Kom igen, Deres Majestæt. Sig noget!

Hvor bliver det ført mest politik – i Folketinget eller på Facebook? Når man sammenligner tv-billederne med de tomme stole fra Christiansborg med aktiviteten i cyberspace, kan man godt komme i tvivl.

Intet er åbenbart for småt til, at rigtig mange politikere er klar til at give deres mening til kende på de sociale medier.

Forleden ønskede Dansk Folkepartis Søren Espersen godt nytår til de kongelige via Facebook og skrev, at vi kunne være stolte over kronprinseparrets familie. Det fik straks Liberal Alliances Ole Birk Olesen til tasterne. Han skrev i bedste ’enhver er sin egen lykkes smed’-stil, at DF’eren ikke skulle bilde sig ind, at det er muligt at være stolt over andres præstationer.

En pudsig og unødvendig nedgørelse af både Søren Espersen og kronprinseparret og vel egentlig også af det erhvervsliv, som Liberal Alliance er så glade for. For er der nogen, der i hvert fald foregiver at være stolte over den kongelige familie, så er det erhvervslivet. Adskillige danske topchefer er vilde for komme med på kongefamiliens eksport-fremmende udlandsture og de overøser frivilligt Frederik & co med gaver.

Her på BT vedkender vi os gerne, at vi er stolte over kongefamilien. Den er et unikt samlingspunkt, men derfor går vi selvfølgelig journalitisk til værks og skriver gerne kritiske artikler om dem, hvis det er relevant. Derfor tillader vi os også at efterlyse et nyt højdepunkt, når det kommer til nytårstaler. I aften toner dronning Margrethe frem på skærmen for 41. gang, men den eneste tale, som folket husker, er hendes ’dumsmarte’-bemærkninger fra 1984. Kom igen, Deres Majestæt, giv os noget at tale om under forretten!

Godt Nytår. Pas på hat og briller – og hinanden.

Gud bevare aviskøberne.

49 kommentarer

 1. Inga Svångberg

  @Lederskribenten

  “I aften toner dronningen igen frem på skærmen, men den eneste tale, som folket husker, er hendes ’dumsmarte’-bemærkninger fra 1984”

  – ja, og er det så sært, at vi aldrig tilgiver damens ubegavede kommentar?

  Hun bor ikke selv i kulturberigede områder, næææh, hun indkvarteres i gigantiske boliger omgivet af talrige sikkerhedsvagter. Hun kører heller ikke med S-toget, hvor vi andre dagligt må se til, mens kulturberigerne fører sig frem som det nye herrefolk, næææh, kosmopolitten lader sig transportere omkring i Bentley’er, Rolls Royce’er, privatjet og i eget skib. Hun tvinges ikke til at betale de enorme skatter, via hvilke vi andre danskere tvinges til at betale for koloniseringen af vores eget og eneste land. Hendes eget afkom tvangsplaceredes ikke i de stedse mere kulturberigede folkeskoler. Dronningen lever simpelt hen så langt væk fra det multietnificerede Danmark, som det overhovedet lader sig gør, med mindre man helt fraflytter landet.

  Alligevel tillod hun sig at kritisere danskerne og deres negative måde at omtale multietnificeringen af Danmark. Hun tillod sig at bide den hånd, som fodrer hende!

  Jeg hørte ikke selv talen i 1984, men læste dagen efter uddrag af den. Før talen havde jeg ingen negativ opfattelse af de royale, men dette ændredes så sandelig efter talen.

  Den institution, som Daisy p.t. er overhoved for, har ikke min støtte. Den kan hun kun få, hvis hun i aften, klart og uden omsvøb, undskylder over for det danske folk – undskylder at hun i 1984 tog fejl!

 2. Thomas H. Rasmussen

  Jeg har også et lidt ambivalent forhold til kongehuset men kloge mennesker påstår jo at kongehuset rent turistmæssigt og promoveringsmæssigt er en fordel og overskudsforretning for os – så fred være med det! Dronningens taler er imidlertid så intetsigende at de kan fortolkes bredt alt efter ens politiske tilhørsforhold og det kan vel heller ikke være anderledes da hun jo er hele landets dronning!

  Vores lille land har imidlertid langt større problemer end at diskutere kongehusets rolle!

  Med verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk er det i høj grad “systemet over mennesket” som styrer herhjemme hvor en flok halvstuderede røvere laver den ene afgift og forbud efter hinanden alt imedens statsunderskudet stiger, grænsehandlen stiger og arbejdspladserne fosser ud af landet! Den anden dag så vi i DR at flere hundrede mindre danske virksomheder har etableret sig lige syd for grænsen p.g.a. det dårlige erhvervsklima og den høje skat herhjemme! Og både den forrige og den nuværende regering har ikke fattet alvoren!

