Debatten er mere fri

Tilbage med dem, smid dem ud. Vi gider ikke mere.

Sådan lyder en velkendt strofe i TV-2-sangen ‘September 85’ fra et legendarisk album fra, ja, midtfirserne. I disse dage er Steffen Brandt og TV-2 endnu en gang på turné. Det er jo det, rockgrupper gør, skal og lever af, og det lever vi andre så heldigvis højt på. TV-2 er af sted i anledning af 30-årsdagen for bandets første koncert og spiller numre fra det righoldige bagkatalog af sange, der siden 1982 har taget den kritiske og kærlige temperatur på Danmark og danskerne.

Da Steffen Brandt i København i lørdags på spillestedet Vega introducerede ‘September 85’, der er et spiddende opgør med dansk snæversyn, dobbeltmoral og dukkede hoveder, gjorde han det med et indledende kig i bakspejlet: Når man ser tilbage på 80erne, er noget heldigvis forandret, mens andet desværre er sørgeligt aktuelt. Brandts budskab til nytårskoncertgængerne var ikke til at tage fejl af. Der er stadig masser af snæversyn, som der er grund til at gøre op med i 2013.

Det er rigtigt. Men en af pointerne i Brandts egen tekst – at nogen tør sige fra og ikke bare vender hovedet den anden vej, når de lede bemærkninger ryger af sted gennem kupeen – er forandret. Langt flere tør i dag deltage i den offentlige debat og ytre, hvad de inderst inde mener. Det gælder både for dem, der hylder snæversynet og dem med den provinsielle tilgang til verden.

Og dem, der prøver at gøre op med det. Det er blevet langt mere acceptabelt, at man i dag diskuterer emner, der før var tabuer og politisk ukorrekte. Lad os bare nævne indvandring, kontanthjælp, store virksomheders skattebetaling og hvordan enhver yder sit til, at vi kommer gennem krisen.

Ja, der kan sagtens være problemer med tonen på Facebook og debatblogs. Men man kan kun bifalde, at vi har en langt mere åben, fri og nuanceret debat i 2012 end i september 85. Lad det fortsætte i 2013.

Godt nytår

11 kommentarer

 1. sofie

  Ja ,gad vide hvem der skabte grundlaget for de lede bemærkninger.

  Dem der har sit på det tørre og i sikkerhed bag de duggede ruder, og lader almindelige borgere være “nonnelår”som fx. den almindelige -voldtaget borger (både psykisk og fysisk )og indbrudsramte , eller endnu engang -bagest -i -køen -til-boliger ( det er ikke værdigt at sove på en bænk i parken-hvis man er mørk i huden-men er man lys i huden er alt i orden- man kan skam klare både 20 minus grader og at tage til takke med bænken i parken:
  Der er jo også de frivillige organisationer der giver et måltid mad-det er noget man måske lige overlever på,og lukketider tillader de sig også at have ,for det er kun private der spytter i kassen -gad vide hvor meget Hr.Brandt og B.T. spytter i kassen?
  Sikkert rigtigt mange -hvis det havde været “medmennesker ” der var mørke i huden-gad vide om de trækker deres godhed fra igen i SKAT?Højst sandsynligt -hvis det er dem med lys hud der var deres “medmennesker”)vragede selvom man stod først i boligkøen,men så kom et par “flygtninge” og vupti et par år efter også med dejlig hus og have, mens den lyse i huden stadig bor på bænken,hvis da ikke frosten har taget ham.

  Godt dobbeltmoralsk Nytår!

 2. Inga Svångberg

  @Lederskribenten

  Nogle vil måske nok mene, at ukontrolleret og uhindret debat er et gode i et demokratisk samfund. Desværre har praksis dog vist, at antisociale/højreorienterede elementer sætter sig på de fleste debatfora, og bruger dem til at kritisere og latterliggøre vores multietniske, humanistiske, antidarwinistiske og socialistiske samfund.

  Var dette hensigten?, og skal det fortsat accepteres? Svaret må i begge tilfælde være et rungende nej!

  Jeg har gennem mere end et år ytret mig i BT’s femragende debatforum, men jeg rystes og chokeres dagligt over den racistiske, fascistoide og uanstændige tone, som visse debattører betjener sig af. Jeg vil ikke nævne de værste syndernes navne (de ved selv, hvem de er), men blot håbe på, at de fremover afskæres fra at kritisere det nye, fremvoksende Danmark. Dette skal ske ved at overlade styringen af debatforummet til akademisk uddannede moderatorer, som med hård hånd sletter kommentarer, der ikke fortjener videre spredning. Nogle vil måske kalde dette censur, men til dem vil jeg blot sige, at det hele drejer sig om at holde en civiliseret, konstruktiv, humanistisk og god tone. Hvad er der galt med at ville dette? – intet!

