentlige og de
  har absolut ikke befundet sig på toppen af dette
  samfund.

  Deres liv har udelukkende bestået af hårdt arbejde,
  som de færreste kender til i dag. Man skelede ikke til naboen og hvad naboen havde. Tiden blev brugt
  til at holde skindet på næsen på bedst mulige måde.

  Mine forældre kendte ikke til morskab og ferier, de
  knoklede og sparede, byggede egenhændigt deres
  eget hus og sørgede for, at vi børn trivedes, så
  vi kunne tage ansvar for eget liv.

  Jeg nedgører ikke dig og din klasse, som du så
  frelst kalder dig selv. Jeg er ikke imponeret for
  der er jeg selv og kender alle problemerne på egen
  krop, men jeg føler mig ikke som noget særligt i
  forhold til andre danskere.

  Ved egen hjælp har jeg både uddannelse og haft
  arbejde lige til pensionsalderen. Ligeledes ved egen hjælp, har jeg levet på en sådan måde, at jeg
  kan klare en tilværelse som folkepensionist uden
  at lide nød og uden misundelse over, at nogen
  kan lidt mere end jeg.

  Alt dette har aldrig formået at gøre mig socialistisk/
  kommunistisk i min tankegang.

 37. J.P:Madsen

  Man kan sige meget om ingen ting,og det var så det hun gjorde

 38. Klaus Vilhelm

  …hun gjorde det igen!!!
  Står offentligt frem og udstiller sin uvidenhed, mindre begavelse og totalt manglende lederevner, nul visioner og ingen løsninger – er det kun hende selv der ikke fatter at hun er uduelig!!!

 39. Niels Svendsen

  Vågn op. HTS snakker bare for sin lukrative lederstilling. Hun har aldrig villet andet end at forføre S til at give hende posten. S er fanget i ikke at turde indrømme forførelsen og dermed dømt til at fortsætte med at støtte en formand der konstant skader partiet.

 40. ole

  RYSTENDE DÅRLIGT AF AMATØRNISSEN

  Helt ærligt !
  Kommer der ikke en god løsning imorgen ?

  HTS udskriver valg

 41. Jens Eriksen

  Helle Thornings nytårstale var en lang og kedelig gang tomsnak uden visioner og ideer, hvad der skal ske for Danmarks befolkning i fremtiden.
  Helle Thorning viste sig som den svageste statsminister Danmark nogensinde har haft inkl. Anker Jørgensen.

  Det eneste fornuftige HTS kan gøre er at udskrive nyvalg nu,så vort land kan genopstå med glæde og optimisme.

 42. O. Dürr Jensen

  Den nuværende regering er i sig selv den største hindring for fremskridt her i Danmark. Folk tør ikke disponere, for hvad mon regeringen finder på i morgen? Langt den overvejende del af ministerstyrken er ukvalificerede evighedsstudenter, som aldrig har prøvet at arbejde for føden. Derfor kommer der den ene syge løsning på problemerne efter den anden. Helle Thorning burde for en gangs skyld vise lidt format og udskrive valg. Hellere idag end i morgen! Men stilet-pigen er helt blank og forstår kun at hyppe sige egne kartofler.

 43. sa

  ATT; Thorning skatteål; udskriv nu bare det valg – du duer ikke og landet har ikke råd til din amatørregering.

 44. Kamma

  Til alle der skriver om Thorning skal udskrive valg nu, jeg giver jer ret men tror nu at regeringen vil skrige op om det er den gamle regerings skyld at Thornings nytårstale var tom snak.

 45. h.munk

  Nu kan jeg ikke lige huske hvornår jeg sidst har hørt et brag af en nytårstale – hverken fra rød eller blå side. Men jeg tror nu også at det er ligemeget hvad hun siger og gør – hun er fra dag 1 dømt som en taber af BT, og som man kan se af de fleste indlæg: Fåret følger vædderen.

 46. Pedersen

  Sludder,- nej, som man kan se af de fleste indlæg :
  Folk har generelt fået ØJNENE OP i stedet!!
  Og det er virkelig glædeligt,- for det er pinedød på høje tid!!