  Med 810.000 mennesker i den arbejdsdygtige alder uden for arbejdsmarkedet har både Jobcentrene, det sociale system og ikke mindst politikerne svigtet katastrofalt. Man har pacificeret så mange mennesker under div. ordninger med så høje sociale ydelser, skattefri boligsikring m.m. at det for disse mennesker ikke har kunnet betale sig for dem at søge arbejde og de lavtlønnede mennesker såsom kasseassistenter, ekspeditricer, arbejdere m.fl. må føle sig godt til grin når de hver dag pligtskyldigt passer deres arbejde! Vi ser næsten hver dag vanvittige eksempler på hvor meget disse bistandsklienter reelt får udbetalt.

  Heldigvis kommer regeringen nu med en førtidspensionsreform, kontanthjælpsreform og en SU-reform men desværre vælter det til gengæld ind over grænserne med asylansøgere/fattigdomsflygtninge fra hele verden fordi regeringen har slækket på opholdsreglerne og f.eks. udbetaler børnepenge fra dag nr. 1! Menneskesmuglerne har kronede dage! Alle sociale ydelser for mennesker i den arbejdsdygtige alder skal simpelthen sænkes kraftigt så der er et incitament til at søge arbejde. En enlig førtidspensionist får fra 01. januar 17.348 kr. om måneden og skal ikke betale 8% AM-bidrag som lønmodtagerne. Dertil får man også skattefri boligsikring m.m. og må tjene 70.000 kr. ved siden af p.a. uden der trækkes i ydelsen! Det kan en kassedame eller andre lavtlønnede ikke konkurrere med og det er hamrende uretfærdigt. En enlig folkepensionist som har været over 40 år på arbejdsmarkedet får f.eks. til sammenligning kun ca. 11.800 pr. måned! Hvis man overhovedet skal have børnecheck bør den kun gælde for 1 barn! Hvorfor er en førtidspension ikke tidsbegrænset så den løbende evalueres og tager højde for udviklingen på det medicinske område? Jeg ved fra tidligere erfaring at næsten alle indvandrere får førtidspension fordi de har en “traume” eller lignende eller gør sig umulige ved ikke at gide lære at tale dansk m.m. Det er squ da for nemt og vi har bare ikke råd til det! Hvorfor stilles der ikke nogle krav til mange af disse egoister og samf undsnassere som kan få ubegrænset førtidspension og kontanthjælp m.m .? Jeg ved udmærket godt at nogen er så syge at de ikke kan arbejde men hovedparten kan bidrage med noget. Hvorfor stilles der kun krav til de mennesker som er på dagpenge og har vist deres gode hensigter? Og er en “ægte” flygtning en person fra f.eks. Somalia eller Afghanistan som har rejst flere tusinde km fra et kontinent til et andet for at søge hjælp? Jeg kalder dem fattigdomsflygtninge som bliver en økonomi sk klods om benet for det danske samfund i mange år da de ikke kan klare sig i et moderne samfund! Jeg ved at lige så snart at disse “flygtninge” har fået førtidspension eller lignende tager mange af dem på lange ferier til de lande de angiveligt er flygtet fra og lever fedt af de danske ydelser fordi købekraften er langt højere i ulandene! De etniske danskere er til grin men godheds- og indvandringsindustrien jubler da det jo isoleret set skaber nogle fedt betalte jobs til dem – men landet bløder!

  I landet med verdens dyreste offentlige sektor som er helt ude af kontrol og i landet med verdens højeste skattetryk så kunne lære af både Sverige og Tyskland som trods international krise har en sund økonomi! Herhjemme venter græske tilstande til gengæld hvis ikke alle de offentlige virksomheder/kommuner, regioner og stat får et realitycheck a la SAS! Alle os som på et tidspunkt har været ansat i det offentlige ved jo at der er alt for mange “kolde” hænder i den offentlige sektor men istedet vælger pamperne at fyre de “varme” hænder! Ledelse og godt købmandsskab i den offentlige sektor er en by i Græenland og de inkompetente lokal- og folketingspolitikere lefler bare for vælgerne stedet for at gøre det rigtige for landet! Næste år slutter vi med en gæld på ca. 500 mia. kr. og der er intet i regeringens planer som tyder på at gældsætningen ikke vil fortsætte de næste mange år. Stakkels efterkommere!