  Med venlig hilsen og med håbet om en god og anstændig fremtid!

  Inga Svångberg

 3. sofie

  Svångberg du har åbenbart ikke læst mit svar kl .17.01 hos ” Kom igen Majestæt”….!
  Tag nu at gå efter dem der skaber problemerne og ikke dem der forsvarer sig.Det svarer til at straffe patienten ,fordi lægen laver et forkert indgreb.

 4. ib

  he he..udmærket og særdeles grovkornet ironi..min gæve pige..

  nu når Thorning udklækker en hulens masse 30-35 årige nye skoleelever,…alle uden 2 sekunders arbejdserfaring.., kan de sikkert indfri dine vildeste forventninger og alle landets problemer, på ægte akademikervis..og på hver deres regneark

 5. Inga Svångberg

  @Ib

  – ironi?

 6. Inga Svångberg

  @Sofie

  Jeg mener stadig, at de gemene gammeldanskere bærer hele ansvaret for Danmarks multietnificering. Ligesom de bærer ansvaret for skabelsen af den dysgenetiske velfærdsstat, indførelsen af verdens højeste skatter, afindustrialiseringen, skabelsen af verdens største offentlige sektor, nedmonteringen af uddannelsessystemet etc. etc. Ingen tvang gammeldanskerne til nogetsomhelst, de valgte det selv, ligesom de selv valgte at befolke folketinget med 179 opportunisktiske middelmådigheder.

  Gammeldanskerne ligger sgu´ som de har redt!

 7. sofie

  Ok ,men så lad være at piv -når “gammeldanskerne ” forsvarer sig,men det gør du jo ikke,vel?

  Og husk ,hvis banken snyder dig -så er det din egen skyld-for du har selv valgt pågældende bank -eller hvis du bliver overfaldet på gaden er det din egen skyld -du kunne bare have valgt et andet fortorv!

 8. Hasse Gårde-Askmose

  Måske er debatten blevet mere fri.

  Og dog!!!!

  Hvad med BT’s eget blogunivers?

  blogs.bt.dk

  Hvem er det, der spærrer/sletter indlægene på de forskellige blogs?

  Er det “blogindehaveren”?

  eller er det BT?????

  De spørgsmål kræver et svar fra BT!!!!!

 9. Kc

  IHH du store almægtige guru!

  Denne “Inga” er da helt fra snøvsen! Alt hvad dette væsen gerne ser afskaffet i en debat, bruger væsenet
  selv i ekstrem grad og jeg ser gerne, at fænomenet
  INGA SVÅNGBERG helt forsvinder.

  GODT NYTÅR!

 10. Ole Andersen

  Noget er heldigvis forandret?!?

  Ja, DET skal siges…Vi har fået endnu flere af udlandets problembørn hertil og vi hænger nu med numsen udover afgrunden!!!

  En gang i 1980´erne prøvede man fra styrets side at lægge låg på den spirende modstand mod indvandrere og flygtninge, som alle blev til indvandrere (ellers lavedman danskfjendtlige særlove, så de sidste også kinne få lov at blive!), ved at udsprede den løgn, at der jo ikke var flere fremmede end der kunne sidde på en langside i Parken!!!!
  Allerede dengang en gigantisk LØGN!!!

  De fleste politikeres sandhedsniveau har bestemt ikke ændret sig!!!

  Ja, VI, DANSKERNE, er trætte af DEM!!!!

  Så citatet fra denne latterlige popgruppe i deres selvfedhed må trods den fjendtlighed, som emmer ud af de talentløse strofer være SANDT!!!

  “Tilbage med dem, smid dem ud. Vi gider ikke mere”

  ALDRIG MERE!!!

 11. Ole Andersen

  Egentlig har du jo ret, Inga…

  Danskerne har som helhed været så forblændede af den herskende multikulti-“elites” forkvaklede holdninger, faktisk siden slutningen af WW2, og det i stigende grad latterlige FN, som nu har flertal af taberstater, hvilket tydeligvis præger hele butikken, at de vedblivende har stemt 179 tumber ind i Rigets fornemmeste forsamling!

  Flertallet af danskerne ligger derfor, som de har redt!!!
  Men vi er altså MANGE, som aldrig har stemt på de latterlige, landsskadelige politikere og somstadig tror på DANMARK SOM DANSKERNES LAND!

  Det er ikke for sent endnu, men indrømmet!

  Det snerper derhenad!!!

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.