 47. Klaus Jensen

  Nu når dagpenge perioden bliver nedsat 4 til 2 år, så bør vores betaling til a-kassen også kun være det halve.
  Og tænk, hvis vi alle satte 240000 ind på en konto, så ville vi have dem når vi evt blev arbejdsløse, det vil ca svare til hvad man på 2 år vil få i understøttelse, så kunne vi helt lade være med at betale til Akassen, det ville være en indbetaling på 2000 kr hver måned i 10 år, tja og hvis man ikke blev arbejdsløs, så havde man 240000 kr den dag man går på pension.

 48. O.Knudsen

  Thornings nytårstale levede fuldstændigt op til sin forgængers kvaliteter, med at tale med uld i mund. Med statsministerens nostalgiske tilbageblik, over Danskernes evne til at komme videre trods kriser, skal nævnes. At allerede i 1967, altså 5 år inden Danmarks optagelse i Fællesmarkedet, sang Preben Uglebjerg i Tivolivarieteen visen om ”Gyngerne og Karrusellen”, og hvor det fremgår, at en økonomisk krise vil komme. Og at vi alle ryger ned med `Nomsen`
  Selvfølgelig vil jeg ikke bebrejde en pige der dengang kun var 1 år sin uvidenhed! Men de Radikale
  som har forfattet ordlyden til talen, og som nu harcelerer over fagbevægelsens manglende løsninger. Til dem er jeg nødt til at påpege, at Fagbevægelsen ikke består af folkevalgte politikere, som skal rette op på politisk uduelighed.
  Det må efterhånden være gået op for de fleste, at det høje Danske lønniveau hænger nøje sammen med EU`s højeste afgiftstryk. Arbejderbevægelsen har kun fået lønstigninger, som modsvarer afgifterne, for at bevare reallønnen.
  Intet i nytårstalen handlede om de mange, som i dag står med hånden fremme for at klare til livets opretholdelse og om reklameblokke på TV hvor nødhjælpsorganisationer tigger om bidrag, for at opretholde deres administrationsudgifter.
  Således er der kun en måde at Kickstarte dansk økonomi. Fjern afgifterne, det vil skabe købekraft og arbejdspladserne vil strømme til Danmark.A

 49. HumørHenrik

  Helle Blankål er færdig som statsminister, & så er der sådan set ikke så meget mere i den.

  Hun vil ikke noget med jobbet men ret skal være ret:
  hun fik chancen men har misbrugt den PÅ DET GROVESTE. Ingen visioner, intet lederskab, ingen vilje
  til at kæmpe for noget eller nogen.

  Kun “fitelihut” pakker & stigende priser i off.transport.

  Hun er en plastic-politiker af værste skuffe.

 50. G. Sørensen

  Helle T. talte om, at danskerne pleje at være gode til at se muligheder. Hun kunne lige så godt sige i skal hjælpe jer selv, for politikerne har ingen løsninger. Der er kun løsninger for tilstrømmende stakler fra u-lande, de er i høj kurs, Der skal ikke spares eller begrænses.

  De værgeløse skatteborgere må se hjælpeløse til, mens landet udplyndres af andre landes forbrydere.

 51. Ingvald Jacobsen

  Ja så skete det for andet år træk. En gang banal bræk uden reelt indhold. Ingen løsningsforslag på hvordan følgerne af krisen kan mildnes eller afhjælpes. Hvad med at indføre prisstop, lønstop og samtidig stop for nye skatter og afgifter. Men det kan denne samling af hjælpeløse og hjernedøde stakler, der kalder sig en regering, vel ikke engang finde ud af! Håber ikke at vi skal belemres med flere nytårstaler fra samme person.

 52. Klaus

  Jeg synes, det var en god tale. Det er rigtigt, at der ikke var meget konkret politik. Men engang i mellem er det også rart nok lige at hæve sig lidt over det sædvanlige fnidder. Vi er faktisk i denne krise sammen. Danmark kan godt komme ud af krisen, når bare vi står sammen. At det også koster, tror jeg nok regeringen har gjort opmærksom på.