 3. ib

  Der er altså sket mange mord,skyderier,afpresninger,narkohandler,voldtægter osv osv..siden 1984..
  så mon ikke Dronningen , som alle os andre normalt begavede, har ændret standpunkt på den positive og kulturberigende effekt masseindvandringen har skabt !!

  Gud bevare Danmark..for vor regering gør det ikke !!

 4. ib

  supertilbud på charterrejse.. ingen ved deres fulde femkan sige nej til..

  rejser du hertil får du gratis hotel med fuldpension ,og rigeligt med lommepenge udbetalt kvit og frit i lobbyen.
  ..du får endvidere 100.000 kr udbetalt kontant i indflytningsbonus så du selv kan møblere din frie bolig.,eller hvad du nu selv ønsker

  når du er etableret her, er du mere end hjerteligt velkommen til at få sendt dine 122 familiemedlemmer,naboer,og venner herop på lign favorable vilkår..

  der er ingen krav om nogetsomhelst fra dig, det vigtigste er at du er her, så vi kan få brugt alle de penge vi har stjålet fra landets dagpengemodtagere,og arbejdende befolkning

  MVH
  Danmarks regering

 5. sofie

  Dronningen udtalte på et tidspunkt at: Vi har øjne i hovedet og ser også vejene uden for den røde løber.

  Da Dronningen kom med sin udtalelse var den ganske berettiget,men det var så også før der gik penge i kulturberigelsen-nu er der jo kasse i det-det var der ikke dengang ,for da måtte gæstearbejderne tage til takke med lokumsjobbet på LIGE FOD med Danskere-de måtte også bo på kummerlige loftværelser på LIGE FOD med Danskere-oftest ungkarle.

  Der var heller ikke en hær af sagsbehandlere og boliger eller ,bistand eller noget som helst andet på LIGE FOD med Danskere.

  Så luk skuffen Svångberg-den gaber!

  Forøvrigt har Dronningen sin egen måde at vise sin holdning på-tag fx. hendes indrømmelse for år tilbage -at hendes madlavning ikke var sikker at spise eller hendes bilkørsel.Den slags kan kun tolkes som en støtte til de Danske husmødre som ikke har haft de store evner i et køkken ,og da endnu mindre til bilkørsel.

  Forøvrigt,har nogen bemærket at Dronningen ind i mellem selv har smækket sin frisure på plads sådan lidt nødtørftigt ( må tolkes som en solidaritet til travle Danske kvinder der ikke altid har tid til at se tjekket ud)
  Og at når Dronningen hejrer sig ud -er hun verdens flotteste Dronning?

  Kan du stikke den ,Svångberg?

 6. sofie

  ..PS.Også derfor er det tvingende NØDVENDIGT med en opsamlende funktion når lortet kollapser.
  Og da Kongehuset ligesom har været i Danmark i tusind år er den INGEN andre end Kongehuset der har evner og format til at samle Danmark igen.

  Gud bevare Danmark.

 7. Knud Madsen

  Enig Ib.
  Jeg tør godt holde en kop rigtig god humle på, at hun ALDRIG mere vil komme med så tåbelig en udtalelse. Dertil er hun alt for begavet og ved, at det vil betyde et endeligt for institutionen lige på stedet. Jeg ville i givet fald straks melde mig under republikanernes faner.

  Jeg husker tydeligt, da hun kom med det sludder, og det gip det gav i mig. Det var faktisk medvirkende til, at de politisk korrekte, snakkende klasser fik vind i sejlene.

  Der er virkelig al mulig grund til at nedkalde alle gode kræfter for at bevare vort lemlæstede fædreland, for som du siger, de der kalder sig regering, med de modbydelige radigale i front, gør det aldeles ikke.

 8. Kc

  Ja, det er ikke overraskende, at kongehuset skal en tur igennem skærsilden!
  Det sker nemlig med usvigelig sikkerhed ca. en gang om året. Her må de smålige, misundelige og ynkelige borgere af med deres egen manglende evne og vilje til
  at skabe sig et meningsfyldt liv, af med deres opsparede
  galde over tilstande, de aldrig selv kommer i nærheden
  af.

  Der bliver spurgt om, hvor der føres mest politik og dertil
  må jeg svarer: Føres der overhovedet politik nogen
  steder???

  M.M. er ude med det sandfærdige budskaberom, at den
  danske befolkning er underlagt diverse politikeres løgne,
  når det drejer sig om EU og det EU ubemærket trækker
  ned over hovedet på en manipuleret dansk befolkning.

  Mange har dog for længe siden gennemskuet alle ræn-
  kerne og spørgsmålet er så, hvad gør vi ved det??