  Rent faktisk burde de blå juble over denne regering. I nyere tid har vi ikke haft en så fornuftig og økonomisk ansvarslig regering. Thorning tager om nogen tæskende for ikke at ville være julemand. Tæsk der kommer fra de mørkerøde, fordi hun ikke giver nok væk. Tæsk fra de blå fordi hun ikke er rød nok (hun er jo bare en løftebryder ikke???). Tæsk fra samtlige medier fordi de tror det er det læserne vil ha’. Tæsk fra politiske kommentatorer, der allerede kritiserede nytårstalen inden de havde hørt den. Utroligt, at hun kan holde til det…. Jeg kender ingen, der har været udsat for en så smålig og usaglig heksejagt som Thorning.

  Talen i går var god…. Den kritik der kommer, er der jo altid. Den usaglig ad helvede til, men det er jo åbenbart sådan dansk politik er i dag.

 53. Tove Thorsen

  Jeg er helt enig. Vi trænger til at blive sat på plads, for hold op hvor er vi forkælede. Jeg kunne godt tænke mig at man spurgte venstre om hvordan de ville få os ud af krisen. Skal vi blive ved med at lege at vi er så rige og bare bruge løs. Det er jo det de gjorde i deres regerings tid, og som den nuværende regering skal rette op på, og når det er gjort, så kommer de ud af busken og lover guld og grønne skove, som vælgerne falder for, for nu vil det være godt med lidt Luxus igen, og sådan kan vi blive ved. Hvorfor fanden kan det folketing ikke bare arbejde sammen om et godt velfungerende land. Og til jer enighedsliste blev nu voksen og tag et alvorligt ansvar.

 54. S. Kristensen

  Klaus, hvorfor skulle de blå juble over denne regering? Jeg tror det skulle være lige omvendt, det var faktisk den tidligere regering der var meget mere økonomisk ansvarligt og her er bevis på! http://boersen.dk/nyheder/politik/1/216658/thorning_slaar_hul_paa_sparegrisen.html
  Husk lige hvem har sparet de pengene op, og at de “ansvarlige økonomer” har alarede brugt 80 mia. derfra!!!!!!!!!!!!

 55. S. Kristensen

  Prøv slå linket på google, så kommer den.

 56. S. Kristensen

  Prøv at slå linket på google så virke den!

 57. Jan Petersen

  Er der stadig nogen, der forventer andet end tom rød luft ud af det tågehorn …..?

  Godt nytår iøvrigt

 58. Jens Eriksen

  Helle Thorning og hendes regeringsslæng kender kun en slags politik, som er afgifter, afgifter og atter afgifter.Derfor opstår der ingen nye arbejdspladser til at hjælpe de langtidsledige.Hører her i aften, at regeringen fra 1.1. i år har sat en kæmpeafgift på bl.a. is,som måske iflg. Premier Ises direktør betyder, at en del af produktionen flyttes til udlandet.Regeringen har sat øl-og slikpriser op her fra nytår,som betyder, at danskerne køber endnu mere ind i Tyskland.Det betyder at fler3 tusinder arbejdspladser også forsvinder her.
  Det eneste, der ikke spares på af regeringen er U-landshjælpen samt den økonomiske indvandring af analfabeter fra især mellemøsten.Hvornår siger danskerne NU ER DET NOK?

 59. Annalise Christensen

  Helle Thorning efterlyser jo selv, at vi i befolkningen skal se muligheder i denne tid.
  Man kunne jo så foreslå hende den mulighed at opslå et AKUTJOB ledigt, med stillingsbetegnelsen Statsminister til Danmark søges!

 60. Jyden

  Fuldstændig rigtigt, det du skriver, Jens Eriksen!
  HVORFOR er der SÅ lidt,- eller så at sige praktisk talt INGEN fokus på,- hverken fra mediernes eller den såkaldte regerings side, hvad den enorme indvandring koster DK,- økonomisk, samt gør ved vort eget folk,- det er et TABUemne simpelthen!
  Det ender med, at vi skal tvinges til at have asylcentre i nabolaget i alle vore byer, store som små!
  Vi burde stå sammen i stor flok foran Højborgen og demonstrere,-det kan de da i andre lande,- der er jo nok at tage fat på!

 61. HardeHenrik

  Jamen du har helt ret, kæmp for alt hvad du har kært.
  Vi kan starte med at hænge alle bankdirektørerne.