  En måde kunne være, at sørge for at DF får mere ind-
  flydelse på landets fremtid. Mens de røde og de radikale
  indviterer alverdens folkeslag på betalt ophold i Danmark
  og lader EU overtage mere og mere af danske anliggender, er kun tilbage at håbe på, at DF kan og vil
  ændre denne negative og landsskadelige udvikling.

  Da intet kan blive meget værre end nu, er det da et for-
  søg værd, at give DF lov til at prøve. Søren Espersen havde gode kommentarer her forleden, begavet og alligevel helt nede på jorden og stor nok til at sætte pris på vores unikke kongehus, som aldeles ikke skal moder-
  neseres for det er jo hele forskellen på dem og os.

 9. Benny Nielsen

  Troede sågu i første omgang at lederen var henvendt til
  Margrethe den 3. af Danmark.?

  Blev klogere da jeg læste længere nede.

  Er sikker på at vi får at vide vi alle skal stå sammen og bare arbejde lidt mere, sagt af overhovedet for den familie der er størst modtager af bistandshjælp i landet.

  Man skal bestemt ikke forvente kritik af de tilflyttere der hærger de offentlige kasser og befolker landets fængsler.

 10. Inga Svångberg

  @Sofie

  “Da Dronningen kom med sin udtalelse var den ganske berettiget”

  – sig mig, Sofie, er du fuldstændig historieløs?! I 1984 var det store multietnificeringsmaskineri i fuld gang, og havde været det længe. Ingen, som gad åbne øjnene, ørerne og næsen, var i tvivl om, at multietnificeringen kørte for fuld skrue.

  “i 1984 måtte gæstearbejderne tage til takke med lokumsjob på LIGE FOD med danskere. De måtte også bo på kummerlige loftværelser på LIGE FOD med danskere. Der var heller ikke en hær af sagsbehandlere og boliger eller bistand”

  – sig mig, Sofie, hvor gammel er du egentlig? Levede du overhovedet i 1984, eller var du langtidsindlagt på institution i Nordjylland?

  “Forøvrigt har Dronningen sin egen måde at vise sin holdning på-tag fx. hendes indrømmelse for år tilbage -at hendes madlavning ikke var sikker at spise eller hendes bilkørsel.Den slags kan kun tolkes som en støtte til de Danske husmødre som ikke har haft de store evner i et køkken ,og da endnu mindre til bilkørsel”

  – aaaa…ga-ga-ga…gak-gak-GAKKA!….ga-ga-ga…, sig mig, Sofie, er du allerede gået i gang med at tømme dunkene med kirsebærvinen? Hvad i alverden har hendes evner udi bilkørsel og gastronomi med sagen at gøre?

 11. Inga Svångberg

  @Benny Nielsen

  “Man skal bestemt ikke forvente kritik af de tilflyttere der hærger de offentlige kasser og befolker landets fængsler”

  – nej, og vi skal heller ikke forvente kritik af alle de gammeldanskere, som gennem 4-5 årtier har stemt og fortsætter med at stemme for landets multietnificering.

 12. pederP

  Kongehuset virker støvet og virkelighedsfjernt. For pokker, Margrete, – forny dig dog!…Nu har vi hørt de samme floskler igen og igen i en menneskealder. Livet skal gå videre på en bedre måde end det seneste år.., vore unge skal i arbejde…Det private erhvervsliv skal udvikle sig. Nasserne skal ud!..Tag dog fat i disse samfundsmæssige problemstillinger. De er afgørende for, om vi overhovedet kommer fremad i et samfund, der p.t. ligger underdrejet..

 13. Marianne Pedersen

  Var i England juleaftensdag ,så og hørte Dronning Elizabeths juletale til folket….!
  Kære Dronning Margrete her får du baghjul….!
  Dronningen optrådte værdigt, sympatisk og ikke mindst stående, rankt og sikkert, foran det engelske medie i 3 D.Flot….!!!!
  Det mestrer du ikke…!!!

 14. ib

  at være så plat at klandre vor gangbesværede Dronning fordi hun ikke evner at stå op i timevis..taler for åndsniveauet du har Marianne..

  jeg er stolt af vore traditioner og skikke ,og vort Kongehus som binder det hele sammen i et fællesskab..
  det er efterhånden det eneste der kan samle nationen og er hyggeligt i dette land..IMØ

  at nogle endog mener de kan give et eksportfremstød til eks Australien som Mary gør..er ligeså enøjet og stupidt, som når dukkelisen Johannes vitterligt tror og mener hun er klogere end Mæersk til at skabe værdier for dette land..