 62. Espen Bønnelykke

  Det bliver jo ikke bedre. Og Helle Thorning slipper ikke sin sikre indtægt de næste år før valget.Kunne man ikke lave et – omend historisk – bytte således, at Birgitte Nyborg fra Borgen overtog Helle Thornings plads indtil der udskrives valg. Hun vil være noget mere kompetent på pladsen…..
  Valg…..nu, alt andet er vælgerbedrag.

 63. HardeHenrik

  At du sidder og blander en tv serie sammen med virkeligheden viser med alt tydelighed vores VIRKELIGE problemer.
  I lever i en drømmeverden, dyrket frem af medierne, vågn dog op for satan og helvede

 64. knud erik

  Til at grine af kan man vel heller ikke forvente af vk+o avis (BT) og de borgeliges talerør, alt andet vil da have været utænkelig, kan snart ikke forstå at man ikke snart, erkende at det kun lars (bilag) der dur , og hvis de borgelis nytårs tale var bedre, så skal man sku være en tåbe, vil sige noget af den bedste tale jeg har hørt, og en tale der vil samle folket, og uikke som de borgelige kun tænker på toppen. Aldrig har vi haft en danmark så egoistisk, og selvglade der kun tænker med sky klapper på, og det er en danmark der er blevet total forandret i de sidste år til overforbrug, og ødelagt af grådige finansfolk og banker, og politikkere der har snorksovet,. og nu det s.r.sf der skal ryde op, sørgelig VKO avis (bt) ikke kan se det ,

 65. sofie

  knud erik-nu har det jo så lige taget en del år at opbygge systemet-og da det startede og var på sit højeste-regerede Socialdemokraterne-og se bare den forsatte linie,forskellen er at der nutildags er blevet en del sværere at skjule svinestregerne-og det resultat ser vi så nu på!

  Af to onder vælger man så det mindst onde-det er det “valg ” vi har.

  Men at socialdemokratierne har ageret på samme måde som liberalisterne er utilgiveligt -for det er sket under DÆKKE-så altså :vi ved hvad vi får hos liberalisterne-det ved vi ikke hos socialdemokratierne-der skal man helt sikkert holde på sin skalp-bare for en sikkerheds skyld,den slags var slet ikke nødvendigt i MATADORS tid.

  Forræddere er hvad de er!

 66. knud erik

  Ja ved ikke rigtig hvor du vil hen med det sluder du skriver, men hvis du ivrigt vko (bt) læsere, så det vel ikke så sært man ikke forstår. men af goe grunde kan jeg ikke lige svare dig , Men til sidst forrædere, HMM, hvem, tror lige du skul tænke 10 år tilbage, og så se hvem der var forræddere, og hvem der lod hele danmarks økonomiske frådseri og bankerne grådehed samt formænd for bestyrrelserne i bankerne,bare ødslede ud , og kun for en ting at , belønne dem der hurtigst kun køre bankerne i sænk, og indkasserer, mega beløber til sig selv, på de små spareres bekostning, Men desværre , så er der ingen her på V´s talerør,(bt), og de egoistiske borgelige vælgere, der har fattet det endnu, Krisen burde ikke have ramt vores dejlige DK, så hårdt, Og er der en på TV news der er positiv , Så der straks 10 eksperter , og kommentatorer alle medlem af Venstre, der er negativ, så inger tør bruge penge, så væksten kan komme igang ,for pengene er der i masservis, .

 67. H.P.

  sofie,-prøv lige at tænke før du skriver eller taler.
  “at socialdemokraterne agerer på samme måde som liberalisterne”-det er jo ren løgn. Det, de gør har intet med at være liberal at gøre!
  Det, A og co. gør, er den største falskhed i Danmarkshistorien siden enevælden,- det hele består af løgn, manipulation eller en forklaring på at de er i gang med hele denne særskilte afdeling og i løbet af nogle måneder har de en løsning! Du har aldrig drevet en virksomhed, det ser man tydeligt i dine kommentarer, når man nu gør det, er man oppe på mærkerne hele tiden og bemærker alt!
  Du kunne starte med at gå i en landsbyskole, af den slags man havde i 1950èrne,- dengang kunne børnene lære noget, modsat i dag, der lærer man ingenting!

 68. sofie

  …ja pengene er der -godt gemt i fx.Fru Thornings lomme-det må du da indrømme?og Nyrop forstod da også så glimrende at rage til sig-hvilke værdier tror du han er i besiddelse af?

  Hvad med Tvind-Emperiet hvilke mange 100 milioner har de raget til sig -under det socialdemokratiske styre?

  Og der er 1000 vis af eksempler.

  Næ,nej er du en ægte politiker så lider du på lige fod med befolkningen-bagefter ,ja, så har folk jo så ikke det store imod at politikerne rager til sig-for dit har bevist deres værd-de har så fortjent deres goder -ALTSÅ FORTJENT!

  Tag som eksempel under krigen(ja,ja det er længe siden)hvor den Britiske Kongefamillie valgte at blive i London under Krigen-se det er et eksempel til efterfølge….!

 69. knud erik

  sofie altså som skrevet før kan ikke lige finde hvad du mener i din kommentar det her drejer sig om krisen og hvem der har skabt en krise her i vort land , som absolut ikke burde være sket, Ja rigtig ingen politikkere er bedre end andre , og der er og vil altid være svindlere ligesom du beskriver, men de har da ikke ska vores krise nu , sofie giver dig lidt ret, Men det jo 2012-2013 , vi er i nu, og med bt`´s vk avisen og dens borgelige komentatorer, vil jo ikke ellet kan ikke tåle det er dygtige vinder der styrer, de synes jo det bedre at hetzze mod regeringen, og en Venstre chef redaktør. nå godt der er lang tid til valget, å ikke pia . og df, skl styre igen.

 70. Kc

  Glem nu ikke, at den nuværende krise ikke bare er et
  dansk fænomen, men en verdensomspændende fore-
  teelse.

  Hvem/hvad der har skabt krisen er måske ikke så lige-
  til at greje, men et er sikkert, – nemlig at politikerne al-
  ene bærer skylden for ikke i tide, at spotte miseren og
  dermed have stoppet dette cirkus.

  Knud Erik, hvis du mener at BT er så borgerlig og du
  ikke er, hvorfor i himlens navn læser du den så??

  I øvrigt har den foregående regering ikke skabt krisen,
  men som øvrige politikere burde de have foretaget
  sig noget, der kunne dæmme lidt op for en fortsat
  uheldig udvikling.

  Men det blev ikke gjort den gang, ligesom det heller
  ikke gøres under denne regering.

 71. knud erik

  kc jeg kan bestemt godt læse en borgelig avis som bt, egentlig ligeglad, med det læser alle aviser,men synes det er direkte usmagelig, hvad de skriver, og ikke erkender de er en avis for den tidligere regering, hvis en minister eller en anden i nuværende regering træder ved siden af, så kan der gå flere uger med skriveri, og hvis det er en fra anden , tja så det lige nævnt en dag, men til det andet. kan ikke se hvad krisen i andre lande kom os så meget ved, anders, og især thor pedersen ikke så meget lars lykke snork sov, og især også pia som jo , ikke fattede hvad der skete, bare hun fik noget på udlændinge,området, for at sige det kort , det eneste der skal ske enkelt, er at få en optimistisk i dk,og skrot bt ekstrabladet ,og de borglige venstre kommentatorer, og luk tv news. en års tid, så skul der nok ske noget,og regeringen kun få ro til at genopretter vores land, fremfor at skulle forsvarer , fuldstædige latterlige beskyldninger,

 72. Kc

  Naividitet er et dansk kendemærke! – Ja under-
  tiden grænsende til reel dumhed.

  Røde politikere kan ikke bringe krisen til ophør.

  Så enkelt kan det siges!!

 73. S. Kristensen

  Knud Erik
  Vk+O brugte 10 år for at rydder op efter Nyrup og Co, men det er småting i forhold hvilken oprydning skal næste regering stå for.
  Med den oposition som VK+O har haft, kan man blot konstatere, at de har de gjort så godt de kunne. Som oposition har de brugt alt deres tid for at bekæmpe daverende regering, nu er de i gang at bekæmpe dem selv.
  Jeg vil ikke gøre mig klog på hvem har gjort hvad, men fakta er at Danmark har fået en regering som fra starten er ramt af skandaler.