  .. for ikke at nævne landsforædderen og Danskhaderen..Vestager

  ..katastrofalt , at sådan et par lallende idioter leder dette land..med HTS som kransekagefigur

  .konsekvensen er uhelbredelig og kronisk skade for alles tryghed og økonomi i 2012..,,og det kan kun blive værre i 2013..

 15. ib

  Ja du har altid virket temmelig indavlet og degeneret, Henrik..
  dine indlæg i dag er ingen undtagelse !!

 16. Inga Svångberg

  – jeg er enig med dig. Denne HumørHenrik ER en ubehagelig personage.

 17. HumørHenrik

  Look whos talking svingberg.

 18. HumørHenrik

  Gør lige som i Frankrig: af med hovedet! Eller som i Grækenland hvor konstantin satsede på den forkerte “hest”, hvorefter fjolset måtte flygte.

  Hvor gammel er du ib 10 år? Johnny margrethe kan ikke engang læse op af et papir uden at hakke & stamme i det
  det gør hun nok også i år.

 19. sofie

  HumørHenrik husk så lige at vise din tud, så du kan vurderes at slippe for samme tur,men det er du nok for fej til -så indtil videre-tag din sut og gå i seng.

 20. sofie

  Svångberg.Ja i 84 havde de første gæstearbejdere været i Danmark i 14 år-der var vist ikke noget der hed flygtninge dengang-i hvert fald ikke herhjemme,vel?

  Jeg har heller ikke skrevet at de i 1984 måtte tage til takke med lokumsjob,vel?Men du kan jo så selv regne ud hvad gæstearbejderne-mange og flest Tyrkere-lavede i mellemtiden indtil 1984.Prøv at gæt hvad de lavede!

  Jo ser du ,Dronningen er jo velbegavet og selvom hun er stavnsbundet så evner hun ret godt alligevel at udvise en holdning -en slet skjult holdning,men mener hun ikke vi skal vide noget er hun også klog ikke at lade os det vide(sejt ikke?),men hvordan skal man kunne forklare sådan en som dig den slags ,det evner du ikke at opfatte alligevel,og du evner endnu mindre at være givende,som fx. Dronningen,.Det var bare det jeg i al beskedenhed ville give udtryk for-er det efterhånden snart forstået?

  Jeg plejer nu at drikke Portvin Nytårsaften,men i år sstår den på fortrinligt pæresaft.

  Skål og Godt Nytår-til dem der har fortjent det.

 21. HumørHenrik

  Jeg tror du trænger til noget rigtig mand sofie hæ hæ.

 22. Jens Eriksen

  Dronningen burde starte med flg.sætning.
  Kære lille Helle.! Vælgerne er trætte af dig og din politik.
  Det er ikke din egen politik. Landet styres af det landsskadelige Radikale Venstre, som hader Danmark og danskerne og elsker globaliseringen og mennesker fra især mellemøsten-
  Men ser du Helle! Jeg er Danmarks dronning og elsker mit land og danskerne. Derfor er mit store nytårsønske, at du rejser ned til din skattefrie mand i Schweiz og bliver der for altid.På forhånd tak! Gud bevare Danmark og lad ikke Allah bevare de Radikale!

 23. K Nielsen

  Igen en leverpostejfarvet tale, desværre! Den er farvet af en leverpostej regering. Gud bevare alle!

 24. rune

  damp selv af mester – og tag hende svingdyret med-

 25. sa

  Maggy siger jo iogforsig det samme hvert år… bare pakket ind i forskellige formuleringer.
  Lidt optimisme, lidt jantelov, lidt om de svage og de stærke og bla,bla,bla.

  Mere spændt på hvad skatteålen finder på i morgen. Ingen tvivl om at den vil stå på selvros, klappen på skuldre i egne rækker, varsler om ydeligere afgifter og nedskæringer og så selvfølgelig den samme klagesang om at det er den tidligere regering der er skyld i alle problemerne.

  Skulle hun gå hen og meddele at hun, grundet den totale mistillid i befolkningen,egne rækker og medierne, trækker sig og udskriver valg vil optimismen med et trylleslag vende tilbage til landet.

  Vi har dælme ikke været heldige med dén kamel.

 26. Jan Petersen

  Det er bare så typisk dansk …. når man ingen mening selv har (BT), så angrib dem der ikke kan udtrykke nogen mening. Fucking luder journalistik … el noget!

 27. Jesper Nielsen

  Vuff vuff, galper den indre Svinehund på årets sidste dag.
  Godt nytår ønskes til alle.
  Måtte jeres sind i det nye år renses for generaliseringer og stereotypografi, og klarsynet skubbe de indre tåger bort, så I kan se, at fællesskab gør stærkt.

 28. kenneth

  Så er tosserne på banen igen, det er da fantastisk så hjernedøde debatdeltagerne er her.

  Til BT kunne I ikke godt holde op med den med de tomme sale i Folketinget, tomme sale er udtryk for at størstedelen af medlemmerne er til udvalgsmøder i de 19 stående udvalg. (det er faktisk her arbejdet foregår). Jeres læsere har ikke den tilstrækkelige viden til at gennemskue det.

 29. Hansen

  Søren Espersen og Ole Birk – hvilken Kolbøtte Anstalt er det lige, de er indlagt?

 30. sofie

  kenneth -og kunne du så uddybe hvad du ved? Eller holder du kortene tæt til kroppen a la “jeg ved noget i ikke ved” æ-bæ-bu !

 31. birgitte t

  Hørte også Dronningens udtalelse om dum-smarte bemærkninger, men opfattede det mere som en udtalelse om, at vi bør behandle hinanden ordenligt og i en god omgangstone.
  At DK dengang som i dag overstrømmes af folk fra andre lande, der ønsker at blive her, er forståeligt, da DK er blandt de bedste lande at leve i. Ingen kan bebrejde tilflytterne, men derimod politikerne, der ikke evner, eller har vilje til at begrænse tilgangen.
  Jeg er stolt over, at være født og bo i Danmark samt det danske Kongehus, som er dygtige repræsentanter for DK. Er meget stolt over vores dygtige og respekterede Dronning, der er DK en særdels værdig repræsentant.
  Derfor er udgifterne til vores Kongehus givet godt ud. Ingen andre er i stand til at gøre det bedre, ej heller billigere.
  Undres over den til tider voldsomme kritik af danske forhold. Vi lever i et godt og trygt land, hvor det er tilladt at give udtryk for egne holdninger og meninger. Er vi i tvivl om vores goder, kunne vi jo kigge til forholdene i andre lande, hvor menneskerettigheder ikke er tilstedeværende.
  Det største problem i Danmark er tilsyneladende, hvordan dansk økonomi skal forvaltes og fordeles og om, hvem vi mener politisk gør det bedst.

 32. Kc

  Det er en stor misforståelse at ønske kongehuset moder-
  niseret mere end det allerede er.

  De kongelige skal IKKE ligne os andre for kommer de til
  det, vil de miste deres berettigelse. Forskellen er netop
  hemmeligheden.

  Til den ynkelige del af befolkningen, der så gerne vil have afskaffet en af de største juveler, det danske sam-
  fund er udstyret med: Få jer et liv så I ikke behøver at
  skele til det uopnåelige. Sæt mere pris på det sammen-
  hold kongehuset kan skabe i befolkningen.

  Forestil jer kongehuset som et særdeles indbringende
  “teater” og et stort plus udadtil for Danmark. Læg jeres
  indskrænkede holdninger på hylden, så vil I få det me-
  get bedre både med jer selv og med jeres omgivelser.

  Dronningens tale var fantastisk og særdeles nærværende. Hun beskriver og advarer os borgere mod
  den tiltagende uansvarlighed for eget velfærd. Den
  evige og ødelæggende utilfredshed med eget liv og
  den meningsløse stræben.

  Det piner mig dog, at hun ikke selv skriver sine taler,
  så vi derfor ikke får hendes egen personlige mening.
  Man må så trøste sig med, at røde politikere næppe
  har haft deres smudsige fingre på hendes pen.

 33. jensenjs

  Det har intet med misundelse at gøre.
  Det drejer sig om at en person der uanset kriser der kommer og går, sidder trygt og godt beskyttet, og så en gang om året taler til de der i disse tider, hver dag kæmper en hård kamp for bare at beholde deres job så de kan betale enhver sit, taler om hvordan folk skal opfører sig ude i det samfund hun aldrig har bevæget sig rundt, og derfor heller ikke ved hvad der egentlig betyder noget for dem hun taler til, og derfor ofte rammer helt ved siden af virkeligheden.
  Men der er altid nogen der lægger sig på maven over “de vise ord” disse synes altid dronningens nytårstale er vise ord osv. osv og mener at alle andre er misundelige mens de tænker for sig selv “hvor har hun ret”.

  Vågn op kære venner, nytårs talen er skrevet i statsministeriet og har altid været det, helt tilbage fra, og tidligere end, den famøse tale med de “dumsmarte bemærkninger” ting jeg ikke tror Dronningen selv har valgt at sige.