  Det er sørgelig at være vidne til at fornuft i den danske politik blive afsporet af ondskab. Vi så de især de sidste par år med VKO, hvor deres oposition brugte enhver lejlighed til at rejse personsager og uvildig underssørgelser på ethvert lille rygte.
  De personsager var rødes guff i deres ihærdighed til at rage magten til sig. Nu får de lov til at tager deres egen medicin, så får de måske realitetssans tilbage.
  Spørgsmål er bare, hvor meget skal danskere presses før det går op for dem, at den her regering vil ødelage Danmark for altid?????

 74. knud erik

  sofie altså som skrevet før kan ikke lige finde hvad du mener i din kommentar det her drejer sig om krisen og hvem der har skabt en krise her i vort land , som absolut ikke burde være sket, Ja rigtig ingen politikkere er bedre end andre , og der er og vil altid være svindlere ligesom du beskriver, men de har da ikke ska vores krise nu , sofie giver dig lidt ret, Men det jo 2012-2013 , vi er i nu, og med bt`´s vk avisen og dens borgelige komentatorer, vil jo ikke ellet kan ikke tåle det er dygtige vinder der styrer, de synes jo det bedre at hetzze mod regeringen, og en Venstre chef redaktør. nå godt der er lang tid til valget, å ikke pia . og df, skl styre igen.

 75. sofie

  Erling Rasmussen,minder Hitlers ønsker ikke lidt om nutidens lidt eksotiske østerlandske drømme-nu bare med religiøst islæt.

  Hvis det så bare var for freden ,men hvilken form for udpining ønsker man -den langsomme dræbende eller den hurtige?

  Og sandheden er jo at det indtil videre blot har været en platform for politiker drømme og miliard udsugning af borgerne så der nu er Røde Kors pakker på vej til EU borgere, altså ikke fattige Afrikanere eller andre derude.

  Så gad vide om ikke Europa får lige så mange eller flere krige på sigt-takket være griske politikere med storhedsvanvid?

  Men det er måske noget andet fordi det er politiker styret og ikke en gal mands værk?

 76. Kc

  Nej vel Sofie, hvorfor skulle krige pludselig stoppe her?

  Det gør de jo heller ikke, der kriges mange steder i verden, selv Danmark og flere andre Europæiske lande
  går i krig i disse timer. Vi har lige fået meddelt, at endnu
  en dansk soldat er dræbt.

  Denne unge soldat dør fra 3 børn for en sag der ikke er
  hans og ikke er Danmarks. Det er så tænderskærende
  meningsløst.

  Vi er befolket med krigsliderlige politikere, som absolut
  skal spise bolcher med “de store”, så selvfølgelig sen-
  der de gladeligt danske unge ud i krig.

  Den store og verdensomspændende krig vil selvfølge-
  lig komme på et tidspunkt, jeg kan ikke få øje på grunde,
  der skulle forhindre det. Det ulmer og gærer i alle hjørner
  af verdenen alt imens krisen tager til og bliver stadig
  dybere.

 77. sofie

  Ja,Kc ,og den lede virkelighed er at kvinderne står tilbage ved kødgryderne mens mændene går i en diffus Krig -almindelige borgere knap nok ved hvorfor sker,men den beskidte sandhed er at kvinderne må holde sammen på børn og hjem -og bliver de voldtagne og tæskede også mens børnene ser på -mens mændene derude intet kan gøre.

  Ja det er nødvendige ofre kalkuleres der med-ok,men så lad de bestemmende selv lægge mødre, søstre og døtre til allerførst-om de er 10 eller 20 år ses der ikke på i farten.

  Psykopaterne har desværre for frit spil i de bestemmende kredse -derfor afgræns ulykken :