  Hvis I analyserer talen år efter år, så vil I opdage at den kunne holdes på et hvilket som helst tidspunkt, med ganske få ændringer.

  Der helt alvorligt ment ikke meget forskel på Dronningens nytårstale, dagbladenes horoskoper og Nostradamus forudsigelser.
  De er alle skrevet ud fra ting der altid vil ske, de gentagelser der kommer dag efter dag, år efter år osv.
  Den eneste forskel er af Horoskoperne og Nostradamus var forudsigelser, så er Dronningens nytårstale bygget på det skete med “gode råd” om hvad man kan/skal gøre.

  OG nej jeg går ikke ind for en afskaffelse af kongehuset, jeg er helt neutral, vi har et kongehus, jeg accepterer dette uden nag og misundelse.
  Men man må som statsoverhoved tage ros og kritik med samme ro.
  Og så tror jeg at Dronningen ofte har krummet tæer over nogle af de taler hun har været nødt til at holde.

 34. H.B. Hansen

  Jeg har aldrig i mit liv valgt at lægge min “turisme” i et land fordi det har et kongehus, og ellers ville det også se sort ud for USA, som ikke har kongehus.

  Kina sælger mange varer og de har ikke noget kongehus. Hvorfor bliver folk ved at tro på de gamle løgne, som skal holde eliten med kongehuset oppe.

  Jeg køber ikke mine varer med henblik på om landet har et kongehus, og jeg er sikker på INGEN handler med DK bare fordi vi har et kongehus. Og ligesom mig er jeg sikker på de ikke besøger DK fordi vi har et kongehus, ligesom jeg rejser efter andre kritererier end om de har et kongehus.

  Det er okay nogle er til kongehus, ligesom nogle er til religion, men jeg ønsker at fravælge mit bidrag til kongehuset, ligesom man kan fravælge kirkeskatten.

  Bevar bare kongehuset, men lad de kongetro betale for det!

 35. Inga Svångberg

  @birgitte t

  “Ingen kan bebrejde tilflytterne, men derimod politikerne, der ikke evner, eller har vilje til at begrænse indvandringen”

  – folketingspolitikerne er over en bred kam tilhængere af masseindvandring af muslimer, afrikanere og romaer, og det samme gælder de gammeldanske vælgere, som gennem 4-5 årtier har stemt på selvsamme politikere.

  “Undres over den voldsomme kritik af Danmark. Vi lever i et godt og trygt land, hvor det er tilladt at give udtryk for egne holdninger og meninger, og hvor vi har menneskerettigheder”

  – ja, vi har det meget bedre end somaliere, nordkoreanere, ethiopiere, så vi har ingen ret til at kværulere.

  “Det største problem i Danmark er tilsyneladende, hvordan dansk økonomi skal forvaltes og fordeles og om, hvem vi mener politisk gør det bedst”

  – dette er sandelig vise ord. Tænk at ingen har ytret dem før….

 36. Inga Svångberg

  @H. B. Hansen

  – er langt henad vejen enig med dig. Foruden at privatisere kongehuset, bør vi også privatisere ulandshjælpen, samtlige omkostninger forbundet med Danmarks multietnificering, og en hel del mere.

 37. Janne Petersen

  Jeg opfattede dronningens tale som den realistiske tid, vi befinder os i, og som selvfølgelig også smitter af i de kongelige gemakker.

  Hvad skulle majestæten dog have sagt, udover den virkelighed, vi alle, rig eller fattig. befinder os i???.
  Selvfølgelig mærker den kongelige familie ikke borgernes fysiske hverdag i detaljer, fordi deres eksistens foregår i det miljø, der igennem årtusinder, har været monarkernes vilkår.

  Vores Dronning har sit hjerte i fædrelandets muld, og kærligheden til folket er uantastelig, fordi netop denne kærlighed, er arven gennem monarkernes opvækst og videreførelse af monarkiet.

  Vi skal behandle hinanden hinanden værdigt og med god karma fremfor dårlig, fordi begge dele smitter.
  Det betyder ikke, at vi ikke skal være opmærksomme på tilstande, der kan være destruerende for landet, men det skal ikke være en generaliserende pisk, der svinges over alt, der ikke er dansk.

  Dronningen og Hendes Hus, er den juvel, der aldrig skal undervurderes, fordi arvesølvet altid går til spotpriser.
  Enhver forandring starter ved ens eget jeg. Godt nytår. Janne.

 38. sofie

  Ja for Monarkisterne er det en plage at leve under (diktatur) pseudo-“demokrati” -de er fulde af løgn hele bundtet,og ingen kan stole på dem.

 39. sofie

  Somaliere,nordkoreanere ,etiopiere mm. har det ganske udmærket-de har aldrig kendt til andet -så deres “fattigdom” og “tragiske ” skæbne er skabt og kreeret af kyniske pengemænd der beregner ,hvad de får ud af at skabe ofre (for så bagefter at skynde sig at “redde staklerne” så det kan se troværdigt ud-samme model tilsniger de sig ved EU -modellen – det giver altsammen millioner af kroner direkte ned i lommerne -og nu er løgnen så stor at disse er påtvunget at forsætte ,de fleste af dem sover sikkert udmærket,men stensikkert at der er nogle der ikke gør -det er lige før man får ondt af dem -da de ofte må have mareridt)

  Det er bla. derfor mange”flygtninge “mod forventning ser, og er, både sunde og raske.og tit står de med åben uforstående mund over alle herlighederne-ligesom børn der er i Tivoli for første gang-og derfor bliver de fyrsteligt betalt som et slags Hold-Kæft-Bolsje-og det går jo udmærket kan vi se på den “Danske” model med nedskæringer ,reformer ,forringelser osv.osv.osv.

  Så kværuler du bare videre Svångberg-det bliver det ikke rigtigere ad!

 40. Kc

  Ethvert angreb på dronningen og hendes familie og
  hele konstitutionen, som vort kongehus jo er, vidner
  om dyb misundelse.

  Det der er bekymrende er, at dronningen bruges af
  politikerne til at manipulere med befolkningen. Den
  årlige tales indhold bestemmes ikke af dronningen
  selv, men af diverse embedsmænd.

  Hvorom alting er, så ramte talen plet. Alle de an-
  svarsløse, alle dem der mener, at samfundet har
  pligt til at forsørge dem, alle dem, som æder misundelsens brød og ikke tåler, at der bruges penge på at holde et kongehus. Danmark huser mange små uslinge.

 41. Jyden

  Lige i øjet, sådan her i nytåret!
  Godt skrevet!
  DET ville være en ærlig, samt for tiden relevant tale,- der jo nok ville sætte lidt for meget “fut” i sindene landet over,- men det kunne da være nyt til en forandring?!
  Så kan man jo tænke over hvilken konsekvens det ville medføre for dronningen?!

  Ja,- stod man og skulle vælge mellem Kongehuset og den nuværende såkaldte regering,- burde der ikke eksistere den mindste tvivl:- naturligvis førstnævnte!

 42. Jyden

  Hmmm.. – “fællesskab gør stærkt”?- – det røde, betonkommunistiske kammerat-fællesskab,- under de røde smældende faner?!
  Ja,-GUD bevare Danmark,- det der er tilbage af det!

 43. H.B. Hansen

  Jeg går ikke ind for at privatisere alt muligt, men ulandshjælp er også i nogle andre lande på private hænder, så jeg kunne nok godt overtales.

  Jeg mener at vi KUN skal tage flygtninge og indvandrere som kommer fra FN’s flygtningenlejr, for jeg har ikke så meget fidus til folk der selv formår at rejse til Danmark…. hvad med alle de lande de har passeret på vejen hertil?, hvorfor har de ikke taget ophold der?, flere andre lande må passe dem meget bedre, og her tænker jeg på dem der ikke ønsker integration med den danske kultur.
  Dem som flyver hertil direkte, må sendes til FN’s lejre, og så må de vente i kø til det bliver deres tur til at komme til et land…. hvis jeg kunne bestemme.

 44. HardeHenrik

  Hvilket fællesskab ?
  Hele landet er på vej i rendestenen, og du snakker om fællesskab. Er du sindssyg ?

 45. HardeHenrik

  oh vise kenneth, oplys os med din uendelige visdom.

 46. specialist offering

  Wow, incredible blog structure! How lengthy have you been blogging
  for? you make blogging glance easy. The whole glance
  of your website is wonderful, let alone the content!

 47. HardeHenrik

  I julen fra d. 23/12 til nytårsaften d.5/1 drikker man sødt øl.
  Alt det andet lort er importerede skikke.

Skriv kommentar

Vi ønsker en skarp og levende debat her på blogs.bt.dk. Vi modtager mange gode indlæg, men det har desværre også vist sig, at ikke alt egner sig til publicering. Vi forbeholder os retten til ikke at offentliggøre og slette indlæg, der indeholder grove personangreb. Det samme gælder indlæg, der er uvedkommende eller irrelevante for debatten. Derfor: Hold jer til emnet - gå ikke efter hinanden. God debat.