  NED MED EU -LUK BOMMENE

 78. S. Kristensen

  Sofie
  Den egentlig udemokratiske problem opståd med Maastricht aftalen i 1992. Indtil da var der kun tale om fri udveksling af varer, kapital og visse regler om fri personflytning. I 1992 gik man fra EF til EU idet foretoges en politisk overbygning, som har været eklatant fiasko.
  EUs største projekt var indførelsen af EOROEN. Fra tysk side skulle denne fællesvaluta sikre Tyskland førestillingen i Europa. Den er også godt på vej. Mendens Tyskland kan optage statslån til meget lille rente, må de øvrige medlemmer betale væsentlig mere. Krig mellem de europæiske stater føres nemlig ikke mere med våben, men med økonomi.
  EU tilhængere må derfor se i øjnene, at det DE støtter, er ikke en smuk ligestilling-ej heller et europæisk Tyskland, men DE støtte et tysk Europa. I realiteten Hitler`s gamle drøm om NEUROPA!!!! De hypigst hørte argumenter FOR MERE EU og om ophævelse af forbeholdene går i øvrigt på, at vi holdes udenfor, når de store beslutninger treffes. “VI” er vores visionløse og ofte inkompentente politikere. AT de ikke er med, kan jeg ikke se som noget tab, da EU sagtens selv uden hjælp kan træffe tåbelige beslutninger. Jeg synes ikke at argumenterne for fortsat medlemsskab er over bevisende.
  Når man kan oplive en politiker som f.eks. Dan Jørgensen mere end antyde for åbent TV-skærm, at befolkningerne i EU støtter op om projektet, så er der for alvor noget galt. Et er den gammelkendte “vi -ved-bedre” holdning, underforstået, at politikerne ved at befolkning mener noget andet, men de mener altså at de ved bedre, og når de begynder at leve i en parallel virkelighed frigjort fra fakta, så er der grund til at råbe VAGT og GÆVER.

 79. knud erik

  Kc og kun til dig blå politikker Kan sku da bare slet SLET ikke, det har vi set, så igen godt der er nogle der tør ryde op efter en fiasko efter den forige regering, og godt de radikale er med, så kan vi få en mix af at samle danmark,ment på den måde at der er to muglighed for at få flertal. og ikke som før ,da det var Mor, suppe steg og is Pia kjærsgård’ Og i igen godt vi har længe til valg ,

 80. Kc

  Noget usammenhængende sludder, men hver fugl synger med sit næb. Mere er der ikke at sige om dit
  synspunkt!

 81. sofie

  knud erik ,mener du landsforrædderne -de Radikale-fra 2 krigen ?

 82. knud erik

  Sofie nu lyder du som en rigtig borgelig V. kvinde der ikke fatter en skid).så gider ikke skrive mere til dig. Desvær, hyg hyg, de næste tre år. ,

 83. sofie

  :-(((

 84. Kc

  Det irriterer mig, at du har så mange skrivefejl. Sorry!

 85. knud erik

  ok sorry, hvis der er for mange fejl, men pyt nu har jeg ikke stavekontrold på , så det ikke noget du behøver at beklage, men til dit svar, så der kun et svar, At det du skriver også er en gang være vrøvl , og en gang tudekiks. uanset hvad der sker nu, så er det S-SF-R. der får skylden for 10 års kaos. Så Kc kun engang tudekiks , fordi V. ikke kom til magten;Og hyg tak for en trods , alt god debat, og sorry, med stavefej, :)))

 86. HardeHenrik

  Jamen konen har jo ret. De radikale var jo på Tyskernes side, og ville i forbund med dem. At du sidder og forsvare dem, viser med alt tydelighed hvad der gemmer sig i dig ikke loki

 87. O.Knudsen

  For at genopfriske Knud Eriks hukommelse om finanskrisen. Så blev frøet sået allerede under Nyrup regeringen. Indførelsen af ”Pinsepakken” gjorde at arbejdernes kompensation ved overenskomstforhandlingerne, blev så stor at husstandsindkomsten steg væsentligt og derfor var direkte årsag til husprisernes himmelflugt.
  Da enhver med en smule fornuftig indsigt, kan regne ud. Så var bankerne ikke i stand til at finansiere denne stigning med deres egenkapital og derfor måtte låne i udlandet.
  Da så at Mogens Lykketoft havde lanceret Fyordet ”Ældrebyrde” så forsøgte rigtigt mange at sikre deres alderdom, ved at investere deres friværdier i aktier og indskudsbeviser i deres bank, hvor de blev lovet det største afkast. Penge som de nu har mistet!
  Derfor blev bankpakkerne indført, for at ikke hele befolkningen skulle miste hele deres indestående på deres lønkonto.
  Kollapset i Danmarks økonomi skete p.g.a. konsekvensen af sygeplejernes strejke, for mere i løn. Hvilket bevirkede at hele den offentlige sektor fik bevilget 15 pct. lønstigning, hvilket gjorde underskuddet på vores BNP.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.